Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
turistának a szlengben az orosz katonákat nevezik.....Szóval ha jól értem, akkor a turistákra lövöldöztek a rohamcsónakokból, hogy is neveznék ezt a mutatványt mondjuk a közel-keleten?
komoly katonai sikert arattak meg kell hagyni !!
Nem hiszem, hogy megkockáztatják, mert még valaki ügybuzgó képes felrakni a telegramra a képet, ahogyan a hunalukaitafa szigeteken átveszi egy bermudában meg szalmakalapban.Kíváncsi vagyok, hogy Prigozsin kap e valami posztumusz kitüntetést. Hőssé vált.
1. Ez egy forró gesztenye lesz, ha egyáltalán eljut addig a helyzet.1. Ezt a zavaros, onmaganak sokszorsan ellentmondo hulyeseget, anyamnesirass...
Ignoralva a totalis logikai kaoszt, amit eloadtal, a rovid valasz az, hogy az oroszok, amint tehetik, azonnal megszuntetik Ukrajnat, baszki.
Ezen tul meg elmeroggyant es hazaarulo lenne az a magyar miniszterelnok, aki egy Ukrajna esetleges felosztasanal a lengyelekkel parhuzamosan, az oroszokkal osszhangban nem foglalnak vissza az elcsatolt magyar teruleteket.
Ekkora agyament allatsagot max orosz, ukran vagy roman nacionalistak magyaraznak, elkepzelni sem tudom, hogyan juthat ilyen okorseg barki magyarnak az eszebe...
2, Lof@sz kell, nem kulon Karpatalja, baszki. Ezeket az idiota, gyava, es tortenelmi peldak alapjan is teljesen eletkeptelen otleteket honnan szeditek? A Balkan meg a letezo legostobabb pelda, egy hatalmas puskaporos hordo, amin szikrazo pipakat szivo, egymast utalo figurak lokdosik egymast le a hordorol...
3. Hat hogyne, persze, minden koszostalpu, civilizalatlan szlav dialektusnak sajat allama lesz, persze... nem volt eleg egy Szlovakia, ez a mesterseges, onmagaban eletkeptelen torpeallam, aki csehet kenyszerbol dialektussal beszelo magyarokbol csinalt Kovacsovat es hasonlokat?
Ti total meg vagytok bolondulva, hogy szlavokkal akartok barmilyen modon is kozoskodni... ezt a beszari marhasagot.
Ukrajna szetesese eseten az egyetlen mukodokepes megoldas, ha Nyugat-Ukrajnat azonnal "biztonsagi cellal" elfoglalja eszakrol a lengyel, Karpataljat meg a magyar hadero, utobbi szigoruan csak a (konnyen vedheto) Karpatok vonalaig, es kesz. (Mas nemigen szolhat bele egyebkent sem; a szlovakok egy vicc, a jarvany idejen 5000 fot nem birtak kiallitani meg rendszeseti celokra sem.)
Az oroszok vagy a Karpatokig nyomulnanak es Moldovat is minimum meghajlitanak (hacsak el nem foglaljak), ill. ha ugy jobb eppen nekik, akkor elobb megallnanak, egy halaraitelt kozepso savot meghagyva 'semleges, non-NATO ukranianak", kozben csendesen megegyezve a lengyelekkel meg a magyarokkal a nyugati vegek visszaadasaban.
Ehhez persze egy amerikai fordulat kell. Ez erosen erik - ha nem Trump, akkor valamelyik masik elnok fogja elengedni az egesz teruletet, raadasul nagyon hirtelen, ez max ev vegere nyilvanvalova valik Amerikan kivul is...
Napóleont idézve: "a kitüntetéseket kapni kell, nem pedig kiérdemelni"Hát ez elég butácska hsz volt
Miért kapna ? A Wagner csoprt(cég) igazgatója volt. Nem harcolt. Kitüntetéseket csak katonák kapnak.
Ha zavaros, akkor legyen az.Ezt a zavaros, onmaganak sokszorsan ellentmondo hulyeseget, anyamnesirass...
Kérdés, hogy mit akar Oo.-g. mert, ha ő meg akarja a NATO befolyást szüntetni K-Európában, akkor nem áll meg Ukrajna határánál, és a további akciókhoz szüksége lenne az ukránok támogatására is. Sőt őket használná az első vonalban azon államok ellen, akik vissza merték venni területeiket az ukrán bitorlóktól (Lo., Mo. és Ro.).Ignoralva a totalis logikai kaoszt, amit eloadtal, a rovid valasz az, hogy az oroszok, amint tehetik, azonnal megszuntetik Ukrajnat, baszki.
