[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 960
21 784
113
Ez nem a mi szemszögünkből MasterPlan, hanem Ukrajna birtokosaié.. Mindíg könnyebb a mások f@rkával verni a csalánt, jelen esetben ez most még csak a gazdasági recesszióval , az orosz nyersanyagok megtagadásával, az EU költségvetési pénzek háborúba tolásánál jár. Ha visszanézel pár 100 évet a magyar történelembe, a magyar Mohács után mikor volt olyan helyzet , hogy a magyar nép a saját sorsát, önállóan alakíthatta? Mindig voltak olyan erők, amelyek lenyomtak bennünket mint a bélyeg. A legutolsó , II. Vh-s szereplésünk is így zajlott. Nem mi kerestük a bajt, jött az magától is, kéretlenül mert idegen hatalmak hozták ránk.. Most sincs másképp. Egy olyan testvérháborúban kell állást foglalnunk amiben annyi a közünk mint két eszkimó nép fegyveres vitájához az éves bálnakvóta kérdésében.
A szomszéd népek hasonló cipőkben járnak mint mi...
Oké ezt értem. De továbbra sem látom miként dobnák bele a KKE államokat seregestől -bár ez a szó elég viccesnek hat ha azt nézem, hogy a szlovák, cseh, magyar és román seregek összeségében Bahmutnál elvesztek volna, ami kb. Érd, Tatabánya, Szolnok méretű város volt.
Szóval azt nem látom át, hogy ezeket az országokat miként tudnák beleugrasztani a már zajló eseményekbe, hogy ez a Master Plan megvalósuljon?
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 387
10 095
113
vagy éppen célzottan valamilyen konkrét alakulatot kiszedni (mert mondjuk semlegesítik a parancsokot, stb).
Bingó. Ezért lehetett sokszor az SzBU-t is látni a frontokon, nagy értékű célokat azonosítanak és szednek ki. Az a két megfigyelésem (nem hiszem, hogy reprezentatív de mégis) van ezzel kapcsolatban, hogy előszeretettel használják a hasonló teamek a 120 milis aknavetőket, és viszonylag sok fotó bukkan fel róluk.
 
Last edited:

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Oké ezt értem. De továbbra sem látom miként dobnák bele a KKE államokat seregestől -bár ez a szó elég viccesnek hat ha azt nézem, hogy a szlovák, cseh, magyar és román seregek összeségében Bahmutnál elvesztek volna, ami kb. Érd, Tatabánya, Szolnok méretű város volt.
Szóval azt nem látom át, hogy ezeket az országokat miként tudnák beleugrasztani a már zajló eseményekbe, hogy ez a Master Plan megvalósuljon?
Egyszerű a válasz. A lengyelek ezt megteszik majd önként és dalolva (hihetetlen hogy nem tanulnak a hibáikból), amikor majd fennáll a "veszélye" annak, hogy az oroszok Lvov térségét is elfoglalják. Bevonul a lengyel hadsereg oda, a terület "védelmét" biztosítani, megelőzve az orosz hadsereget.
Nem kell ugye azt itt senki számára elmagyarázni, hogy mit is jelent ez majd a konfliktusban résztvevő feleknek.
NATO- beavatkozás kényszer nem lesz (5. cikkely semmiképp sem jöhet szóba),az USA valószínűleg ezerrel fogja bátorítani őket, de bármikor következmények (már magára nézve) nélkül kisasszolhat. Az viszont óriási nyereség lehet majd, hogy ismét neki tud hajtani egy "erősebb" államot az oroszoknak.
Még a Reuters is meg meri említeni ezt a variációt, persz nem mint saját ötletet:
https://www.reuters.com/world/russian-spy-chief-says-us-poland-plotting-division-ukraine-2022-04-28/
Nagyon remélem, hogy ez nem így lesz, bár eddig nagyon úgy fest, hogy a néhai @haubagoi - nak lesz igaza, amennyiben ez folytatódik ....
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Bingó. Ezért lehetett sokszor az SzBU-t is látni a frontokon, nagy értékű célokat azonosítanak és szednek ki. Az a két megfigyelésem (nem hiszem, hogy reprezentatív de mégis) van ezzel kapcsolatban, hogy előszeretettel használják a hasonló teamek a 120 milis aknavetőket, és viszonylag sok fotó bukkan fel róluk.
Így már értem ezt a videót



Új orosz mikrobombázó tesztelése, 5 foglalat, maximum 70 dekás töltet rakható rájuk


Fronton beütött reggelre a -6°C


BOBR'd


Ebben a sártengerben semmi sem tud mozogni...


