[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 660
113
Igen jó lenne, ha a nagyob, a páncélos technikára vadászó drónokkal együtt reptetnének meg 4-5 kisebbet, amivel a túlélő személyzetet vadásznák le. A harckocsizók azért viszonylag nehezen pótolhatóak. Én komolyan koncentrálnék arra, hogy egy harckocsit a teljes személyzetével együtt üssek ki vagy akár az IFV-ből kikászálódó túlélőket is megsemmisítsem.
Rendesen erre specializált egységeket vetnék be és sportot űznek a páncélosok vadászatából.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
AMERIKÁNUS NÉPMESÉK:

Egy másik Amerika: Ted Galen Carpenter szerint nem Amerika a „nélkülözhetetlen nemzet”

Vukics Ferenc jegyzete

Ted Galen Carpenter a Randolph Bourne Intézet és a Libertarian Institute vezető munkatársa. A Cato Intézetben 37 éves pályafutása során különböző vezető politikai pozíciókat töltött be. Dr. Carpenter 13 könyv és több mint 1200 nemzetközi ügyekkel foglalkozó cikk szerzője. Itt a Szilaj Csikón rendszeresen közöljük írásait. Most a Biden feleleveníti a Gonosz tengelye propaganda trükköt c. írásában arról tájékoztatt bennünket, hogy Biden éppen Bush egy régi trükkjét alkalmazza: megpróbálja a világ különböző részein zajló, egymástól eltérő eseményeket és politikai mozgalmakat a gonosz rezsimek szervezett összeesküvésének részeként beállítani.
Leginkább az iraki, líbiai és szíriai háborúkat eredményezték, valamint Afganisztán hiábavaló amerikai megszállásának közel két évtizedes meghosszabbítását. Mindezek aztán olyan „végtelen háborúkhoz” vezettek, amelyekért az amerikai népnek óriási anyagi és véráldozatot kellett hoznia.
A szerző ismerteti a Brown Egyetem Costs of War projektjének 2021. szeptemberi jelentését, amely kimutatta, hogy a 9/11 utáni 20 év háborúi a becslések szerint 8 billió dollárba kerültek az Egyesült Államoknak. Ami még rosszabb, ezek a konfliktusok több mint 7000 amerikai katonát öltek meg, több tízezer más katonát csonkítottak meg, és több mint 900 000 ember életét követelték idegen országokban.
Az Egyesült Államok által kezdeményezett fegyveres keresztes háborúk emellett emberek millióinak kitelepítéséhez vezettek, és létrehozták a most Európát sújtó menekültválságot.
Ted Galen Carpenter: Biden feleleveníti a Gonosz tengelye propaganda trükköt. Joe Biden megközelítése a nemzetközi kérdésekben egyre inkább hasonlít George W. Bush katasztrofális külpolitikájára. Az egyik legfontosabb közös tendencia, hogy mindkét férfi a bonyolult világügyeket veszélyesen leegyszerűsítve, a jó és a rossz közötti egzisztenciális harcnak tekinti. Bush esetében ennek a szemléletnek a keserű gyümölcse a nyugati értékek érvényesítésére irányuló, végtelennek tűnő fegyveres keresztes hadjáratokban mutatkozott meg olyan idegen helyszíneken, mint Afganisztán, Irak, Líbia és Szíria. Biden esetében ez a hozzáállás akkor vált nyilvánvalóvá, amikor kormánya folyamatosan arra törekedett, hogy az orosz-ukrán háborút a demokrácia és a tekintélyelvűség, a jogállamiság és a dzsungel törvénye közötti éles küzdelemként állítsa be.
Ennek a megközelítésnek kezdettől fogva nem kellett volna hitelesnek lennie, mivel Ukrajna korrupt autokrácia, nem pedig demokrácia, de a kormányzat politikusai továbbra is ezt a tézist hangoztatják.
A Biden-kormányzat és propagandacsatornái a hírmédiában hasonló érvekkel reagálnak a Hamász és Izrael közötti új háborúra.
Ahelyett, hogy elismernék, hogy Izrael évtizedek óta tartó elnyomó bánásmódja a palesztinokkal szemben hozzájárult az erőszak legújabb fellángolásához, az adminisztráció minden felelősséget a Hamászra hárít, beleértve azt is, hogy leegyszerűsítve a szervezetet terrorista mozgalomnak, nem pedig lázadásnak bélyegzi.
Biden most Bush egy másik romboló trükkjét alkalmazza: megpróbálja a világ különböző részein zajló, egymástól eltérő eseményeket és politikai mozgalmakat a gonosz rezsimek szervezett összeesküvésének részeként beállítani. Ez a nézőpont és a hozzá kapcsolódó propaganda emlékeztet George W. Bush 2002-es, az Unió helyzetéről szóló beszédének hírhedt "a gonosz tengelye" passzusaira, amelyek Irakot, Iránt és Észak-Koreát egy egységes globális fenyegetés megnyilvánulásaként próbálták összekapcsolni.