Horty sem volt elmeroggyant, aztán meg is lett az eredménye.Ezen tul meg elmeroggyant es hazaarulo lenne az a magyar miniszterelnok, aki egy Ukrajna esetleges felosztasanal a lengyelekkel parhuzamosan, az oroszokkal osszhangban nem foglalnak vissza az elcsatolt magyar teruleteket.
Magyar vagyok! Kikérem magamnak! Amit írtam, azt a történelmi múltunk tanulságai alapján fogalmaztam meg. Én örvendenék a legjobban, ha úgy alakulnának a dolgok ahogy te írod. De, nem árt óvatosnak lenni, főleg, ha egyik oldalon a keleti szlávok, a másikon pedig az angolszászok vannak és ígérgetnek a latinok helyeslése közepette.kora agyament allatsagot max orosz, ukran vagy roman nacionalistak magyaraznak, elkepzelni sem tudom, hogyan juthat ilyen okorseg barki magyarnak az eszebe...
Egyet értek. De nem is kell elvadítani a ruszinokat magunktól. Kell adni nekik egy széles körű nyelvi autonómiát, hogy lássák, nem vagyunk ellenük (ahogy egyébként a szlovákok és románok lennének). Ennyit és nem többet.Lof@sz kell, nem kulon Karpatalja, baszki. Ezeket az idiota, gyava, es tortenelmi peldak alapjan is teljesen eletkeptelen otleteket honnan szeditek? A Balkan meg a letezo legostobabb pelda, egy hatalmas puskaporos hordo, amin szikrazo pipakat szivo, egymast utalo figurak lokdosik egymast le a hordorol...
Pontosan. Jó esetben a román sem pofázna, mert el lenne foglalva az észak és dél-Beszarábiai területek visszaszerzésével és már nem jutna energiája Mo. ellen fellépni Kárpátalján. Főleg, ha erőt mutatnánk és egyértelművé tennénk, hogy ha bemennek oda akkor abból nagy balhé lesz.Ukrajna szetesese eseten az egyetlen mukodokepes megoldas, ha Nyugat-Ukrajnat azonnal "biztonsagi cellal" elfoglalja eszakrol a lengyel, Karpataljat meg a magyar hadero, utobbi szigoruan csak a (konnyen vedheto) Karpatok vonalaig, es kesz.
Azonban ott vannak a románok is akik szintén szeretnék Kárpátalját megszerezni, ha nem is teljesen, de részben (hogy mi alapján azt nem árulják el, merthogy sem etnikailag sem történelmileg nincs közük hozzá - na jó, legyünk igazságosak, van egy tucat olyan falu ahol románok élnek).(Mas nemigen szolhat bele egyebkent sem; a szlovakok egy vicc, a jarvany idejen 5000 fot nem birtak kiallitani meg rendszeseti celokra sem.)
Én kb. erre számítok. Ez pedig egy olyan opció ami nyugatnak nem fog tetszeni, így nyugat akarata ellenében kellene területet visszaszerezzünk, ami nem lenne könnyű. Még a lengyel román területgyarapodást elnéznék, hisz az ők édes gyerekeik (meg egyébként is Oo. elleni bástyáknak szánják őket, ha már Ukrajna ilyen szerepköre nem jött össze), de a magyart nem hagynák szó nélkül. És főleg választott hazád nem menne ebbe bele, lett légyen akárki az elnök.Az oroszok vagy a Karpatokig nyomulnanak es Moldovat is minimum meghajlitanak (hacsak el nem foglaljak), ill. ha ugy jobb eppen nekik, akkor elobb megallnanak, egy halaraitelt kozepso savot meghagyva 'semleges, non-NATO ukranianak", kozben csendesen megegyezve a lengyelekkel meg a magyarokkal a nyugati vegek visszaadasaban.
Igazad van. Trump vagy valamelyik republikánus elnök biztos elengedné ezt az ukrán cirkuszt (nem az ő bizniszük), de sajnos ilyen nem fog mostanában nyerni. Túl nagy a tét, így lesz az a mennyiségű levélszavazat, ami a demens demet hatalomban tartja. Lesz egy év nyugi, aztán ha nyert ismét, akkor felcsavarják a potmétert ezerre!Ehhez persze egy amerikai fordulat kell. Ez erosen erik - ha nem Trump, akkor valamelyik masik elnok fogja elengedni az egesz teruletet, raadasul nagyon hirtelen, ez max ev vegere nyilvanvalova valik Amerikan kivul is...
Mondjuk kíváncsi vagyok hogy ha nem lépünk be a háborúba a németek oldalán akkor már 1942 március 19-én szállnak meg minket a németek a románokkal és a szlovákokkal közösen vagy csak 1943-ban.Horty sem volt elmeroggyant, aztán meg is lett az eredménye.
