[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 971
5 940
113

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
167
1 890
93
Igaza van a szerencsétlennek. El nem tudtam volna képzelni, hogy egy ukrán, ráadásul egy nő ebben a helyzetben, hogy lehet ilyen hülye. Mondjuk, nekünk is voltak hülye politikusaink, akik munkaszolgálatra küldték a zsidókat ...
Ezek után nem csodálnám, ha a háború végén a megmaradt oroszul beszélő katonákat bebörtönöznék, vagy jogfosztottak lennének, mondván árulók, szabodtőrök és miattuk vesztettek. A különbség az, hogy nálunk Horthy után egyértelműen fasizmus volt, Ukrajna pedig mint tudjuk, minta demokrácia. Ahol nincs korrupció, mert Zselé az utóbbi időben azt a keveset is ami volt felszámolta.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 216
29 307
113
Úgy látszik NATO főtitkárként már az első beszélgetésed során be kell bizonyítsd a HR-esnek, hogy teljesen hülye vagy és a valóságtól elrugaszkodott. Aztán ez évekkel később további elhülyülésbe megy át, és olyankor hagynak nyilatkozni is egyet-egyet.
A volt NATO főtitkár (Rasmussen) szerint Ukrajnát az oroszok által elfoglalt területek nélkül kellene bevenni a NATO-ba, ez elriasztaná az oroszokat a további támadásoktól és előrenyomulástól, az ukránoknak meg lehetőséget adna, hogy onnan majd visszafoglalják a területeket.
Vagyis ez a fasz úgy képzeli, hogy meghúznak egy vonalat, amiről senki sem tudja, hogy jelenleg hol van (az ukrán győzelmi jelentések szerint eddig Vladivosztoknál kellene lennie, de a valóságban azért mégsem), oda az oroszok nem lőhetnek át, mert NATO, de onnan az ukránok átlövöldözhetnének s támadhatnák az orosz területeket. Miközben nem fajúlnak el mégjobban a dolgok és túl is éljük az egészet.
Arról nem beszélve, háborúban álló országot nem lehetne felvenni, de hát a jogállamiság meg a "rules based world" nevében úgy rúgják fel az útjukban álló szabályokat, mint a fiatal Pepe akármelyik csatárt.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 527
113
Ez miért nagyobb hülyeség mint amikor az oroszok elcsatoltak olyan területeket amiket megszállni sem tudtak?
Elöszőr még várd ki a végét, ami lehet hogy évekre van még.. Másodszor rossz a szóhasználat: nem elcsatoltak, hanem vissza..

Azóta is az Oroszország területén zajlik a háború. Legalábbis az oroszok szerint.
Meg azok szerint is akik legalább 150 200 évre visszamenőleg részben személyes tapasztalatokból, ismerik a történelmet..
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
952
11 182
93

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 901
56 769
113
Simplicius elemzése egy rakat több perces videóval:

(Terhes nők, drónok, erődharcászat drónozással, katonai helyzet, döglődő USA, új bombázó, és az elején egy kis gázai helyzet.)

Ukrán veszteségek:

Su-25:

Volnorez:
Rossz nézni. :(
 
T

Törölt tag 1711

Guest
nafo adventures
rMXq7f3.png



julian mad
EacQKCc.png




XXI. századi légiharcászat




Ukrainian anon reporting in
It's Holy Caturday today :3 Yet another Caturday spent in this insane, brutal, bloodthirsty, jewish dystopia. But as always I kindly ask you to find some time today to pet a cat and/or share a cat picture with your frens :3

