[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Mi folyik Herszonban? - Az ukránok 4 km-rel meghosszabbították hídfőállásukat a Dnyeper déli partján!

Az oroszok (még) nem küldenek erősítést - Avgyejevkát tartják elsődleges prioritásnak
Herszonban megteremtődtek a feltételek egy új háborús front kialakulásához, mivel az ukránok 4 km-re kiterjesztették hídfőállásukat a Dnyeper déli partjától Poime település határáig!
Az október közepén létrehozott hídfőállást, amelyet az oroszok képtelenséget mutattak a felszámolására, mivel állítólag nem tudnak erősítést küldeni, mivel minden orosz erő Avgyejevkában, Buhmutban és Kupjanszkban támadó akciókkal van elfoglalva, miközben a Zaporozsjei fronton védekező pozíciót tartanak fenn.
Valójában az a mintegy 300 ukrán tengerészgyalogos, akik átkeltek a Dnyeperen, a velük együtt átkelő páncélozott járművekkel, támadó műveleteket hajtottak végre orosz célpontok ellen, valamint szabotázsakciókat hajtottak végre.
Csapást mértek egy szkandovszki szállodára, ahol orosz tisztek tartózkodnak, és legalább hármat megöltek közülük.
Leszedtek orosz járőröket és megsemmisítettek orosz TMA-kat, valamint egy ágyút.
Az orosz vezérkar teljes mértékben tisztában van a helyzettel, de egyelőre nem a fő fenyegetést látja a történtekben, hanem Kijev kísérletét arra, hogy kritikus erőket vonjon vissza azokról a frontokról, ahol az oroszok nagyon közel vannak a nagy győzelmekhez.

Avgyejevka kiemelt fontosságúnak számít, mert elfoglalása nagyban megkönnyíti az oroszok ukrajnai hadműveletét.
Ugyanezt gondolják Kupjanszkról is, míg Bahmutban úgy tűnik, hogy az oroszok számára nagyon pozitívan alakulnak a dolgok.
Úgy vélik, hogy még ha az ukránok ki is bővítik a hídfőállásukat, nincs elegendő katonai személyzetük és elegendő lőszerük ennek támogatására.

Rogov kétségbeesésnek nevezi Zelenszkij szavait a támadással kapcsolatban.
SIMFEROPOL, november 10. - RIA Novosti.

Volodimir Rogov, a "Együtt vagyunk Oroszországgal" elnevezésű zaporozsjei közéleti mozgalom vezetője kétségbeejtőnek nevezte Vlagyimir Zelenszkij nyilatkozatát az ukrán csapatok ellentámadásának folytatására vonatkozó tervekről.
Korábban Zelenszkij azt mondta, hogy az AFU idén és jövőre újabb offenzívakísérleteket tervez meghatározott irányokban.
"Zelenszkijnek nem kellene 2024-ről beszélnie, neki még 2023-at kellene megélnie. Most kétségbe van esve és sarokba van szorítva. Ukrajnában komoly politikai válság készülődik, amelyben Zelenszkijt a brit szolgálatokon és egy kis csapat társán kívül senki sem fogja támogatni" - mondta Rogov a RIA Novosztyinak.
Rogov szerint a Nyugat lassan elkezdi csökkenteni a Zelenszkij rezsimjének nyújtott pénzügyi támogatás mértékét.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ezeket az ukrán katonákat is nato portások képezhették ki. Legrosszabb, hogy azt írják egy harckocsi ütött rajtuk.


Itt meg állítólag már Bakhmuttól északra akcióznak


Úgy néz ki Kína fogja újjáépíteni az orosz Fekete-tengeri flottát
vJyhqTF.jpg



Kávét iszol? Buzi-e vagy? Add inkább ukrajnának, a drogos magánvagyona alig másfél milliárd $-t hízott másfél év alatt, a többi bohócról nem is beszélve.


Buhanka-chan a speciális katonai kirándulás első napja óta szolgál


Volt egy érdekes levezetés is, hogy észak-koreai beszerzés több célú, egyrészt szó szerint fillérekért jutnak lőszerhez, fegyverekhez stb. Másrészt, az északi hadiipar megpörgetése azt jelenti, hogy saját maguk használják fel a kitermelt ásványokat, és a cserébe kapott élelmiszerekkel el tudja látni a lakosságot, ezzel alávágva a dél-koreai iparnak amelyik az olcsó északi nyersanyagokra épül.


EU szerte nézhető ukrán csatorna adása arról milyen zseniális átverés volt a nagy tavaszi offenzíva.


