[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 476
79 537
113
Én azt látom, hogy ha az ukránok nem tudnak érdemi eredményeket elérni, akkor annak oka egyértelműen csak a gyenge kiképzés a nyugat szerint. Pedig ez az igazságnak csak egy kisebb szelete. A legfontosabb ok szerintem az (ami dudi hozzáállásán maximálisan látszódik), hogy a NATO kiképzők, stratégák egy burokban élnek, arrogánsan, a valóságot tagadva gondolják úgy, hogy a szuper fejlett, mindenből a legjobb eszközök és kiképzési metodikák szinte lesöprik az ellenséget a csatatérről. A technika, kiképzés és a harcászati elvek annyit érnek, amennyit az adott helyzetben ki lehet hozni belőlük. Egyáltalán nem veszik tudomásul, hogy az orosz hadsereg a rengeteg hibából tanulva, sok területen tovább tudott lépni, új eszközöket, harceljárásokat alkalmaz, a morál nagyon is rendben van náluk a fronton. Az "eddig soha nem látott" Tavaszi "gyors és hatékony" ellentámadás propagálása után még mindig nem látják, hogy a Harkovi ellentámadás egy kiépített védelem nélküli, aránylag gyengén felszerelt orosz egységek miatt lett sikeres, a Herszon-i területek feladása egy jól átgondolt orosz manőver volt, az északi Kiev körüli orosz egységek kivonása pedig egy orosz gesztus volt, a tárgyalások pozitív iránya miatt. Csoda fegyverek, szuper rambók nincsenek csak a filmeken. Csak a nagyképűségnek nehogy katasztrofális következményei legyenek, amit a FOS média már nem fog tudni kezelni. A vörös vonalak átlépése utáni reakciók pedig nem feltétlenül azok, amiket Mi gondolunk bele. Asszimetrikus, váratlan, érzékeny dolgok lehetnek, nem pedig nagy, látványos, nem előre mutatóak. Az oroszok előtt még nagyon sok megoldandó probléma van, de az senki se gondolja, hogy nem tudnak alkalmazkodnia körülményekhez. Nem az a veszélyes kutya, amelyik állandóan ugat. Én úgy gondolom, hogy legfőképpen az angoloknak, amerikaiaknak lesz mitől félniük a következő években, mert az orosz nem fog felejteni és ott fog ütni, ahol a legkevésbé sem gondolják.
Ukránok evakuálnak a harcmezőről
Orosz ATGM ritkítja a fejlett ukrán páncélozott járműveket Vremevszkijnél
VSY-6.jpg

395775_O.png

4bf5534b-dfd4-4dea-992c-cb711674c162_w1200_r1.jpg

x32cqfmuoqu.jpg

VS-RF-7.jpg
Gyenge NATO kiképzési szint? Ez a gyenge szint védte meg Kijevet, vette vissz a harkovi régiót és a Herszoni hídfőt. Ez a gyenge szint tartja harcban az ukránokat 500+ napja.
Pancírról írod:
-Szerencsétlen
-Nem hatékony
Majd:
-Ami ellen kitaláltak, az ellen mindig működött.
De sejtem mit szerettél volna kifejezni, azt hogy egy új feladatra fejleszteni kell. Hát ezt meg mindenre el lehet mondani. Kivéve arra amiben eleve nincs fejlesztési potenciál. Pl. a Mistralunkban nincs ekkora fejlesztési potenciál, de gondolom azért nem szarozzuk le, mert amire kitalálták még jó lehet.
Mi van a Mistrallal? Az egy rakéta amit folyamatosan fejlesztenek és legjobb tudomásom szerint meg is vásároltuk az új rakétákat..
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 627
5 493
113
Gyenge NATO kiképzési szint? Ez a gyenge szint védte meg Kijevet, vette vissz a harkovi régiót és a Herszoni hídfőt. Ez a gyenge szint tartja harcban az ukránokat 500+ napja.

