[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 023
49 859
113
miki, gégé, Pál meg a többi: pár hónapja feltettem a kérdést a fórumon, hogy ukrajnából hogyan, de főleg mikor lesz még működő állam.
Nem kaptam választ.

Minap levezettem, miért nem lesz semmilyen Izrael 2.0 ebből a kuplerájból.
Mit ad Isten, az ukránok már nyíltan beszélnek ilyen irányú álmaikról:

Arra viszont továbbra is kíváncsi vagyok, hogy milyen utat láttok ukrajnának a következő kb 10 évben, feltételezve, hogy így vagy úgy, de vége lesz a háborúnak mondjuk egy éven belül. Hogyan másznak ki a gödörből?

Az olyan válaszok, hogy "ez nem ukrajnáról szól", meg "a cél, hogy meggyengüljenek az oroszok", nem játszanak!
Engem az érdekel, hogy a ma ukrajnának nevezett országgal szerintetek mi lesz a peremoga után. Az olyan összefüggések, hogy a dollárezermilliárdokban mérhető újjáépítés költségét ki fogja állni és hogy miért éri majd meg neki beleönteni a pénzt ebbe a projektbe (feltételezve ugye, hogy ez jobb megtérüléssel jár, mint bármilyen más opció számára).
Ésatöbbi.
Őszintén érdekel a véleményetek!
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 972
17 196
113
Túl spilázod ! Senki nem állította, hogy tuti 100%os megoldás! De ha az észlelés megoldható legalább 100+m távolságból akkor egy közepes koronglövő szinte biztos, hogy lelövi a drónt ! Ha én kiállnék a Benellimel ami 12/76os kaliberű és a full szűkítésű libázó chokemat használnám 2es vagy 4es söréttel a 2. 3. Lövésre tuti leszedném ! Ha egy tőkés réce nem tréfál meg akkor a drón se fog ha időben felfedezem !
Kedves Ogretank HU!
El kell keserítselek, ahogy én is elkeseredtem sörétes/vadászmadár vs. dron ügyben a hét végén a Dron VB-n látottak alapján (néhány futam erejéig bepillantottam, mert arra jártam).
Kb. esély sem lenne sörétessel eltalálni egy ilyen micsodát, ha csak nem véletlenül. Úgy mozog, hogy ha követni akarod a puskacsővel, kb. a fegyvercső a levegő súrlódástól vörösödik ki.
Én is szoktam madarazni, libázni, úgy, hogy - ha még nem is vagyok egy topp sörétes - van némi tapasztalatom ez ügyben. Egy lódarázs gyorsaságával mozog 4 dimenzióban. A madárnál, ahogy hallottam, 30x gyorsabb (és a madár eleve nem is képes ilyen típusú oldal-függöleges irányú gyors mozgásra). Fizikai képtelenség követni, nem hogy lelőni. A versenypálya kb. 100 m hosszú volt (köralakban) rajta különböző akadályokkal, kapukkal, kikerülőkkel, átbúvókkal (20 db.). Na ezt a pályát az egyik versenyző 44 másodperc alatt csinálta végig 3x, úgy, hogy volt akadály, aminél 2 figurát is kellett csinálni! 30 m-ről néztem, (képzeletben logó puskacsővel:() és még így is alig tudtam követni, akkor is csak azért mert nagyjából láttam (az előző versenyzőktől), hogy milyen akadályt hogy fog kerülni. Ha a pálya közepén állok, legfeljebb villanásnyi időre tudtam volna észlelni. Arasznyi eszközökről beszélünk, VIR szemüveggel irányították őket.
Szerintem ez lesz a jövő katonai és rendvédelmi eszköze, nem egy terminátor méretű valami (csak szeretnénk, ha olyan lenne, mert az ellen lenne minimális esélyünk). Ezek ellen lehetetlen védekezni. A föld alá is elbújhatsz és oda is utánad megy. Kérdem én ezek után, hogy ha a civilek ilyennel játszadoznak, mi lehet egyes hadseregek kezében? Mondjuk az USA-éban?
Személy szerint nem is annyira a katonai felhasználástól tartok, hanem attól, hogy a jövőben, egy digitális disztopia keretein megvalósuló ökó-zöld diktatúrában (ami felé most már határozottan megindult a nyugati társadalom, meg a kínai is - kéz a kézben) az ilyen eszközök segítségével fogják a "rendet" fenntartani, illetve a másként gondolkodókat és rendszer kritikusokat "kiszűrni". Nem beszélve arról, hogy mennyi esélye lesz egy a rendszerből kimaradni akaró, hegyekbe, erdőbe, tanyára elvonuló prepernek az elrejtőzködésben, illetve, hogy megelőzze, hogy begyűjtsék.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ferenc pápa: az újságírásban a félretájékoztatás a fő bűn

