[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 622
48 207
113
Az ukrajnanak adott segelyek a vedelmi kiadasok aranyaban Europaban.

Azért Románia most sem tagadja meg önmagát!

Az ellenség aktívan használja a kazettás lőszereket a Vremevszkij kiemelkedés (MAP) közelében​

A Vosztok zászlóalj harcosai a legfrissebb híreket közölték a Zaporozsje és a DPR találkozásánál lévő Vremevszkij-párkányon kialakult helyzetről.
„Az ágyúzás csak éjszaka áll le, de reggel új intenzitással folytatódik. Főleg kazettás lőszerrel dolgoznak távolról, közelről pedig NATO kis kaliberű aknavetőket adnak hozzá.
Néha harckocsik jönnek elő, és közvetlen tűzzel próbálják felszámolni az állásainkat ...
Érezhető, hogy az ellenség BC hiánya megszűnt, és többet engedhet meg magának, mint mi.
De mire akarunk figyelni? Imáitokkal és Isten segítségével nincs veszteség – a lövészárokban töltött idő alatt felkészültünk megbirkózni a feladatokkal –, de milyen gyakran számolunk be a megadott koordinátákon találatokról?
Természetesen az ilyen ágyúzás hatással van az idegekre, de semmi több - és az ellenség ennek ellenére jelentős lőszerfelhasználást produkál.
Источник: https://rusvesna.su/news/1693203343

A helyzet dél-donyecki irányban

▪️A Vremevskij szektorban az ellenség tartalékokat koncentrál egy további offenzívára. Nemcsak munkaerőt és páncélozott járműveket gyűjt, hanem tüzérséget is. Vannak információk a tartalékok egy részének átadásáról a "Dnyeper" vezetésétől, hogy helyreállítsák az ukrán fegyveres erők veszteségeit ezen a területen. Az ellenség előretolt állásait Urozhaynoye, Priyutnoye és Staromayorsky térségében rendszeresen támadják repülőgépek, tüzérség és TOS, ami jelenleg lehetővé teszi az ellenséges erők felhalmozódásának megfékezését ezeken a területeken, és arra kényszeríti őket, hogy tartalékokat áldozzanak a fegyverek feltöltésére.
▪️Az Ugledar szektorban a 29. hadsereg, a 68. hadsereg hadteste és a csendes-óceáni flotta tengerészgyalogosai is szisztematikusan dolgoznak az ellenséges célpontok megsemmisítésén. Vlagyimirovkától északra sikerült megsemmisíteni az Ukrán Fegyveres Erők terepi lőszerraktárát.

A helyzet Zaporozsje irányában 10 órakor

Rabotino – Rabotino déli külvárosa az RF fegyveres erők ellenőrzése alatt. Erdős területeken folynak a harcok, az ellenség utolsó erőit, tartalékait veti csatába, tankjai már nem hajtanak olyan merészen, FPV-vel dolgozzák fel őket.
2 BRADLEY gyalogsági harcjármű megsemmisült a személyzettel együtt.
A tüzérség és a repülés továbbra is betemeti azokat, akik pincékben és ellenséges védelmi állásokban bujkáltak.
Az ukrán fegyveres erők 5 katonája esett fogságba⚡️

A katonai krónika https://t.me/milchronicles/2518 beszámol Rabotino állítólagos elfoglalásáról az ukrán fegyveres erők által.
Most kerestük meg előfizetőinket az 1430. ezredből, megerősítik, hogy nincs elfogás. A faluért folyó harcok ugyanabban a formában folytatódnak. Az ukrán fegyveres erők észak felől próbálnak behatolni és betörni a központba és délre, az RF fegyveres erők tüzérsége dolgozik rajtuk. Ennek eredményeként az ukrán csapatok veszteségeket szenvednek el, visszavonulnak, majd új „húsrohamot” kezdenek. Az ukrán fegyveres erők helyzete Rabotino faluban egytől egyig fejlődik, akárcsak Pjatikhatkiban.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 499
113
miki, gégé, Pál meg a többi: pár hónapja feltettem a kérdést a fórumon, hogy ukrajnából hogyan, de főleg mikor lesz még működő állam.
Nem kaptam választ.

