[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
751
2 663
93
Szóval akkor Oroszország a vörössel jelölt részen folytat különleges katonai műveletet, és egyesek szerint ott olyan mértékben veszíti és emiatt tolja bele a technikát, hogy akkor a többi részén az országnak, pár biciklivel és laposelemes zseblámpával (?) elátott éjjeliőr maradt a laktanyákban.

Értem.
128214962-bbcm-russia-country-profile-with-flag-050123.jpg
Az ezzel a vetülettel készült térképek azért elég csalósak, minél távolabb van valami az egyenlítőtől, annál torzabbak az arányok. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy Oo. kicsi. Próbáld meg mondjuk azt, hogy itt beírod, hogy 'Russia', és húzogatod kicsit a felületen ide-oda.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 635
25 220
113
Kadyrov posztolt magáról:

ukri nona volt:

Artemovszknál FPV drónozgatás:

Lancet vs 777:

ukri aknavetős állást csaptak meg:

Újabb önkéntes, kis erőnléti tréning sorozás előtt:

Workino nato roncstelep:

KA52 előkészítés és bevetés közben:

Újfajta ukri temetési rituálé?:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Letartóztatták Zelenszkij politikai riválisát Ukrajnában – árulással vádolják
2023.09.16.

Letartóztatták Nesztor Sufrics ukrán parlamenti képviselőt és volt rendkívüli helyzetek miniszterét, akit az ország fővárosában, Kijevben hazaárulás vádjával vettek őrizetbe.
Az RBK-Ukraina által közzétett, a pénteki tárgyalásról készült felvételek szerint a bíró úgy döntött, hogy Sufrics a következő két hónapban rács mögött marad.
A politikus, aki az ellenzéki Platform az Életért párt tagja volt, mielőtt azt tavaly nyáron Volodimir Zelenszkij ukrán elnök utasítására mint oroszbarát pártot betiltottak, nem kapott óvadékot.
Az ukrán biztonsági szolgálat (SBU) álarcos ügynökei érkeztek a képviselő lakására, és közölték az 56 éves képviselővel, hogy hazaárulással gyanúsítják, majd házkutatást tartottak nála.
Az SBU közleményben tudatta, hogy nyomozói „jól megalapozott bizonyítékokat gyűjtöttek Sufrics ukránellenes tevékenységéről”.
Az ügynökség szerint a parlamenti képviselő Moszkva ügynökeként tevékenykedett, akinek fő feladata az volt, hogy médiamegjelenései révén elősegítse az oroszbarát hangulatot Ukrajnában.
„Szisztematikusan terjesztette a Kreml narratíváit, miszerint az ukrán állam állítólag mesterséges entitás, Ukrajna és Oroszország történelme egységes, az ukránok és az oroszok állítólag „egy nemzet” – állítja az SBU.
A helyi média szerint a Sufrics otthonában tartott házkutatás során szovjet és orosz szimbólumokat tartalmazó tárgyakat találtak, köztük kitüntetéseket, személyi igazolványokat és Szent György-szalagokat, amelyekkel az oroszok a második világháborús győzelmet ünneplik. A törvényhozó állítólag orosz katonai egyenruhák gyűjteményével is rendelkezett.
A nyomozók állítólag egy 2014-es dokumentumot is találtak, amely részletesen ismerteti a Donyeck és Luganszk régiók autonómiájának tervét. Mindkét terület, valamint Zaporozsje és Herszon régiók a tavalyi népszavazások után hivatalosan is Oroszország részévé váltak. Kijev és nyugati támogatói ” hamisnak” bélyegezték a szavazásokat.
Sufrics 1998 óta parlamenti képviselő, a Verhovna Rada hat ülésszakán kapott helyet. Emellett 2006-2007-ben és 2010-ben az ukrán rendkívüli helyzetek minisztere volt, 2010 és 2012 között pedig az ország nemzetbiztonsági és védelmi tanácsának helyettes vezetője.
Szergej Markov orosz politikai elemző és volt parlamenti képviselő szerint Sufrics letartóztatása annak a jele lehet, hogy Ukrajna mégiscsak elnökválasztásra készül jövőre, bár Zelenszkij elnök korábban azt mondta, hogy a szavazást nem tartják meg, mivel az országban hadiállapot van érvényben.
Szufrics korábban „az egyik legoroszpártibb képviselő és Zelenszkij egyik legélénkebb bírálója” volt, de a Moszkva és Kijev között zajló konfliktus alatt „teljes mértékben támogatta” az elnököt – írta Markov a Telegramon.
Az elemző szerint a képviselőt az ukrán hatóságok azért vették őrizetbe, mert attól tartanak, hogy „hirtelen elindulhat a választásokon, amivel jelentősen gyengítheti Zelenszkij esélyeit elsőorban azok körében, akik csalódtak a regnáló elnökben.
Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.