Mi van a Mistrallal? Az egy rakéta amit folyamatosan fejlesztenek és legjobb tudomásom szerint meg is vásároltuk az új rakétákat..
Herszonba napokig be se mertek menni MIUTÁN elhagyták az oroszok...
Ne már bakker!
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 983
23 034
113
Ez a gyenge szint védte meg Kijevet
Ő,...hogy micsodát? Emlékeim szerint Kijev mellől szimplán levonultak az oroszok...
vette vissz a harkovi régiót
Emlékeim szerint szimplán bevonultak az ukránok oda, ahonnan az orosz erők szintén levonultak.
és a Herszoni hídfőt
Emlékeim szerint amit szintén kiüritettek az oroszok sebtében, miután az ukránok meglepetésszerűen - IGEN - sikeresen áttörték gyors különitményeikkel helyenként az arcvonalat.
Ez a gyenge szint tartja harcban az ukránokat 500+ napja.
Szóval kiüritett területeket megszállni tudnak. Én ezt láttam anno.
Mindezek ellenére nyilvánvalóan siker az is, hogy 500+ napja tartja magát Ukrajna, ezt nem vitatom. A háborús tapasztalat minden téren egy nagyon értékes dolog, +ha tizből csak egy ukránra ragad valami, amit a nyugati tisztek tanitanak és az párosul valamiféle műveleti kreativitással, akkor már igen,...beszélhetünk fejlődésről. Összeségében viszont nem látni ezt a fejlődést...az "ellentámadás" képkockái eléggé beszédesek.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Valami történni fog! Szerhij Cserevátyi, Ukrajna Keleti Katonai Parancsnokságának szóvivője július 17-én az országos televízióban elmondta, hogy Oroszország több mint 100 ezer fős személyi állományt, több mint 900 harckocsit, több mint 555 tüzérségi rendszert, 370 MLRS-t összpontosított Liman-Kupjanszk irányába.
Liman-Kupjanszk irányába összehúzott szemöldökkel néznek Szibériából? Mert eddig nem lett pontosítva a hely, pedig 100.000 + 900 + 555 + 370 elég nagy helyen lehet.
Olekszandr Szirszkij vezérezredes, az ukrán hadsereg parancsnoka elmondta, hogy a helyzet keleten nehéz.
Szirszkij szerint az oroszok megpróbálják átvenni az ellenőrzést Kupjanszk térségében és folytatni az offenzívát.

Ugyanakkor Oroszország további csapatokat vezényel a Bakhmut környéki területre is, hogy megpróbálja megakadályozni az ukrán erők előrenyomulását - tette hozzá Szirszkij.
A szemét oroszok nem hagyják érvényesülni szegény Szirszkijt.
Valami történni fog! Még soha nem volt olyan (a nagy bumm előtti állapotot kivéve), hogy ne történt volna valami.

Mindig legyetek szkeptikusak, és az ellenség cselei ne tévesszenek meg.


********************************************

Őszintén örültem ma Ukrajna védelmi miniszterének, Reznyikovnak, a gondoskodó apának, aki a háború ellenére (a háborúnak köszönhetően) lányának, Anasztázia Sztyingauznak vett egy villát Cannes-ban 7 millió euróért.
Ez egy apa igazi megnyilvánulása!!! Vegyetek példát róla, hogyan kell a gyerekekkel törődni, míg ti, hülye ukrán csorda, csak panaszkodni tudtok az életre!!!! - Ilja Kiva

**********************************************

A gabonakereskedelem felfüggesztése azért fájó a kaproknak, mert így az ellenőrizhetetlen fegyverbevitel is megszünt.
Ha továbbra is gabonát próbálnának exportálni állítólag a szegény országokba, akkor azzal provokálnák az oroszokat, és már minden hajóra csapást mérnének az Al-Dunától északra.
Ha ki tudják kapcsolni a kikötői infrastruktúrát, akkor lezárták az ellenség ezen a folyosón keresztül történő ellátásának kérdését is.

