[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 638
48 390
113
A Vremevszkij-párkányon kialakult helyzetről.
Az ellenség offenzívája itt is nyilvánvalóan kifullad. Az ellenségnek nincs előrelépése Urozhainy, Novodonyeck és Novomayorsky térségében. Csapataink pedig a közelmúltban elfoglalt pozíciókat töltenek be Prijutnoje térségében. A Novomayorsky környéki Vremevsky helyszínen az éjszaka viszonylag nyugodtan telt. Az ellenség, úgy tűnik, nem adja fel az ilyen irányú áttörési kísérleteket, és most aktívan újracsoportosul. Kora reggel, alkonyatkor az Ukrán Fegyveres Erők egy csoportja megpróbálta csendesen, felszerelés nélkül elérni a frontvonalat, de 3 km-rel Novomayorsky külvárosa előtt .tüzérség nyitott rájuk tüzet és oszlatta szétma csoportot. Az ellenség erősen megfogyatkozott előretolt erői ismét erősítés nélkül maradtak. Az éjszaka folyamán a hadosztály tüzérei kiváló munkát végeztek az ukrán fegyveres erők állásain ez irányban, a tengerészgyalogosok kifejezték tiszteletüket gyors és pontos munkájukért.

Mivel ezekben a napokban nem ért el sikert Novomayorszkijban, az ellenség tegnap ismét megpróbált előrenyomulni Novodonyeckijtől nyugatra. Páncélozott járművek támogatása nélkül haladt előre, gyalogos egységekkel hajtott az erdősávok mentén, de azonnal felkfedezte s a 36. hadsereg tüzérsége .
Prijutnijtól északra az ellenség ismét kis csoportokban próbált támadni, de nem járt sikerrel. Legfeljebb 6 fegyveres veszteséget szenvedett.

▪️Az Ugledar szektorban az ukrán fegyveres erők állásai Ugledartól Novomihajlovkáig ismét tüzérségi tűztől szenvedtek . Az ellenség válaszul a Pavlovka-Vladimirovka vonal mentén lévő állásainkra lő.
Orekhovsky irányba 2023. 09. 13-án reggel

A Pjatikhatki terület változatlan – itt az ellenség offenzívája ténylegesen kifulladt. A falut az ellenség több mint 3 hónapos harc után sem foglalta el.

2. Rabotino-Verbovoe kerület - a helyzet változatlan. Rabotino nagy része a szürke zónában található. A mieink a déli külterület közelében ülnek, az ellenség a falu északi részén és az iskola területén. Verbovoje és a Rabotino és Verbovoje közötti magaslatok a mi ellenőrzésünk alatt állnak. Éjjel és reggel a mieink visszaverték a szórványos gyalogsági támadásokat. A jelentések szerint az UPMK-val ellátott nehéz FAB-ok rendszeresen érkeznek az azonosított ellenséghez, ami akadályozza az ellenség támadó tevékenységét. Szeptember közepére az ellenség nem oldotta meg a Rabotino és Verbov közötti áttörés problémáját.

Általánosságban elmondható, hogy a helyzetet csapataink irányítják, az ellenség nem tudja megvalósítani hadműveleti terveit a súlyos ember- és felszerelésveszteségek ellenére.
Természetesen nekünk is vannak veszteségeink, de ezek aránytalanul kisebbek, mint az ellenség veszteségei.

Az ukrán légierő rakétacsapása Szevasztopolra
Szeptember 13 -
án hajnali 3 óra körül az ukrán légierő Szu-24M bombázói tíz Storm Shadow/SCALP cirkálórakétát indítottak Szevasztopolra. Öt Szu-24M szállt fel a sztarokonstantinovi légibázisról Hmelnyickij régióban. Négyen elérték a rakétakilövő vonalat a Nikolaev és Herson régiók felett, egy pedig a Zmeiny-sziget irányából hajtott végre támadást. A 31. légierő és légvédelmi hadosztály egységei hét célpontot lőttek le: ötöt a Pantsir-S1 légvédelmi rendszerrel, egyet az S-400-as hadosztályéval, a hetediket pedig egy MiG-31 vadászgép .

Sajnos három Storm Shadow rakéta elérte célját: a szárazdokkban lévő Minszk hajó és a Rostov-on-Don tengeralattjáró különböző mértékű sebzést kapott.

❗️Külön figyelmet szeretnénk fordítani a különböző szögekből érkező „színes” felvételekre, amelyeket kétségtelenül felhasználnak majd az ukrán struktúrák arra, hogy jelentéseket készítsenek a folyamatban lévő támadások hatékonyságáról, mivel egyszerűsítik az információgyűjtést az ellenség számára. .

