Én nem is írtam ilyet, de a fősodratú média és szakértők állításai ellenére, számottevő különbség látszik a veszteségekben(1:3 vagy akár 1:5) az ukránok kárára.
Már megbocsáss de nevetségessé teszed magad. Egyrészt a magyar nemzettestvéreinket elnyomó soviniszta Ukrajna támogatását propagálod, azzal a felütéssel, hogy egy ukrán győzelem esetén, nagyobb esélyünk lesz a gyengébb Ukrajnával szemben visszaszerezni Kárpátalját. Ha véletlenül Ukrajna nyerne, amit én nem gondolnák, akkor Ukrajna lesz a frontország a muszkák felé, alaposan kitömve pénzzel és fegyverrel. Nekünk az a jó, ha Ukrajna elbukik, és az összeomlás során lehetőségünk lesz bevonulni Kárpátaljára.
Másrészt a tüzérségi fölény kapcsán a következőket találtam:
"A kelet-ukrajnai erők parancsnokhelyettese, Olekszandr Tarnavszkij dandártábornok szerint az orosz tüzérség eszközök és lőszer tekintetében is 7:1 arányú fölényt élvez, ezt a számot a Telexnek nyilatkozó dr. Szabó Tibor alezredes is reálisnak tartja."(2022. június)
"Ukrán szakértők becslései szerint az oroszok számbeli fölénye némileg csökkent. Ukrajna jelenleg közel 500 tüzérségi egységet telepít több mint 2000 orosz rendszer ellen. A korábbi Varsói Szerződés országaiból származó 152 milliméteres lövedékek korlátozott mennyiségű szállítmányai újra lehetővé tették a régebbi szovjet gyártású ukrán darabok egy részének alkalmazását."(2022. augusztus)
"Az Európai Bizottság adatai szerint, amelyekhez az EL PAÍS hozzáfért, Oroszország napi 40-50 ezer tüzérségi lövedéket lő ki, míg az ukrán erők 5-6 ezer tüzérségi lövedéket lőnek ki. Az észt kormány, amely a kijevi háborús erőfeszítések egyik legnagyobb közreműködője, napi 20-60 ezer orosz lövedékre és 2-7 ezer ukrán lövedékre teszi az átlagos tüzérségi felhasználást – derül ki egy Tallinn által az EU-tagállamoknak küldött dokumentumból, amelyhez az újság hozzáfért. Ezek a számok havi 600-1,8 millió orosz lövedéknek felelnek meg, szemben az ukrán tüzérség 60-210 ezerrel."(2023. március)
Ugyan a brit hírszerzés és egyes nyugati újságírók április óta többször arról tudósítanak, hogy az ukrán ellenütegtevékenység számottevő sikert ért el, de ezzel ellentétben mi meg nap, mint nap látjuk az orosz Lancet csapásokat az ukrán tüzérségen. Ezeket te is meg tudod nézni akár itt a fórumon is
Igy látatlanban elég vágyvezéreltnek tűnik az elképzelés, bizonyítékok nélkül. Azt sem értem, ha ilyen hatékony a hoholok ellenüteg tevékenysége, miért tértek át ismét a mélységi lőszerlerakatok támadására.
Resperger ezredes a legutóbbi interjújában az orosz tüzérség mennyiségi fölényét legalább négyszeresre és lőszerek tekintetében legalább tízszeresre tette(24. perctől)
Lancet csapást szenvedett M-109 önjáró löveg