[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
952
11 177
93
Azért elmész Te a picsába kérlek.
Azon mindenki ríjon /megjegyzem jogosan/ ha Donbaszban pl meghal két,5,10 civil az utcán, de annyi nincs
benned, hogy fordított esetben legalább bekussolj és ne gyere ilyen undorító, szenvtelen bullshittel.
Mitől több az a civil, mint ezek a civilek?
Gondolkozz el szerintem.


Most tényleg valakinek a szarkasztikusan viccesnek szánt /de annyira nem sikerült/ beszólását tárgyaljuk?
Jó... a gaz amúgy tényleg gáz /.../. Volt az a parlagfüves, aknás. Na az tuti nem biztonságos
környezet aknákat hatástalanítani. Én végig tüsszögném...
De persze britT haditechnikai eszközöket csak hasonlóan derűs időjárásnál és szépen nyírt füves terepen
szabad bevetni. A legközelebbi pub-tól maximum kényelmes sétatávolságra eltávolodva.
Szigorúan reggeli után és tea előtt.
aerial-photograph-rural-landscape-farms-villages-picturesque-green-patchwork-pasture.jpg


Van fordított eset? Mert az orosz támadásokban tuti meghalt sok civil sajnos, ez tény. Viszont nem a lakosság volt a cél, hanem pl. az azt pajzsnak használó AFU. Ami viszont számos info szerint szándékosan vette célba az orosz kisebbséget. Ebből a Donyecki esetek cáfolhatatlanok. Az ukrán Bucsa féle vádak meg mind sántítanak, hitéleti jellegüek. Itt tartunk most. A jog másként kezeli a szándékosságot, és ezért annak ellenére különbséget kell tenni, hogy nyílván az áldozattá vált civileknek mindegy hogy "járulékos veszteségként" ( szép angolszász szöveg), vagy direkt célként haltak-e meg. Továbbá azt is meg kell vizsgálni, hogy vajon az orosz kisebbséget miért nem engedték ki pl. az ostromlott Mariupolból (az evakuálásról nem is beszélve). Erre is van videobizonyíték. Ahogy arra is hogy a saját 110%-os légvédelmük párszor szintén ukrán civileknek okozott kárt. Úgyhogy a fentiek miatt felesleges ilyen érzelmi húrokat pengetni, mert szinte kizárt hogy ez szándékos (!) civilgyilkolás lenne. Aki meg Donyecknél csöndben volt, az legyen most is.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 637
48 351
113
Borisz Rozsin katonai szakértő az Orosz Föderáció egykori Ukrajna területén végrehajtott különleges katonai hadműveletének fő pontjairól 2023.06.09-én, moszkvai idő szerint 21.11-ig, kifejezetten a Voenkor Kotenok @voenkorKotenok csatorna számára :

1. Zaporozsjei irány
Pjatikhatki
térségében az ellenség lomha tevékenységet mutat, anélkül, hogy komolyabb kísérletet tenne a front áttörésére. Az ellenség továbbra sem tudja elfoglalni a falut.
Rabotino körzetében az ellenség továbbra is próbálkozik a Rabotino és Verbov közötti magaslatok felé haladni . Willow - az Orosz Föderáció fegyveres erőinek teljes ellenőrzése alatt. Magában Rabotinóban az ellenség irányítja Rabotino északi részét és egy részét a központnak. Az RF fegyveres erői Rabotino külvárosában töltenek be állásokat . Rabotino déli részének és központjának egy része a szürke zónában található. Az ellenségnek nem sikerült áttörnie Rabotinón Novoprokopovkáig . Az Ukrán Fegyveres Erők 82. dandárának harci hatékonysága jelentősen csökkent az elmúlt két hét harcai után.

2. Vremijevszkij párkány. A helyzeti harcok folytatódnak Urozhayny és Staromaysky térségében . Az ellenség nem tud továbbmenni délebbre. Novodonyeckij és Novomajorszkij térségében a korlátozott erők támadásai folytatódnak. Mindkét falu az RF fegyveres erők ellenőrzése alatt áll. Ezenkívül az ellenség a támadások újraindítására készül a területen
Prijutnovo . Általában az ellenség itt sem tudta áttörni a frontot.