"There are decades where nothing happens; and there are weeks where decades happen"
-Vladimir Ilyich Lenin.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az ukrán hadsereg most veszíti el állásait Bakhmut közelében, amelyért hat hónapig harcolt (videók, térképfrissítés)

Az elmúlt napokban az orosz hadsereg támadásba lendült az artyomovszki (volt Bahmut) front déli és északi szárnyán. Ukrán források és katonai parancsnokok megerősítik, hogy az ukrán erők most veszítik el azt a területet, amelyért június óta harcolnak.
Délen az Orosz Föderáció fegyveres erői ellentámadásokat indítottak és megközelítették Klescsejevka falut. Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) már hónapok óta próbálnak áttörni a falun és a keletre vezető vasútvonalon. Az orosz támadások következtében az ukrán erők kénytelenek voltak visszavonulni és feladni a falutól északra lévő állásaikat, és védelembe vonulni.
A frontról érkező legfrissebb jelentések szerint a masszív tüzérségi lövések után az orosz erők behatoltak a romos településre, és Klescsejevkában folynak a harcok. A falu nagyrészt a szürke zónában van. Mivel a harcok során súlyosan megrongálódott, az épületekben szinte alig maradt erődítmény. Az AFU továbbra is ellenőrzése alatt tartja a Klescsejevkától nyugatra fekvő domináns magaslatot. Ahhoz, hogy a falu romjai fölött az orosz hadsereg átvegye az ellenőrzést, az orosz hadseregnek újra el kell foglalnia a magaslatot, és fel kell takarítani a közeli területeket.
Andrejevka falu szintén a szürke zónában van, míg Kurgyumovka továbbra is orosz ellenőrzés alatt áll.
Néhány nappal ezelőtt az orosz erők Artyomovszktól (Bahmut) északra is támadást indítottak, és az ukrán hadvezetés kénytelen volt a déli szárnyról északra átcsoportosítani néhány erőt. Ennek következtében az ukrán védelem Klescsejevka és Andrejevka közelében meggyengült. A Berhovka felől indított újabb támadások lehetővé tették az orosz hadsereg számára, hogy 1,5 km-t előrenyomuljon a víztározó térségében és megközelítse Bogdanovkát.
Az Artyomovszk (Bahmut) térségében elért orosz taktikai sikerek egyik fő oka valószínűleg az Avgyejevka körüli orosz előrenyomulás Donyeck irányába. A bekerítés veszélye arra kényszerítette az AFU parancsnokságát, hogy az artyomovszki csoportosítás tartalékainak egy részét Avgyejevka irányába helyezze át. Az orosz hadsereg a maga részéről kihasználta a helyzetet.






BRIT NÉPMESÉK:

Vége az ukrán ellentámadásnak?

Nov 9th 2023

Az Economist háborús nyomkövetője szerint a végéhez közeledik.
AZ UKRAJNAI HÁBORÚ holtpontra jutott. Valerij Zaluzsnij tábornok, Ukrajna főparancsnoka maga is elismerte ezt a The Economistnak nemrégiben adott interjújában. A régóta várt ellentámadás, amely június 4-én kezdődött komolyan, elakadt, és egyik oldalon sem történt területi nyereség vagy veszteség. Az alábbiakban két grafikon és egy térkép segít megmagyarázni a legújabb fejleményeket.
Első ábránk a The Economist háborús nyomkövetőjéből származik, amely műholdas adatokat használ a háborúval kapcsolatos tevékenységek nyomon követésére. A FIRMS által észlelt tüzeket követjük, amely eredetileg a NASA által az erdőtüzek észlelésére létrehozott rendszer. A gépi tanulási modellünk ezután megbecsüli, hogy ezek közül melyeket okozta a konfliktus (mondjuk robbanóanyagokból). A rendszert számos tényező akadályozhatja, többek között az időjárási viszonyok és a modellünk által végzett hibás címkézés. Hosszú időn keresztül azonban szisztematikusan képes nyomon követni a harcok mintáit.
A modell helyesen vette észre a május végi műveleteket, amelyek megalapozták a későbbi, júniusi támadást. Augusztus közepéig naponta közel ezer háborús tüzet észleltek, ahogy az ukrán erők dél felé, az orosz fő védelmi vonal felé harcoltak Zaporozsje oblasztyban, és végül augusztus 28-án felszabadították Robotinot. Október 13. óta azonban viszonylag tiszta égboltú napokon kevesebb mint 300 tüzet észleltünk, ami lassulásra utal.
Második ábránk azt mutatja, hogy mennyi terület cserélt gazdát. Az Institute for the Study of War (ISW) nevű agytröszt rendszeresen frissített térképei alapján kiszámolhatjuk, hogy a háború 2022-es kezdete óta mennyi területet foglalt el vagy veszített el Oroszország Ukrajnából. Az ISW térképei nyílt forrásokat, például felvételeket és műholdképeket használnak fel az ellenőrzési területek felméréséhez. Az adatok azt mutatják, hogy a harcok első napjaiban Oroszország hatalmas térnyerést ért el, majd jelentős veszteségek következtek, ahogy Ukrajna látványos védekezést hajtott végre. Ukrajna tavaly őszi ellentámadása során Oroszország az általa elfoglalt területek 13%-át veszítette el. Ehhez képest az idei ellentámadás június 4. óta szinte semmilyen tartós nyereséget nem hozott Ukrajna számára.
Térképünk mutatja, hol zajlanak a jelenlegi harcok. A déli tengelyen Robotino és Tokmak városa felé tartó nyomulás található, amelyet egy ukrán tábornok az offenzíva "minimális céljának" nevezett. Ukrán tisztségviselők azt mondják, hogy mivel inkább gyalogos, kis egységek támadnak, mint nagy páncélosok, így még akkor is folytatni tudják a támadást, amikor a tél felpuhítja a terepet. A lőszer azonban továbbra is korlátot jelent, és a tüzek csökkenése arra utal, hogy a lövedékek kezdhetnek fogytán lenni, ahogyan az észak-koreai lövedékek is elkezdenek nagy mennyiségben áramlani Oroszországba.
Egy másik heves harcoktól sújtott terület a Donyeck melletti Avgyejevka, ahol az orosz erők megpróbálják bevenni a három oldalról körülzárt, erősen megerősített várost - és nem sikerül nekik.
A harcok harmadik területe Herszon városától keletre található, ahol az ukrán erőknek az elmúlt hetekben sikerült létrehozniuk és megtartaniuk a Dnyeper déli oldalán egy partfalat - ez egy taktikai győzelem, amely lehetővé tette számukra, hogy nehézgépeket vezessenek át a folyón.
Az ukránok dicséretére legyen mondva, hogy a lassú mozgással valószínűleg elkerülték a hatalmas veszteségeket az orosz erőktől. Az ukránok megmutatták, hogy a Nyugat támogatásával képesek kemény harcot vívni. Ez a harc folytatódik: adataink azt sugallják, hogy az ellentámadás nagy lökése véget ért, nem pedig azt, hogy a háború véget ért. Ukrajna partnereinek hosszú harcra kell készülniük.


