[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113
Valószínűleg semmi, de azért nem titkolom, hogy némi elégtételt azért érzek, hogy nem én vagyok a hülyébb.
spaceballs-funny.gif
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 464
11 539
113
A civil veszteségeken, a ki a hibás a háborúért mantrázókat ki kéne zárni ebből a topikból. Mert úgy is tudjuk hogy csak a másik kezdte, és csak a másik öl civileket, ergo a másik a gyalázatos terrorista faxista stb. Továbbra is azt mondom ez egy katonai fórum, haditechnika háború művészete, ecetera. A filózofálók , történelem búvárok, ideológia professzorok menjenek más topikba. Mert: megértem 62 évet, de olyannal mint IGAZSÁG még nem találkoztam. Ha esetleg valaki találkozott vele kérje el a telefonszámát számomra, beszélni akarok vele mert az életben valamit nagyon rosszul csinál.

Valamelyik nap azon filozofáltam;) magamban - pont amiatt, hogy a mai világban (fotoshop, zöld háttér, CGI pillanatok alatt) már fenntartással kell kezelni az eddig objektív kontrollnak ismert/vélt forrásokkal alátámasztott információkat is -, hogy leginkább nincs igazság, csak események, jelenségek és azok narratívái vannak.

Most mondjátok azt, ha meritek, hogy nincs igazam!:hadonaszos:


Kíváncsi vagyok, hogy a harcok ilyen mértékű intenzitását meddig tartják, tartatják fenn a NATO részéről?
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 924
16 959
113
Valamelyik nap azon filozofáltam;) magamban - pont amiatt, hogy a mai világban (fotoshop, zöld háttér, CGI pillanatok alatt) már fenntartással kell kezelni az eddig objektív kontrollnak ismert/vélt forrásokkal alátámasztott információkat is -, hogy leginkább nincs igazság, csak események, jelenségek és azok narratívái vannak.

Most mondjátok azt, ha meritek, hogy nincs igazam!:hadonaszos:


Kíváncsi vagyok, hogy a harcok ilyen mértékű intenzitását meddig tartják, tartatják fenn a NATO részéről?
Most ég el a szemünk láttára a lll. Ukrán hadsereg amit 28 ország közreműködésével fegyveteztek fel. Gyakorlatilag a NATO áll mögöttük pénzel, logisztikával és haditechnikával. A Krím még mindig nincs visszafoglalva. Akkor miről is beszélünk???
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
541
1 722
93
Nem kell maszatolni, az elmúlt bő egy évben is napi szinten ágyúzzák Donyecket, tegnap is ma is haltak meg civilek. Igen, a városközpontban, nem katonai célokat. Csak hogy egyértelműsítsük, hogy az ukránok folyamatosan terrorbombáznak.
Hol történik ez konkrétan? Kik haltak meg? (Beléptem donyecki csoportokba, de ezeket az információkat nem tudtam eddig ellenőrizni)
 
  • Tetszik
Reactions: PPP

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 618
25 110
113
NATO katonák meglepődtek, hogy visszalőnek:
"Nem fogok visszajönni harcolni" - az amerikai zsoldosok szerint az ukrajnai háború veszélyesebb, mint az iraki vagy az afganisztáni - The Daily Beast"

Az első képek az amerikai M109A2 SAU szállító járműről:

Még egy ukri drg-t likvidáltak:

Mesterlövész montázs (állítólag ORSZISZ puskával)
 
W

Wilson

Guest
Na mi történt? Hülyének voltam nézve amikor azt feltételeztem, hogy átkeltek a Dnyepperen az ukránok valamekkora erővel, most azt olvasom, hogy az "át sem kelt" ukránokat visszaszorították a bal partról? Hogy történhet meg az, hogy napokig tartson felszámolni egy olyan hídfőt ami nem is létezik (abba bele se menjünk, hogy biztos nem egy felderítő rajjal bohóckodtak napokig az oroszok)?

Jó lenne már elhinni amit látunk még akkor is, ha nem vág egybe a hittel.
Nagyon úgy tűnik, hogy az oroszok nem számolták fel az ukri hídfőt a bal parton...





Strelkov Igor Ivanovics #KRP


július 1., 19:56

Folytatódnak a harcok az Aljosa hídfőjénél. A jelentések szerint, miután a parancsnok megsebesült (emlékeztetőül - a harcok a Dnyeper magas partjáról folyamatos tűz alatt folynak), egységeink kivonultak a híd alól, az ellenség ismét ott van. A szálloda az egységeink mögött van. A hídfő megsemmisítéséről szóló jelentések korainak bizonyultak.