What has happened in my country today?
The (((official))) media are telling us that:
  • The war in the US greatest ally continues. Day 36
  • ELON MUST ANTISEMITICLY SUGGESTED THE JEW NOT TO SEND UKRAINIAN YOUTH TO DIE IN TRENCHES. Why would the jew want to stop all the fun?
  • Multiple air raid alarms during the day. Russians viciously launched one Iskander missile towards the Kiev region but Patriot intercepted it. Russians are weak
  • The prince of Saudi Arabia met with the president of Iran
  • Protests in Dnipro. Greedy goyim demand to spend city's money on AFU instead of new pavements. The mayor is pissed off
  • Israel now controls 11 Hamas checkpoints in Gaza
  • 1 YEAR AGO KHERSON WAS LIBERATED. The jew congratulated goyim with this great anniversary. Meanwhile the town is constantly attacked by evil Russians
  • MACRON CLAIMS THAT THE NEXT MONTH WILL BE CRITICAL FOR UKRAINE
  • Mody's lowered outlook on US debt to "negative"
  • Train derailment in the Riazan region of Russian
  • Russians viciously attacked the Odessa and Dnipropetrovsk regions by Iranian drones
  • AFU intercepted 19 out of 31 Iranian drones last night
  • IMF and Ukraine to review some financial program
  • MACRON ANTISEMITICLY URGES ISRAEL TO STOP KILLING CIVILIANS IN GAZA
  • GOYMONEY TO SEND SOME ASYLUM SEEKERS TO AFRICA WHILE THEIR CASES ARE DECIDED (The WSJ)
  • The number of Ukrainian disloyal whores in EU keeps increasing. Keep paying taxes, anons!
  • US presented a new B-21 Raider bomber
  • Goyim are now able to pass a theory test without attending a driving school when they seek to obtain a driver license (just like in US)
  • The kike's minions plan to add pigment to fuel aimed for AFU to prevent its theft
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 496
18 549
113
Simplicius elemzése egy rakat több perces videóval:

(Terhes nők, drónok, erődharcászat drónozással, katonai helyzet, döglődő USA, új bombázó, és az elején egy kis gázai helyzet.)

Ukrán veszteségek:

Su-25:

Volnorez:

Hú, milyen szép virágos arra még a rét....
:D
Ja, persze! Régi anyag....
Ennyire nincs anyag az ukrán veszteségekről?

Izzad az orosz propagandagépezet, erőlködik, mert nem jönnek az eredmények, csak a raszputyica.
De az csak az ukránnak gond, az orosznak biztos nem.
:)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
IDÉZET SIMPLICIUSTÓL:

„Persze, ez egy kicsit szájbarágós összehasonlítás, de azt kell mondanunk, hogy a kettős mérce és a képmutatás, amikor Oroszországról van szó, mindenhol túllépi a mércét.
Ha bármelyik NATO-hadsereg azt tenné, amit Oroszország jelenleg tesz, akkor ünnepelnék és dicsőséggel koszorúznák őket, és a hollywoodi titánok sorban állnának a forgatókönyvekért, hogy mega-blockbustereket készítsenek, amelyekben Tom Hanks alakítja Shoigu-t.
És ha Oroszország lenne az IDF jelenlegi helyén, akkor világszerte lehúznák és nevetségessé tennék, mint egy teljesen alkalmatlan bohóc-hadsereget, amely képtelen kiiktatni egy aprócska csapatnyi patkolatlan szénaboglyát kézifegyverekkel, akiket már teljesen blokád alá vettek, és nem képesek külső segítséget kapni.”
Ó, de hiszen földalatti alagutak vannak! Ezért van gond az IDF-nek!" És mit gondolsz, mivel áll szemben Oroszország Avdejevkában? Kivéve, hogy az ottani földalatti alagutakat a NATO 200B dollárból finanszírozza, és naponta kapnak szállítmányokat a történelem legerősebb szövetségétől. Míg a Hamász alagútjai szerencsésen kapnak némi állóvizet és szikkadt kenyeret.
Képzeljük el, ha Oroszország és Kína elkezdené ellátni a Hamászt teljes műholdas ISR-rel, valamint tömeges tüzérséget, tankokat és távolsági rakétákat, például Iskandereket szállítana nekik? Meddig bírná az IDF?”

MEG MÉG EGY MÁR-MÁR AMERIKÁNUS NÉPMESE:

„Most kiderült, hogy több mint 50 amerikai katona ismét súlyos "agyi traumát" szenvedett, miután az "Irán által támogatott milícia" csapásai megrázták őket.”

