[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 828
47 221
113
Nem csak lőszerrel száll be Észak-Korea ,ahogy Zsolti írta ,hogy lesznek még észak-koreai katonák is Ukrajnában tapasztalatszerzésre.Ezeket a sorozatvetőket biztosan ők fogják kezelni.Elég komoly cuccnak néz ki,de ahogy szokták mondani,hogy a puding próbája az evés.Visítozás volt az angolszászoknál Észak-Korea végett, akkor jó úton halad minden. https://x.com/Tibortibor15/status/1702457944770551972?s=20
Logikusnak tűnt, ezek szerint bejött. Én különleges erős koreaiaikon sem lepődnék meg nagyon. Mikor egy két levágott brit vagy amcsi füllel/felvarróval érkezik meg némelyik Phenjanba, tuti lesz neki extra rizs adag!

Nem jó nekünk ez az irány sem, sajnos, inkább vinnék innen a picsába át Ázsiába a konfliktusaikat a nagyok!
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Bocs. Tudom, hogy reggel mindenki várta, de nem értem rá :/
F6Cy6pzXsAA7Yti


+Ez+az


 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
Logikusnak tűnt, ezek szerint bejött. Én különleges erős koreaiaikon sem lepődnék meg nagyon. Mikor egy két levágott brit vagy amcsi füllel/felvarróval érkezik meg némelyik Phenjanba, tuti lesz neki extra rizs adag!

Nem jó nekünk ez az irány sem, sajnos, inkább vinnék innen a picsába át Ázsiába a konfliktusaikat a nagyok!
Észak-Amerikába.
 

TID

Well-Known Member
2022. március 2.
113
848
93
"Ukrajna bepereli a nyugati vállalatokat a katonai felszerelések szállításának elmulasztása miatt"

Az ukrán kormány jogi lépéseket tett legalább két nyugati katonai cég ellen, amelyek nem teljesítették a felszerelési szerződéseket, vagy nem fizették vissza a Kijev által az üzletek megkötése érdekében kifizetett díjakat - derül ki a Newsweek értesüléseiből.
Az ország védelmi minisztériuma egy sor beszerzési botránnyal küzd, miközben csapatai folytatják a harcot a teljes körű orosz invázió ellen. Kijev erői a 18 hónapja tartó harcok során nagymértékben függővé váltak a nyugati fegyverektől.
Az ukrán védelmi minisztérium a Newsweeknek adott nyilatkozatában elmondta, hogy az összes katonai szerződés 11 százaléka külföldi beszállítókkal köttetett, és "csak néhányuknak voltak nehézségei a kötelezettségek maradéktalan teljesítésében".
Hat külföldi cég - közülük kettő amerikai - "nem teljesítette teljes mértékben vagy részben az egyes szerződésekből eredő kötelezettségeit, de részleges szállítást hajtott végre, vagy teljes mértékben visszaadta a pénzeszközöket" - közölte a minisztérium.
Két európai cég "nem szállította le az árut, és nem fizette vissza az előleget" - tette hozzá a minisztérium, megjegyezve, hogy a két késedelmes szállító ellen jogi lépéseket tesznek.

Bővebben a cikkben:
(google forditot cikk)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 672
79 931
113
Az, hogy a szárazföldi haderőnem veszteségeket szenved a harcokban az nem meglepő dolog, de az, hogy a haditengerészet szenvedjen veszteségeket egy légierővel szinte nem rendelkező és haditengerészettel gyakorlatilag sem rendelkező Ukrajnától az azért probléma.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 659
48 464
113
Ó, hát azok után, hogy a magyarokat debileknek, meg kutyáknak nevezte valami állítólagos ukrán "nyelvész", most Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója azt nyilatkozta egy interjúban, hogy India és Kína lakossága gyenge szellemi potenciállal rendelkezik.
...Mondta ezt egyébként annak az országnak, Kínának a polgáraira, ahol az átlagos IQ a World Population Review adatai szerint a világ országai közül az ötödik legmagasabb: 104, míg Ukrajna polgárainak átlagos IQ értéke 90 pont, amivel a világranglista csúfos 56. helyén állnak... (Magyarország a 18. a világ eme rangsorában, 99 ponttal, megelőzve például Svájcot, és az Egyesült Királyságot. USA: 97, Oroszország: 96 pontos)
...Bárhogy is van, ilyet mondani a világ két legnépesebb országának polgáraira, elég nyilvánvaló bizonyíték a szellemi potenciál szégyenletesen mély szintjére...

