[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Közeleg a NATO csúcs Vilniusban.

Szerintetek meglépik a nyílt beavatkozást tagállami szinten?

Sikerül bezsarolni valahogy az ukránokat valami különleges biztonsági gariba?!

Ki mit vár reálisan?
Biztonsági garanciák NATO tagság nélkül, még több fegyver, és én várok valami (oroszoknak nem túl pozitív) meglepő bejelentést a törököktől is.

A nyílt beavatkozást szerintem nem NATO csúcson jelentik be, hiszen egyedi tagállamok fognak belépni, nem a NATO.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Szanyi Tibor, jelenleg az Iszom Párt elnöke is már NATO beavatkozásról beszél Határvidéken.


Tudom a pasi előéletét, Szanyi Kapitányt, mielőtt valaki leírja és szétoffolja az amúgy sem magas röptű topicot további biz pollal. Kérem, hogy senki ne tegye! Az ukrán konfliktus maradjon meg -legalább ebben a topicban- csak Ukrajna nemzetközileg elismert határain belül!
Én nem tartom valószínűnek, hogy a NATO, mint szervezet bármikor is beavatkozzon. Az egy más kérdés, hogy egyes tagállamok miként lépnének fel (vagy be), de erre se látok nagy esélyt, míg Kijevtől keletre találhatóak az orosz csapatok, s egyelőre nyoma sincs annak, hogy erre az oroszok képesek lennének.

Off.
Szanyi kapitányt sem fogom meghallgatni, de annyit leírnék, hogy mikor kint volt Brüsszelben ('14-'19), az egyedüli ismert (!) szoci volt, aki előtérbe tudta helyezni az ország érdekét és helyzetét a pillanatnyi belpolitikai "hasznok" ellenében, azaz nem volt képes gátlástalanul támogatni az idegen érdekek kiszolgálását, abban a hírhedten elnyomott "konstruktív ellenzékben". Én csak remélem, hogy a "függönyön túl" jelenleg is több, olyan ember van kint, aki felismeri a un. közösügyek fontosságát, mert attól nem lesz nagyobb a támogatottsága nagyon sok pártnak, hogy itthon rosszabb lesz.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 879
91 432
113
Közeleg a NATO csúcs Vilniusban.

Szerintetek meglépik a nyílt beavatkozást tagállami szinten?

Sikerül bezsarolni valahogy az ukránokat valami különleges biztonsági gariba?!

Ki mit vár reálisan?
Biden kimondta: Ukrajna nem áll készen a NATO-tagságra

a háborúnak le kell zárulnia, mielőtt a szövetség döntést hozna ebben a kérdésben - az amerikai elnök erről Európába utazása előtt beszélt egy vasárnap sugárzott televízióinterjúban.

miközben az ukrán NATO-tagságról szóló vita a szövetségen belül korai, az Egyesült Államok és szövetségesei továbbra is eljuttatják a biztonsági támogatást és fegyverzetet Volodimir Zelenszkij elnökhöz és haderejéhez, ami ahhoz szükséges, hogy az ország be tudja fejezni a háborút Oroszországgal.

"Nem gondolom, hogy egyhangú egyetértés van a NATO-n belül most arról, hogy befogadjuk-e Ukrajnát a NATO családjába, vagy nem" - fogalmazott, és hozzátette: a szövetség "határozottan ragaszkodik ahh

Amennyiben egy jelenleg zajló háborúról van szó, akkor mindannyian háborúba lépünk, háborúba lépünk Oroszországgal, ha az volna a helyzet", hogy Ukrajna a NATO tagja - hangsúlyozta Joe Biden.



Ez elég reális hozzáállás Washingtonból.
 
W

Wilson

Guest


Katonai informátor


július 9., 19:46



61a02523e6d46c479e01dda7495c8034.jpg



Egy földi célpontok támadására átalakított ukrán S-200-as légvédelmi rakéta zuhan egy fűrésztelepre a Brjanszki területen lévő Bytosh faluban.

A felvételen jól látható a rakéta jellegzetes alakja, amely elárulja, hogy az 5B28 SAM (vagy annak korábbi változatai). Egyáltalán nem hasonlít más rakétákra, például a brit Storm Shadow-ra.