Hosszú szünet után újraindultak a cirkálórakéta-támadások a Krím-félszigeten . Nagyon nagy valószínűséggel a következő napokban is folytatódnak a razziák (és nem csak Szevasztopolban).
Egy friss elemzésünkben azt mondtuk, hogy a következő héten hatalmas támadásokra kell számítani a Krími híd ellen (nem célozunk semmire, de a kijevi chabadnikok hamarosan ünneplik az újévet, és ez a közönség nagyon szereti az ilyen szimbolizmust).
Ami a mai támadást illeti, úgy néz ki , mint egy próba (és ráadásul a szevasztopoli csata 1854 - es kezdetére időzítve ).
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
523
2 775
93
Ez az abberált személy az ukránok nevében nemzetközi terror akciókat, levadászást, gyilkosságokat helyezett kilátásba az ún. "orosz propagandisták" ellen.... Magyarán akiket "orosz propagandistának" minősítenek kievben, vagy máshol, azokat megöletik... De úgy is értelmezhetjük, bárkit halállistára vehetnek, akinek nem tetszik a véleménye!! Nem katonákról van szó, hanem civilekről!!
Brávó, ja nem.. Borzalom.....
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 747
113
Oo indított egy háborút, amiben rengeteg ártatlan ukrán civil is meghalt.
Nem indirekte vagy szankciók miatt - bár itt a repülőnél senki nem halt, nyomorodott meg,
hanem direkt módon megölték őket.
Vagy biztos sok ártatlan orosz civil sajnálta Salisbury lakosait, vagy az ártatlan holland áldozatait a Malaysian Airlines-nak.
Talán nem kellett volna háborút kezdeni.
Ez van. C'est la Guerre.
De kis érzékenyek tudtok lenni ha orosz sebesült, orosz civil, orosz oligarcha stb-ről van szó :eek:

És nem, még ezek ellenére sem kívánom különösebben bármilyen, így orosz civilek halálát sem.
De azért kapjatok már észbe, hogy mennyire egyoldalúan tudtok csak ítélkezni.
Bár, hogy úgy általában is honnan veszi bárki is a bátorságot, hogy ítéletet mondjon ilyen kérdésekben,
azt nem teljesen értem.
jól van már Higgins,higgadj le egy kicsit, Oroszország tényleg mindenféle ok nélkül indította a háborút,nem azért mert elkezdte az ukrán sovinizmus írtani az Ukrajna területén élő orosz nemzetiségűeket,áá dehogy is .. végeredményben nem ágyúzta,nem bombázta az ukrán hadsereg még a háború kitörése előtt ,se Donyecket,se Luhanszkot semmit sem .. ott biztos nem halt meg egyetlen egy ártatlan orosz civil sem

én nagyon remélem hogy faszra húzgálják mondjuk a spanyolok a Gibraltáron élő angolokat,.meg mondjuk az argentínok is faszra húzgálják a Falklandon élő angolokat (É-Írországot már nem is említem) .. és kiváncsi vagyok hogy a britek mit fognak erre lépni,szerinted is beérik majd ilyen elcseszett beadványokkal az ENSZ-ben vagy odafognak baszni katonailag ?

egyébként mi lett volna szeritned az elfogadható a te "brit" nézőpontod szerint amivel annyira támogatod az ukránokat ?

  • mondjuk a területükön élő orosz kisebbségi lakosság deportálása koncentrációs táborokba?
  • vagy a csernobili 30 km-es zónába ahol nem okoznak problémát?
  • az orosz lakosság teljes kiírtása és nem okozzanak problémát ?
  • az orosz lakosság kitelepítése Oroszországba és így nem okoznak problémát ?

melyik felelne meg neked ? melyik szerinted ami EU konform ?

miért nem bírod levetközni ezt a kettős mércét ?
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 363
14 249
113
Az ukrán légierő rakétacsapása Szevasztopolra
Szeptember 13 -án hajnali 3 óra körül az ukrán légierő Szu-24M bombázói tíz Storm Shadow/SCALP cirkálórakétát indítottak Szevasztopolra. Öt Szu-24M szállt fel a sztarokonstantinovi légibázisról Hmelnyickij régióban. Négyen elérték a rakétakilövő vonalat a Nikolaev és Herson régiók felett, egy pedig a Zmeiny-sziget irányából hajtott végre támadást. A 31. légierő és légvédelmi hadosztály egységei hét célpontot lőttek le: ötöt a Pantsir-S1 légvédelmi rendszerrel, egyet az S-400-as hadosztályéval, a hetediket pedig egy MiG-31 vadászgép .

Sajnos három Storm Shadow rakéta elérte célját: a szárazdokkban lévő Minszk hajó és a Rostov-on-Don tengeralattjáró különböző mértékű sebzést kapott.
Azért ebben van pár figyelemreméltó motívum:
  • Az Ukránok emeltek 5 Szu-24-est - szóval jó eséllyel ennyi a max. amit egyszerre el bírnak küldeni (esetleg volt pár további, de azok műszaki hiba miatt kiálltak). CM az valszeg van dögivel (kvázi a nyugati haderők teljes raktárkészletei "full önkéntesen"), szóval nem az a szűk keresztmetszet tömeges CM csapás lebonyolításához. Mondjuk elvileg a Szu-27 is képes erre, szóval azok bevetését hiányolom.
  • Mindenesetre ez lehet az oka annak, hogy az orosz eddig nem ment nekik erővel. Ezt a gépmennyiséget nem tartották veszélyesnek. Hát most ráfáztak.
  • A légvédelem láthatóan felosztotta a célokat és jól együttműködött a CAP és a GBAD. A korai előrejelzés lehetett a probléma (vagy a váltásra időzítették a csapást). Mindenesetre a Krím fölé fel nem foghatom miért nem ragasztottak már oda egy AWACS-ot. Lassan kénytelenek lesznek.
  • Hiányolom viszont az utánccsapást a leszálló gépekre (time critical attack). Erre simán képesnek kéne lenniük.
  • Illetve, hogy ennek mi lesz a válaszcsapása. Kíváncsi lennék, végre nekiesnek-e az ukrán reptereknek. Szerintem azért nem, mert arra várnak, hogy kezdjék őket feékészíteni a nyugati gépekre, és a felszerelés közben akarják majd elkenni őket. Talán.
Mindenesetre ez első látásra rohadt nagy fail orosz részről - egy tengó ugyanis nem "megsérül". Annak bármi baja lesz, a nyomástartó szerkezetet nagyon profi környezetben kell az utolsó milliméterig átellenőrizni többféle anyagvizsgálati módszerrel. Ha meg baja lett, akkor az kibelezéses, szárazdokkos szétszerelés.
Szóval azt a tengót valszeg leírhatják.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 820
47 189
113
Igen, ezt jól beszopták az oroszok.

Végre a három hónapja megindított nagy tavaszi ellentámadás, ami lett kisebb nyári, majd mostanra egész kicsi őszi, elértek valami látványos, nagy lánggal égő, anyagilag és presztízsben az oroszoknak sokban fájó sikert külföldre.

Ez mindenképpen nagy ukrán siker, és eladható a nyugat felé, hogy miért adjanak nekik további fegyvereket, meg pénzt. Ha egy kicsit is eltántorodtak nyugaton mostanában ebbe a feneketlen kútba való adófizetői pénzek dobálásától, hát most majd erre megint lehet lelkesedni.