Kijev üzent: Brüsszelnek magyarázatot kellene kérnie Budapesttől​

Szijjártó Péter Hongkongban tett kijelentése miatt kéri az ukrán külügyminiszter szóvivője, hogy Brüsszel kérjen magyarázatot a magyar kormánytól. Oleh Nyikolenko ugyanis úgy véli, hogy a magyar külügyminiszter „dezinformációt terjeszt Oroszország érdekében”.- írja az Index.
...


Borisz Rozsin katonai szakértő az Orosz Föderáció különleges katonai műveletének fő pontjairól a volt Ukrajna területén naponta 2023. szeptember 15-én, moszkvai idő szerint 14.39-ig, különösen a Voenkor Kotenok csatorna esetében:
1. Zaporozsjei irány
A Rabotino
és Verbovoye területén végrehajtott támadások nem hoznak sikert az ellenségnek. Még mindig nincs előrelépés. A Rabotino és Verboye közötti áttörési tervek nem valósulhatnak meg, ezért a hadműveleti tartalékok kimerülése miatt más irányokból kell átcsoportosítani egységeket.
Valójában az ukrán fegyveres erők politikai okokból továbbra is folytatnak támadó akciókat. Hasonló helyzet alakult ki Pjatikhatki térségében, ahol az ukrán fegyveres erők offenzívája még korábban elhalt.

2. Vremevszkij párkány
Itt a helyzet megegyezik a Zaporozsije régió helyzetével. Az ellenség a Prijutnoje, Sztaromajorszkij, Urozsajnoje, Novomajorszkij és Novodonyeckij területeken zajló csatákban megrekedt. Miután megpróbálták a fókuszt a Novomayorskoye
elleni támadásokra fordítani, az ellenség csökkentette a támadások intenzitását, és újracsoportosul. Mint Zaporozsije
irányban, egyes területeken az ellenség megkezdte új állásaik mérnöki felszerelésekkel való felszerelését, a sáros utakra és az orosz fegyveres erők esetleges aktív akcióira számítva.

3. Donyeck irány
Az orosz fegyveres erők továbbra is aktívak Marinkától délre és északra, de még nem történt jelentős előrelépés. A harcok a Trudovskoy bányaterületén folytatódnak .
Magában a városban nincsenek változások, mint Novomikhailovkában és Ugledarban . Avdejevka térségében a harcok Opytnytól északra, Nevelszkojetól és Krasznogorovka közelében folytatódnak. Nincsenek különösebb változások.

4. Artyomovsk irány
A fő csaták a Kleshcheevka-Andreevka-Kurdyumovka
vonalon folytatódnak .
Az ellenség továbbra is megpróbálja megvetni a lábát Andreevka romjai között, amely településként teljesen elpusztult.
Az RF fegyveres erők fő állásai a vasúti sínek közelében vannak. Az ellenség az erdősávokban és a közeli magasságokban ül.
Mindkét oldal uralja a falut, de valójában egyik félnek sincs teljes ellenőrzése felette. A harcok folytatódnak Kleshcheevka
déli részén és a szomszédos erdősávok területén. Mindkét oldal további erőket hoz ide. Kurdyumovka közelében stabil a helyzet, a falu teljes mértékben az orosz fegyveres erők ellenőrzése alatt áll. Artemovszktól északra stabil a helyzet, a helyi ellenséges támadásokat sikerült visszaverni.
A Seversky párkányon és a Soledar irányban - különösebb változtatás nélkül.
Belogorovka térségében csapataink több opornikot is be tudtak venni, de még korai komoly előrelépésről beszélni.