Katonai helyzet Dél-Ukrajnában 2023. szeptember 16-án (térképfrissítés)


Pjatihatki falu továbbra is a szürke zónában van;
Az orosz erők stabilizálták a frontvonalat, és visszavették az ellenőrzést a Rabotinótól északkeletre lévő katonai állások felett;
Rabotino déli része továbbra is a szürke zónában van;
Az orosz erők visszaverték az ukrán támadásokat Urozsajnoje közelében. A falu továbbra is ukrán ellenőrzés alatt áll;
Novodonyeckoje és Novomajorszkoje közelében kisebb ukrán támadásokat vertek vissza. A falvak továbbra is teljes orosz ellenőrzés alatt állnak;
Az AFU kisebb előrenyomulást hajtott végre Prijutnoje északi részén. A falu továbbra is teljes orosz ellenőrzés alatt áll;
Az orosz hadsereg az elmúlt héten az AFU 18 támadását verte vissza Rabotino és Verbovoje közelében;
Marjinka nyugati külterületén folytatódnak az AFU és az orosz erők közötti összecsapások;
Folytatódnak az összecsapások az AFU és az orosz erők között Sztaromajorszke közelében. A falu déli része továbbra is a szürke zónában van;
Az orosz erők az elmúlt héten 740 ukrán katonát, 20 harckocsit és páncélozott járművet, 20 gépjárművet semmisítettek meg Zaporozsjei térségben.
Az AFU MLRS-ekkel lőtte Novaja Kahovkát, megölve egy civilt és megsebesítve 12 másikat;
Az orosz repülőgépek nehézbombákkal sorozatos csapásokat mértek az ukrán állásokra Beriszlav közelében;
Szeptember 15-én a jelentések szerint 8 ukrán katonából álló csoportot fogtak el a keleti parton;
Az orosz erők megsemmisítettek több ukrán hajót partraszálló csapatokkal a fedélzetükön az Aleszkinszki és a Kaszatszki szigetek közelében;
Folytatódnak a tüzérségi párbajok az AFU és az orosz erők között az Antonovszki híd közelében;
Az orosz hadsereg csapást mért az AFU állásaira a Pervomajszki-szigeten;
Az orosz erők az elmúlt héten 360 katonát, 1 harckocsit, 2 páncélozott járművet, 26 gépjárművet, 12 tüzérségi löveget semmisítettek meg a Herszon régióban.


Katonai helyzet Bakhmut déli részén 2023. szeptember 16-án (térképfrissítés)

Az AFU ellenőrzése alatt tartják Klescsejevka déli és középső részét. A falu északi peremén folytatódnak az összecsapások;
Andrejevka falut teljesen elpusztították a harcok. Az AFU továbbra is megveti lábát a térségben. Az orosz erők visszaszorítják őket a vasúttól keletre lévő állásaikból;
Folytatódnak az összecsapások az orosz hadsereg és az AFU között Kurdjumovka közelében. A falu az orosz hadsereg ellenőrzése alatt áll;
Az elmúlt héten az orosz védelmi minisztérium szerint Donyeck irányában akár 1700 katonát, 16 harckocsit és páncélozott járművet, 34 gépjárművet, 12 tüzérségi löveget semmisítettek meg.


