Az Úristen már odarajzolta nekünk egy ideje. Kárpátoknak hívják....
Jogos,ideje nekünk is szép karikàkat rajzolgatni a térképre....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az Úristen már odarajzolta nekünk egy ideje. Kárpátoknak hívják....
Jogos,ideje nekünk is szép karikàkat rajzolgatni a térképre....
Mindenekelőtt lőszerről, légvédelmi rendszerekről és UAV-król beszélünk. Megbeszéltük a katonaság kiképzésének és az egységek harci hatékonysága helyreállításának kérdéseit” – mondta Zaluzsnij.„Megbeszéltük a téli időszakra vonatkozó terveinket, és külön foglalkoztunk az ukrán hadsereg sürgős szükségleteivel.
Jaaaaa :O én nem is tudtam, hogy az ukránok fejlesztik a himarsokat, leokat, f-16-okat, akkor így már minden világos, köszi! Nagyon jó, hogy ilyen tájékozott vagy! Sokat segített, köszönöm. Akkor igazad van! Hát most jól pofára estek mi?Itt látszik, hogy nagyon kevés infóval rendelkezel a konfliktussal kapcsolatban. Több ukrán vezető politikus nyilatkozta, hogy egésu Moszkváig mennek az ukránok. Bugyanov szerint már augusztusban ukrán kézen kellet volna lennie a Krímnek. A kollégák gúnyból írják azt amit!
mivel kapcsolatban? Te meg rakhatnál be pár olyan cikket, ahol a NATO megigérte, hogy az adományozott fegyverekkel moszkváig mennek az ukránok, köszi!Rakhatnál be egy pár régi kommentet, úgy hitelesebb lennél………….mert így csak te látszol manipulatívnak.
Ha már itt tartunk,megmutatnád a térképen,hogy miképpen áll a nagy ukrán ellentámadás? Minden ukrán góré asztalt foglalt nyárra Szevasztopol összes éttermének a teraszára.Jaaaaa :O én nem is tudtam, hogy az ukránok fejlesztik a himarsokat, leokat, f-16-okat, akkor így már minden világos, köszi! Nagyon jó, hogy ilyen tájékozott vagy! Sokat segített, köszönöm. Akkor igazad van! Hát most jól pofára estek mi?
mivel kapcsolatban? Te meg rakhatnál be pár olyan cikket, ahol a NATO megigérte, hogy az adományozott fegyverekkel moszkváig mennek az ukránok, köszi!
.Olvastátok?
Ukrajnával bővülhetne a NATO, cserébe le kellene mondania a területeiről
„Eljött az idő, hogy megtegyük a következő lépést, és meghívjuk Ukrajnát a NATO-ba” - mondta a szervezet egykori főtitkára. Lenne azonban egy feltétele: az oroszok által megszállt területek nélkül.www.economx.hu
Mennyire kétértelmű:
Bővülhet, ha lemond területekről, azaz ha lemond Moldováról, Lembergről, Kárpátaljáról akkor valóban bővülhet a Nato ....a többi meg az oroszoké.
Úgy hallottam hogy az oroszok nagyvonalúan meghagyják az ukránok által létrehozott "Élni akarok" telefonvonalat, de már fordítva működik és az ukránok hívhatják az oroszokat! Még pár hónap és, ha Putyin nem egy sültbolond, hogy tűzszünetet kössön akkor hamarosan maga Zele fogja használni azt a vonalat.
Azt gondolom, hogy alábbi cikk sem az, amiről eddig hallottam az ígéreteket:
Megkerülhetetlennek hitt csapdát állított Putyinnak a Nyugat, totális kudarcba fulladhatott az elképzelés
Nyugati tisztviselők információi és orosz exportadatok szerint Moszkva teljes egészében kijátssza az orosz olajra vonatkozó árplafont. Mára egyetlen hordónyi orosz olajat sem értékesítenek a 60 dolláros limit alatt – számolt be a Financial Times.www.portfolio.hu
Tudom, hogy Portfolio meg minden, de ezek a cikkek elég konkrét forrásokra hivatkoznak, aminek ha utánanézünk kiderül, hogy nem éppen fake news.
Szerintem az a félelmetes, hogy vannak olyan csúcsvezetői pozíciókban lévő emberek, akik komolyan elhitték azt, hogy ezek a szankciók és sapkák nem lesznek kijátszva.Ha igazak az ukrán infók, akkor 2023.-ban 10 hónap alatt az orosz hadiipar az alábbi új és felújított eszközökkel látta el az Ukrajnában harcoló csapatait:
Ez alapján átlagosan 80 db cirkálórakétát, 100 db új/felújított harckocsit, 100 db új/felújított lövészpáncélost és több, mint 270 db tüzérségi egységet adnak át havonta.
Ez azért nem egészen az az állapot, amiről eddig beszélt a média...