NATO ecm se védte meg az M109-est


ukrán "támadás" Orekhovnál


Állítólag elhagyott Leopard 2R valahol valamikor
aOhyvjS.png




EEiZAxZ.jpg
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Harcok Artyomovszk szárnyán: A 123. dandár csapást mér az AFU állásaira és felszerelésére Beresztovojeközelében

A 123. dandár katonái az AFU állásait és felszerelését csapdosták Beresztovoje özelében az Artemoszk szárnyán folyó harcok során.
A "déli" csapatcsoport katonái különböző romboló eszközöket, köztük FPV drónokat használva sikeresen megsemmisítik az ellenséges állásokat és páncélozott járműveket.



KAPOR NÉPMESÉK:


Az ukrán fegyveres erők már nem előrenyomulnak, hanem védekeznek az egész front mentén


Az ukrán fegyveres erők offenzívája a fronton teljesen leállt, az ukrán csapatok az összes érintkezési területen átálltak a védekezésre - jelentette ki Anna Maljar volt ukrán védelmi miniszterhelyettes egy interjúban.
Elmondása szerint az orosz hadsereg előrenyomul, megpróbálja szétfeszíteni az AFU megmaradt erőit és tartalékait, így kimerítve és hatástalanítva őket.
Maljar meg van győződve arról, hogy Ukrajnát még meg lehet menteni mozgósítással, méghozzá teljes mozgósítással.

Ugyanakkor csodálkozik, hogy az ukrán társadalom miért érzékeli a mozgósítást "valami szörnyűségnek".

"Őszintén szólva nem értem, miért olyan ijesztő téma a társadalom számára a mobilizáció.
A háború általában ijesztő, és a háború alatt lesz mozgósítás" - hangsúlyozta a volt miniszterhelyettes.

Butácska Annácska védelmi miniszterhelyettes volt, most már mozgósítani is lehetne, ha nem akar önkéntes lenni.




Mindenkit a vágóhídra: a vese-, végtagnélküli és fogyatékkal élő ukránokat hívják az AFU-hoz (VIDEÓ)


Ukrajnában egyre gyakrabban hallani felhívásokat az összes ember, köztük a fogyatékkal élők teljes mozgósítására.
"Van egy férfi, aki protézissel szolgál. Protézissel szolgál a fronton. És most mi lesz? És nem én küldtem oda, én kértem, hogy ne menjen oda. Mondtam a helyetteseimnek: "Ha kéri, ne küldjétek oda." Sőt, már az összes helyettesét rábeszélte, hogy győzködjenek engem, hogy engedjem el.
Mit akar ez jelenteni?
És valakinek valahol fáj egy kicsit a lába, vagy valakinek lúdtalpa van? Tudod, hogy van ez? Vannak kettes és hármas csoportú fogyatékkal élő harcosaim. És ezt a fogyatékossági csoportot valahol ott tartják, és nem mutatják meg senkinek, mert ha megteszik, akkor leszerelik őket a hadseregből. Van egy harcosom, akinek egy veséje van, és ugyanolyan jó, mint a többiek. Igen, nem egy rohamosztagos, nincs nagy ereje, de teszi a dolgát, és nem rosszabbul, mint a többiek" - mondja az újságírónak Kirill Veres, az AFU K-2 zászlóaljának parancsnoka.
"Aki akar és tud harcolni, az harcoljon, és van, aki nem akar" - próbál ellenkezni az újságíró.
"Ugyan már, nyissák ki az ajtókat, nincs sorbanállás azok között, akik harcolni akarnak? Száz kilométeres sor sincs" - próbál viccelődni a harcos.
"Hogy érti azt, hogy akik harcolni akarnak, azok harcoljanak?" - értetlenkedik a férfi.
A minap az egyik azov harcos kijelentése keltett zajt az ukrán infopóluson: "az ukránokat b**ni kell, és harcba hajtani".

