[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 760
28 654
113
Késve bár, de kijött az arcvonal is, amiben a hét ukrajnai harctéri eseményeit összegeztem
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 024
16 459
113
Magyarországnak nem is célja elhagyni a nyugati szövetségi rendszert, mert a keletnek is addig vagyunk hasznosak amíg belülről tudjuk bomlasztani a nyugatot.

Te most tényleg arra a paktumra hivatkozol amit a szovjetek kötöttek a nácikkal Lengyelország és egész Kelet-Európa felosztásáról?
Magyarországnak nem is célja elhagyni a nyugati szövetségi rendszert, mert a keletnek is addig vagyunk hasznosak amíg belülről tudjuk bomlasztani a nyugatot.
Magyarország nemzetközi ügyekben olyan kevés mint Mackósajtban a brummogás. Ennek megfelelően ahová "belelépett" akkor marad is ott míg más szelek nem kezdenek el fújni. Magyarán mégegyszer, a világon nem mi fujjuk a passzát szelet, csak míndíg beállunk a szélirányba. Megjegyzem a román szélkakas fényévnyivel jobb, mágnescsapágyon lebegő műszer..A pávatánc meg kell a nagyérdemű szórakoztatására.
Te most tényleg arra a paktumra hivatkozol amit a szovjetek kötöttek a nácikkal Lengyelország és egész Kelet-Európa felosztásáról?
Segítek.
Megint rövidre zárod a történelmi eseményeket, ezt így összevonni nem lehet, mert egy megnemtámadási szerződésről (vagy paktumról, nem kívánt törlendő) és annak titkos záradékáról van szó.
A szerződés-paktum előzménye az 1926-ben megkötött német szovjet semlegességi szerződés folytatásának tekinthetjük, ami a dokumentumban említést is nyer. Érdekes, hoz ez ellen az angolszászoknak egy szavuk sem volt akkor, 1926-ban.
Többek közt ezt tartalmazza:
"Amennyiben a Szerződő Felek egyike egy harmadik hatalom részéről háborús cselekedetek tárgyává lenne, a másik Szerződő Fél ezt a harmadik hatalmat semmilyen formában nem fogja támogatni."
"A két Szerződő Fél egyike sem fog részt venni semmiféle olyan hatalmi csoportosulásban, amely közvetve vagy közvetlenül a másik fél ellen irányul."
Szerintem a kiemelt lényeg a szerződésből eléggé normális megfogalmazás? Vagyis minden tömbösködés uszítás mások által kizárva.
No most térjünk ki a titkos záradékára,
amely meghatározza a két fél érdekszféráját. Nem tudom hogy ezzel az angolszászoknak mi a problémájuk mert ők is igy dötöttek Trianonnal illetve Jaltával.

Most nézzük ennek szövegét:
1. A balti államokhoz (Finnország, Észtország, Lettország, Litvánia) tartozó területek területi-politikai átformálása esetén Litvánia északi határa alkotja egyúttal Németország és a Szovjetunió érdekszférájának határát. Egyúttal mindkét részről elismerik Litvánia érdekét a vilnai területen.
2. A lengyel államhoz tartozó területek területi-politikai átformálása esetén Németország és a Szovjetunió érdekszféráját hozzávetőleg a Narev, a Visztula és a Szan folyók vonala határolja el.
Azt a kérdést, hogy a kétoldalú érdekek kívánatosnak tüntetik-e fel egy független lengyel állam fenntartását, és melyek lennének ezen állam határai, végleg csak további politikai fejlemények során lehet tisztázni.
A két kormány ezt a kérdést mindenesetre barátságos megegyezés útján fogja megoldani.
3. Délkelet-Európa vonatkozásában szovjet részről hangsúlyozzák érdeküket Besszarábiát illetően. Német részről hangsúlyozzák a teljes politikai érdektelenséget ezeken a területeken.

Ennek a titkos záradéknak az a bűne hogy a Trianoni döntéseket felülbírálja, amely ugyan elvben de rendelkezett egy Lengyelország visszaállításáról. Lengyelország 1772 től nem létezett mint egy független állam, az oroszok és a németek, osztrákok osztozkodtak rajta, részleges önállóságuk maradt csak meg.