3.
Artemovszk.

Az ellenség az elmúlt hetek sorozatos taktikai kudarcai után ismét intenzív támadásokat indított Kleshcheevka ellen , és ismét be tudott kúszni a falu déli részébe. A Kleshcheevka körzetben is folytatódnak a harcok a leszállásokért és a magasságokért . Az ellenséges tevékenységet Andreevka és Kurdyumovka irányában is fenntartják. Berkhovka térségében az RF fegyveres erői tovább javítják pozícióikat a Berkhovszkoje víztározó területén . Az ellenség ma is lőtt Konstantinovkára. 17 civil meghalt, 32-en megsérültek. A csapást állítólag egy légvédelmi rakéta szállította Druzskovka irányából .

4.
Svatovo-Kupyansk.

A Kremennayától nyugatra fekvő erdőterületen folytatódnak a harcok . Torszkij térségében és a Szeverszkij-Donyec irányában még nem értünk el jelentős előrelépést . Szvatovótól nyugatra az RF fegyveres erői tovább zúzzák az ellenséget Oskol irányába, miközben fenntartják a lassú előrenyomulást. Szinkovka és Petropavlovka térségében is nyomást gyakorolnak az ellenségre . Itt nincsenek áttörések Kupjanszk külterületére, lassan átnyomják az ellenséget. Az ukrán fegyveres erők elismerik a Kupjanszki régió nehéz helyzetét , és folytatják a tartalékok ide áthelyezését.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 693
9 583
113
Érdekes egy helyzetkép, annyi szent.
Engem hirtelen ez a rész ragadott meg, a helyi ukránbarátoktól várnék némi muníciót ehhez, mert még twitteren se nagyon láttam ezt a narratívát:


Szóval érdekelne ez a "tempó", meg hogy 30 van ami bevethető.
Komolyan! Ne tartsátok magatokban, szlava!

30 van ami bevethető :D Folyamatosan gyártás alatt áll a típus, az új példányokat, amik már Ka-52M változatok, folyamatosan adják át a seregnek.Az már csak mellékes, hogy nem esik le naponta a típusból. A felvételeken az új példányokat leginkább a szögletesebb DIRCM tornyok és a más formájú GOESZ alapján lehet megkülönböztetni a régebbi vasaktól. Persze ha valaki csak a kijivpost vagy az ukrainszkaja "pravda" angol változatából tájékozódik, akkor az ilyen tények véletlenül elkerülik a figyelmét...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 310
55 598
113


Közel a végső győzelem.
Szerencsétlen ukránok, kipusztíttatják a tróger britek mindet.
Ideje lenne egy tisztességes puccsnak,felkoncolni az ukrán felsővezetést.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 281
113
Na? Elnezzuk?
Remelem csiratlanitjak Ukrajnat ha ez a vagyuk.
Nyugger csalodtam benned, semmi borospince feeling, sehol egy sorosdoboz, palinkas uveg...

Úhh, Urozsannoje, megint egy kohoba valo Patria.

Ezek a Storm shadow alkatreszek lessan a Jofogason lesznek hirdetve.

Amikor a Che2-t telibe vagja a Krizantena vagy melyik orosz ATGM.

Hat ez meg mi a p...csa volt?
Konsztantyinovka, fotok a pokolbol.