***************************************************

Washington "elszúrta", és most Kijevnek rosszabb békefeltételeket kell elfogadnia

Kijevnek még rosszabb feltételeket kell elfogadnia a béketárgyalásokon, mert Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Egyesült Államokban bízik - mondta Douglas Macgregor volt Pentagon-tanácsadó, nyugalmazott ezredes a Judging Freedom YouTube-csatornának adott interjújában. Macgregor hangja nem egyedül osztja ezt a meggyőződést, különösen most, hogy a világ figyelme Kelet-Európáról az izraeli-gázai konfliktusra terelődött.
"Amikor az ukrán fél kinyilvánította hajlandóságát a semlegesség elfogadására, ő válaszul megállította erőinek előrenyomulását, akkor nagyon komolyan gondolta" - mondta a Pentagon volt tanácsadója Vlagyimir Putyin orosz elnökről, hozzátéve, hogy aztán Washington beavatkozott a Moszkva és Kijev közötti párbeszédbe, és "ezt az egészet csúnyán elszúrták".
Macgregor egyetértett Andrew Napolitano független kommentátor bíró véleményével, miszerint az ukrajnai tárgyalások körülményei nem lesznek ugyanazok, mint két évvel ezelőtt. A nyugalmazott amerikai ezredes szerint ráadásul a nyugati elitek továbbra is hazudnak.
"Zelenszkijnek mindent megígértek, és Zelenszkij elhitte. Ő is úgy fogja végezni, mint mindenki más, aki valaha is együttműködött velünk az idők során, munkanélküli lesz, de talán az életét is elveszíti közben" - mutatott rá Macgregor.
Korábban Macgregor kiemelte, hogy előbb-utóbb az USA-nak nyilvánosan be kell majd ismernie az igazságot az ukrán konfliktusban elszenvedett vereségről.
Oroszország többször kifejezte tárgyalási készségét, de az ukrán hatóságok jogi tilalmat rendeltek el ellene. A Kreml azt is megjegyezte, hogy most nincsenek előfeltételei annak, hogy a helyzet békéssé váljon, miközben a különleges művelet céljainak elérése Moszkva számára továbbra is abszolút prioritás.
Macgregor megjegyzései egybecsengenek azzal, amit Karen Kwiatkowski, az amerikai légierő volt alezredese is elmondott a Szabadság ítélete című lapnak adott interjújában.
"Nem hiszem, hogy Ukrajnában lesz. Nem kívánok neki rosszat, de nem hiszem, hogy Ukrajnában lesz, és ha Ukrajnában lesz, akkor lehet, hogy a föld alatt lesz" - mondta a miniszterelnök. mondta a szakértő, hozzátéve, hogy a kijevi rezsim "tönkretette az országát, elvesztette a lakosság felét", de a végén mégis hasonló békeszerződéssel fog végezni, mint amit korábban felajánlottak neki.
Kwiatkowski felhívta a figyelmet Jurij Csisztjakov őrnagy, az ukrán fegyveres erők parancsnokának, Valerij Zaluzsnij tábornoknak a segítője közelmúltbeli halálára. Véleménye szerint nyilvánvalóan meggyilkolása az ukrán politikai és katonai struktúra "összeomlását" jelzi. Úgy véli, hogy az ukrán politikusok és tábornokok most a túlélésükért aggódnak.
A szakértő megjegyezte, hogy a Nyugat azon kísérleteiről szóló hírek, amelyek arra próbálják rávenni Zelenszkijt, hogy békés tárgyalásokat folytasson Oroszországgal, "szörnyű helyzetbe" hozzák őt. Sok szempontból saját magát hozta sokféleképpen. Neki annyi".
Az egész világ úgy tekint az ukrán elnökre, mint egy "amerikai bábura" - mondta. "A bábjátékosnak vége, a játéknak vége, a shownak vége".
Valerij Zaluzsnij a The Economist magazinban november 1-jén megjelent cikkében azt mondta, hogy az ukrán erők patthelyzetbe kerültek, és "valószínűleg nem lesz mély és szép áttörés".
Az ellentámadás megindítása óta eltelt öt hónap alatt Ukrajna mindössze 17 kilométert haladt előre a hosszú front egy szakaszán, ami önmagában is a katasztrofális kudarcról beszél. Ami még nyugtalanítóbb, hogy a sokat dicsért ellentámadásnak, a mögötte 2022 őszén kezdődő propagandának ezek a csekély előnyei óriási árat fizettek.

