[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 1711

Guest
Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
  • The war in the US greatest ally continues. Day 37
  • MEDVEDEV CLAIMS THAT ODESSA, NIKOLAEV AND KIEV, AND ALMOST EVERYTHING ELSE HERE, ARE NOT UKRAINE
  • Military expert claims that the north of Ukraine is mined with more than 500k mines
  • Hungarian government antisemiticly wants to ask common Hungarians if they want to have Ukraine in EU
- Small protests in various towns. Goyim demand to let cannon fodder quit after 18 months of service
  • Most mutts sympathize with Ukraine (https://d3nkl3psvxxpe9.cloudfront.net/documents/econTabReport_Vow57W6.pdf)
  • The most beautiful street in Gaza was completely destroyed
  • Most of the Wagner group joined Russian army
  • RUSSIAN COMMAND CENTER DESTROYED IN MELITOPOL
  • Blackout caused by weather conditions affected 8k goyim dwellings in the Kiev region
  • Israel continues to bravely attack hospitals in Gaza (WHO)
  • THE KIKE'S MINION ARESTOVICH ANTISEMITICLY URGES UKRAINE TO JOIN NATO WITHOUT THE OCCUPIED REGIONS
  • Russians destroyed a library in Kherson
  • Antisemitic polish carriers continue to block Ukrainian border
  • DENMARK TO EXTEND THE DURATION OF STAY FOR UKRAINIAN DISLOYAL WHORES TILL MARCH 2025
  • Russians impotently try to attack near Bakhmut
  • Lion escaped from a circus in a small town near Rome
  • Netanyahu claims that Gaza is completely surrounded
  • THE KIKE'S TAXI SERVICE "UKLON" (a local Uber clone) ADDED A NEW OPTION TO ITS DRIVER RATING SYSTEM "Anti-Ukraine Position". You might ask how it is even related to your getting from point A to B. But asking such question is antisemitic
  • The minister of defense of Croatia fired after the deadly car accident
  • A CUTE LIONESS HARMED HERSELF DURING YESTERDAY RUSSIAN ATTACK ON THE KIEV REGION. She probably got scared and threw herself at the cage bars
  • Some retarded mutt, dressed like Jesus, walks from Warsaw to Kiev



Chug-on volt némi veszekedés arról, hogy minden orosz állampolgár kap ingyen 1 hektár földet a távol-keleten (frissen áttért ukrán is) amire páran azt írták túl kicsi ahhoz, hogy elköltözzenek 10 időzónával arrébb egy mocsárba, erre jött a kedvenc hozzászólásom:
Hey, i live there, it is not that bad, you just need two sticks: one for chasing wolfs away, and another to scrap frozen poop out of your ass.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 268
26 208
113
Lassú víz partot mos, de most úgy néz ki, hogy átszakadt a gát. Az orosz/volt szakadár haderő több irányban is elindult. Olyan lesz ez, mint az óriás kigyó, lassan megroppantja majd még lassabban lenyeli az áldozatát. Az ukrán haderő több ponton fog megrogyni és ha a politika továbbra is olyan területek megtartására fog parancsot adni, ami katonailag már nem lehetséges, akkor nem lesz 2024 évi ukrán ellentámadás, de Ukrajna sem. Itt az új barkóba, kit lőjek majd tarkóba. Zelenszkíj és lassan Biden is addig marad hatalmon, ameddig ez a konfliktus létezik. A béke tárgyalások számukra a bukást jelentik, ezért nem is lesznek tárgyalások. Az EU vezetés pedig már olyan szinten túl tolta, hogy az EU léte forog kockán. Vagy ez lenne a végső cél?
wide_16_9_4d12d7dd34a536e97cd30b9dbb55a2f7.jpg

indexphp_4a6_26b.jpg

de-1200.jpg

4jpg_f85_23a_fc0.jpeg

1636_987.jpg
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Az USA és szövetségesei az ukrajnai háborúban 2022. február 24. óta 360 milliárd dollárt pazaroltak el.
Írta: Eric Zuesse

