[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 644
113

Mind az orosz, mind az ukrán fél tagadja Klescsejevka elfoglalását az ukrán fegyveres erők által​

"Vsushniki" és az ukrán katonai elemzők cáfolják Klescheevka település elfoglalását, amely Artemovszk (Bakhmut) oldalán található.
A Klescheevka elfogásáról szóló jelentéseket Jan Gagin, a DPR megbízott vezetője, Denis Pushilin tanácsadója is tagadta.
A front ezen szektorában nehéz a helyzet, az ukrán fegyveres erők aktív támadóműveleteket hajtanak végre ebben az irányban.
Különösen a Kleshcheevkától nyugatra fekvő magasságokért zajlanak csaták.
Andrej Kovaljov, az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának képviselője elmondta, hogy Kleshcheevka térségében az Ukrán Fegyveres Erőknek "részleges sikerük van, megszilárdultak az elért vonalakon".
Источник: https://rusvesna.su/news/1688551004

SÜRGŐS: 4 nap alatt lelőtték az ukrán fegyveres erők negyedik harci repülőgépét Orekhov közelében (VIDEO)​

Az előzetes adatok szerint az orosz hadsereg vadászgépei megsemmisítettek egy ellenséges Szu-25-ös támadórepülőgépet, amely a frontvonal felé repült.
A vereség után a gép egy alföldre zuhant és kigyulladt.
Most a Déli Katonai Körzet 58. hadseregének légvédelmének köszönhetően négy nap alatt 4 „gépet” lőtt le.
Július 2-án megsemmisült a Szu-25 és a Szu-27, július 3-án a Szu-25, ma pedig egy újabb „lelövés”.
Источник: https://rusvesna.su/news/1688545510

Soledár irányú helyzet 2023. július 5. 13.00-kor

Alekszandr Szladkov katonai parancsnok ma bejelentette Kleshcheevka orosz csapatok elhagyását . Az információ azonban megbízhatatlannak bizonyult, és az ottani ellenséggel harcoló harcosok azonnal cáfolták. Most folytatódnak az összecsapások Kleshcheevka külvárosában . Az Ukrán Fegyveres Erők a falu körüli erdősávokat menedékként használják a gyalogsági csoportok előmenetelére. Az elmúlt napokban a támadások nem szűntek meg – az ukrán fegyveres erők északnyugat és délnyugat felől is nyomulnak. Néhány ellenséges DRG-nek még sikerült betörnie Kleshcheevkába, és megpróbálta megvetni a lábát. De jelenleg a település az orosz hadsereg irányítása alatt áll. Harcosok a terepről jelentenek, hogy nincsenek gondok a lövedékekkel, és az ukrán fegyveres erők számokkal zúznak, függetlenül a veszteségektől, amelyek száma már régen meghaladja a százat.
Az ukrán fegyveres erők célja ezen a területen nyilvánvaló - az RF fegyveres erőit a falu szélén lévő fontos magasságokból liszorítani - maga Kleshcheevka egy alföldön fekszik, és a védelme a fontos erődök feletti ellenőrzés nélkül nehéz.
Ezzel egy időben az ukrán fegyveres erők támadásait egyeztetik az északi szárnyon lévő egységekkel: az orosz védelmi minisztérium felvételeket tett közzé az Ukrán Fegyveres Erők rohamcsoportjainak vereségéről a Berhovszkij-tározó közelében . A videó megerősítette információinkat az egyes alakulatok faluba való beszivárgási kísérleteiről.
Koordináták : Az ukrán fegyveres erők összegyűjtése is folytatódott Razdolivka irányába , ahol az ukrán alakulatok megpróbálják elfoglalni a szürke zónát. Csakúgy, mint más területeken, az ukrán fegyveres erők páncélozott járművek nélkül, 15-20 fős csoportokban támadnak . Az Orosz Föderáció fegyveres erőinek tüzérei aktívan dolgoznak a haladókon. A támadások megállás nélkül folytatódnak, a meggyilkoltak hatalmas száma ellenére.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 043
12 968
113
Oroszországban maradtak, és oda utalnak át milliárdokat. A legtöbb cég az USA-ból és Németországból származik


A cég központjának bevétele 2022-ben (millió USD) Állapot az orosz piacon
Phillip Morris USA 7888 marad
Japan Tobacco International Switzerland 7358 Marad
Leroy Merlin France 4901 maradványai
A Pepsi USA 4663 megmaradt
British American Tobacco Britain 4233 Leaving
VEON Netherlands 4088 Távozás
Auchan France 3463 marad
Metro AG Németország 3405 marad