Az ukrán fegyveres erők mintegy 90 ezer katonát vesztettek el halottként és sebesültként a néhány hónappal ezelőtt indított ellentámadás során, anélkül, hogy érdemi taktikai sikereket értek volna el - jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter október 30-án.
"Csak június 4-e óta - vagyis a Nyugat által széles körben propagált és bőkezűen finanszírozott ukrán ellentámadás kezdete óta - Kijev több mint 90 ezer katonát vesztett el halottként vagy sebesülten, 600 harckocsit és közel 1900 különböző osztályú páncélozott járművet. Ugyanakkor taktikailag jelentős sikereket nem értek el a harctéren" - mondta Soigu.

Most, hogy a világ figyelme szinte teljesen a Közel-Keletre terelődött, Kijev még gyengébb tárgyalási pozícióban van, mint amilyenben eddig is volt az ellentámadás katasztrofális kudarca és a hadseregének majdnem megsemmisülése miatt. Emiatt Zelenszkijre - még ha továbbra is tagadja is - fokozott nyomás nehezedik, hogy tárgyalásokat kezdjen Moszkvával.
Az NBC News november 4-én egy jelenlegi és egy volt amerikai tisztviselőre hivatkozva, aki ismeri a tárgyalásokat, arról számolt be, hogy Washington és Brüsszel tárgyalásokat kezdett az ukrán kormánnyal az Oroszországgal folytatott lehetséges béketárgyalásokról, beleértve azt is, hogy miről kellene esetleg lemondaniuk. A beszámolók szerint a megbeszélések októberben kezdődtek egy NATO-tagokat is magában foglaló találkozón, mivel aggályosnak tartották, hogy az orosz-ukrán háború patthelyzetbe jutott.

Ez azonban tévhit, hiszen a háború csak azért van patthelyzetben, mert Oroszország - Artemovszk (Bakhmut) és néhány más helyszín kivételével - már több mint egy éve védekező pozícióban van. Amint Moszkva megindítja offenzíváját, a patthelyzet olyan módon fog megtörni, amely pusztító hatással lesz Ukrajnára. Ezért Macgregor és Kwiatkowski a békeegyezmény elfogadása felé sürgetik Zelenszkijt, mivel ez valószínűleg nemcsak politikai karrierjének végét jelentené, hanem még több emberélet és terület elvesztésével járna.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Ennyire nincs anyag az ukrán veszteségekről?
Izzad az orosz propagandagépezet, erőlködik, mert nem jönnek az eredmények, csak a raszputyica.
De az csak az ukránnak gond, az orosznak biztos nem.
Eddig volt mit kilőnie az orosznak, most már az sincs. Se ukrán katona, se hadieszköz amit kilőhetnének. Izzadnak rendesen.
Most mit tudnak tenni szerencsétlen oroszok ebben a helyzetben? Hát azt amit a nyugat szokott, ismételgetik a szép időket...
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 026
14 901
113
Van egy faszi a Bródy Robika, aki magyarként mindenhol azt hirdeti mennyi oroszt ölt meg AFU katonaként... A faszi drónkezelő :) Ungvári a majom. Asszem most Zaporozsje környékén tevékenykedik, utálja a magyarokat (magyarként) és az oroszokat... Most állítólag ő azt mondja h a Krímet lövöldözi drónnal... Akit érdekel szívesen megadom a face elérhetőségét :D Egy nagyon távoli barátomnak a szomszédjának a haverja írt is neki fél órája :D Nem másolom be hogy mit, mert akkor megint bannolva lennék :(
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Repedések Volodimir Zelenszkij és az ukrán hadsereg között az orosz konfliktus patthelyzetében

Az ukrán elnök tagadta a feszültséget, de a közelmúltban ritkán mutatott nyilvános haragot, mivel az ellentámadás elakadt.
"Nem vagyunk hajlandóak odaadni a szabadságunkat ennek a kib…ott terroristának, Putyinnak" - mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, előre dőlve a székében, szemében düh villogott.