Az ukrajnai háború 2014-ben kezdődött, ahogy azt mind Stoltenberg (NATO), mind az ukrán Zelenszkij mondta; de Oroszország 2022. február 24-én katonai választ adott, hogy megakadályozza Ukrajnát abban, hogy az USA rakétát helyezzen el ott, mindössze 317 mérföldre vagy öt perc rakéta-repülési időre a Kremltől, és így túl rövid időre ahhoz, hogy Oroszország válaszoljon, mielőtt a központi parancsnokságát már lefejezte volna Amerika nukleáris csapása.
Az USA és szövetségesei talán már addig is több százmilliárd dollárt költöttek Ukrajnára, mióta az amerikai kormány 2014-ben puccsal megkaparintotta Ukrajnát, de jelentősen megnövelték az Ukrajnába történő "befektetéseiket", miután Oroszország 2022. február 24-én megszállta Ukrajnát. Az U.S. Council on Foreign Relations 2023. szeptember 21-én a "Mennyi segélyt küldött az USA Ukrajnának?" címmel jelent meg a The U.S. Council on Foreign Relations 2023. szeptember 21-én. Here Are Six Charts.", és figyelmen kívül hagyta azokat a milliárdokat, amelyeket a 2014. februári amerikai puccs és a 2022. februári orosz invázió közötti nyolc év alatt küldtek, és még csak össze sem adta az Ukrajnának az orosz invázió után kifizetett összegeket, hanem csak azokat az összetevőket mutatta be, amelyekből az egyes amerikai és szövetséges országok 2022. február 24. utáni összegei állnak. Ezek a következők:
United States$ 46.56 milliárd military,
+$ 26.37 milliárd Financial,
+ $ 3.91 milliárd Humanitarian
= $ 76.84 milliárd as-of 21 September 2023
EU institutions c.$ 84 milliárd [almost 100% Financial]
Germany c.$ 23 milliárd total
United Kingdom c.$ 15 milliárd
Norway c.$ 9 milliárd
Japan c.$ 7 milliárd
Canada c.$ 6 milliárd
Poland c.$ 4 milliárd
Netherlands c.$ 4 milliárd
Denmark c.$ 3 milliárd
Sweden c.$ 2 milliárd
Switzerland c.$ 2 milliárd
France c.$ 1.5 milliárd
Czech Republic c.$ 1 milliárd
Finland c.$ 1 milliárd
Italy c.$ 1 milliárd
Spain c.$ 0,5 milliárd
Lithuania c.$ 0,5 milliárd
Austria c$ 0,5 milliárd
Slovakia c.$ 0,5 milliárd
South Korea c.$ 0,3 milliárd
TOTAL = c.$ 245 milliárd
Hmm, több mint érdekes.
A románok nincsennek rajta, holott, masszív támogatói az ukránoknak, mind fegyverben (kivéve nehéz technikát, azt valamiért usánka kíméli náluk), mind pénzben, mind pedig logisztikában. Mondhatni, hogy a lengyelek után a másodikok, és még sem tűntetik fel őket soha.
Valamiért rejtegetik őket.
Szerintetek mi lehet ennek az oka???
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 843
35 195
113
Hmm, több mint érdekes.
A románok nincsennek rajta, holott, masszív támogatói az ukránoknak, mind fegyverben (kivéve nehéz technikát, azt valamiért usánka kíméli náluk), mind pénzben, mind pedig logisztikában. Mondhatni, hogy a lengyelek után a másodikok, és még sem tűntetik fel őket soha.
Valamiért rejtegetik őket.
Szerintetek mi lehet ennek az oka???
tévedés amit a románok adtak azt mind pénzért adták a cseheknek vagy a németeknek vagy másoknak. nem mind támogató. úgy ahogy törökország is amit adott pénzért adta csak arról az elején hallgattak hogy nem ingyen adja. ezektől teknikát ukrán a neki adományozott pénzből szerzte be. a csehektől rengeteg eszközt vettek úgy hogy az nem szerepel adománylistán. ukrajnának nemigen volt t72 esse a háború elején. T80 asokat is vásároltak vissza meg szállítást is mondtak vissza. nagyon sok exszovjet teknikát vásárolt az ukrán a szabad piacról vagy épp adott ki megrendelést más ország üzemeinek karbantartásra. van persze ingyen javításra is példa. a román migek és 72 esek elég korán el lettek adva. de ezek megvásárlása egyébként már a háború kitörése elött téma volt hmwv k is mentek románián át de pénzért.
Ukrajnát nem érte váratlanul a háború elég keményen készült rá a háború kitörése elött közvetlen vettek egy bő osztály zuzannát .

