[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 279
37 215
113
Forrás: A fegyveres erők megtámadták a lvivi akadémiát, ahol Challenger tankok voltak

A lvovi laktanyában Challenger tankok és az ukrán fegyveres erők legfeljebb 800 harcosa és zsoldosok lehettek
A védelmi minisztérium korábban nagy pontosságú fegyverekkel végrehajtott csapásról számolt be az ukrán fegyveres erők személyzetének ideiglenes telepítési pontjain és a páncélozott járművek tárolóhelyein. A minisztérium szerint "minden kijelölt tárgyat eltaláltak, az ellenség stratégiai tartalékai jelentős károkat szenvedtek
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 833
30 928
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Nem igaz az az információ, hogy 2023 áprilisában Szergej Lavrov, az Orosz Föderáció külügyminisztere valamiféle "titkos tárgyalásokat" folytatott az amerikai adminisztráció volt tisztviselőivel. Ezt Maria Zakharova, az Orosz Föderáció Külügyminisztériumának hivatalos képviselője nyilatkozta. Korábban számos sajtóorgánum arról számolt be, hogy Lavrov valamilyen "tárgyalást" folytatott volt amerikai tisztviselőkkel. A források szerint az ukrajnai helyzetről tárgyaltak, a tárgyalások célja pedig az ukrán konfliktus későbbi békés rendezésének megalapozása volt. Érdekes módon a nyugati sajtó nem nevezte meg a forrásokat.

Az európaiaknak elegük van a kijevi rezsimből
https://rumble.com/v2y7csi-europeans-are-fed-up-with-kiev-regime.html
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
681
2 086
93
Az orosz fegyveres erők megsemmisítették az ukrán fegyveres erők erőinek felhalmozódását a Herszon régióban lévő Antonovkai-szigeten

A Dnyepr-csoport alakulatai megtámadták az ukrán fegyveres erők Antonovszkij-szigeten, a Herszon régióban lévő Antonovszkij-szigeten lévő koncentrációját. A légicsapás megsemmisítette az ukrán csapatok ember- és lőszerpontját, jelentette a TASZSZ , a régió sürgősségi szolgálatának egyik forrására hivatkozva.
Július 4-én 14 óra 30 perckor az Antonovkai-sziget északi peremén légicsapást mértek az Ukrán Fegyveres Erők 124. önálló területvédelmi brigádja 131. különálló felderítő zászlóaljának emberállomány-felhalmozására és az ellenség lőszerpontjára. - közölte az ügynökség forrása.
Ezenkívül a Dnyeper jobb partján, Antonovka térségében, az Antonovkai híd alatt egy légicsapás megsemmisítette a fent említett dandár parancsnoki állását, a katonai személyzet egy csoportját és speciális felszereléseket.
Az ukrán fegyveres erők harcai a Dnyeper bal partjának térségében a Kahovkai vízerőmű vízszintjének csökkenése után fokozódtak. Az ukrán hadsereg megpróbál hídfőállást létrehozni az Antonovkai-szigeten. Az ellenséget légi csapatok ütik ki tüzérségi támogatással.
Korábban orosz források arról számoltak be, hogy a Dnyepjevka falu közelében a DPR-ban legyőzték az Ukrán Fegyveres Erők 28. gépesített brigádjának parancsnokságát. Hangsúlyozzák, hogy a rakétatámadást előző nap hajtották végre.

Newsweek: A CIA-nak Ukrajnában a korrupció ellen kell küzdenie, amelyet egy erőszakos puccsal hozott létre

A CIA-t az ukrajnai korrupció elleni harc kényszeríti, miközben Kijevbe Kelet-Európán keresztül több milliárd dolláros fegyverszállítmányok érkeznek. Erről a Newsweek számolt be egy meg nem nevezett magas rangú amerikai hírszerzési forrásra hivatkozva.
A több milliárd dollár értékű fegyverszállítások megkezdésével Kelet-Európán keresztül a CIA számára újabb kihívást jelentett a korrupció elleni harc, amely nagy problémának bizonyult - írja a Newsweek.

A kiadvány beszélgetőpartnere szerint a korrupció elleni harc nemcsak azt foglalja magában, hogy figyelembe veszik, hová küldenek fegyvereket, hanem azt is, hogy megakadályozzák az Ukrajnába irányuló anyagi források mozgatásával kapcsolatos lopásokat és kenőpénzeket.
Volodimir Zelenszkij ügyes nyilvános lobbizásának hatására az Egyesült Államok lassan és vonakodva beleegyezett, hogy Kijevnek jobb, nagyobb hatótávolságú fegyvereket szállítson. Vagyis olyan fegyverrel, amely elméletileg képes lenne orosz területet fenyegetni. Így az államok és Ukrajna a konfliktus veszélyes eszkalációjával kacérkodnak.
"Zelenszkij minden bizonnyal kitűnően elérte, amit akart, de Kijevnek bele kellett egyeznie abba is, hogy bizonyos láthatatlan vonalaknak engedelmeskedjen" - mondta egy magas rangú amerikai katonai hírszerzési tisztviselő.
A nagyrészt a CIA által vezetett titkos diplomácia részeként Kijev ígéretet tett arra, hogy nem használ fegyvereket Oroszország megtámadására. Ugyanakkor Zelenszkij nyíltan kijelentette, hogy Ukrajna nem fogja megtámadni Oroszországot - írja a kiadvány.
A cikk szerzője szerint a CIA tisztjei rutinszerűen bejöhetnek és megtehetik azt, amit az amerikai hadsereg nem tehet meg, többek között Ukrajnán belül is.
Az amerikai katonáknak a kiadvány forrása szerint tilos belépniük Ukrajnába, kivéve szigorú szabályok szerint, amelyeket a Fehér Háznak jóvá kell hagynia. Ez a Pentagont a kijevi nagykövetség kis létszámú személyzetére korlátozza.

