[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 785
113
"Zaporozsjei irány:

A Verbovoye térségében végrehajtott támadó hadműveletek során az egyik AFU dandár súlyos veszteségeket szenvedett, a kiürítési intézkedések megszakadtak, a kiürítési pont megsemmisült, a sebesültek meghaltak, A csapatok senkinek nem hagynak esélyt a mentésre, a túlélő AFU egységek nem hajlandók előremenni és kivonni a sebesülteket és elesetteket."

Verbovoye területen ádáz csaták! Az ukrán fegyveres erők minden erejükkel igyekeznek bejutni a faluba, a mieink kapaszkodjanak! Nehéz a helyzet! Isten éltesse a srácainkat
Előre minden rendben van. Verbovoye falu környékén azt mondják, hogy az ellenséges személyzetet egy kamikaze drón semmisítette meg, amely egy páncélozott járműről készült ejtőernyősre.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 192
113
Nem azt írtam, hogy megérdemlik az öt évet, hanem azt, hogy megérdemlik a büntetést. Amúgy meg azt írják, hogy akár 5 évet is kaphatnak (ez a kiszabható büntetési tétel maximuma egy ilyen cselekményért) nem pedig azt, hogy ennyit kapnak. Egyébként meg nem 11 éves kislányokról van szó akik azt sem tudják, hogy mit csinálnak, plusz azért lehet azt is fel kellene fogniuk, hogy háború van és nem békeidő, ahol kevesebbért is szoktak emberek többet kapni, ez meg egy erkölcsileg igencsak elítélhető tett, kb táncolnak a halottak felett. Azért legyen már egy erkölcsi fék, vonal amit józan lelkületű ember nem lép át.
Egyet értek. Akik a saját (hősi?) halottaikat ennyire sem tisztelik -pedig a legdrágábbat adták- azokból milyen felnőtt lesz?! Bocsánat, ha off leszek, de eszembe jutott egy emlék. Talán tizenéves voltam, október 23 este, szitált a köd, rendszerváltás előtt. Egy rom templom mellett, amit a tatárok dúltak fel, titokban emlékeztünk meg az 56-osokról, pappal, tanárral, pár idősebbel. Akkor láttam először síró felnőtt férfit. Na jah, könnyű nekünk, mert sok szeretett hősünk van, meg jó nevelésünk.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
329
3 664
93
Egyet értek. Akik a saját (hősi?) halottaikat ennyire sem tisztelik -pedig a legdrágábbat adták- azokból milyen felnőtt lesz?! Bocsánat, ha off leszek, de eszembe jutott egy emlék. Talán tizenéves voltam, október 23 este, szitált a köd, rendszerváltás előtt. Egy rom templom mellett, amit a tatárok dúltak fel, titokban emlékeztünk meg az 56-osokról, pappal, tanárral, pár idősebbel. Akkor láttam először síró felnőtt férfit. Na jah, könnyű nekünk, mert sok szeretett hősünk van, meg jó nevelésünk.

Senki sem védte őket. De mit érnek el ezzel a büntetéssel? Mehettek volna kórházba ágytálazni meg etetni a sérülteket. Tanulhattak volna belőle. Így az ukrán társadalom nyert két börtöntölteléket, elvégzett iskola nélkül. Idióták.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 995
113
Orosz árokharc kiképzés:

Pár kilőtt ex nato és ukri technika:

Drónos gránátdobás ukri árokba, -1:

ukri drg, már nem fáj nekik semmi:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Rękas: Mindenki az urnákhoz, csak sor kerül-e a választásokra?