Goldolom a kurva ezeket a cegeket nem rakja fel a tyukszaros listajara?
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 739
32 438
113
Nocsak, nocsak...
Ukrohackers...waaaghhhh!
Tu-160
Ukrán boxbajnok
Klescheevka
Jurij
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Scott Ritter: „Ukrajna számára mindennek vége

2023.07.05.
A kijevi hatóságok a NATO beavatkozásában látják az egyetlen esélyt arra, hogy megfordítsák a helyzetet a harctéren, de a valóságban az észak-atlanti szövetség képtelen szembeszállni Oroszországgal – közölte Scott Ritter nyugalmazott amerikai hírszerző tiszt az U.S. Tour of Duty YouTube-csatornán.

Szerinte az ukrán hadsereg már az összeomlás szélén áll, és a túlélésért kell küzdenie, hogy egyáltalán részt vehessen a NATO-csúcson.

„Könyörögni fognak a NATO-nak, hogy avatkozzon be, mert Ukrajna egyetlen esélye a NATO beavatkozása. De ez nem reális, mert emlékeztetek mindenkit: a NATO nem keveredhet bele egy ilyen konfliktusba, nincsenek csapataik, nincs kiképzésük, nincs logisztikai támogatásuk, nincs parancsnokságuk és irányításuk, nem tudják, hogyan kell ezt csinálni. Tehát Ukrajna számára mindennek vége. El kellett volna fogadniuk az alkut, amikor Putyin 2022 áprilisában azt felajánlotta. Képzeljék el, hol lennénk ma, de nem…” – mondta a nyugalmazott hírszerző tiszt.

Ritter azt is hangsúlyozta, hogy az ukrán ellentámadási kísérletek végül teljes fordulatot jelentenének az orosz erőknek, amelyek létszámban és kiképzettségi szintben is felülmúlják az ukránokat.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 365
14 268
113
Szervezési okokból késik az ukrán F-16-os pilóták kiképzése.


Az egyik ország megígérte, hogy létre hozza a kiképzőközpontot, de valami közbe jött. Nem akarok vádaskodni, de ugyan ez az újság pár hete még arról számolt be, hogy Románia kedvező jeleket kapott, hogy nála épül egy giga F-16 kiképzőközpont.



Egyik legnagyobb gond ezzel a bizonyos országgal, aki megígérte, de valami elcsúszott, hogy a saját pilótáit is külföldön képzik a jelek szerint. Nincs tapasztalt személyzet. A szovjet korból öröklött kiképzőgépeik már évek óta állnak a gyárban felújításra és a cég nem tudta őket befejezni. És nem halad a saját pilótáival sem.
Naná, hogy megindult a nyafi, tekintve, hogy a pilótaképzés az egy pénznyelő, a műszaki meg egy időrabló tevékenység. Ráadásul tudják, hogy mindezek megléte esetén sem sem tudják szállítani azt, ami oda kéne - a veterán, sokszázezres repült éles bevetési órát összeszedett RuAF állomány leküzdésére alkalmas pilótákat.

Alapvetően ott bukik el ez a „képezzünk pilótát egy másik országnak”, hogy milyen elképesztő módon igénybe veszi a saját infrastruktúrát a dolog (nem csoda milyen árat számol fel pl. az NFTC). A repülőgép repült óra egy dolog, nagyobb baj a spot – mind a gépen, mind a szimulátoron. Kapásból némelyik szimulátorra hónapokat kell várnod civilben is, hogy egy 4 órás OPC-t letoljatok, katonai vonalon pedig a helyzet nem sokkal jobb, tekintve mennyivel olcsóbb. A gép reptetését (egy és kétüléses, az éleslövészetek, légterezések, stb...) meg nem kell részleteznem... summa, hogy a saját aktív állománytól veszi el a lehetőséget, ami nemzetbiztonsági kérdés, nem beszélve arról, hogy saját zsebből fizetünk egy képesség kiépítését egy másik államnak.