Nem lett volna jobb elfogadni a SZU ajánlatát, amit Molotov tolmácsolt, hogy maradjunk ki a háborúból és majd a végén visszakapjuk a többségében magyarok lakta területeket? Nem! Nekünk vitézkedni kellett, hogy aztán jól elverjenek és még területet is veszítsünk Tócia javára.
Érdekes kérdés, szerintem a Tiszántúl ment volna Romániahoz, természetesen Észak-Erdely is. A Dunántúl pedig Németországhoz (timföld, zalai olaj, svábok)... A végső megoldásról inkább ne beszéljünk, de el tudjátok képzelni, 2 évvel előbb kezdték volna. Bulgáriaval kapcsolatban nem értek egyet, ők megtarthatták dél-Dobrudzsat, ezt ígérte Sztálin és be is tartotta. A bolgárokat jobban is szerette. Nekünk Erdélyt ígérte Molotov. Felvidéket nem, mert utólag érvénytelenítették Münchent es ezáltal az első bécsi döntést is.Mondjuk kíváncsi vagyok hogy ha nem lépünk be a háborúba a németek oldalán akkor már 1942 március 19-én szállnak meg minket a németek a románokkal és a szlovákokkal közösen vagy csak 1943-ban.
Molotov ígéreteivel meg csak óvatosan. Bulgária nem üzent hadat, nem harcot a Szovjetunió ellen, aztán valamiért csak elfoglalták kb 20.000 fős veszteség árán, úgy hogy még stratégiai okokat se nagyon tudok mondani. Ellenben Magyarországgal...
mind 2 oldalon érdekeltek kárpátalja visszakerülésébe. csak ez még élesen nem jött ki.Kell vissza Kárpátalja?
Csak az Oroszok oldalán jöhet vissza,a britek sosem engednék nekünk.
Meglátjuk mi lesz az smo vége,milyen státuszt kap a maradék Ukrajna, meddig jönnek az Oroszok, addig csak lapítani,mint a fekete mamba a fűben,aztán ha itt az idő,lépni.
De az Oroszok sem lesznek ebben partner, ha továbbra is nato,eu tagok maradunk.
A lecke fel van adva.
Ha a hülye Putyinnak ezzel a mészárlással az volt a célja,hogy ne tudja Nigerben,Maliban (nem sorolom tovább)az érdekeit érvényesiteni,akkor sikeresen elérte a célját.Gratulálok neki.Mennyire kell hülyének lenni ahhoz felsövezetöi politikusi szinten,hogy a Wagner bokorugróival megpróbálja elhitetni,hogy ez baleset volt.Az lötéri döglött kutya se fogja elhinni.Ha én Wagneres munkavállaló lennék,hagynám ott a céget mint kutya a szarát.Aztán majd ha a Wagnereseket a francia idegenlégióban találja ugy fog értetelenkedni,mint Kéri László.Ha ez igaz még érdekes lehet...
De jó messze vannak Moszkvától, a vezetésük lefejezve, így pénz sincs!, meg lettek osztva is a puccs/nem puccs után is, szóval szerintem céltalan...
Ukrán hírszerzés: megindult Oroszország felé a Wagner csoport
Elkezdte lebontani belarusz táborait a Wagner csoport és konvojokba szerveződve Oroszország felé vették az irányt – írja a Kyiv Independent az ukrán Nemzeti Ellenállási Központ (NRC) közleményére hivatkozva. Fehérorosz ellenzéki megfigyelők később lényegében cáfolták az ukrán jelentést.www.portfolio.hu
A robbanásszerű nyomáscsökkentéstől a fedélzeten tartózkodók mindenki azonnal eszméletét vesztette, így a pilóták nem tudták jelenteni a vészhelyzetet. Szárny és stabilizátor nélkül azonban semmi esetre sem lehetett volna megmenteni a repülőgépet.Az égen történt robbanás után az Embraer szárnya leszakadt, nekiütközött a stabilizátornak, emiatt az üzleti sugárhajtású repülőgép élesen emelkedni kezdett, majd farokpergésbe esett.
A Fontanka helyszíni forrása szerint a halottak holttestét, köztük a feltételezett Jevgenyij Prigozsint is vizuálisan nem lehet azonosítani, mivel a balesetben súlyosan megsérültek, de közvetett bizonyítékok szerint a szakértők úgy vélik, hogy Prigozhin is a halottak között van.A robbanás az égen megmagyarázza, miért esett le a repülőgép farka 5 km-re a törzstől.
Ezzel nehéz lenne vitatkozni.Én ugyan nem meg nem is lepődök meg rajta.Maximum a
Lapítani, mint Fekete Vipera a bunkerben.lapítani,mint a fekete mamba a fűben