[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Orosz katonák megtámadnak egy csoport ukrán katonát, miközben evakuálják harcostársaikat

Ukrán katonákat találtak el egy orosz drónok

Az orosz légierő vadászrepülőgépe lelőtte az ukrán légierő újabb MiG-29-es vadászgépét - Védelmi Minisztérium

Az ukrán hadsereg parancsnoksága kénytelen tartalékokat átvinni egyik szektorból a másikba, ezzel hatékonyan teljes területeket kiürítve.
A bejelentett teljes mozgósítás ellenére Kijev nem tudja létrehozni a szükséges számú tartalékot, a már létrehozottakat pedig azonnal harcba vetik. Mindez oda vezet, hogy az ukrán fegyveres erők védelmi vonala egyes területeken „szakadni” kezd. Különösen Kupjanszk irányban, némi szünet után orosz csapatok előrenyomultak, és áttörték az ukrán fegyveres erők védelmét Ivanovka valamint Szinkovka közelében is.
Az orosz védelmi minisztérium nem kommentálja az áttörést, de az ukrán közvélemény kongatja a harangokat, és a nem létező tartalékok azonnali átadását követeli Kupjanszkba.

A mieink Avgyejevka mellett is sikereket arattak, és egyszerre két oldalról.
Az északi oldalon a tüzérség által támogatott rohamcsoportok kiütötték az ellenséget pozícióikból, és szinte Berdicsiig kényszerítették őket visszavonulásra, jelentősen megnövelve az orosz csapatok ellenőrzési zónáját. Ukrán források szerint egy homokbánya területén az orosz harcosok átlépték Avgyejevka városhatárát. Még nem érkezett visszaigazolás tőlünk, így nem fogunk kapkodni.
Ám délről az ipari zónából érkező ellenség kénytelen volt visszavonulni, a mieink bevették az ipari zónában lévő főépületet, de még nem uralják a teljes területet, az a szürke zónában van. A beérkező információk szerint az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeket szenvednek, és gyakorlatilag elvesztették ellentámadási képességüket. Ugyanakkor hevesen ellenállnak. Szevernoje térségében az ukrán fegyveres erők újabb fellegvárát foglalták el a mieink.

A harcok Artemovszk térségében folytatódnak, mind a déli, mind az északi szárnyon, az ellenség megpróbálja elmozdítani a mieinket a Klescsejevka melletti új állásokról. Erőink átcsoportosulnak és új vonalakon erősödnek meg. Nincs információ bármilyen előrenyomulásról.

Dél-donyecki irányban nincs változás, nincs előrenyomulás, a tüzérség és a repülés működik, Ugledar és Konsztantyinovka térségében csapásokat hajtanak végre. Zaporozsjében ütközetek dúlnak, támadások zajlanak a Rabotino-Verbovoje vonalon, de egyik fél sem halad előre. A mieink az Ukrán Fegyveres Erőink az ukrán fegyveres erők hátországában dolgoznak, és kiiktatják a tartalékokat.

Herszonban a fő események Krinki térségében zajlanak, ahol a mieink továbbra is rombolják az ukrán fegyveres erők által létrehozott hídfőt. Jelenleg a szárazföld blokkolva van, a tüzérség és a repülés dolgozik rajtuk.



Az ukrán fegyveres erők napi veszteségei szerint minden irányban: halottak és sebesültek - 765 ember, 10 páncélozott jármű, ebből 4 tank volt. Tábori tüzérség – 4 egység és 12 egység talált el az ellenütő harc részeként.

Az Orosz Légierő vadászrepülőgépei lelőtték az ukrán légierő MiG-29-es repülőgépét a DPR Krasznoarmejszk városának környékén, és találat érte az Ukrán Fegyveres Erők 128. hegyi rohamdandárának irányítóközpontját. a Zaporozsje régió Dimitrovo területén.

Halott ukránok holttestei a lövészárokban – köztük női katonák
Kijev munkaerő-problémákkal küzd
DefenceNet híradó

Ukrajnában a halál leselkedik az ukrán katonákra, akik szinte minden fronton visszavonulóban vannak.
Ami azonban félelmetes, hogy a lövészárkokban a holttestek már nem csak a férfiaké, hanem sok nőé is.
Egyértelmű, hogy most már hiány van.