************************************************

Avdejevka közelében a 83. Független Légideszant Támadó Dandár katonái egy pilóta nélküli "Lancet" légvédelmi lövedék segítségével megsemmisítették az "Osa" ukrán légvédelmi rakétarendszert - a vonatkozó videó a RIA Novosztyi rendelkezésére áll.
Az Artemivszk irányából készült felvételeken jól látszik, hogy az ukrán hadsereg nem veszi észre a "Lancet"-et, a SAM más irányba tüzel. A pilóta nélküli légvédelmi lövedék sikeresen eltalálta a célpontot, ugyanezt a műveletben részt vevő légierő felderítő egységének harcosai is megerősítik.
****************************************************

Oroszország 23 feljegyzést küldött az OPCW (Vegyifegyver-tilalmi Szervezet) titkárságának arról, hogy Kijev vegyi fegyverként mérgező anyagokat használ, de ott egyelőre nem látják szükségesnek, hogy szakembereket küldjenek Ukrajnába - közölte Alekszandr Sulgin, az OPCW orosz állandó képviselője.
A titkárság főigazgatója szerint mindezeket az információkat lelkiismeretesen figyelemmel kísérik, elemzik, de egyelőre a technikai titkárság úgy véli, hogy nincs szükség arra, hogy valamilyen szakértői csoportot küldjenek.

Hát igen, nincs szükség - ha Hágában egy orosz egér fingana egyet, rögtön egy század vegyvédelmis lenne ott, az ötszáz hüledező-csámcsogó mellett.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 600
24 984
113
Odessza is úgy döntött inkább kilép a gabona egyezményből, friss képek az odesszai magtárolókról és egyéb létesítményekről:

Egészen biztosan mondom, román kiképzői vannak az ukriknak történelemhamisításból:

Kicsit off:
7 misi euróért vett a lányának villát az ukri védelmi miniszter Cannesban, elég jól fizető állás:
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 320
10 817
113
Mai okosság a főnökségtől:

Címszavakban:
  • A oroszok rosszul képzettek, felszereltek és motiváltak.
  • Papíron mást jósoltak, mint ami a való életben történik
  • Az aknák jelentik a problémát, nem a repülőgépek.
  • Ha Ukrajna éjszaka dolgozik, akkor Oroszország nem használhatja légierejét.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 004
16 243
113
Röviden visszatérve a krimi híd 2. verziójú "robbantásához", véleményem ugyanaz, mint tavaly volt az 1. verziójú robbantási kisérletnél- hogy ez lényegében megint csak egy F.O.S média hírgyártás nyersanyagául szolgáló, "próbarobbantás" volt.

Cirkuszoltatni kell a világpolgárt hogy odafigyeljen, ne más, fontosabb eseményekre. Valamilyen cselekedetekhez pótindok kell?


Eleve a két drónt megint nem a híd valóban "érzékeny" helyére irányították, a hajózási hídnyílás pilléreinek:


Ha ezt a pillért "rogyasztják" meg akkor a helyreállítás lényeges hosszabb ideig tart, a forgalom teljes leállíása mellett.. mint a most kinéző munka. A tavalyi robbantás is pont emiatt kevésbé volt forgalom korlátozó hatású, és hónapokkal a határidő előtt még tavaly is mindent megjavítottak. Akkor is , még aznap, újraindult a vasúti forgalom.

Most sincs ez másképp, a kétirányú vasúti forgalmat ez egyáltalán nem érintette, az utánpótlás szállítás pedig ezeken folyik.

Ha csak a II. vh budapesti hídjainak esetét nézzük, ott sajnos egyiknél sem volt "próbarobbantás" majd 80 évvel ezelőtt...
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 458
10 391
113
Érdekesen alakul az elmúlt időszak,az érződik mintha az oroszok kezdenék átvenni a kezdeményezést, persze ez csak feltételes dolog mert a valós információk vagy igazak vagy nem, úgy értem én inkább időszakokat veszek figyelembe nem konkrét híreket.

