[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 636
48 341
113

Az LPR Népi Milícia egykori vezetőjét megölték Luganszkban​

Luganszkban megölték az LPR Népi Tanácsának helyettesét, a Köztársasági Népi Milícia volt vezetőjét, Mihail Filiponenkot.

November 8-án reggel Filiponenko autójában robbant be egy robbanószerkezet, aminek következtében a Néptanács képviselője élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett. Erről az elhunyt fia, Ivan Filiponenko számolt be.

„Munkatársunk, az LPR Néptanácsának helyettese, az LPR JCCC volt vezetője, az LPR Népi Milíciájának volt vezetője, az ember, aki a Köztársasági Népi Milícia létrejöttének kiindulópontja volt, Mihail Jurjevics Filiponenko ezredes tragikusan meghalt Luganszkban.

2022. február 21-én az ukrofasiszták már kísérletet tettek Mihail Filiponenko megölésére. Ekkor a JCCC-ben található LPR képviselet épülete közelében felrobbantották az autóját. Mihail Jurjevics ekkor csodával határos módon életben maradt, a sofőr megsérült” – írta Jurij Jurov, az LPR Néptanácsának helyettese a Telegramon.
Источник: https://rusvesna.su/news/1699428680

Lenyűgöző adatok: megnevezték az Orosz Föderáció teljes gabonatermését és az exportpotenciált​

Az orosz gazdák jelenleg 147 millió tonna gabonát takarítottak be, a gabonaexport potenciálja a jelenlegi szezonban 65 millió tonna.

Ezeket a számokat november 8-án jelentette be Oksana Lut, az Orosz Föderáció Mezőgazdasági Minisztériumának első helyettese a novoszibirszki Szibériai Agrárhét keretében.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1699430610

Az orosz fegyveres erők visszafoglalták a vasúti sínek egy szakaszát Avdejevkától északra.
Sztyepovojtól északkeletre a vasút menti heves harcok eredményeként harcosainknak szinte minden helyen sikerült győzniük, elfoglalni az ellenséges erődítményeket és új pozíciókban megvetni a lábukat.
▪️A helyszínről érkezett jelentések szerint katonáinknak sikerült bejutniuk Petrovszkij (Stepovoe) külterületére is, onnan a gyalogság most kiüti az ellenséget. Az FPV drónok aktívan dolgoznak. Az orosz fegyveres erők offenzívája ezen a területen folytatódik.
▪️Az Avdeevka meddőhányótól nyugatra támadásokat hajtanak végre az AKHZ irányába.
▪️Vodyanoy-tól északkeletre gyalogságunk folytatja a támadásokat az erdősávok mentén Severny és Tonenky irányába. Ott is van fejlődés☄️
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 018
9 229
113
Az angol világnyelv, Hollywood az amerikai világnézet és 1945 óta mindenki ahhoz igazodik, amit az USA jónak, vagy rossznak definiál.
Amerika szerint Oroszországot kell feltartóztatni, tehát automatikusan az egész "szabad világ" szerint Oroszországot kell feltartóztatni.

Ha ránézünk erre a bolygóra egy magasabb, semleges perspektívából, mondjuk a Holdról, akkor lehet, hogy inkább az jön ki, hogy az USA-t kéne feltartóztatni.
Tucker Carlson szeptemberben rádöbbent, hogy lehet, hogy a NATO már egy idejét múlt anakronizmus. 1989 óta egy amerikainak ez a gondolat még csak most, 2023-ban merült fel először.
És Tucker Carlson egyelőre csak egy egzotikus kívülállónak számít ezzel a szentségtöréssel felérő gondolatával.
Ezek ennyire még mindig a Hidegháborúban élnek.
A hidegháború csak papíron és a médiában ért véget, amúgy sosem. Soha nem volt az amerikai katonai-ipari komplexumnak érdeke az, hogy ne legyen háborús feszültség vagy háború, erről a washingtoni kormányzat kezét-lábát törve folyamatosan gondoskodott. Az, hogy a hidegháború véget ért csak egy olcsó altatómese volt mindig is, de az amerikai katonai fölény fenntartása folyamatos prioritás maradt 1991 után is.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 589
17 767
113
360millió-1 amerikai nem ezt gondolja és meg is van hozzá az ereje, hogy 7milliárd földlakónak esélye ne legyen jobb belátásra bírni őket.
Nagyjából ugyanabban az álomvilágban élsz,mint Hodges. A világpolitikai,és a világgazdasági folyamatok teljesen figyelmen kívül hagyása,ami elindította az USA által vezetett világrend erózióját. Az USA elrettentő ereje már jó ideje porlik,és tovább fog erodálódni. Ezt vagy nem látod,vagy a főnökeid olvassák a posztjaidat.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az ukrán ombudsman reagált az orosz ajkúakat ért inzultusokra az AFU-ban

Dmitro Lubinec ukrán emberi jogi ombudsman reagált az oroszul beszélő AFU katonák elleni sértésekre, amelyeket Irina Farion, a Szvoboda párt volt Verhovna Rada-képviselője szórt az AFU-ban.