Az NBC amerikai televíziónak adott múlt heti interjúban elhangzott kirohanás az ukrán vezető ritka nyilvános dühkitörése volt, akinek érzelemnyilvánításai általában az orosz megszálló erők elleni harcban megsebesült katonákkal való ünnepélyes találkozókra korlátozódnak.
De ez azután történt, hogy hónapokon át súlyos veszteségeket szenvedett az ellentámadásban, amely Ukrajnában sokak szerint patthelyzetben végződött, ami olyan hírekhez vezetett, amelyek szerint Kijevet sürgetik, hogy fontolja meg a béketárgyalásokat Moszkvával.
A megrekedt offenzíva hátterében az ukrán politikai és katonai vezetés közötti, általában a magánéletet tiszteletben tartó feszültségek a nyilvánosság elé kerültek.

Ez annak a jele, hogy még Zelenszkij úr is, aki a tavaly februárban kezdődött teljes körű invázió óta sztoikusan vezette Ukrajna védelmét Oroszországgal szemben, kezd megroppanni.
Zelenszkij úr első reakciója az volt, hogy a politikai belharcok befejezésére szólított fel, de egyúttal nagyon nyilvánosan megdorgálta vezető tábornokát, Valerij Zaluzsnyijt, aki azt állította, hogy a harcok "patthelyzetbe" kerültek.
A hét elején az ukrán elnök egyik esti beszédében azt mondta: "Most mindenkinek az ország védelmére kellene összpontosítania az erőfeszítéseit.
"Fogják össze magukat, és ne nyugodjanak, ne fulladjanak belharcokba vagy más kérdésekbe" - tette hozzá, figyelmeztetve, hogy a viszálykodás szörnyű következményekkel járna az országra nézve.

Zaluzsnyij tábornok jellemzését a konfliktusról Zelenszkij úr visszautasította Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével tartott sajtótájékoztatóján, mondván: "Mindenki fáradt, és vannak különböző vélemények".
Az elnök legfőbb tanácsadói is csatlakoztak a szócsatához, hangsúlyozva, hogy Zaluzsnyij tábornok állítása a patthelyzetről csak "megkönnyíti az agresszor dolgát", és "pánikot" kelt Kijev nyugati támogatói körében.

A háború 20 hónapja tartott, mire a katonai és a polgári vezetés közötti szakadék kirajzolódott, annak ellenére, hogy korábban azt állították, hogy a politikusok túlzottan optimista kilátásai miatt alakult ki vita.

Ukrajna Oroszország elleni harcának patthelyzetként való besorolását a kijevi kormány különösen problémásnak tartja.

Az elmúlt öt hónap harcai során Ukrajna csak egy aprócska területrészt foglalt vissza, Oroszország továbbra is az ország területének egyötödét ellenőrzi.
A tisztviselők attól tartanak, hogy az érzékelt patthelyzet miatt a nyugati szövetségesek fokozhatják a nyomást az Oroszországgal folytatott béketárgyalások érdekében, amelyek a háború befejezéséért cserébe területátadásra kényszerítenék őket.
Néhányan Kijevben, köztük Zelenszkij úr is, inkább attól tartanak, hogy a háború megrekedtének érzékelése azt eredményezheti, hogy a nemzetközi figyelem elterelődik Ukrajnáról, különösen akkor, amikor az Izrael és a Hamász közötti háború azzal fenyeget, hogy regionális konfliktusba torkollik a Közel-Keleten.
"A közel-keleti háború, ez a konfliktus elviszi a figyelmet" - mondta az ukrán elnök a múlt héten.

"Nagy a fáradtság" a háború miatt Európában
Zelenszkijt ez különösen aggasztja, mert ez eltántoríthatja a szövetségeseket attól, hogy az Oroszországgal vívott háború dúlása közben továbbra is katonai támogatást nyújtsanak Kijevnek.
Washington már beismerte, hogy a katonai segélycsomagokat visszafogja, hogy a fennmaradó pénzeszközöket megnyújtsa, mivel a kongresszus nem hajlandó több pénzt adni Ukrajnának.
Giorgia Meloni olasz miniszterelnök is azt sugallta, hogy "nagy a fáradtság" Európában, egy afrikai diplomatának adva ki magát orosz tréfamesterekkel folytatott telefonbeszélgetés során.
Miközben a kijevi katonai és polgári vezetők közötti nyilvános vita zajlott, Zelenszkij urat a Time magazinnak adott interjújában fáradtnak, nyugtalannak és ingerlékenynek mutatták be.
"A háború okozta kimerültség hullámként hömpölyög" - mondta. "Ezt látjuk az Egyesült Államokban, Európában."