Még mindig megy a halott mosdatása. Brit hírszerzés hatása?

A kaprok megmutatták, hogy a Nyugat parancsára képesek az utolsó kaporig harcot vívni.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
649
2 245
93
Ezen az alapon akkor nem létezik Szlovákia mert azok akkor valójában csehek akik ha karnak szlovákul, beszélnek, ha nem akarnak akkor meg csehül. Sőt Ausztria sem egy létező állam, sőt Belgium sem az, hiszen ott is franciául beszélnek az egyik felén a másikon meg hollandul.
Viszont, akkor mi létezünk!!! Mert magyarul nem beszél senki!!! :)
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
948
11 098
93
.
.
Eszak Korea segitsege azert kell, mert nem volt eleg sajat gyartas, es a segitseg messze nem barati, hanem technologiaval kell fizetni. Feltehetöen Korea nagyot fog elörelepni a ballisztikus raketak, muholdak, söt atomfegyver temaban is sajnos.
Ugyanez Iran is, az orosz hadiipar presztizsenek nyilvan nagy pofon, hogy nem tudtak sajat dronokkal elöallni kellö szamban es minösegben, es Irantol kell vasarolni, de ha nincs, akkor nincs... Eszak Korea, Iran es tarsai szintu orszagok nyilvan a szovjet idökben lenezett orszagok voltak, akik öruljenek ha lebutitott exportverzios fegyvereket vehetnek/barati segitseget kapnak a nagy Szovjetuniotol, erre most fordul a kocka, es töluk kell kerni barati gesztust.
Írod te, mert ezt akarod hinni. De a megállapodásról, készletekről, kapacitásokról nem tudsz semmit, csak egy felröppent félinformációból extrapolálsz. Ez meg kb. olyan szintű, mintha azt mondanám, hogy az usa nem képes F-35-öt gyártani, azért kell itt az eu-ban összeszerelni párat, mert otthon csak manufakturálisan képesek pötyögni. Szerelnek itt össze F-35-öt? Naugye hogy igaz :)
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 479
31 838
113
Elemzés
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 848
56 487
113
Kezdődik a maszatolàs. A Die Welt, amelyik eddig naponta ukràn sikerekről és orosz kudarcokról számolt be, lassan kénytelen beismerni ( sajnos a fizető sorompó mögött) a The Economistban megjelent Zsaluzsni cikk után:

"Az ukrán ellentámadàs nagy sikerei eddig elmaradtak."
"Az ukrán stratégia, hogy idő folytán az orosz csapatokat felőröljék, meghiúsúlt." :)
"Az oroszoknal legalàbb 150000 halottjuk van. Minden más ország esetèben ekkora veszteségek már a háború végéhez vezettek volna.De nem Oroszországban, ahol olcsó az emberélet." idézik Zsaluzsnit. :)
"Az ukrán főparancsnok kijelentése valóban annak beismerése, hogy az ukrán ellentámadås kudarcot vallott? " kérdezi a költő.
És jön a válasz: "Valóban nem, ha megfontoljuk nemzetközi katonai szakértők és nagy hirnevű agytrösztök véleményét."
"Az ukrán támadás egész biztosan nagy veszteségeket okozott sz oroszoknak." idézik M.Koffmant, aki orosz katonai elemző (!) a Carnegie Endowment for international Peace-nál.
"Lassú haladás a déli fronton nem azt jelenti, hogy Ukrajna nem èri, vagy nem fogja elèrni céljait" idézik továbbá a washingtoni Center for Strategic international Studies-t ."Ez csak azt jelenti, hogy nehéz a terepet elfoglalni". "Jól lehetséges, hogy az ukràn támadås felgyorsul, ha sikerûl nekik az orosz védelmi vonalakat áttörni, vagy ha az orosz hadsereg egy operativ vagy stratégiai összeomlàst szenved el." :)
Aztán jönnek Zsaluzni álmodozåsai arról, hogyan lehet megnyerni a hàborút: Technológiai innovàció, új stratégiák, el az állóháborútól, vissza a mozgóháborúhoz, drónok tömeges használata, EW, blablabla.....De erről volt már szó itt.
Szép dolog a "minőségi sajtó".
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 820
48 413
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Románia elnöke kijelentette, hogy országa semmilyen körülmények között nem fog háborúzni Oroszországgal.

Ismerős? Bár, most már az elején kijelentette.

***************************************************************

Az ukránok bedobták a fehér törülközőt: Avgyejevka külvárosában az oroszok

Az orosz seregek a város “oldalain” tömörültek, káoszt és több száz halottat okozva.
Az ukrán erők visszavonulnak a városba! - A fogó ismét bezárult!
09/11/2023 - 20:51 in Κύρια θέματα, Ουκρανία

Az avgyejevkai fronton a fejlemények viharosak, mivel az orosz seregek északról és délről gyorsabban közelednek egymáshoz, mint azt Kijev várta. Az oroszok káoszt okoztak az ukrán ED soraiban és több száz áldozatot követeltek.
Ma az Orosz- harapófogó 1,5 km-re le volt zárva, és mára 5 km maradt Avgyejevka fizikai bekerítéséhez.
Gyakorlatilag az oroszok már körülvették a várost, mivel az Ukrán Gárda összes menekülési és utánpótlási vonala a tüzérségi lőtávolságon belül van.
Az ukrán katonák bedobták a fehér törülközőt. Komoly gondot okoz nekik a lőszerhiány, és sok katona megtagadja a parancsok végrehajtását, a Zelenszkij-Zaluzsnyij összecsapás pedig a tetőfokára hágott.
Videó: A 110. rohamhegyi dandár katonái súlyos veszteségeket szenvednek a gyalogsági támadásokban a meddőhányón vívott harcokban. Panaszkodnak, hogy a vezetés elhagyta a várost, és még mindig rengeteget küldenek a halálba minden nap.

Az oroszok folytatják előrenyomulásukat Avgyejevkán

Az orosz csapatok ismét sikeresen előrenyomultak és elfoglalták az ukrán fegyveres erők több pozícióját.
Ezt elismerik a térképeket publikáló ukrán katonai elemzők is.
„Vodjanojétól északkeletre az orosz fegyveres erők Avgyejevka irányába nyomultak előre. Az aktív ellenségeskedés folytatódik Szevernoje, Avgyejevka irányában és a Novoavgyejev főhadiszállástól északra.
Az avgyejevkai meddőhányótól nyugatra, Sztyepovojétől délkeletre és keletre az aktív katonai műveletek a vasút mentén és mögött is folytatódnak.”
Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara reggeli jelentésében közölte, hogy a Tavria parancsnoki és irányító egység Avdejevszka irányú felelősségi övezetében az orosz hadsereg nem adja fel az Avgyejevka bekerítését célzó erőfeszítéseit.
Az orosz fegyveres erők támadó hadműveleteket hajtanak végre N. Keramik, Sztepovoje, Avgyejevka, Szevernoje, Pervomajskoje falu területén.
Videó: Az új ‘Lancet’ kamikaze drón BRAT távérzékeléssel kiütötte az M2A2 Bradleyt
Videó: Orosz csapások ukrán páncélosok ellen Avgyejevkában

Az orosz seregek összefolynak Avgyejevka szárnyain – a déli külvárosokban az oroszok

Az elmúlt 24 órában észrevehetően megerősödött az orosz fojtogatás Avgyejevka körül.
Az orosz hadsereg egységei az északi és a déli szárnyról több mint másfél kilométert haladtak egymás felé. Az orosz csapatoknak sikerült átvenniük az irányítást több nagy ukrán erődítmény felett, és ennek az előrenyomulásnak köszönhetően jelenleg Avgyejevka déli elővárosában vannak.
Ukrán források azt állítják, hogy Avgyejevka irányban az orosz fegyveres erők jelentős számú gyalogsági csoportot és sok drónt használnak. Az orosz hadsereg által a front ezen szektorában alkalmazott taktika változatos.