Kijev kénytelen leépíteni haditudósítói állományát a harcosok hiánya miatt

Erről Anna Malyar ukrán védelmi miniszterhelyettes számolt be.
144 ember kapott munkát, amit sokkal kevesebb ember is biztosítani tud.
Ezek az emberek magas katonai rangúak, amikor a fronton emberhiány van" - idézte Malyart az ukrán kiadás.
t.me/OstashkoNews/95705

Az utolsó kaporig kell harcolni a gazdák érdekeinek védelmében.
 

endre

Well-Known Member
2016. december 7.
293
380
63
Ha félre tudjátok tenni a szokásos, hülye zsoldosok stb stb mondókát,
akkor érdemes végighallgatni.
Érdekes kérdéseket vet fel a külföldi önkéntesek egy részéről, és erről a legújabb halálesetről,
ami nem oroszokkal történő harccselekmény közben következett be....


Volt valahol bővebb infó arról, hogy kikről beszél mint "bohócok" és mi volt az ellentétük?
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 330
12 991
113
Ja, ez egy háború. Nem call of duty. Örülök hogy észrevetted. Viszont felmerül a kérdés hogy akkor miért támogatod a háborút elindító országot? Oroszország indította a háborút. Oroszország is meghalni küldi a katonáit, csak ő egy másik ország megszállása miatt és nem a saját országának a megvédése miatt.
Meszes a call of dutysok a nyugati hülye kölkök voltak,tudod volt olyan nevezetü gittegylet,hogy Mozart.Egyébként mi van velük?Már sokszor kérdeztem tőled,hogy nem a ukrán náci gyújtogatók kezdték Odesszában a nemzetiségi alapon a népirtást 2014-ben?
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 909
58 195
113
Mellékesen belegondoltatok az arányokba? 40 millló ukrán tegyük fel erősen túlozva fele lelépett, maradt 20 millió. Elvileg az oroszok 300.000-500.000 fővel támadnak. 500.000 fős ukrán hadsereg a maradék 20 milliónak a 2.5%-a. Igen lassan fognak elfogyni.

Annak azért utána nézhetnél, hogy különböző háborúk hány %-os embervesztességeknél fejezödtek be....
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 968
57 044
113
KB igen. Oroszország óriási területei eddig is őrizetlenek voltak. Nézzétek csak annak utána, hogy mennyi kínai cég lopja a faanyagot gyakorlatilag háborítatlan Oroszországból, és hány ezer km-és hatarszakaszok vannak, ahol ember fia nem jár. A méret nem egyenlő benne rejlő erővel. Oroszország határainak nagy része mindig is őrizetlenek volt. Ennyi erővel Kanada is félelmetes erővel bír?
Azért próbálták már potensebb mint a jelenlegi seregek is megverni az oroszokat. Ugy rémlik, nem jött be. Éppen csak Moszkváig jutottak,értelmetlenül. Ez a tér olyan mint az óceán. Elveszik benne a támadó.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 201
23 664
113
Melyikről vannak egzakt adatok elkülönítve a polgári és katona áldozatokat és mondjuk elkülönítve a "természetes okok" (pl. járvány, éhezés) hatását a harci cselekményrktől?

Peldaul az elso vh? A nemetek veszitettek 1.7 millio halottat es 3.6 millio sebesultet mikozben 64 millio korul voltak. A K.u.K veszitett 800.000 halottat es 3.2 millio sebesultet mikozben a Monarchia lakossaga 52 millio volt. Csak, hogy a vesztes oldalt nezzuk. A szazalekokat valoszinuleg ki tudod matekozni.

En is dobnek egy kerdest: hany negyzetkilometert is foglaltak el a fegyverletetel elott a tengelyhatalmak teruletebol?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113
Információ a népszerű ukrán TG csatornáktól:
A PMC Wagner ismét háborúba indul Ukrajnában
Ilyen fotók jelentek meg a Wagneriták távirati csatornáin. Valószínűleg irány Zaporozsije.

