Ukraine war: 15 killed during attack on market in 'peaceful city'
President Zelensky condemns the "deliberate" strike on Ukraine's "peaceful city" of Kostyantynivka.www.bbc.com
ajjaj
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ukraine war: 15 killed during attack on market in 'peaceful city'
President Zelensky condemns the "deliberate" strike on Ukraine's "peaceful city" of Kostyantynivka.www.bbc.com
Érdekes egy helyzetkép, annyi szent.
Engem hirtelen ez a rész ragadott meg, a helyi ukránbarátoktól várnék némi muníciót ehhez, mert még twitteren se nagyon láttam ezt a narratívát:
Szóval érdekelne ez a "tempó", meg hogy 30 van ami bevethető.
Komolyan! Ne tartsátok magatokban, szlava!
Remelem csiratlanitjak Ukrajnat ha ez a vagyuk.Ukrajna bejelentette, hogy elkezdődött a 3. Világháború!
https://www.origo.hu/nagyvilag/2023...u&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_a_01_n
Nyugger csalodtam benned, semmi borospince feeling, sehol egy sorosdoboz, palinkas uveg...
Szarul megy ez a nagy ukrán offenzíva, ha még Robotynenél vesződnek. Mi lesz így a nagyon megerődített városoknál (pl. Tokmak), ha egyáltalán elérik őket? Szerintem ez az ukri teljesítmény, így egy nagy blama. Mondtam volt, hogy Bachmut lett az ukránok Sztálingrádja. Azt elveszítették, aztán megomlott a nagy harci morál. A mostani offenzíva sikerétől remélték helyreállítani azt, de úgy néz ki, hogy nem jön be, így télre kb. a bányászbéka segge alá süllyed az ukrán harci kedv. Felkészülnek a lengyelek, baltik meg a románok. Mi csak ezek után jönnénk, ha mennénk.Háromórás támadás az odesszai régió kikötői ellen – a negyedik az elmúlt öt napban
Az odesszai régióban éjjel három órán keresztül egymás után az Orosz Fegyveres Erők "Geran-2" kamikaze drónokkal támadtak célpontokat az Izmail körzetben. A helyi hatóságok megerősítették, hogy a kikötői infrastruktúra célpontjaira érkeztek, a lift és az irodaház megsérült.
"A polgári és kikötői infrastruktúra létesítményei, egy lift és egy irodaház megsérült" - mondta Oleg Kiper, a régió vezetője. Elmondása szerint az egyik civil, egy kamionsofőr könnyű lábsérülést szenvedett.
Az Ukrán Fegyveres Erők légiereje közölte, hogy Ukrajnában éjszaka 33 drónt indítottak útnak, ezek közül 25 megsemmisült. Odesszán kívül a Sumy régiót is megtámadták. Hogy ennek milyen következményei vannak, egyelőre nem tudni.
Источник: https://rusvesna.su/news/1694062894
Zelenszkij azzal fenyegetőzött, hogy Kijev nemzetközi választottbírósági eljáráshoz fordul, ha szeptember 15- e után is folytatódik az ukrán búza EU-behozatalának tilalma.
IL RUSSO
Join IL RUSSO For clarifications and questions, contact the owner https://t.me/i20028843t.me
szeptember 7-i reggeli hír:
▪️A védelmi minisztérium megerősítette az UAV megsemmisítését a moszkvai, brjanszki, rosztovi régiókban;
▪️A Blinken bejelentette, hogy az orosz üzletemberektől elkobzott pénzeszközöket Ukrajna támogatására fordítja;
▪️Az ellenséges országok ki akarták zárni Oroszországot az Interpolból;
▪️Zelenszkij azzal fenyegetőzött, hogy az EU-val harcol a "közös Európa alapjaiért";
Az ukrán legfelsőbb korrupcióellenes bíróság büntetőeljárás indítását rendelte el Umerov új védelmi miniszter ellen.⚡️
Szeptember 6-án az ukrajnai orosz katonai művelet kiemelt eseményeiIL RUSSO
Join IL RUSSO For clarifications and questions, contact the owner https://t.me/i20028843t.me
▪️Az orosz csapatok hatalmas csapásokat mértek az ellenséges létesítményekre Ukrajnában. Kijevben a Fasztivszkij és Bucsanska körzetben történtek robbanások: tűz ütött ki a csapások helyszínén.
▪️Az odeszai régióban ismét tűz alá került az izmaili körzet kikötői infrastruktúrája. Kiliyában a kamikaze drónok egy gabonaterminálhoz és egy helyi olajraktár üzemanyagtartályaihoz értek.
▪️Az ukrán légvédelmi rendszerek ismét használhatatlanok voltak Zaporizzsjában. Az előzetes információk szerint a Motor Sich-i gyár helikopterüzletét találták el.
▪️Bakhmut védelmének déli szárnyán az ellenség támadássorozatot indított Klishchiivka és Andriivka térségében. Az orosz csapatok koncentrált tüzérségi tűzzel találkoztak az előrenyomuló egységekkel, visszavonulásra kényszerítve őket.