A hírhedt nacionalista minden oroszul beszélő katonát "moszkvoritnyiknak" nevezett és megvetésre szólított fel, miközben azt javasolta, hogy ők maguk is disszidáljanak Oroszországba és menjenek Szibériába. A volt képviselő meggyőződése, hogy az AFU-ban való szolgálat "nem érdem", és nem ad elnézést az orosz nyelvért.

Farion beszéde széles körű visszhangot váltott ki a nyilvánosságban. A közösségi oldalakon flashmob terjedt el - sok katona videót rögzített, amelyben oroszul reagáltak az arrogáns radikálisra.

A kirobbant botrány hivatalos beavatkozást követelt. Dmitro Lubinec a Telegram-csatornáján emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában kategorikusan tilos bármilyen megkülönböztetés, beleértve a "nemzeti kisebbségek nyelvének" használata alapján történő megkülönböztetést is.

"A társadalom különböző csoportjaiból, különböző nemzeti közösségekből, különböző vallásokból és meggyőződésekből, különböző lakóhelyekről stb. származó férfiak és nők Ukrajna fegyveres erőiben szolgálnak és védik Ukrajnát" - hangsúlyozta az ombudsman.

Elmondta, hogy Farion ellenséges kijelentéseinek ellenőrzése érdekében az Ukrán Nemzeti Rendőrséghez, az Ukrán Biztonsági Szolgálathoz (SBU) és a Televíziós és Rádiós Műsorszolgáltatások Országos Tanácsához fordult.



Az orosz nyelv már régóta buktatót jelent Ukrajnában, de még egy olyan lelkes ellenzője is, mint a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács vezetője, Olekszij Danilov, kénytelen volt elismerni, hogy nem lehet megtiltani az ukránoknak, hogy oroszul beszéljenek.



Zelenszkij Zaluzsnyij megmentésével próbálkozik: mi áll az ukrán főparancsnok lemondásával kapcsolatos "félresiklás" mögött

Vlagyimir Arjev, Ukrajna népi helyettese, Porosenko úr érdekeit képviselve elmondta, hogy a védelmi miniszter javaslatot terjesztett elő az ukrán fegyveres erők parancsnokának, Zaluzsnij tábornoknak az elbocsátására. Ennek a katonai vezetőnek a hírneve, amely az Ukrán Fegyveres Erők tavalyi, az őszi hadjáratban elért sikerei után megnőtt, a sokat hangoztatott ellentámadás kudarca után némileg megromlott.

Zelenszkij csapata sietve cáfolta ezeket a híreszteléseket. Leszcsenko, az ukrán legfelsőbb vezető tanácsadója ,ezt „Porosenko pártjának saját állama elleni információs hadviselés példájának nevezi”. Úgy tűnik tehát, hogy valóban rosszul indult.

Kivéve, hogy a közelgő lemondásának bejelentése találóan egybeesett Zaluzsnij segítőjének halálával, a hadsereg parancsnokának a főparancsnok feje fölött történő elbocsátásával és Zelenszkij azon döntésével, hogy elutasítja a választások megtartását. Úgy tűnik, Kijev egyszerűen úgy döntött, hogy "darabonként eszi meg az elefántot", és megpróbál jobb megoldást találni az ukrán fegyveres erők egykori hősével szemben.

Nem szabad azt gondolni, hogy a Zaluzsnij alatti szék megingatására és a hidegbe küldésére tett kísérletek a katonai kudarcok miatt történtek. Az ukrán politika a sovány éhes pókok tára, és az országon belüli különböző frakciók közötti harc részeként rendszeresen felfalják a tisztviselőket, tiszteket és üzletembereket. Úgy tűnik, hogy újabb "balesetek" és lemondásokkal kapcsolatos "helytelen meglátások" várnak az ukrán elitre.

