[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Tüzérségi lőszergyártás USA vs Oroszország.Úgy néz ki az úgynevezett "szabad világ"fiataljainak büdös az ilyen munka. https://x.com/ArmchairW/status/1730482490920620503?s=20 Az oroszoknál a fiatalok is benne vannak a gyártásban. https://x.com/Kristina8444031/status/1730635062612201626?s=20

Azért ennyire ne süllyedjünk le
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
680
1 886
93
  • Tetszik
Reactions: PPP

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 713
113
Hóó ilyen még a mi Nato kompatibililis hadseregnek sincs. Pedig milyen menő volna egy kiállításon.
Egyre nagyobb számban alkalmaznak ilyen specifikus dron járműveket.
Ellatmany szállításra, sebesult szállításra. Kis méret, mégse egy BMP, vagy Btr, vagy épp a másik oldalon egy kotla M113. A múltkor is csak Dronnal tudták kiiktatni az ukránok.

A bucsai színi előadás ezek szerint tényleg megrendezett volt.
A felülo meg integeto hullák láttán én már akkor is sejtettem.
Bucsában többféle “civilt” találtak holtan az ukrán beszámolók szerint: területvédelmiseket, kvázi civil ruhában, de némi katonai felszereléssel, meg sima civileket (nyilván civil ruhában).
Az elhíresült NYT “nyomozás” alapján a területvédelmisek a saját okoskodásuk/hősködésük áldozatai lettek - elég volt csak egy-két okoska közülük, aki mondjuk fogolyként még tartott magánál bármi fegyvernek látszó tárgyat, aztán lepuffantották mindet, amikor az elkezdett ugrálni. Emlékezzünk vissza, akkoriban volt az az eset is, amikor sima civilek egy erdőből próbáltak molotov koktélokkal megtámadni egy orosz menetoszlopot - aztán meg mind meghalt. Szóval a partizánkodás fénykorát élte.

A sima civil áldozatok között meg láttunk megörökítve itt is olyat (bucsai esetet, ezt is ukrán drón örökítette meg), ami a full hülyeség kategóriája volt: az oroszok kint állnak az utcán BTR-ekkel, látványosan épp pásztázzák a házakat, gondolom épp biztosítják a zónájukat, mire Tarasz bekanyarodik a sarkon egy biciklin…

Végül ott voltak a fehér karszalagos hullák, orosz katonai kajacsomaggal. Azokat meg esélyes, hogy a derékukrán (egyébként ott sok grúz volt) felszabadítók ölték meg, kollaboránsnak titulálva őket.

Csak ugye, miután a bucsai polgármester örömködő videója kijött, a hullákat egy kupacba tették, és támadt egy “remek” ötlete valakinek.

Szerintem teljesen súlytalan az ügy, ebből értelmes nyomozási eredmény már nem fog kijönni.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 695
55 549
113
Azt mondjuk nem értem, hogy a 100euros alibabas csörlő - ről a drótkötél, hogy kúszik le a sebesülthöz, akit aztán felhúz magára a beteghordórobotocska. Nyilván jó játékok ezek, de valahogy mindegyiknél kilóg valamiféle patásnak a lába.
Orosz, tehát nem lehet használható.
(Ha német lenne, aranyban mérnék az árát és naphosszat menne a hozsanna a műszaki fölényről... :))
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 872
9 850
113
Azt mondjuk nem értem, hogy a 100euros alibabas csörlő - ről a drótkötél, hogy kúszik le a sebesülthöz, akit aztán felhúz magára a beteghordórobotocska. Nyilván jó játékok ezek, de valahogy mindegyiknél kilóg valamiféle patásnak a lába.
A videón látható, hogy a drótkötelet a kitolható rámpa húzza le a sebesült katonához. Nem túl bonyolult. Persze, ha cucc nyugati gyártású lenne, akkor már elsőre is megértetted volna....