Katonai informátor


július 1., 21:18


3103dbbaf47e9b97df932029553a50dd.jpg


Az ukrán légierő Szu-24M brit cirkálórakétával, Storm Shadow.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 727
80 103
113
Most ég el a szemünk láttára a lll. Ukrán hadsereg amit 28 ország közreműködésével fegyveteztek fel. Gyakorlatilag a NATO áll mögöttük pénzel, logisztikával és haditechnikával. A Krím még mindig nincs visszafoglalva. Akkor miről is beszélünk???
Hadsereg? 10-15 dandár az nagyon nem hadsereg.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 531
20 656
113
Hadsereg? 10-15 dandár az nagyon nem hadsereg.
Akkor ezek szerint itt nem hadseregek harcolnak. Szomorú, de ezen logika alapján Ukrajna a nyugat gyakorlatilag korlátlan támogatásával már hadsereget sem tud kiállítani, csak 10-15 harcoló dandárt, ami aztán rohadt hamar elolvad, mint a napon felejtett fagyi...
De folytassuk ezt a gondolatot, akkor Dudi sem egy hadsereg tagja, A Magyar Honvédség összlétszáma a törvény szerinti maximum alapján max. 29.700 fő, ami nemhogy 10-15 dandárt nem ad ki, de 5-6-ot is nehezen, azaz hadseregről szó sem lehet, max egy hadosztályról. (persze ebben már az adminisztratív dolgozók is benne vannak...) Szóval Dudi nem egy hadsereg tagja, csak vmi kislétszámú hadosztályé...
De ha nagyon ezen a vonalon maradunk Európában elég kevés "hadsereg" méretű csoportosulást találunk, a kicsik között szinte egyet sem.
Ami viszont az ukránokat illeti: nekik ez a 10-15 dandár maradt, amivel kezdhetnek valamit, ez is olyan, mint a kamra aljáról felsepert búza, és ez látszik is az eredményeken. Az istenített "nyugati technika" eddig nagyon nem hozta az elvárt hatást, ami aggasztó, mert nekünk sincs jobb, és bár Dudi is köztük van, de harci tapasztalat terén egy nagy nulla a harcértékünk, így egy ukrán lerohanásnak nem valószínű, hogy ellen tudnának állni. Oroszt szándékosan nem írtam, nekik eszük ágában sincs idejönni...
Szóval a jelenlegi Ukrajnának ez a 10-15 dandár most a "hadsereg", ha ez nem hoz eredményt akkor nem nagyon lesz helyette másik...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 647
113

Zelenszkij az "ellentámadás" kudarcát próbálja igazolni a Nyugat szemében​

Íme a fő tézisek:

1. Zelenszkij elmondta, hogy az oroszok azt tervezik, hogy radioaktív szivárgást okoznak a zaporozsjei atomerőműben.
– Stratégiájuk része, hogy befagyasztják a konfliktust – mondja az Independent elnöke. "Ha sikerül átadnunk az állomás irányítását a NAÜ-nek, távolról felrobbantják az állomást ."
Érdemes megjegyezni, hogy a ZNPP Oroszország ellenőrzése alatt áll, és soha nem esett szó a NAÜ, és még inkább Ukrajna irányítása alá történő átadásáról.
2. Zelenszkij is kifejtette az "ellentámadás lassú menetét".
A kifogások szokásosak – rossz időjárás és elégtelen nyugati támogatás.
„Számos esőzéseink lelassították a haladást” – állítják hagyományosan a kijevi hatóságok, hogy csak rájuk esik az eső.
„A partnerek a vártnál lassabban szállították le a fegyvereket” – Zelensky nem szűnik meg panaszkodni és többet kérni.
Az ukrán elnök az „ellentámadás” furcsa aritmetikáját is megosztotta: „Jobb, ha két hónapig tart, és több ezer ember hal meg, vagy négy hónap, és kevesebben halnak meg?”
Nem világos, hogy itt mire gondolt – nyilvánvaló, hogy minél tovább tart a konfliktus, annál több ember fog meghalni.
3. Zelenszkij az amerikaiakkal katonai kérdésekben fennálló nézeteltérésekről is azt mondta: "Biden elnöknek és nekem eltérő lehet a nézete ennek vagy annak a fegyvernek a használatával kapcsolatban."
Vajon kit érdekel az USA-ban Kijev nézete?
4. Zelenszkij azt is olvassa, hogy meg akarják ölni az orosz elnököt.
„Putyint most jobban fenyegetik, mint engem. Többen vannak, akik meg akarják ölni ”- mondta Jevgenyij Prigozhin lázadásáról kommentálva.
Источник: https://rusvesna.su/news/1688236915