Az oroszok három irányból működnek.

Avgyejevkától északra az orosz csapatok sikereit a Krasznogorovkától északnyugatra fekvő Sztepnoje térségben figyelték meg. A kertészeti társulás területét ellenőrzés alá vonták.
Ezenkívül az orosz tüzérség és légierő továbbra is intenzív támadásokat hajt végre az ukrán erők állásai ellen a kokszgyárban és Avgyejevka város határában.
A front egyes részein Avgyejevka külvárosától való távolság nem haladja meg az ötszáz métert. Az orosz hadsereg folyamatos támadásainak súlya alatt az ukrán hadsereg kénytelen kivonulni a külterületekről a lakott terület mélyére.

Ukrán megfigyelők ugyanakkor arról számoltak be, hogy Avgyejevka az ukrán fegyveres erők elit egységeinek tömegsírjává válik.
Videó: “Sparta” zászlóalj eléri az ukrán állásokat

Az oroszok biztosítják az északi szárnyat – Avgyejevka visszaszámol

Ukrán források megerősítik az orosz hadsereg egységeinek előrenyomulását Avgyejevkától északra, Sztyepovoje település térségében.
Az ukrán katonai közszolgálati Deep State szerint a vasúttól nyugatra két területen is folytatódik az orosz hadsereg offenzívája. Az orosz fegyveres erőknek sikerült eltalálniuk az ukrán hadsereg több megfigyelési pontját
Emellett orosz egységek behatoltak és elfoglalták a Sztyepovojétől északra fekvő Tocsmas dácsa üdülőfalut, más néven Tocsmas kertészeti szövetkezetet.
A település Krasznogorovka és Sztepovoje kerületek között található, és keleten Avgyejevkától északra a vasúttal határos.
A Tocsmas irányítása lehetővé teszi az orosz csapatok számára, hogy elérjék az ukrán egységek hátát Sztyepovojéban és a Sztyepovoje-Berdicsi szektort.
Következésképpen az orosz hadsereg immár biztosíthatja az egész északi szárnyat, és elfoglalhatja a két települést, Berdicsit és Sztyepovojét.

A Zaporozsja irányából Avgyejevkába szállított katonai felszereléseket orosz tüzérségi tűz és FPV drónok segítségével semmisítik meg.
A kijevi erők ellentámadásokat indítanak, hogy visszaszorítsák az orosz csapatokat a vasúti sínek mögé, de eredménytelenül. Az orosz hadsereg előrenyomulását a Sztyepovoje régióban az Amerikai Háborútanulmányi Intézet megerősíti.
Videó: Az orosz tank kiütötte az ukrán BMP-t
Videó: FPV drónok lőnek le ukrán páncélozott járműveket Avgyejevka környékén

Lásd a térképeket - Ezt a folyosót nyitva hagyták - A fogók záródnak
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
Románia elnöke kijelentette, hogy országa semmilyen körülmények között nem fog háborúzni Oroszországgal.

Ismerős? Bár, most már az elején kijelentette.

***************************************************************

Az ukránok bedobták a fehér törülközőt: Avgyejevka külvárosában az oroszok

Az orosz seregek a város “oldalain” tömörültek, káoszt és több száz halottat okozva.
Az ukrán erők visszavonulnak a városba! - A fogó ismét bezárult!
09/11/2023 - 20:51 in Κύρια θέματα, Ουκρανία

Az avgyejevkai fronton a fejlemények viharosak, mivel az orosz seregek északról és délről gyorsabban közelednek egymáshoz, mint azt Kijev várta. Az oroszok káoszt okoztak az ukrán ED soraiban és több száz áldozatot követeltek.
Ma az Orosz- harapófogó 1,5 km-re le volt zárva, és mára 5 km maradt Avgyejevka fizikai bekerítéséhez.
Gyakorlatilag az oroszok már körülvették a várost, mivel az Ukrán Gárda összes menekülési és utánpótlási vonala a tüzérségi lőtávolságon belül van.
Az ukrán katonák bedobták a fehér törülközőt. Komoly gondot okoz nekik a lőszerhiány, és sok katona megtagadja a parancsok végrehajtását, a Zelenszkij-Zaluzsnyij összecsapás pedig a tetőfokára hágott.
Videó: A 110. rohamhegyi dandár katonái súlyos veszteségeket szenvednek a gyalogsági támadásokban a meddőhányón vívott harcokban. Panaszkodnak, hogy a vezetés elhagyta a várost, és még mindig rengeteget küldenek a halálba minden nap.