Ez ma is így van. Minden a tervek szerint halad. Опорники по Спорным berutsya, а дело… делается!
A felvételeken egyébként azt látjuk, hogy az ellenségnek még mindig egyértelmű "személyhiánya" van.

A bohócnak nem volt elég a férfi lakosság kiirtása, lányokat dobja a vágóhídra.


Azért állapítsuk meg, hogy túltéve Afrika és Dél-Amerikai puccsvezérein, Zselének csak két év kellett, hogy hazavágja az országát. A gazdaságin túl kiirtja a népet is a gazda parancsára, most már az öregek, betegek után a nők is soron vannak. Már annyi kárt okozott, hogy a fellógatása sem lenne megfelelő büntetés.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 059
87 989
113
Az orosz a civil infrastrukturát mindig "kimondottan" S-300assal támadja, amilyen az ukránoknak is van légvédelemnél, ami ha meghibásodik és belerepül a panelba, na akkor a ruszkik civileket támadtak S-300al ...


... Édes Istenem! Lassan két év után ki a fakk hisz el ezeknek a bohócoknak bármit is? :D

Soha semmi se csapódik be, csak az S-300, de azért se áram, se fűtés, ugye ...
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
És? Abba az eu-ba, ahova nem vették fel a szerbeket, törököket, stb.? Amelyik leépíti az iparát (valahová a morálja mellé)? A szerbek már a BRICSet emlegetik, jó(bb) lesz az nekünk is, mint a szivárványpónis euisztán. A poén az, h ilyen szempontok szerint kompatibilisebb ukrajna az euval.
Ez így van. Lassan jobb lesz a BRICS, mint az EU. Sokkal több a mozgástér, továbbá nem visz be ideológiát a szervezetbe (ahogy az EU-nak sem kellene, mert eredetileg nem ez volt a szándék), hanem tisztán a gazdasági kooperáció alapján működik (aztán lehet, hogy ebből is más sül ki, ahogy az Eu-ból).
Azonban ennek a BRICS-es csatlakozásunknak van egy akadálya. Éspedig zerületi/földrajzi. Amíg Oo. nem jön el Záhobyig, addig nem tudunk belépni, mert nincs közvetlen területi kapcsolatunk velük,. A szerbek is csak az után tudnának belépni, ha már mi határosak leszünk Oo.-al vagy egy orosz befolyás alatt álló Ukrajnával, illetve mi is belépünk. Egyébként a csatlakozásnak nincs realitása, mert megfojtanak nagyon hamar (légi úton mégsem lehetne gazdaságot működtetni).
Az atlantisták mindent meg fognak tenni, hogy a fenti kapcsolat ne jöjjön létre, ők is látják annak tétjét, ami többek között abból is áll, hogy az egész Balkán le lenne választva a nyugat befolyásáról. Úgy járna Bulgária és Ro. mint mi a BRICS-el, ha most akarnánk csatlakozni.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Egy másik Amerika: A Zelenszkij-paradoxon (Vukics Ferenc cikkismertetője)

Ted Snider az Antiwar.com és a The Libertarian Institute rovatvezetője, a Responsible Statecraft és a The American Conservative munkatársának véleménye szerint az orosz-ukrán konfliktus végső célja mégiscsak a tárgyalóasztal volt. De ha Zelenszkij nem megy a tárgyalóasztalhoz, akkor végeredményben az eddig megvívott háborúnak az amerikai kormányzat szerint sincs semmi értelme.

Ted Snider: A Zelenszkij-paradoxon

Volodimir Zelenszkij hajlandó volt véget vetni a háborúnak. A háború kezdeti napjaiban, jóval az eszkaláció előtt és jóval a szörnyű élet-, testi épség- és földveszteségek előtt az ukrán elnök többször is hajlandó volt megőrizni népe földjét és megvédeni népe életét, cserébe azért, hogy feladja a NATO-tagságról szőtt álmát, egy olyan álmot, amelyet még három hónappal az orosz invázió után is csak az ukránok 59%-a osztott.