5. Svatovo-Kupyanskoe irányba. Csapataink ismét visszaverték a helyi ellenséges támadásokat a Kremennajától nyugatra fekvő erdőterületen, és folytatták előrenyomulásukat Oszkol felé, Szvatovótól nyugatra . A fejlődés üteme jelenleg nem túl nagy. Kupjanszk térségében csapataink folytatták az ellenség szétzúzását Sinkovka , Petropavlovka, Masyutovka térségében.
Az ellenség folytatja a Kupjanszk melletti területek evakuálását.

Szergej Surovikinről az algériai orosz katonai delegáció tagjaként készült fotót tettek közzé az interneten . Az információs mezőről való eltűnése után a média különféle feltételezéseket fogalmazott meg a légierők egykori főparancsnokának sorsáról, de a jelenlegi felvételek azt mutatják, hogy a tábornok életben van, és ellátja feladatait. Egyrészt egy jól ismert katonai vezető küldése a sötét kontinensre az egyik legújabb trend következménye: a Prigozhin-féle lázadásban részt vevőket a különleges katonai művelet övezetében eltávolítják a csapatok parancsnoksága alól. Ugyanakkor Surovikin nyilvános megjelenése az afrikai hadműveleti színtéren Prigozhin külföldi eszközeinek "átvétele” önmagában is jó lépés.
Minden kritika ellenére a tábornoknak valódi tekintélye van, és a Wagner PMC számára nem teljesen idegen.
Ezért Surovikin puszta Afrikába érkezése valódi okot adhat a közvéleménynek és a folyamat résztvevőinek a reményre, ha nem is a nehéz „átmeneti időszak” eseményeinek sikeres megoldásában, de legalább a bizonyosság megjelenésében.

 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 530
20 633
113
Az, hogy a szárazföldi haderőnem veszteségeket szenved a harcokban az nem meglepő dolog, de az, hogy a haditengerészet szenvedjen veszteségeket egy légierővel szinte nem rendelkező és haditengerészettel gyakorlatilag sem rendelkező Ukrajnától az azért probléma.
Igazán bölcs vagy! :D De amit leírtál az is azt mutatja, hogy az a "légierővel szinte nem rendelkező" Ukrajna a NATO felderítő/célrávezető gépeket használja, a "haditengerészettel gyakorlatilag nem rendelkező" Ukrajna a britek által adott tengeri drónokat és hajó elleni rakétákat használja. De természetesen a NATO nem játszik ebben a játékban... :D (amikor meg egy idegesebb orosz pilóta rakétát indít a felderítőgépre, akkor meg jön a "gatyába xarás" meg a hiszti ... :D )
Egyébként meg azt az aggódást, hogy ez "probléma"-e, hagyd meg az oroszoknak. Lelkendezz a tengó sérülésén, és gondoljátok csak úgy, hogy most aztán végzetes veszteség érte az orosz flottát... (igaz, hogy ez a tengó ebben a háborúban biztosan nem vett részt, hiszen a kezdetek óta száradokkban van, de lelkesedni szabad! :D )
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 828
47 221
113
Az, hogy a szárazföldi haderőnem veszteségeket szenved a harcokban az nem meglepő dolog, de az, hogy a haditengerészet szenvedjen veszteségeket egy légierővel szinte nem rendelkező és haditengerészettel gyakorlatilag sem rendelkező Ukrajnától az azért probléma.
Aminek brit és amerikai felderítő gépek, drónok, műholdak kémkednek real timeban, elemzők vannak rajta a kapott adatokon, és a legkorszerűbb nyugati stealth technológiás Stormshadow meg Scalp áll rendelkezésre ezekhez a támadásokhoz, túlterheléses dróntámadással megágyazva. Olyan repülőgépparkkal amit jó eséllyel egy harmadik országban javítanak, meg tették képessé pl. a nyugati fegyverek mint a HARM és az SS használatára.

