[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

G__G

Well-Known Member
2020. szeptember 17.
69
389
63
ezért kérdeztem,hogy mik voltak azok az orosz célkitűzések,amire egy 1,5 éves időintervallumot adtak meg a ruszkik,mert én valószínűleg lemaradtam róla .. nem tudom, de te ezekszerint igen,erre kértem volna választ
:D az, hogy minél több emberük vesszen oda, és lehetőleg ne érjenek el semmit. (eddig jól csinálják)

de a viccet félretéve,tényleg komolyan érdekelne,hogy mennyi technológiai újdonságot vélnek majd felfedezni a nyugati mérnökök ebben az általad említett Szuhojban .. lesz-e annyi érdekesség benne mint abban a bizonyos MQ-9 Reaper drónban ? (valamiért úgy rémlik nagyon nagyon pogóztak a jenkik mikor csobbantották a ruszkik azt a szart .. )
Tőlem kérdezed? Kérdezd meg a "nyugatot", biztos a Mig-21 se volt anno érdekes nekik, vagy a Mig-25, vagy még sorolhatnám hány orosz gépet sikerült beszerezniük.. (hozzáteszem ezekből a gépekből többet nézett ki annak idején a "nyugat")

Ú most úgy szarozod a reapert mintha az enyém lenne :( Legalább látnak oylat az oroszok amiről még álmodni se mertek? ;) (ő nekik nyilvánt több ujdonság lesz benne mint a jenkiknek a szuhojban, de nem igazán hiszem, hogy nekik sok hasznuk belőle lenne így a közeljövőben, de persze majd kiderül.. )
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 608
48 054
113

Haladéktalan lépést követel Magyarországtól az ukrán külügy​

Ukrajna követeli, hogy Magyarország haladéktalanul engedélyezze egy konzul látogatását a krptaljai katonák állapotának felmérése céljából - írja a Strana.
A közleményt az ukrán külügyminisztérium Facebook-oldalán tették közzé.
Az orosz fogságból Magyarországnak kiadott ukrán katonákról van szó.
"Valójában elszigetelten tartják őket fogva, nem férnek hozzá nyílt információforrásokhoz, a hozzátartozóikkal való kommunikációjuk harmadik személyek jelenlétében zajlik, az ukrán nagykövetséggel való kapcsolattartást megtagadják tőlük"
- áll a közleményben.
Gulyás Gergely is reagált
A foglyok szabadon bocsátásának koordinációját Semjén Zsolt mint egyházügyekért felelős miniszterelnök-helyettes látta el, és az eset összefüggésben van Ferenc pápa fogolyszabadítási missziójával is. Tehát az akció egyházi keretek közt zajlott le.
A hadifoglyok ügye előkerült a hétfői kormányinfón is.
Gulyás Gergely kifejtette: jogi értelemben ők már nem hadifoglyok, és azt állította, tényszerűen tájékoztatták az ukrán hatóságokat arról, hogy a nemzetközi jognak és gyakorlatnak megfelelően Magyarországra érkeztek a katonák.
A miniszter ezen kívül azt is állította, hogy a katonák szabad akaratukból vannak Magyarországon, nem ellenőrzik őket, és el is hagyhatják az országot, ha akarják. Azt is elmondta, hogy a 11 katona közt nem mindenki magyar állampolgár, ők menekültstátuszt kaptak.

Az izraeli Merkava tankok Ukrajnába szállításáról szóló jelentések nem felelnek meg a valóságnak - közölték az izraeli védelmi minisztériumban.
Pjatikhatka moszkvai idő szerint 17:00-kor a miénk.

Már képtelen vagyok átlátni, hogy hányszor cserélt gazdát ez a település.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 319
10 804
113
:D az, hogy minél több emberük vesszen oda, és lehetőleg ne érjenek el semmit. (eddig jól csinálják)


Tőlem kérdezed? Kérdezd meg a "nyugatot", biztos a Mig-21 se volt anno érdekes nekik, vagy a Mig-25, vagy még sorolhatnám hány orosz gépet sikerült beszerezniük.. (hozzáteszem ezekből a gépekből többet nézett ki annak idején a "nyugat")

Ú most úgy szarozod a reapert mintha az enyém lenne :( Legalább látnak oylat az oroszok amiről még álmodni se mertek? ;) (ő nekik nyilvánt több ujdonság lesz benne mint a jenkiknek a szuhojban, de nem igazán hiszem, hogy nekik sok hasznuk belőle lenne így a közeljövőben, de persze majd kiderül.. )
Majd ha a végén azt lehet mondani, hogy nem ért el semmit, akkor nem ért el semmit, addig maximum annyit jelent, mint hogy amennyit az jelentett, amikor 1954-ben a vb döntőben a magyar csapat 2-0-ra vezetett az NSZK ellen a 8. percben.