Minap levezettem, miért nem lesz semmilyen Izrael 2.0 ebből a kuplerájból.
Mit ad Isten, az ukránok már nyíltan beszélnek ilyen irányú álmaikról:

Arra viszont továbbra is kíváncsi vagyok, hogy milyen utat láttok ukrajnának a következő kb 10 évben, feltételezve, hogy így vagy úgy, de vége lesz a háborúnak mondjuk egy éven belül. Hogyan másznak ki a gödörből?

Az olyan válaszok, hogy "ez nem ukrajnáról szól", meg "a cél, hogy meggyengüljenek az oroszok", nem játszanak!
Engem az érdekel, hogy a ma ukrajnának nevezett országgal szerintetek mi lesz a peremoga után. Az olyan összefüggések, hogy a dollárezermilliárdokban mérhető újjáépítés költségét ki fogja állni és hogy miért éri majd meg neki beleönteni a pénzt ebbe a projektbe (feltételezve ugye, hogy ez jobb megtérüléssel jár, mint bármilyen más opció számára).
Ésatöbbi.
Őszintén érdekel a véleményetek!
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Túl spilázod ! Senki nem állította, hogy tuti 100%os megoldás! De ha az észlelés megoldható legalább 100+m távolságból akkor egy közepes koronglövő szinte biztos, hogy lelövi a drónt ! Ha én kiállnék a Benellimel ami 12/76os kaliberű és a full szűkítésű libázó chokemat használnám 2es vagy 4es söréttel a 2. 3. Lövésre tuti leszedném ! Ha egy tőkés réce nem tréfál meg akkor a drón se fog ha időben felfedezem !
Kedves Ogretank HU!
El kell keserítselek, ahogy én is elkeseredtem sörétes/vadászmadár vs. dron ügyben a hét végén a Dron VB-n látottak alapján (néhány futam erejéig bepillantottam, mert arra jártam).
Kb. esély sem lenne sörétessel eltalálni egy ilyen micsodát, ha csak nem véletlenül. Úgy mozog, hogy ha követni akarod a puskacsővel, kb. a fegyvercső a levegő súrlódástól vörösödik ki.
Én is szoktam madarazni, libázni, úgy, hogy - ha még nem is vagyok egy topp sörétes - van némi tapasztalatom ez ügyben. Egy lódarázs gyorsaságával mozog 4 dimenzióban. A madárnál, ahogy hallottam, 30x gyorsabb (és a madár eleve nem is képes ilyen típusú oldal-függöleges irányú gyors mozgásra). Fizikai képtelenség követni, nem hogy lelőni. A versenypálya kb. 100 m hosszú volt (köralakban) rajta különböző akadályokkal, kapukkal, kikerülőkkel, átbúvókkal (20 db.). Na ezt a pályát az egyik versenyző 44 másodperc alatt csinálta végig 3x, úgy, hogy volt akadály, aminél 2 figurát is kellett csinálni! 30 m-ről néztem, (képzeletben logó puskacsővel:() és még így is alig tudtam követni, akkor is csak azért mert nagyjából láttam (az előző versenyzőktől), hogy milyen akadályt hogy fog kerülni. Ha a pálya közepén állok, legfeljebb villanásnyi időre tudtam volna észlelni. Arasznyi eszközökről beszélünk, VIR szemüveggel irányították őket.
Szerintem ez lesz a jövő katonai és rendvédelmi eszköze, nem egy terminátor méretű valami (csak szeretnénk, ha olyan lenne, mert az ellen lenne minimális esélyünk). Ezek ellen lehetetlen védekezni. A föld alá is elbújhatsz és oda is utánad megy. Kérdem én ezek után, hogy ha a civilek ilyennel játszadoznak, mi lehet egyes hadseregek kezében? Mondjuk az USA-éban?
Személy szerint nem is annyira a katonai felhasználástól tartok, hanem attól, hogy a jövőben, egy digitális disztopia keretein megvalósuló ökó-zöld diktatúrában (ami felé most már határozottan megindult a nyugati társadalom, meg a kínai is - kéz a kézben) az ilyen eszközök segítségével fogják a "rendet" fenntartani, illetve a másként gondolkodókat és rendszer kritikusokat "kiszűrni". Nem beszélve arról, hogy mennyi esélye lesz egy a rendszerből kimaradni akaró, hegyekbe, erdőbe, tanyára elvonuló prepernek az elrejtőzködésben, illetve, hogy megelőzze, hogy begyűjtsék.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ferenc pápa: az újságírásban a félretájékoztatás a fő bűn

