[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 746
32 447
113
A zsoldosok nem saját parancsnokaik vezetésével harcolnak?
Lomiztak a vitrinből
A jó moldávok...
Az a bizonyos patás láb.....
Norvég Poseidon
Lancet upgrade
Hol a lé Zely?
Dínom-dánom
Ez lehetetlen...
Kazakh repcsik menni ukri?
A meddőhányó
Napi csecsen.
Polákok
"Vissza száll
a magyar
Turulmadár"
Andreevka...
Kupyanszk
Ukrán veszteségek
Ukrán repülőgép veszteségek
Legalább bekötötték a fejét
Kis esti zene
Afazalov az orosz légierő új parancsnoka
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113

Németország újabb katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának​

A következőket tartalmazta:

► egy IRIS-T SLM légvédelmi rendszer;
► rakéták az IRIS-T számára;
► egy TRML-4D radar;
► négy páncélozott személyszállító;
► négy HX81
► négy tartályos pótkocsi;
► hat határőr jármű;
► nyolc vektoros UAV;
► öt felszíni drón;
► négy GO 12 ellenelemes radar;
► M26 kazettás lőszer HIMARS-hoz;t
► 10 ezer védőszemüveg.
Источник: https://rusvesna.su/news/1698410795

Az ellenség ismét támadásba lendült Rabotinónál (MAP)​

Az ukrán fegyveres erők főtámadásának iránya: a Zaporozsjei Front Orekhovsky szakasza.
Источник: https://rusvesna.su/news/1698414513
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 345
55 860
113
Ezek a kretének beküldtek egy másik Leo2-t, hogy elvontassa a korábban kiszedett példányt ... hogy aztán azt is kilőjék az oroszok.



Úgy sajnálom....:rolleyes:

,

"Az élvonalban". Lengyel ezredes elmesélte, hogyan jártak túl az orosz fegyveres erők az AFU eszén


Az ukrán fegyveres erőknek nem volt idejük arra, hogy rotálják csapataikat, mielőtt az orosz hadsereg megindította offenzíváját - mondta Piotr Lewandowski lengyel ezredes.
"Ami viszont érdekes, hogy az oroszok megtettek bizonyos lépéseket, és valamivel megelőzték az ukrán rotációt. Úgy tűnik, hogy tisztában vannak ezzel. Vajon mennyire férnek hozzá az ukrán tervekhez?" - mondta az Onetnek.
Lewandowski megjegyezte, hogy a kontaktvonalra vonatkozó kezdeményezés most az oroszoké. Az orosz hadsereg nemrég Avdejevka közelében komoly csapást mért rá, és a lengyel ezredes szerint van ereje az offenzíva folytatásához.
"Elég nekik egy kis rést ütni. Ha akár csak egy kis szakaszon is összeomlik az ukrán védelem, és az oroszoknak ott is van erejük áttörni, az ukránok azt kockáztatják, hogy bekerítik őket" - zárta a katonatiszt.

"Az oroszok méterről méterre haladnak". Német tábornok a Kupjanszk melletti helyzetről

Az orosz hadsereg sikeres előrenyomulása Kupjanszk irányában rendkívül megnehezíti az AFU helyzetét a frontvonalon - mondta Roland Kater, a német fegyveres erők nyugalmazott altábornagya.
"Északon, Kupjanszk irányában az oroszok méterről méterre nyomulnak előre. Ez egy kimerülési konfliktus. <...> Szörnyű helyzet" - idézte a RIA Novosztyi Kater beszédének egy részletét.
A nyugalmazott tábornok a német Welt csatorna műsorában felhívta a figyelmet arra, hogy a közelgő rossz időjárás csak rontani fogja az AFU helyzetét.

"Nem akarnak meghalni". Rogov azt mondta az AFU friss tartalékosainak hiányáról.


Az ukrán hadsereg akut hiányt szenved a friss tartalékosokból Zaporizzsja irányában - közölte Volodimir Rogov, az "Együtt vagyunk Oroszországgal" elnevezésű közéleti mozgalom vezetője.
""Az AFU-nak gondot okoz a friss tartalékok hiánya a Zaporizzsjai frontvonalon. Egyre kevesebben vannak azok, akik hajlandóak önként meghalni (Vlagyimir) Zelenszkij véres rezsimjéért, ezért a teljes kényszermobilizáció és az Ukrajnában rendezett élőerő-vadászat" - mondta a RIA Novosztyval folytatott beszélgetésben.
Rogov szerint a tartalékok hiánya miatt sürgősen visszaküldik a frontra azokat az egységeket, amelyeknek még nem volt idejük felépülni az orosz hadsereggel való összecsapásokból.
"Ez azt mutatja, hogy a mieink mindent jól csinálnak, minőségileg harcolnak, tartják a védelmet és ellentámadásokat hajtanak végre" - zárta szavait.



Na,megnyugtató,hogy a nato taktika működik ,nem volt kidobott pénz,az a 100+ milliárd dodó,meg az a 50 milliárd eurócska,amiről tudunk.
Meg a mérhetetlen hadianyag,meg intel.
Jól szétkapták az agresszor Oroszokat,nem hiába esett el félmillió ukrán katona, megérte.
Csak gratulálni,tudok.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113

Németország újabb katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának​

A következőket tartalmazta:

► egy IRIS-T SLM légvédelmi rendszer;
► rakéták az IRIS-T számára;
► egy TRML-4D radar;
► négy páncélozott személyszállító;
► négy HX81
► négy tartályos pótkocsi;
► hat határőr jármű;
► nyolc vektoros UAV;
► öt felszíni drón;
► négy GO 12 ellenelemes radar;
► M26 kazettás lőszer HIMARS-hoz;t
► 10 ezer védőszemüveg.
Источник: https://rusvesna.su/news/1698410795

Az ellenség ismét támadásba lendült Rabotinónál (MAP)​

Az ukrán fegyveres erők főtámadásának iránya: a Zaporozsjei Front Orekhovsky szakasza.
Источник: https://rusvesna.su/news/1698414513

Arra nem elég, hogy az ukránok az ablakok kinézzenek! :D
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 696
9 617
113
Volt pár hete az a videó, amin egy Tor-M1-et (M2-t? nem tudom) eltalált egy wolframgolyós HIMARS rakéta (M30A1), a gép meg látványosan továbbment. Itt a riport róla, közeli képekkel a golyók által bevitt, NAGYON KOMOLY találatokról:

T90 topicba már betettem, de megfér itt is - egy T90M drónos (? vagy tüzérségi?) kilövése korábbról, mellette meg az oroszok által kimentett gép, szintén közeli felvételekkel (ez tényleg javíthatónak tűnik, illetve ki is mentették):

A többit nem beágyazva, mert nem engedi a fórummotor:
Voznyeszenszk, lőszerlerakat kilőve (hanggal)

Az avgyejevkai kokszüzem irodaépülete kapott valamit (szerintem FAB, egyesek szerint meg valami más)

Az egyik brit tudós jóslata kb egy évvel ezelőttről:
F9cemO-WIAAlr0z


Végül - egy orosz tiszt nem bírt magával, felajánlotta telegramon az egyik hősukránnak, hogy lebombáztatja őt is a faszba, csak írjon címet... бейзд:
F9Tx7YPXwAECMK1

Igazi magas röptű,Kazinczy díjas diskurzus :D A teljesség igénye nélkül:
-Ezeket a házakat mind te lőtted szét? Ez a te munkád?
-A tiédet pont szétlövöm, küldd a címet és odabaszom a rakétát.
-Nem gondoltam volna, hogySzahalinon rohadt fasiszták élnek, akik havi 200 ezer rubelért bármire képesek.
-Tudod mi az a Lebensraum, ugyanaz mint az "Orosz világ" csak német náciknak.
-A sírodra fogok sz@rni, küldd a címet!
-Ukrajna egy politikai agyrém csak, nem ország. Mindig is Oroszország részei voltatok.

A fenti beszélgetés elkövetője Igor Grincsak volt orosz részről, aki egyébként foglalkozását tekintve tanár, és önkéntesként szolgál a SZVO-ban. Az ukrán résztvevő kiléte ismeretlen. Ez a beszélgetés azonban nagyon jól rávilágít arra a mondásra, hogy a testvéri szeretetnél csak a testvéri gyűlölet tud nagyobb lenni.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 044
15 031
113

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 994
12 053
113

Az USA szerint az Ukrajnának és Izraelnek szánt támogatási kérelmet ketté kell osztani​


Az újonnan megválasztott amerikai házelnök, Mike Johnson csütörtökön azt mondta, hogy az Ukrajna és Izrael támogatására szánt támogatási kérelmet külön kellene kezelni, és ezzel arra utalt, hogy nem fogja támogatni Joe Biden elnök mindkét országnak együtt szánt 106 milliárd dolláros segélycsomagját.

Johnson a Fox News hírtelevíziónak adott interjújában elmondta, hogy általában véve aggályai vannak Ukrajna finanszírozásával kapcsolatban, és úgy véli, hogy az Izraelnek szánt pénzeket máshol végrehajtott megszorításokból kell finanszírozni.

A politikus csütörtökön találkozott Joe Bidennel, és elmondta a Fehér Ház munkatársainak: a képviselőházi republikánusok között egyetértés van abban, hogy ezeket a kérdéseket ketté kell választani.

Biden azt szeretné, ha a kongresszus 106 milliárd dolláros kiegészítő finanszírozást biztosítana, amelynek nagy részét Ukrajna védelmének megerősítésére fordítanák, a fennmaradó összeget pedig Izrael, az indo-csendes-óceáni térség és a határvédelem között osztanák szét.



https://ujszo.com/kulfold/az-usa-sz...-szant-tamogatasi-kerelmet-kette-kell-osztani
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 889
35 360
113

Németország újabb katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának​

A következőket tartalmazta:

► egy IRIS-T SLM légvédelmi rendszer;
► rakéták az IRIS-T számára;
► egy TRML-4D radar;
► négy páncélozott személyszállító;
► négy HX81
► négy tartályos pótkocsi;
► hat határőr jármű;
► nyolc vektoros UAV;
► öt felszíni drón;
► négy GO 12 ellenelemes radar;
► M26 kazettás lőszer HIMARS-hoz;t
► 10 ezer védőszemüveg.
Источник: https://rusvesna.su/news/1698410795

Az ellenség ismét támadásba lendült Rabotinónál (MAP)​

Az ukrán fegyveres erők főtámadásának iránya: a Zaporozsjei Front Orekhovsky szakasza.
Источник: https://rusvesna.su/news/1698414513
ez szerintem már megkésett már nem marad radaros vadászgépe az ukránnak... kipattogtatták a ruszkik a helikopterekért cserébe... ezzel a légtér radarlefedettsége nagyot csökkent. (jók voltak ám migek is arra hogy radarozzanak... hamarosan albatroszt kérnek majd radarral...egy akkora országra...
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
☝️
Aggasztó idők ☝️

Furcsa időket élünk. Háború dúl Kelet-Európában, népirtás az ME-ben élőben a tévében. A kínai hadihajók egyre közelebb kerülnek az USA-hoz. Egy titkos izraeli bázis Eritreában, amelyet húszik támadtak meg (ki tudta)

Nem akarom tovább fokozni az aggodalmaitokat, ti jó, jó emberek, de nézzétek meg, mekkora patkányt ☝️ talált egy orosz katona az SMO-ban!!

Tudassa velünk, ha négy lovast vagy egy nagy csoport sáskát lát...
.
Négy lovas? Én látom:

1. Fehér lovas koronát visel meghódítja az egész világot: Koronavírus
2. Vörös lovas: politikai és vallási háború nemzetek és testvérnépek közt és nemzeteken belül (mint a zsidók arabok, ukránok-oroszok,migráció)
3. Fekete lovas: az előzők okozta gazdasági válság összeomlás, de a gazdagok még gazdagabbak lesznek a luxuscikkeket nem érinti ez, de a világ nagyobb része elszegényedik.
4. A fakó lovas: az előző három okozta tömeges halál
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
882
4 988
93
HIMARS, Storm Shadow csak így kora reggel hirtelen 2.

Miért a háború után? Minden nap használják őket attól, hogy nem mutogatják. Minden nap harcolnak a gépek, de nem minden nap lövik ki őket, tehát a konzekvenciák ma is levonhatók. Persze nem 20 sec-es videókból ahogy ti csináljátok...
nézd. én elég közel ülök azokhoz, akiknek kvázi naprakész infóik vannak katonai vonalon. de ők messze nem ennyire optimisták, mint te vagy itt. sokkal reálisabban látják a teljes képet. pedig egyikük most ért vissza Luxemburgból, egy NATO konferenciáról ...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 751
80 139
113
nézd. én elég közel ülök azokhoz, akiknek kvázi naprakész infóik vannak katonai vonalon. de ők messze nem ennyire optimisták, mint te vagy itt. sokkal reálisabban látják a teljes képet. pedig egyikük most ért vissza Luxemburgból, egy NATO konferenciáról ...
Milyen optimizmusról is beszélsz egész pontosan?
 
  • Tetszik
Reactions: PPP

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 104
3 074
113
Négy lovas? Én látom:

1. Fehér lovas koronát visel meghódítja az egész világot: Koronavírus
2. Vörös lovas: politikai és vallási háború nemzetek és testvérnépek közt és nemzeteken belül (mint a zsidók arabok, ukránok-oroszok,migráció)
3. Fekete lovas: az előzők okozta gazdasági válság összeomlás, de a gazdagok még gazdagabbak lesznek a luxuscikkeket nem érinti ez, de a világ nagyobb része elszegényedik.
4. A fakó lovas: az előző három okozta tömeges halál
nem....ezek már megvoltak.(Jelenések ).....csak a "Béke és biztonságot" várjuk és akkor kuka mindennek.....jelenleg a déli király harcol a az északival.....de az északi nem győzhet....Dániel leírja pontosan..

A lovasok Isten népével vannak kapcsolataban
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
Holnap lesz ukrajnázós-kaukázosos Ultrahang, de ez most nem sikerült a legjobbra, csúszott is a felvétel meg agyilag kissé most zokni vagyok
Akkor csak a szokásos. :)





Megint kitaláltatok valami orbitálos marhaságot, amit elkezdtetek tényként kezelni...
Már a nyáron voktak lövöldöző Leopardról felvételek te nagyon te.
Pár darab 20 másodperces videó?

A nyár elmúlt. Lassan itt az ősz közepe. Mi a helyzet az eredményekkel?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 345
55 860
113

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 320
10 820
113
Ebben igazad van voltak, kiképzésen gumi lövedékkel.
Alapvetően teljesen lényegtelen, hogy lőttek, vagy sem.
A lényeg az, hogy milyen eredményt értek el a használatukkal.
A gond az, hogy még ezt sem lehet tudni, tehát olyan nagyon nem volt látványos hasznuk, valószínűleg azért, mert egyrészt kevés van belőle, másrészt amíg az a feladat, hogy keresztül kell vágni az aknamezőn rájuk zúduló tüzérségi tűz, helikopterek és drónok támadása kíséretében, gyakorlatilag esélytelen, hogy bármit elérnek velük.
Mondjuk ki, az, hogy semmilyen eredmény nem látszik a nyugati harckocsiktól, nem a harckocsik hibája, hanem a körülményeké.

Azt viszont joggal lehet felvetni, hogy ha ugyanabból a pénzből 3 db kicsit gyengébb orosz gépet megkap az orosz hadsereg, mint amennyiből legyártanak 1 db nyugati, és hasonló az arány az egyéb harceszközöknél is, akkor az oroszok előnyben vannak e témában.

Csak a logikájára rámutatva a gondolatmenetnek, nem írok pontos típusokat (amúgy sem értek annyira hozzá, hogy tudjam, melyiknek melyik típus az ellenpárja), legyen a Nyugati harckocsi vs Orosz harckocsi összehasonlítás.

Ha a nyugatit tekintjük hatékonyság szempontjából 100%-nak, a vele szembe állított oroszt mondjuk 70%-osnak (legyünk jószívűek).
Az oroszok legyártanak mondjuk 10 millió akármilyen pénzből havonta 10db-ot a 70%-osból, ezzel szemben a nyugatiból legyártanak havonta 3-t a 100%-osból (ismét legyünk jószívűek).
Az eredmény az 1 év múlva:
Az oroszoknak van 120 millióból 100 db 70%-os = 7000%.
A nyugatiaknak van 120 millióból 36 db 100%-os = 3600%.

Ez itt a lényeg, legalábbis a háború kimenetelét illetően.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 839
48 566
113
Az eredmény az 1 év múlva:
Az oroszoknak van 120 millióból 100 db 70%-os = 7000%.
A nyugatiaknak van 120 millióból 36 db 100%-os = 3600%.
Kifelejted, hogy a nyugati hadiipari cég még mennyire akasztja le az adott hadsereget a járulékos költségekkel: tréning, karbantartàsi szerződések, későbbi bővítések, stb.
Őket csak az érdekli, hogy fekete legyen a szám a negyedéves jelentés alján, illetve minél többet érjenen a részvényeik.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 751
80 139
113
Kifelejted, hogy a nyugati hadiipari cég még mennyire akasztja le az adott hadsereget a járulékos költségekkel: tréning, karbantartàsi szerződések, későbbi bővítések, stb.
Őket csak az érdekli, hogy fekete legyen a szám a negyedéves jelentés alján, illetve minél többet érjenen a részvényeik.
Szerinted az orosz cuccokhoz nincs ilyesmi és pl az alkatrészeket Iván esztergálja a laktanya sarkában? Már a T-90M is van annyira összetett, hogy legalább olyan support kelljen hozzá, mint a nyugati típusokhoz, hogy a T-14-ről ne is beszéljek.