Biden nem finomkodott a hasonló kapcsolat megteremtésére tett kísérletével, és nem is várt sokáig, amíg erre az útra lépett. A 2023. október 19-i, a nemzethez intézett beszédének hatodik bekezdésében egyenesen azt állította, hogy "az Izrael elleni támadás visszhangozza az ukrán népet ért közel 20 hónapos háborút, tragédiát és brutalitást, amelyet Ukrajna népének okoztak, olyan népnek, amely nagyon súlyosan megsérült, mióta Putyin elindította totális invázióját". Hozzátette: "A Hamász és Putyin különböző fenyegetéseket képviselnek, de ez közös bennük. Mindketten egy szomszédos demokráciát akarnak teljesen megsemmisíteni – teljesen eltüntetni".
Gyorsan behozta a képbe Iránt, sőt Észak-Koreát is. "Irán támogatja Oroszországot Ukrajnában, és támogatja a Hamászt és más terrorista csoportokat a régióban".
Biden beszéde egy másik részében hangsúlyozta, hogy "Putyin Iránhoz és Észak-Koreához fordult, hogy támadó drónokat és lőszert vásároljon, hogy terrorizálja az ukrán városokat és embereket". Gyakorlati szinten a kormányzat azon dolgozik, hogy az Izraelnek nyújtott katonai segélyt összekapcsolja az Ukrajnának nyújtott katonai segélyezés sokkal kevésbé népszerű folytatásával, ezzel növelve az utóbbi további finanszírozásának kilátásait.
Az elnök mögöttes üzenete mindkét konfliktussal kapcsolatban nem volt finom.
"Az amerikai vezetés az, ami összetartja a világot. Az amerikai szövetségek tartanak biztonságban minket, Amerikát. Az amerikai értékek tesznek minket olyan partnerré, akivel más nemzetek együtt akarnak működni. Mindezt kockára tenni, ha elsétálunk Ukrajnától, ha hátat fordítunk Izraelnek, egyszerűen nem éri meg".
Biden még Madeleine Albright nemzeti nárcizmusáról elhíresült kifejezése iránt is tiszteletét fejezte ki.
"Mi vagyunk, ahogy barátom, Madeleine Albright mondta, a nélkülözhetetlen nemzet".
Ezek a témák és a különböző régiókban felmerülő, egymástól merőben eltérő problémák összekapcsolására tett durva kísérletek George W. Bush 2002-es, az Unió helyzetéről szóló beszédében is hangsúlyosan szerepeltek a "gonosz tengelye" narratívában.
"Észak-Korea egy olyan rezsim, amely rakétákkal és tömegpusztító fegyverekkel fegyverkezik, miközben éhezteti polgárait. Irán agresszívan törekszik ezekre a fegyverekre, és terrort exportál, miközben egy nem megválasztott kevesek elnyomják az iráni nép szabadságba vetett reményét. Irak továbbra is fitogtatja Amerika iránti ellenségességét és támogatja a terrort. Az iraki rezsim több mint egy évtizede tervez lépfene- és ideggáz-, valamint atomfegyverek kifejlesztésére."
Bush egyértelműen kijelentette: "Az ilyen államok és terrorista szövetségeseik a gonosz tengelyét alkotják, amely felfegyverkezve fenyegeti a világ békéjét".
Ahogy Biden két évtizeddel később, Bush is hangsúlyozta az amerikai vezetés állítólagos erkölcsi szükségességét.
"A történelem cselekvésre szólította Amerikát és szövetségeseinket, és a mi felelősségünk és kiváltságunk is, hogy a szabadság harcát megvívjuk".
A messzemenő negatív hatások, amelyeket Bush retorikája és politikája elindított, túlságosan is nyilvánvalóak. Leginkább az iraki, líbiai és szíriai háborúkat eredményezték, valamint Afganisztán hiábavaló amerikai megszállásának közel két évtizedes meghosszabbítását. Az amerikai népnek vérben és kincsekben kifejezett ára óriási volt.
A Brown Egyetem Costs of War projektjének 2021. szeptemberi jelentése kimutatta, hogy a 9/11 utáni 20 év háborúi a becslések szerint 8 billió dollárba kerültek az Egyesült Államoknak. Ami még rosszabb, ezek a konfliktusok több mint 7000 amerikai katonát öltek meg, több tízezer más katonát csonkítottak meg, és több mint 900 000 ember életét követelték idegen országokban. Az Egyesült Államok által kezdeményezett fegyveres keresztes háborúk emellett emberek millióinak kitelepítéséhez vezettek, és létrehozták a most Európát sújtó menekültválságot.
Az amerikaiaknak mindenképpen meg kell akadályozniuk, hogy ez a tragédia megismétlődjön. Biden arra próbálja rávenni az amerikaiakat, hogy fogadjanak el egy új, amorf, az USA által vezetett globális keresztes hadjáratot a gonosz ellen. Ha sikerrel jár, a következmények valószínűleg legalább olyan súlyosak lesznek, mint a Bush politikája által okozott pusztítás.