De az USA és az Egyesült Királyság visszatartotta őt. Ragaszkodtak hozzá, hogy Zelenszkij tartózkodjon a Putyinnal való tárgyalási politikától, és inkább az amerikai politikát folytassa háborúval. Boris Johnson brit miniszterelnök azt mondta Zelenszkijnek, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökre "nyomást kell gyakorolni, nem pedig tárgyalni vele", és hogy még ha Ukrajna kész is aláírni bizonyos megállapodásokat Oroszországgal, "a Nyugat nem". Zelenszkijt rábeszélték, hogy ajánlja fel az ukrán katonák holttesteit, hogy folytassák a harcot az amerikai célok érdekében. Zelenszkij lemondott a békéről Ukrajna számára egy olyan – hivatalos vagy informális – ígéretért, hogy az USA és NATO-szövetségesei minden szükséges fegyverrel ellátják Ukrajnát, ameddig csak szükséges.
amikor Zelenszkij számon kéri ezt az ígéretet, és azt kéri, amire Ukrajnának szüksége van, ameddig csak szükséges, hálátlansággal vádolják, és azt mondják neki, hogy eljött az ideje a tárgyalásoknak.

És ez az első paradoxon. Zelenszkijnek azt mondták, hogy ne tárgyaljon, és hogy megkapja a szükséges fegyvereket, hogy tovább harcolhasson; aztán azt mondják neki, hogy ne várjon többé fegyvereket, mert tárgyalnia kellene.
Amikor a fegyverek áramlása a lassulás jeleit mutatta, Zelenszkij emlékeztette a Nyugatot az ígéretére, és kérte, hogy nyissák meg a csapot. Az USA hálátlannak nevezte őt azért, amit már megkapott. Ben Wallace brit védelmi miniszter azt mondta, hogy az USA és az Egyesült Királyság "egy kis hálát szeretne látni" Ukrajnától, és azt mondta, hogy "tavaly, amikor 11 órát vezettem, hogy listát kapjak, azt mondta nekik, hogy nem vagyok olyan, mint az Amazon". Ez igaz: Az Amazon teljesíti, amit ígért.

Az első paradoxon egy másodikhoz vezet.
Zelenszkijnek azt mondták, hogy harcoljon, ne tárgyaljon. Most pedig nem fog tárgyalni. De ezzel ő már nem az amerikai célok eszközévé, hanem akadályává vált.
Az USA célja, ahogy Biden folyamatosan magyarázza, hogy segítsen Ukrajnának "harcolni a csatatéren", hogy "a lehető legerősebb pozícióban legyen a tárgyalóasztalnál". A csata végcélja a tárgyalóasztal volt. De ha Zelenszkij nem megy a tárgyalóasztalhoz, akkor végeredményben a csatának sincs értelme. És ez a második, egyben legnagyobb paradoxon. Zelenszkij eszközből akadályozó tényezővé vált. Hajthatatlansága – az Egyesült Államok által táplált hajthatatlansága – most aláássa az amerikai és ukrán célokat. A csatának az volt a célja, hogy a tárgyalásokat megalapozza, hogy egy gyengébb Putyinról, valamint egy erősebb NATO-ról és Ukrajnáról tárgyaljon.
De ha a csata kizárja a tárgyalásokat, akkor csak meghosszabbíthatja a csatát, ami – ahogyan Valerij Zaluzsnyij ukrán főparancsnok, tábornok rámutatott – csak egy erősebb Oroszországot és egy kisebb, gyengébb Ukrajnát eredményezhet.
Miközben Zaluzsnyij azt mondja, hogy a háborút nem lehet megnyerni, és az USA azt suttogja, hogy Ukrajnának esetleg fel kellene adnia valamit, és béketárgyalásokat kellene vizsgálnia Oroszországgal a háború befejezése érdekében, Zelenszkij továbbra is tiltja a tárgyalásokat, és ragaszkodik a győzelemhez. Ragaszkodik ahhoz, hogy a győzelem az ukrán területek teljes visszaszerzését jelenti, beleértve a Krímet is: ez az álláspontja nem volt meg a háború elején, amikor hajlandó volt tárgyalni a területről és a területi engedményekről. Ragaszkodik ahhoz, hogy a háború nem patthelyzet, és fenntartja a Putyinnal való tárgyalási tilalmát. Az Oroszországgal folytatott tárgyalások Zelenszkij számára továbbra is "tabu".
De ha a csata értelme a tárgyalások előkészítése volt, ha nem lehet tárgyalni, akkor a csatának sem volt értelme. Zelenszkij hősből és az USA eszközéből akadály és probléma lett.
De ha Zelenszkij nem fog tárgyalni, akkor majd mások fognak. És ha választások lesznek, ez a választás lehet a központi választás.
Zelenszkij úgy döntött, hogy a háború utánig nem lesz választás. Ez a nyilatkozat kizárni látszik a tárgyalásokat.
Ha 2024 márciusában választások lennének, ahogyan az normális esetben történne, az egyetlen személy, aki eddig bejelentette jelöltségét, Olekszij Aresztovics, Ukrajna elnöki hivatalának volt tanácsadója. Bár Aresztovics úgy véli, hogy ő "mindenképpen potenciális elnökjelölt", Volodimir Iscsenko szociológus elmondta, hogy bár Aresztovicsnak "megvan a helye az ukrán közvéleményben", nem valószínű, hogy "komoly kihívója lenne Zelenszkijnek".
Zelenszkijjel ellentétben Aresztovics elismerte, hogy Ukrajna céljainak elérése a harctéren valószínűtlen.
Egy nemrégiben adott interjúban azt mondta, hogy "hadseregünk nem tudta bevenni Tokmákot. Könnyen lehet, hogy az ország hamarosan elveszíti Avdijivkát. Az 1991-es határokról már biztosan nem lehet beszélni". Bevallotta, hogy a kormány idején félrevezető, pozitív képet festett a harctérről, és most azt mondja, hogy a valós képet kell a nyilvánosság elé vetíteni.
Programjában szerepel az az ígéret, hogy azonnal megkezdi a béketárgyalásokat Oroszországgal, és a diplomáciai megoldás részeként a területek átengedésének lehetősége. A programban szerepel továbbá az Ukrajnában a közelmúltban tapasztalható "orosz nyelv üldözésének" megfordítása, valamint az orosz nyelv szabad használatának garantálása a kormányzatban, a médiában és a kultúrában, az ukrán nyelv előtérbe helyezése mellett.
Aresztovics azt mondta, hogy tárgyalni fog Oroszországgal, és hogy kész az általa "Kissinger-opciónak" nevezett megoldásra. E terv szerint Ukrajna vállalná azt a "kötelezettséget, hogy nem foglalja vissza a belépéskor megszállt területeket, hanem csak politikai eszközökkel érné el a visszatérésüket", cserébe azért, hogy Ukrajna többi része "beléphet a NATO-ba". Fenntartja, hogy Ukrajna visszatérhetne a területek visszaszolgáltatásáról szóló tárgyalásokhoz a Putyint követő orosz vezetővel.