Csak kérdezem, ez a hosszabb távú orosz tervekkel nem eshet egybe, hogy a nyugat pénzelje csak tovább ezt a pénztemetőt, amit Ukrajnának hívnak?
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 307
14 051
113
Azért ebben van pár figyelemreméltó motívum:
  • Az Ukránok emeltek 5 Szu-24-est - szóval jó eséllyel ennyi a max. amit egyszerre el bírnak küldeni (esetleg volt pár további, de azok műszaki hiba miatt kiálltak). CM az valszeg van dögivel (kvázi a nyugati haderők teljes raktárkészletei "full önkéntesen"), szóval nem az a szűk keresztmetszet tömeges CM csapás lebonyolításához. Mondjuk elvileg a Szu-27 is képes erre, szóval azok bevetését hiányolom.
  • Mindenesetre ez lehet az oka annak, hogy az orosz eddig nem ment nekik erővel. Ezt a gépmennyiséget nem tartották veszélyesnek. Hát most ráfáztak.
  • A légvédelem láthatóan felosztotta a célokat és jól együttműködött a CAP és a GBAD. A korai előrejelzés lehetett a probléma (vagy a váltásra időzítették a csapást). Mindenesetre a Krím fölé fel nem foghatom miért nem ragasztottak már oda egy AWACS-ot. Lassan kénytelenek lesznek.
  • Hiányolom viszont az utánccsapást a leszálló gépekre (time critical attack). Erre simán képesnek kéne lenniük.
  • Illetve, hogy ennek mi lesz a válaszcsapása. Kíváncsi lennék, végre nekiesnek-e az ukrán reptereknek. Szerintem azért nem, mert arra várnak, hogy kezdjék őket feékészíteni a nyugati gépekre, és a felszerelés közben akarják majd elkenni őket. Talán.
Mindenesetre ez első látásra rohadt nagy fail orosz részről - egy tengó ugyanis nem "megsérül". Annak bármi baja lesz, a nyomástartó szerkezetet nagyon profi környezetben kell az utolsó milliméterig átellenőrizni többféle anyagvizsgálati módszerrel. Ha meg baja lett, akkor az kibelezéses, szárazdokkos szétszerelés.
Szóval azt a tengót valszeg leírhatják.
Nem vetted figyelembe, hogy rakétatámadásoknál mindkét fél hamis célokat is szok kiloni, mint például ukrán részról az ADM-160B MALD. A támadás valószinuleg kizárolag azokra a célokra irányult, melyekrol tudták, hogy hoszutávulag egy helyen vannak és nem leszne onnan elmozdítva. Ezzel magyarázható a bevetet gépek száma is, bár nem vitatom, hogy sokkal tobb vélhetoen nincseg egy idoben bevetési állapotban.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 892
56 745
113
Fájdalmas ez a támadás a kokötő ellen, de lényegében nem oszt, nem szoroz, nem csökkenti Oo képességeit. Le kellene szoknunk arról, hogy csak az ellenség szenved el veszteségeket, ahogy ezt az eddigi kecskepásztorokkal való harcokban tapasztaltuk.Itt visszalőnek mindkét oldalról. Az oroszok legalább nem mondják pofátlanul, hogy mindent lelőttek.
Hány gépe maradt Kievnek amivel képes ilyen csapásokat végrehajtani? Alig pár.Ez egy sziszifuszi győzelem, elsősorban pr eredménnyel, szerintem.
Megjelent a legújabb kiadós Simplicius irás pár érdekes gondolattal. Talán valaki be tudja tenni.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
952
11 180
93
Hehehe. Biztos váratlanul érte a kikötőparancsnokságot a háború LoL

F54hRLTWgAA6R9p
Hehehe? Ez is civilek halála valószínű, melósoké, egyszerűbben mondva embereké.

Akkor ilyen módon a mostanában idecitált dolgaidhoz:

Biztos váratlanul érte a maláj gépet hogy ahol harcolnak, és ahol repülőgépeket lőnek le, oda nem egészséges berepülni. Hehehe?

Biztos váratlanul érte a briteket hogy az árulók, kémek jutalma a halál. És mit ád ég, nem csak az angolszászok okozhatnak "járulékos veszteségeket". Hehehe?

Bezzeg ha elázik egy macska Kahovkánál, az nem Hehehe. Na ez a broáf.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Török sorozatvetőt semmisítettek meg az oroszok

Először számolt be T-122-es Sakarya típusú török sorozatvető megsemmisítéséről kedden Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium napi hadijelentését ismertetve.
MTI
Azt mondta, hogy a sorozatvetőt a Kupjanszk környékén vívott harcok során lőtték ki. A tábornok szerint az orosz erők a nap folyamán különböző frontszakaszokon kilenc ukrán támadást vertek vissza, és az ukrán fél mintegy 580 katonát veszített. A letöbben, több mint 255-en a Donyeck környékén vívott harcokban estek el.
Konasenkov szerint Zaporizzsja megyében légicsapásokkal, tüzérségi tűzzel és nehézlángszóró rendszerekkel az ukrán fegyveres erők 47. gépesített és 71. hegyivadász dandárjának három támadását hiúsították meg Rabotine és Verbove térségében, 35 ellenséges katonát megölve, és megsemmisítve egyebek között egy harckocsit és hat gyalogsági harcjárművet is, köztük három amerikai gyártmányú Bradley-t.
A frontvonal egészén felszámolt ukrán katonai célpontok között említett meg egyebek között egy vezetési- és megfigyelőpontot, négy lőszerraktárt és egy harckocsit.
Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden, a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórum plenáris ülésén azt mondta, hogy Ukrajna az ellentámadás kezdete, vagyis a nyár eleje óta 71,5 ezer embert, 543 harckocsit és 18 ezer páncélozott járművet veszített. Az állította, hogy az ellenoffenzíva ennek ellenére nem tud eredményt felmutatni.
A nap folyamán az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos oroszországi régiók több településéről jelentettek a helyi hatóságok ukrán tüzérségi támadást.