Volt egy hír arról hogy eddig 200000 lancet készült és további 1 milló készül, hát nekem erről a star wars jutott inkább eszembe a klónokkal mint igazi hír, mert ha lenne 200 ezer ilyen drón akkor már az utolsó lyukas talicskát is ezzel szórták volna meg az oroszok, persze vannak korlátai a bevethetőségnek ilyen például a megfelelően képzett és tapasztalt kezelőszemélyzet, de akkor is 1,2 millió az nekem mese szám, esetleg az fpv drónok esetében hihető mert ott megvan a kínai gyártókapacitás hogy rövid időn belül legyártsanak ennyit, szóval még ha alkatrészeket el is kezdték az oroszoknak gyártani kínában esetleg.... akkor is sok, de igazából ha csak 120 ezer van belőle rendelve is eredményeit tekintve ár érték arányban a lancet a sahed és a nevenincs fpv drónok tűnnek a leghatékonyabb eszközöknek ebben a háborúban, és nem a nagyon drága "csodafegyverek". Korábban is mondtam de ez a háború az olcsóság forradalma szerintem.

Gabonaegyezmény. Ahogy gondoltam úgy történt, voltak akik itt örömködtek hogy majd a török flotta kíséri a hajókat, erre lett mondva hogy majd az aknák.... én meg úgy gondoltam hogy nem kell itt eszkaláció, az akna meg problémás mert ha túl okos akkor azért ha túl buta akkor meg azért. Viszont ha a kikötői infrastruktúra elfüstöl akkor se gabona, se üzemanyag se semmi nem fog ott átcsúszni, mondhatnánk hogy lapátolhatják majd a gabonát a hajókra... de még az sem mert oda se tud menni a hajó. Úgyhogy ezt rövidre zárták az oroszok, az éhező szegény országokról meg annyit hogy bőven van saját eladó gabonájuk az oroszoknak, és az ukrán gabonával ellentétben ők politika megfontolásból valóban prioritásként kezelhetik ezeket a célállomásokat.
Amennyiben az ukránok helyrehozzák és légvédelmet tesznek oda, ismét megtörténik az mint az energiainfrastruktúra védelménél, egy álló célpont védelme korlátozott erőforrásokkal, szóval az oroszok túlterhelik és megsemmisítik azt amiből a legnagyobb hiányuk van az ukránoknak.

Észak keleti front. Itt már múlt héten is voltak előrelépések orosz részről, de az ukránoknak még sok élőerő tartalékuk van befoltozni a védelemben keletkező repedéseket. Viszont egy 100 ezres orosz összevonásról van szó, sokak szerint a cél Harkov, de ez kizárt, ha van is ekkora összevonás az nem elég egy háború előtt 1,5 milliós város elfoglalására maximum ha kikényszerítenék az elhagyását bekerítéssel, de azt az ukránok nem fogják megtenni. illetve értelme sem lenne megnövelni így a frontvonal hosszát amíg az ukrán hátország folyamatosan ontja a friss tartalékokat, addig amíg valóban el nem fogy az előérőtartalék és akarat, szerintem maximum kedvező poziciók megszerzése,esetleg kramatorszk, szlavjanksz északról történő megközelítése lehet a cél, esetleg elfoglalása, mert ez esetben a bakhmuti húsdaráló elve szerint működhetnek tovább és felszámolják az ukrán védelmi vonalat és élőerőt komolyabb mozgás nélkül.

Azért gondolnám ezt mert én úgy érzem, bár ez csak megérzés és nekem ez lenne logikus, hogy ha az ukránok feladják a támadásukat( amit még nem tettek meg) akkor is kell egy húsdaráló mert a háború akkor fog véget érni ha az ukránok megtörtnek, mert ennyi erővel az oroszok nem tudnak elfoglalni és megszállni egy ukrajnát, de ha még így folytatódik évekig akkor megsemmisül az ukrán töltelék és már lehetséges lesz kisebb erőkkel elérni ezt a célt.

Egyre több hang jön nyugatról hogy tárgyalni kéne, mert ha lesz ukrán összeomlás akkor nekik nem marad semmi, mondjuk nem értem miért kéne akkor tárgyalnia az oroszoknak amikor az ellenség akarja ezt, és attól tartok bele is mennének..... még túl sok ukrán van....
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
950
11 140
93
Gyenge NATO kiképzési szint? Ez a gyenge szint védte meg Kijevet, vette vissz a harkovi régiót és a Herszoni hídfőt. Ez a gyenge szint tartja harcban az ukránokat 500+ napja.