Az eredeti paktum-szerződés, és a titkos záradéka az alábbi forrásból származik:
The Molotov-Ribbentrop Pact: The Documents. In Lithuanian Quaterly Journal of Arts and Sciences, 35. köt. 1. sz., (1989 tavasz) közlése alapján .
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Most akadtam rá!


Az oroszok Odesszát és Ukrajna további egyharmadát akarják annektálni

Oleg Volodin 23.10.2023

Az oroszok mindenképpen szeretnének még több ukrajnai régiót annektálni, akár a saját SWO-ban való részvételük árán is - ilyen eredményeket mutatott ki a Kommunikációs Információs Csoport által a közösségi hálózatokon végzett felmérés.
Ebben 51 régióból mintegy 9700 orosz vett részt, felnőtt (18 és 65 év közötti) férfiakat és nőket kérdeztek meg, mindössze 4,9% utasította el - számoltak be a szociológusok a "Határok nélkül" konferencia elnökségi ülésén.

Az oroszok ezreinek egy egyszerű kérdést tettek fel: "Ukrajna mely régióit (nem számítva azokat, amelyeket korábban az Orosz Föderáció részeként fogadtak el) tartják szükségesnek ahhoz, hogy felszabaduljanak a jelenlegi kijevi rezsim uralma alól, és ha népszavazáson döntenek róluk, akkor Oroszország részeként fogadják el őket?".
A válaszadók húsz lehetőség közül választhattak az ukrajnai régiók és a "Már eleget annektáltak, nincs szükség többre" válasz közül.

A legtöbb szavazatot (91%) a válaszadók arra adták, hogy a Zaporizzsjai terület egy része továbbra is az AFU alatt maradjon. A Herszon régió egy részének "elvételéhez" az oroszok 89%-ának van szüksége
Szintén polgártársaink úgy vélik, hogy Oroszország része kell, hogy legyen:
Odesszai terület (88%),
Harkovi terület (83%),
Dnyepropetrovszki terület (76%),
Nyikolajev régió (79%).

Az oroszok 61%-a tartja szükségesnek, hogy elérjék Kijevet, elfoglalják, és utána népszavazást tartsanak a csatlakozásról.

Aztán ez az arány csökkent - talán azért, mert a többi régió "nincs a radaron", vagy azért, mert megértették, hogy "túlságosan oroszgyűlölő, "pajzsos" ukránok élnek ott".

A válaszadók csökkenő sorrendben (nem) igénylik:
Kirovográdi régió (58%),
Szumi régió (52%),
Ukrajna középső régiói 28% és 53% között (Zsitomir, Cserkaszi, Poltava régiók).
Voliny régió (42%),
Rivne régió (50%),
Vinnyica terület (28%),
Hmelnickij terület (35 %).
Csernyivci terület - 26 százalék,
Galícia (Lviv, Ivano-Frankivszk és Ternopil terület) - 11%.
Kárpátalja - 10 százalék.

Ami az abszolút ellentéteket illeti (mindent vagy semmit):
21% támogatta Ukrajna teljes területének annektálását,
A "Nem szabad több területet felszabadítani és annektálni" választ 19% választotta.

A férfiak arra a kérdésre is válaszoltak, hogy hajlandóak-e személyesen vagy másként (és milyen módon) hozzájárulni a fentiekhez.
Tehát, hogyan készek a válaszadók elősegíteni a történelmi területek visszaszolgáltatását?
Készek szerződés alapján elmenni az SWO -hoz - 28%,
Elmennek a frontra, de nem saját maguk, hanem bármilyen mozgósítás révén - 73%,
Anyagilag (már) segítik vagy készek segíteni a hadsereget - 59%,
Készen állnak arra, hogy önkéntesek legyenek (vagy már önkéntesként dolgoznak) - 41%,
Sőt, 82% kész (vagy már "harcol") támogatni a véleményeket a közösségi hálózatokban, harcolni bennük és a chatszobákban "a khoklokkal".