Kijevnek bele kellett egyeznie abba is, hogy bizonyos láthatatlan vonalaknak engedelmeskedjen = Az utolsó kaporig harcolnia köll.
A CIA (tevékenysége más országokban minimum) maga a korrupció. Bocs az offért
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 656
48 452
113

Az ellenség új offenzíva hullámot indított Orekhovo közelében a Zaporozsjei Fronton: jelenleg az ukrán fegyveres erők rohamcsoportjai egyszerre több irányba támadnak (MAP)​

Este az ukrán fegyveresek ismét támadó hadműveleteket indítottak Orekhovsky irányában a már híres Kopani-Rabotino-Verbove vonalon.
Az Ukrán Fegyveres Erők gyalogsága kisebb rohamcsoportokban rohan áttörni, de ezekből a csoportokból jelentős számban vannak, és meglehetősen széles fronton haladnak, különféle orosz erődítményeket támadva.
A 291., 70. és 71. ezred katonái, különleges alakulatok, tengerészgyalogosok, tüzérek és Moszkvából és a moszkvai térségből mozgósított ezredek ismét tűzzel találkoznak a támadó ellenséggel.
Источник: https://rusvesna.su/news/1688668843
 

skf

Well-Known Member
2019. április 25.
123
836
93
Pedig az oroszok nem is látnak éjszaka.
OFF: az oroszok nem látnak a sötétben… Az USA-ban évekkel ezelőtt létezett, talán még létezik is a Rustore. Ezen az internetes felületen árultak legalább ötféle orosz gyártmányú éjjel-látó cuccot nagyon olcsón a szuper távcsövek és csillagászati távcsövek mellett… Ott vettem a Poljot Aviator órámat – az egyik legjobb órám volt: pontos, szép -, addig amig be nem törtek a lakásomba és ellopták. Az, hogy az oroszok éjjel nem látnak szerintem a Grimm-mesék kategóriája…
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
W

Wilson

Guest

Ukrajna bejelentette, hogy hamarosan megkapja Törökországtól a 155 mm-es Fırtına T-155 önjáró lövegeket​


Alekszej Gromov dandártábornok, az Ukrán Fegyveres Erők fő műveleti igazgatóságának helyettes vezetője elmondta, hogy Ukrajna a török T-155 Fırtına lánctalpas önjáró fegyverek szállítására vár.​


20:56 . 2023.07.05. Charshamba

Yeni Shafak oroszul

[IMG alt="
"]https://img.piri.net/piri/upload/3/2023/7/5/37402257-58chq0q9y65gdyr5uadeic.jpeg[/IMG]

Alekszej Gromov dandártábornok, az Ukrán Fegyveres Erők fő műveleti igazgatóságának helyettes vezetője elmondta, hogy Ukrajna a török T-155 Fırtına lánctalpas önjáró fegyverek szállítására vár.


 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 855
57 882
113
Ezt nagyon erősen ajánlott elolvasni. Remek írás!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 665
79 912
113
Pedig az oroszok nem is látnak éjszaka.
Pont ez jutott eszembe nekem is, hogy milyen lendülettel verették az éjszakai nagy büdös semmit kornettel, harmincas sorozatokkal, ijesztgetésnek kicsit durva volt :D !

Ha hazudunk, hazudjunk pontosan! Nem azt mondtam, hogy az oroszok nem látnak éjszaka, hanem azt, hogy az orosz gyalogságnak nincs éjszakai harcképessége...

OFF: az oroszok nem látnak a sötétben… Az USA-ban évekkel ezelőtt létezett, talán még létezik is a Rustore. Ezen az internetes felületen árultak legalább ötféle orosz gyártmányú éjjel-látó cuccot nagyon olcsón a szuper távcsövek és csillagászati távcsövek mellett… Ott vettem a Poljot Aviator órámat – az egyik legjobb órám volt: pontos, szép -, addig amig be nem törtek a lakásomba és ellopták. Az, hogy az oroszok éjjel nem látnak szerintem a Grimm-mesék kategóriája…
A fenti nem neked válasz, ez neked válasz:
Senki soha nem is állította azt, hogy az oroszok nem látnak éjszaka. Én közöltem azt a tényt, hogy az orosz gyalogságnak nincs éjszakai harcképessége (és azt is hozzátettem, hogy az orosz szárazföldi haderőnemen belül a modernizált harckocsikat leszámítva alig van valós éjszakai harckéépessége a többi harcjárműnek) és erre a videó sem cáfolat, mert nem lövész katonák lövöldöznek éjszakai irányzékkal és éjjellátóval, hanem egy harcjármű.