Mi van a Mistrallal? Az egy rakéta amit folyamatosan fejlesztenek és legjobb tudomásom szerint meg is vásároltuk az új rakétákat..
Ne haragudj, direkt teszel úgy mintha az előző hozzászólásaid nem te irtad volna? Mind a Mistral, mind a Pancír egy rendszer, tervezett célok ellen. Pancírt fejleszteni kell ha újfajta célok ellen akarod használni, a Mistralt is, de az egyik emiatt szar, a másik meg szép modern az olvasatodban. A most megjelenő követelményekre most tudsz fejleszteni, a fejlesztéshez idő kell. Az orosz modernizálást beállítod valami lemaradt kullogásnak, miközben elismered hogy amire anno tervezték arra jó. Objektív infók nélkül, természetesen.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Mai okosság a főnökségtől:

Címszavakban:
  • A oroszok rosszul képzettek, felszereltek és motiváltak.
  • Papíron mást jósoltak, mint ami a való életben történik
  • Az aknák jelentik a problémát, nem a repülőgépek.
  • Ha Ukrajna éjszaka dolgozik, akkor Oroszország nem használhatja légierejét.
Majdnem tökéletes munkát végeztek a metakommunikációját betanítók, csak három hibát láttam.

**********************************

Az orosz hadsereg július 18-án és 19-én újabb emberi és anyagi veszteségeket okozott a kijevi erőknek Dél-Donyeck, Zaporozsje és Kupjanszk irányában.
A dél-donyecki irányban az orosz Vosztok erőcsoport meghiúsította a kijevi erők azon kísérletét, hogy a Makarovka, Sztaromajorszkij és Ravnopoltól délre fekvő területeken lévő állásokban személycserét hajtsanak végre. A csoport Novomikhailovka közelében egy tüzérségi löveget is megsemmisített egy drónnal.
Ezenkívül a csoport tüzérsége megsemmisített egy ukrán aknavetőt Novodonyecktől északnyugatra, valamint egy Msta-B vontatott haubicát Privolnojéban. Az ukrán csapatok több gyülekezőjét is célba vették Sztaromajorszkij térségében.
Eközben Zaporozsje irányában több ukrán gyalogsági egységet, amelyek Rabotino irányában próbáltak támadni, célba vettek és visszavonulásra kényszerültek.
Ezenkívül a kijevi erők egy erődítményét Dorozsnyánka térségében megsemmisítették, és meghiúsult egy kísérlet a Novodanilovka térségében lévő gyalogsági egységek forgatására. A Guljaipolja térségében egy aknavetőt is megsemmisítettek.
A Vosztok erőcsoport légvédelmének sikerült lelőnie két ukrán A1-CM Furia felderítő drónt is.
Kupjanszk irányában az orosz Zapad haderőcsoport Ka-52-es, Mi-28-as harci helikoptereinek és Szu-25-ös harci repülőgépeinek legénysége nyolc légicsapást hajtott végre az ukrán 14. Különleges gépesített dandár és területvédelmi zászlóaljak ember- és felszerelésgyűjteményei ellen.
A csoport tüzérsége meghiúsította a 32. Különleges Gépesített Dandár egységeinek Sztelmahovka térségének közelében történő forgatási kísérletét is. Ezenkívül a Popovi erdő területén végrehajtott felderítő és kereső műveletek eredményeként hét ukrán katonát foglyul ejtettek. A kijevi erők összes vesztesége ebben az irányban egy szakasz gyalogság és egy MTLB páncélozott jármű volt.

Dvurecsenszk irányában a Zapad erőcsoport egységeinek sikerült elfoglalniuk négy erődítményt és három megfigyelőállást Maszjutovka település és Szinkovka állomás közelében. Ukrajna az összecsapások során két gyalogos szakaszát vesztette el. A csoport Tor légvédelmi rendszere Kolomijcsika település felett egy ukrajnai Columbus drónt is lelőtt.
Eközben az interneten felbukkant új videókon látható, hogy a közelmúltban Lancettel a kijevi erők kilenc eszköze ellen mértek csapásokat, köztük egy amerikai gyártmányú M777-es vontatott löveggel és egy brit gyártmányú Stormer HVM rövid hatótávolságú légvédelmi rendszerrel.
Jóval több mint egy hónappal az ellentámadásuk után a kijevi erők helyzete egyre rosszabbnak tűnik. Az ukrán emberi és anyagi veszteségek egyre nőnek. Eközben a szárazföldön továbbra sincs érdemi eredmény. Az orosz hadsereg továbbra is minden irányban uralja a csatateret.