A NATO-államok „őrült iramban” készítik elő az Ukrajnának nyújtott garanciákról szóló döntést - Politico​


2023. július 9., vasárnap, 21:32


A NATO-államok egy kis csoportja "kétségbeesett tárgyalásokat folytat az utolsó pillanatban", hogy a július 11-12-i litvániai NATO-csúcstalálkozó előtt véglegesítsék az Ukrajnának nyújtandó biztonsági garanciákról szóló nyilatkozatot.

Négy, a tárgyalásokat jól ismerő tisztségviselő mondta a Politico című lapnak, az European Pravda szerint.

A lap szerint az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország már hetek óta tárgyal Kijevvel a kérdésről. Emellett más NATO-, EU- és G7-szövetségeseket is megkerestek.

Az elképzelés szerint egy "ernyőt" hoznának létre azokból az országokból, amelyek hajlandóak állandó katonai segítséget nyújtani Ukrajnának, még ha a részletek országonként eltérőek is lesznek.

Ez az erőfeszítés része a NATO-n belüli és több országcsoport közötti szélesebb körű tárgyalásoknak arról, hogy a nyugati szövetségesek miként demonstrálják Ukrajna hosszú távú támogatását.

Így a legnagyobb szövetségi nemzetek azon dolgoznak, hogy meghatározzák, milyen átmeneti biztonsági kötelezettségvállalásokat tehetnek jelenleg Ukrajna számára.

Ez a nézet azonban nem általános: a NATO keleti szárnyának országai ragaszkodnak ahhoz, hogy Ukrajnának gyorsabb utat kell biztosítani a szövetségi tagsághoz, még akkor is, ha az ellenségeskedések folytatódnak.

Berlini, párizsi, londoni és brüsszeli tisztviselők, akik névtelenségük megőrzése mellett nyilatkoztak, elmondták, hogy a nyugati államok célja, hogy az éves NATO-csúcson bemutassák "ernyőszerkezetüket".

"A tárgyalások folyamatban vannak, eléggé előrehaladott, sőt nagyon is előrehaladott állapotban, és nagyon reméljük, hogy még a csúcstalálkozó vége előtt lezárul" - mondta egy francia tisztviselő az újságíróknak tartott tájékoztatón.

Egy magas rangú NATO-diplomata egyetértett ezzel, és egy külön tájékoztatón azt mondta az újságíróknak, hogy most "az utolsó pillanatban zajlanak eszeveszett tárgyalások" arról, hogy "hogyan kellene kinéznie".

Egy másik, a terveket ismerő NATO-diplomata szerint Joe Biden amerikai elnök hétfőn Londonban találkozik Rishi Sunak brit miniszterelnökkel, ahol stábjaik megpróbálnak megállapodni a még hátralévő utolsó részletekben.

A kezdeményezés a végén arra az ígéretre futhat ki, hogy a szövetségesek által már eddig is nyújtott segítség nagy részét - fegyvereket, felszerelést, kiképzést, finanszírozást és hírszerzést - továbbra is biztosítják.

A szándék azonban az, hogy "az egység tartósabb jelét" adják Ukrajna számára, különösen annak fényében, hogy Kijev valószínűleg nem kapja meg a NATO-tagságra vonatkozó határozott ígéretet, amelyet a csúcstalálkozón szeretne.

"Lényegében ez egy garancia Ukrajna számára, hogy fegyveres erőit felszereljük, finanszírozzuk, tanácsot adunk nekik, kiképezzük őket, hogy még nagyon hosszú ideig rendelkezzenek elrettentő erővel bármilyen jövőbeli agresszióval szemben" - mondta egy magas rangú NATO-diplomata.

Ennek a támogatásnak számos részletét azonban későbbre hagyjuk. A diplomata megjegyezte, hogy minden érintett országnak kétoldalúan kell meghatározni Ukrajnával, hogy "milyen kötelezettségeket vállalnak". És ez a légvédelemtől kezdve a tankokig és bármi másig bármi lehet".

Múlt héten Olaf Scholz német kancellár "felhívást intézett minden országhoz, amely támogatni akarja Ukrajnát", mondván, hogy "olyan döntéseket kell hozniuk maguknak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy ezt a támogatást egy, két, három, és ha szükséges, még egy évig folytassák, mert nem tudjuk, meddig tart a katonai konfliktus".