A háborús helyzettől függetlenül még a nyugati média és a politikusok sem tekintik Lengyelországot demokratikus és jogkövető országnak, és az "illiberalizmus" eufemisztikus kifejezést használják a pártoligarchia, a cenzúra elemeivel és az elnyomó állam hibridjére, azaz a Harmadik Köztársaság kormányzati rendszerére. És ez korántsem csak a brüsszeli bürokraták álláspontja, hanem a politikatudományi tudományos diskurzusban is általánosan megfogalmazott nézet.
Emellett - különösen a világjárványválság, az energetikai átmenet és a nyilvánvalóan fenyegető klímapszichózis összefüggésében - a parlamenti liberális demokrácia látszata már most is reliktumnak tekinthető Európában, a folyamat egyszerűen gyorsabb és nyilvánvalóbb a NATO keleti szárnyán. Sem az oligarchizmus, sem a cenzúra nem fog visszafordulni, mivel ez egyszerűen a gyarmatok irányításának kényelmesebb módja, különösen akkor, amikor az adminisztrátoroknak valószínűleg további népszerűtlen döntésekkel kell szembenézniük, mind az elmélyülő gazdasági válság (amelyet az emelkedő energiaárak, a keleti piacok bezárása és a privilegizált ukrán termeléssel való egyenlőtlen verseny ösztönöz), mind pedig a nemzeti államszerkezet változása következtében.
Lengyelország egyre inkább kétnemzetiségű országgá válik, ezt még a mainstream média is elismeri, és nem zárható ki, hogy végül megtörténik az UkroPolinává való átalakulás. És egy ilyen lényt minden bizonnyal a Zelenszkij-rezsim által kipróbált módszerekkel kell majd irányítani, azaz rendőrterrorral, a valódi ellenzékiség betiltásával, letartóztatásokkal, a polgári és munkajogok felfüggesztésével. Lengyelország ukránosítása már tény, most már csak egy olyan ország jogi és politikai rendszerének ukránosítása zajlik, amely már nem a miénk.



Az ukrán fegyveres erők 28 zászlóalját alakíthatnák ki az Ausztriába menekült hadköteles korú ukrán férfiakból - írja az eXXpress című osztrák lap.
"Zelenszkij nem fog örülni, ha az ausztriai ukrán nagykövettől megtudja, hogy 14 ezer hadköteles korú (18 és 54 év közötti) ukrán férfinak sikerült Ausztriába menekülnie az ellenségeskedések alatt" - írja a lap.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
? ? ?
:mad:

Állítólag Dnyipró
Sajnos rengeteg ilyen eset van/volt, hogy civileket ölnek meg a banderisták csak azért mert oroszul beszélnek.
Minden orosz várost vissza kelle szerezni a banderistáktól. Dnyepropetrovszk is orosz város.


Ez még nem minden. A agyonlőtt férfi feleségét kívánják bíróság elé állítani rendvédelmis elleni gyilkossági kírérlet miatt. 15 évtől egész életfogytiglant kaphat..

Több száz ilyen eset vagy hasonló volt Ukrajna szerte 2014-től.
0_9V9KQZfBM.jpg
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 045
11 982
113
"Roman Suhevics diadalmas pályafutása"

Roman Suhevicset, az ukrán náci terroristát, tömeggyilkost, népirtót méltatja az "Hromada" Magyarországi ukrán kulturális (?) Egyesület.

(Kb. 3 hónapja még az egyesület honlapjának főoldaláról volt elérhető, azóta onnan eltávolították a linket, de magát az oldalt nem szüntették meg.)
http://hromada.hu/2015/nom_129/tortenelem/suhevics.html

Valós pályafutása pedig inkább innen ismerhető meg:
https://en.wikipedia.org/wiki/Roman_Shukhevych
(ezt a topikot találtam a legmegfelelőbbnek)
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 703
28 141
113
MI VAN A FRONTOKON?

AZ LENNE ÉRDEKES, NEM EZ MINI-PUSSY-RIOT ÜGY!
Mert ez két nagy frásszal el van intézve.
(Vegyétek úgy , hogy kiabálok) :)
Holnap reggelre lesz cikk a Szurovikin-vonalról és hogy vajon áttörték-e vagy sem (spoiler: nem, max beszivárogtak, de baszhatják a gyalogságot ha járművel nem tudják őket lekövetni plusz logisztika és egyéb szépségek). Egyúttal Grísáék még ott vannak Rabotyino délnyugati sarkában, így azon az elven ahogy az ukránok nem adták fel teljesen Bahmutot egy lakotelepi tömb birtoklása által, ugyanez igaz az oroszokra is Rabotyinoban. Eredetileg Pszkovról és a drónokról akartam, de aztán ez aktuálisabb és ez lesz végül
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
3 653
6 490
113
"Roman Suhevics diadalmas pályafutása"

Roman Suhevicset, az ukrán náci terroristát, tömeggyilkost, népirtót méltatja az "Hromada" Magyarországi ukrán kulturális (?) Egyesület.