Semmire sem emlékeztet ez a hőbörgés?
 

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 333
2 781
113
szóval akkor abban megegyezhetünk, hogy a harcképessége a nyugati harckocsiknak nulla, mert ereményt még a nyugati propaganda sem tud felmutatni, de cserébe, akkor az adott pillanatban van esélye a kiszállás pillanatáig!!! túlélni az eseményt. Nagyon kíváncsi lennék, hogy a szürke zónában rekedt kilőtt harckocsik élettartama mennyi lehet. Bár szerintem teljesen hülyék lennének az oroszok, ha nem látnak esélyt a Kubinkai felújítóba elvontatásra, akkor ne csapnák szét.

Ezek szintetikus teszteken remek tulajdonságai a nyugati eszközöknek. a valóságban eddig mindenről kiderült, hogy gyakorlati jelentőségük nem sok vagy nincs.


Dudi ne aggódj mások miatt, hogy úgy járnak mint te. Dehogy úgy. Másokat azért kitiltottak.
Nem egyeztetünk meg :)
Fogalmunk sincs a harkepessegerol a leonak (ez van most leginkább a célkeresztben), csak annyi infonk vany amit az ukránok elmondanak (szeretik) meg hogy eléggé serulesallo (és a személyzet túlélési esélyei elég jók).
És igen, a kiszállás pillanataig, ami nem nagy nyomású hamunformajaban történik a komplett toronnyal együtt.

Az összes.tobbi nyugati fegyver esetében pedig... Haaaat. Nem fogunk itt se egyetérteni.
Vegyes a kép, de többségük azért teljesített.
Persze, aki wunderwaffet várt, az csalódott, de hát a wunderwaffek fellemzoen ilyenek.
Mondanám, hogy ajánlom perun utolsó videóját, de hát az ugye fos propi vagy mi a szósz, bottal nem érintheto.
 
  • Tetszik
Reactions: endre, PPP and G__G

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 840
48 568
113
zelenszkij "akikre büszkék vagyunk" tablóján 82 db egység felvarrója található most meg (ez vélhetőleg 82 ezred):
F9XQxYMWcAACBmY

Az feltöltöttségtől függően jelent 100-400e katonát.
Ugyanakkor kb az összes hírforrás arról számol be, hogy az ukrán katonai egységek feltöltöttsége a béka segge alatt van, úgyhogy jó lesz az 200e-nek is.

Itt meg Tarasz fejeli le egy orosz AK puskatusát:
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
Vigyázz, mert úgy jársz mint én, ha áthozod onnan máshová a témát.
Nem hoztam át a témát. Szerintem GI83 sem, hiszen ő a magyar Leopardokat példaként használta egy szerinte általános érvényű igazsággal kapcsolatban, melyet a topikban tárgyalt eseményekből vont le.

Te szoktál heti rendszerességgel általánosítva nyugati tankból élve kiszállósdit játszani ebben a topikban, noha az itt tárgyalt konfliktusban pont mindegy, hogy az ukrán harckocsizó túléli-e a találatot, mert már nemigen tudnak tankot adni alá.


Az állítás is butaság, ilyen alapon minden felesleges, ha nem tudod megvédeni. Még drón is felesleges, mert ha nem véded meg az ellenséges EW-től, akkor semmit sem ér...
Erre csak a moderátorok közbelépését kiváltó személyeskedéssel tudnék válaszolni, de inkább mellőzöm. Talán belefér, ha azt mondom, hogy a jelek szerint a gondolkodás nem az erősséged.


Segítek, kitalálták a németek már vagy 80 éve, úgy hívják, hogy összahderőnemi harc.
Az előző bekezdés erre is érvényes.


Miért cserélném le a NATO felderítő, tüzérségi stb kapacitását az annál 1000× szarabb oroszra?
Előző bekezdés.