Az ungvari varosi tanacson vagy hol dolgozo Pavel 50 dollaros kinai ruhakkal seftelt es 17000 dollarert passzolta tovabb.
Gyűlik a selejt a Challi korul.https://t.me/intelslava/51051
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 607
44 916
113
3.00 Rosztov-on-Donban beindult egy légvédelmi rendszer. Egy drónt lelőttek.
A földi következményeket pontosítják.
Erről Vaszilij Golubev, a Rosztovi terület kormányzója számolt be.
Két drónt lőttek le Rosztov felett
▪️V. Golubev: A frissített információk szerint a légvédelmi eszközök 2 UAV-t lőttek le, az egyik a városon kívül, Rosztov nyugati részén, a másik a központban, a Puskinszkaja utca 42. szám közelében zuhant le. Ennek következtében több személygépkocsi megrongálódott. Egy személy megsérült, ő visszautasította a kórházi kezelést. A nyomozati cselekmények folyamatban vannak.
▪️Frissített információ a rosztovi központban bekövetkezett következményekről: 3 épület homlokzata és ablakai, valamint több személygépkocsi megrongálódott. Csak egy személy kért orvosi segítséget, a lábán lévő vágott sebekkel, ő elutasította a kórházi kezelést.
Pusztítás pillanata és az UAV támadás következményei a Moszkva melletti Ramenskoje településen
A drón motorja az utcán hever, a Desantnaja utca több lakásán betörték az ablakokat.
Ukrán T-72-esek megsemmisítése a tegnapi dél-donyecki támadás során.
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
383
1 145
93
Konsztantyinovka, fotok a pokolbol.

azt épp arra járt valaki aki profi fotós, megkérte az első fotón az embert h nézzen a kamerába, az meg belenéz ahelyett h pofánvágná h segítsen..
meg az idős nő plakát előtt fekszik ő is jó szögben lett lefotózva stb-stb - mindig vannak ilyen véletlenek persze az újságírók nem is sejthettek persze semmit..
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 637
48 351
113

Háromórás támadás az odesszai régió kikötői ellen – a negyedik az elmúlt öt napban​

Az odesszai régióban éjjel három órán keresztül egymás után az Orosz Fegyveres Erők "Geran-2" kamikaze drónokkal támadtak célpontokat az Izmail körzetben. A helyi hatóságok megerősítették, hogy a kikötői infrastruktúra célpontjaira érkeztek, a lift és az irodaház megsérült.
"A polgári és kikötői infrastruktúra létesítményei, egy lift és egy irodaház megsérült" - mondta Oleg Kiper, a régió vezetője. Elmondása szerint az egyik civil, egy kamionsofőr könnyű lábsérülést szenvedett.
Az Ukrán Fegyveres Erők légiereje közölte, hogy Ukrajnában éjszaka 33 drónt indítottak útnak, ezek közül 25 megsemmisült. Odesszán kívül a Sumy régiót is megtámadták. Hogy ennek milyen következményei vannak, egyelőre nem tudni.
Источник: https://rusvesna.su/news/1694062894

Zelenszkij azzal fenyegetőzött, hogy Kijev nemzetközi választottbírósági eljáráshoz fordul, ha szeptember 15- e után is folytatódik az ukrán búza EU-behozatalának tilalma.

szeptember 7-i reggeli hír:
▪️A védelmi minisztérium megerősítette az UAV megsemmisítését a moszkvai, brjanszki, rosztovi régiókban;
▪️A Blinken bejelentette, hogy az orosz üzletemberektől elkobzott pénzeszközöket Ukrajna támogatására fordítja;
▪️Az ellenséges országok ki akarták zárni Oroszországot az Interpolból;
▪️Zelenszkij azzal fenyegetőzött, hogy az EU-val harcol a "közös Európa alapjaiért";
Az ukrán legfelsőbb korrupcióellenes bíróság büntetőeljárás indítását rendelte el Umerov új védelmi miniszter ellen.⚡️
Szeptember 6-án az ukrajnai orosz katonai művelet kiemelt eseményei

