[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113
Keress rá a saját kommentjeidben az "attól tartok" kifejezésre! Az atomháborút már egy jópárszor láttad kitörni.



Azt is eláruljatok, hogyan tervezitek megbuktatni a megválasztott magyar kormányt, és a fegyvereket átjatszani Ukrajnának?
Ahhoz nem kellene mondjuk politikai támogatás? Tisztában vagytok a közvéleménykutatások jelenlegi helyzetével?
Minden más 2026-ig paplan alatti matatás.
2023 dereka van? Miért kell olyan hülyeségekről képzelődni, hogy majd jól megdöntik a 4. 2/3-adot?
Ezzel az erővel Magyarország cunamival való elpusztulásáról is lehetne fantáziálni.
Igen lehetséges olyan mértékű politikai nyomás, hogy trükkökkel beszállhatunk esetleg valamifajta NATO fegyvercserébe, de hogy a 14 db Gripent nem fogjuk bedobni a közösbe az egészen biztos. Ha tippelnem kellene akkor marad végig a jelenlegi politikánk...

De magának a konfliktusnak is a jelenlegi állása olyan, ami nekem azt mondatja, hogy maximum 1 éves távlatban kell vele számolni.
Egyszerűen olyan tempóban égetik el a technikai eszközöket az ukránok, hogy az fenntarthatatlan. És egyre kevésbé az - a kimerülő NATO készleteket látva.
Egyszerűen nem tudnak már annyi technikai eszközt betolni oda, ami érdemben változtathatna a háború kimenetelén.
Hű-ha! Úgy érzem, hiba lépett fel a kommunikációban. Én nem akarok kormányt buktatni, se jobb, se bal oldalit. Csak a Zsolti bejegyzését értelmeztem.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 349
9 123
113
"Képzeljék el, hány napja tartják fogva katonáinkat. És hivatalosan nem ismerik el. Ma már meghatároztuk magyarországi mozgásuk útvonalát. Érdekes, hogyan vitték őket oda. Magyarország tengerparttal nem rendelkezik. Érdekes lenne tudni" –
mondta Zsdanov.

"Ez teljes őrültség a magyar vezetés részéről. És rendkívül jó, hogy az ukrán tisztviselők ezt a helyzetet a nyilvánosság elé tárták. Ez segít kiszabadítani a katonáinkat és hazahozni őket."

Gusztustalan ukronácik! Azoknak a katonáknak addig jó, amíg itt "fogva tartják" őket. Addig garantáltan élni fognak. Ezek pedig már vinnék haza őket, hogy rögtön küldhessék is vissza őket a frontra. A nyilatkozattevő baromnak kéne esetleg a frontra menni helyettük, de az úgysem fog....
Az álszent, jó k. anyjukat. Ezek magyar emberek, akikel az ukránok akkor és ott bsztak ki, ahol és amivel csak tudtak.
Gondolom, a megfelelő időben, megfelelő körülmények között elő fognak állni és elmondják a terveiket és véleményüket a dolgokról.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 828
47 221
113
Keress rá a saját kommentjeidben az "attól tartok" kifejezésre! Az atomháborút már egy jópárszor láttad kitörni.



Azt is eláruljatok, hogyan tervezitek megbuktatni a megválasztott magyar kormányt, és a fegyvereket átjatszani Ukrajnának?

Minden más 2026-ig paplan alatti matatás.
2023 dereka van? Miért kell olyan hülyeségekről képzelődni, hogy majd jól megdöntik a 4. 2/3-adot?

Soha nem láttam kitörni az atomháborút, azt mondtam és mondom most is, hogy ha túltoljuk az oroszok basztatását, átlépünk egy vörös vonalat, megszopjuk, mert közel vagyunk fizikailag, s igen is kitörhet az atomháború, aki ezt vitatja az félcédulás, negyeddallamos, nyolcadritmusos infantilis idióta!

Azt is írtam hogy az Usa annyira nem lenne szomorú ha egy korlátozott atomháborút le tudna itt veretni, az EU területén az oroszok ellen. Sokszor látni vélem azt is, hogy a hülye lengyel vezetés ebben túl sokszor tűnik partnernek, kikúrt bátrak, inkább hülyék... Tartom most is ezt is!