A média már „megabombával” riogat
Hidegkuti Konstantin

A nyugati sajtó az ukrajnai háború kapcsán ismét egy újabb gyöngyszemmel „örvendeztette meg” a nagyérdeműt.

Avagy a német Bild által megszellőztetett legújabb állítás szerint Moszkva egy átalakított Szojuz hordozórakétával, az űrből kíván csapást mérni az ukrajnai nagyvárosokra. Ám némi utánajárással hamar egyértelművé válik még a laikusok számára is, hogy mennyire a valóságtól elrugaszkodott történetről van szó, amely sajnos forráskritika nélkül a hazai médiában is megjelent. Miért nem éri meg a civil hordozórakéták átalakítása? Egyáltalán ki az a Julian Röpcke és miben rejlik a média felelőssége?


Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy vagy egy színészekkel megjátszott jelenetet hallhatunk – ne feledjük, Ukrajnában nem kell messze menni az anyanyelvi szinten oroszul beszélőkért –, sőt a mesterséges intelligencia rohamos fejlődésével a gépi eredet sem kizárható.

Egyáltalán miért használná fel Oroszország az egyes missziókra, alacsony volumenben, szinte manufakturálisan gyártott, több millió dollár értékű civil Szojuz hordozórakétákat, mikor ott vannak a kivonás előtt álló, vagy már selejtezett interkontinentális ballisztikus rakéták?
Nyugger maszatol, mint az állat! Nyilvánvaló, hogy Putyin egyik heréjét - a sok közül - akarják felküldeni. Hogy miért? Mert oroszok! Az oroszokat ittas önmagukon kívül senki nem érti, de egy az égen repülő duzzadt, kemény here a világ valamennyi lakója számára világos üzenet.





Igen jó lenne, ha a nagyob, a páncélos technikára vadászó drónokkal együtt reptetnének meg 4-5 kisebbet, amivel a túlélő személyzetet vadásznák le. A harckocsizók azért viszonylag nehezen pótolhatóak. Én komolyan koncentrálnék arra, hogy egy harckocsit a teljes személyzetével együtt üssek ki vagy akár az IFV-ből kikászálódó túlélőket is megsemmisítsem.
Rendesen erre specializált egységeket vetnék be és sportot űznek a páncélosok vadászatából.
Úgy hangzik, mint egy gyerekeknek szóló német esti mese. :)





Úgy sejtem, nem NATO-konform, ahogy az orosz katona kezelte a helyzetet. Vajon hogyan alakult a folytatás?
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 752
14 226
113
Igen jó lenne, ha a nagyob, a páncélos technikára vadászó drónokkal együtt reptetnének meg 4-5 kisebbet, amivel a túlélő személyzetet vadásznák le. A harckocsizók azért viszonylag nehezen pótolhatóak. Én komolyan koncentrálnék arra, hogy egy harckocsit a teljes személyzetével együtt üssek ki vagy akár az IFV-ből kikászálódó túlélőket is megsemmisítsem.
Rendesen erre specializált egységeket vetnék be és sportot űznek a páncélosok vadászatából.
arra mérget vehetsz, hogy ez így van. Mint a vadászkopók.
Kb verseny mehet a drónkezelő srácok közt, hogy ki kapja el előbb a szerencsétleneket.
Tüzérségnél, atgm egységeknél, helikopter pilótáknál is kiváló gyakorló célt képzehetnek a szürkezónában rekedt hadieszközök.

nem emlékeztek, hogy a verbovei mészárlásnál mit kaptak? onnan se jött senki ki élve... ez a nato katonák lázálma, hogy egyenlő képességű harcviselő felekkel szemben ők majd hazabandukolnak a kilőtt harckocsikból.

 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 090
16 427
113
Nem is mutatják végig a videót, hisz a harckocsi nem robbant fel és valószínűleg kutya baja nem lett a személyzetneka kisebb halláskárosodást leszámítva.

A másik oldala a dolognak hogy épp most szedtek ki egy 30 millió eurós harckocsit egy filléres drónnal, mert a lőszerkészlet gyakorlatilag pőrén van a toronyban érdemi páncélozás nélkül, és amikor betalál ez a pici vacak 50 méteres lánggal ég, a harckocsi meg kuka.

Szép és jó ez az elszaparáljuk a toronyban a lőszert a személyzettől és nagyon jó az egészségüknek hagyományos páncéltörő fegyverektől jövő találat esetében, más kérdés, hogy ha a páncéltestben (vagy akár a toronyban, csak azt nem lehet megoldani a tömeg miatt) egy normális mennyiségű páncéllal védett lőszertárolóban lett volna, mint klasszikusan / szovjet érás harckocsiban, akkor itt lehet lett volna egy pukk a páncéltesten kívül és azon kívül jó eséllyel semmi...