A legmagasabb szintről érkezett a lesújtó elemzés: lehet, hogy Ukrajna most tényleg nagy bajban van
Nagyon érdekes elemzést tett közzé Volodimir Dacenko, az Ukroboronprom ukrán állami hadiipari konszern egyik tanácsadója Oroszország hadiipari képességeiről és a nyugati fegyverszállítmányok dinamikájáról. A Dacenko által közzétett számok több súlyos konklúziót is mutatnak: Oroszország hadiipara...www.portfolio.hu
Azt gondolom, hogy alábbi cikk sem az, amiről eddig hallottam az ígéreteket:
Megkerülhetetlennek hitt csapdát állított Putyinnak a Nyugat, totális kudarcba fulladhatott az elképzelés
Nyugati tisztviselők információi és orosz exportadatok szerint Moszkva teljes egészében kijátssza az orosz olajra vonatkozó árplafont. Mára egyetlen hordónyi orosz olajat sem értékesítenek a 60 dolláros limit alatt – számolt be a Financial Times.www.portfolio.hu
Tudom, hogy Portfolio meg minden, de ezek a cikkek elég konkrét forrásokra hivatkoznak, aminek ha utánanézünk kiderül, hogy nem éppen fake news.
jó, hogy szólsz, még nem tartunk itt, az volt ugyanis a kérdés, hogy mikor igérte a NATO, hogy az adományozott fegyverekkel moszkváig jutnak? Értem én, hogy próbálod terelni a témát a szokásos szektista módszerrel, hogy legyen valami igazságalapja a mondanivalódnak.Ha már itt tartunk,megmutatnád a térképen,hogy miképpen áll a nagy ukrán ellentámadás? Minden ukrán góré asztalt foglalt nyárra Szevasztopol összes éttermének a teraszára.
Máris frissen eltávolították a twitterben idézett egyik fontosabb linket, gyorsabbak a szolgálatok mint Winetou..Most megy a Maidan lövöldözés tárgyalása, bekellett vallaniuk hogy a Hotel ukrainaból is lőttek a BBC újságíróira és tüntetőkre, a hotel "tüntető" kézen volt.
Itt azért az is nagy kérdés hogy ha a jelenleg elfoglalt területekről Ukrajna "lemondana" a béke erdekében az elég lenne-e az Oroszoknak?Mert "hivatalosan" olyan megyéket is "annektáltak" amiknek a "központja" még mindig Ukrán fenhatoság alatt van.
.
Ez eleg komoly problema lenne par ev mulva, amikor Ukrajna az EU penzböl visszaerösödve, immar NATO tagkent elkezdene visszavagot kiprovokalni az oroszokkal. Ukrajna EU es NATO felvetele egy sötetebb es veszelyesebb idöszakot inditana el, mint amilyen anno a "hideghaboru" volt.
.
Viszont a nyilatkozat egy egykori NATO fötitkartol van, tehat kb maganvelemeny, es azert latjuk, az ilyen-olyan egykori tabornokok, poltikusok, stb nem sporolnak a kulönös ötletekkel. Annyiban igaza van az exfötitkarnak, hogy a haborut lezarando valami politikai kompromisszumot kell majd talalni, ill az is realis, hogy Ukrajna kenytelen lemondani elfoglalt teruletekröl, de jo lenne az oroszokkal valo haborujukat nem bevonni az EU-ba ujabb bajnak a nyakunkba.
Szerintem ez nem kérdés. Nem hiszem, hogy az oroszok most megállnak. Biztos volt már olyan időszak ebben a háborúban, amikor ennek volt esélye, de az már elmúlt, a következő meg még nem is nagyon látszik.Itt azért az is nagy kérdés hogy ha a jelenleg elfoglalt területekről Ukrajna "lemondana" a béke erdekében az elég lenne-e az Oroszoknak?Mert "hivatalosan" olyan megyéket is "annektáltak" amiknek a "központja" még mindig Ukrán fenhatoság alatt van
Amint Zselé elfogadja, hogy az oroszok megtarthatják a területeket, amit eddig megszereztek (de lehet, hogy többet kell adnia, mert különben nem egyezkedik a medve, lévén, hogy látja, hogy gyengék az ukránok - mert különben miért akarnának egyezkedni?), abban a pillanatban minimum puccs lenne ellene, de az is lehet, hogy polgárháború törne ki.Az USA-NATO fojtogató nyomást gyakorol V. Zelenszkijre:
"Adj földet a békéért - Ukrajna adja fel területét, hogy csatlakozhasson a szövetséghez"
Nyilvánvalóan nem lesz elég az oroszoknak, hogy az eddig elfoglalt területek fejében tűzszünetet kössenek.Itt azért az is nagy kérdés hogy ha a jelenleg elfoglalt területekről Ukrajna "lemondana" a béke erdekében az elég lenne-e az Oroszoknak?Mert "hivatalosan" olyan megyéket is "annektáltak" amiknek a "központja" még mindig Ukrán fenhatoság alatt van