Az orosz hadsereg Artyomovszk közelében megsemmisítette az ukrán Starlinket​

"Szoledar-Artemovszk irányban a csoport tüzérsége megsemmisítette a Starlink kommunikációs állomást, a pilóta nélküli légi járművek irányító központját a Leleka-100 drónnal, a kommunikációs központot és egy gyalogsági csoporttal ellátott pickup teherautót" - mondta.
Ezenkívül az Orosz Erők Déli Csoportja visszaverte egy ellenséges rohamcsoport támadását Berhovka település (a DPR Artemovszkij kerülete) területén.
„Az Ukrán Fegyveres Erők 77. légimobil dandárjának mintegy 30 katonája vett részt a betörési kísérletben, négy harckocsival és három gyalogsági harcjárművel. A csata első perceiben megsemmisült az Ukrán Fegyveres Erők támadó csoportjának két harckocsija és ugyanennyi gyalogsági harcjárműve. Az ellenség további előrenyomulását meghiúsították” – mondta Asztafjev.
Источник: https://rusvesna.su/news/1688275508

A brit hírszerzés szerint Fehéroroszország területén akár 40 ezer fős egység is megalakulhat, amelynek alapja a Wagner PMC erői lesznek. Az új alakulat célja Kijev lehet, és hogy megakadályozza egy nemzetközi dandár bevetését Nyugat-Ukrajnában.

A „Nuclear Sniffer” megérkezett Európába.

Az Egyesült Államok légierejének WC-135R Constant Phoenix különleges repülőgépét június 30-án telepítették a krétai Chania légibázisra. Erről a bázisról repülnek az RQ-4B Global Hawk felderítő UAV-k és az RC-135W Rivet Joint repülőgépek a Fekete-tenger térségébe.
A WC-135R célja a radioaktív sugárzással kapcsolatos információk gyűjtése és a nukleáris tesztek ellenőrzése.
E különleges lépés összefügghet azzal, hogy Kijev atomkatasztrófát készít elő a zaporozsjei atomerőműben.

Az ukrán csapatok a következő napokban az ellentámadás második szakaszára készülnek Zaporozsje térségében, most a hírszerzést próbálják megzavarni, és folyamatosan manővereznek, csapatokat helyeznek át a frontvonal teljes hosszában.
Rogov
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A Human Rights Watch (HRW) új adatok birtokába jutott, amelyek arra utalnak, hogy az ukrán hadsereg többször is használt nemzetközileg tiltott Lepesztok aknákat


Kudarcba fulladt oroszellenes konferencia Koppenhágában

A Hetek Csoportja (G7) és az Európai Unió a dán fővárosban megtartott június 24-i összejövetelén Zelenszkij tíz pontos béketervét ismertették, mely az orosz csapatok kivonulásának, a Krím és a Donbász visszaadásának feltételéhez köti a békekötést.
A déli államok (a kínai, a brazil, a dél-afrikai, az indiai, a szaúd-arábiai és a török) külügyminiszterei nem voltak hajlandók aláírni a kijevi béketervet támogató nyilatkozatot.

Lavrov orosz külügyminiszter pénteki moszkvai sajtóértekezletén kétségbe vonta azoknak a nyugati vezetőknek a szellemi állapotát, akik Oroszország legyőzésétől remélnek békét. Antony Blinken amerikai külügyminiszternek a konfliktus lezárására tett nyilatkozatát „skizofrénnek” minősítette.


Újabb kudarcot vallott az ukrán offenzíva a zaporozsjei front mentén az orosz erők kiszorítása érdekében

Az ukrán fegyveres erők által a közelmúltban indított nagyszabású offenzívát ismét meghiúsították az orosz fegyveres erők a Zaporozsjei front mentén a dél-donyecki határig. A Pjatihakitól, Robotine, Lugovszkijtól kezdve egészen Novodarivkáig Ukrajna súlyos veszteségeket szenvedett olyan felszerelésekben, mint az USA és a NATO által szállított harckocsik és páncélozott járművek, az orosz erők visszaverésére tett sikertelen kísérletek során.

Nyári műveletek | Nincs érdemi előrelépés a csúcstalálkozó előtti héten. Katonai összefoglaló 2023.07.1



Egyébként a deepfake látható mindenhol, ez a Mark Milley is (nem tudhatom, hogy stratégának mekkora lenne) akkora szamárságokat mond, amit nem várnék el egy US Army tábornoktól (hogy jutott ilyen magasra?), meg az úgynevezett politikusoktól se.

