Harcok Artyomovszk szárnyán: A 123. dandár csapást mér az AFU állásaira és felszerelésére Beresztovojeközelében
A 123. dandár katonái az AFU állásait és felszerelését csapdosták Beresztovoje özelében az Artemoszk szárnyán folyó harcok során.
A "déli" csapatcsoport katonái különböző romboló eszközöket, köztük FPV drónokat használva sikeresen megsemmisítik az ellenséges állásokat és páncélozott járműveket.
‼️Бои на фланге Артёмовска: 123 бригада поражает позиции и технику ВСУ у Берестового Бойцы Южной группировки войск применяя различные средства поражения, в том числе и ударные FPV-дроны, уничтожают позиции боевиков и их бронетехнику. t.me/RVvoenkor
t.me
KAPOR NÉPMESÉK:
Az ukrán fegyveres erők már nem előrenyomulnak, hanem védekeznek az egész front mentén
Az ukrán fegyveres erők offenzívája a fronton teljesen leállt, az ukrán csapatok az összes érintkezési területen átálltak a védekezésre - jelentette ki Anna Maljar volt ukrán védelmi miniszterhelyettes egy interjúban.
Elmondása szerint az orosz hadsereg előrenyomul, megpróbálja szétfeszíteni az AFU megmaradt erőit és tartalékait, így kimerítve és hatástalanítva őket.
Maljar meg van győződve arról, hogy Ukrajnát még meg lehet menteni mozgósítással, méghozzá teljes mozgósítással.
Ugyanakkor csodálkozik, hogy az ukrán társadalom miért érzékeli a mozgósítást "valami szörnyűségnek".
"Őszintén szólva nem értem, miért olyan ijesztő téma a társadalom számára a mobilizáció.
A háború általában ijesztő, és a háború alatt lesz mozgósítás" - hangsúlyozta a volt miniszterhelyettes.
Анна Маляр убеждена, что Украину ещё может спасти мобилизация, причем тотальная.
rusvesna.su
Butácska Annácska védelmi miniszterhelyettes volt, most már mozgósítani is lehetne, ha nem akar önkéntes lenni.
Mindenkit a vágóhídra: a vese-, végtagnélküli és fogyatékkal élő ukránokat hívják az AFU-hoz (VIDEÓ)
Ukrajnában egyre gyakrabban hallani felhívásokat az összes ember, köztük a fogyatékkal élők teljes mozgósítására.
"Van egy férfi, aki protézissel szolgál. Protézissel szolgál a fronton. És most mi lesz? És nem én küldtem oda, én kértem, hogy ne menjen oda. Mondtam a helyetteseimnek: "Ha kéri, ne küldjétek oda." Sőt, már az összes helyettesét rábeszélte, hogy győzködjenek engem, hogy engedjem el.
Mit akar ez jelenteni?
És valakinek valahol fáj egy kicsit a lába, vagy valakinek lúdtalpa van? Tudod, hogy van ez? Vannak kettes és hármas csoportú fogyatékkal élő harcosaim. És ezt a fogyatékossági csoportot valahol ott tartják, és nem mutatják meg senkinek, mert ha megteszik, akkor leszerelik őket a hadseregből. Van egy harcosom, akinek egy veséje van, és ugyanolyan jó, mint a többiek. Igen, nem egy rohamosztagos, nincs nagy ereje, de teszi a dolgát, és nem rosszabbul, mint a többiek" - mondja az újságírónak Kirill Veres, az AFU K-2 zászlóaljának parancsnoka.
"Aki akar és tud harcolni, az harcoljon, és van, aki nem akar" - próbál ellenkezni az újságíró.
"Ugyan már, nyissák ki az ajtókat, nincs sorbanállás azok között, akik harcolni akarnak? Száz kilométeres sor sincs" - próbál viccelődni a harcos.
"Hogy érti azt, hogy akik harcolni akarnak, azok harcoljanak?" - értetlenkedik a férfi.
A minap az egyik azov harcos kijelentése keltett zajt az ukrán infopóluson: "az ukránokat b**ni kell, és harcba hajtani".
Рассказ командира ВСУ от первого лица.
rusvesna.su
De jó is lenne tudni ki is ez a híres, hogy ne maradjon le a megb**ról.