Vagy még olyanabb, mert ha a mostani helyzetben lefagyasztanák a konfliktust, akkor is elég komoly nyereséget könyvelhetnek el a ruszkik, az ukránok pedig egy olyan országot, amely eladósodott a következő száz évre, miközben a korábbi GDP-jének vagy negyedét előállító területek az oroszok kezére kerültek, vagy használhatatlanok.
A nyugat meg megnyerte azt, hogy egy csomó pénzt kilapátolt az ablakon, veheti az orosz kőolajat és gázt közvetítőkön keresztül felárral, plusz véd és dac szövetséget kötött ellene Kína és Oroszország.

Még nincs vége, de egyelőre nem az oroszok állnak szarabbul, ha az ember nem oroszgyűlölő szemüvegen át szemléli a világot.

Ezt úgy kis ismeretterjesztésnek beteszem:
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 524
20 459
113
Őőő azért én összeszámolnám, hogy az orosz veszteséghez képest mennyi százalék is az a nyugati (amik még csak nem is a legmodernebbek) Nem úgy mint pl a tavaly ledurrantott Su-35 is, aminek valószínüleg soksok alkatrésze megjárta az oceánt is egy kis vizsgálatra :)

OFF:
Tartalék nick?
Rosszul esik, esetleg hihetetlen, ha valakinek nem szimpi az autokrata aggresszor rezsim hódítani próbáló de nem sikerülő hadjárata?? :)
Troll etetés on:
Őőő, azért én meg hozzátenném, hogy bár valóban számszerűen kevesebb az a nyugati (még csak nem is a legmodernebb, bár a Leo2A6 és Leo2A7 között elég hajszálnyi a különbség... :D ) felszerelés ami odaveszett, de az elavult orosz cucc 1,5 év alatt, míg a nagyonnemmodern nyugati (Leo, Bladley, AMX stb...) mindössze 2 hét alatt amortizálódott le ilyen mértékben. És meglehetősen egyszerű értékítéletre vall, ha hozzátesszük, hogy a Challenger egyáltalán nem amortizálódott, igaz, hogy azokat diszkréten távol tartják a harcmezőtől. Ilyen alapon a magyar PSZH a legjobb nyugati harcjármű, hiszen abból egyet sem lőttek ki az oroszok (igaz, nem is járt olyan arrafelé... :D )
Ami pedig azon megszólalásodat illeti, hogy "ha valakinek nem szimpi az autokrata aggresszor rezsim hódítani próbáló de nem sikerülő hadjárata", annak szimpi a másik autokrata agresszor, aki a kisebbségeket gyilkolássza és eltörli az országa teljes ellenzékét, aki nyíltan náci csapattesteket integrál az ukrán hadseregbe, aki tűzzel, vassal, törvényekkel pusztítja bármely nemzeti kisebbség jelenlétét abban a csodálatos nyugati demokráciában, amit Ukrajnának becéznek, aki állami szintre emelte a korrupciót és aki a nyugati segélyekből lett milliárdos a saját népe kárára... és még folytathatnám.

Ami pedig a "tartalék nick" történetéhez tartozik: csak nekem furcsa, hogy valahányszor a modik kigyomlálják a gazt az itteni atlantista veteményből, azonnal megjelennek a pár éve regisztrált, de azóta itt csak elvétve használt habzószájú nickek, és jogfolytonosan ontják ugyanazt a sületlenséget tovább...??? (nem, szerintem ez nem csak nekem furcsa... :D :D :D )
Troll etetés off.