100euros alibabas csörlő
Na igen. Az a baj, hogy mire ez a csörlő elszámolásra kerül, addigra rendszerint már 2.000 euróba fog kerülni az oroszoknál és 30.000 euróba egy nyugati hadseregnél. Gyártási költsége meg kb. 30 euro . És ez a tendenci nagyjából minden haditechnikai eszközre, fegyverre, municióra igaz. Brutál túlárazások mennek, főleg nyugaton.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 830
14 537
113
n úgy látom hogy mégse az USA szállt meg egy másik országot a nemzetközi jogot felrúgva.
Mivel ezek a területek valamikori orosz területek voltak,pár éve még oroszul beszélő lakossággal, nem kellett volna azokat gyilkolászgatni. Ne csodálkozz,most az orosz nem megszállja hanem "visszaszáll" azokra a területekre. Ha már a nemzetközi jogfelrugásról van szó,az USA mit gyakorol folyamatosan a 130 milliárd dollár értéket meghaladó olajkiszipkázásokkal, védelmükre idegen földre pakolt támaszpontokkal?

Csak megsúgom hogy még a Krím elcsatolását sem ismerte el kb senki Észak-Koreán meg pár el nem ismert államon kívül.
Itt rossz a szóhasználat. Nem elcsatolásról,hanem visszacsatolásról van szó, amelyet a Krimi lakosság is megszavazott, miután a krimi haderő önként és dalolva az "visszaszálló" orosz csapatok oldalára állt. Pld az ukrán hajóhad jórészt krimi katonákból állt (orosz és ukrán, tatár) vegyesen. Denisz Berezovszkij, az ukrán flotta főparancsnoka kezdeményezte 2014 márciusában az átállást a beosztottai fel, "Aki a Krimhez mint hazájához hű, az velem tart én megyek.." És nemzetiségtől függetlenül a kb 40 hajóból átáll 35, a maradék 5-nek nem volt esélye: Krimen kívül horgonyzott, vagy "elaludták" az átállásra rendelkezésre állóidőt. Aki pedig nem akart az oroszok oldalára állni szabadon elvonulhatott. Megjegyzem nem indult el ekkor egy népvándorlás Kiev irányába.

Érdekes,hogy a Krimi Parlament és az autonómia az oroszok bejövetelével mégis fent maradt.
A Majdan egyik "eredménye" volt a Krimi autonómia eltörlésének kisérlete, Kijev részéről.

Érdekes még,hogy épp mostanságban,az egyik Krimi parlamenti képviselő beadványában vizsgálatot kér az 1954-es Hruscsovi Krim ajándékozgatás kivizsgálására mert ő több törvénytelenséget is feltárt ez ügyben, még az akkori törvények szerint nézve ezt..
Hruscsov Krimi bányász családból származik...
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 573
46 630
113
Azt mondjuk nem értem, hogy a 100euros alibabas csörlő - ről a drótkötél, hogy kúszik le a sebesülthöz, akit aztán felhúz magára a beteghordórobotocska. Nyilván jó játékok ezek, de valahogy mindegyiknél kilóg valamiféle patásnak a lába.
Gondold végig, hogy ez mit vált ki, és mi helyett van!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 406
46 055
113
Gondold végig, hogy ez mit vált ki, és mi helyett van!
Nagyon nehéz dolgot - "Gondold végig..." - ,szinte lehetetlent kérsz!


Áttekintő jelentés 2023. december 24-én délelőtt.

Az ellenség az Ukrán Fegyveres Erők helyzetének romlása hátterében a fronton nyíltan terjeszti a médiában az elkerülhetetlen tömeges mozgósítást és a védelmi készültség szükségességét. A kijevi előadók, akiknek szerepkörében válogatott nácikat hívnak meg a tévében, elkezdtek beszélni „a tárgyalások elkerülhetetlenségéről a háború végén ”, és legfeljebb „Ukrajna erős pozíciójáról” ezeken a tárgyalásokon. Moszkva még nincs megelégedve a javasolt feltételekkel, bár Oroszország katonai-politikai vezetése a színfalak mögött tanulmányozza Kijev ezirányú próbálkozásait.