▪️Az orosz csapatok hatalmas csapásokat mértek az ellenséges létesítményekre Ukrajnában. Kijevben a Fasztivszkij és Bucsanska körzetben történtek robbanások: tűz ütött ki a csapások helyszínén.
▪️Az odeszai régióban ismét tűz alá került az izmaili körzet kikötői infrastruktúrája. Kiliyában a kamikaze drónok egy gabonaterminálhoz és egy helyi olajraktár üzemanyagtartályaihoz értek.
▪️Az ukrán légvédelmi rendszerek ismét használhatatlanok voltak Zaporizzsjában. Az előzetes információk szerint a Motor Sich-i gyár helikopterüzletét találták el.
▪️Bakhmut védelmének déli szárnyán az ellenség támadássorozatot indított Klishchiivka és Andriivka térségében. Az orosz csapatok koncentrált tüzérségi tűzzel találkoztak az előrenyomuló egységekkel, visszavonulásra kényszerítve őket.
▪️A Druzskivka irányából indított ukrán rakéta eddig tisztázatlan okokból leesett és felrobbant egy kosztyantinyivkai piacon. A legfrissebb információk szerint 17-en meghaltak és több mint 30-an megsérültek.
▪️Az AFU továbbra is csapásokat, köztük kazettás lőszereket indít a donyecki agglomeráció lakott területeire. Az ágyúzások során polgári infrastruktúra és lakóházak sérültek meg. Egy nő meghalt, további kilenc ember pedig megsebesült.
▪️Az Orikhiv szektorban az AFU az orosz tüzérségi tűz alatt próbálja megvetni a lábát Robotyne- ban. Az orosz csapatok leállították a támadásokat a falu központja ellen, a védelmet pedig a déli szélén tartják.

RCC
A CSODAVÁRÁS FOLYTATÁSA MÁS ESZKÖZÖKKEL

 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113

Háromórás támadás az odesszai régió kikötői ellen – a negyedik az elmúlt öt napban​

Az odesszai régióban éjjel három órán keresztül egymás után az Orosz Fegyveres Erők "Geran-2" kamikaze drónokkal támadtak célpontokat az Izmail körzetben. A helyi hatóságok megerősítették, hogy a kikötői infrastruktúra célpontjaira érkeztek, a lift és az irodaház megsérült.
"A polgári és kikötői infrastruktúra létesítményei, egy lift és egy irodaház megsérült" - mondta Oleg Kiper, a régió vezetője. Elmondása szerint az egyik civil, egy kamionsofőr könnyű lábsérülést szenvedett.
Az Ukrán Fegyveres Erők légiereje közölte, hogy Ukrajnában éjszaka 33 drónt indítottak útnak, ezek közül 25 megsemmisült. Odesszán kívül a Sumy régiót is megtámadták. Hogy ennek milyen következményei vannak, egyelőre nem tudni.
Источник: https://rusvesna.su/news/1694062894

Zelenszkij azzal fenyegetőzött, hogy Kijev nemzetközi választottbírósági eljáráshoz fordul, ha szeptember 15- e után is folytatódik az ukrán búza EU-behozatalának tilalma.

szeptember 7-i reggeli hír:
▪️A védelmi minisztérium megerősítette az UAV megsemmisítését a moszkvai, brjanszki, rosztovi régiókban;
▪️A Blinken bejelentette, hogy az orosz üzletemberektől elkobzott pénzeszközöket Ukrajna támogatására fordítja;
▪️Az ellenséges országok ki akarták zárni Oroszországot az Interpolból;
▪️Zelenszkij azzal fenyegetőzött, hogy az EU-val harcol a "közös Európa alapjaiért";
Az ukrán legfelsőbb korrupcióellenes bíróság büntetőeljárás indítását rendelte el Umerov új védelmi miniszter ellen.⚡️
Szeptember 6-án az ukrajnai orosz katonai művelet kiemelt eseményei