Pici nyelvtan: az "aggresszor" szó magyarul agresszor, az angolban aggressor, de ht mit is várjon az ember egy atlantistától... :D
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 792
46 977
113
Na Kastély Robit ledisznózta a Rácz András. :D

Robert C. Castel

35 p. ·

RÁCZ ANDRÁS ÉS A JUDENSAU
Rácz Andrásról csupán annyit írtam, hogy téved.
Erre ő engem ledisznózott.
Elegáns, lege artis, veretes angol nyelvű disznózással.
"Úgyhogy a továbbiakban a „munkásságodat” ignorálom. (Ez alól kizárólag az az eset jelent potenciális kivételt, ha átlépnéd a becsületsértés határát.) Innentől a Bernard Shaw-féle bölcsesség lép érvénybe: „Never wrestle with a pig because you'll both get dirty and the pig likes it"
(Rácz András teljes bejegyzése a cikk komment szekciójában illetve a Facebook oldalán érhető el.)
https://index.hu/.../racz-andras-robert-c-castel-elemzes.../
Hogy ez a tudományos hivatkozásokba csomagolt disznózás méltó formája-e egy szakmai vitának, annak eldöntését az olvasóra bízom.
Az viszont tény, hogy válaszával Rácz András egy veretes-magvas hagyományt követ, ami a zsidót éppen a számára legtiszátlanabb állattal azonosítja.
Nem tudom, hogy a híres per végén a wittenbergi Schlosskirche-ből eltávolították-e a gyalázatos Judensau domborművet.
Rácz András nagy alapossággal megfogalmazott válaszából ítélve, a "papíron" über-toleráns értelmiségi körökben, a Judensau motívuma még mindíg igen nagy népszerűségnek örvend.

Nagyon jók ezek a libernyákok a magyar jobboldalt antiszemitázzák, de ők disznózhatnak. :):rolleyes:
A zsidóba is beleszállnak bármikor, hogy Hitlert élteti, meg hogy az IDF katona RCC antiszemita, hatalmas :D !
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 137
10 465
113
Mi az a Moser-Nagant?Még soha nem hallottam róla.
Látod te is hogy elírtam, a twitter linken jól van írva:
Mosin-Nagant vagy a nálunk rendszeresített nevén 1948 M ismétlőpuska.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 777
57 331
113
Nagyon Rossz híreim vannak!

A dán kormány áttelepíti az F16-os gépeit, fegyverzettel Litvániába és onnét fogják (állítólag) ukrán pilótákkal reptetni az oroszok ellen..

Amit nem tudunk: hogyan áll az "ukrán" személyzet kiképzése

Amit tudunk: az oroszok szinte biztosan meg fogják semmisíteni a Litván előretolt üzemeltetési repteret..


Tegnap az M1 híradóban mutogatták, hogy valami NATO napok vannak arra felé. Meg hadgyakorlat miatt komoly erőket dobnak át oda.
Remélem nem nyitnak ott egy 2. frontot. :eek:
 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
308
1 908
93
:D az, hogy minél több emberük vesszen oda, és lehetőleg ne érjenek el semmit. (eddig jól csinálják)
Az, hogy ki mit ér el, majd akkor derül ki amikor vége van, és az nem most lesz.

Most ott tartunk, hogy eddig egy 300k-s mozgósítás volt a 140 milliós országban, a hadiipar érintetlen és csak gyorsul, a szankciókat leszarják, elszigetelni őket nem sikerült.
Ezen kívül úgy gondolom, megvan a szükséges támogatottság is, és ezen csak segít az ami az interneten és a médiában folyik. Előrelátás semmi, csak sikerül meggyőzni az átlag oroszt, hogy ez nekik létkérdés. (És akkor még erre jön a Belgorodi cirkusz, az is biztos segít...)

Tudják az ukránok ezt így folytatni még 2-3-5 évig? Mert ha megreccsennek, akkor bizony mindegy hol állt éppen a front. (Lásd 1.VH)
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 759
9 113
113
Az, hogy ki mit ér el, majd akkor derül ki amikor vége van, és az nem most lesz.

Most ott tartunk, hogy eddig egy 300k-s mozgósítás volt a 140 milliós országban, a hadiipar érintetlen és csak gyorsul, a szankciókat leszarják, elszigetelni őket nem sikerült.
Ezen kívül úgy gondolom, megvan a szükséges támogatottság is, és ezen csak segít az ami az interneten és a médiában folyik. Előrelátás semmi, csak sikerül meggyőzni az átlag oroszt, hogy ez nekik létkérdés. (És akkor még erre jön a Belgorodi cirkusz, az is biztos segít...)