Egyelőre azonban nem lesz választás. És ez paradoxon elé állítja az Egyesült Államokat.
Zelenszkij értékes és sokoldalú eszköze volt az amerikai politikának, kimerítően kampányolt azért, hogy a politikai Nyugat a háború egységes támogatója maradjon, folyamatos fegyverellátással. De ennek a szerepnek az amerikai ápolása mostanra Zelenszkijt teherré tette, aki nem a céljaik eszköze, hanem azok akadálya. A háború, amelynek Zelenszkij engedett, amikor a rendezés lehetséges volt, és eladta, amikor nehéz volt, azt a célt szolgálta, hogy javítsa Ukrajna helyét a tárgyalóasztalnál.
De ha Zelenszkij most nem tud vagy nem akar tárgyalni, akkor a háborúnak semmi értelme nem volt, és mind Ukrajna, mind az USA gyengébb és rosszabb helyzetben marad, nem pedig jobb és erősebb.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

the (((official))) media are telling us that:
  • The war in the US greatest ally continues. Day 41
  • THE KIKE'S MINION ERMAK CLAIMS THAT (((THEY))) CAN REOPEN ONE OF THE AIRPORTS IN UKRAINE. This is fucking surreal, as the jew and his minions keep holding men hostage in in this insane, brutal, jewish dystopia
  • The kike's minions started an investigation of actions of the kike's minion Arestovich
  • Estonia and Finland blame Russia in sending illegal migrants to their borders
  • THE GOY WHO WAS HARD CONSCRIPTED RECENTLY IN ODESSA SAYS THAT HE HAS NO COMPLAINTS TO THE KIKE'S GOONS WHO CONSCRIPTED HIM
  • EU commission told antisemitic Poland to lift the Ukrainian border blockade
  • Some slut killed 2 people in Kiev while driving under influence without a driver license
  • WHO DEFINED SOLITUDE AS A GLOBAL HEATH THREAT. You are not alone as long as you have true frens :3
  • Dementia Joe was allowed to see the limo of Xi Jinping
  • Dementia Joe keeps calling Xi a dictator
  • DEMENTIA JOE ANTISEMITICLY NAMED A POSSIBLE ISRAELI OCCUPATION OF GAZA "A BIG MISTAKE"
  • Evil Russians attacked Kherson. 1 person died
  • The Czech Republic appropriated some Russian real estate. The kike's minions approve it
  • Denmark forcibly sterilised girls as young as 12 to cut welfare bills till 2018
  • Pro-Palestine supporters forced Trudeau to leave a restaurant in Vancouver where he was having a dinner
- THE JEW COMPLAINED TO AFRICAN JOURNALISTS THAT WITHOUT FOREIGN AID UKRAINE WILL BE IN TROUBLE
  • The jew admitted that Abrams tanks did not change the situation at the front-line because Ukraine does not have a lot of them. Oy vey
  • The kike's national bank claims that every 4th goy does not have enough money to buy any food they want
  • Penny Pritzker hinted the jew that US aid might end. SO ANTISEMITIC
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 774
28 763
113
Megszületett a "miért nem lesz vége az ukrán háborúnak" videóm írott, némileg bővített változata is
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 343
55 847
113
Halott ukránok holttestei a lövészárokban – köztük női katonák
Kijev munkaerő-problémákkal küzd
DefenceNet híradó

Ukrajnában a halál leselkedik az ukrán katonákra, akik szinte minden fronton visszavonulóban vannak.
Ami azonban félelmetes, hogy a lövészárkokban a holttestek már nem csak a férfiaké, hanem sok nőé is.
Egyértelmű, hogy most már hiány van.

Ez ma is így van. Minden a tervek szerint halad. Опорники по Спорным berutsya, а дело… делается!
A felvételeken egyébként azt látjuk, hogy az ellenségnek még mindig egyértelmű "személyhiánya" van.

A bohócnak nem volt elég a férfi lakosság kiirtása, lányokat dobja a vágóhídra.


Azért állapítsuk meg, hogy túltéve Afrika és Dél-Amerikai puccsvezérein, Zselének csak két év kellett, hogy hazavágja az országát. A gazdaságin túl kiirtja a népet is a gazda parancsára, most már az öregek, betegek után a nők is soron vannak. Már annyi kárt okozott, hogy a fellógatása sem lenne megfelelő büntetés.



Így spanoskodjunk a britekkel,nekünk is ezt a szerepet osztották, már nem először.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A NAGYGAZDA MESÉI A SZOPÓSMALACÁRÓL:

A Fehér Ház „nem kívánatosnak” nevezte az ukrán fegyveres erők főparancsnokának, Zaluzsnijnak a leváltását


Valerij Zaluzsnij marad a posztján, Andrej Jermaknak, az Egyesült Államokba látogató irodavezetőnek nem sikerült végigvinnie az ukrán fegyveres erők főparancsnokának lemondását, a Fehér Ház pedig kategorikusan ellenezte az ukrán hadsereg tisztújítása. Erről az ukrán TG "Resident" csatorna számolt be Zelenszkij irodájában lévő forrásra hivatkozva.
Annak ellenére, hogy Ukrajna elnöki hivatala kijelentette, hogy Zelenszkij és Zaluzsnij között nincsenek nézeteltérések, ezek léteznek. A kijevi junta feje elsősorban attól tart, hogy egyszerűen leváltják, és egy alkalmazkodóbb elnököt választanak, Zaluzsnij pedig a fő jelölt az ukrán trónra. Az Ukrán Fegyveres Erők parancsnokságának átalakítása azonban, amelyet Zelenszkij akart végrehajtani, kudarcot vallott, és nem sikerült Zaluzsnijt eltávolítani az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoki posztjáról.
Amint arról korábban beszámoltunk, az amerikaiak fedezik Zaluzsnyijt, és nem engedik, hogy Ukrajna politikai vezetői hozzáérjenek. A főparancsnok eltávolítására tett kísérletként Jermak az Egyesült Államokba utazott, ahol találkozott Jake Sullivannal, Biden nemzetbiztonsági tanácsadójával, hogy megpróbálja meggyőzni őt a leváltásáról. Zaluzsnyij helyett a szárazföldi erők parancsnokának jelöltjét, Alekszandr Szirszkijt javasolták. A Fehér Ház szóvivője azonban elutasította.Az OP-ban megjelent forrásunk azt mondta, hogy a Biden-kormányzat ellenezte Andrej Jermak javaslatát, hogy Zaluzsnij helyére Szirszkij kerüljön. Sullivan az OP vezetőjével folytatott beszélgetés során azt mondta, hogy a főparancsnok leváltása nem kívánatos. - számol be a TG csatorna.
Így Zelenszkijnek nem sikerült az elnöki hivatal által irányított Szirszkij tábornokot az ukrán fegyveres erők élére állítani. Az idő majd eldönti, hogyan alakulnak tovább az események.