Az oroszok folytatják előrenyomulásukat Avgyejevkán

Az orosz csapatok ismét sikeresen előrenyomultak és elfoglalták az ukrán fegyveres erők több pozícióját.
Ezt elismerik a térképeket publikáló ukrán katonai elemzők is.
„Vodjanojétól északkeletre az orosz fegyveres erők Avgyejevka irányába nyomultak előre. Az aktív ellenségeskedés folytatódik Szevernoje, Avgyejevka irányában és a Novoavgyejev főhadiszállástól északra.
Az avgyejevkai meddőhányótól nyugatra, Sztyepovojétől délkeletre és keletre az aktív katonai műveletek a vasút mentén és mögött is folytatódnak.”
Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara reggeli jelentésében közölte, hogy a Tavria parancsnoki és irányító egység Avdejevszka irányú felelősségi övezetében az orosz hadsereg nem adja fel az Avgyejevka bekerítését célzó erőfeszítéseit.
Az orosz fegyveres erők támadó hadműveleteket hajtanak végre N. Keramik, Sztepovoje, Avgyejevka, Szevernoje, Pervomajskoje falu területén.
Videó: Az új ‘Lancet’ kamikaze drón BRAT távérzékeléssel kiütötte az M2A2 Bradleyt
Videó: Orosz csapások ukrán páncélosok ellen Avgyejevkában

Az orosz seregek összefolynak Avgyejevka szárnyain – a déli külvárosokban az oroszok

Az elmúlt 24 órában észrevehetően megerősödött az orosz fojtogatás Avgyejevka körül.
Az orosz hadsereg egységei az északi és a déli szárnyról több mint másfél kilométert haladtak egymás felé. Az orosz csapatoknak sikerült átvenniük az irányítást több nagy ukrán erődítmény felett, és ennek az előrenyomulásnak köszönhetően jelenleg Avgyejevka déli elővárosában vannak.
Ukrán források azt állítják, hogy Avgyejevka irányban az orosz fegyveres erők jelentős számú gyalogsági csoportot és sok drónt használnak. Az orosz hadsereg által a front ezen szektorában alkalmazott taktika változatos.

Az oroszok három irányból működnek.

Avgyejevkától északra az orosz csapatok sikereit a Krasznogorovkától északnyugatra fekvő Sztepnoje térségben figyelték meg. A kertészeti társulás területét ellenőrzés alá vonták.
Ezenkívül az orosz tüzérség és légierő továbbra is intenzív támadásokat hajt végre az ukrán erők állásai ellen a kokszgyárban és Avgyejevka város határában.
A front egyes részein Avgyejevka külvárosától való távolság nem haladja meg az ötszáz métert. Az orosz hadsereg folyamatos támadásainak súlya alatt az ukrán hadsereg kénytelen kivonulni a külterületekről a lakott terület mélyére.

Ukrán megfigyelők ugyanakkor arról számoltak be, hogy Avgyejevka az ukrán fegyveres erők elit egységeinek tömegsírjává válik.
Videó: “Sparta” zászlóalj eléri az ukrán állásokat

Az oroszok biztosítják az északi szárnyat – Avgyejevka visszaszámol

Ukrán források megerősítik az orosz hadsereg egységeinek előrenyomulását Avgyejevkától északra, Sztyepovoje település térségében.
Az ukrán katonai közszolgálati Deep State szerint a vasúttól nyugatra két területen is folytatódik az orosz hadsereg offenzívája. Az orosz fegyveres erőknek sikerült eltalálniuk az ukrán hadsereg több megfigyelési pontját
Emellett orosz egységek behatoltak és elfoglalták a Sztyepovojétől északra fekvő Tocsmas dácsa üdülőfalut, más néven Tocsmas kertészeti szövetkezetet.
A település Krasznogorovka és Sztepovoje kerületek között található, és keleten Avgyejevkától északra a vasúttal határos.
A Tocsmas irányítása lehetővé teszi az orosz csapatok számára, hogy elérjék az ukrán egységek hátát Sztyepovojéban és a Sztyepovoje-Berdicsi szektort.
Következésképpen az orosz hadsereg immár biztosíthatja az egész északi szárnyat, és elfoglalhatja a két települést, Berdicsit és Sztyepovojét.