Vatikánváros, 2023. augusztus 27. vasárnap (MB)

Az újságírásban a közvélemény félretájékoztatása a fő bűn – jelentette ki Ferenc pápa, béke iránti felelősségükre intve az újságírókat.
„Abban reménykedek, hogy a béke hangja is helyet kap a sajtóban, azok hangja, akik véget akarnak vetni a konfliktusnak Ukrajnában és másutt” – mondta egy Vatikánvárosban szombaton tartott sajtódíj kiosztó ünnepségen.
A pápa négy újságírói bűnről tett említést: a rágalmazásról, a befeketítő hírbe hozásról, a botrány szeretetéről és a félrevezetésről, az utóbbit minősítve a béke iránti szeretet fő ellenségének.
Nagyobb felelősségre intette az újságírókat Európa drámai helyzetében, az ukrajnai háború folytatódása közepette.
Beszéde előtt néhány nappal Matteo Zuppi bíboros, a pápa béketárgyalással megbízott küldötte azt mondta, hogy az Európai Unió túl keveset tesz az ukrajnai konfliktus békés rendezéséért.
Az Il Sussidiario portálnak adott interjújában Zuppi kijelentette: „Az EU-nak mindent meg kellene tennie a békekezdeményezések érvényre juttatása érdekében, követve Ferenc pápa felhívását a béke építésére. Segítenie kellene Ferenc pápának mindenben, ami elősegítheti a békét.”

Kiderült, hogy a FOS a legnagyobb bűnöző, a nagyonokos politikusok csak követik óket, kellett ez nekik?
 

G__G

Well-Known Member
2020. szeptember 17.
69
393
63
Náci nicknévvel kommentelni az ukránok mellett, ez az igazi :cool:
Azért az se piskóta, hogy egy olyan ország térnyeréséért szurkolnak többségben itt, ahol a kommunizmus ideje alatt többszörösen túltett a nácizmus áldozatainak számán.. és irtotta a saját népét -ahogy épp teszi most is- ( ezzel semennyire nem mentve se relativizálva a nackókat ).. Plusz ha jól emlékszem elég sok kuruc infos hír is anno bekerül(t) ide aminek a szerkesztői/olvasói nem állnak olyan távol a nackóktól..vagy azok ideológiájától.. legalább is pár éve így volt, míg a neoszovjetek nem kezdték el a különleges hadműveleteket..
és annak a propiját..
úgyhogy mindig mosolygok mikor megy itt az orrbaszájba nácizás :D
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 135
23 172
113
Amióta nem veszik félvállról hányszor folalták el?

Mindenfele szemelyeskedes nelkul szeretnem irni, hogy teljesen fogyatekos vagy, de ez merhetetlenul serto lenne a fogyatekkal elo emberekre nezve…
Porgeted az allando es reszedrol megunhatatlan nem foglaltak el Ukrajnat faszsagot. Elakadtal ennel IS es a valosag a legkisebb mertekben sem zavar, ezaltal az sem, hogy teljesen szuksegtelen az ukranok osszeomlasahoz elfoglalni az egesz istenverte orszagukat. Vagy legalabbis azt a valamit, amit ok annak tartanak.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 534
8 880
113
Azért az se piskóta, hogy egy olyan ország térnyeréséért szurkolnak többségben itt, ahol a kommunizmus ideje alatt többszörösen túltett a nácizmus áldozatainak számán.. és irtotta a saját népét -ahogy épp teszi most is- ( ezzel semennyire nem mentve se relativizálva a nackókat ).. Plusz ha jól emlékszem elég sok kuruc infos hír is anno bekerül(t) ide aminek a szerkesztői/olvasói nem állnak olyan távol a nackóktól..vagy azok ideológiájától.. legalább is pár éve így volt, míg a neoszovjetek nem kezdték el a különleges hadműveleteket..
és annak a propiját..
úgyhogy mindig mosolygok mikor megy itt az orrbaszájba nácizás :D
Mihelyst itt is jól felfegyverzett és az ideológiát masszívvan megjelenítő "Bandera" alakulatok masíroznak, és nem pár tucat sétafikál a kitörés napján akkor talán igazad lesz.
Én is mosolygok amikor nem vágjátok, hogy mi sosem lennénk jó fiúk náluk max ha már a spájzból az egeret is áttoltuk volna, ha az utolsó még beindítható Csepel is már náluk lenne, plusz letolnánk a gatyánkat és bedőlnénk nekik.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 009
16 297
113
Egy mondásunk, hogy három a magyar igazság...