a teknika nem csak harci sárüléstől vállik egy idő után harcra alkalmatlanná hanem magától az intenzív használattól is.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
Na megy már a sárdobálás:
“Nem a fegyver a szar, az ukrán a hülye!”
Amúgy valószínüleg ezért is nem adnak modern fegyvereket a nyugati országok, mert ha megsemmisülnek akkor oda a legenda a wunderwafféról

Istenem, sokkal hamarabb lesznek az ukránok a nyugat legádázabb ellenségei és a legkeményebb katonák a NATO ellen mint gondoltam. Nem kell nekik 10 év elég lesz néhány év és egy kis orosz propi rásegítés plussz orosz újjáépítési segély a'la csecsenföld.
Így kell ezt csinálni nyugati béláim, el kell kezdeni hülyézni, bénázni az ukránokat. ;) :rolleyes:
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 999
16 224
113
Istenem, sokkal hamarabb lesznek az ukránok a nyugat legádázabb ellenségei és a legkeményebb katonák a NATO ellen mint gondoltam. Nem kell nekik 10 év elég lesz néhány év és egy kis orosz propi rásegítés plussz orosz újjáépítési segély a'la csecsenföld.
Így kell ezt csinálni nyugati béláim, el kell kezdeni hülyézni, bénázni az ukránokat. ;) :rolleyes:
Már az is szinte egy csoda hogy az eddig "visszavett" területeken már tavaly nyáron eltörölték az ukrán bankok által nyújtott összes vállalkozói és lakossági uzsora kamatos hiteleket. Akinek itt magyarban is van vagy volt bedölt hitele, az tudja hogy ilyenekkel egy életre meg lehet nyomorítani embereket és családokat.

Az oroszok most nemcsak kamatmentes hiteleket, hanem valós anyagi segítséget is nyújtanak a vállalkozóknak lakosságnak az élet újraindításához. megszűnik a nyugati oligarchatulajdon (föld és termelőeszköz tulajdon ) is mivel ez egy viszont intézkedés az oroszok vagyonának külföldi elkobzására..
Ne csodálkozzunk, hogy az ukrán lakosság lélekben sok helyen úgy várja az orosz csapatok bevonulását, mint a Megváltó - Hitelmegváltó Messiásét..
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 606
48 034
113
Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök hivatala telefonbeszélgetést próbál megszervezni közte és Donald Trump volt amerikai elnök között, hogy meggyőzze őt az Ukrajnának nyújtott segély támogatásáról, amelyet Trump szövetségesei a Kongresszusban blokkolnak a Republikánus Pártban – írja a "Strana" című ukrán kiadvány. – írja az ukrán elnök hivatalához közel álló forrásokra hivatkozva.
 