Ja, az "attól tartok" szó fordulat, és a "saját bevallásod szerint gyakran vannak pánik rohamaid" nem teljesen állja ki a valóság próbáját, szóval ha bocsánatot kérsz, akkor fátylat rá hogy olyat adtál a számba ócska tróger retek módon amit sosem mondtam/írtam :D !

Én sehogy nem tervezem megbuktatni a kormányt, de hogy az Usa, és a jelenlegi brüsszeli "elit" rajta van, az nekem igen gyanús. Sikerült már nekik párszor itt ott beleszarni a propellerbe, csak jelzem, de te legyél kurva nyugodt, 2/3 van, az mindent visz. Az ha kirántják alólunk a gazdaságot, elszáll a faszba az infláció és hirtelen elolvad a 2/3 1/10-re, s csinálnak egy olyan akciót mint pl. Strache ellen, azt levadászódik Viktor, esetleg Budapest Majdan összejön egy ide is lövök oda is lövökkel a tetőről, az kizárt, gondolni sem lehet rá, mert csak. Sose volt még egyikre sem példa.

Ohh várj! De, mindre volt a szomszéd országokból!

HA SIKERÜL, - értelmezd mit írtam, fontos! - akik jönnek utánuk, Dobrev, Katka, Fegyőr, KariG, etc.: hamarabb átadnak bármit, mint TE kettőt pislognál...

S hogy, úgy hogy Vadai Honvédelmi Miniszter asszony bejelenti, hogy a szabad világ védelmében, morális kötelességünk, meg amúgy is így megy a legjobb helyre a magyar adófizetők pénze!

Hát így kb, ennyike!!!
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 662
32 277
113
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 860
57 905
113
kolera... 1854-ben elég nagy galibát okozott a Krímben.
Bár mondjuk amilyen állapotok között ma a ruszki katonák élnek... kb. ugyan az.
Kolera, vérhas, tífusz. Jó lesz ez.

Egy olyan háborút mondj, ahol nem volt járvány ;)

Más, Gripenekkel tele van svédország, le vannak tárolva a régebbi verziók is, ha jól tudom. Nem kell senkitől sem kérniük. Ha akarnak kb. 50-60 db-ot gond nélkül képesek küldeni. Amúgy is a Gripen E beszerzésük egyik akadálya, hogy tele vannak akítv C gépekkel, és azokat se tudják rásózni senkire.
Ez az F-16-ra hatványozottan igaz. Az USA-ban már célgépként használják, több százat össze lehet gereblyézni belőle innen onnan.
Csak pilóta nincs, repműszaki, meg hely ahonnan fel lehetne velük szállni. Szar ügy XD
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 055
5 553
113

Ukrajna felfüggesztette az ellentámadást a "hatalmas veszteségek" miatt​


Két héttel az ellentámadás megkezdése után Ukrajna felfüggeszti a támadásokat a "hatalmas veszteségek" miatt. Ezt írja a Wall Street Journal.

"Az ukrán erők nagyrészt leállították az offenzívát, miközben a parancsnokok számba veszik az elmúlt két hetet, és elemzik, hogyan lehetne áttörni az orosz vonalakat anélkül, hogy hatalmas veszteségeket szenvednének" - áll a cikkben.


Az újságírók azt írják, hogy az orosz légierőnek sikerült nyugati felszereléssel ukrán páncélos konvojokat eltalálnia és több támadást megállítania.

Ukrán tisztviselők "fenntartják az optimista hangnemet", és azt mondják, hogy erőik számos területen előretörtek.

De - mint a lap írja - ezek az előrenyomulások

"még nem jelentenek közvetlen fenyegetést a Zaporizzsjai és Donyecki területeken több hónap alatt kiépített orosz fő védelmi vonalakra".

A New York Times ugyanakkor arról számolt be, hogy Oroszország taktikát vált a harctéren. A Nyugat úgy véli, hogy "ellentámadásra készülve javítottak a fegyelmen, a koordináción és a légi támogatáson, ami a háborúban bekövetkező változást jelzi".