Emberszerv-kereskedelem Ukrajnában
New York, 2023. szeptember 13. szerda (MB)

Bevett gyakorlattá vált az emberszerv-kereskedelem Ukrajnában, a kijevi jogrend pedig még bátorítja is. Ukránok esnek a szervkivétel áldozatául – vált ismertté az ENSZ-ben kedden.
A közelmúltban elfogadott transzplantációs törvény értelmében ma már nincs szükség közjegyző által hitelesített írásos hozzájárulásra a transzplantációhoz sem az élő donortól, sem hozzátartozóitól. Nem szükséges az aláírások hitelességének ellenőrzése sem. Gyerekekből is lehet szervet kivenni. Egyszerűsödött a szerveltávolítás azoknál is, akik nem adták hozzájárulásukat az adományozáshoz – értesült a Békekör tudósítója.
„Az ukrajnai háború a szervkereskedelem virágzó csatatérévé vált, szerveket gyűjtenek ki sebesültekből és halottakból is” – mondták a Békekör tudósítójának.
Az ukrajnai szervkereskedelemnek különösen nagy haszonélvezői a transzplantációra szoruló hazai és külföldi dúsgazdagok. Úgy tudják, mindennapos gyakorlattá vált az emberi szervek exportja Nyugatra, és szervezett hálózatok végzik az emberi jogokba, és a büntetőjogba ütköző kereskedelmet.
Az ukrajnai gyakorlatot eddig egyetlen nyugati ország sem kifogásolta. Keleti országok hívták fel rá a figyelmet, elsőként Oroszország.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 970
5 939
113
Az ilyen esetek mutatják jól, hogy oroszország el fogja veszíteni a háborút.
Az ukránok minden héten tudnak valami újt mutatni, valamilyen formában csapást mérni az oroszokra.
Oroszok meg már jó ideje semmit nem tudnak felmutatni. Csak a propaganda írásokat hogy hány támadást vertek vissza, ennek ellenére folyamatosan hátrálnak itt-ott, még ha hangyaf@#nyit is.

Egyáltalán, hogy lehet repképes ukrán légierő? A Szu24M reptér, hogy hogy üzemel még?
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 984
5 428
113
Az ilyen esetek mutatják jól, hogy oroszország el fogja veszíteni a háborút.
Az ukránok minden héten tudnak valami újt mutatni, valamilyen formában csapást mérni az oroszokra.
Oroszok meg már jó ideje semmit nem tudnak felmutatni. Csak a propaganda írásokat hogy hány támadást vertek vissza, ennek ellenére folyamatosan hátrálnak itt-ott, még ha hangyaf@#nyit is.

Egyáltalán, hogy lehet repképes ukrán légierő? A Szu24M reptér, hogy hogy üzemel még?
Ettől még nem vesztik el.Viszont ez most q... érzékeny veszteség a Fekete Tengeri flottának.Főleg ha a Kilo tengó is javíthatatlan ami abban a szárazdokban volt amit támadás ért.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
337
3 751
93
Ettől még nem vesztik el.Viszont ez most q... érzékeny veszteség a Fekete Tengeri flottának.Főleg ha a Kilo tengó is javíthatatlan ami abban a szárazdokban volt amit támadás ért.
Lehet itt lesz az indok egy széleskörű mozgósításra, és háborúnak fogják nevezni a háborút. Itt az ideje nem félszívvel csinálni a dolgokat.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
Ettől még nem vesztik el.Viszont ez most q... érzékeny veszteség a Fekete Tengeri flottának.Főleg ha a Kilo tengó is javíthatatlan ami abban a szárazdokban volt amit támadás ért.
Én azt hiszem, ez nagyobb veszteség PR-fronton, mint valódi harci képességekben: a hajók épp karbantartás alatt voltak és lettek volna, ki tudja meddig. A partraszálló hajóikat egyszer sem láttuk az elmúlt másfél évben harci tevékenységet végrehajtani. A Kilok meg vadász-tengeralattjárók, arrafelé meg nemigen van mit vadászniuk, hiszen nincs ukrán haditengerészet.

Úgy is mondhatnám: semmi olyan harci (műveleti, stratégiai, stb) képességet nem vesztettek ezzel a támadással az oroszok, amely befolyásolná a háborújuk menetét a közeljövőben.

Engem jobban érdekel, hogy mit fognak erre lépni.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
803
7 990
93
Na Frau 560nap megint alakít ....
Außenministerin Annalena Baerbock hat gerade Kiew besucht. Im Interview mit der F.A.Z. spricht sie über Luftabwehr für die kritische Infrastruktur der Ukraine, das Zwei-Prozent-Ziel und deutsche Außenpolitik in Afrika und Iran.
https://m.faz.net/aktuell/politik/a...rungen-an-die-ukraine-nachlegen-19168622.html
FAZ szerint Baerbock szerint át kellene adni, minimum köocsönbe a légvédelmi rendszereinket...
Én az ilyen kvóta nőket nemcsak kölcsönbe, hanem végleg odaadnám....