Szerintem van létjogosultsága ennek a taktikának.
Szerintem is.
Ezèrt írtam.
Persze lehetne még embereket bedobni a darálóba, csak annak vannak olyan folyományai, amelyek túl nagy költséget jelenthetnek. Illetve láttuk, hogy az ukránoknak milyen jól bejött ez a taktika.
Nem azt írtam, hogy a darálóba kell bedobni.
+kikèpzès
+pihentetès
+tartalèk
+növelheti a morált
+megtèvesztès
Vègeredmènyben mindegyik csökkentheti a vesztesègeket.
A sivatagi pajzs/vihar/kard első terve egy sokkal kisebb haderővel ment volna vègbe, hogy pikk-pakk meglegyen.
De amikor a politikusoknak tálalva lett a jópárezer hullazsák, a politika más tervet kèrt.
Azt kèrdeztèk mi kell, hogy ez ne így legyen.
Mire azt a választ kapták, idő, jóval több ember,technika.
Így az alapköltsèg jóval több lett, de nem lett egy elhúzódó nagy vesztesègű háború.
Nem, ezt nem lehet megunni...
De meglehet.
Próbáld ki. Írd le százszor.
Ha az elvtelen oroszfikázás nem rombolja a topicot, akkor a "hős NATO katonázás" sem. Csak hogy egyenlő legyen az a bizonyos mérce.
Èn ritkán tèvedek ide be.
Pont a hangnem miatt.
De mikor bejövök jóval többször jön ez velem szembe NATO katonázás.
Ha az orosz fikázás, hogy csalódáskeltő a teljesítmènyük, akkor ebben èn is rèsztvettem már 1-2 alkalommal.
Mert többet vártam tölük.
Bár ezt nem gondolom fikázásnak.
Ha öncèlúan megy, az egy másik dolog. Egyik oldalról sem jó.
Mindkèt oldalról rombolja a topicot.
4. Vért izzadtok, hogy valahogy igazolhassátok, hogy az oroszok azért húzzák az időt, mert nem képesek másra.
Hát èn biztos nem izzadok vèrt ezen.
Ti???
Mármint aki nem oroszpárti?
Bár akkor ti
meg vèrt izzadtok, hogy ezt kb mestertervnek állítsátok be ami törtènik.
keleti technikák szarok, semmitérők, elmaradottak.
Èn ilyet nem mondtam.
Nem is gondolom.
Vannak jó eszközeik. Rosszabbak. Rosszak.
Nem lehet általánosítani.
Az biztos nagyrèszt a nyugati eszközök fejlettebbek.
Sokszor felhasználóbarátabbak(mit volt katona ezt fontosnak tartom)
Ez nem azt jelenti, hogy jobbak.
De, hogy drágábbak azt kb igen.
Mivel "egyszerűbb"az orosz nagyrèszt ezèrt igènytelenebb is.
Így könnyebb karbantartani, üzemeltetni.
De akkor a NATO kiképzett
Hány százalèka NATO által kèpzett?
Másrèszt èn is voltam olyan kèpzèsen, amin 2 fajta oklevelet osztottak.
Az elvègezte, ès a rèsztvett.
Az nem mindegy.
Ès vettem rèszt színvonalas, ès szinvonaltalan oktatáson.
Itt sem lehet álltalánosítani.
???
Több hír is volt, hogy sokszor nem fogadták meg a tanácsokat pl az ellentámadasnál.
Ne gondoljuk már hogy minden ukrán pk kezèt fogja egy NATO tiszt.
NATO technikát használó ukrán sereg,
Ami van hogy èlvonalbeliek, ès van hogy nem.
Ráadásul azok mennyisège egyes esetekben jó, más esetekben igen kevès.
Pl pancèltörő eszközök jó minősèg, mennyisèg.
(Bár itt is mindíg megy a marhaság, hogy mennyi eszközt lőttek ki, hatalmas mennyisègű pt fegyverekkel. Ami marhaság, hisz főleg a nem irányítottakat nem csak járművek ellen használják, nèzzük csak meg a cg-t de más országokban egy RPG hány fajta gránátot használ)
Harckocsik?? Kb vicc mennyisèg. Abból sem a legmodernebbek.
Stb.
Ès ugye az is le volt írva itt százszor, hogy a NATO technikát kb nem tudják karbantartani az ukrik.
Így nehèz eldönteni mit tudnának igazából ha NATO csapatok üzemeltetnèk.
Ezt mind úgy írom, hogy egyáltalán nem vagyok elszalva a nyugati haderők állapotától. Sőt.
ráadásul létszámfölényben van, mit tud ennyit tökölni még mindig Ukrajna területén?
Hát máskor meg az van mondva úgy fogdossák össze az utcán az ukri katonákat.
Ja, hogy eddig valamennyi aktuális "csodafegyverről" kiderült, hogy mégsem wunderwaffe
Aktuális "csodafegyvert" keveset kaptak.
Csodafegyver meg nincs.
Ráadásul ennyire magas lovon ülő, az ellenséget mélyen lenéző, önérzetes NATO katonák kezelésében
Katonák??
Dudi ès mèg ki???
Amúgy jópár komment van amiben ti mèlyen lenèzitek a NATO kb minden kèpessègèt.
Ugyan az a hangnem, amit ellenkező esetben kifogásoltok.
Csak picit aggódom, mert egyszer láttam már közelről, milyen ha nem vesszük komolyan a másik oldalt
Itt a kèrdès egy-kèt embernek itt ki a másik oldal.
Dudi saját bevallása szerint sem naprakész a témában, mert szerinte csak propaganda híreket/videókat tolnak a résztvevő felek.
Igen, valóban akad a beérkező infók között ferdítés/hazugság szép számmal, de kellő forráskritikával ezek kiszűrhetőek. És igen, egy katonának ilyenkor érdemes figyelnie és levonni a következtetéseket a saját szakmai fejlődésének hasznára! Ehelyett Ő ignorálva( Ő írta) a rendelkezésre álló infókat tesz tényszerű megállapításokat nagy magabiztossággal. Ez így minden, csak nem színvonal
Ennyire nem követem a topicot.
Dudi a saját szintjèn levonhatja a következtetèst.
De itt már kb mindenki tábornok szinten van.
Szerintem fentről kell nézni a dolgot, a legmagasabb szintről, Putyin szemével
Ok van aki már nem is tábornok.
--Akarta-e Putyin ezt a háborút?
Nekem úgy tűnik, hogy nem. Legalábbis éveken át mindenbe belement. Minden alkuba, minden tárgyalásba. Persze az idő előre haladtával csökkent a türelme, és így a kompromisszum készsége is. Ezért egyre inkább készült a "b" tervvel.
--Ha már elkerülhetetlen a katonai beavatkozás....
Akkor legyen olyan, amit az orosz nép a legkönnyebben tud viselni és tudja támogatni!
Ez lett volna a gyors kormánybuktatás Ukrajnában.
Nem jött össze. Miért nem? Mert a nyugat (USA és GB) ügyesen megakadályozta azzal, hogy figyelmeztette az ukránokat.
--Mivel Zelenszkijéket nem sikerült elintézni gyorsan....
Újra tervezés! De a legfontosabb szempont még mindig az, hogy az orosz nép csak a legkevésbé érezze a háború súlyát. Ezt pedig csak egy ilyen alacsony intenzitású harccal lehet megoldani. Egy fullba tolt háborút a nép nem támogatna, s a végén tényleg saját népe buktatná meg Putyint.
Szerintem nem.
De gondolom ezt már ezerszer vègigrágtátok ezer oldalról.