És ugye a kérdés, mit is akarunk, mi kell Ukrajnának.
  • Vadászfeladat lesz a célja az új flottának, légifölény kivívása? - Egy F-15C pilóta repidejének vagy 90%-a erre megy el.
  • SEAD/DEAD – akkor a wild weasel századok kiképzési rendszerét kell kapja, tekintve mije van az orosznak légvédelem címén.
  • CAS? – Akkor meg azt.
  • Vagy nincs specializáció, és mind ezek együtt (nyugati minta)? - Na ott akkor kérem szépen beszélünk vagy 1000+ órás, több hadgyakorlatos/turnusos kiépzésről, ráadásul olyan inntenzív szinten, hogy képesek legyenek azonnal egy magas intenzitású konfliktusba becsatlakozni. Na és éppen ez az, ami nem sok századnak van meg a világon (USAF némely alakulata és az IAF akik elsőre beugranak ilyen harckészültségi szintre).


A repműszaki oldal sem sokkal rózsásabb. Az USAF számításai szerint 24 hónap, míg egy pilóta álatlánosan harcképesnek tekinthető, míg egy repülőműszaki esetén ez 3-5 év, mire biztos kézzel egyedül végezhet munkát/pecsételhet (persze sorkatona is mehet line maintenance feladatra, csak éppen az az 50 órásnál mélyebb munkát nem tud elvégezni). És itt a kulcs a géppel eltöltött ide, annak minél több nyűgjét megismerni, legyen az base vagy line maintenance. Tekintve, hogy nem egy NATO országból üzemelnek majd (remélem...), nekik kell mindent adni, vagyis a fault findingtól a sérülésjavításig (ide értve harci sérüléstől a megengedett parameéterek átlépése okozta szerkezeti nyavajákig mindent).
Na ilyen műszakikat kell most kizzadni. Előny mondjuk, hogy míg pilcsiknél jobb a szűz ember, úgy szerelőknél hatalmas előny, ha már van tapasztalat bármin, ami repül, szóval nem megugorhatatlan. De külföldi szakemberre szerintem nem nagyon számíthatnak, mert az orosz csapások nagyon fogják ritkítani a soraikat.
 
W

Wilson

Guest


Katonai informátor


július 5., 10:40




957377e3ee3eceb7163dfc7450f43fce.jpg


Az orosz tüzérek elkezdték használni a továbbfejlesztett Krasznopol-M2 lőszert.

A védelmi minisztérium videójában egy Krasznopol-M2-ként azonosított tüzérségi lövedéket örökítettek meg. Ez különbözik elődjétől:

  • A lövedék repülési programjának automatizált bevitele, ami csökkenti a hibák lehetőségét a kilövésre való felkészítés során.
  • Az irányítórekesz alkotórészeinek (kormánylapátok) egymástól független aktiválásának lehetősége a röppályán, ami kiterjeszti a komplexum műszaki jellemzőit, és lehetővé teszi a célpontok magasságban és mélységben történő támadását.
  • Megnövelt, 20-26 kilométeres lőtávolsággal rendelkezik.
  • Egy új félig aktív lézeres célkövető fej.

Korábban a korszerűsített Krasznopol nem került kamera elé, de most már bátran beszélhetünk aktív használatáról a frontvonalon.





Strelkov Igor Ivanovics #KRP


július 5., 11:09

A front helyzetének megfelelően. Zaporizsja Front - heves csaták az Orekhov régióban és a Vremevsky párkányon. Az ellenség támad, sikeres előretöréséről nincs információ. Herszon régióban a Dnyeper bal partján, az Antonovszkij-híd közelében folytatódnak a harcok. Az ellenséges hídfő mérete jelentősen csökkent, de nem számolták fel. Az ellenség továbbra is makacsul támad Bakhmuttól északra és délre.

A helyzet nem teljesen tiszta számomra, kivéve annak megértését, hogy az ukrán fegyveres erők nem tudtak áttörést elérni. Az ellenség erős rakétacsapásokat mér a hátunkban lévő katonai célpontokra. Makiivkában egy nagy üzemanyag- és kenőanyag-tárolót ütöttek el, a városi kórház is megkapta. Minden korábbi előrejelzés érvényben marad. Csapataink erő- és eszközhiány miatt nem képesek támadásra, így a stratégiai kezdeményezés még sokáig az ellenség kezében lesz.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
Nagyon demagóg duma lenne részemről, hogy ez az amerikai hozzáállás a demokráciához. Egy olyan ország vezetésétől, aminek nincs is megválasztott vezetése, csak ideiglenes kormány, azt kérik, hogy pakoljanak ki minden lérakot Ukrajnába és majd később kapnak érte cserébe valami mást.