A nyugati államok által véglegesítendő, a biztonsági garanciákról szóló nyilatkozattól függetlenül a NATO új módszereket is kidolgoz az ukrán hadsereg segítésére a következő évekre.


 
  • Tetszik
Reactions: zsolti and Vogon

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 730
3 831
113
De
Biztonsági garanciák NATO tagság nélkül, még több fegyver, és én várok valami (oroszoknak nem túl pozitív) meglepő bejelentést a törököktől is.

A nyílt beavatkozást szerintem nem NATO csúcson jelentik be, hiszen egyedi tagállamok fognak belépni, nem a NATO.
Ha egyedileg lép be a NATO tagállam és utána egyedileg hamvad el. Él az ötödik cikkej? A légköri széljárás miatt, a többi NATO tagállam területére átsodródó radióaktiv szennyeződés miatti ....., miatt él-e ár ötös cikkej?
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
3 653
6 490
113


Katonai informátor


július 9., 19:46



61a02523e6d46c479e01dda7495c8034.jpg



Egy földi célpontok támadására átalakított ukrán S-200-as légvédelmi rakéta zuhan egy fűrésztelepre a Brjanszki területen lévő Bytosh faluban.

A felvételen jól látható a rakéta jellegzetes alakja, amely elárulja, hogy az 5B28 SAM (vagy annak korábbi változatai). Egyáltalán nem hasonlít más rakétákra, például a brit Storm Shadow-ra.



A NATO-államok „őrült iramban” készítik elő az Ukrajnának nyújtott garanciákról szóló döntést - Politico​


2023. július 9., vasárnap, 21:32


A NATO-államok egy kis csoportja "kétségbeesett tárgyalásokat folytat az utolsó pillanatban", hogy a július 11-12-i litvániai NATO-csúcstalálkozó előtt véglegesítsék az Ukrajnának nyújtandó biztonsági garanciákról szóló nyilatkozatot.

Négy, a tárgyalásokat jól ismerő tisztségviselő mondta a Politico című lapnak, az European Pravda szerint.

A lap szerint az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország már hetek óta tárgyal Kijevvel a kérdésről. Emellett más NATO-, EU- és G7-szövetségeseket is megkerestek.

Az elképzelés szerint egy "ernyőt" hoznának létre azokból az országokból, amelyek hajlandóak állandó katonai segítséget nyújtani Ukrajnának, még ha a részletek országonként eltérőek is lesznek.

Ez az erőfeszítés része a NATO-n belüli és több országcsoport közötti szélesebb körű tárgyalásoknak arról, hogy a nyugati szövetségesek miként demonstrálják Ukrajna hosszú távú támogatását.

Így a legnagyobb szövetségi nemzetek azon dolgoznak, hogy meghatározzák, milyen átmeneti biztonsági kötelezettségvállalásokat tehetnek jelenleg Ukrajna számára.

Ez a nézet azonban nem általános: a NATO keleti szárnyának országai ragaszkodnak ahhoz, hogy Ukrajnának gyorsabb utat kell biztosítani a szövetségi tagsághoz, még akkor is, ha az ellenségeskedések folytatódnak.

Berlini, párizsi, londoni és brüsszeli tisztviselők, akik névtelenségük megőrzése mellett nyilatkoztak, elmondták, hogy a nyugati államok célja, hogy az éves NATO-csúcson bemutassák "ernyőszerkezetüket".

"A tárgyalások folyamatban vannak, eléggé előrehaladott, sőt nagyon is előrehaladott állapotban, és nagyon reméljük, hogy még a csúcstalálkozó vége előtt lezárul" - mondta egy francia tisztviselő az újságíróknak tartott tájékoztatón.

Egy magas rangú NATO-diplomata egyetértett ezzel, és egy külön tájékoztatón azt mondta az újságíróknak, hogy most "az utolsó pillanatban zajlanak eszeveszett tárgyalások" arról, hogy "hogyan kellene kinéznie".

Egy másik, a terveket ismerő NATO-diplomata szerint Joe Biden amerikai elnök hétfőn Londonban találkozik Rishi Sunak brit miniszterelnökkel, ahol stábjaik megpróbálnak megállapodni a még hátralévő utolsó részletekben.

A kezdeményezés a végén arra az ígéretre futhat ki, hogy a szövetségesek által már eddig is nyújtott segítség nagy részét - fegyvereket, felszerelést, kiképzést, finanszírozást és hírszerzést - továbbra is biztosítják.