▪️Az orosz csapatok hatalmas csapásokat mértek az ellenséges létesítményekre Ukrajnában. Kijevben a Fasztivszkij és Bucsanska körzetben történtek robbanások: tűz ütött ki a csapások helyszínén.
▪️Az odeszai régióban ismét tűz alá került az izmaili körzet kikötői infrastruktúrája. Kiliyában a kamikaze drónok egy gabonaterminálhoz és egy helyi olajraktár üzemanyagtartályaihoz értek.
▪️Az ukrán légvédelmi rendszerek ismét használhatatlanok voltak Zaporizzsjában. Az előzetes információk szerint a Motor Sich-i gyár helikopterüzletét találták el.
▪️Bakhmut védelmének déli szárnyán az ellenség támadássorozatot indított Klishchiivka és Andriivka térségében. Az orosz csapatok koncentrált tüzérségi tűzzel találkoztak az előrenyomuló egységekkel, visszavonulásra kényszerítve őket.
▪️A Druzskivka irányából indított ukrán rakéta eddig tisztázatlan okokból leesett és felrobbant egy kosztyantinyivkai piacon. A legfrissebb információk szerint 17-en meghaltak és több mint 30-an megsérültek.
▪️Az AFU továbbra is csapásokat, köztük kazettás lőszereket indít a donyecki agglomeráció lakott területeire. Az ágyúzások során polgári infrastruktúra és lakóházak sérültek meg. Egy nő meghalt, további kilenc ember pedig megsebesült.
▪️Az Orikhiv szektorban az AFU az orosz tüzérségi tűz alatt próbálja megvetni a lábát Robotyne- ban. Az orosz csapatok leállították a támadásokat a falu központja ellen, a védelmet pedig a déli szélén tartják.

RCC
A CSODAVÁRÁS FOLYTATÁSA MÁS ESZKÖZÖKKEL
Gyakran kérdezik tőlem, hogy milyen szerszámokkal dolgozik egy biztonságpolitikai elemző.
Erre a kérdésre mindig azt szoktam válaszolni, hogy az elemző legfontosabb szerszáma, svájci bicskája, a "So what?" kérdése.
Ez az a szűrő ami elválasztja a valóban fontosat a mellékestől és az anekdotától.
"Az oroszok kilőtték az első Challenger 2 harckocsit."
So what?
"Az ukrán felderítők a "Szúró Viking" sárkányfogaival szelfiztek."
So what?
Stb.
Ma ugyanezt a kérdést tettem fel miután meghallgattam egy gazdasági elemzéssel foglalkozó podcast-et.
Deák András azon kevés magyarországi elemzők közé tartozik akiktől igen sokat tanultam. Igyekszek mindent elolvasni, meghallgatni tőle.
A megállapítását miszerint "fogy az oroszok pénze", egy percig sem vitatom. Azt is megértem, hogy ez egyesek számára felemelő és vigasztaló.
A háború menete szempontjából azonban sok relevanciája nincs.
Miért?
Több okból kifolyólag.
A minap olvastam a SIPRI legújabb jelentését miszerint Oroszország minden különösebb nehézség nélkül tovább növelheti a katonai kiadásait és fokozhatja a háborús nyomást.
(https://www.sipri.org/.../russias-military-expenditure...)
Aztán ott vannak a történelmi példák, hogy nagy és középhatalmak hogyan viseltek háborúkat az államcsőd peremén táncolva.
A brittek tengerentúli bázisokat adtak bérbe. A spanyol köztársaságiak a Birodalom aranytartalékát lapátolták át Sztálin kincstárába. Izrael egy szegény három milliós lakosságú mediterrán törpeállam erőforrásaiból építette fel egy középhatalom haderejét.
Mindez nem azt jelenti, hogy a gazdasági változónak nincs súlya a hadviselésben. Csupán annyit jelent, hogy ez a súly igen lassan és bonyolult áttételrendszereken keresztül érvényesíti a hatását.
Az ukrán háború kontextusában a "fogy az oroszok pénze", a csodavárás folytatása más eszközökkel.
Szarul megy ez a nagy ukrán offenzíva, ha még Robotynenél vesződnek. Mi lesz így a nagyon megerődített városoknál (pl. Tokmak), ha egyáltalán elérik őket? Szerintem ez az ukri teljesítmény, így egy nagy blama. Mondtam volt, hogy Bachmut lett az ukránok Sztálingrádja. Azt elveszítették, aztán megomlott a nagy harci morál. A mostani offenzíva sikerétől remélték helyreállítani azt, de úgy néz ki, hogy nem jön be, így télre kb. a bányászbéka segge alá süllyed az ukrán harci kedv. Felkészülnek a lengyelek, baltik meg a románok. Mi csak ezek után jönnénk, ha mennénk.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Bombardier Challenger 650 Románia északi és keleti határán vizsgálódik, hogy honnan jött, azt titkolták.
Boeing RC-135W Rivet Joint Mildenhallból (UK) most jön Kalinyingrád alá.