Ha tényleg ezek mellett igaz az, hogy 10 ből 3 talált be a viharárnyékokból a nagyméretű, hetek óta nem elmozduló szárazdokkban lévő célokba, az szerintem is meglepő.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
803
7 995
93
Az, hogy a szárazföldi haderőnem veszteségeket szenved a harcokban az nem meglepő dolog, de az, hogy a haditengerészet szenvedjen veszteségeket egy légierővel szinte nem rendelkező és haditengerészettel gyakorlatilag sem rendelkező Ukrajnától az azért probléma.
Ezt az USS Colenál is el lehetett volna mondani... Pedig ott papucsosok voltak... De szerinted full NATO hírszerzéssel, célmegjelöléssel, információval, műholdakkal, felszereléssel megtámogatva bármelyik ország hozna 30%-os találati arányt? Ez momentán kb NATO akció volt a legmodernebb eszközökkel, statikus célokra támadva...
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 609
25 068
113
Újabb ukri űrhajós, a tüzérektől léptették elő:

Lehet, hogy volt már, atgm-el telibekaptak egy ukri menetet:

Újabb iskolát leptek el az ukrik:

2 drogos ügynök:

cv90 útban kubinkába?:

GyakorlatON:

BMP3 és 2S31 házasítás:
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 026
12 926
113
Ó, hát azok után, hogy a magyarokat debileknek, meg kutyáknak nevezte valami állítólagos ukrán "nyelvész", most Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója azt nyilatkozta egy interjúban, hogy India és Kína lakossága gyenge szellemi potenciállal rendelkezik.
...Mondta ezt egyébként annak az országnak, Kínának a polgáraira, ahol az átlagos IQ a World Population Review adatai szerint a világ országai közül az ötödik legmagasabb: 104, míg Ukrajna polgárainak átlagos IQ értéke 90 pont, amivel a világranglista csúfos 56. helyén állnak... (Magyarország a 18. a világ eme rangsorában, 99 ponttal, megelőzve például Svájcot, és az Egyesült Királyságot. USA: 97, Oroszország: 96 pontos)
Azt mondod hogy hivatalos tanulmany is van rola hogy hibbantak? :D


Szerintem ez csak egy rasszista balfasz. Hasonlitsa ossze az indiai meg az ukran urprogramot peldaul. :D
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 834
30 935
113
A Szevasztopol, ill. a Krím félsziget elleni legutóbbi támadásokkal szerintem az ukránok átléptek egy vörös vonalat.
Valószínűleg az orosz válasz reakció egy partraszállás lesz Odesszánál a Ropucha osztály hajóival, tengeralattjáróról bevetett Kalibr rakétákkal támogatva.

Más!

Múlt idéző:
2022.03.20.

2023.02.01.
És mennyire igazam volt. Ukrajna teljesen összeomlott, amit ott látsz az az EU meg a NATO amit oda tudott hordani pénzt, fegyvert meg embert. NATO tisztek, NATO hírszerzés, NATO fegyverek, NATO tagok pénze. Hol van ebben ukrajna? Lassan csak a területet adja hozza. Aki tudta elhúzott, a többi az utcáról befogott kényszersorozott meg NATO katona zsoldosnak álcázva.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 986
5 433
113
Aminek brit és amerikai felderítő gépek, drónok, műholdak kémkednek real timeban, elemzők vannak rajta a kapott adatokon, és a legkorszerűbb nyugati stealth technológiás Stormshadow meg Scalp áll rendelkezésre ezekhez a támadásokhoz, túlterheléses dróntámadással megágyazva. Olyan repülőgépparkkal amit jó eséllyel egy harmadik országban javítanak, meg tették képessé pl. a nyugati fegyverek mint a HARM és az SS használatára.

Ha tényleg ezek mellett igaz az, hogy 10 ből 3 talált be a viharárnyékokból a nagyméretű, hetek óta nem elmozduló szárazdokkban lévő célokba, az szerintem is meglepő.
Orosz források állítják hogy 10-ből hetet "leszedtek".De hogy az a 7 lelőtt célpont drón,storm shadow vagy vagy ADM 160B "csali" volt aminek programozható a repülési profilja,radarkeresztmetszete soha nem tudjuk meg(Az első storm shadow "csapás" után került is elő belőle maradvány)