Mindenesetre jópofa nézni ahogy a drón küszködik hogy utolérje a nyélgázon vonuló Leót. :)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
AMERIKÁNUS NÉPMESÉK:

Ukrajna hiányzó uniós lőszere előnyhöz juttathatja Oroszországot


Kijevnek márciusra 1 millió tüzérségi lövedéket ígértek.
Az USA sürgette az EU-t, hogy fokozza az Ukrajna ellátására irányuló erőfeszítéseit.
Az Európai Unió elmarad a tervekkel, amelyek szerint márciusig egymillió tüzérségi lövedékkel látná el Ukrajnát - mondták az ügyet ismerő személyek, ami potenciálisan előnyhöz juttathatja az orosz erőket a lőszerellátásban.

Az év elején készült tervek szerint az EU ígéretet tett arra, hogy 12 hónap alatt biztosítja a tüzérségi lőszerlövedékeket Ukrajnának, először a meglévő készletekből, majd közös beszerzési szerződések és az ipari kapacitás növelése révén.
Az idő több mint fele eltelt, a kezdeményezés eddig a kitűzött cél mintegy 30%-át teljesítette, és a Bloomberg News által látott személyek és dokumentumok szerint az eddig aláírt szerződések mennyisége alapján fennáll a veszélye, hogy nem éri el a kitűzött célt. Az emberek hozzátették, hogy több tagállam bizalmasan kérte a blokk külpolitikai részlegét a határidő meghosszabbítására.

Az Egyesült Államok - amelynek célja, hogy saját termelését 2024-re évi mintegy 1 millió lövedékre növelje - sürgette az EU-t, hogy fokozza erőfeszítéseit - mondták az emberek. A Fehér Ház szóvivői nem kívántak nyilatkozni.

Mivel Ukrajna ellentámadása csak korlátozottan halad, és a szövetségesek hosszú háborúra készülnek, az EU által ígért lőszerszállítások kulcsfontosságúak ahhoz, hogy Ukrajna lépést tudjon tartani az orosz termeléssel. Egyes becslések szerint az orosz üzemek jövőre 2 millió lőszert szállítanak, miközben Moszkva Észak-Koreából is kapott szállítmányokat, és továbbra is vásárol szovjet korabeli lövedékeket.
A szövetségesek abban reménykedtek, hogy az együttes támogatásuk mennyiségben felér majd Oroszországéval, és Kijev a nyugati lövedékek és fegyverek magasabb színvonalának köszönhetően fölénybe kerül - mondta az egyik személy. Az emberek azt kérték, hogy ne nevezzék meg, amikor a katonai szállítmányokkal kapcsolatos aggodalmaikról beszéltek.

Kaja Kallas észt miniszterelnök, aki Brüsszelben tartózkodik egy kétnapos EU-csúcson, aggodalmát fejezte ki a lőszer-ígéret miatt.
"Nagyon aggódom amiatt, hogy egyesek olyan jeleket adnak, hogy nem tudjuk ezt megtenni, és nem is törekszünk erre" - mondta Kallas újságíróknak. "Milyen jelzést ad ez, ha az országok azt mondják, hogy mi ezt nem fogjuk megtenni? Ez tulajdonképpen azt jelzi, hogy nem vesszük elég komolyan a védelmet".
"Oroszország egyre inkább feszegeti a határokat" - mondta Kallas, hozzátéve, hogy "azt látjuk, hogy a hadiiparuk három műszakban működik".

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy aggódik amiatt, hogy az Izrael és a Hamász közötti háború eltereli az USA és szövetségesei figyelmét Ukrajnának arról a harcáról, amelyet azért folytat, hogy visszaszerezze területét az orosz megszállóktól.

Az ukrán vezetők már azután nyugtalankodtak, hogy Joe Biden elnök a republikánusokkal kötött október 1-jei, a kormány leállásának elkerülése érdekében kötött megállapodás értelmében elvetette az ukrajnai segélycsomagot. Biden most több mint 60 milliárd dolláros támogatást kér Ukrajnának, valamint több segítséget Izraelnek, de a republikánus törvényhozók ellenállásába ütközhet, akik még inkább óvakodnak attól, hogy több pénzt küldjenek Kijevnek.