Triesztbe érkezett a CVN 78 Gerald R. Ford amerikai nukleáris repülőgép-hordozó
Vremevszkij szektor, 2023. szeptember 17. 18.00-i állapot

Jelenleg, miután sikertelen támadási kísérleteket tettek, és
Novomajorskoye és Novodonyeckoje falvak térségében a pozíciókban megvetették a lábukat , az ukrán fegyveres erők egységei átálltak a védelemre és a helyzeti hadviselésre. a rohamcsoportok váltása és feltöltése érdekében. Voin DV szerint a Novomayorskytól északra eső területen a 35. gyalogsági tengerészgyalogság ellensége a harci hatékonyság elvesztése miatt visszavonulni kényszerült. Ugyanezen okból az Ukrán Fegyveres Erők 110. területvédelmi dandárjának egyik zászlóalját teljesen kivonták a harci övezetből, és helyükre a 127. TrO dandár egységei érkeztek. Orosz tüzérség csapást mért az ukrán fegyveres erők személyzetének és páncélozott járműveinek koncentrációjára Prechistovka és Zolotaya Niva térségében , hogy megzavarják az ukrán alakulatok helyreállítását és forgását.
Ezzel egy időben az ellenség Urozhainy irányából sikertelen támadásokat indított a sztaromajorskoyei orosz egységek állásai ellen, amelyek a falu délnyugati peremén rögzültek. Az ukrán alakulatok hasonló kísérleteket tettek taktikai helyzetük javítására a Prijutnoje környéki erdőültetvényekben. Az ellenség azonban ezen a területen sem lépett előre.

Az ukrán fegyveres erők újabb razziája a Krím-félszigeten

Éjszaka az ukrán alakulatok ismét hat drónt indítottak a Krím- félsziget irányába . A drónok felszállását a PMC "Bears" egységei rögzítették 21:00 körül Zaporozhye északi részéből/Dnyipropetrovszk déli régióiból.

Éjfél után az UAV-ok a Krímbe repültek, megkerülve az új orosz területek légvédelmi észlelési területeit. Az első három UAV-t a 31. légierő és légvédelmi hadosztály legénysége lőtte le Portovoy és Tarkhankut fok közelében .

Egy másik a Kirovszkij- repülőtér megközelítésekor megsemmisült (ez már nem egyszer az ukrán fegyveres erők célpontja lett) , további kettőt pedig Feodosia felett találtak el . A törmelék lehullott területéből ítélve az ukrán alakulatok ismét megpróbáltak csapást mérni az olajraktárra.

Az egyik, az erőmű közelében felfedezett drón homályosan hasonlít az Ukrjet cég által gyártott drónokra. A vizuális vázlat alapján feltételezhető, hogy ez valami hasonló az UJ-22 Airborne- hoz vagy az UJ-31 Zlyvához .

Az orosz légvédelmi egységek megbirkóztak a támadással, de maga a rajtaütés kicsi volt, és inkább a légvédelmet tesztelték egy nagyobb támadás előtt.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113
Nem így számolt a nyugat, azaz a mögötte álló elitek.
Háborút akartak, de nem most, hanem olyan 2027-30 magasságában.
Az orosz pedig nem várt addig, tudván, hogy akkorra talán még az atomütőereje is értelmetlen lesz.
Lépett egyet, ami meglepte a nyugatot. Na jó az USA-t nem, mert valahogy értesült az orosz szándékról, amit az is bizonyít, hogy kimenekültek Afganisztánból (nem akarta csapatait védetlenül hagyni az ukrán események miatt), illetve már november óta kiabálták, hogy támadni akar az orosz. Szóval váratlant lépet a medve, ezzel pedig lépéskényszerbe vitte a nyugatot, akinek már csak arra volt ideje, hogy telenyomja Ukrajnát gerilla hadviseléshez szükséges fegyverekkel (Stinger, Javelin). Ezen kivűl az orosz az egész háborút egy olyan síkra terelte, amiben hasonlóak a feltételek, vagyis az idő síkjára. És itt mostanra elérte, hogy ő osztja alapokat. Az embargó nem jött össze, most már addig húzza a háborút, amíg akarja. Az idő az mindenkinek IDŐ. Senkinek sincs több belőle. Lehet, hogy az orosz sem volt felkészülve, de nem volt választása, ha esélyt akar a győzelemre. Ezenkívül még visszahozta az anyag és tömegháborút, amiben nyugat megint nem erős. Ott már a fantázia világába való scifi hadviselésről ábrándoztak és ennek megfelelően építették (már aki) a hadseregeiket. Aztán szembe jött a valóság. Rengeteg technika és még több ember kellene hogy az oroszt legyőzzék. Az pedig nincs. Ami volt a tömeg hadseregek idejéből, azt nagyrészt már odaadták. Ami van a hálózati hadviselésre felszentelve, az pedig édes kevés (még akkor is az lenne, ha maga a NATO működtetné). Az idő pedig fogy. nem lehet nyomtatni belőle, mint a dollárból vagy euróból. Minden nappal gyengül Ukrajna, és ahogy Róbert C. is megmondta, az orosz annyi lőszert vesz az autokráciáktól amennyit akar, míg az ukránoknak a saját SZU eszközeikhez, nincs már lőszerük, nyugat pedig nem gyárt ilyent. Sőt a saját űrméretű lőszereinek gyártásában sem jeleskedik, gyártókapacitás hiányában.
Oroszország visszavezette a háborút meghatározó hármast: idő, anyag és ember. Aki nem tudja ezt a hármat uralni, az nem tudja legyőzni Oo.-ot. Nyugat ezek közül - per pillanat -egyet sem tud "uralni".
Egyetértek, annyit tennek hozzá még, hogy...

