A DNS származhat pld egyéb , régebbi vizsgálatból, ahol az illető önként adott mintát pld családfa kutatáshoz. Akkor viszont a DNS minta által kijelölt célszemélyt valamilyen egyéb módon kell beazonosítani. A technológia viszont nagyon gyorsan fejlődik..A DNS mintát vesz elképzelés csak fantázia, mert mutass nekem egy DNS vizsgáló berendezést ami elfér egy ilyen microdron-ban. Olyan ez az elképzelés, mint az Marvel hősök akik végtelen energiával rendelkeznek, és ha közöttük robban egy gránát csak félreugranak előlük. Fizikai korlátai vannak annak, hogy mekkora dron tud megölni egy embert, adott hatótávval és érzékelőkkel, kommunikációs berendezésekkel, pusztító eszközzel, AI-el. Persze nem tudom pontosan mi ez a méret, de tuti nem fér el belőle 50-100 db egy gyalogos zsebében.
A videóban láthattad, hogy a kiválasztott célszemély fejére rárepülve, közvetlenül egy lövéssel azt kivégzi a microdrón és az is megsemmisül. Persze azt a mostani méretek miatt , amit a videóban láttam, nem tudom elképzelni hogy személyi védelemre pld 100 db ott lehessen katonánként felpakolni. De ez igy nem is szükséges. Ezek a rajokba szerveződött és egymással állandóan kommunikáló robotok egy adott szakaszt körülvéve fedezhetik azok előre nyomulását terepen vagy pld a lövészárkot körülvévő növényzeten üldögélve (hiszen akkorák mint egy veréb), lesben állhatnak, minimális energia felvételre kapcsolva, csak a szenzorokat üzemeltetve. Ezek riaszthatják egymást és a védendő katonákat ha az adott területre behatolást érzékelnek.