Üzenem nekik, hogy nagyon egyszerű a helyzet:

Amikor nem vonulnak vissza az oroszok, akkor nem megy az ellentámadás se, és nincs „visszafoglalás” se.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 995
5 450
113
Akkor ezek szerint itt nem hadseregek harcolnak. Szomorú, de ezen logika alapján Ukrajna a nyugat gyakorlatilag korlátlan támogatásával már hadsereget sem tud kiállítani, csak 10-15 harcoló dandárt, ami aztán rohadt hamar elolvad, mint a napon felejtett fagyi...
De folytassuk ezt a gondolatot, akkor Dudi sem egy hadsereg tagja, A Magyar Honvédség összlétszáma a törvény szerinti maximum alapján max. 29.700 fő, ami nemhogy 10-15 dandárt nem ad ki, de 5-6-ot is nehezen, azaz hadseregről szó sem lehet, max egy hadosztályról. (persze ebben már az adminisztratív dolgozók is benne vannak...) Szóval Dudi nem egy hadsereg tagja, csak vmi kislétszámú hadosztályé...
De ha nagyon ezen a vonalon maradunk Európában elég kevés "hadsereg" méretű csoportosulást találunk, a kicsik között szinte egyet sem.
Ami viszont az ukránokat illeti: nekik ez a 10-15 dandár maradt, amivel kezdhetnek valamit, ez is olyan, mint a kamra aljáról felsepert búza, és ez látszik is az eredményeken. Az istenített "nyugati technika" eddig nagyon nem hozta az elvárt hatást, ami aggasztó, mert nekünk sincs jobb, és bár Dudi is köztük van, de harci tapasztalat terén egy nagy nulla a harcértékünk, így egy ukrán lerohanásnak nem valószínű, hogy ellen tudnának állni. Oroszt szándékosan nem írtam, nekik eszük ágában sincs idejönni...
Szóval a jelenlegi Ukrajnának ez a 10-15 dandár most a "hadsereg", ha ez nem hoz eredményt akkor nem nagyon lesz helyette másik...
Amíg van hadrafogható ember addig lessz.Igaz nem Nyugat Európából hanem az Usabol.Hasonlóan az Oroszokhoz nekik is hatalmas készleteik vannak letárolva a hidegháború idejéből.Nagyrészt egyenlőre harcjárművekből "másodvonalasat"kaptak.Több ezer bradley,abrams van nekik "letárolva" amihez nagyon még hozzá se nyúltak.+aktív állomány.Egyenlőre légierőbe ősztől kezdik küldeni a "selejtezésre" váró F16-osokat.És amíg ezek elfogynak bőven van idejük felpörgetni a hadiipart "fegyverlobbi" legnagyobb "örömére".Véleményem szerint ha kitart az USA támogatás előbb elfogy az Ukrán katona mint a hadianyag.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Hol történik ez konkrétan? Kik haltak meg? (Beléptem donyecki csoportokba, de ezeket az információkat nem tudtam eddig ellenőrizni)
Nézd épeszű ember nem tagadja az ukrán és az orosz civil halottakat a két hadsereg támadásai során. Mindkét kormánypropaganda természetesen kisebbíti a számokat és azt állítja, hogy csak katonai célpontokat támad.

Én sem vonom kétségbe az orosz hadsereg által megölt civileket. A számokon, szándékokon lehet vitázni, meg azon hogy melyik lakóház, pláza, étterem, szálloda mennyire volt tele ellenséges katonákkal amiért katonai célpontnak számíthat.

Azért ahhoz viszont vastag arcbőr kell, hogy úgy ahogy van tagadd a donyecki áldozatokat. Van a város főterén van egy kurva nagy rács kitéve rajta a civil áldozatok fényképeivel, 2014-től máig, alatta virágok és gyertyák.

Miféle "donyecki csoportokba" léptél be ahol ennek nincs nyoma? Belemondanád a gyászolók szemébe, hogy nem tudtad ellenőrizni, hogy voltak-e civil áldozatok? Te mit mondanál, ha én vonnám kétségbe, hogy az orosz agresszió civil áldozatokkal is járt? Hm? Komolyan vennél azután is?
Mindezt úgy hogy nyomasztó médiafölényben vannak az ukránok és a nyugat, illetve számos orosz oldalt csak VPNnel lehet megnézni és a nyugati közösségi hálókról villámgyorsan törölnek minden oroszokkal szimpatizáló accountot, kommentet. A donyecki polgármester, az RT, a TASS, bármilyen donbasszi telegram oldal nyilván hazudik szerinted, de még az ENSZ is amikor donyecki áldozatokat is elismer. Személyesen ismerek ukránokat és ukrajnai oroszokat is, akkor ez utóbbiak is hazudnak?

Donyeck elég közel van a fronthoz és mindennaposak a belövések és az ezeket követő áldozatok is, ha ezt tagadod akkor maradjunk ennyiben, részemről befejeztem erről a vitát veled és elismerem mindkét fél háborús atrocitásait, nem tagadom az orosz agressziót, de az olyan fanatikusokkal nem tudok mit kezdeni mint te.