Vatikánváros, 2023. augusztus 27. vasárnap (MB)

Az újságírásban a közvélemény félretájékoztatása a fő bűn – jelentette ki Ferenc pápa, béke iránti felelősségükre intve az újságírókat.
„Abban reménykedek, hogy a béke hangja is helyet kap a sajtóban, azok hangja, akik véget akarnak vetni a konfliktusnak Ukrajnában és másutt” – mondta egy Vatikánvárosban szombaton tartott sajtódíj kiosztó ünnepségen.
A pápa négy újságírói bűnről tett említést: a rágalmazásról, a befeketítő hírbe hozásról, a botrány szeretetéről és a félrevezetésről, az utóbbit minősítve a béke iránti szeretet fő ellenségének.
Nagyobb felelősségre intette az újságírókat Európa drámai helyzetében, az ukrajnai háború folytatódása közepette.
Beszéde előtt néhány nappal Matteo Zuppi bíboros, a pápa béketárgyalással megbízott küldötte azt mondta, hogy az Európai Unió túl keveset tesz az ukrajnai konfliktus békés rendezéséért.
Az Il Sussidiario portálnak adott interjújában Zuppi kijelentette: „Az EU-nak mindent meg kellene tennie a békekezdeményezések érvényre juttatása érdekében, követve Ferenc pápa felhívását a béke építésére. Segítenie kellene Ferenc pápának mindenben, ami elősegítheti a békét.”

Kiderült, hogy a FOS a legnagyobb bűnöző, a nagyonokos politikusok csak követik óket, kellett ez nekik?
 

G__G

Well-Known Member
2020. szeptember 17.
69
413
63
Náci nicknévvel kommentelni az ukránok mellett, ez az igazi :cool:
Azért az se piskóta, hogy egy olyan ország térnyeréséért szurkolnak többségben itt, ahol a kommunizmus ideje alatt többszörösen túltett a nácizmus áldozatainak számán.. és irtotta a saját népét -ahogy épp teszi most is- ( ezzel semennyire nem mentve se relativizálva a nackókat ).. Plusz ha jól emlékszem elég sok kuruc infos hír is anno bekerül(t) ide aminek a szerkesztői/olvasói nem állnak olyan távol a nackóktól..vagy azok ideológiájától.. legalább is pár éve így volt, míg a neoszovjetek nem kezdték el a különleges hadműveleteket..
és annak a propiját..
úgyhogy mindig mosolygok mikor megy itt az orrbaszájba nácizás :D
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 218
23 877
113
Amióta nem veszik félvállról hányszor folalták el?

Mindenfele szemelyeskedes nelkul szeretnem irni, hogy teljesen fogyatekos vagy, de ez merhetetlenul serto lenne a fogyatekkal elo emberekre nezve…
Porgeted az allando es reszedrol megunhatatlan nem foglaltak el Ukrajnat faszsagot. Elakadtal ennel IS es a valosag a legkisebb mertekben sem zavar, ezaltal az sem, hogy teljesen szuksegtelen az ukranok osszeomlasahoz elfoglalni az egesz istenverte orszagukat. Vagy legalabbis azt a valamit, amit ok annak tartanak.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 552
9 011
113
Azért az se piskóta, hogy egy olyan ország térnyeréséért szurkolnak többségben itt, ahol a kommunizmus ideje alatt többszörösen túltett a nácizmus áldozatainak számán.. és irtotta a saját népét -ahogy épp teszi most is- ( ezzel semennyire nem mentve se relativizálva a nackókat ).. Plusz ha jól emlékszem elég sok kuruc infos hír is anno bekerül(t) ide aminek a szerkesztői/olvasói nem állnak olyan távol a nackóktól..vagy azok ideológiájától.. legalább is pár éve így volt, míg a neoszovjetek nem kezdték el a különleges hadműveleteket..
és annak a propiját..
úgyhogy mindig mosolygok mikor megy itt az orrbaszájba nácizás :D
Mihelyst itt is jól felfegyverzett és az ideológiát masszívvan megjelenítő "Bandera" alakulatok masíroznak, és nem pár tucat sétafikál a kitörés napján akkor talán igazad lesz.
Én is mosolygok amikor nem vágjátok, hogy mi sosem lennénk jó fiúk náluk max ha már a spájzból az egeret is áttoltuk volna, ha az utolsó még beindítható Csepel is már náluk lenne, plusz letolnánk a gatyánkat és bedőlnénk nekik.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 257
18 368
113
Egy mondásunk, hogy három a magyar igazság...

Prigozsin ezt szem előtt tarthatta, mert ez volt a 3. halálos végű, magángépével való lezuhanása..
-2014 Grúzia,
-2019 Kongó, ahol dísztemetést kapott, majd 3 napra már a Kremlben bukkant fel..
- A mostani..