Az oroszok az esetek 47 százalékában ingyenesen vagy legfeljebb kedvezményesen nyújtják szolgáltatásaikat (az autójavítástól a taxiszolgáltatáson át a hajvágásig) a SWO-k résztvevőinek, és az esetek 44 százalékában jövedelmük (fizetésük) egy részét a SWO-knak adják.

A felmérésben volt egy kérdés a SWO más külföldi területeken történő lefolytatásának megengedhetőségéről (az orosz ajkú lakosságot fenyegető hiteles és életveszélyes veszély esetén.
"Mellette" 28 százalék volt - a lakosság kevesebb mint egyharmada,
"ellene" - 73%,
"Meg kell vizsgálni a helyzetet" - 77%.

Emlékeztetni kell arra, hogy néhány évvel ezelőtt az LDPR vezetője, Vlagyimir Zsirinovszkij azt mondta, hogy "Zaporozsje, Harkov, Dnyepropetrovszk, Odessza, Nyikolajev. Még Csernyihiv és Szumi is Oroszország". Szerinte "Ukrajna megkapja Kijevet, Zsitomirt, Vinnicát és Poltavát - és ennyi".

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője pedig hozzátette, hogy Ukrajna történelmileg Oroszország része. "Különböző okokból régóta elviseljük, hogy különböző lakásokban élünk... kitalált határokkal. Eljött az idő, hogy helyreállítsuk az igazságosságot" - írta az SZKP okairól és következményeiről.

Egyébként az SWO okairól. Emlékezzünk vissza - Kijev terveket szőtt a Krím és az LDNR visszavételére, méghozzá brutális vérontással.

Még a nyugati kiadványok (mint a The Guardian, The Economist stb.) is elismerték, hogy Ukrajna akkor is megindította volna a támadást és a katonai műveletet, ha Putyin nem indítja el az SWO-t.

A korábbi uniós vezetők, Merkel és Hollande is régóta nyilvánosan elismerik, hogy a minszki megállapodásokra kizárólag azért volt szükség, hogy Ukrajnát felkészítsék a háborúra.



Az 1. szláv dandár páncélosai célba veszik az ukrán gyalogságot.

6 minutes of TWK drops

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 286
68 343
113
Muskatlieso várható Nyikolajev térségében.


Ukran Btr-4 akna és dron kombot kapott.

Zaporozsje, újabb megbetegedett Leopard2A4.
 

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
227
1 016
93
Most akadtam rá!


Az oroszok Odesszát és Ukrajna további egyharmadát akarják annektálni

Oleg Volodin 23.10.2023

Az oroszok mindenképpen szeretnének még több ukrajnai régiót annektálni, akár a saját SWO-ban való részvételük árán is - ilyen eredményeket mutatott ki a Kommunikációs Információs Csoport által a közösségi hálózatokon végzett felmérés.
Ebben 51 régióból mintegy 9700 orosz vett részt, felnőtt (18 és 65 év közötti) férfiakat és nőket kérdeztek meg, mindössze 4,9% utasította el - számoltak be a szociológusok a "Határok nélkül" konferencia elnökségi ülésén.

Az oroszok ezreinek egy egyszerű kérdést tettek fel: "Ukrajna mely régióit (nem számítva azokat, amelyeket korábban az Orosz Föderáció részeként fogadtak el) tartják szükségesnek ahhoz, hogy felszabaduljanak a jelenlegi kijevi rezsim uralma alól, és ha népszavazáson döntenek róluk, akkor Oroszország részeként fogadják el őket?".
A válaszadók húsz lehetőség közül választhattak az ukrajnai régiók és a "Már eleget annektáltak, nincs szükség többre" válasz közül.

A legtöbb szavazatot (91%) a válaszadók arra adták, hogy a Zaporizzsjai terület egy része továbbra is az AFU alatt maradjon. A Herszon régió egy részének "elvételéhez" az oroszok 89%-ának van szüksége
Szintén polgártársaink úgy vélik, hogy Oroszország része kell, hogy legyen:
Odesszai terület (88%),
Harkovi terület (83%),
Dnyepropetrovszki terület (76%),
Nyikolajev régió (79%).

Az oroszok 61%-a tartja szükségesnek, hogy elérjék Kijevet, elfoglalják, és utána népszavazást tartsanak a csatlakozásról.