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 833
48 534
113
Az ukrán “tengerészgyalogos” (wtf) egységek diadalmenete Makarovkáig:

Az új taktika:
  • gyalogsággal elfoglalni a szürkezónás településeket
  • a nehézfegyverzetet pedig csak az orosz tankelhárító osztagok semlegesítése/visszavonulása után beküldeni

Persze az ukrán támadók mindeközben tizedannyi veszteséget szenvednek az orosz védőkhöz képest, mert ööö nátókiképzés.

Jó kérdés, hogy merre tovább ezután.

Vegyük észre a kényszeredett mítoszteremtést a nyugati oldalon: az új dandárok/zászlóaljak mind-mind grafikusok által gondosan megdizájnolt felvarrókkal rendelkeznek, és a Forbes-típusú híroldalak már mind kiemelten foglalkoznak a konkrét egységekkel (háttérinfók meg minden).
Próbálnak valami kötődést kialakítani a nyugati olvasókban, hogy legalább az egyik oldal humanizálva legyen, és lehessen kit sajnálni majd pár hét múlva, amikor arról szólnak a hírek, hogy “a harmincnyolcasok bizony mind odavesztek”, vagy hasonló.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
589
5 360
93
Soha nem láttam kitörni az atomháborút, azt mondtam és mondom most is, hogy ha túltoljuk az oroszok basztatását, átlépünk egy vörös vonalat, megszopjuk, mert közel vagyunk fizikailag, s igen is kitörhet az atomháború, aki ezt vitatja az félcédulás, negyeddallamos, nyolcadritmusos infantilis idióta!

Azt is írtam hogy az Usa annyira nem lenne szomorú ha egy korlátozott atomháborút le tudna itt veretni, az EU területén az oroszok ellen. Sokszor látni vélem azt is, hogy a hülye lengyel vezetés ebben túl sokszor tűnik partnernek, kikúrt bátrak, inkább hülyék... Tartom most is ezt is!

Ja, az "attól tartok" szó fordulat, és a "saját bevallásod szerint gyakran vannak pánik rohamaid" nem teljesen állja ki a valóság próbáját, szóval ha bocsánatot kérsz, akkor fátylat rá hogy olyat adtál a számba ócska tróger retek módon amit sosem mondtam/írtam :D !

Én sehogy nem tervezem megbuktatni a kormányt, de hogy az Usa, és a jelenlegi brüsszeli "elit" rajta van, az nekem igen gyanús. Sikerült már nekik párszor itt ott beleszarni a propellerbe, csak jelzem, de te legyél kurva nyugodt, 2/3 van, az mindent visz. Az ha kirántják alólunk a gazdaságot, elszáll a faszba az infláció és hirtelen elolvad a 2/3 1/10-re, s csinálnak egy olyan akciót mint pl. Strache ellen, azt levadászódik Viktor, esetleg Budapest Majdan összejön egy ide is lövök oda is lövökkel a tetőről, az kizárt, gondolni sem lehet rá, mert csak. Sose volt még egyikre sem példa.

Ohh várj! De, mindre volt a szomszéd országokból!

HA SIKERÜL, - értelmezd mit írtam, fontos! - akik jönnek utánuk, Dobrev, Katka, Fegyőr, KariG, etc.: hamarabb átadnak bármit, mint TE kettőt pislognál...

S hogy, úgy hogy Vadai Honvédelmi Miniszter asszony bejelenti, hogy a szabad világ védelmében, morális kötelességünk, meg amúgy is így megy a legjobb helyre a magyar adófizetők pénze!