A klippek miatt érdemes megnyitni!


Orosz parancsnok beszámolt az AFU katonáinak megadásáról Zaporozsje irányában

"Az egységünkkel az úgynevezett "humanitárius" frekvencián léptek kapcsolatba, amelyet az ellenséges állások fölött ledobott röplapok jeleztek, az AFU katonái jöttek ki azzal a szándékkal, hogy önként leteszik a fegyvert" - magyarázta az ügynökség beszélgetőpartnere.
Hozzátette, hogy minden részletet megbeszéltek az ukrán hadsereggel, és az érintkezési vonal átlépésekor is biztosították őket. Többek között intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy "ne a saját embereik öljék meg őket".
Minden rendben ment - zárta az egység parancsnoka.

**********************************************

Rasszra célzott biofegyverek készültek Ukrajnában is.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 687
14 416
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 617
48 143
113

Kifogytak volna a háborúzó felek a harckocsikból? - A műholdképek felfedik az igazságot​

...
Összegzés
Tehát azok az állítások, amelyek szerint akár Ukrajna, akár Oroszország kifogyóban van a harckocsikból, erős túlzások. Összegezve Oroszország kb. 2200, Ukrajna kb. 600 harckocsit vesztett a műszaki okok miatt leírt egységekkel együtt. Ugyanakkor Oroszországnak 2700 modernebb és 3000 elavult harckocsija van raktáron, amelyek ipari javítással bevethetővé tehetőek. Ezek közel felét lehetne bevetni, a többire szükség van jelenlegi állomáshelyeiken.
Ukrajna veszteségei meghaladják a nyugatról kapott utánpótlás ütemét, azonban ők valamennyi harckocsijukat bevethetik szükség esetén. Tehát mindkét fél további 3 évre elegendő harckocsival rendelkezik, figyelembe véve az orosz gyártási-felújítási kapacitásokat és a NATO Ukrajna felé irányuló utánpótlását.
VALÓJÁBAN A PÁNCÉLOS ALAKULATOKNÁL HAMARABB FOG MINDKÉT HADVISELŐ ESETÉBEN A TÜZÉRSÉG KIFOGYNI AZ ESZKÖZÖKBŐL - NO NEM A VESZTESÉGEK, HANEM AZ INTENZÍV HASZNÁLAT MIATTI CSŐKOPÁS RÉVÉN.

Fontos
Jó hír
Artemovskoe irány, déli szárny
Fiaink visszavették az uralmat a fő domb felett, az ellenséget legyőzték
Soha nem gondoltam volna, hogy a náci győzelmek csak a papíronon voltak.

Július 20-tól az Odessza régióban és Ukrajna fennmaradó partvidékén lévő összes hajó katonai célpontnak számít.
Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának hivatalos közleménye

A „Fekete-tengeri Kezdeményezés” felmondásával és a tengeri humanitárius folyosó megnyirbálásával kapcsolatban 2023. július 20-án, moszkvai idő szerint 00:00 órától az ukrán kikötőkbe tartó összes hajó a Fekete-tengert a katonai rakomány lehetséges szállítójának tekintik.
Ennek megfelelően az ilyen hajók lobogója szerinti országok a kijevi rezsim oldalán érintettnek minősülnek az ukrán konfliktusban.
Ezenkívül a Fekete-tenger nemzetközi vizeinek északnyugati és délkeleti részén számos tengeri területet ideiglenesen hajózásra veszélyesnek nyilvánítottak. A tengerészek biztonsági garanciáinak visszavonásáról a megállapított eljárásnak megfelelően vonatkozó tájékoztató figyelmeztetéseket adtak ki.