Aztán ez az arány csökkent - talán azért, mert a többi régió "nincs a radaron", vagy azért, mert megértették, hogy "túlságosan oroszgyűlölő, "pajzsos" ukránok élnek ott".

A válaszadók csökkenő sorrendben (nem) igénylik:
Kirovográdi régió (58%),
Szumi régió (52%),
Ukrajna középső régiói 28% és 53% között (Zsitomir, Cserkaszi, Poltava régiók).
Voliny régió (42%),
Rivne régió (50%),
Vinnyica terület (28%),
Hmelnickij terület (35 %).
Csernyivci terület - 26 százalék,
Galícia (Lviv, Ivano-Frankivszk és Ternopil terület) - 11%.
Kárpátalja - 10 százalék.

Ami az abszolút ellentéteket illeti (mindent vagy semmit):
21% támogatta Ukrajna teljes területének annektálását,
A "Nem szabad több területet felszabadítani és annektálni" választ 19% választotta.

A férfiak arra a kérdésre is válaszoltak, hogy hajlandóak-e személyesen vagy másként (és milyen módon) hozzájárulni a fentiekhez.
Tehát, hogyan készek a válaszadók elősegíteni a történelmi területek visszaszolgáltatását?
Készek szerződés alapján elmenni az SWO -hoz - 28%,
Elmennek a frontra, de nem saját maguk, hanem bármilyen mozgósítás révén - 73%,
Anyagilag (már) segítik vagy készek segíteni a hadsereget - 59%,
Készen állnak arra, hogy önkéntesek legyenek (vagy már önkéntesként dolgoznak) - 41%,
Sőt, 82% kész (vagy már "harcol") támogatni a véleményeket a közösségi hálózatokban, harcolni bennük és a chatszobákban "a khoklokkal".

Az oroszok az esetek 47 százalékában ingyenesen vagy legfeljebb kedvezményesen nyújtják szolgáltatásaikat (az autójavítástól a taxiszolgáltatáson át a hajvágásig) a SWO-k résztvevőinek, és az esetek 44 százalékában jövedelmük (fizetésük) egy részét a SWO-knak adják.

A felmérésben volt egy kérdés a SWO más külföldi területeken történő lefolytatásának megengedhetőségéről (az orosz ajkú lakosságot fenyegető hiteles és életveszélyes veszély esetén.
"Mellette" 28 százalék volt - a lakosság kevesebb mint egyharmada,
"ellene" - 73%,
"Meg kell vizsgálni a helyzetet" - 77%.

Emlékeztetni kell arra, hogy néhány évvel ezelőtt az LDPR vezetője, Vlagyimir Zsirinovszkij azt mondta, hogy "Zaporozsje, Harkov, Dnyepropetrovszk, Odessza, Nyikolajev. Még Csernyihiv és Szumi is Oroszország". Szerinte "Ukrajna megkapja Kijevet, Zsitomirt, Vinnicát és Poltavát - és ennyi".

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője pedig hozzátette, hogy Ukrajna történelmileg Oroszország része. "Különböző okokból régóta elviseljük, hogy különböző lakásokban élünk... kitalált határokkal. Eljött az idő, hogy helyreállítsuk az igazságosságot" - írta az SZKP okairól és következményeiről.

Egyébként az SWO okairól. Emlékezzünk vissza - Kijev terveket szőtt a Krím és az LDNR visszavételére, méghozzá brutális vérontással.

Még a nyugati kiadványok (mint a The Guardian, The Economist stb.) is elismerték, hogy Ukrajna akkor is megindította volna a támadást és a katonai műveletet, ha Putyin nem indítja el az SWO-t.

A korábbi uniós vezetők, Merkel és Hollande is régóta nyilvánosan elismerik, hogy a minszki megállapodásokra kizárólag azért volt szükség, hogy Ukrajnát felkészítsék a háborúra.



Az 1. szláv dandár páncélosai célba veszik az ukrán gyalogságot.