Lehet hogy már most megnyugszik, a fizimiskáját átszabva , pénzzel jól kitömve távolkeleten egy tanúvédelmi program szerint testőrökkel körülvéve jól megérdemelt nyugdíjas életet fog élni.. Vagy ki tudja..Lesz még ráadás?
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 982
6 013
113
Hányadik ukrán hadsereget darálják be a fronton? Mennyi területre van még szüksége szerinted az oroszoknak? Biztos, hogy ez egy területszerző háború?

A default brainless mainstreamfogyasztó -főleg ha sok órát tolt bele bármelyik strategy gémbe - meg van győződve arról, hogy csak területszerző háború létezhet birodalomépítő diktátoroknak. Pont ezért sem hajlandóak elfogadni hogy a nyugat is indított megannyi háborút az elmúlt 80 évben.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 728
19 200
113
Azért ez a Skorzeny nem volt akkora "hűbazdmeg" mint a híre. Az Eiche (Mussolini kiszabadítása) nem az ő érdeme, nem ő vezette hanem Mors, és nem ő tervezte. De végül mindenáron Mussolinivel akart megérkezni, majdnem tönkre is baxta a menekítést, mert a kétszemélyes gépbe mindenáron bepréselte még magát...
Aztán a Rösselsprungnál majdnem otthagyta a fogát, de Titót nem sikerült elfogniuk. Az egyetlen ami végül a hírét megalapozta, hogy amerikai egyenruhában nyírta a szövetségeseket (Unternehmen Greif), ami egy jellemes katonai akció volt...
Szóval nem volt ő akkora lángelme, sokkal inkább a hülye szövetséges sajtó csinált sztárt belőle az "európa legveszélyesebb embere" címmel... :D :D :D
Öregkorára tovább náciskodott, végül elvitte a csontrák.
Meg a móka kedvéért dolgozott a moszadnak is-
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 751
82 724
113
Hányadik ukrán hadsereget darálják be a fronton? Mennyi területre van még szüksége szerinted az oroszoknak? Biztos, hogy ez egy területszerző háború?
És hány orosz hadsereg darálódott be?
Igen biztosan területszerző háború, mert abban 100%-ig bizto s lehetsz, hogy semmilyen olyan területről nem fognak lemondani az oroszok amit abban az időpillanatban birtokolnak amikor elkezdik a tűzszüneti tárgyalásokat.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 715
25 921
113
Egy hosszabb videó a ravnopoli "sikeres ellentámadás" egyik pillanatából, amikor is az ellentámadókat visszavonulás közben elkapja az orosz tüzérség:

Rég volt már, kis kamovos videók:

3 halott ukri pilóta akik összeütköztek:

Terminátor promó:
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 335
11 027
113
A default brainless mainstreamfogyasztó -főleg ha sok órát tolt bele bármelyik strategy gémbe - meg van győződve arról, hogy csak területszerző háború létezhet birodalomépítő diktátoroknak. Pont ezért sem hajlandóak elfogadni hogy a nyugat is indított megannyi háborút az elmúlt 80 évben.
Azért szerintem ha a valaki komolyan játszott stratégiai játékokkal (tehát a warcraft-nál valamivel összetettebb játékokkal), az nagyjából átlátja, hogy mi zajlik, és nem mond marhaságokat. Én magam pl. nem voltam katona, a haditechnikához se nagyon értek (nem is szoktam feltűnni az ezzel foglalkozó szaktopikokban), viszont gyerekkorom óta rajongok a stratégiai játékokért. Ezzel a háttérrel is érthetetlen számomra, hogy képtelenek sokat felfogni, hogy az oroszok az egész művelet elején sem elfoglalni akarták az országot (200ezer emberrel?), hanem megdönteni és lecserélni a rezsimet, ami nem jött össze, újratervezték, azóta pedig várják, hogy elfogyjon az ukrán, ők meg a háttérben építik azt a sereget, amely megindul majd akkor, amikor az ukránok kifulladtak. Ha szükséges lesz, és nem dobják be az ukránok (vagy dobatják be velük nyugatról) a törölközőt hamarabb. Csak emlegetik azt a 3 napot, mintha bármit is számítana az még jelenleg (hozzátéve, hogy amúgy nem az oroszok mondták a 3 napot, hanem a nyugati fejesek).