Merkel már 2015-ben megmondta, hogy Európában a 2020-as évek végére háború lesz, tehát nyilván tervezték, és Merkel ebbe nem ment még bele, Ursula igen...

Oroszország 2014 óta félreérthetetlenül felfoghatta volna, hogy nyomulnak felé, és nem készült fel rendesen, a háború elejét jócskán elcseszte, felkészületlen volt. Máig nem fér a fejembe, hogy miért nem onnan nyomultak be Ukrajnába ahol nem voltak védvonalak. De egy tuti nemhogy elszigetelni nem sikerült Oo.-t, hanem közelebb lökte azokoz akiktől a nyugati "elit" herótot kap pl. Kína, Korea, Iran, Brics országok. Az oroszt most felkeltették és egyre nagyobb, veszélyesebb és profibb lesz sok lehetséges támogatóval mögötte, ha kell. Európának meg ezzel szemben semmi esélye, valójában a belső közrendet sem tudja fenntartani, nemhogy háborút vívni. Ha it megjelenne 100-100 ezer észak-koreai, kínai, afrikai, ne adj Isten dél-amerikai egység segítve orosz barátaikat, akkor nekünk reszeltek.

Végül, annyi, hogy az usa így is, úgy is nyertes... ha európa gyengül tarol, felvásárol, piacot szerez (fegyver, Lng, műtrágya), függővé teszi az Eu-t. És ahogy egy-két usa szenátor nem is titkolta "nekik nem az a céljuk, hogy Ukrajna nyerjen, hanem, hogy Oroszország gyengüljön".
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 110
24 896
113
Mellékesen belegondoltatok az arányokba? 40 millló ukrán tegyük fel erősen túlozva fele lelépett, maradt 20 millió. Elvileg az oroszok 300.000-500.000 fővel támadnak. 500.000 fős ukrán hadsereg a maradék 20 milliónak a 2.5%-a. Igen lassan fognak elfogyni.
annyiban nem helyes a számadatod,hogy ebben a 20 millióban benne van mindenki A-tól Zs-ig !

szóval ez 0 és mondjuk 100 évre kivetített szám,benne a csecsemők,gyerekek,vénasszonyok,vénemberek és végül marad egy letisztultabb "halmaz" aki ténylegesen hadrafogható,viszont ez nem 20 millió lesz,mivel a legpotensebb népréteg (nagyon helyesen) lepattant nyugatra.
most ha a Te felvetésed szerint számolgatunk,hogy a 20 milliónak hány%-a az 500.000 ?

akkor úgy is számolhatjuk hogy a 143 milliónak (Oroszország lakossága) hány%-a a 300.000-500.000? (már most mondom, hogy nagyon nagyon 2,5% alatt lesz a végeredmény)
szóval ha a számolásod szerint, igen lassan fognak elfogyni az egyik oldalon, akkor a másik oldalnak meg igen sok ideje lesz ezt végrehajtani (ami egyik szempontból sem jó,mert a háború elhúzódását jelenti)
még abbabele sem mentem hogy kinél magasabb a népszaporulat ha ezt az okfejtést vesszük alapul amit felvázoltál.