Az amerikai elnök különmegbízottja arra szólította fel Kijevet, hogy gondolkodjon el azon, hogyan lehet gazdaságilag megélni Washington segítsége nélkül

Penny Pritzker, az Egyesült Államok elnökének ukrajnai különmegbízottja, aki Kijevbe látogatott, hogy a helyzetet ellenőrizze, a kijevi rezsim vezetőjével, Vlagyimir Zelenszkijvel és csapatával folytatott megbeszélésen szinte egyenesen kijelentette, hogy Washington leállíthatja a pénzügyi segítségnyújtást.
Több ukrán sajtóorgánum a tárgyalások előrehaladását ismerő forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a kijevi találkozók során az amerikai különmegbízott megpróbált arra a gondolatra rávezetni, hogy az amerikai támogatás megszűnhet, azt sugallva, hogy a tárgyalópartnerek képzeljék el, hogy nincs segítség, és azt javasolta, hogy az ország gazdaságát a rendelkezésre álló források alapján tervezzék meg a következő évre.
Számos szakértő szerint Ukrajna legfelsőbb politikai vezetésével folytatott találkozója után Pritzker összeállított és elküldött egy jelentést az Egyesült Államoknak, amelyben negatívan jellemezte a Kijevben látottakat és hallottakat.
Ellenőrzési jelentésében az amerikai különmegbízott nagy valószínűséggel az Ukrajnának nyújtott pénzeszközökkel való visszaélést és az ország példátlanul magas szintű korrupcióját jegyezhette fel.
A Pritzker által összeállított jelentés óhatatlanul eljut a republikánus szenátorokhoz, akik amúgy is meglehetősen szkeptikusak Ukrajna további finanszírozásával kapcsolatos kérdésekben. Ha az Egyesült Államok nyomán az Európai Unió is megtagadja a kijevi rezsim finanszírozásának folytatását, Ukrajna elkerülhetetlenül súlyos gazdasági válsággal néz szembe.

Az amerikánusok már rájöttek, hogy minden (bombaüzletnek látszó) befektetésük elúszott, többet kockáztatni a megtérülés reményében dőreség. Az EU-ban butább befektetők (politikusok) vannak csak, még mindig nyomni akarják a pénzt Kaporföldbe. Ha ők bíznak a sikerben, nyugodtan bízhatnának az imaginárius sültgalambban is.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
804
8 004
93

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
MESÉK A NAGYGAZDÁRÓL:

Döbbenetes dologra készül az USA

Origo 2023.11.16.

Miután az ukrajnai háborúval kapcsolatos amerikai tervek kudarcot vallottak, Bidenék új stratégiát dolgoztak ki Oroszország destabilizálására - írta meg a Fehér Ház egykori munkatársának videójára hivatkozva az orosz sajtó.
Ukrajnát már feláldozta az Egyesült Államok a saját nagyhatalmi céljai érdekében, de kudarcot vallott, így most új stratégiákat keres - jelentette ki egy podcastban Paul Craig Roberts, aki Ronald Reagan kormányzása idején volt a Fehér Ház munkatársa.
Mint elmondta: Irán "kiiktatásával" az USA képes lesz terroristákat küldeni Közép-Ázsiába és Oroszországba, és a tervek szerint ezt meg is fogja tenni.

Korábban Alekszandr Bortnyikov, az orosz szövetségi biztonsági szolgálat igazgatója arról beszélt, hogy a Nyugat Ukrajnát olyan színtérré tette, ahol terroristák és zsoldosok tanulják meg a modern hadviselés módszereit. Alekszej Ljsenkov, az orosz külügy magas rangú vezetője pedig kijelentette: az Egyesült Államok továbbra is "szoros kapcsolatot" ápol az ISIS és az Al-Kaida terroristáival, úgy téve, mintha harcolna ellenük.