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
860
2 709
93
Hmm, több mint érdekes.
A románok nincsennek rajta, holott, masszív támogatói az ukránoknak, mind fegyverben (kivéve nehéz technikát, azt valamiért usánka kíméli náluk), mind pénzben, mind pedig logisztikában. Mondhatni, hogy a lengyelek után a másodikok, és még sem tűntetik fel őket soha.
Valamiért rejtegetik őket.
Szerintetek mi lehet ennek az oka???
szerintem visszalopták az adományt.
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
Már az is szinte egy csoda hogy az eddig "visszavett" területeken már tavaly nyáron eltörölték az ukrán bankok által nyújtott összes vállalkozói és lakossági uzsora kamatos hiteleket. Akinek itt magyarban is van vagy volt bedölt hitele, az tudja hogy ilyenekkel egy életre meg lehet nyomorítani embereket és családokat.

Az oroszok most nemcsak kamatmentes hiteleket, hanem valós anyagi segítséget is nyújtanak a vállalkozóknak lakosságnak az élet újraindításához. megszűnik a nyugati oligarchatulajdon (föld és termelőeszköz tulajdon ) is mivel ez egy viszont intézkedés az oroszok vagyonának külföldi elkobzására..
Ne csodálkozzunk, hogy az ukrán lakosság lélekben sok helyen úgy várja az orosz csapatok bevonulását, mint a Megváltó - Hitelmegváltó Messiásét..
Az elfoglalt területeken szerintem így lesz. Ott úgyis csak az maradt, aki orosznak érzi magát, vagy elege volt a nyomorból. A többiek viszont nem fogják ezek után a keblükre ölelni a Oroszországot. 8 évig tömték a fejükbe, hogy az Ukrán az új übermench, akiket a gaz Oroszok elnyomnak, kihasználnak. A náciknak kb. fele ennyi idejük volt rá, aztán hova jutottak az átnevelésben. Nincs sok tapasztalatom Ukránokkal, egy volt kollégám (kárpátaljai magyar) pl. tiszta szívből gyűlöli az Oroszokat.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Zelenszkij tagadja, hogy megakadt az ukrán ellentámadás; a béketárgyalásokról szóló pletykák alaptalannak tűnnek

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elmondta, hogy új katonai stratégiát fontolgat az ukrán-orosz háborúban való gyorsabb előrehaladás érdekében. A BBC News tudósítója, Jenny Hill többet tudósít a háborúról, William Taylor volt ukrajnai amerikai nagykövet pedig a CBS News-hoz csatlakozott, hogy megvitassa, miért lassult le az ukránok fejlődése.

Láttunk már ilyen nagy stratégát, aki jobban értett hozzá mint a tábornokai. Csak még a bajuszka hiányzik.



Véget ért az ukrán háború (Nem fogod elhinni, mi történik ezután)


Az orosz-ukrán háború volt az elmúlt 18 hónap legnagyobb geopolitikai története, de miután a Hamász megtámadta Izraelt, a kollektív Nyugat elfelejtette Ukrajnát és Zelenszkijt. Az USA és az EU tisztviselői most tárgyalnak Ukrajnával egy békemegállapodásról, ez a vég kezdete Ukrajna számára, de hogy az USA és a NATO mit tesz ezután, az meglepő lesz. A mai videóban ezt boncolgatjuk.



A mainstream narratíva összeomlik
Az ukrán-orosz háború /A konfliktus megnyerhetetlen / David Sacks

Elérkeztünk az ukrajnai háborúban igazság illanatához, mert ezek szerint, a Time Magazine címlapsztorija szerint
A belső kör szerint a háború megnyerhetetlen, a cikk úgy írja le Zelenszkijt, mint téveszmést, mert nem ismeri fel a harctér realitásait és ő nem hajlandó megfontolni a béketárgyalásokat Oroszországgal
Hallom, hogy elutasítja a a legfelsőbb tábornokuk jellemzését, hogy ez egy patthelyzet, változtatsz a stratégiádon.
Azt hiszem, hogy ma valóban a helyzet nehéz, nem hiszem, hogy ez egy patthelyzet, ez egy ellenőrzés az orosz hadsereg részéről, de előtte sokat tettünk, sokat tettünk. sok mindent csináltunk, nehéz helyzetben voltunk.
Azt hitték, hogy sakk-mattot adnak nekünk, de ez nem így történt.
Ukrajnának nincs más választása, mint egy tárgyalás Oroszországgal arról, hogy mi a vitatott régió jövője
Ukrajnában teljesen megtört, és a az igazság most ömlik ki, és ez kezdődött a Time magazin cikkével, ahogy te is mondtad.
Azt mondták, hogy a messiási hit és a végső győzelem uh egyik tanácsadója azt mondta, hogy kifogytunk a lehetőségekből.