Bár jelenleg nincs nagy átfedés Izrael és Ukrajna általános lőszerigénye között, még az is számít, ha még egy kis mennyiségű 155 mm-es tüzérségi lövedéket Kijevtől átirányítanak, ha Izraelnek szüksége lenne rá, ha a számok ennyire szűkösek - mondta egy másik személy.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 341
68 643
113
Igen jó lenne, ha a nagyob, a páncélos technikára vadászó drónokkal együtt reptetnének meg 4-5 kisebbet, amivel a túlélő személyzetet vadásznák le. A harckocsizók azért viszonylag nehezen pótolhatóak. Én komolyan koncentrálnék arra, hogy egy harckocsit a teljes személyzetével együtt üssek ki vagy akár az IFV-ből kikászálódó túlélőket is megsemmisítsem.
Rendesen erre specializált egységeket vetnék be és sportot űznek a páncélosok vadászatából.
Nem sok esélyük van szerintem a túlélésre ha kiszállnak. Aknamezo,nyílt terep,aknavetok,drónok,gepagyuk,mesterlövészek ,stb... Az ott ragadt tankokat meg idővel szetlovik ezzel azzal, drónokkal,krasznopollal,harckocsival,ATGM-el.
Bár úgy gondolom hogyha ennyire strapabíró a Leopárd pancelzata,egy ideig míg a legénység kimentése megoldódik vagy az éjszaka be nem áll maradhatnának a tankban mintegy erodkent használva azt. Lehet biztonságosabb mint kint, csak bírni kell cérnával a kopogtatast.
Vajon mikor fog megjelenni a gólya fészek az ukrán Leopardokon,és a magyar Leopardokon?

Az EU-ban 4x többet kell fizetni a gázért mint az Usaban,és 3x többet a villanyert mint Kínában. Zuhan is a versenyképesség meg a GDP.

Az OTP körüli ukrán mizéria még nem zárult le.

Tiszta második világháborús bombázó.


Drónok és drónok mindenhol.
A NATO és benne kis seregunk nemhogy drón gyártásban és használatban van sajnos lemaradva,de az orosz már a drónok elleni zavarassal és védelemmel is messze a NATO előtt jár.

Már a gumicsonakos ukrán katonákat is irtják az FPV drónok Herszon környékén.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 759
80 212
113
A másik oldala a dolognak hogy épp most szedtek ki egy 30 millió eurós harckocsit egy filléres drónnal, mert a lőszerkészlet gyakorlatilag pőrén van a toronyban érdemi páncélozás nélkül, és amikor betalál ez a pici vacak 50 méteres lánggal ég, a harckocsi meg kuka.

Szép és jó ez az elszaparáljuk a toronyban a lőszert a személyzettől és nagyon jó az egészségüknek hagyományos páncéltörő fegyverektől jövő találat esetében, más kérdés, hogy ha a páncéltestben (vagy akár a toronyban, csak azt nem lehet megoldani a tömeg miatt) egy normális mennyiségű páncéllal védett lőszertárolóban lett volna, mint klasszikusan / szovjet érás harckocsiban, akkor itt lehet lett volna egy pukk a páncéltesten kívül és azon kívül jó eséllyel semmi...

Mindenesetre jópofa nézni ahogy a drón küszködik hogy utolérje a nyélgázon vonuló Leót. :)
Pár Forintos lőszerrel megölsz egy több millió Forinton kiképzett katonát... Abba bele se megyek, hogy hány Forintot ér egy emberi élet.

És az a Leopard lőtt is közben nem cammogásból.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 841
30 994
113

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 660
113
arra mérget vehetsz, hogy ez így van. Mint a vadászkopók.
Kb verseny mehet a drónkezelő srácok közt, hogy ki kapja el előbb a szerencsétleneket.
Tüzérségnél, atgm egységeknél, helikopter pilótáknál is kiváló gyakorló célt képzehetnek a szürkezónában rekedt hadieszközök.

nem emlékeztek, hogy a verbovei mészárlásnál mit kaptak? onnan se jött senki ki élve... ez a nato katonák lázálma, hogy egyenlő képességű harcviselő felekkel szemben ők majd hazabandukolnak a kilőtt harckocsikból.