A Zaporozsja irányából Avgyejevkába szállított katonai felszereléseket orosz tüzérségi tűz és FPV drónok segítségével semmisítik meg.
A kijevi erők ellentámadásokat indítanak, hogy visszaszorítsák az orosz csapatokat a vasúti sínek mögé, de eredménytelenül. Az orosz hadsereg előrenyomulását a Sztyepovoje régióban az Amerikai Háborútanulmányi Intézet megerősíti.
Videó: Az orosz tank kiütötte az ukrán BMP-t
Videó: FPV drónok lőnek le ukrán páncélozott járműveket Avgyejevka környékén

Lásd a térképeket - Ezt a folyosót nyitva hagyták - A fogók záródnak
Remélem ezt az oroszok másként gondolják, és rendezik a román mioritikus birodalom kérdését. :D
Bár az amerikaiak is gondolhatják ezt ilyen kijelentés után. Nem lesz itt ábrahám. :D
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Észak-Korea KN-23, 24 és 25 rakétavetőket adhatott át Oroszországnak, a Hamis-Korea szerint


ukrán elfogatóparancs 54 külföldi dezertőr ellen...
első adag
második adag
harmadik adag



Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
  • The war in the US greatest ally continues. Day 35
  • THE KIKE'S MINIONS BANNED 16 RUSSIAN STREAMING PLATFORMS. Pay and watch Netflix, greedy goy
  • THE KIKE'S MINIONS TOLD GOYIM THAT AIR RAID ALARMS WILL NOW LAST LONGER
  • THE KIKE'S MINISTERS REMOVED MANY MONUMENTS FROM THE LIST OF CULTURAL HERITAGE. IT MEANS THEY ALL WILL BE DEMOLISHED/DESTROYED. Some ISIS-tier retardness supported by the west
  • MENTALLY ILL MUTT LIVES IN ONE OF THE LVIV UNDERGROUND PASSAGES. He claims that he's afraid of the US glowing agencies and is comfy the way he is now. His name's Eric
  • Private Bank (one of the biggest banks here) started to block goyim accounts if he suspects that a goy's buying cryptocurrencies
  • Britain has finished training Ukrainian goyim cannon fodder
  • Olaf Scholz claims that the war will last long
  • Fury grows against mutts in Arab world. Dementia Joe is aware of it (CNN)
  • The kike's minions stopped a fabric in the Zakarpatie region that was making sport uniform for... Russian athletes for a brand named "Vist"
  • EU is highly unlikely to meet ammunition pledge for Ukraine (Bloomberg) Oy vey, so antisemitic
  • The kike's minion Ermak does not know if there are elections next year. He also claims that 70% of the war has passed
  • Ukraine to get the third Patriot system. Checkmate, Putin!
  • VIKTOR ORBAN CONTINUES BEING ANTISEMITIC. He now claims that Ukraine's not ready (at any possible level) to start talks about joining EU
  • Putin to conduct a big press-conference in December
  • Hundreds of garments workers protest in Bangladesh
  • IS UKRAINE'S COUNTER-OFFENSIVE OVER? (The Economist) Yet another antisemitic article about the successful spring counteroffensive
  • AFU intercepted 5 out of 6 Iranian drones last night
  • ANOTHER HARD CONSCRIPTION IN LVIV. THE KIKE'S GOONS PUT A GOY INTO THEIR VAN AND ABDUCTED HIM
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Remélem ezt az oroszok másként gondolják, és rendezik a román mioritikus birodalom kérdését. :D
Bár az amerikaiak is gondolhatják ezt ilyen kijelentés után. Nem lesz itt ábrahám. :D
Bontsuk ketté a dolgokat!
Orosz és USA részre, azaz a románok jövőbenni esetleges magatartására adott válaszok tekintetében.
1. Oo.-g ha nyer Ukrajnában, valószínű, hogy tovább fog lépni, főleg ha az USA-nak meg lesz gyűlve a baja valahol máshol és nem proxiban. Ebben az esetben a balkáni kisgöböcöt a medve kipukkasztja. Ha átáll, ha nem. Ennyi. Már egy jó ideje rájött a muszka, hogy nagy kár volt segíteni ennek az országnak a létrejöttében (pl. a Balkáni békék alatti és az 1916-os mellettük való kiállással). Alaposan megbánták ezt, és a tisztán látó stratégáik le is írták ezzel kapcsolatos véleményüket. De ha ez nem lenne elég, akkor is útjában állnak a nagy szláv kapcsolat (észak-kelet-déli-nyugati) megteremtésében, amihez a kulcsot nagyjából Dobrodzsa jelenti. Ezt a területet akkor is elveszítené Ro. ha átállna és a muszka elfogadná a behódolását. Ez a korridor létszükségletű a szláv egység számára, de főleg ahhoz, hogy a nyugat többé ne tudja megvetni a lábát a Balkánon.
2. Az USA pedig nagy valószínűséggel Erdéllyel zsarolja őket. Meg van mondva kerek perec, hogy ha nem fogadnak szót, bukják Erdélyt, úgy ahogy van és mg ha önálló entitás is lesz, akkor is az ősellenségük fogja gyakorolni a patronátust. Na ettől biztosan kiverte a románokat a víz. Vagyis, nem áll jól a szénájuk és ne is tehetik meg azt amit már oly sokszor megtettek a történelem során, azaz az átállást.