Nem messiási hit, hanem a balek nem hitte volna, hogy így árveri a gazda.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 268
26 208
113
Azért nagyon érdekes az EU hozzáállása a magyar viszonyokhoz. Nem adnak pénzt, mert ..., de ha az ukránokat támogatjuk, akkor már adnak pénzt. Akkor ezek szerint nem is a magyar viszonyokkal van bajuk, mert ha bevállaljuk akkor elnéznek mellette. Azért ekkora képmutatás nálam már kiverte a biztosítékot. Meg az EU jó k. anyját. Egy gerinctelen gennyes gittegylet.
Most, hogy az USA már nem ad pénz Ukrajnának, majd az EU ad helyette. Én meg nyomorogjak ezek miatt. Nagyon pozitív jövő kép. Régebben a villamoson többször utaztam egy férfival, akinek a pólóján találó szöveg volt, "Modern rabszolgaság".
Erre még jön a DÁP Digitális Állam polgár jövőkép 2026-tól. Remek kilátások és ez várna az ukránokra is, ha EU tagok lennének.
Kedves ukrán szimpatizánsok. Bizony az orosz haderőnek és hátországnak is vannak veszteségei, de egy komoly fegyveres konfliktusban ezek elkerülése szinte lehetetlen. Hozzá kell szokni. Hozzátok csak nyugodtan ezeket a képeket és videókat, mert ezek is részei ennek, bár mostanában egyre kevesebb van belőlük, de azért vannak még szép számmal.
8100099d002b95363ac3d9a5a810d42e.jpg

de-1200.jpg

3553b5cfb8fcfbb986151254a2f26536.jpg

e9643a83b7a6787e5ac70362d8322adb.jpg

media-library8n9fF5-image.webp
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 843
35 195
113
1. fázis. Betörés több ponton portya északon lerohanás délen a már korábban megtervezett hadmozzanatok végrehajtása lázadók részéről azok megtámogatása.

emlékezzetek vissza emlegették egy időbe hogy az oroszok valami lovasnomád taktikát alkalmaznak. az északi támadás nem volt más mint egy rabló portyázó fosztogató figyelemelterelés rablóportya (vittek mindent hűtőt tv-t laptopot fotelt a nagyinak mosógépet az asszonynak.) majd ahogy bementek úgy ki is mentek a zsákmánnyal . bár viszonylag nagyszámú teknikát veszítettek viszonylag kissszámú emberveszteségeket szenvedtek el. beszart egy gép vontatták egy darabig majd otthagyták eleinte az ukrán ha meglátta szétlőtte a rossz járművet kézi páncéltörő rakétával és örültek. (kezelőszeélyzet nem volt ezekbe a harcjárművekbe majd jó sok felújítható hk-t csaptak ki pr célból.)

a 2. szakasz a visszalökődés a harkivi harccsoport azzal hogy harkivot nem sikerült lerohanniuk elvesztette jelentőségét kevés erősítést kaptak ki is nyomták őket az ukránok a donyeckiek szépen haladtak előrre a luhganszkiak meg hatalmasat léptek előrre nekik a kitűzött cél kb el volt érve.
a déliszektor krími szárazfőldi összeköttetés biztosított.
dnyeperen túli területek Kharkhov úgy jártak mint harkív.