Nagyon kiváncsi vagyok az M1-ek első harcba dobására. A harckocsikra vadászó orosz drón pilóták mérhetetlenül sok harci tapasztalatot gyűjtöttek.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 840
48 568
113
Peremoga híreink következnek:
140nél is több harci járművet adhat át az EU 404isztánnak, amelyeket még az IRNI misszió keretében foglaltak le (MRAPok nagyrészt):

206 db "Heavy Shot" bombázódrónt kapott az AFU (15km hatótáv, 30 kilós hasznos teher):

A működő ukrán hadiipar ezúttal aknamentesítő ekék gyártásába fogott:

Ez inkább pénzmosási akciónak tűnik: a belga kormány leszerződött "több ezer" Leopard 1-be való 105 mm-es lőszer legyártására a KNDS Belgiummal, kifejezetten ukrajnának (kinek másnak)

A KMW is aláírta, amit elétoltak, ők is beléptek az Ukrainian Defence Industries Alliance-be. Hogy ez mire lesz jó, azt még senki se tudja, én azt feltételezem, hogy ennek keretén belül tudnak majd EU-s pénzeket leakasztani mindenféle karbantartásokért és javításokért:

Végül: a Rheinmetall hivatalosan is bejelentette az Ukronoboroparamparammal közös cég megalapítását, a Rheinmetall Ukrainian Defense Industry LLC-t. Itt se világos, hogy mi az istent fognak kezdeni ezzel a céggel, de biztos nagyon jó légvédelmük lesz, és semmilyen Shahed, Geran, Iszkander nem fogja megtalálni, hiszen ők gyártják a SkyDefenderSystem Omegát, amely 100 km-ről kiszed bármit, ami repül (100 km magasságig), mindössze 1 db AHEAD lőszerrel, elsőre. Legalábbis papíron.

F9NAhhzWYAEty0m

Felhívnám mindenki figyelmét, hogy Kjijiív nevét sikerült elírni a hivatalos bejegyzéshez készült képen.

Nekem ezek a joint venture cégek egy furcsa adóoptimalizáló és/vagy EBITDA-növelő akciónak tűnnek, talán valami kamutevékenységet akarnak ukrajnában elvégeztetni, amiről papíron kimutatják, hogy mekkora hozzáadott értékkel bír, és legalább azután se otthon kell adózniuk. Gondolom én.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Foch it.


Első belső videó UPMK bevetésről, orosz szokás szerint kimosva, kikockázva.


Tegnapi 3 Leopard, ahogy én leszűrtem:
-elsőnél a személyzetet kaphatták el, második videón látható ahogy a távolban füstöl és mozdulatlan
-másodiknál a lőszert kapták el és hárman kiszálltak, de utána a sofőr továbbvitte a tankot, kb. az első mellett megint elég durván lángra kapott
-harmadik full rotty, befelé robbant és feltépte a heggesztéseket a tornyon.



Hozzátenném jelenleg Bobr valószínűleg a világ legelitebb drónkezelő alakulata...


Totális reménytelenség


lPxJQ64.jpg




/pol shill aktivitás az elmúlt fél évben, kristály tisztán látható az elhaló trend a nagy offenzíva besülésével, az agyoncenzúrázott helyeket kivéve (pl. reddit) mindenhol ez tapasztalható
5gDP468.png




Oroszország taktikai rakétagyártása két és félszerese a tavalyinak, 100 db havonta (az jó sok mosógép). Ráadásul a támadások gyakorisága visszaesett az utóbbi időben, valamire nagyon tartalékolnak.


ukránok háztartási hulladéknak próbálják álcázni a járműveiket
blJZFWh.jpg




Putyin asztala megint szintet lépett
hyZ4bWa.jpg






Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
  • The war in the US greatest ally continues. Day 20
  • A taxi driver in Kiev refused to transport two whores who ordered him to speak Ukrainian. The kike's minions seethe and threaten to fine him (about 100$). Almost all people support the driver because the whores behaved like greasy sheboons
  • GOYIM WATCH LESS (((TV)))
  • The NYT claims that the war in Israel is good for Russia
  • 45% of goyim believe that people here are discriminated based on a language they speak
  • Tuzla conflict between Russia and Ukraine happened 20 years ago. Feel old yet?
  • Le Monde claims that the successful spring counteroffensive is failing
  • Protests against sexism in Iceland. Women refuse to work
  • Ukrainian surgeons transplanted a heart and a lung at the same time for the first time
  • The kike's minions arrested a doctor in Kiev who helped men leave this jewish dystopia
  • Republicans suggest to split the aid between Ukraine and Israel
  • The minister of foreign affairs of Hungary visited Belarus
  • HAMAS AND IRAN REPRESENTATIVES ARRIVED TO MOSCOW
  • The new PM of Slovakia claims that the country will not provide aid to Ukraine
  • The kike's minions claim that Russians save missiles for new massive attacks on the infrastructure
  • Russians continue their impotent attempt to occupy Avdeevka
  • Ukrainian teacher is in top 10 candidates for Global Teacher Prize. He teaches Ukrainian and Ukrainian literature
  • EU is failing behind on plans to provide Ukraine with million artillery shells by March (Bloomberg)
  • Elon Musk called those in Washington who want to give money to Ukraine fools
  • Mass shooting in Maine, US. 22 dead
  • THE KIKE'S GOONS WANT TO ENFORCE THE MOBILIZATION
  • The kike's minions registered a law proposal that aims to let goyim men out for money
  • A group of soldiers beat and robbed another soldier in the Odessa region
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 327
37 378
113
Képek az Artemivszkoje melletti ellenséges erődítmény elleni támadásról

A déli védelmi erők egyik felderítője az oldalvonal felől érkezett, és a puskacsövével elkábított egy "rókalyukból" kilógó banderistát.