ami megint téves,irreális adat lesz a végére,mivel az összlakossággal számolunk 0-tól mondjuk 100 éves tartományban.

remlem érthetően fogalmaztam meg :)
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 057
5 555
113

Az elemző szerint hamarosan véget érhet az ukrán ellentámadás

Michael Kofman elemző szerint az ukránok ellentámadása a végéhez közeledik. A szakértő szerint mindkét félnek vannak stratégiai tartalékjai, a kulcs pedig a takarékosság lehet – számol be róla az Unian.

„A háború döntő szakaszba fog lépni. Nehéz megbecsülni, hogy mikor ér véget az ukrán offenzíva. A művelet struktúrája nem lineáris, de közeledünk az utolsó szakaszához” – fejtette ki a szakember.

Elmondása szerint stratégiai tartalékokat alakítanak ki a harcoló felek. Meghatározó lehet a tartalékok megfelelő elosztása.


A politológus szerint a kihalás veszélye fenyegeti az ukránokat

Ukrajna titkolja az ország lakosságáráról készült adatokat, miközben az ukrán népet a „kihalás veszélyezteti” – mondta Masaru Sato, a japán külügyminisztérium egykori főelemzője.

A politológus szerint Ukrajnában 2001-ben volt utoljára népszámlálás, azóta pedig államtitok, hogy az országban mekkora a pontos népesség – írja a ria.ru.

Megjegyezte, hogy Ukrajnában nem sok katonakorú férfi maradt, ezért szerinte a kihalás veszélye fenyegeti az ukrán népet.


Brit hírszerzés: Az orosz csapatok erősítést küldenek egy stratégiailag fontos városba

A brit hírszerzés arról számolt be, hogy az orosz csapatok erősítést küldenek a Zaporizzsja régióban található Tokmak városába – írja az Ukrajinszka Pravda.

A jelenlegi védelmi vonaltól mintegy 16 kilométerre fekvő Tokmak városánál az orosz csapatok ellenőrző pontokat létesítenek, továbbá lövészárkokat ásnak. A hírszerzés szerint a város az oroszok második fő védelmi vonalának a gerince lehet.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 588
10 320
113
Peldaul az elso vh? A nemetek veszitettek 1.7 millio halottat es 3.6 millio sebesultet mikozben 64 millio korul voltak. A K.u.K veszitett 800.000 halottat es 3.2 millio sebesultet mikozben a Monarchia lakossaga 52 millio volt. Csak, hogy a vesztes oldalt nezzuk. A szazalekokat valoszinuleg ki tudod matekozni.

En is dobnek egy kerdest: hany negyzetkilometert is foglaltak el a fegyverletetel elott a tengelyhatalmak teruletebol?
Én is találtam egy adatot a II világháborúból, nem tudom, mennyire valós.

i9m0de19yudnesgzwwvmo5rvaeusf02.png


Ha az ukrán lakosság 10%-a hadrafogható, akkor 6 év után is marad még 700.000 hadrafogható ember, ha Németországhoz hasonló emberveszteséget szenvednek el. És ez durván évente 200.000 emberveszteség. Vagyis a hasraütésszerűen vett 500.000 haderő 40%a évente. És nem számoltam bele, hogy 6 év után a kezdetben 12 éves emberek is 18 évesek lesznek. De talán az arányok és nagyságrendek nem tévednek nagyon sokat.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 375
56 045
113
Szóval akkor Oroszország a vörössel jelölt részen folytat különleges katonai műveletet, és egyesek szerint ott olyan mértékben veszíti és emiatt tolja bele a technikát, hogy akkor a többi részén az országnak, pár biciklivel és laposelemes zseblámpával (?) elátott éjjeliőr maradt a laktanyákban.

Értem.
128214962-bbcm-russia-country-profile-with-flag-050123.jpg


Hogy ennék ki a vetést,lehetnének 10x annyian is, lenne hely.mindenkinek,tele vannak jó csajokkal,mégsem szaporodnak.