Hát így kb, ennyike!!!
Nem tartozik szorosan az adott fórum témájába, de sajnos van valós alapja annak amit írsz, bármennyire is tagadják egyesek. Pár év óta mást sem csinál az ellenzék, mint megpróbál valamit kirobbantani ami kormánybuktatáshoz vezet. Mivel belsőleg kevesek (hiába a nagy ígérgetés eus bérek, eus nyugdíjak, euro bevezetése, jogállam ígérgetése, valamiért a tömeg nem vevő, pár érdekelt hőbörgő nyilatkozgat, de ennél több nem nagyon van a levegőben), (no az viszont reális elképzelés, ha sikerülne egy gazdasági válságot előidézni, hogy kitörne a balhé, amit meglovagolhatnak), fordulnak fűhöz-fához, hogy ugyan már segítsenek ezt a roppant DITTATÚRÁT megbuktatni. Az ár nem számít, gyakorlatilag semmi sem számít. Úgyhogy a kormánybuktatáson történő munkálkodás szerintem nem összeesküvés elmélet.
Az atomháború az talán picit odébb van Putyin egyértelmű kijelentése miatt, hogy szükség esetén nemcsak az EU kap, hanem az USA is. Úgyhogy emiatt ezzel bizonnyára a nagy kardcsörtetés ellenére is óvatosan bánnak.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 772
113
Legyen már benned annyi bátorság, és gerincesség , hogy egyrészt a nekem szánt mondanivalód esetén úgy írd be a nick nevemet, hogy arról kapjak értesítést, másrészt ha már így gondolod akkor ne az rtrd rövidítést használd hanem írd ki normálisan a szót...


Hozzád nem kell bátorság, max türelem,bár igaz, figyelmetlen voltam, előfordul, nem mindenki olyan "tökéletes" mint amilyen te vagy!
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 376
11 342
113
A saját jól felfogott érdekei helyett a nyugat érdekeit képviselje? Jó nagy marha lenne. Nincs akitől öt megvédje a NATO, mert sem Göo., sem Irak, sem Szíria nem ellenfél. Az orosz pedig ne veszélyezteti a vitás területa Krim, de az már rég nem a töröké, azért balhét vállalni nem éri meg. Szóval, innen nézve a töröknek kevésbé van szüksége a NATO-ra, mint fordítva!

Leszámítva, hogy ha kilépnének a NATO-ból, akkor egy Görögország elleni támadás nem belharc lenne, hanem külső támadás a NATO ellen.

2. Saját jól felfogott érdekünk a blokkolás.
3. Vagyis semmilyen nemzeti érdekünk nem fűződik Svédisztán csatlakozásához, teljesen közömbös, hogy bent vannak, vagy kint.

Most akkor érdekünk a blokkolás, vagy teljesen közömbös?

Gazprom központ előtt felhúzták a birodalmi és szovjet zászlót.

Na, most képzeld el, hogy a MOL tornyon egyszerre lobog Horthysta és Rákosista címer.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 029
14 920
113
Pyatikhatka falu új lapja lesz a Syrirsky-Bakhmut-Zaporozsjei katonai "tehetség" történetében.
Az orosz csapatok, úgy tűnik, már elkezdték gúnyolni a nagy parancsnokot, Zelenszkijt.
Az oroszok elhagyták a települést, és fél napot adtak arra, hogy "hagyják" az összes ukrán propagandistát örvendeni.
Ezután az orosz hadsereg megvárta a 128. gárdista brigád (a szerencsétlenül járt kárpátaljai brigád 7. része) felszerelésének és gyalogságának maximális koncentrálódását, és egyszerűen felgyújtotta az Ukrán Fegyveres Erők páncélozott járműveit és harcosait a nehéz lángszóró rendszerekből.
A jelek szerint hamarosan ismét gyászt hirdetnek Kárpátalján ⚡️⚡️⚡️
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
437
3 300
93
Pyatikhatka falu új lapja lesz a Syrirsky-Bakhmut-Zaporozsjei katonai "tehetség" történetében.
Az orosz csapatok, úgy tűnik, már elkezdték gúnyolni a nagy parancsnokot, Zelenszkijt.
Az oroszok elhagyták a települést, és fél napot adtak arra, hogy "hagyják" az összes ukrán propagandistát örvendeni.
Ezután az orosz hadsereg megvárta a 128. gárdista brigád (a szerencsétlenül járt kárpátaljai brigád 7. része) felszerelésének és gyalogságának maximális koncentrálódását, és egyszerűen felgyújtotta az Ukrán Fegyveres Erők páncélozott járműveit és harcosait a nehéz lángszóró rendszerekből.
A jelek szerint hamarosan ismét gyászt hirdetnek Kárpátalján ⚡️⚡️⚡️
Az hogy a 128-as alakulat kárpátaljai székhelyü a legcsekélyebb mértékben sem határozza azt meg,hogy többségében kárpátaljai származásúakból álljon.Ez pont akkora téveszme,mint az hogy a Magyarországon harcoló Ukrán Frontok legénységi állományát ukránok adták,mert Ukrán Front volt a nevük.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 327
55 754
113
Egy Belarusz tractor mindenre jó,még a sorozó elvtársak elől is meg lehet vele lépni.

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
MA MÉG NEM VOLT NEVETÉS:

(brit) védelmi minisztérium
A védelmi hírszerzés legfrissebb frissítése az ukrajnai helyzetről - 2023. június 18.

Ukrajnában az elmúlt napokban folytatódtak a heves harcok, Zaporizzsja megyében, Donyeck megye nyugati részén, és Bahmut körül voltak a legintenzívebb harcok.
Ukrajna valamennyi területen támadó műveleteket folytatott, és kisebb előrehaladást ért el.
Délen az oroszok gyakran viszonylag hatékonyan védekeznek. Mindkét oldalon jelentősek a veszteségek, az orosz veszteségek vélhetően most a legnagyobbak Bahmut márciusi ostroma óta.


Az ukrán fegyveres erők még el sem kezdték az ellentámadást, csak készülődnek – észt katonai hírszerzőfőnök
19:28 Június 18, 2023

Margo Grosberg ezredes, az észt védelmi erők hírszerző központjának vezetője szerint az ukrán fegyveres erők ellentámadása még el sem kezdődött, még csak készülnek – számolt be vasárnap az rbc.ua hírportál az ERR.ee észt híroldalra hivatkozva.
A jelentés szerint Grosberg elmondta, hogy az ukrán fegyveres erők az offenzív hadművelet előzetes szakaszát hajtják végre, amelynek célja az orosz védelem gyenge pontjainak feltárása. „Nyilvánvaló, hogy a kezdeményezés az ukrán fegyveres erők kezében van, ezért ők maguk választják meg azt az időpontot, helyet és eszközöket, amelyekkel az ellenséges egységeket támadni kívánják, amennyire ezt Ukrajna támadóképessége megengedi” – magyarázta.
Az észt titkosszolga szerint katonai szempontból alaptalan az a kijelentés, hogy az ukrán offenzíva „elhúzódik”. „Oroszország kilenc hónapot töltött a védelmi vonalak kiépítésével. Az ismert doktrína szerint egy ilyen helyzetben egy offenzívához három-egy számbeli fölény kell személyi állományban és fegyverzetben. Sajnos az ukránoknak jelenleg nincs ilyen fölényük. Az erők most körülbelül egyensúlyban vannak egymással” – mondta.
Az ukránok módszeresebben, óvatosabban és higgadtabban közelítik meg az offenzívát, hogy ne vállaljanak felesleges kockázatot. Nem kell számítani az ukrán fegyveres erők offenzívájának felerősödésére a következő napokban” – hangsúlyozta Margo Grosberg.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 860
57 905
113
354040610_813564513715643_5822941160487957217_n.jpg
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Már megint a mainstream baromságok Lordságodtól. Erre azért egy reakciót kérhetnénk?
Mert ez nem az gondolom.
Egyébként anno, amikor ez még hír volt - tavasz, már kifejeztem nemtetszésem.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 217
29 317
113
Tacheles nr 112 németeseknek Thomas Röperrel és Robert Steinnel:

Témák: offenzíva (figyelem, 2 nappal ezelőtti videó!), Kahovkai gát és egyéb robbantások, Oroszország vs Nyugat, Északi Áramlat, AfD, Soros klán, BRICS, Töröko a választások után, vádak Trump ellen, klímaváltozás