A szándék azonban az, hogy "az egység tartósabb jelét" adják Ukrajna számára, különösen annak fényében, hogy Kijev valószínűleg nem kapja meg a NATO-tagságra vonatkozó határozott ígéretet, amelyet a csúcstalálkozón szeretne.

"Lényegében ez egy garancia Ukrajna számára, hogy fegyveres erőit felszereljük, finanszírozzuk, tanácsot adunk nekik, kiképezzük őket, hogy még nagyon hosszú ideig rendelkezzenek elrettentő erővel bármilyen jövőbeli agresszióval szemben" - mondta egy magas rangú NATO-diplomata.

Ennek a támogatásnak számos részletét azonban későbbre hagyjuk. A diplomata megjegyezte, hogy minden érintett országnak kétoldalúan kell meghatározni Ukrajnával, hogy "milyen kötelezettségeket vállalnak". És ez a légvédelemtől kezdve a tankokig és bármi másig bármi lehet".

Múlt héten Olaf Scholz német kancellár "felhívást intézett minden országhoz, amely támogatni akarja Ukrajnát", mondván, hogy "olyan döntéseket kell hozniuk maguknak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy ezt a támogatást egy, két, három, és ha szükséges, még egy évig folytassák, mert nem tudjuk, meddig tart a katonai konfliktus".

A nyugati államok által véglegesítendő, a biztonsági garanciákról szóló nyilatkozattól függetlenül a NATO új módszereket is kidolgoz az ukrán hadsereg segítésére a következő évekre.


US and Germany resist pressure to advance Ukraine’s Nato bid

@csibeszke CikkeLY, az Uristenit.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 378
45 779
113
Biztonsági garanciák NATO tagság nélkül, még több fegyver, és én várok valami (oroszoknak nem túl pozitív) meglepő bejelentést a törököktől is.
A törökök napokban tett lépései meglehetősen furcsák. Nekem két elméletem van rá.
1) Az egyszerűbb
Törökország zsaroló pozícióban van, és ezt próbálja érvényesíteni. Tettem be egy cikket Bidennel folytatott telefonbeszélgetéséről. Biden F16-osokat lebegtet be Svédország NATO-ba történő felvételének megszavazásáért. Erről lesz majd alku Erdogán és Biden között, hiszen személyes megbeszélést folytatnak a vilniusi csúcson.
A másik érdekesebb téma Törökország csatlakozásának kérdése az EU-hoz. Azt nem igazán értem, ehhez Bidennek mi köze van, de ezek szerint van! Ezt is megbeszélte telefonon Bidennel.
Törökország 7%-a fekszik európai területen. Kérdés: ez elegendő-e egy EU-tagsághoz.
2) Erdogán kettős játékot játszik. Látszólag megkezdődött az "elválása" Oroszországtól. Ezt bizonyítja néhány lépése: azovisták elengedése, gabonaüzlet.
Meglátjuk, melyik az igaz. Vagy egyik sem?
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113


Katonai informátor


július 9., 19:46



61a02523e6d46c479e01dda7495c8034.jpg



Egy földi célpontok támadására átalakított ukrán S-200-as légvédelmi rakéta zuhan egy fűrésztelepre a Brjanszki területen lévő Bytosh faluban.

A felvételen jól látható a rakéta jellegzetes alakja, amely elárulja, hogy az 5B28 SAM (vagy annak korábbi változatai). Egyáltalán nem hasonlít más rakétákra, például a brit Storm Shadow-ra.



A NATO-államok „őrült iramban” készítik elő az Ukrajnának nyújtott garanciákról szóló döntést - Politico​


2023. július 9., vasárnap, 21:32


A NATO-államok egy kis csoportja "kétségbeesett tárgyalásokat folytat az utolsó pillanatban", hogy a július 11-12-i litvániai NATO-csúcstalálkozó előtt véglegesítsék az Ukrajnának nyújtandó biztonsági garanciákról szóló nyilatkozatot.

Négy, a tárgyalásokat jól ismerő tisztségviselő mondta a Politico című lapnak, az European Pravda szerint.

A lap szerint az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország már hetek óta tárgyal Kijevvel a kérdésről. Emellett más NATO-, EU- és G7-szövetségeseket is megkerestek.