Közben Zaluzsnyij tábornok megjegyzései nyilvános cáfolatokat váltottak ki Zelenszkij úrból és hivatalából, de az ukrán tábornokot nagyrészt érinthetetlennek tekintik.
Népszerűsége miatt Ukrajna legfőbb katonai parancsnokát a jelenlegi elnök potenciális politikai riválisának tekintik, de Zaluzsnyij tábornok nem jelezte ilyen irányú szándékait.
Ehelyett a lecsapásra azután került sor, hogy az elnöki hivatal elbocsátotta egyik helyettesét, a különleges műveleti erők vezetőjét.

"Győzelmünk elérhető
Viktor Horenko vezérőrnagy az Ukrajinszka Pravdának elmondta, hogy nem tudja, miért rúgták ki, és "a médiából" tudta meg.
Zaluzsnyij tábornokot szintén váratlanul érte a döntés, és "nem tudta ezt megmagyarázni" - tette hozzá.
Rusztem Umerov, az újonnan kinevezett ukrán védelmi miniszter azt mondta, hogy ő javasolta a kirúgást, de ragaszkodott ahhoz, hogy nem tudja megmagyarázni, miért, mert ez "okot adna az ellenségnek Ukrajna meggyengítésére".
Szolomija Bobrovszka ellenzéki politikus, aki az ukrán parlament védelmi és hírszerzési bizottságának tagja, a The New York Timesnak nyilatkozott: "A tüzelés politikai beavatkozásnak tűnik a fegyveres erőkbe és azok harci cselekményeibe".
Pavlo Rozenko, Ukrajna volt miniszterelnök-helyettese szintén bírálta a döntést, és azzal érvelt: "Nagyon nagy hibát követtek el, amikor Zaluzsnyij háta mögött megtették ezt az előterjesztést.
"És éppen az ilyen hibák gyengítik Ukrajnát ebben a háborúban... Nagyon sajnálatos, hogy ebben a helyzetben politikai intrikák érvényesülnek".
A zűrzavar ellenére Zelenszkij úr megpróbált egységes frontot mutatni.
"A győzelmünk elérhető" - mondta a hét elején. "El fogjuk érni, ha mindannyian erre a célra összpontosítunk."



Az orosz fegyveres erők rakétatámadást indítottak a kijevi Boriszpol repülőtér ellen, ahol nyugati gyártmányú légvédelmi rendszerek találhatók.

Erről az orosz katonai Telegram csatornák számolnak be. Később a kijevi hatóságok megerősítették a támadást.
Ukrán források szerint az ukrán fegyveres erők légvédelmi rendszerei próbálták lelőni a rakétákat. Azt azonban továbbra sem tudni, hogy az ukrán légvédelemnek sikerült-e megakadályoznia, hogy az orosz rakéták eltalálják a tervezett célpontokat, vagy sem.
Ismeretes, hogy a kijevi Boriszpol repülőtéren nyugati gyártmányú légvédelmi rakétarendszerek találhatók, amelyek az ukrán főváros légvédelmi rendszerének alapját képezik. Lehetséges, hogy a csapást éppen azzal a céllal hajtották végre, hogy megsemmisítsék a nyugati légvédelmi rendszerek egy részét.
Korábban az ukrán főváros polgármestere, Vitalij Klicsko azt mondta, hogy erős robbanások volnak Kijev bal partján. Megjegyezte, a fővárosban valóban működtek légvédelmi rendszerek, amelyek a ballisztikus rakétákat próbálták lelőni. Akkor az ukrán elnök hivatalának vezetője, Andrij Ermak büntetőjogi felelősséggel fenyegetett a légvédelmi rendszerek működéséről készült fotók és videók közzétételéért.
Az ukrán légierő szóvivője, Jurij Ignat ezredes az ukrán sajtónak elmondta, hogy a légiriadó későn szólalt meg a rakéta sebessége miatt. Megjegyezte, hogy a rakéta ballisztikus volt, de nem terjedt ki arra, hogy a rakéta melyik területre érkezett.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 655
48 452
113

Borrell: Az unió országainak fel kell készülniük a valószínűleg csökkentett amerikai támogatás kompenzálására​

Ezt Josep Borrell, az EU külügyi vezetője jelentette ki az Európai Szocialisták Pártjának malagai kongresszusán.