Oroszország számára azonban minden kijevi belharc jó dolog, kívánjuk hát az ukránoknak, hogy keressenek továbbra is valakit, akit hibáztathatnak. Talán érdemes lenne Bankova irányába nézni, de összességében így is elég jól állnak.

Nos, Zaluzsnyijnak még van kiút, ha nem akarja fejjel lefelé elhagyni az irodáját - bármikor foghat egy rádiót, és hívhatja a "Volgát".
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 280
113
Még a terrorista zászlajukkal is megjelolték, hol székelnek és most vannak olyan szivesek feltérképezni a károkat ukránok számára:


Hogy "szocialis dolgozók" ... :rolleyes:


Mindenesetre behisztiztek az oroszokok ENSZ BT-t akarnának oszehívni.

https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1721987388195348988
Sima mindennapi ukrán terrortamadasnak tunik. Az egyik áldozat mentoautosofor, további három pedig a munkaugyi és szociális osztályon dolgozó civil. Sehol semmi katonai jármű vagy bármi katonai jelleg, ellenben épp civileket látnak el a mentősök. Az ukránok civilek elleni nepirtasa 2014 óta tart arrafelé, több tízezer jarokelot, buszon utazót, piacon vásárolható, babakocsit tologatót, ház előtt padon ucsorgot, iskolából hazafelé tartót, öltek meg szandekosan már azota többek közt a Nyugat által atadott fegyverekkel is.
Ezek tények, és a nyugat erkölcsileg teljesen azonosul az ukrán militans elkovetokkel.
Közvetlen a terrortamadas utáni felvételek.

Újabb ukrán merénylet, lesz gondja meg a világnak a háború után hontalan a váló ukrán terroristák szetszeledesevel. Jó pénzért, bűnözőkent, fanatizmusbol bárkit meg fognak ölni.

Tíz újabb magát megadott ukrán katona, 150 fő adta meg magát Kupjanszk térségében.


Ez a siratofal ukrán verziója?
Itt a hiányzó ukrán hadsereg.

"
Az orosz fegyveres erők visszafoglalták a vasúti sínek egy részét Avdejevkától északra.

A DONYETSK DPR NEWS NOR jelentése szerint Sztyepovojtól északkeletre a vasút mentén folytatott heves csaták eredményeként az orosz harcosoknak szinte minden helyen sikerült legyőzniük azt, elfoglalni az ellenség erődítményeit és új pozíciókban megvetni a lábukat.

A helyszínről érkezett jelentések szerint az orosz katonáknak sikerült bejutniuk Petrovszkij (Stepovoe) külterületére is, a gyalogság most onnan üti ki az ellenséget. Az FPV drónok aktívan dolgoznak. Az orosz fegyveres erők offenzívája ezen a területen folytatódik.

Az Avdeevka hulladékhegytől nyugatra támadásokat hajtanak végre az AKHZ irányába.

Az oroszországi Vodyanoytól északkeletre a gyalogság folytatja a támadásokat az erdősávok mentén Severny és Tonenky irányában. Ott is van fejlődés"

Marder kilovese ATGM-el, előtte meg adtak míg mindenki beszall.

Nemsokára jönni fognak az Ábrahám videók is.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 501
113
Az angol világnyelv, Hollywood az amerikai világnézet és 1945 óta mindenki ahhoz igazodik, amit az USA jónak, vagy rossznak definiál.
Amerika szerint Oroszországot kell feltartóztatni, tehát automatikusan az egész "szabad világ" szerint Oroszországot kell feltartóztatni.

Ha ránézünk erre a bolygóra egy magasabb, semleges perspektívából, mondjuk a Holdról, akkor lehet, hogy inkább az jön ki, hogy az USA-t kéne feltartóztatni.
Tucker Carlson szeptemberben rádöbbent, hogy lehet, hogy a NATO már egy idejét múlt anakronizmus. 1989 óta egy amerikainak ez a gondolat még csak most, 2023-ban merült fel először.
És Tucker Carlson egyelőre csak egy egzotikus kívülállónak számít ezzel a szentségtöréssel felérő gondolatával.
Ezek ennyire még mindig a Hidegháborúban élnek.

Igazad van, de a hidegháborús gondolkodás sokkal inkább jellemzi Putyint. Bosszú vágya, birodalomi ambíciói miatt van ez a háború.
Az USA még mindig jobb feltételeket nyújt, mint Putyin. Ezért inkább tartozna mindenki az USA érdekszférájába, mint Putyin birodalmához.

Szabó viszont félre magyarázza az orosz nukleáris doktrimat. Nincs benn olyan, amit ír, ráadásul az atom nem megoldás Putyinnak, hiszen biztosan el pusztul ő és Oroszország is. Ezt egy tábornok tudja, Szabó meg hülyének nézi az olvasóit.

Ez az orosz propaganda sugalmazott fenyegetése a laikusoknak.
Egy vesztésre álló futbalmeccsen Putyin azzal fenyegetőzik, hogy ha veszít, akkor megöl mindenkit...
:)
A kérdés, hogy egy ilyen minek focizik?
Lásd orosz olimpiai dopping csalás.

Hihetetlen, hogy hétről-hétre újra és újra felfedezi valaki, hogy egy intenzív háborúban vannak veszteségek is, mindkét oldalon... Erről szól az anyagháború, ahogy írtad is, viszont én úgy látom, hogy ezt az orosz jobban fogja, sőt már jelenleg is jobban bírja mint a másik oldal. Az ukrán oldalon kisebb eleve a merítés lehetősége és ez is ráadásul kintről jön és az adakozók kénye-kedvének van kitéve, ráadásul a célpontválasztás is sok esetben megkérdőjelezhető, ha már anyagháborút akar vívni az ukrán. Pl. akár ez a kis hajó elleni támadás, akár a hónapok óta dokkban álló és előzetesen is több hónapig tartó javításon lévő tengeralattjáró, Donyeck lakókörleteinek HIMARSozása, stb...

Én úgy látom néha csak azért megy épp arra a valamire a csapás, mert rég volt bemutatható médiaesemény és a kemény, értékes célpontokat nehéz (sok esetben szinte lehetetlen) elérni, ott eredményeket felmutatni.

Van igazságod. Lehetne hatékonyabban pusztítani az orosz erejét.

Az anyagháború állását nehéz megítélni, mert mindkét propaganda erősen dolgozik azon, hogy senki se lásson tisztán.

Az orosz "végtelen erőforrás" narrativa is erősen vérzik. A nyugati támogatás pedig erősen USA (elnök) függő.
Viszont bármelyik is csuklik előbb össze, a nyertes egyik esetben sem tudja könnyen elérni eredeti célját.
Ha Putyin nyer, el kell foglalnia egy 600 ezer km2-es országot, ellenséges lakossággal. Mivel, kivel, meddig?
Ha az orosz haderő adja fel, akkor viszont Krím visszafoglalása lenne nagy falat az ukránnak.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 098
24 731
113
Most ez van, ha tetszik ha nem.
most az van,hogy 360 milla amerikai azt hitte hogy ők fújják a passzátszelet ..
majd leesik neked is egyszer,hogy a (képzelt) amerikai hegemónia bukásának vagyunk most szemtanúi ..
érdekes módon olyan országokat nem mer "felkérdezni" mint pl É-korea vagy Irán .. és pont az oroszokkal vagy kínával akar tengelyt akasztani .. hát sok sikert.

neked pedig jó reggelt kívánok ha majd egyszer felébredtél.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 320
10 818
113
Most ez van, ha tetszik ha nem.
Nem most ez van, hanem eddig így volt. Most meg minden bizonytalan és ingatag.
A történelem nem egy statikus pillanatkép, nem is értem ezt a felvetést. Érezhette azt a római polgár 450-ben, hogy Róma mindenható, mert így szokta meg, de ettől még nem így volt, csak akkor még nem robbant az arcába. De az összes világbirodalom polgára a történelem folyamán hasonló cipőben járhatott. Kivéve persze azok, akik nem zárták magukat a kis buborékjukba.
Ettől persze lehet, hogy az USA meg tudja végül őrizni (vagy épp visszaállítani) a hegemóniáját, de jelenleg kihívták a hóra és a küzdelem még zajlik és nyílt.


Ha Putyin nyer, el kell foglalnia egy 600 ezer km2-es országot, ellenséges lakossággal. Mivel, kivel, meddig?
Ha az orosz haderő adja fel, akkor viszont Krím visszafoglalása lenne nagy falat az ukránnak.
Mindig ide kanyarodsz vissza, pedig ez úgy baromság, ahogy van. Nem kell neki és nem is akarja elfoglalni egész Ukrajnát, pláne nem azokat a területeket, amelyek nem orosz ajkúak nagyrészt. Az oroszoknak bőven megfelelő, ha a keleti és déli területeket benyelik (ahol az ipar, mezőgazdaság nagyobbik része összpontosul, ott a tengerpart, ráadásul az ott maradó lakosság nem ellenséges, mert az ellenségesek már vagy leléptek, vagy meghaltak a fronton), a nyugati-északnyugati rész meg megmarad Ukrajnának, amit felvehet az EU (hogy még azt is csődbe vigyék), annyit kötnek ki nekik az oroszok, hogy a NATO-ba nem léphetnek be.