Az elképzelés szerint egy "ernyőt" hoznának létre azokból az országokból, amelyek hajlandóak állandó katonai segítséget nyújtani Ukrajnának, még ha a részletek országonként eltérőek is lesznek.

Ez az erőfeszítés része a NATO-n belüli és több országcsoport közötti szélesebb körű tárgyalásoknak arról, hogy a nyugati szövetségesek miként demonstrálják Ukrajna hosszú távú támogatását.

Így a legnagyobb szövetségi nemzetek azon dolgoznak, hogy meghatározzák, milyen átmeneti biztonsági kötelezettségvállalásokat tehetnek jelenleg Ukrajna számára.

Ez a nézet azonban nem általános: a NATO keleti szárnyának országai ragaszkodnak ahhoz, hogy Ukrajnának gyorsabb utat kell biztosítani a szövetségi tagsághoz, még akkor is, ha az ellenségeskedések folytatódnak.

Berlini, párizsi, londoni és brüsszeli tisztviselők, akik névtelenségük megőrzése mellett nyilatkoztak, elmondták, hogy a nyugati államok célja, hogy az éves NATO-csúcson bemutassák "ernyőszerkezetüket".

"A tárgyalások folyamatban vannak, eléggé előrehaladott, sőt nagyon is előrehaladott állapotban, és nagyon reméljük, hogy még a csúcstalálkozó vége előtt lezárul" - mondta egy francia tisztviselő az újságíróknak tartott tájékoztatón.

Egy magas rangú NATO-diplomata egyetértett ezzel, és egy külön tájékoztatón azt mondta az újságíróknak, hogy most "az utolsó pillanatban zajlanak eszeveszett tárgyalások" arról, hogy "hogyan kellene kinéznie".

Egy másik, a terveket ismerő NATO-diplomata szerint Joe Biden amerikai elnök hétfőn Londonban találkozik Rishi Sunak brit miniszterelnökkel, ahol stábjaik megpróbálnak megállapodni a még hátralévő utolsó részletekben.

A kezdeményezés a végén arra az ígéretre futhat ki, hogy a szövetségesek által már eddig is nyújtott segítség nagy részét - fegyvereket, felszerelést, kiképzést, finanszírozást és hírszerzést - továbbra is biztosítják.

A szándék azonban az, hogy "az egység tartósabb jelét" adják Ukrajna számára, különösen annak fényében, hogy Kijev valószínűleg nem kapja meg a NATO-tagságra vonatkozó határozott ígéretet, amelyet a csúcstalálkozón szeretne.

"Lényegében ez egy garancia Ukrajna számára, hogy fegyveres erőit felszereljük, finanszírozzuk, tanácsot adunk nekik, kiképezzük őket, hogy még nagyon hosszú ideig rendelkezzenek elrettentő erővel bármilyen jövőbeli agresszióval szemben" - mondta egy magas rangú NATO-diplomata.

Ennek a támogatásnak számos részletét azonban későbbre hagyjuk. A diplomata megjegyezte, hogy minden érintett országnak kétoldalúan kell meghatározni Ukrajnával, hogy "milyen kötelezettségeket vállalnak". És ez a légvédelemtől kezdve a tankokig és bármi másig bármi lehet".

Múlt héten Olaf Scholz német kancellár "felhívást intézett minden országhoz, amely támogatni akarja Ukrajnát", mondván, hogy "olyan döntéseket kell hozniuk maguknak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy ezt a támogatást egy, két, három, és ha szükséges, még egy évig folytassák, mert nem tudjuk, meddig tart a katonai konfliktus".

A nyugati államok által véglegesítendő, a biztonsági garanciákról szóló nyilatkozattól függetlenül a NATO új módszereket is kidolgoz az ukrán hadsereg segítésére a következő évekre.


Aha. És a becsapódáskor rajta van a gyorsító fokozat.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 055
6 517
113
Biden kimondta: Ukrajna nem áll készen a NATO-tagságra

a háborúnak le kell zárulnia, mielőtt a szövetség döntést hozna ebben a kérdésben - az amerikai elnök erről Európába utazása előtt beszélt egy vasárnap sugárzott televízióinterjúban.

miközben az ukrán NATO-tagságról szóló vita a szövetségen belül korai, az Egyesült Államok és szövetségesei továbbra is eljuttatják a biztonsági támogatást és fegyverzetet Volodimir Zelenszkij elnökhöz és haderejéhez, ami ahhoz szükséges, hogy az ország be tudja fejezni a háborút Oroszországgal.