Az uniós országoknak politikailag késznek kell lenniük arra, hogy továbbra is támogassák Ukrajnát, és kompenzálják a valószínűleg csökkenő amerikai segélyt
- mondta Borrel.

Korábban a média azt írta, az az EU terve, hogy 20 milliárd eurót fordítson katonai segélyre Ukrajnának, de ez Németország és számos más uniós ország ellenállásába ütközik. A tervet négy évre (évi ötmilliárd) tervezték. Ezt a tervet az európai diplomácia vezetője, Josep Borrell mutatta be.

Azt tervezik, hogy az EU alternatív tervet fontolgat Ukrajna finanszírozására, ha Magyarország továbbra is blokkolja az 50 milliárd eurós juttatást.


Ukrajna győzelme Oroszország felett a közeljövőben nem várható – Borrell
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Ez miért nagyobb hülyeség mint amikor az oroszok elcsatoltak olyan területeket amiket megszállni sem tudtak?

Azóta is az Oroszország területén zajlik a háború. Legalábbis az oroszok szerint.
Azért hülyeség b+, mert mi magyarok és még vagy fél tucat NATO tag ország - még ha az USA a seggét a plafonba is veri - nem fogja megszavazni Ukrajna NATO csatlakozását. Esetleg az lehet, hogy az USA köt az ukránokkal valami védelmi szövetséget. Na de arra nem fog sor kerülni, mert az USA nem bolond. Szívesen megszervezi mások halálát, de ő maga nem vállalna ilyent. Egy szó mint száz, a volt NATO főtitkár hülyeségeket beszél.
Apropó, lenne egy másik opció. A NATO megszüntetése, és helyette egy új szövetség létrehozása (és nem holmi ilyen fából vaskarika, védelmi bohóckodást, hanem támadó célú szervezetet, amilyent az USA szíve szerint szeretne). Ebbe aztán be lehetne venni Ukrajnát is. Csak nehogy az legyen, hogy ennek okán senki se csatlakozzon az új katonai valamihez. Ki szeretne másnap már az oroszok ellen vonulni?
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 322
12 712
113
Van egy faszi a Bródy Robika, aki magyarként mindenhol azt hirdeti mennyi oroszt ölt meg AFU katonaként... A faszi drónkezelő :) Ungvári a majom. Asszem most Zaporozsje környékén tevékenykedik, utálja a magyarokat (magyarként) és az oroszokat... Most állítólag ő azt mondja h a Krímet lövöldözi drónnal... Akit érdekel szívesen megadom a face elérhetőségét :D Egy nagyon távoli barátomnak a szomszédjának a haverja írt is neki fél órája :D Nem másolom be hogy mit, mert akkor megint bannolva lennék :(
A "Bródy" családnévvel min lepődsz meg?
Annyira magyar ő, amennyire Zelenszkij ukrán.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Orosz drónkezelők kezdenek eljutni arra a szintre ahol hagyományos erődítések már nem védenek...
Ez szörnyű (18++)


Északi-Áramlat kamu sztori újramelegítve és kissé átírva, hogy biztosítsa USA lassú távolodását ukrajnától (már EU energiabiztonságát veszélyeztető terrorista cselekmény).


Orosz légvédelmet távolról filmező civilnek sikerült lencsevégre kapnia ahogy egy Stormshadow elpusztít egy stratégiai jelentőségű kajibát



A meg sem történt támadás egyik zsaporozsjei szelete


Állítólag volt ma vmi orosz konvojmegsemmisítős videó ukránéktól, autisták némi turkálással megtalálták, hogy 2014-es felvételeket vettek elő. Túl lusta vagyok kikeresni konkrétan miről lehet szó, vmelyik fos hívő tuti megosztotta itt is.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 608
25 058
113
Ukrán ellentámadás lett volna, sisakkamerán megörökítve:

FPV drónos ukri vadászat:

Orosz mesterlövész montázs:

Valami ukri mrap elakadt, így a kornetnek könnyebb dolga volt:

Kitakarítottak egy ukri árkot:

Újabb orosz eredménytábla:

Kirakták a deszantot, a spárta meg elintézte őket drónokkal: