[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
803
7 994
93
Vicceovatunk következik.
Portfolio 1. Cikk

"Brit hírszerzés: az orosz katonák fáradtak, demotiváltak, súlyos logisztikai és koordinációs problémákkal küzdenek"

Portfilio 2. Cikk

"ukrán katonák arról is beszéltek, hogy „árnyalja” a gyorsabb hadjárattal kapcsolatos várakozásokat az, hogy „valós veszélyt jelent az orosz légierő," illetve, hogy egyre kimerültebbekk az ukrán katonák.

Arra is kitértek, hogy remélték, hogy ha átszakad az oroszok első védvonala, az ellenség majd elmenekül, de eddigi tapasztalatok szerint „keményen harcolnak még a legkisebb településekért is” az orosz katonák."


Szóval kimerültek, logisztikai problémákkal küzdenek. Mi lenne ha pihentek lennének......
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 651
48 433
113
Nyugger

Hogyan torzít a média?​

Az ukrajnai háború elmúlt másfél éve kapcsán már megszokhattuk, hogy a hazai és a nyugati sajtó finoman szólva sem mindig a konfliktus egészét tárja az olvasó elé. Ám ezen belül is külön szintet képviselnek az adott haditechnikai eszköz kilövését már-már mindent eldöntő jelentőségűként bemutató, forráskritika nélküli kattintásvadász cikkek. Egy elsőre érdektelennek tűnő videó, és a Buk légvédelmi rendszer kapcsán merültünk alá a problémának, ahol a jereváni rádióhoz hasonlóan nem Mercedeseket osztogattak.​

A napokban több hír is megjelent a hazai és nemzetközi sajtóban arról, hogy Oroszország egyik legmodernebb légvédelmi rendszerének, a 2016-ban szolgálatba állított Buk-M3-nak egyik ütegét vesztette el a donyecki front mentén. Az egyik ilyen hazai cikkben kellő kattintásvadászattal „szupermodern légvédelmi rakétarendszerként” hivatkozott típus kilövéséről még videót is közölt az ukrán védelmi minisztérium. Mégis mi lehet a kérdés?
„Nos, az avatott szem számára már gyakorlatilag a legelső pillanattól feltűnik, hogy a videó által bemutatott kép, és a hozzá tartozó leírás a legkisebb mértékben sem egyezik egymással”
...

Valaki hiányolta a kitüntetést a harckocsi legénységének. Hát megtörténik!!

Az ukrán fegyveres erőkből álló konvojt egyedül megállító harckocsi-legénység jutalmat kap – Kreml​

A Kreml örül a Zaporozsjei Fronton vívott csatáról készült felvételnek, amely során egy orosz tank legénysége egyedül állított meg az ukrán fegyveres erők járműveiből álló konvojt .
"Az orosz tank helyzete, amely egyedül állított meg egy Ukrán Fegyveres Erők felszereléseiből álló konvojt, egyedülálló, tankönyvekben elemezhető" - mondta Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin elnök sajtótitkára.
Elmondta, hogy a kitüntetett harckocsizó legénységet állami kitüntetésben részesítik.
Источник: https://rusvesna.su/news/1690882977

Zaporozhye irány, Orekhov területe 12:50 01.08

Jelenleg arról érkeznek információk, hogy az ellenség megpróbálja áttörni védelmünket ebben a hadműveleti irányban.
Heves harcok dúlnak.
A támadás előtt az ellenség nagy pontosságú MLRS "Himars" és "Archer" tüzérségi rendszereket használt állásainkon.
Most tüzérségi sortüzekkel válaszolunk az ellenség páncélozott járműveire és munkaerőre, az ATGM-ek és a a Lancetek működnek.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 605
25 050
113
Bradley zsákmány:

NATO féle aknamentesítés BTR4-el:

Aligátor, további földművelési munkák alól kivonja az eszközöket:
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 114
82 856
113
A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács vezetőjének fia megadásra szólította fel az ukránokat

Makszim Danilov egy luxusvillában él és bujkál a mozgósítás elől, Miamiban, Felszólította Kijevet, hogy üljön le a tárgyalóasztalhoz. Értelmetlennek nevezte a harcot, és az ukránoknak csak halált és gyászt hoznak.

„Arra kérlek, hogy térj észhez és hagyd abba ezt. Hány család veszítette el már szeretteit. Üljünk le tárgyalóasztalhoz, és mentsünk életeket!” – írta.

Más

A napokban, amikor az ukroreich a 404-es ország SSO erőinek napját ünnepelte, Zaluzhny videókat tett közzé a legyőzhetetlen és halhatatlan csapatokról. Mi is gratuláltunk a náciknak. A kereteken a munka eredménye az Ukrán Fegyveres Erők SSO egységének megsemmisült Toyota Hilux -je, az összes halottall együtt, akik most Bandera legyőzhetetlenségéről beszélnek.