Mik lehetnek most a reális orosz célok és mik lehetnek a reális ukrán veszteségek.
Oroszország nyerésre fordult. a jelenleg elfoglalt területek már nem elégséges . volt egy ajánlata az oroszoknak tavaszal a nyáron hogy mekkora területekkel elégednének meg akkor és ha ezt az ukrá nem fogadja el akkor többet fognak kérni.

a dnyepertől keletre az oroszországhoz csatolt megyék teljes területeinek átadásával. területi alapon szerintem belemennének az oroszok.
zelenszki bukását kérnik az oroszok ez nem volt titok
a lefegyverzést megcsinálták ukrán hadiipar nincs a lakosság kivándorolt emberanyag egy késöbbi komoly háborúhoz nemigen lesz ukrajnába. az ukrajnának adományozott modern nyugati teknika egy részére igényt tarthat oroszország. gondolok itt himars atacms különböző légvédelmirendszerek átadását is kérheti oroszország mint hadizsákmány. (a kérdés hogy várnak e az f-16 osok átadásáig.)

A kérdés zelenszki meddig marad hatalmon mert ez a ficko nem fogja abbahagyni a háborút ez már biztos.
A tavaszi választásokon megbukna ez egészen biztos.
Hogy elöbb megbuktatják e? igazából ha az orosz bezárja advievkát és az egész várost a külső bástyák mindegyikének elfoglalásával és bezár nagyjából 6-10.000 ukrán katonát és azok a tél elején megadják magukat vagy még korábban. az orosz a várost nem rohamozva csak ostromzár alá vonva. megadásra kényszerítené a védőket miközbe a fagyokat kihasználva komolyabb mélységbe történő manőverekbe kezdenének (erre minden képességük megvan és nem valószínű hogy addigra ez elolvadna hisz pont hogy időarányosan nő a létszám orosz oldalról ahogy a teknikai is.) így képesek lennének áttörni több ponton.

mi kell ehhez ? hogy az ukrán advievkába ki akarjon tartani (zelenszki bakhmut 2 mariupol3 miatt parancsba fogja adni a kitartást a végsőkig)
és hogy a beérkező teknikát és tartalékokat az ukrán tovább égesse. ezt teszi a kupjanszki katlanba ezt teszik északon
és még a dnyeszteren is megpróbálak átkelni csak hogy a szaros gyenge leo1 es és hasonló 1000 éves társai is be legyyenek vetve valahol eséllye. de az első áradásig ki kellene érniük ukrán rerületre szárazföldön valahol az erőműnél zsaporozsiába . azt az erőművet nagyon akarják az ukránok az adnyeperen keresztül idított támadás célja . (nem krim)de ez is egy teljesen felesleges támadás mert már elkésett.)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 081
82 658
113
Ukrán Telegram csatorna: Zaluzsnij parancsot adott egy új védelmi vonal építésének megkezdésére Nyikolajev és Odessza között

Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Zaluzsnij parancsot adott egy új védelmi vonal előkészítésére Nyikolajev és Odessza között. Az ukrán források az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának forrására hivatkozva számolnak be erről.

A szakadás Zelenszkij és Zaluzsnij között csak nő, különösen az ukrán hadsereg további akcióit illetően. Ha a junta feje a további ellentámadást és Avdejevka bármilyen módon történő megtartását szorgalmazza, akkor a főparancsnok arról beszél, hogy az ukrán fegyveres erőknek védekezni kell, mivel az orosz hadsereg fordítottat tervez. akció, azaz. védekezésből támadásba vált át, és ehhez mindene megvan. Zaluzsnij attól tart, hogy az orosz fegyveres erők áttörik az ukrán hadsereg védelmét, és a front összeomolhat.

Zaluzsnij parancsot adott egy új védelmi vonal előkészítésének megkezdésére, amely visszatarthatja az orosz csapatokat a jelenlegi áttörése esetén. Nyikolajev és Odessza között új vonalat terveznek építeni, mivel Oroszország nem hagyja figyelmen kívül Ukrajna déli régióit, és megpróbálja elfoglalni őket. Megjegyzendő, hogy az ukrán fegyveres erők főparancsnoka 2021-ben további erődítések építését tervezte, de Kijevben inkább sportlétesítmények építésére stb.