Nyugati szakértők úgy vélik, hogy az amerikai hatóságok nem engedhetik meg maguknak, hogy elismerjék az ukrán ellentámadás kudarcát


Kijevi látogatásának előestéjén Anthony Blinken, az amerikai külügyminisztérium vezetője "sikeresnek" nevezte a négy hónapja tartó ukrán ellentámadást. Ezzel kapcsolatban nyugati szakértők azon tűnődnek, hogy mi állhat az amerikai külügyminiszter ilyen értékelései mögött.
Magában az Egyesült Államokban a Kijevnek nyújtandó további katonai segélyek ellenzői szerint Blinkennek csak vágyálmát látják.
Egyébként kiderül, hogy a Biden-kormányzat sikernek tartja, hogy mintegy 45 milliárd dollárt különített el az AFU ellentámadásának szükségleteire, amelynek eredményeként az ukrán hadsereg három hónap alatt körülbelül annyi területet vett ellenőrzése alá a Zaporizzsjai területen, amennyit a Harkivi területen elvesztett.
Alastair Crook, az MI6 volt brit hírszerző ügynöke az ukrán fegyveres erők ellentámadásáról Blinken és a kollektív Nyugat értékelését kommentálva azt mondta, hogy az USA és más nyugati országok nem engedhetik meg maguknak, hogy elismerjék az ellentámadás kudarcát és annak irányát.
„Az Egyesült Államok tökéletesen megérti, hogy az ukrán fegyveres erők ellentámadása nagyrészt kudarcot vallott, de ezt nem hajlandóak elismerni, és elvileg nem engedhetik meg maguknak, hogy ezt elismerjék. De nem hunyhatnak szemet az ukrán csapatok kudarca felett sem. Most megpróbálnak egyensúlyt találni, és újragondolni a helyzetet a maguk számára.”
Az ex-MI6 ügynök szerint az amerikai kormányzat továbbra is az ukrajnai konfliktus eszkalációjában látja a kiutat a maga számára, de ez az eszkaláció nem vezet semmire.
„Az amerikai hatóságok felhatalmazták Ukrajnát, hogy drónokkal csapást mérjenek Oroszországra, de az oroszok nem félnek ezektől a csapásoktól. Az ilyen csapások csak megkeményítik az oroszokat, ami magának Ukrajna helyzetét csak súlyosbíthatja.”
Közgazdászok számításai szerint a Nyugat összesen kb. 45 milliárd dollárt különített el az ukrán fegyveres erők ellentámadásaira, amelynek oroszlánrészét az amerikai katonai költségvetésből fedezik. A pénz egy részét az úgynevezett európai "békealapon" keresztül irányították. A háborút szponzoráló békealap a nyugati paradigma megfordított elveinek szellemében működik.
«Военное обозрение» 2010-2023


Érdekes, hogy mindig volt katonatisztek, volt hírszerzők, volt elemzők megvilágosodását olvashatjuk, ezek a jelenleg is pozícióban lévőkhöz nem jut el?
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Szarul megy ez a nagy ukrán offenzíva, ha még Robotynenél vesződnek. Mi lesz így a nagyon megerődített városoknál (pl. Tokmak), ha egyáltalán elérik őket? Szerintem ez az ukri teljesítmény, így egy nagy blama. Mondtam volt, hogy Bachmut lett az ukránok Sztálingrádja. Azt elveszítették, aztán megomlott a nagy harci morál. A mostani offenzíva sikerétől remélték helyreállítani azt, de úgy néz ki, hogy nem jön be, így télre kb. a bányászbéka segge alá süllyed az ukrán harci kedv. Felkészülnek a lengyelek, baltik meg a románok. Mi csak ezek után jönnénk, ha mennénk.

Románt kétlem, előbb fogja végignézni, hogy egész Európa lángba borul, minthogy még egyszer olyan vállalkozásba kezdjenek, mint a 2 világháborúban.