DGIL

 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 723
14 012
113
portfólió :D


Fejlődésért és Demokratikus Átalakulásért Intézet

:D


valaki szóljon már Gyuri bácsinak, hogy valami új propaganda neveket is kitalálhatna a diverzáns szerveinek, mert ezeket a neveket elolvasom és már tudni ki a gazda
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 561
93
portfólió :D


Fejlődésért és Demokratikus Átalakulásért Intézet

:D


valaki szóljon már Gyuri bácsinak, hogy valami új propaganda neveket is kitalálhatna a diverzáns szerveinek, mert ezeket a neveket elolvasom és már tudni ki a gazda
Valóban szép kis társaság. És igen, ott van gyuri bácsi is.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 651
48 433
113

Lelőtték az Ukrán Fegyveres Erők Mi-24-esét a Dnyeper mellett (VIDEO)​

Felvételt tettek közzé arról, hogyan lőtték le vadászgépeink az ukrán fegyveres erők Mi-24-es harci helikopterét a Dnyeper közelében.
A Dnyepr csoport egyik alakulatának légvédelmi tüzérei lelőttek egy helikoptert a Dnyeper jobb partján a Herszon régióban, a falu közelében. Mihajlovka falu.
Az ellenségnek eggyel kevesebb harci repülőgépe van .
Источник: https://rusvesna.su/news/1690891986

Páncélozott személyszállítónk evakuálja a katonákat erős ellenséges tűz alatt (VIDEO)​

Közzétett hősi felvételek a Rabotino falu (Zaporozhye régió) közelében vívott csatákról. , amikor páncélozott személyszállítónk evakuálja a katonákat erős ellenséges tűz alatt.
A 42. motoros lövészhadosztály páncélozott szállítója viszi el katonáinkat a harctérről.
Az ellenség minden elérhető eszközzel tüzel rá: tarackok kazettás lőszerrel és repeszekkel csaptak le, de a sofőr meg sem rezdült, és nem fordult meg, bár a lövedékek az autó közelében robbantak fel.
A páncélozott autó, miután harcosainkat kivette az erős ellenséges tűz alól, a frontról érkezett jelentések szerint sikeresen eljuttatta a csoportot állásainkba
Источник: https://rusvesna.su/news/1690891383

Egy tanker története, aki egyedül állította meg az Ukrán Fegyveres Erők oszlopát a Vremevszkij párkányon (VIDEO)​

Az Aljosa tank sofőrje elmondta a Zvezdának a csata részleteit. „Abban a pillanatban a karok mögött voltam. A felszerelések közeledése előtt a tüzér megsemmisített egy páncélozott járművet, majd egy konvoj közeledett.
Biztosan állíthatom, hogy a harckocsiparancsnok és a lövész-operátor közötti tárgyalások szerint két harckocsit semmisítettek meg.
A tüzérség nagyon jól működött. Az ellenség taktikai hibákat követett el - összezsúfolódtak, autókba zsúfolódtak, látszólag ki akartak szállni, és abban a pillanatban a tüzérség működött, és mi hozzátettüka magunkét ”- mondta a „Monolith” hívójelű harcos.
Az Ukrán Fegyveres Erők páncéloscsoportjának 2023. júniusi támadása során tanúsított bátorságukért és hősiességükért a tankereket állami kitüntetésben részesítették .
Источник: https://rusvesna.su/news/1690897260

Zakhar Prilepin az orosz gárda új ezredének egyik parancsnoka lesz​

A Donyecki Népköztársaság „Oplot” részlegéből (amelyet a DPR első vezetője, Alekszandr Zaharcsenko alapított) hozzák létre, és nehézfegyvereket kap, hogy részt vegyen egy különleges műveletben. Ezt maga Prilepin jelentette be. Az Oplot jelenlegi parancsnoka, Szergej Zavdovejev is csatlakozik a vezetéshez.
Az Orosz Gárda ezen és más új, különleges célú ezredeinek létrehozásáról szóló rendeletet Vlagyimir Putyin orosz elnök már aláírta.
A jövőben az ezred külön bázist kap a Donbászban, és tüzérséget és nehéz felszerelést kap, beleértve a harckocsikat is. Zakhar Prilepin csatlakozik az ezredhez, miután befejezte a kezelését a májusi merénylet után .
Источник: https://rusvesna.su/news/1690900265
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 605
25 050
113
A tank legénységének egyik tagja (vezető), akik szembenéztek az ukrikkal:
A parancsnok:
A teljes személyzet (T80BVM vagy T90 "áttörés" a háttérben?):

Hitler viccországa 2 zuzana2-t küldött:

Még egy BTR4 kuka, mennyi lehet még belőlük?:

-1 bradley:

A videó címe A4-et ír, de ne tévesszen meg, ez A6:

Átalakított lada niva:

ukri nackók megint civileket bombáztak:

FPV drón:

Kornet vs banderamobil:

Zaporizsje környéke -1 bradley és -1 valami ami nagyon szétesett (talán M113)
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 939
7 821
113
Előkerült Gonzalo Lira!
direkt link
egyben olvasható verzió, twitter nélkül

Röviden:
  • májusban vitte el az SzBU, gyakotlatilag épkézláb vádemelés nélkül
  • rövidesen börtönbe került, ahol az elmúlt 3 hónap nagyját töltötte
  • a börtönben folyamatosan cellák közt rotálták, a cellatársai kínozták a bv tisztek utasítására
  • a pénzén kívül semmit nem akartak tőle
  • óvadék ellenében szabadlábra került, szerinte így üzentek neki, hogy most még leléphet
  • amikor ezt írta, épp a magyar határ felé tartott, ugyanis…
  • politikai menedékjogot fog kérni a magyar kormánytól

Elvileg nemsokára kiderül, át tudta-e lépni a határt.

Ha ez a szám igaz, akkor több forrás alapján is úgy tűnik, hogy ennek nagyjából fele már elfogyott.
image.png
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 024
16 471
113
Ebből is látszik, hogy az egy évvel ezelőtti lengyel-ukrán politikusi nagy megbékélés, barátságos közös-ülés az csak a népek hangulatát szondázó , F.O.S médiás színpadi produkciós lufi volt. Az egyszerű polgárok mindkét országban úgy látszik inkább a közös múlthoz, a több évszázados hagyományhoz ragaszkodnának, vagyis ott ütnék egymást ahol érnék - ha erre lehetőségük adódna.