❗️ Érdemes megjegyezni, hogy az AFU-katona aktívan visszalőtt az utolsóig, de gránát vagy golyó helyett szerencséje volt - inkább fogságba esett, mint meghalt.

Ostashko!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 078
88 057
113
"Egy új számítás szerint megsemmisült az ATO (Terrorellenes Művelet – Ukrajna egyike a donbászi „háborúnak” az SMO kezdete előtti elnevezései között) egykori AFU-résztvevők, valamint a hivatásos katonák szinte teljes állománya. , az AFU-nak nem marad más, csak képzetlen sorkatona és zöld ágyútöltelék:

Az Ukrán Fegyveres Erők állományából gyakorlatilag semmi nem maradt: folytatódik az ATO-katonák letagadása

Az SVO kezdetén az ukrán fegyveres erők létszáma valamivel több mint 260 ezer fő volt, ebből 78 ezren vettek részt az úgynevezett ATO-ban. Az orosz-ukrán konfliktus kirobbanása után a kijevi rezsim több mozgósítási hullámot hajtott végre, amelynek eredményeként egyes becslések szerint akár egymillió embert is mozgósítottak.

Az UKROPSKY FRESH számításaiban Zelenszkij hivatalos nyilatkozatán alapul, amely szerint jelenleg több mint 700 ezren szolgálnak az ukrán fegyveres erőknél.

Figyelembe véve azt a tényt, hogy másfél éves háború után gyakorlatilag semmi nem maradt a káderseregből, figyelembe vesszük azt az átlagos adatot, amely szerint a káderállománynak csak 30%-a maradt az ukrán fegyveres erőknél, amely a a nap elején 52 ezren vettek részt harcokban az orosz hadsereggel. Ami az ATO tiszteket illeti, itt is az SVO indulása előtti 30%-os átlagot vesszük: 15 600 fő.

Kiderült, hogy az ukrán hadsereg teljes létszámából a pályakezdő katonák száma mindössze 7,43%. Még kevesebb az ATO-tiszt: 2,23%."

Mit látunk? A donbászi büntetőerők nagy részét, amelyek az LPR és a DPR polgári lakosságát pusztították el az északi katonai körzet kezdete előtt, megsemmisítették. Hivatásos ATO-tisztek gyakorlatilag nem maradtak – szinte mindegyiküket likvidálták a másfél éves háború alatt."
https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F3bff02a0-bed5-46bd-894f-da7fb797d76a_733x639.jpeg
Furcsa ennek fényében nézni ezt:

Más.

Érdekes taktikát követnek az oroszok:
"Az orosz katonák alagutakat ásnak közelebb az ukrán állásokhoz. Az ilyen taktikák fő célja, hogy az ukrán felderítő drónok elől álcázza magát, hogy hirtelen megtámadja az ukrán fegyveres erőket.
A szakértők megjegyzik, hogy az ilyen taktikákat széles körben alkalmazták korábban, például a vietnami háború idején.
„Az északi katonai körzet területén a legintenzívebb „alagútháború” Avdejevka térségében zajlik, ahol az orosz egységek FPV drónok irányítása alatt ukrán tüzérség hurrikántüzébe ütköztek” – írják amerikai kiadványok."

Jóslat:
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
592
5 378
93
Nem is mutatják végig a videót, hisz a harckocsi nem robbant fel és valószínűleg kutya baja nem lett a személyzetneka kisebb halláskárosodást leszámítva.
Dudi, nem értek a harckocsikhoz, de van valami fogalmam a hőtanhoz. Nézd már meg azt a videót jobban. Ahol ekkora gyakorlatilag szúróláng van, ott a halláskárosodás a legkisebb probléma. A találat általi robbanást biztosan túlélték, az csak pici pukkanás az utána következő tűzhöz képest. Ha nincs a harckocsinak elöl menekülő nyílása, akkor amellett a láng mellett élve nem jutottak ki. Ha meg bentragadtak, pár percen belül megsültek. A magam részéről sajnálom a harcban elesetteket (igaz a nem harcban elesetteket is), de legyünk már tárgyilagosak.