6 minutes of TWK drops

Ez a drónos videó szerintem jól mutatja, a klasszikus gyalogság mennyire védtelen lett a levegőből érkező dróncsapásokkal szemben. Míg eleinte a szinte közvetlen találat után is sikerült elmenekülni, ebben a videóban a növelt robbanóerőnek köszönhetően, szabályos embervadászat zajlott.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 008
87 716
113
Most akadtam rá!


Az oroszok Odesszát és Ukrajna további egyharmadát akarják annektálni

Oleg Volodin 23.10.2023

Az oroszok mindenképpen szeretnének még több ukrajnai régiót annektálni, akár a saját SWO-ban való részvételük árán is - ilyen eredményeket mutatott ki a Kommunikációs Információs Csoport által a közösségi hálózatokon végzett felmérés.
Ebben 51 régióból mintegy 9700 orosz vett részt, felnőtt (18 és 65 év közötti) férfiakat és nőket kérdeztek meg, mindössze 4,9% utasította el - számoltak be a szociológusok a "Határok nélkül" konferencia elnökségi ülésén.

Az oroszok ezreinek egy egyszerű kérdést tettek fel: "Ukrajna mely régióit (nem számítva azokat, amelyeket korábban az Orosz Föderáció részeként fogadtak el) tartják szükségesnek ahhoz, hogy felszabaduljanak a jelenlegi kijevi rezsim uralma alól, és ha népszavazáson döntenek róluk, akkor Oroszország részeként fogadják el őket?".
A válaszadók húsz lehetőség közül választhattak az ukrajnai régiók és a "Már eleget annektáltak, nincs szükség többre" válasz közül.

A legtöbb szavazatot (91%) a válaszadók arra adták, hogy a Zaporizzsjai terület egy része továbbra is az AFU alatt maradjon. A Herszon régió egy részének "elvételéhez" az oroszok 89%-ának van szüksége
Szintén polgártársaink úgy vélik, hogy Oroszország része kell, hogy legyen:
Odesszai terület (88%),
Harkovi terület (83%),
Dnyepropetrovszki terület (76%),
Nyikolajev régió (79%).

Az oroszok 61%-a tartja szükségesnek, hogy elérjék Kijevet, elfoglalják, és utána népszavazást tartsanak a csatlakozásról.

Aztán ez az arány csökkent - talán azért, mert a többi régió "nincs a radaron", vagy azért, mert megértették, hogy "túlságosan oroszgyűlölő, "pajzsos" ukránok élnek ott".

A válaszadók csökkenő sorrendben (nem) igénylik:
Kirovográdi régió (58%),
Szumi régió (52%),
Ukrajna középső régiói 28% és 53% között (Zsitomir, Cserkaszi, Poltava régiók).
Voliny régió (42%),
Rivne régió (50%),
Vinnyica terület (28%),
Hmelnickij terület (35 %).
Csernyivci terület - 26 százalék,
Galícia (Lviv, Ivano-Frankivszk és Ternopil terület) - 11%.
Kárpátalja - 10 százalék.

Ami az abszolút ellentéteket illeti (mindent vagy semmit):
21% támogatta Ukrajna teljes területének annektálását,
A "Nem szabad több területet felszabadítani és annektálni" választ 19% választotta.

A férfiak arra a kérdésre is válaszoltak, hogy hajlandóak-e személyesen vagy másként (és milyen módon) hozzájárulni a fentiekhez.
Tehát, hogyan készek a válaszadók elősegíteni a történelmi területek visszaszolgáltatását?
Készek szerződés alapján elmenni az SWO -hoz - 28%,
Elmennek a frontra, de nem saját maguk, hanem bármilyen mozgósítás révén - 73%,
Anyagilag (már) segítik vagy készek segíteni a hadsereget - 59%,
Készen állnak arra, hogy önkéntesek legyenek (vagy már önkéntesként dolgoznak) - 41%,
Sőt, 82% kész (vagy már "harcol") támogatni a véleményeket a közösségi hálózatokban, harcolni bennük és a chatszobákban "a khoklokkal".

Az oroszok az esetek 47 százalékában ingyenesen vagy legfeljebb kedvezményesen nyújtják szolgáltatásaikat (az autójavítástól a taxiszolgáltatáson át a hajvágásig) a SWO-k résztvevőinek, és az esetek 44 százalékában jövedelmük (fizetésük) egy részét a SWO-knak adják.

A felmérésben volt egy kérdés a SWO más külföldi területeken történő lefolytatásának megengedhetőségéről (az orosz ajkú lakosságot fenyegető hiteles és életveszélyes veszély esetén.
"Mellette" 28 százalék volt - a lakosság kevesebb mint egyharmada,
"ellene" - 73%,
"Meg kell vizsgálni a helyzetet" - 77%.

Emlékeztetni kell arra, hogy néhány évvel ezelőtt az LDPR vezetője, Vlagyimir Zsirinovszkij azt mondta, hogy "Zaporozsje, Harkov, Dnyepropetrovszk, Odessza, Nyikolajev. Még Csernyihiv és Szumi is Oroszország". Szerinte "Ukrajna megkapja Kijevet, Zsitomirt, Vinnicát és Poltavát - és ennyi".

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője pedig hozzátette, hogy Ukrajna történelmileg Oroszország része. "Különböző okokból régóta elviseljük, hogy különböző lakásokban élünk... kitalált határokkal. Eljött az idő, hogy helyreállítsuk az igazságosságot" - írta az SZKP okairól és következményeiről.

Egyébként az SWO okairól. Emlékezzünk vissza - Kijev terveket szőtt a Krím és az LDNR visszavételére, méghozzá brutális vérontással.

Még a nyugati kiadványok (mint a The Guardian, The Economist stb.) is elismerték, hogy Ukrajna akkor is megindította volna a támadást és a katonai műveletet, ha Putyin nem indítja el az SWO-t.

A korábbi uniós vezetők, Merkel és Hollande is régóta nyilvánosan elismerik, hogy a minszki megállapodásokra kizárólag azért volt szükség, hogy Ukrajnát felkészítsék a háborúra.



Az 1. szláv dandár páncélosai célba veszik az ukrán gyalogságot.

6 minutes of TWK drops

Az LDPR itt kivételesen az Oroszországi Liberális Demokrata Pártot takarja!

Kár Kárpátalja alacsony százalékáért. Szerbia, a BRICS bővítés és az Uniós Magyarország miatt kulcsfontosságú terület kellene, hogy legyen. De ha mákunk van behúznak/függetlenítenek mindent.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 604
25 938
113

 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 130
7 155
113
Most akadtam rá!


Az oroszok Odesszát és Ukrajna további egyharmadát akarják annektálni

Oleg Volodin 23.10.2023

Az oroszok mindenképpen szeretnének még több ukrajnai régiót annektálni, akár a saját SWO-ban való részvételük árán is - ilyen eredményeket mutatott ki a Kommunikációs Információs Csoport által a közösségi hálózatokon végzett felmérés.
Ebben 51 régióból mintegy 9700 orosz vett részt, felnőtt (18 és 65 év közötti) férfiakat és nőket kérdeztek meg, mindössze 4,9% utasította el - számoltak be a szociológusok a "Határok nélkül" konferencia elnökségi ülésén.

Az oroszok ezreinek egy egyszerű kérdést tettek fel: "Ukrajna mely régióit (nem számítva azokat, amelyeket korábban az Orosz Föderáció részeként fogadtak el) tartják szükségesnek ahhoz, hogy felszabaduljanak a jelenlegi kijevi rezsim uralma alól, és ha népszavazáson döntenek róluk, akkor Oroszország részeként fogadják el őket?".
A válaszadók húsz lehetőség közül választhattak az ukrajnai régiók és a "Már eleget annektáltak, nincs szükség többre" válasz közül.

A legtöbb szavazatot (91%) a válaszadók arra adták, hogy a Zaporizzsjai terület egy része továbbra is az AFU alatt maradjon. A Herszon régió egy részének "elvételéhez" az oroszok 89%-ának van szüksége
Szintén polgártársaink úgy vélik, hogy Oroszország része kell, hogy legyen:
Odesszai terület (88%),
Harkovi terület (83%),
Dnyepropetrovszki terület (76%),
Nyikolajev régió (79%).