(Kb. 3 hónapja még az egyesület honlapjának főoldaláról volt elérhető, azóta onnan eltávolították a linket, de magát az oldalt nem szüntették meg.)
http://hromada.hu/2015/nom_129/tortenelem/suhevics.html

Valós pályafutása pedig inkább innen ismerhető meg:
https://en.wikipedia.org/wiki/Roman_Shukhevych
(ezt a topikot találtam a legmegfelelőbbnek)

Izelito a temaban:

 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 785
113
Magyarország ellenállása miatt az Európai Unió nem tudta feloldani az Ukrajnának szánt katonai segítség következő részletét az Európai Békealapból az EU Tanácsának toledói ülésén” – Borrel Borrel
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 094
113
Magyarország ellenállása miatt az Európai Unió nem tudta feloldani az Ukrajnának szánt katonai segítség következő részletét az Európai Békealapból az EU Tanácsának toledói ülésén” – Borrel Borrel
Európai Békealap, mint katonai segítség forrása.

Más.


"...A szerző akkori véleménye szerint egy nukleáris fegyverekkel felszerelt Ukrajnának két okból is lett volna értelme. Először is az Oroszország és Ukrajna közötti béke fenntartása miatt. Ez annak biztosítását jelentette volna, hogy az oroszok, akiknek már akkor is rossz kapcsolata volt Ukrajnával, nem próbálják meg azt visszafoglalni..."

Kilóg a lóláb. Ahelyett, hogy a szerző azon keseregne, hogy harminc évvel ezelőtt miért nem próbálták meg a felek etnikai alapon rendezni a határokat, hogy megelőzzék a háborút, inkább egy jó kis kölcsönös nukleáris elrettentésen alapuló befagyott konfliktusról fantáziál. És csak hab a tortán, hogy vajon milyen "rossz kapcsolatról" beszél ez az ember? Szevasztopol bérléséről? A közös hadiipari együttműködésről? Az energiahordozók tranzitmegállapodásiról?

"...Elvárható lenne, hogy az újraéledő Oroszország elrettentésének terhe az amerikaiak által dominált NATO-ra háruljon, és ezzel visszahozzák azt a hidegháborús rendet, amely 45 éven át békében tartotta Európát..."

Avagy a jó öreg amerikai hidegháborús fixáció, az amerikai külpolitika egyetlen nézőpontja.
Hiába no, aki harminc évvel ezelőtt is képes volt ignorálni az oroszok második világháború utáni biztonsági igényeit, pusztán csak az évszázados angolszász ruszofóbia okán, az most se tud másként gondolkodni. Oroszországnak nincs joga újáéledni, a haladó világ jóléti vívmányai csak a Nyugatnak járnak, hiszen ők a világ urai, ehhez a szinthez Oroszországnak, Kínának, a globális délnek nincs joga felzárkózni. Az elmúlt harminc év nem szólt másról, mint az egykori Hidegháború narratíváját alkalmazva sárga veszedelemről, harmadik világbeli terroristákról és gonosz oroszokról, mint fenyegetésről és az ellenük irányuló elrettentés politikájáról.
Kooperáció az ismeretlen fogalom az amerikaiak számára, hiszen a konfrontatív, infantilis, tinédzser módjára operáló amerikai külpolitika nem tud mit kezdeni a békével.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 940
21 597
113
Magyarország ellenállása miatt az Európai Unió nem tudta feloldani az Ukrajnának szánt katonai segítség következő részletét az Európai Békealapból az EU Tanácsának toledói ülésén” – Borrel Borrel
7TwEGhtOqywjAK5oa-sm.gif
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113