Hülye lenne Putyin egész Ukrajnát megszállni, lehet őt utálni, de ennyire azért nem kéne analfabétának nézni, mert az kontraproduktív.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 543
32 032
113
Szerintem Zeli kap utilaput inkább, felkészül, Olekszij Aresztovics....
..........
Grom E-1
Kremennaya környékén feltűnt a Wagner
Ahoj Bandera
Ukrán harckocsit a túlpartra!
Iszlám bankrendszer...
Krynki felé
Budanov lesz Brutus?
Összfogl.07. 14h
Vezetői hiba
Olena Zelenszkaya Alapítvány (cikk)
Palesztin az SVO mellett
Ukrán átszervezés
Mirgorod
Azovi-vasút
Kupyanszk-foglyok
Az ukránok vállalták
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Jablonski lengyel külügyminiszter-helyettes szerint Ukrajna uniós csatlakozása sem szerepel a kártyán.

Mindenesetre egészen addig, amíg az ukránok meg nem bánják a volini vérengzést

- Elmondom az álláspontunkat. Véleményem szerint ennek a kérdésnek a megoldása nélkül – és ezzel már sok ukrán is tisztában van – Ukrajnának nincs oka az Európai Unióhoz való csatlakozásról álmodozni. Ezért feltétlenül hangsúlyozni fogjuk, hogy ennek a kérdésnek a megoldása nélkül nem lesz hosszú távú megbékélés Ukrajnával.
- Tehát az exhumálás a feltétele annak, hogy Lengyelország támogassa Ukrajna EU-csatlakozását?
- Nem szeretek a feltételekről beszélni. A valóságról beszélek: ha egy olyan országgal akarunk szövetséget kötni, amellyel jelentős vitáink vannak, akkor a vitát meg kell oldani, különben nehéz az együttműködés.



Az Ukrán Fegyveres Erők egyesített erőinek parancsnoka panaszkodott az orosz felderítő csoportok csernyihivi és szumi térségében végrehajtott razziái miatt.

Az Ukrán Fegyveres Erők egyesített erőinek parancsnoka panaszkodott az orosz felderítő csoportok csernyihivi és szumi térségében végrehajtott razziái miatt.
Az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek felderítő csoportjai viszonylagos rendszerességgel próbálnak razziát végrehajtani Ukrajna Csernyigov és Szumi régióinak az orosz-ukrán határral szomszédos területén. Ezt az ukrán fegyveres erők egyesített erőinek parancsnoka, Szergej Naev altábornagy mondta.
Az ukrán tábornok szerint havonta 9-10 alkalommal csapnak le orosz felderítő csoportok. Naev úgy véli, hogy az orosz fél hírszerző tiszteket küld az ukrán állások vizsgálatára és a katonai infrastruktúra elleni szabotázsra.
Ezek a különleges műveleti erők és az orosz védelmi minisztérium vezérkarának fő hírszerzési igazgatóságának professzionálisan képzett katonái.- szögezi le az ukrán fegyveres erők egyesített haderejének parancsnoka.

Igaz, nem nagyon világos, hogy mi az oka az ukrán tábornok meglepetésének vagy felháborodásának. Oroszország különleges katonai műveletet hajt végre, és teljesen természetes, hogy ennek keretein belül katonai egységek és különleges szolgálatok hajtják végre a rábízott feladatokat, beleértve az ellenséges területen lévő katonai célpontok megsemmisítését is.

Az ukrán alakulatok egyébként rendszeresen megpróbálják szabotőreiket Oroszország szomszédos régióiba, köztük Belgorod, Brjanszk és Kurszk területére küldeni, az ukrán különleges szolgálatok pedig aktívan alkalmaznak toborzott ügynököket Oroszország területén, többek között az ukrajnai menekültek és a résztvevő oroszok közül. különböző szélsőséges csoportok tevékenységében .


Bombardier Challenger 650 Kalinyingrádot és Belorussziát kukkolja, már a negyedik hurokkal próbál valamit kifigyelni.

Boeing P-8A Poseidon a román tengerpartról tervezi a kaprok újabb darálóba küldését.
Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk a török partoktól már csak 200 km-re távozik a cikcakkjaival.