Az oroszoknak kell a Dnyeszter menti szakadár köztársaság, az egy nagyon jó kis pozíció és hűek Moszkvához. Viszont Dnyesztermente csak akkor tartható, ha van szárazföldi kapcsolata orosz anyácskával, márpedig ennek a legegyszerűbb és leglogikusabb megvalósítása, ha Ukrajna teljes Fekete Tengeri partvidékét (x km szélesen) megszerzik. Ezzel nagyon sok mindent el tudnának érni (pl.: maradék Ukrajna elvágása a tengeri kereskedelemtől és a tengeri utánpótlástól). Szerintem lesz még a Kígyó szigeten orosz támaszpont, ami álmatlan éjszakákat fog okozni a románoknak (főleg a tenger alatt lévő nyersanyagok miatt ...).
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 263
37 161
113

Minden ukránnak hét ismerőse vagy rokona van, akik megsebesültek vagy meghaltak az északi katonai körzet zónájában - Mail on Sunday

Ezen adatok alapján könnyű kiszámítani és megbizonyosodni arról, hogy a Zelenszkij nevében Ukrajnában elszenvedett milliós veszteségekről szóló pletykák messze nem fikciók.
.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 604
79 811
113

Minden ukránnak hét ismerőse vagy rokona van, akik megsebesültek vagy meghaltak az északi katonai körzet zónájában - Mail on Sunday

Ezen adatok alapján könnyű kiszámítani és megbizonyosodni arról, hogy a Zelenszkij nevében Ukrajnában elszenvedett milliós veszteségekről szóló pletykák messze nem fikciók.
.
Nincs is annyi ukrán a földön amennyiről az újság beszél.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Először vitték el trófeaként az amerikai TOMA Bradley-t.

Az orosz erőknek végül sikerült eltávolítaniuk a harctérről egy amerikai M2A2 ODS Bradley ODS-t, amelyet korábban Avgyejevka térségében ért találat. Valójában ez az első objektíven megerősített trófeája ennek a járműtípusnak.
Bár az orosz fegyveres erők többször is csapást mértek az ilyen típusú járművekre, és közelről lefilmezték őket, nem volt lehetőség a kiemelésükre: a járművek a semleges zónában parkoltak, ami rendkívül megnehezítette az evakuálást.

A mai Bradley-trófea a 47. gépesített dandáré volt: a nyár eleje óta már 42 ilyen típusú páncélozott járművet veszített el a Zaporozsje irányában és Avgyejevka közelében zajló harcokban.

Úgy tűnik, hogy az orosz harcosoknak mégiscsak sikerült elszállítaniuk a harctérről egy amerikai M2A2 ODS Bradley-t, amelyet korábban Avgyejevka térségében találtak el. Valójában ez az első objektíven igazolt trófea BMP ebből a típusból.
Bár az orosz fegyveres erők... pic.twitter.com/h3rfmamXKM
- Rybar Force (@rybar_force) December 3, 2023


Avgyejevka orosz megszállása:


Az ukránok helyzete Avgyejevkában tragikussá vált, mivel az elmúlt 24 órában sok katona (ukrán és külföldi) megadta magát.

Jellemzően az ukránok azzal vádolják az oroszokat, hogy megöltek néhány katonát, akik meg akarták adni magukat, mert elfogyott a lőszerük.

Az ukrán fegyveres erők likvidálták az összes mesterlövészt, aki fegyvertelen ukrán katonákra lőtt.
Az avdijivkai GVA vezetője, Vitalij Barabash elmondta, mi történt, miután az oroszok rálőttek az ukrán katonákra.
Elmondása szerint az ukrán katonák meg akarták adni magukat, mert elfogyott a pic.twitter.com/j3tsMSUi1F
- Eva (@Eva_CZ1) December 3, 2023



Megérett a Zelenszkij elleni összeesküvés

Azonosították azokat a személyeket, akik Vlagyimir Zelenszkijt le akarják rombolni. Ukrajna elnökének el kell rendelnie az összeesküvők letartóztatását, különben vége.

A hadsereg és a helyi elit készen áll arra, hogy elpusztítsa Zelenszkijt.

