mert ha holnap eltávolítják zelit és leteszik a fegyvert az oroszok előtt pontosan mi is lesz holnapután?
az lesz hogy nem jön meg az aktuális segílyke brüsszelből és washingtonból, nem lesz miből zsoldot nyudíjat béreket fizetni, harmadnapra megállnak a közművek az állami közszolgáltatások, ukrajna megszűnik államként funkcionálni
ukrajna önállóan életképtelen, 2014-ig az oroszok tartották életben a baráti energiaárakkal azokhoz kedvező fizetési feltételekkel az orosz piac kinyitásával az ukrán gazdaság exszovjet eredetű termékei számára, 2014-től ezt a feladatot a fejlettnyugat vállalta fel ilyen-olyan hitelek folyósításával és a hasznosítható értékek - jellemzően ingatlanok földterületek - privatizációjával
azóta és főleg a háború óta ez annyiban változott hogy 2014-ig a külföldi támogatás megvonása néhány éven belül 2014 után néhány hónapon belül a háború óta néhány napon belüli csődöt eredményezett volna
nem az a kérdés hogy zeli személyesen mit preferálna, vagy hogy az ukrán katonai vezetés mit gondol a háború kilátásairól
a kérdés az hogy ki tudja és akarja milyen okokból érdekek mentén eltartani ukrajnát és ennek a terheit milyen formában vállalja
egyáltalán, azon az ukrajna nevű ingatlanon - kastélyrobi fogalmazott egyszer így - létezhet-e egy életképes ukrán állam nevű entitás
Nem lesz egyszerű,de ezt az Oroszok is elbaszták,hogy engedték idáig fajulni a dolgokat,hogy a nyomoronc britek átvegyék az irányítást,a szomszédban, nagyon szarul let levezényelve a cccp lebontása.
Szerintem nekik kell nagyrészt visszalapátolni a lóba a szart,fel kell venniük a lehető legnagyobb részt a Föderációba,a maradékot meg fel kell tölteni Orosz békefenntartókkal,össze kell szedni a főnácikat,főköcsöget,biztosítani nekik egy öröklakást valahol, egy bányatelepen,vagy valami munkatáborban,újra kell szervezni az államigazgatást,legalább olyanra,mint a Föderációban van,fel kell hozni Orosz szintre a jövedelmeket,nyugdíjakat,el törölni minden nyugati hitelt,tartozást.
Ennek sok variációja van,hogy meddig jönnek el,hagynak e valami autonóm,ukrán nevű kis oblasztot a nagyon sárga/kékeknek,vagy Orosz Föderáció lesz az egész, majd kialakul.
Hagyni kellene az Oroszoknak,hogy összedőljön gazdaságilag ez az Ukrajna nevű,történelmi tévedés,és fellépni mint barátságos nagytesó,beruházni,fejleszteni,amennyiben csatlakoznak,ha meg nem,akkor szopjanak,mert a nyugat egy ruppót sem.fog beruházni,ha az Orosz fenhhatóság lesz, meg amúgysem,lásd eddig megháborúztatott országokat,otthagyták megdögleni őket.
Az átlag ukrajnai kisember szerintem inkább választaná az Orosz fennhatóságot,mint a szarrálopott,maradék országban való megdöglést a nyomorban.
Elejétől kommunikálják az Oroszok, hogy nem az ukrán lakossággal van bajuk,hanem a nackókkal,jól bánnak a.migrikkel,hadifogjokkal.
Bízzunk mindkét fél bölcsességében.
Én már Majdan előtti fejleménynek látom az ukrán szélsőjobbot, csak én 2006-ig tudom visszavezetni, azelőttig nem.
Kérhetek róluk felvilágosítást, konkrétumokkal, azokról, amit írtál ?
Nagyon szépen megköszönném !
A Moszkvatéren van fent komoly írás a témában.