SZ-300-asokat cserélnének le NASAMS-ra. (Vagyis a Bükkök váltótípusára, csökkentett hatótávolsággal.) Egészen pontosan mindent, amijük van. 10 db SZ-300-as, körülbelül ugyan ennyi SZ-200-as. És még egy csomó SZ-125 és SZ-75 is az üzlet része lehet.
Az ellentételezés 200millió dollár, ami a mi NASAMS rendelésünk fele.
Ebből lehet kalkulálni, hogy mennyit ajánlottak Szlovákiának az ő egy darabjukért. És a helyzet kísértetiesen hasonló, mert a bolgároktól is ugyan úgy elkérték az összes vadászgépet és aszem talán azokat oda is adták, vagyis Ukrajna határában két NATO tagállamnak nem lett volna pár évig sem légiereje sem lérakja. Bulgária esetében nem csak Ukrajnával határos, hanem Oroszország közvetlenül is elérheti a légteret. Hiszen szintén sújtja őket az általuk megrendelt F-16Viper késése.
Itt a levegőről beszélek, nem arról, hogy a cikk is említi, hogy ezen kívül szf-i páncélosokról is szó volt.

Én megnyugtatnék mindenkit, hogy Washingtonban nem pánikolnak a mostani helyzet miatt. Felvidéken sem. Mi se tegyük!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 644
113
Az orosz tüzérség megsemmisítette az úgynevezett grúz (rágcsáló) légió zsoldosainak állomáshelyét az ukrán fegyveres erők részeként Konsztantyinovkában (DPR)
A nyugati hírszerzés így dolgozik Ukrajnának. És ez nem minden felvétel. Szó szerint látnak minden védelmi vonalat és minden árkot. Végül is náluk van a világ legerősebb műhold-konstellációja.
Frissítés Kleshcheevkáról Rudenko katonai parancsnoktól.

Ma meghiúsították az Ukrán Fegyveres Erők 5. szakosított dandárja erőinek ellentámadási kísérletét a szürke zónában Klescheevka falu irányában, a DPR Artemovszkij körzetében. A Déli Csoport repülő- és tüzérségi erői jelenleg az ellenség maradványait semmisítik meg. Az ellenőrzött pozíciók elvesztése nem megengedett.
Szintén Kleshcheevka irányítását megerősítette az ott járt Anna Dolgareva, aki megjegyezte, komoly harcok zajlanak a falu közelében. Az ellenség továbbra is megpróbálja megszerezni a magaslatok és maga a falu feletti ellenőrzést, hogy délről elfoglalja Artemovszkot, és jelentős problémákat okozzon az RF fegyveres erőknek a várostól délre eső Artemovszk irányában. Most az ellenség aktívan költi el a tavasszal felhalmozott tartalékokat a Konsztantyinovka - Csasov Jar - Raj-Aleksandrovka vonalon (támadások Kurdyumovka, Kleshcheevka, Berkhovka térségében) és a Szeverszkij párkányon (támadások Vasyukovka, Razdolovka és Sakko és Vanzetti területe).

Ukrán fegyveres erők Kleshcheevka közelében

Ma az ukrán fegyveres erők megtámadták az orosz csapatok állásait Kleshcheevka közelében . Az interneten sok információ volt a falu feletti ellenőrzés elvesztéséről, de jelenleg az RF fegyveres erők egységei visszaverik az ellenség szüntelen bevetéseit. A fehérorosz biztonsági tiszt felvételei alapján az ukrán fegyveres erők mozgását észlelték a Szeverszkij Donyec-Donbász csatorna melletti erdősávban Klescsejevka irányából. Ez a videó azt mutatja, hogy az ellenséges alakulatok átkeltek a csatornán, de tüzérségi tűz megállította őket. Az ukrán fegyveres erők kis csoportokban más területeken is megpróbáltak szétcsapni, felhasználva a létszámbeli fölényüket az orosz hadsereg védelmi vonalának megfeszítésére.
Koordináták : 48.508947, 37.918545
Az ukrán fegyveres erők különítményei Bahmuttól délre haladtak egy erdősávon keresztül, és el akarták vágni a Kleshcheevka Bahmut felé vezető utat . Ugyanakkor a megbújó ukrán alakulatok megpróbáltak áttörni a falu északnyugati iránya felől.
Támadás a Bahmut felé vezető úton -48.560843766708004, 37.96580371475759
Becsapódás Kleshcheevka felé északnyugat felől – Különféle csatornák felvételei azt mutatják, hogy az ukrán fegyveres erők milyen intenzíven próbálnak nyomást gyakorolni a front déli szektorára Bahmut irányban . Az áldozatokat nem számítva a parancsnokság egyik különítményt küldi a másik után. Egy ilyen ügyetlen offenzív módszer célja pedig az, hogy az RF fegyveres erők soraiban a fáradtság, a lövedékéhség és a pánik reményében ágyútöltelékkel öntsék el a frontot.