Az oroszok annyira feltűnően nem akarnak előre menni már lassan egy éve, hogy az már zavaró, és emögött szerintem csak az lehet, hogy a hadsereg bővítése során összeszedett cucc és ember nagy része a háttérben marad, és belőlük épül az a sereg, amely támadni fog, amikor úgy döntenek, hogy itt az idő.
És valóban nem fognak lemondani semmilyen területről, ami most a kezükön van, sőt, olyanokat is fognak kérni a béke aláírásakor, ahol egyetlen orosz katona sem járt.
Szerintem.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 386
9 473
113
Váratlanul

A Bundestag elfogadta, 2027-ig évi 5 milliárd EUR-val lesz részese az ukrajnai háborúnak.
A német honatyák már valamit tudhatnak, esetleg valaki tudatott velük valamit, hisz ilyen hosszútávra születtek elképzelések.
„Fordítsuk már le e lépést a hétköznapi választópolgár nyelvére: ezen időintervalumban nem terveznek a kiegyezéssel, netán békével”
Nem gondolom, hogy feltétlenül háborúval számolnának 2027- ig, csupán a pénzt biztosították maguknak, bármely, ukrajnához köthető támogatás kifizetésének indokával.
Azért az se piskóta, hogy egy olyan ország térnyeréséért szurkolnak többségben itt, ahol a kommunizmus ideje alatt többszörösen túltett a nácizmus áldozatainak számán.. és irtotta a saját népét -ahogy épp teszi most is- ( ezzel semennyire nem mentve se relativizálva a nackókat ).. Plusz ha jól emlékszem elég sok kuruc infos hír is anno bekerül(t) ide aminek a szerkesztői/olvasói nem állnak olyan távol a nackóktól..vagy azok ideológiájától.. legalább is pár éve így volt, míg a neoszovjetek nem kezdték el a különleges hadműveleteket..
és annak a propiját..
úgyhogy mindig mosolygok mikor megy itt az orrbaszájba nácizás :D
Te, tényleg úgy látod, hogy Oroszo. térnyerésért küzd, nem pedig az usa, egyre szorosabb, halálos "ölelése" ellen?
A mindig mosolygást, ne vedd félvállról, súlyos mentális problémát is jelenthet.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 193
58 404
113
Nem tudom, hogy lehet nevetni ezen a képen.
Persze a propaganda szöveg szörnyü, de itt valakiknek a szüleit, férjeit, gyerekeit hurcolják el nap-nap után meghalni...
A szöveg primitivségén lehet mosolyogni, mert annyira hülyének nézik az olvasókat. Azt is irhatták volna, hogy "a lemenő nap ereje". :)
Honnan tudod, hogy elhurcolták őket? Beszéltél velük? Lehet, hogy szinészekkel beálitott kép, bizonyitandó, hogy még az öregek is kiveszik részüket a honvédő háborúból.A white helmets amatőrök társulata a kievi propagandistákhoz képest.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Többször szerepelt Magyarország ellenállása az ukrán gabonaszállításokkal szemben, de ennek okaként tévesen a magyar gabonaárak letörését szokták említeni.
Ebben az ellenállásban a lengyelek, szlovákok, bolgárok, románok is benne vannak, és a fő okok: vegyianyagokkal szennyezett és génmódosított gabonákat termesztenek (aminek elfogadását most az Eu gyorsan ki akarja verni).

Pedig, ha nekik ez annyira kell, csak hagy vigyék, vegyék – egyék.



Ukrajnának több katonára van szüksége az orosz megszállók elleni harcban!


Kijev azt mondja, hogy újabb mozgósítást tervez. "Igen, a katonaság megkeresett minket, és valószínűleg lesz egy újabb behívás" - mondta Olekszij Danilov, a Nemzeti Biztonsági és Védelmi Tanács titkára. De a mozgósítás nem fog túllépni a háború 2022. február 24-i kezdetekor már meghatározott paramétereken - biztosította.
Danilov szerint ez nem egy előre nem tervezett intézkedés. Elmondása szerint a mozgósítás már másfél éve folyik, és már több szakaszon is túl vannak. "Nem kell hangoskodni róla, minden a terv szerint halad, amelyet jelenleg követünk" - mondta a kijevi vezető tisztviselő.
Miután 2022. február 24-én megkezdődött az orosz invázió, Ukrajna hadiállapotot hirdetett. Ennek értelmében elvileg minden 18 és 60 év közötti férfi köteles katonai szolgálatot teljesíteni, és be is hívható - kivéve, ha egészségügyi vagy szociális okokból, például egyedülálló apaként mentesül a szolgálat alól.
Az eddig behívottak pontos száma nem ismert. Egy évvel ezelőtt Hanna Maljar védelmi miniszterhelyettes több százezerre tette a számot. A fronton elszenvedett veszteségek miatt az újoncokat újra és újra ki kell képezni és harcba küldeni.

Én úgy látom, hogy az eddigi mozgósítás már rég túllépett a háború 2022. február 24-i kezdetekor meghatározott paramétereken, és ukránok milliói is így látják, de még mindig nem elegen.