A sarokbaszorított mindent megpróbál, hogy nagyságának látszatát megőrizze, pláne ha ezt a gazdasági összeomlás érdekében kell tennie.

*********************************************************

Atomrulett Ukrajnában - Hárfás Zsolt

Megdöbbenve olvastuk, hogy a Portfolio októberi energetikai konferenciáján az egyik előadó arról beszélt, „Ukrajna a nukleáris energia területén is sikerrel vált le az orosz forrásokról”: a Westinghouse cég „szeptemberben töltötte be az első fűtőelemeket a Roszatom által gyártott VVER-440-es reaktorokba, miután korábban már ezt megtette a VVER-1000-es berendezések esetében is”. Az előadó szerint ez magyar szempontból nagyon fontos, mert Paks egyes blokkjai is ilyen típusúak. Nagyon úgy tűnik, hogy szeptemberben az amerikai nukleáris üzemanyag ukrajnai „próbaüzemét” nem verték nagy dobra, hiszen erről a tényről csak néhány külföldi hír jelent meg… Talán előre sejtették a bajt?

A fent hivatkozott konferencia előtti napok hírei arról szóltak, hogy Ukrajnában a Rivnei Atomerőműben az idén szeptemberben ünnepélyes keretek között az orosz VVER-440 típusú reaktorokba berakott amerikai üzemanyaggal máris súlyos problémák adódtak, és vészhelyzet lépett fel az atomerőműben. A pánik akkora volt, hogy más atomerőművekből és Svédországból is hívtak szakembereket a helyzet megoldására. Tetézi a bajt, hogy Ukrajna erről a súlyos incidensről a hírek szerint nem értesítette a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséget, és az orosz gyártó segítségét sem kérte. Ez volna az előadó által hangoztatott siker? Aligha. Ráadásul a helyzet ennél súlyosabb.



Láthatóan Ukrajna és a Westinghouse cég úgy döntött az amerikai fűtőanyag alkalmazásáról, hogy korábban nem győződött meg az ukrán fél annak biztonságos üzemeltethetőségéről. Nem is tehették, hiszen orosz reaktorokról van szó, az orosz gyártó nélkül nem lehet igazolni, hogy az üzemanyag biztonságos. Ugyanakkor a hírek nem szólnak arról, hogy ebből a célból bármilyen megkeresés érkezett volna a Roszatomhoz… Arról nem is beszélve, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség hivatalos oldalán sem található olyan információ, amely az amerikai uránpasztillák megbízhatóságáról vagy engedélyezéséről szólna.



Mérnökként úgy gondolom, hogy a zavaros háborús helyzetben megengedhetetlen a kísérletezgetés az amerikai üzemanyaggal – A Rivnei Atomerőmű VVER-440-es reaktorában súlyosan leszereplő amerikai fűtőelemek esete alapjaiban kérdőjelezi meg az ukrajnai engedélyeztetési eljárást, ami felvet egy még súlyosabb kérdést. Ukrajna a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség tagjaként vélhetően a szoros nemzetközi ellenőrzést mellőzve döntött a bizonytalan minőségű és biztonsági kockázatot hordozó amerikai üzemanyag használatáról.

Ezek után különösen fontos, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség, a többi érintett európai ország, köztük Magyarország és az ebben illetékes Országos Atomenergia Hivatal vasszigorral érvényesítse a nukleáris biztonság mindenekfelettiségét!


Az amerikánusok miért nem inkább otthon a saját erőműveikben barkácsolgatnak?
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ez nem olyan, mint az első Abrams?
( Halott ukrán katonanő halott álapotban? Biztos, ami biztos?)

Az Abrams sztori nekem tipikus kamu-orosz (ukrán) propagandának tűnik, a célja a valód orosz sikerek megkérdőjelezése...
Főleg mivel eddig csak az ukránok próbálkoztak időnként ilyen deepfake "fotókkal".
De anno ugyanezt csinálták a Bradley-vel is, aztán rá egy hónapra már voltak felvételek a valódi lángoló cuccról.


Tripla hátraszaltós, duplacsavaros ultrakópium
FDn35DR.jpg