"Nem gondolom, hogy egyhangú egyetértés van a NATO-n belül most arról, hogy befogadjuk-e Ukrajnát a NATO családjába, vagy nem" - fogalmazott, és hozzátette: a szövetség "határozottan ragaszkodik ahh

Amennyiben egy jelenleg zajló háborúról van szó, akkor mindannyian háborúba lépünk, háborúba lépünk Oroszországgal, ha az volna a helyzet", hogy Ukrajna a NATO tagja - hangsúlyozta Joe Biden.



Ez elég reális hozzáállás Washingtonból.

Az egy dolog, hogy reális hozzáállás, de egy picit hamarabb kelett volna reálisan gondolkozni.

Miket is mond?

1. Amig nincs lezárva a háború, addig nem lehet NATO tag - Nahát, mi ezt mondjuk évek óta! Talán akkor nem kellett volna eddig mellé beszélni, meg hitegetni (a NATO főtitkárral az élen). Le kell zárni a háborút? Talán, ha előbb elkezdik a tárgyalásokat, akkor több marad Ukrajnából.

2. Ukrajnának demokratizalodnia kell - Nahát, ezt is mondjuk évek óta, hogy ez egy elnyomo hatalom (mindamellett, hogy egy maffia állam is). Persze Biden bácsi demokrácia csúcstalálkozóira Ukrajnát mindig meghívták, Magyarországot meg nem.

3. Zelenszkij legyen óvatos - ezt nem előbb kellett volna mondani? Még mielőtt az ukrán politikai elit az arroganciájaval kiverte a biztosítékot nem csak az oroszoknal, hanem másoknál is (pl nálunk). Az ukrán és amerikai politikusoknak óriási a felelőssége, hogy ez idáig fajult.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 362
77 047
113
Az egy dolog, hogy reális hozzáállás, de egy picit hamarabb kelett volna reálisan gondolkozni.

Miket is mond?

1. Amig nincs lezárva a háború, addig nem lehet NATO tag - Nahát, mi ezt mondjuk évek óta! Talán akkor nem kellett volna eddig mellé beszélni, meg hitegetni (a NATO főtitkárral az élen). Le kell zárni a háborút? Talán, ha előbb elkezdik a tárgyalásokat, akkor több marad Ukrajnából.

2. Ukrajnának demokratizalodnia kell - Nahát, ezt is mondjuk évek óta, hogy ez egy elnyomo hatalom (mindamellett, hogy egy maffia állam is). Persze Biden bácsi demokrácia csúcstalálkozóira Ukrajnát mindig meghívták, Magyarországot meg nem.

3. Zelenszkij legyen óvatos - ezt nem előbb kellett volna mondani? Még mielőtt az ukrán politikai elit az arroganciájaval kiverte a biztosítékot nem csak az oroszoknal, hanem másoknál is (pl nálunk). Az ukrán és amerikai politikusoknak óriási a felelőssége, hogy ez idáig fajult.
Nem elég lezárni a háborút. Nem csak olyan ország nem lehet NATO tag aki háborúban áll egy másik orszaggal, de olyan sem akinek területi követelése van egy másik orszaggal szemben.
Tehát nem eleg a háború befejezése, el kell dönteni, hogy mi legyen Ukrajna új határa és ezt el kell fogadni az ukránoknak is.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Daniel Davis a kazettás tüzérségi gránátokról:

Simplicius a török trükkről, a NAFO találkozóról, az ukrán veszteségekről:
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 128
113
Nem elég lezárni a háborút. Nem csak olyan ország nem lehet NATO tag aki háborúban áll egy másik orszaggal, de olyan sem akinek területi követelése van egy másik orszaggal szemben.
Tehát nem eleg a háború befejezése, el kell dönteni, hogy mi legyen Ukrajna új határa és ezt el kell fogadni az ukránoknak is.
Ugyanezt az elvet a török/görög viszonylatban hogyan kell értelmezni? Vagy ez is csak egy "szelektív" elv, van akikre vonatkozik, van akikre nem?