Ukrajna nem kap meghívást a NATO-ba a közelgő csúcstalálkozón​

Ukrajna nem kap meghívást a NATO-ba a közelgő csúcstalálkozón, de az eredmény "nem fog csalódást okozni" - mondta Ginatas Nauseda litván elnök a Baltic News Service-nek adott interjújában.
Szerinte az egyes országok biztonsági garanciáit jelentik be Ukrajnának, és létrehozzák az Ukrajna-NATO Tanácsot.
„Zelenszkij elnök úr, remélem, amikor Vilniusba érkezik, nem biztos, hogy mindent megkap, amit a maximális tervei között remél, de biztosan sokat fog kapni” – mondta Nauseda.
"És nos, úgy érzem, még mindig találunk majd olyan megfogalmazásokat, amelyek nem okoznak csalódást az ukránoknak, és többet mondanak, mint amit mondani szoktunk" - tette hozzá a litván elnök.
"Igen, a NATO ajtói nyitva vannak, de egyes országok számára nagyon gyorsan kinyílnak, míg mások egyáltalán nem találják meg ezeket az ajtókat, és úgy gondolom, hogy az ukránok teljesen jogosan kérdezik, miért nem tagjai ma még a NATO-nak" mondta.Nauseda.
Источник: https://rusvesna.su/news/1688560997
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Háború. Nagyon gyorsan fejlődik az alkalmazott technológia. Ami ma korszerűnek tűnt, holnap már ócskaság.



Már csak egy kis lépést kell tenni a Storm Shadow eltérítéséhez, lehet, hogy már az is megvan (06.27. Kramatorszk?).


Ukrajna nem kap vadászgépeket, amíg nem fejeződik be az ellentámadása - jelentette ki Rob Bauer admirális, a NATO Katonai Bizottságának elnöke.
Az admirális az LBC rádiónak adott hétfői interjújában elmondta, hogy bár a repülőgépekről szóló vita fontos, "rövid távon nem fog megoldódni".
A pilóták kiképzése és a technikusok képzése sem lesz elérhető az ukrán ellentámadás előtt - hangsúlyozta.
Az ukrán pilóták kiképzése az amerikai gyártmányú F-16-osok vezetésére még nem kezdődött meg, és Kijev nem szívesen gyakorolna itt nyomást a Nyugatra, hiszen támaszkodik a támogatásukra - mondta korábban Jurij Ignat, az ukrán légierő szóvivője.
Június elején Ignat azt mondta, hogy az ukrán pilóták hamarosan külföldre indulhatnak kiképzésre. Május végén Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter bejelentette, hogy a kollektív Nyugat arra számít, hogy a következő hetekben megkezdődik az ukrán pilóták kiképzése az F-16-osokon. Austin szerint Dánia és Hollandia vezetné azt a koalíciót, amely az ukrán pilóták kiképzését koordinálja.
Közben Alekszej Reznyikov ukrán védelmi miniszter megjegyezte, hogy az ukrán erők csak jövő ősszel vagy télen kezdhetik meg az F-16-osok harci alkalmazását, mert a pilóták és a mérnökök kiképzése időbe telik.
MOSZKVA, július 4. /TASZSZ/

A Forte10 Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk drón egyszercsak megjelent a Krím-félsziget alatt:

Az utolsó kaporig kell támadni!
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 043
16 643
113
Európát is elsöprő háború? Oroszország által, aki Ukrajnával sem bír? Súlyos.
Maximum, ha atomháborút indít, de az totál vesztes helyzet mindkét félnek.
Honnan gondolod, hogy az oroszok most egyből le akarják győzni, háborúzni akartak Ukrajnával?

Ha a Medve teljes súlyával ráseggel Ukrajnára, egyetlen Nyugati szakértő sem adott volna tíz napnál többet a teljes megszállásáig.
Ezt az első lövések utáni "szakértésükben" ki is jelentették.

A "bölcs" szakértők hallgattak, vártak egy kis fejleményre, és ekkor kezdett látszani hogy mind a nyugati mind az orosz félnek ez az akár évekig elnyújtott proxi háború jövedelmet, előnyöket hoz.
Ezt több mint egy éve kezdve, többször kifejtettem több pontba szedve, és azóta sem változott a véleményem, nem ismétlem, vissza lehet keresni.