Eközben az ukrán fegyveres erők frontján azt a parancsot kapták, hogy ne vonuljanak vissza, tartsák meg az LBS-t bármi áron, még a legvéresebb áron is. Az ellenség 2024-re próbál védelmi vonalat készíteni, és ezt kaotikusan teszi, nem értve, mi lesz az ukrán fegyveres erők fő stratégiai terve. Miközben a kelet-ukrajnai városok köré ellenséges erődített területek épülnek, gyakorlatilag „ városi területeken való harcra ” ítélve lakosságukat, amelyre a NATO évek óta készít fel ellenséges csapatokat.

Az orosz fegyveres erők megtanulnak harcolni, a fő ellenség a saját hanyagságunk és az ellenség alábecsülése. A hadosztályok, egységek és hadosztályok közötti interakció, amelyről front katonáink csatornái annyit írnak, továbbra is a „no damn” szinten marad. Ennek feltűnő és tragikus példája volt az elmúlt héten, hogy több repülőgép elveszett Herson irányában. A repülők nem kaptak szisztematikusan adatokat a szárazföldi egységek felderítéséből, hetekig repültek, hogy az UMPC-ből szállítsák az FAB-ot szinte ugyanazon az útvonalon. A szakértők vitatkoznak az ukrán fegyveres erők megsemmisítésének részleteiről és eszközeiről (Patriot vagy S-300). Krynki közelében minden éjjel folytatódik az ukrán fegyveres erők csónakrakó csoportjainak irtása. Srácaink is megértik: az ellenség tud harcolni, mi veszteségeket szenvedünk.

Azonban sok pozitív példa van. Avdejevszkij irányából hatékony interakciót jelentettek az orosz hadsereg repülési és tankegységei között, amelynek eredményeként sikert értek el a front ezen szakaszának északi párkányán, Sztyepovoj közelében. Ugyanakkor az ellenséges FPV drónok és UAV bombázók továbbra is komoly problémát jelentenek csapataink számára az egész LBS-ben.

Az Artemovskoe ( Bahmutskoe ) irányt erős harcok jellemzik Bogdanovka, Ivanovszkoe ( Krasny ) és Kleshcheevka területén. Csapataink áttörik az ellenség védelmét, de az Ukrán Fegyveres Erők teljesen tudatlan katonái a parancstól megfélemlítve kénytelenek a vonalat megtartani és egész egységként meghalni. A szakértők az ukrán fegyveres erők napi veszteségét csak „kétszázasokra”, 800-1000 főre becsülik a front teljes hosszában.

A Zaporozsjei Front beszámol az ellenség értelmetlen kísérleteiről, amelyek a Rabotino-Verbovoe zsebben folyó tevékenységet ábrázolják. Tapasztalt tisztek írnak nekünk az ellenséges gyalogság kis csoportjainak napi támadásairól, folyamatos ágyúzásról és sok drónról. Ejtőernyőseink azonban speciális kötelékkel feltöltve (kiképzése sok kívánnivalót hagy maga után) offenzívát vezet Verbovojenál.

Az ellenség „kritikusnak” ítéli a maryinszki irányt : csapataink három oldalról szorítják Novomihajlovkát, az ukrán fegyveres erők körében pedig egyre nő a dezertálás. Az Angliában kiképzett ejtőernyősök szintén a hátba mennek „szállásra”. A pozíciókban elhagyott ukrán „csőcselék” elkeseredetten harcol: az információs vákuum és az ellenséges propaganda teszi a dolgát.

Általánosságban a frontot az jellemzi, hogy az orosz fegyveres erők megragadták a stratégiai kezdeményezést, ami nagy költséggel járt. Az ellenség továbbra is nagyon erős, és az Orosz Fegyveres Erők erőfeszítéseinek a front egyes szektoraira, például Avdejevkára való összpontosítása nem vezet mélyreható áttöréshez, bár súlyos veszteségekkel hátrányos helyzetbe hozza az ukrán fegyveres erőket. Az ellenség bármi áron meg akarja védeni, függetlenül a veszteségektől. Egyetlen oka van: Ukrajna politikai vezetésének terve, hogy „erősebb pozícióval” kezdjen tárgyalásokat. Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy

Hidegkuti Konstantin
Az ukrán légvédelem rajtaütése
 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 703
3 960
113
Azt mondjuk nem értem, hogy a 100euros alibabas csörlő - ről a drótkötél, hogy kúszik le a sebesülthöz, akit aztán felhúz magára a beteghordórobotocska. Nyilván jó játékok ezek, de valahogy mindegyiknél kilóg valamiféle patásnak a lába.
Már itt fellebentették előtted a fátylat, de valóban oda van beakasztva a rámpa sarkába. És valószínűleg nem ugrott oda senki, hogy a földön fekvő tag kezébe nyomja a horgot,szóval kénytelen volt nyújtózkodni, meg arrébbvergődni 40cm-t.
Egyébként ha ezen múlik, akkor hiába fáj, valószínűleg van annyi életösztön mindenkiben, hogy valahogy felkapaszkodjon a Jézus szíve expresszre, vagy Te nem nyújtanád ki a kezed a horogért, ha ez jelentené az egyetlen esélyt az életben maradásra?
 
Last edited by a moderator:

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Az ukrán erők visszavonulnak Bahmut nyugati szárnyán (térképfrissítés, videók 18+)

December 23-án orosz és ukrán katonai források egyaránt megerősítették az orosz előrenyomulást Artyomovszk (volt Bahmut) nyugati szárnyánál. Az orosz erők új állásokat szereztek széles fronton Bogdanovkánál és Hromovótól nyugatra.

Az orosz hadsereg áttörte az ukrán védelmet és megvetette lábát Bogdanovka falu északi részén. A frontról érkező előzetes jelentések szerint az orosz előrenyomulás a település központjáig arra kényszerítette az ukrán hadsereget, hogy kivonja fő erőit Bogdanovkából. Ezzel egyidejűleg az orosz harcosok kiterjesztették ellenőrzésük övezetét a Bogdanovkától északra és keletre fekvő erdőültetvényekben. A falut szinte részben bekerítették.

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) a jelentések szerint a Szeverszkij Donyec-Donbassz csatornától nyugatra, Csaszov Jar város északi részén veszik át a védelmet.

Az orosz offenzíva megállítására tett kísérletükben az AFU a Grigorovka és a Csaszov Jar állásaikból erősen lövik Bogdanovkát és az alföldi területen fekvő külterületét.

Az AFU rombolása Artyomovszk térségében:

Az ukrán erődítmény Csaszov Jarban az uralkodó magasságban található. Ezért az ottani támadás bonyolult művelet. A terepviszonyokat kihasználva az AFU a Csaszov Jartól északra lévő csatorna medre mentén próbálja kiépíteni a védelmét.

Közben az orosz erők is előrenyomulnak Artyomovszk déli peremétől Ivanovszkoje (Krasznoje) irányába. Mivel az AFU fő védelmi vonala a Csaszov Jarban fog húzódni, valószínűleg hamarosan felhagynak az Ivanovszkoje-beli állásaikkal.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 042
32 508
113
A kretén Baerbock ismét eléggé messze vetette a sulykot. Szerinte Putyin "több mint 40 millió ember meggyilkolására, leigázására és kitelepítésére" készült. Élt egyáltalán több, mint 40 millió ember Ukrajnában?


Az ukrán légvédelem ismét elhárított n-1 drónt az n közül, úgy látszik ez egy fix beállítás.

Egy kijevi csapat 25 focistáját besorozták az ukrán hadseregbe​

Az ukrán Premier League-ben szereplő kijevi Obolony labdarúgói idézést kaptak az ukrán toborzással és szociális támogatással foglalkozó területi központtól – számolt be a helyi sajtó a TaToTake című műsor házigazdájára, Mihail Szpivakovszkijra hivatkozva.

Most az ukrán labdarúgók fő üdülőhelye Bukovel. Ha Bukovelbe mész, nehéz lesz úgy lépni, hogy ne találkozz egy focistával. Néhányan még síelnek is. Valójában ez nagyon is ellentétes azzal, ami a héten történt az Obolony játékosaival. Információink szerint az Obolony 25 főre szóló csoportos idézést kapott

Környezetszennyező, leselejtezett járműveket küld Ukrajnának London​

Sadiq Khan, London polgármestere bejelentette:

támogatja, hogy a rossz károsanyag-kibocsátási adottságokkal rendelkező, leselejtezés előtt álló járműveket elküldjék Ukrajnának,

ahol a harctéren vetnék be azokat. Jellemzően terepjárókról, pickupokról van szó.

Az akciót kiterjesztenék az egész országra. A környezetszennyező járműveket így könnyedén eltávolítják Nagy-Britannia utcáiról, és egyúttal nagy segítséget nyújtanak Ukrajnának – írja a Guardian.

Megható a szokásos brit nagylelkűség.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
A kretén Baerbock ismét eléggé messze vetette a sulykot. Szerinte Putyin "több mint 40 millió ember meggyilkolására, leigázására és kitelepítésére" készült. Élt egyáltalán több, mint 40 millió ember Ukrajnában?


Az ukrán légvédelem ismét elhárított n-1 drónt az n közül, úgy látszik ez egy fix beállítás.

Egy kijevi csapat 25 focistáját besorozták az ukrán hadseregbe​

Az ukrán Premier League-ben szereplő kijevi Obolony labdarúgói idézést kaptak az ukrán toborzással és szociális támogatással foglalkozó területi központtól – számolt be a helyi sajtó a TaToTake című műsor házigazdájára, Mihail Szpivakovszkijra hivatkozva.

Most az ukrán labdarúgók fő üdülőhelye Bukovel. Ha Bukovelbe mész, nehéz lesz úgy lépni, hogy ne találkozz egy focistával. Néhányan még síelnek is. Valójában ez nagyon is ellentétes azzal, ami a héten történt az Obolony játékosaival. Információink szerint az Obolony 25 főre szóló csoportos idézést kapott

Környezetszennyező, leselejtezett járműveket küld Ukrajnának London​

Sadiq Khan, London polgármestere bejelentette:

támogatja, hogy a rossz károsanyag-kibocsátási adottságokkal rendelkező, leselejtezés előtt álló járműveket elküldjék Ukrajnának,

ahol a harctéren vetnék be azokat. Jellemzően terepjárókról, pickupokról van szó.

Az akciót kiterjesztenék az egész országra. A környezetszennyező járműveket így könnyedén eltávolítják Nagy-Britannia utcáiról, és egyúttal nagy segítséget nyújtanak Ukrajnának – írja a Guardian.

Megható a szokásos brit nagylelkűség.
Máskor is írtam már,hogy érdekes ez a sok női "politikus " WEF bábok megjelenése az európai politikában.Az eredmény látható.Berbockról,Melóniról,és a bolond észt miniszterelnökről mindig az jut az eszembe,hogy ezek pornószínésznők.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 927
65 918
113
Azért ennyire ne süllyedjünk le
Furcsa magyar szemmel hogy mennyire nem használnak munkaruhat, munkavedelem is elég szellős...
Itthon még a kisebb maszek cégek is be vannak oltoztetve...
Érdekes hogy az ottani hülye perek hazájában erre nem ad egy cég hogy le védje magát.

Ez jó, ki lesznek csontozva nyugaton gazdaságilag, anyagilag, mindenhogyan.
Mennek bele, a jenkik+ukranok+oroszok és a háttérben nevető kínaiak teljesen ki fogják ezzel konfliktussal fosztani Európa joletben elagyatlanodott nyugati felét. Helyes, megy ez...

""A különleges események különleges intézkedéseket igényelnek. Az Ukrajnával való szolidaritás, mint a katonai segélyre szánt jövedelemadó felár bevezetése egy lehetséges válasz lenne erre a kihívásra" - mondta Schnitzer."


Közben egy klikk a külföldre elfutott ukrán menekülteket bujtogatja Aresztovics elnöki jelölés el és a béke ígéretével. Úgy néz ki mind a nyugatra menekültek és mind az otthon maradottak, valamint a nyugati kormányok is egyre többször hangoztatják a béke iránti vagyukat.
Szerintem meg nem érdemlik meg, nem érettek meg rá lelkileg, ettől jobban kell aztert epekedni. Eltűnt már a harciassag, bár még mindig van egy kör akik harcolnanak tovább.