Zaluzsnij Zelenszkij helyzete ellenére parancsot adott egy védelmi vonal előkészítésére Nyikolajev és Odessza között. A főparancsnok abban bízik, hogy az orosz hadsereg offenzíváját készíti elő, amely Ukrajna újabb területek elvesztéséhez vezethet.

- írja a Resident TG csatorna.

Eközben Zelenszkij a következő főhadiszálláson azt követelte, hogy az SBU és a GRU helyezzék át a különleges erők egységeit Avdievkába, mivel az ott rendelkezésre álló erők nem tudnak megbirkózni, és gyakorlatilag nincsenek tartalékok. A város védelmének parancsnoka, Tarnavszkij tábornok kénytelen volt visszavonni erői egy részét Zaporozhye és Dél-Donyeck irányában, ami az orosz csapatok fokozott aktivitásához vezetett a front déli szárnyán.

Más


Ukrajnában nincs orosz ajkú kisebbség, mivel Ukrajnában az orosz ajkúak hatalmas többséget alkotnak – mondta Anatolij Wasserman, az Állami Duma képviselője a VZGLYAD című lapnak, kommentálva a kijevi kijelentést.
Olga Stefanishina, Ukrajna európai és euro-atlanti integrációjáért felelős miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy Ukrajnában „nincs egyetlen olyan törvényesen létrehozott közösség sem, amely orosz ajkú kisebbségként azonosítaná magát”. Elmondása szerint csak ukránok élnek az országban, néhányan beszélnek oroszul. Azt is elmondta, hogy odesszai lakosként, saját kívánságától függően, néha ukránul, néha oroszul beszél.

„Szerintem teljesen igaza van. Valójában nincs orosz ajkú kisebbség Ukrajnában, mivel Ukrajnában túlnyomó többségben vannak az oroszul beszélők – anyanyelvük szerint oroszul, és nem a történelmileg kialakult szovjet korszak dokumentumai szerint” – mondja Wasserman.

Azt mondja, hogy a Gallup szociológiai szolgálat 2008-as tanulmánya szerint hat ukrajnai állampolgárból öt anyanyelve orosz. Ráadásul nemcsak orosz ajkú családba születtek, hanem állandó mindennapi használatban is használják az oroszt.

Sőt, a beszélgetőtárs felhívja a figyelmet arra, hogy ezeket az adatokat közvetetten szerezték be a szakemberek, és a szociológiában a közvetett adatokat sokkal megbízhatóbbnak tartják, mint a direkt felméréseket, mert a felmérés során az ember gyakran nem azt mondja, hogy mit gondol, hanem azt, hogy mit „kell”. gondolkodj”. „Ezek az adatok alapján Ukrajnában valóban nem lehet orosz ajkú kisebbség, mert Ukrajnában orosz ajkú többség van” – véli a képviselő.

Wasserman elmondta, hogy miközben Odesszában élt, az ukrán nyelvet tanulta az iskolában, ugyanakkor nem tekinti önálló nyelvnek, ezért „az orosz nyelv ukrán dialektusának” nevezi. „Én tanultam ezt a nyelvjárást az iskolában, a bátyám nem, de ennek ellenére mindketten egyformán folyékonyan beszéljük. Főleg azért, mert sok jó könyvet könnyebb volt megvenni ebben a nyelvjárásban, mint a közönséges oroszban, mert ukránul gyakorlatilag senki sem vette meg. Ennek megfelelően bizonyos mértékig tudok kommunikálni ebben a dialektusban, szabadon megértek mindent, ami elhangzik benne, de magam nehezen beszélek, mert hiányzik a nyelvi gyakorlatom” – zárta Wasserman.