Tudják az ukránok ezt így folytatni még 2-3-5 évig? Mert ha megreccsennek, akkor bizony mindegy hol állt éppen a front. (Lásd 1.VH)
Hogyan áll az orosz költségvetés? Hogy teljesít a földgáz és olajexport? Mennyi tartalék maradt?

Láthatóan az oroszok próbálják minél olcsóbban fenntartani ezt a háborút anyagi és társadalmi következményeket tekintve is. A kérdés hogy ez meddig fog működni. Az USA katonai kiadásai pl akkorák mint a következő nyolc országé együtt. Nekik nem tétel ennek a háborúnak a finanszírozása, társadalmi következmények pedig az USÁ-ra nézve gyakorlatilag nincsenek.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 058
16 203
113
Azért ha összerakjuk a matekot, kiderül, hogy itt két, tőlünk független, de egymással szomszádos állam nagy dobra vert, de korlátozott hadakozása kapcsán esett egymás torkának két magyar, egymást zsidózva, disznózva, nem zsidózva és nem disznózva, egymáson megsértődve, egymásra ujjal mutogatva. Ehhez a hisztihez csak az kellett, hogy elkezdjenek tankokat számolni, majd a kapott eredményen nézeteltérésre jutni. A Covid kapcsán is láttunk ilyesmit.
Ha vége lesz ennek a háborúnak, mi lesz a következő üzleti célú globális konfliktus, amin hajba kaphatnak az online tér megmondóemberei?

Az "akadémiai értelmiség" vitáinak jelentős része pontosan ebbe a Rácz-Castel-Judensau irányba szokott degradálódni, témától-személyektől függetlenül villámgyorsan kiderül a résztvevőkről, hogy kisszerű, nárcisztikus, a valós kihívásoktól mentes egyetemi közegben a saját egójukat óriásira hízlalt hisztis hülyegyerekek, akik szabályszerű dührohamot kapnak ha nem az övék a figyelem és az utolsó szó.

Ez a Kastélyrobi - Ráczbandi "vita" sem különb semmivel. Robi kezd aljas lenni, közben élvezi a figyelmet, Rácz meg egy niemand aki szagértőnek maszkírozta magát és bármit elmond ha fizetik érte.

 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 118
22 994
113

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 087
24 525
113
:D


Tőlem kérdezed? Kérdezd meg a "nyugatot", biztos a Mig-21 se volt anno érdekes nekik, vagy a Mig-25, vagy még sorolhatnám hány orosz gépet sikerült beszerezniük.. (hozzáteszem ezekből a gépekből többet nézett ki annak idején a "nyugat")

Ú most úgy szarozod a reapert mintha az enyém lenne :( Legalább látnak oylat az oroszok amiről még álmodni se mertek? ;) (ő nekik nyilvánt több ujdonság lesz benne mint a jenkiknek a szuhojban, de nem igazán hiszem, hogy nekik sok hasznuk belőle lenne így a közeljövőben, de persze majd kiderül.. )
értem ..
az, hogy minél több emberük vesszen oda, és lehetőleg ne érjenek el semmit. (eddig jól csinálják)


gondolom ezekszerint akkor sokkal több orosz esett el eddig is mint ukrán .. ugye ? viszont amit nem értek,hogy ha eddig jól csinálják,és nem értek el semmit mint említetted,akkor mi a búbánatos cifrafaszt keresnek még mindig ott a ruszkik ? .. akkor ki is csinálja rosszul a dolgokat ? melyik ország területén is folynak jelenleg a harcok ?

nem érzel egy kis önellentmondást az irományodban ? attól mert nem kedveled az oroszokat még lehetnél objektív !

nem te vagy véletlenül Rácz Bandi ? :p:D:D:D:D
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
FORTE11 Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk a Fekete-tenger fölött gyártja a hurkokat, a Natonál döntöttek: nem állhat le a kapor támadás, készül a félretájékoztatás, és újabb mészárszékbe szaladnak bele.

Az oroszok rakétalövésekkel blokkolták az ukrán ellentámadást.
Az orosz hadsereg közzétette: Zaporozsje irányában az orosz csapatoknak sikerült visszaverniük 3 ellenséges támadást Zherebjanka, Malaja Tokmacska és Mirnoje közelében.
Stepovoje (Zaporozsjei terület) közelében 5 ellenséges páncélozott harcjárművet semmisítettek meg - közölte Igor Konaszenkov altábornagy, az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának szóvivője.
Az ellenség veszteségei: több mint 235 ukrán katona, 4 harckocsi, 2 gyalogsági harcjármű, 14 páncélozott harcjármű, 1 amerikai gyártmányú M777-es tüzérségi rendszer, valamint 1 D-20-as löveg.

Háromszázharminchárom, teljes változat
Alekszandr Vanyuskin "Háromszázharminchárom" című dala öt versszakkal, Vitalij Butin énekli . Premier dátuma: 2023. márc. 13.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Itt minden videó "kamu" akit nem Orosz oldalról osztanak meg a legtöbb tagnak.Nekem nem annak tűnt.De legyen igazad és nem Orosz katonákat lőnek agyon hanem "kamu"
Nézzed már meg hogy nem lövik agyon őket hanem szappanmagvas gyakorlótöltettel lövik amire azok összeesnek. Nézd már meg az " oroszok " egyenruháit részletesen. Vagy ezek ilyen szaki szabadcsapatok? Nézz már meg pár másik videót valódi lövedékkel és valódi lövészárokharccal. Ez a videó úgy megrendezett ahogy van, de egyezzünk ki abban hogy nekem annak tűnik, neked meg valódinak. Peace ✌️
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
355168625_10231481618888669_6693988975246706019_n.jpg
355231129_10231481618768666_197803956140900511_n.jpg
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 379
63 134
113
Hogyan áll az orosz költségvetés? Hogy teljesít a földgáz és olajexport? Mennyi tartalék maradt?

Láthatóan az oroszok próbálják minél olcsóbban fenntartani ezt a háborút anyagi és társadalmi következményeket tekintve is. A kérdés hogy ez meddig fog működni. Az USA katonai kiadásai pl akkorák mint a következő nyolc országé együtt. Nekik nem tétel ennek a háborúnak a finanszírozása, társadalmi következmények pedig az USÁ-ra nézve gyakorlatilag nincsenek.
Ez így igaz. Az USA esetében nem az a kérdés, hogy mikor roppannak bele az orosz-ukrán háborúba, mert nem fognak egyátalán. Hanem, hogy meddig éri meg az Egyesült Államokat, mint infrastruktúrát használó befektetői körnek ez a háború. Ha már nem éri meg, egyszerűen otthagyják az egészet.
Ezt tudják az oroszok is, ezért látványosan "félszívvel" harcolnak, mintha nem is volna komoly részükről. Nem szabad belelovalniuk magukat, mert az végzetes lenne, ezért megy látszólag takaréklángon az egész balhé a részükről. Minden politika, minden chicken run.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
337
3 747
93
A sok az egy nagyon relatív fogalom, úgyhogy jöjjenek inkább a számok:
2001-es népszámlálási adatok, akkor 48,24 millió embert élt Ukrajnában.

Magát ukránnak valló és ukránul beszélő: 31,97 millió fő
Magát ukránnak valló de oroszul beszélő: 5,54 millió fő
Magát orosznak valló de ukránul beszélő: 0,33 millió fő
Magát orosznak valló és oroszul beszélő: 7,99 millió fő
Magát egyéb nemzetiségűnek valló de ukránul beszélő: 0,31 millió fő
Magát egyéb nemzetiségűnek valló de oroszul beszélő: 0,73 millió fő
Magát egyéb nemzetiségűnek valló egyéb nyelvet beszélő: 1,37 millió fő

Én akárhogy is számolom, Ukrajna lakosságának legalább 2/3-a ukránnak vallja magát és ukránul is beszél. Az is igaz, hogy az országon belül egyre több az orosz, ha keletnek és délnek mész, örömünnep csak ott várható, de a nyugati térfélen nem virággal várják majd őket.
Ukrajnában azt várják virággal és azt tűrik meg aki elfogadható életszínvonalat biztosít. Ha bantunéger lesz a fél ország, de jól fog élni, akkor ott bantunégernek vallja majd magát mindenki. Márpedig ha az oroszok valamit elfoglalnak, ott kirakat birodalmat fognak építeni, hogy lám-lám, tudunk mi országot csinálni. Ez volt a Krim-ben is, ez lesz az új területeken is. Persze, nem csupa szívjóságból teszik, ez is egyfajta propaganda. De az átlag embernek bizony jobb lesz ez, mint az elmúlt 20 év Ukrajnájában.