Egy szó mint száz, be vannak rendesen szorítva a sarokra. Ha lépnek akkor az USA áll bosszút rajtuk, ha nem akkor az orosz (ez mindenképpen).
Hogy is nézne ez ki.
1. Ha átállnak az orosz oldalára, az USA és a NATO kimenti csapatait Órománia (Moldva és Havasalföld) területéről, a Kárpátok gerincén túlra, Erdélybe. A szorosokat és hágókat pedig az orosz betörés megakadályozása végett bevédi mindennel ami a kezében van. A nyugaton maradt volt román területekből pedig csinál egy önálló több nemzetiségű állami entitást, és ha jól szerepelünk, talán nekünk passzolja Párciumot, azaz a részeket Aradtól Nagybányáig. Ez kb. 1.8 millió lakos, aminek negyede magyar - de ha szorul a kapca akkor 1/3-a is annak fogja vallani magát. Az új állam pedig bár mennyire is kapálózna, nem tudná kivonni magát Mo.-g befolyási övezetéből. Már a földrajza is erre predesztinálja. A Kárpátokon túli Órománia jó esetben egyben marad, rossz esetben pedig egyesül a két Moldva és marad egy Bukarest központú Havasalföld. Szerintem ez utóbbi lenne.
2. Ha nem állnak át az orosz oldalra, akkor szépen visszavonulnak a hegyek közé a védhetetlen síkságokról, ahol aztán együtt védik a hágókat a nyugattal. Ebben az esetben nekünk nem esne le a Párcium, mert kisírnák, hogy legyen egy román irányítású Erdély (eleve többen lennének létszámban, főleg ha az orosz által elfoglalt területekről is oda menekülnének). Igaz, ebben az Erdélyben, a béke megőrzése okán az USA tenne nekünk is engedményt, mondjuk egy területi autonómia formájában, ami már garantálná a megmaradásunkat. Az Óromán területekre ugyanaz várna mint az 1. verzió esetében, azaz Szláv Korridor, Nagy Moldva és kicsi Havasalföld.
Mi folyik Herszonban? - Az ukránok 4 km-rel meghosszabbították hídfőállásukat a Dnyeper déli partján!

Az oroszok (még) nem küldenek erősítést - Avgyejevkát tartják elsődleges prioritásnak
Herszonban megteremtődtek a feltételek egy új háborús front kialakulásához, mivel az ukránok 4 km-re kiterjesztették hídfőállásukat a Dnyeper déli partjától Poime település határáig!
Az október közepén létrehozott hídfőállást, amelyet az oroszok képtelenséget mutattak a felszámolására, mivel állítólag nem tudnak erősítést küldeni, mivel minden orosz erő Avgyejevkában, Buhmutban és Kupjanszkban támadó akciókkal van elfoglalva, miközben a Zaporozsjei fronton védekező pozíciót tartanak fenn.

Miért is ölné magát az orosz egy Herszon alatt létrehozott hídfő felszámolásáért. Hadd jöjjön az ukrán. majd ha jó sokan lesznek, akkor a folyón átívelő, nagyon sebezhető utánpótlási vonalakat legyalulja, hogy ne legyen mivel harcolgati az ukránoknak. Ha pedig nem menne, akkor szépen rájuk robbantja a következő vízgyűjtőt, hogy legalább három hétig az ukránok egymást nézegethetik a két partról, mert semmit sem fognak tudni átdobni az áradás miatt. Ez az idő pedig pont elég lesz arra, hogy az átdobott erőket tönkreverje a muszka.
Nem mellékesen látszik az egész ukrán partaszállós műveletről, hogy elterelés, azaz orosz erőket akar elvonni más frontszakaszokról.
Az orosz helyében én sem foglalkoznék ezzel a bohóckodással.
Nem is értem, hogy gondolják az ukránok, hogy ennek a cselnek egy épeszű katona bedől. Az orosz tisztában van azzal, hogy ha ő nem tudta megtartani Herszont kiépített állásokkal, bunkerekkel több száz technikával, akkor az ukrán sem tudja megtartani a mező közepén lévő hevenyészett állásokból álló, hibahatáron belüli számú technikávala a "hídfőt".