▪️A Druzskivka irányából indított ukrán rakéta eddig tisztázatlan okokból leesett és felrobbant egy kosztyantinyivkai piacon. A legfrissebb információk szerint 17-en meghaltak és több mint 30-an megsérültek.
▪️Az AFU továbbra is csapásokat, köztük kazettás lőszereket indít a donyecki agglomeráció lakott területeire. Az ágyúzások során polgári infrastruktúra és lakóházak sérültek meg. Egy nő meghalt, további kilenc ember pedig megsebesült.
▪️Az Orikhiv szektorban az AFU az orosz tüzérségi tűz alatt próbálja megvetni a lábát Robotyne- ban. Az orosz csapatok leállították a támadásokat a falu központja ellen, a védelmet pedig a déli szélén tartják.
Рыбарь
Вылавливаем интересную нам тему в море сырой информации. Связь: @rybar_feedback_bot Сотрудничество: @XIII_thirteenth Закрытый канал: @rybar_plus_bot Сайт: rybar.ru VK: vk.com/rybar_force RuTube: rutube.ru/u/rybart.me
RCC
A CSODAVÁRÁS FOLYTATÁSA MÁS ESZKÖZÖKKEL
Gyakran kérdezik tőlem, hogy milyen szerszámokkal dolgozik egy biztonságpolitikai elemző.
Erre a kérdésre mindig azt szoktam válaszolni, hogy az elemző legfontosabb szerszáma, svájci bicskája, a "So what?" kérdése.
Ez az a szűrő ami elválasztja a valóban fontosat a mellékestől és az anekdotától.
"Az oroszok kilőtték az első Challenger 2 harckocsit."
So what?
"Az ukrán felderítők a "Szúró Viking" sárkányfogaival szelfiztek."
So what?
Stb.
Ma ugyanezt a kérdést tettem fel miután meghallgattam egy gazdasági elemzéssel foglalkozó podcast-et.
Deák András azon kevés magyarországi elemzők közé tartozik akiktől igen sokat tanultam. Igyekszek mindent elolvasni, meghallgatni tőle.
A megállapítását miszerint "fogy az oroszok pénze", egy percig sem vitatom. Azt is megértem, hogy ez egyesek számára felemelő és vigasztaló.
A háború menete szempontjából azonban sok relevanciája nincs.
Miért?
Több okból kifolyólag.
A minap olvastam a SIPRI legújabb jelentését miszerint Oroszország minden különösebb nehézség nélkül tovább növelheti a katonai kiadásait és fokozhatja a háborús nyomást.
(https://www.sipri.org/.../russias-military-expenditure...)
Aztán ott vannak a történelmi példák, hogy nagy és középhatalmak hogyan viseltek háborúkat az államcsőd peremén táncolva.
A brittek tengerentúli bázisokat adtak bérbe. A spanyol köztársaságiak a Birodalom aranytartalékát lapátolták át Sztálin kincstárába. Izrael egy szegény három milliós lakosságú mediterrán törpeállam erőforrásaiból építette fel egy középhatalom haderejét.
Mindez nem azt jelenti, hogy a gazdasági változónak nincs súlya a hadviselésben. Csupán annyit jelent, hogy ez a súly igen lassan és bonyolult áttételrendszereken keresztül érvényesíti a hatását.
Az ukrán háború kontextusában a "fogy az oroszok pénze", a csodavárás folytatása más eszközökkel.
Robert C. Castel
Robert C. Castel fent van a Facebookon. A Facebookhoz csatlakozva tarthatod a kapcsolatot Robert C. Castel nevű ismerősöddel és másokkal, akiket már ismersz. A Facebook a megosztás örömét adja, így...www.facebook.com
Szarul megy ez a nagy ukrán offenzíva, ha még Robotynenél vesződnek. Mi lesz így a nagyon megerődített városoknál (pl. Tokmak), ha egyáltalán elérik őket? Szerintem ez az ukri teljesítmény, így egy nagy blama. Mondtam volt, hogy Bachmut lett az ukránok Sztálingrádja. Azt elveszítették, aztán megomlott a nagy harci morál. A mostani offenzíva sikerétől remélték helyreállítani azt, de úgy néz ki, hogy nem jön be, így télre kb. a bányászbéka segge alá süllyed az ukrán harci kedv. Felkészülnek a lengyelek, baltik meg a románok. Mi csak ezek után jönnénk, ha mennénk.
A nagyobb motyók mik lehetnek?
Itt már csak abban bízhatunk, hogy megelégeli a nép ezt a háborút, lesz egy puccs Kijevben, aztán az oroszok teszik be az emberüket. Minden más esetben vége a kisebbségeknek. Csak a nacionalizmus marad. Patriótának lenni, mindenki kötelessége a hazája felé, de az ukránok által mutatott nacionalizmus a világ szégyene.Na? Elnezzuk?