Prigozsin ezt szem előtt tarthatta, mert ez volt a 3. halálos végű, magángépével való lezuhanása..
-2014 Grúzia,
-2019 Kongó, ahol dísztemetést kapott, majd 3 napra már a Kremlben bukkant fel..
- A mostani..

Lehet hogy már most megnyugszik, a fizimiskáját átszabva , pénzzel jól kitömve távolkeleten egy tanúvédelmi program szerint testőrökkel körülvéve jól megérdemelt nyugdíjas életet fog élni.. Vagy ki tudja..Lesz még ráadás?
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 970
5 939
113
Hányadik ukrán hadsereget darálják be a fronton? Mennyi területre van még szüksége szerinted az oroszoknak? Biztos, hogy ez egy területszerző háború?

A default brainless mainstreamfogyasztó -főleg ha sok órát tolt bele bármelyik strategy gémbe - meg van győződve arról, hogy csak területszerző háború létezhet birodalomépítő diktátoroknak. Pont ezért sem hajlandóak elfogadni hogy a nyugat is indított megannyi háborút az elmúlt 80 évben.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 568
18 421
113
Azért ez a Skorzeny nem volt akkora "hűbazdmeg" mint a híre. Az Eiche (Mussolini kiszabadítása) nem az ő érdeme, nem ő vezette hanem Mors, és nem ő tervezte. De végül mindenáron Mussolinivel akart megérkezni, majdnem tönkre is baxta a menekítést, mert a kétszemélyes gépbe mindenáron bepréselte még magát...
Aztán a Rösselsprungnál majdnem otthagyta a fogát, de Titót nem sikerült elfogniuk. Az egyetlen ami végül a hírét megalapozta, hogy amerikai egyenruhában nyírta a szövetségeseket (Unternehmen Greif), ami egy jellemes katonai akció volt...
Szóval nem volt ő akkora lángelme, sokkal inkább a hülye szövetséges sajtó csinált sztárt belőle az "európa legveszélyesebb embere" címmel... :D :D :D
Öregkorára tovább náciskodott, végül elvitte a csontrák.
Meg a móka kedvéért dolgozott a moszadnak is-
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 500
79 577
113
Hányadik ukrán hadsereget darálják be a fronton? Mennyi területre van még szüksége szerinted az oroszoknak? Biztos, hogy ez egy területszerző háború?
És hány orosz hadsereg darálódott be?
Igen biztosan területszerző háború, mert abban 100%-ig bizto s lehetsz, hogy semmilyen olyan területről nem fognak lemondani az oroszok amit abban az időpillanatban birtokolnak amikor elkezdik a tűzszüneti tárgyalásokat.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 601
24 990
113
Egy hosszabb videó a ravnopoli "sikeres ellentámadás" egyik pillanatából, amikor is az ellentámadókat visszavonulás közben elkapja az orosz tüzérség:

Rég volt már, kis kamovos videók:

3 halott ukri pilóta akik összeütköztek:

Terminátor promó:
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 320
10 818
113
A default brainless mainstreamfogyasztó -főleg ha sok órát tolt bele bármelyik strategy gémbe - meg van győződve arról, hogy csak területszerző háború létezhet birodalomépítő diktátoroknak. Pont ezért sem hajlandóak elfogadni hogy a nyugat is indított megannyi háborút az elmúlt 80 évben.
Azért szerintem ha a valaki komolyan játszott stratégiai játékokkal (tehát a warcraft-nál valamivel összetettebb játékokkal), az nagyjából átlátja, hogy mi zajlik, és nem mond marhaságokat. Én magam pl. nem voltam katona, a haditechnikához se nagyon értek (nem is szoktam feltűnni az ezzel foglalkozó szaktopikokban), viszont gyerekkorom óta rajongok a stratégiai játékokért. Ezzel a háttérrel is érthetetlen számomra, hogy képtelenek sokat felfogni, hogy az oroszok az egész művelet elején sem elfoglalni akarták az országot (200ezer emberrel?), hanem megdönteni és lecserélni a rezsimet, ami nem jött össze, újratervezték, azóta pedig várják, hogy elfogyjon az ukrán, ők meg a háttérben építik azt a sereget, amely megindul majd akkor, amikor az ukránok kifulladtak. Ha szükséges lesz, és nem dobják be az ukránok (vagy dobatják be velük nyugatról) a törölközőt hamarabb. Csak emlegetik azt a 3 napot, mintha bármit is számítana az még jelenleg (hozzátéve, hogy amúgy nem az oroszok mondták a 3 napot, hanem a nyugati fejesek).

Az oroszok annyira feltűnően nem akarnak előre menni már lassan egy éve, hogy az már zavaró, és emögött szerintem csak az lehet, hogy a hadsereg bővítése során összeszedett cucc és ember nagy része a háttérben marad, és belőlük épül az a sereg, amely támadni fog, amikor úgy döntenek, hogy itt az idő.
És valóban nem fognak lemondani semmilyen területről, ami most a kezükön van, sőt, olyanokat is fognak kérni a béke aláírásakor, ahol egyetlen orosz katona sem járt.
Szerintem.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 343
9 048
113
Váratlanul

A Bundestag elfogadta, 2027-ig évi 5 milliárd EUR-val lesz részese az ukrajnai háborúnak.
A német honatyák már valamit tudhatnak, esetleg valaki tudatott velük valamit, hisz ilyen hosszútávra születtek elképzelések.
„Fordítsuk már le e lépést a hétköznapi választópolgár nyelvére: ezen időintervalumban nem terveznek a kiegyezéssel, netán békével”
Nem gondolom, hogy feltétlenül háborúval számolnának 2027- ig, csupán a pénzt biztosították maguknak, bármely, ukrajnához köthető támogatás kifizetésének indokával.
Azért az se piskóta, hogy egy olyan ország térnyeréséért szurkolnak többségben itt, ahol a kommunizmus ideje alatt többszörösen túltett a nácizmus áldozatainak számán.. és irtotta a saját népét -ahogy épp teszi most is- ( ezzel semennyire nem mentve se relativizálva a nackókat ).. Plusz ha jól emlékszem elég sok kuruc infos hír is anno bekerül(t) ide aminek a szerkesztői/olvasói nem állnak olyan távol a nackóktól..vagy azok ideológiájától.. legalább is pár éve így volt, míg a neoszovjetek nem kezdték el a különleges hadműveleteket..
és annak a propiját..
úgyhogy mindig mosolygok mikor megy itt az orrbaszájba nácizás :D
Te, tényleg úgy látod, hogy Oroszo. térnyerésért küzd, nem pedig az usa, egyre szorosabb, halálos "ölelése" ellen?
A mindig mosolygást, ne vedd félvállról, súlyos mentális problémát is jelenthet.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 881
56 674
113
Nem tudom, hogy lehet nevetni ezen a képen.
Persze a propaganda szöveg szörnyü, de itt valakiknek a szüleit, férjeit, gyerekeit hurcolják el nap-nap után meghalni...
A szöveg primitivségén lehet mosolyogni, mert annyira hülyének nézik az olvasókat. Azt is irhatták volna, hogy "a lemenő nap ereje". :)
Honnan tudod, hogy elhurcolták őket? Beszéltél velük? Lehet, hogy szinészekkel beálitott kép, bizonyitandó, hogy még az öregek is kiveszik részüket a honvédő háborúból.A white helmets amatőrök társulata a kievi propagandistákhoz képest.