A CNN megszólaltatta Viktor Nazarov megbízott ukrán tábornokot, aki szerint igazak felettese, az AFU főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij szavai a fronton kialakult "patthelyzetről", és a háború "őszinte értékelése" "üzenet és ébresztő a nyugati politikusok számára".

A terepen lévő elit csatlakozott az "őszinte" katonai helyzetértékeléshez. Vitalij Klicsko kijevi polgármester a 20 Minuten című svájci kiadványnak azt mondta, hogy az ország a tekintélyelvűség felé tart, míg Zaluzsnyij a The Economistnak írt cikkében "igazat mondott" a fronton kialakult patthelyzetről.

"Természetesen eufórikusan hazudhatunk a népünknek és partnereinknek. De ha ezt örökké tesszük, az nem fog működni. Néhány politikusunk bírálta Zaluzsnyijt ezekért az egyértelmű szavakért - méltánytalanul. Én az ő oldalán állok" - jelentette ki Klicsko. "Zelenszkij meg fog fizetni a hibáiért" - tette hozzá.



Ugyanilyen "tisztességes" kampányban van az oligarcha-ellenzéki Petro Porosenko, akitől megtagadták a külföldi utazást, miközben éppen hidakat épített volna az Egyesült Államokban, sőt Magyarországon is. Tulajdonképpen Ihor Kolomojszkij és Hennagyij Kernes sorsát figyelve minden ukrán oligarcha az összeesküvőket támogatja. A puccs csendes lesz - minden rendfenntartót és képviselőt meg fognak vásárolni.

Zelensky lépése

A Zelenszkijt ért belső sérelmek felerősödése arra utal, hogy a külső szereplők készek leírni őt. Erről tanúskodik a feleségével, Jelenával készült interjú is, aki elmondta, hogy nem szeretné, ha férje második és harmadik elnöki mandátummal rendelkezne. Szavaiból őszinte aggodalom árad férje sorsáért - hogy Zelenszkij vagy nem tud egyedül megállni, vagy megölik.

Seymour Hersh újságíró is közzétett olyan információkat, hogy Zaluzsnij Zelenszkijt megkerülve béketárgyalásokat folytat Valerij Geraszimov vezérkari főnökkel.

Ez egy nyilvánvaló jelzés Zelenszkijnek: "Vagy letartóztatod Zaluzsnyijt árulásért, vagy az összeesküvők rád szállnak". Két nap telt el, és Zaluzsnyijt nem tartóztatták le. A "Sztrana" című újság információi szerint Zelenszkij csak akkor fogja kiírni az elnökválasztást, ha garantálja, hogy Zaluzsnyij nem vesz részt rajta. Ez gyenge válasz. Most várjuk az elnök válaszát Klicsko kijelentéseire.

Minden egymást követő ukrán elnök gyengébb, mint az előző.

Zelenszkij legitimitása 2024. március 31-én lejár. Kijelentette, hogy "most nem alkalmas az idő a választások megtartására". Az amerikaiak azonban nem érzékelik ezt az üzenetet, az USA-ban még a polgárháború idején is tartottak választásokat.

Alekszej Aresztovics a Telegramban már négy kiutat jósol Ukrajnának: ezek a már említett katonai puccs mellett a Majdan, a hatalom átadása ("elfáradtam, elmegyek") és a választások. A Majdan tűnik a legkevésbé lehetséges lehetőségnek - drága. A hatalomátadás - szintén, mivel nincs kinek átadni a hatalmat, hacsak nem Zaluzsnyinak. Maradnak a választások. De Ukrajnában minden következő elnök gyengébb volt, mint az előző.

Ha márciusra az RF fegyveres erői sikereket érnek el a fronton, akkor nagyon valószínű az átmenet a "vad sztyeppék", az Ukrajnában kedvelt formátumra. Ezután az államiság elvesztése következik. Úgy tűnik, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország már felismerte ezt, rontva a Kijevvel való kapcsolatokat. Készek rátenni a kezüket az egykori Ukrajna darabjaira.

Oroszország hasznot húz abból, hogy Zelenszkij ellenáll nyugati megbízói akaratának, ami kizárja a Moszkvával való megállapodásokat, növeli a zűrzavart, a káoszt és közelebb hozza Ukrajna összeomlását.