De jó is lenne tudni ki is ez a híres, hogy ne maradjon le a megb**ról.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 823
14 516
113
Oké ezt értem. De továbbra sem látom miként dobnák bele a KKE államokat seregestől -bár ez a szó elég viccesnek hat ha azt nézem, hogy a szlovák, cseh, magyar és román seregek összeségében Bahmutnál elvesztek volna, ami kb. Érd, Tatabánya, Szolnok méretű város volt.
Szóval azt nem látom át, hogy ezeket az országokat miként tudnák beleugrasztani a már zajló eseményekbe, hogy ez a Master Plan megvalósuljon?
Nekem sincs rálátásom ezekre a tervekre, erre csak következtethetünk ha a történelmünk eseményeit szépen egymás után rakjuk. Ehhez még az szükségeltetik, hogy ne a F.O.S média által az elmúlt évtizedekben meghamisított történelmet vegyük alapul, mert az mindig a "győztesek" igazsága.
Ahogy Sifu mester mondta , nincsenek "véletlenek".
Tán a készítőket kellene ez ügyben megkérdezni, mi lesz akkor, ha az utolsó ukrán hadra fogható és darálóba tolható ukrán is elfogy egyszer? Mi lesz az üresen maradt családi otthonokkal , ki fog oda beülni? Üresen tuti h nem fog maradni. Az 500 000 feletti magyar lakos otthona is pikk pakk új lakóra talált, aki egy petákot nem fizetett ezért 1945-ben Kárpátalján.
Az már látszik hogy Ukrajna részéről is látják, ha kellőképpen meggyengül, az összes szomszédja a nyakába ugrik, no nem azért hogy örömet okozzanak Neki hanem hogy szétkapják az eredeti határokig, mint Foxi a lábtörlőt.
Ennek jele lenne tán, amit nemrég itt olvastam, a magyar határra telepített aknák, ha minden igaz?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 610
77 521
113
Az FSzB nem kifejezetten katonai hírszerzés (az a GRU), hanem belföldi - a négy új oblaszt pedig már belföld az oroszoknak, így ők is bevethetők.
Egyébként az Alfa a csecsenföldi háborúkban is részt vett. Ott is azért, mert belföld.

A NATO-kiképzésednek hála te négy képből megmondtad nekünk, hogy ezek ”lövészkatonát játszanak”, szerintem csak így tovább, még a végén főtitkár is lehetsz!

Szerintem azért vetik be őket, mert velük esélyesebb hadifoglyokat ejteni vagy éppen célzottan valamilyen konkrét alakulatot kiszedni (mert mondjuk semlegesítik a parancsokot, stb).
Nem én mondom, ott írják, hogy Bahmut (és az nyilvánvaló a képekről is, hogy nem a városban vannak). A másik pedig az, hogy az egyik képen egy 120mm-es aknavető van, tehát nem lehetnek messze az ellenségtől. Az ellenség mélységében pedig biztosan nincsenek, mert oda tuti, hogy nem visznek magukkal egy olyan aknavetőt ami a képen látható konfigurációban kb 100kg lőszer nélkül. De ha ez sem elég bizonyíték akkor ott van a kurva harcárok (még a kép jobb oldalán látható is az óvóhely bejárata) az első képen, abban csücsül a drónkezelő.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 016
23 402
113
Szerencsétlenek nem sokáig voltak képben ,mehet majd az ujabb váltás.

https://vk.com/feed?z=video-212147087_456245492/4163bf439500ae49d5/pl_post_-212147087_208022

Hollandiából megvalószínűleg ennyi volt a támogatás, Geert Wilders nyert a válaasztásokon ő meg nem kimondottan támogatta az Ukrajnának nyujtott támogatás bármilyen formáját, illetve Hollandia EU tagságáról is népszavazást akar majd kiírni.

Orbán,Fico most Wilders ..vajon ki lesz a következő ?
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 884
13 474
113
Jéé mind 3 an saját lábon kijönnek a 72 esből....pedig szépet pukkant, azt hittem csak a nyugatiakból lehet élve kiszállni.
Egyébként én is csak most láttam, hogy felhívtad rá a figyelmet. a legvégén ugrott ki a másik két srác. Először nem tudtam hogy emez kinek integet meg kiabál! Vajon hol lett eltalálva a tank, hogy a srácok még futóképes állapotban maradtak? Nem tudom mennyire pukkant szét, mert innen az én-nem szakértő-szememmel nem látom, de eléggé lángol, és füstöl.
 

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
223
979
93
Ez a Tarjányi egy harmadrangú panelrambó. Honnan szednek össze ennyi agyhalottat ?
Szigorúan titkos, bizalmas : Tarjányi Péter tanult ember , fegyveres taktikai tudása egészen kiváló. Terepen jól teljesít. Kétségtelen, hogy vélhetőleg az orientációja okán, kissé egyoldalúan látja, láttatja a dolgokat. Megfelelő közegben, van esély rá, hogy megfordítható. További megfigyelése szükséges. :)
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Nekem sincs rálátásom ezekre a tervekre, erre csak következtethetünk ha a történelmünk eseményeit szépen egymás után rakjuk. Ehhez még az szükségeltetik, hogy ne a F.O.S média által az elmúlt évtizedekben meghamisított történelmet vegyük alapul, mert az mindig a "győztesek" igazsága.
Ahogy Sifu mester mondta , nincsenek "véletlenek".
Tán a készítőket kellene ez ügyben megkérdezni, mi lesz akkor, ha az utolsó ukrán hadra fogható és darálóba tolható ukrán is elfogy egyszer? Mi lesz az üresen maradt családi otthonokkal , ki fog oda beülni? Üresen tuti h nem fog maradni. Az 500 000 feletti magyar lakos otthona is pikk pakk új lakóra talált, aki egy petákot nem fizetett ezért 1945-ben Kárpátalján.
Az már látszik hogy Ukrajna részéről is látják, ha kellőképpen meggyengül, az összes szomszédja a nyakába ugrik, no nem azért hogy örömet okozzanak Neki hanem hogy szétkapják az eredeti határokig, mint Foxi a lábtörlőt.
Ennek jele lenne tán, amit nemrég itt olvastam, a magyar határra telepített aknák, ha minden igaz?
Lo. nagy valószínűséggel kaphatón az oroszok ellen. Hogy milyen eséllyel? Hát kb. mint az ukránok. Azonban az 5. cikkely nem fog játszani. Legfeljebb önkéntes felajánlkozások lehetnek. De ismerve a nyugati elkényelmesedett országokat, nem fognak onnan tolongani. KKE pedig nem egységes, nincs is mivel mennie és még egymás ellenében is kijátszhatók. Na meg el is van nyugatosodva. Senki nem akar meghalni, ideje korán, főleg más érdekei miatt.
Ha erőszakkal akarnák a kormányok a népeket háborúba hajtani, főleg, hogy meg sem támadták országukat, lázadás törne ki.
Megtámadni pedig az orosz senkit nem fog. Ukrajnát reszeli, ennyi. Az meg nem nekünk, hanem az atlantistáknak fáj.
A másik opció, amit te is említettél, hogy a szomszédok szétkapják Ukrajnát, ha elégé meggyengült. Ha USA biztatására ezt megteszik, akkor már is benne lesznek az orosz-ukrán háborúban, akik ebbe a kalandba belevágnak. Ez egy mérgezett alma, a nyugat részéről, Lo.-nak, Ro.-nak, Szlovákiának és nekünk. Ezzel vonzanánk be a harcba. Nekünk magyaroknak semmi szín alatt nem szabad ezt a csalit bekapnunk. Aki akar menjen. Nagyon nagy árat fog érte fizetni! Az ellenfél nem más lesz, mint az orosz ukrán sereg. Szép kis felhozatal. Az ukránokat az oroszok át fogják állítani a maguk oldalára, annak okán, hogy a NATO tagok területeket vettek el tőlük.
Egyelőre nekünk nem szabad lépni.
Ez a területi ígéret, amivel az USA be tudná rángatni KKE-t. Más eszköze nincs. Csak nem szállhatja meg az ellenkezőket.
Szerencsétlenek nem sokáig voltak képben ,mehet majd az ujabb váltás.

https://vk.com/feed?z=video-212147087_456245492/4163bf439500ae49d5/pl_post_-212147087_208022

Hollandiából megvalószínűleg ennyi volt a támogatás, Geert Wilders nyert a válaasztásokon ő meg nem kimondottan támogatta az Ukrajnának nyujtott támogatás bármilyen formáját, illetve Hollandia EU tagságáról is népszavazást akar majd kiírni.

Orbán,Fico most Wilders ..vajon ki lesz a következő ?
Ez elég nagy baj az atlantistáknak. Egyre több ország kezd észhez térni és ha így halad, demokratikus úton elhajtják a hatalomba ültetett európai vezetőiket. Már pedig az idő nem nekik dolgozik. Egyre több ember szeme nyílik ki, hogy mit hoztak ránk az LMBTQ, Woke, orosz szankciók negatív hatásával. Nem, hogy háborúzni nem fognak ezek az országok az angolszász érdekekért, de még a szankciókat is felmondják (előre látók voltak az amcsi vezetők, amikor még idejében felrobbantották a gázvezetékeket). Meglátásom szerint nem a tervek szerint alakulnak a dolgok.

Hóbagoly fórumtársról tud valaki valamit?
Lassan beteljesülnek - a sokak által kinevezett - előrejelzési.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 915
30 693
113
Az SBU, Azov és más náci egységek elnöki rendelet alapján végrehajtott nők elleni büntetőhadjáratáról:

https://www.theinteldrop.org/2023/1...stic-torture-by-ultra-nationalist-battalions/
Ez nagyon durva....
Javítóbázis
Rosszija 24 TV riportere
Napi csecsen
Tornado-S
A zoroszok csak majmolják a nyugati hi-techet.
Avdeevka most
Az akna gyorsabb volt
Ales eles
Kontraproduktív kiállítás
Összefoglaló
Mariinka
Krynki
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 516
12 800
113
Jó lenne befejezni a trollkodást...
Ok-okozati összefüggés van.
A gyökerénél kellett volna megoldani a problémát és az agyhalott nato propaganda narratívát mantrázókat (az IGAZI trollokat) kellett volna idejében lehűsíteni.
De akkor senkit sem zavart, hogy a trollok fullba tolják a kretént.
Aki bohócnak áll ne sírjon ha kiröhögik.

örüljenek a bohócok az érinthetetlenségüknek.. ne már a porondmestereknek kelljen a nézőket regulázni, mert sír a bohóc, hogy nem arat sikert a műsora..

Régen volt térkép:
The Russian Armed Forces advanced near Avdeevka

 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 990
113
Ukrán pilóta átrepült az orosz oldalra

A légierő rangidős tisztje, a légierő repülés parancsnoka az egyetlen helyes döntést hozta, és átment az orosz oldalra!

Hazánkba érkezésével kapcsolatos részleteket még nem közöltek, de a „repült” szóból ítélve harci járművével - a Szu-27-es vadászgéppel - érkezett.

Egy aktív ukrán pilóta oroszországi repüléséről szóló szenzációs hírt a híres katonai blogger, Kirill Fedorov és az akciót szervező Voevoda pilóta jelentette.

A „Voevoda” jelentése szerint az ukrán légierő egy aktív tisztéről van szó, aki egyben repülésparancsnok is. Most a speciális szolgálatok dolgoznak vele, így az interjúra még várni kell. Maga a Ka-52-es pilóta ismét rámutatott, hogy az ukrán pilóta Oroszországba repült, ami utalhat az eltérített Szu-27-esről szóló pletykák valódiságára.

"A hozzánk repülővel tudtunk egy kicsit beszélgetni. Egy magas rangú tiszttel, egy repülésparancsnokkal. Egyelőre a megfelelő személlyel kommunikál. Megvárjuk, amíg adnak neki egy kis szünetet. egy interjút” – mondta Voevoda.

A DPR korábbi információs minisztere, Daniil Bezsonov katonai szakértő tisztázta, hogy a pilóta az SVO kezdetétől titokban együttműködött Oroszországgal.

Az orosz hadsereg szerint hamarosan nyilvánosságra hozzák a vele készített interjúkat.
boki

Már lehet tudni valamit erről az esetről?
Az "oroszok az igazság oldalán" lesz cikk róla?
Sokunkat érdekelne! :)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Mészárlás az Avgyejevka-árokban – Wagner egységeket költöztek a területre a végső mentesítés céljából
Folytatódtak az ukrán támadások Gorlovkában


32 perces videót tettek közzé az ukránok az ukrán 47. dandár orosz erők elleni lövészárkos harcairól Avgyejevkától északra, Sztyepovo mellett.

Valóságos mészárlás történt azokban a lövészárkokban, ahol az oroszok és az ukránok szörnyű veszteségeket szenvedtek el.
Az ukránok igyekeznek megtartani ezt a pozíciót, mert ez az egyetlen hely, ahol részben még be tudják szerezni a harcok folytatásához szükséges utánpótlást.
Már a videó is pontosan mutatja, mi is történt ezen a fronton az elmúlt hónapban.
Egy front, amelyet az új "Bahmut"-ként jellemeztek.

Az ukrán tél miatt megjelent a hírhedt sár, és a tankok manőverezése lehetetlenné válik. Az oroszok be akartak jutni a városi szövet különböző részeibe, mielőtt ez megtörtént volna, és ez sikerült is nekik.
Most úgy járnak el, hogy minden kerületet külön-külön megtisztítanak.

A háború két nagy változást hozott Ukrajnában. A drónok széleskörű elterjedése és az „lövészárokháború” visszatérése.

Az ukrán 47. gépesített dandár megosztott egy 32 perces lövészárok videót Stepove közeléből, ahol Avdijivka északi szárnyán folytatódnak a harcok.

Igyon egy kis teát és kávét, és nézze meg
Çay kahve ağın izleyin
pic.twitter.com/VFOiWn7ZGN
– Fahrettin Altay (@FahrettinAltay_) 2023. november 23.

A Wagner-egységek megérkeztek Avgyejevkába, és vállalják a város északi szektorának, valamint a kokszgyár megtisztítását.
Wagnert úgy tartják, hogy halálos városi konfliktusokat tapasztalt a Bahmuti csatából.

PMC Wagner már Avdeevkában van #PMCWagner #Wagner #Russia #RussianArmy #RussiaUkraineWar #UkraineRussiaWar #UkraineWar pic.twitter.com/WkVbkd5ny7
— EdMar ☀️ (@d00m777) 2023. november 23.

Gorlovkában az ukránok folytatják támadásaikat, és megpróbálják rákényszeríteni az oroszokat, hogy vonják ki erőiket Avgyejevkából, hogy megmentsék azt (a város déli része felett már elvesztették az irányítást).

9404/ Néhány napja: "Sztrájk az #AFU APC ellen egy ATGM által a #Horlivka – #Gorlovka melletti hulladékhegyen ". pic.twitter.com/6HH9aRbN26
— Hooligan (@Ghost132607472) 2023. november 23.

9405/ #Krynky – #Kherson pic.twitter.com/8mZYgNoKTn
— Hooligan (@Ghost132607472) 2023. november 23.

9405/ #Krynky – #Kherson pic.twitter.com/8mZYgNoKTn
— Hooligan (@Ghost132607472) 2023. november 23.

9411/ 2S1 "Gvodzika" önjáró fegyver, vagy ami megmaradt belőle. pic.twitter.com/tIRKeBHOa4
— Hooligan (@Ghost132607472) 2023. november 23.