Amíg mindkét fél érdekelt, addig itt nem lesz béke. És ehhez pont a proxinak nincs semmi köze , ő csak egy báb..

Változást hozhat menet közben az ukrán élő erő fogyása, valamint a Nyugat kacsingatása az orosz területek, ásványi kincsek, megművelhető területek, munkáskezek, és felvevőpiac felé.
Ukrajnát már felvásárolták politikailag (Biden Elnök Urunk ukrán Elnöki székfoglalója 2014 elején), és ezt követően már gazdaságilag is gyarmatosították.
Tehát kell az új meghódítandó, demokratizálható terület, kérdés az h ki lesz a következő célpont..

Itt akinek van esze nem indít atomháborút, hanem a hagyományos eszközeivel fog nyerni, ebben kétségtelenül erős a kontinensen Oroszország - mert otthon van..

Atomháborúkor eljönne a demokrácia legfelsőbb foka - mindenki egyenlő, föld felett és föld alatt - por és hamu.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 933
56 886
113
Szőrmókéknál egy elmebeteg beltenyészet már hadba indulna az oroszok ellen.Nem is értem meg,hogy az ilyen ökröket miért nem lehet elzárni.A világnak is jobb volna az ilyenek nélkül.
Partra szállnak Dunkirque-nél ( abban van már gyakorlatuk...) aztán végigvonulnak Európán az orosz határig és onnan lerohanják Moszkvát? Mint ahogy azt már a Nagy Francia majd a Nagy Német ( osztrák?) is megpróbálta? Izgi lesz. Jöhet a popcorn. :)
Komolyra váltva: Ez egy idióta.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 557
10 237
113
Honnan gondolod, hogy az oroszok most egyből le akarják győzni, háborúzni akartak Ukrajnával?

Ha a Medve teljes súlyával ráseggel Ukrajnára, egyetlen Nyugati szakértő sem adott volna tíz napnál többet a teljes megszállásáig.
Ezt az első lövések utáni "szakértésükben" ki is jelentették.

A "bölcs" szakértők hallgattak, vártak egy kis fejleményre, és ekkor kezdett látszani hogy mind a nyugati mind az orosz félnek ez az akár évekig elnyújtott proxi háború jövedelmet, előnyöket hoz.
Ezt több mint egy éve kezdve, többször kifejtettem több pontba szedve, és azóta sem változott a véleményem, nem ismétlem, vissza lehet keresni.

Amíg mindkét fél érdekelt, addig itt nem lesz béke. És ehhez pont a proxinak nincs semmi köze , ő csak egy báb..

Változást hozhat menet közben az ukrán élő erő fogyása, valamint a Nyugat kacsingatása az orosz területek, ásványi kincsek, megművelhető területek, munkáskezek, és felvevőpiac felé.
Ukrajnát már felvásárolták politikailag (Biden Elnök Urunk ukrán Elnöki székfoglalója 2014 elején), és ezt követően már gazdaságilag is gyarmatosították.
Tehát kell az új meghódítandó, demokratizálható terület, kérdés az h ki lesz a következő célpont..

Itt akinek van esze nem indít atomháborút, hanem a hagyományos eszközeivel fog nyerni, ebben kétségtelenül erős a kontinensen Oroszország - mert otthon van..

Atomháborúkor eljönne a demokrácia legfelsőbb foka - mindenki egyenlő, föld felett és föld alatt - por és hamu.
Akkor a medve egy nyomorék gyengeelméjű. A szakértő meg azt hitte, hogy nem.
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
550
1 543
93

Igényes orosz lőszeraktárat látunk, máshol a szeméttelep is különbül néz ki. Így sikerült lehajigálniuk seggrészegen a Grad rakétákat az udvarra, széthányva a gaz közé a mocsokba-sárba. Egy olyan területen, amit már a kezdetek óta ők ellenőriznek, idő lett volna kiépíteni a normális tárolás körülményeit. Csak igényük nincs rá.
Mondjuk a végén a tűzijáték tényleg profi látványvilág, ehhez képest sehol sincs Orbán augusztus 20-i cirkusza! :) Ott nem csak Grad robbant...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 838
30 982
113
A NAÜ nem talált aknákra vagy egyéb robbanószerkezetekre utaló jeleket, amit az oroszok helyeztek volna el. Az ukránok szokás szerint hazudtak.

Kijevbe inkább felrobbantotta magát a másik, minthogy kihallgatásra vigyék be.