December 28-tol indul a begyűjtés, minden városban. Ez még lemegy, aztán tényleg kifogynak, mert utána már csak az óvodások meg a pénzes aranyifjak maradnak.
A napokban láttunk mar irodista nőket (walkur), csonka bonkakat, öregeket, 18 eveseket (banderajugend) fegyver én és hullazsakban.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Ukrajna számára 2024. rossz év lesz, az ukrán hadsereg kivérzett

Ukrajna számára 2024. rossz év lesz, az ukrán fegyveres erők leépültek egy sikertelen ellentámadás miatt, és kérdés, hogy Kijev képes lesz-e kitartani – írja a Bloomberg.

Az ellentámadás véget ért, és sikertelenség csalódottsága uralkodik.
Az ukrán erők kivérzettek és kimerültek.

Az amerikai sajtóban, ahogy az várható volt, kritikák hangzanak el arról, hogy az ukrán gyávaság vagy a nyugati kapzsiság felelős-e ezért a kudarcért.

Még ha Ukrajna jelentős segélyt is kap 2024-ben az Egyesült Államoktól, valószínűleg takarékoskodnia kell az energiájával, és "fel kell készülnie a következő nagy ellentámadásra - talán az utolsó nagy ellentámadásra - 2025-ben".

„2023-ban az volt a kérdés, hogy mennyi földet tud felszabadítani Ukrajna?

A 2024-es kérdés: kibírja-e Ukrajna?



Kemény csapás az ukránok ellen Herszonban: FAB bombával semlegesítették a parancsnoki központot
Az ukrán légvédelem orosz drónokat próbál lelőni

Legalább négyen meghaltak és kilencen megsebesültek a szombat és vasárnap közötti orosz csapásokban a dél-ukrajnai Herszon városában, amelyet szinte naponta lövöldöznek Moszkvából – közölte a régió kormányzója.
"Tegnap este az orosz hadsereg bombázta Herszon központját" - panaszkodott Olekszandr Prokudin a Telegram-bejegyzésben.
Elmondása szerint "egy lövedék zuhant egy lakóépületbe", aminek következtében "egy 87 éves férfi és 81 éves felesége" a helyszínen életét vesztette. Egy másik, "54 éves" herszoni lakos "súlyos fejsérüléseket szenvedett a robbanás következtében" és "lábsérüléseket" is.

Herszon központjában egy másik helyen a mentők "egy ember holttestére bukkantak a romok átkutatása közben".

Az elmúlt 24 órában a Herszon elleni orosz csapásokban összesen "négyen meghaltak és kilencen megsérültek, köztük egy gyerek" - jegyezte meg Prokudin.

"Oroszország a régió lakónegyedeit, egészségügyi létesítményeket, oktatási intézményt és létfontosságú infrastruktúrát sújtotta Herszonban" - tette hozzá, de nem részletezte az anyagi kár mértékét.

Херсон, после искандера / Herszon, az Iszkander után
— Márc:A (@kava0224) 2023. december 24

Az orosz fél beszámolói alapján FAB típusú bombával találtak el egy hersoni adminisztrációs épületet/fegyverraktárt.


Ghi nga klip 2023.12.21.: Nga 1 vộ ném bom chân không / Orosz Fab vákuumbombázás ukrán hídfőkről a folyó jobb partján
FAB, amely Ukrajna hídfőit célozza meg a Dnyipro folyóban, Herszonban.

Már amikor Ukrajna megnyitotta Krinkiben az első hidat, voltak olyan vélemények, hogy öngyilkos merényletről van szó, mert a katonáknak nem mondták.

c0mmand0 (@c0mmand0_2022) 2023. december 24.

A Dnyeper folyó által alkotott természetes arcvonal túloldalán fekvő Herszont 2022 novembere óta, amikor az ukrán csapatok visszafoglalták a várost, szinte napi orosz lövedékek várják.

Ráadásul az ukrán légierő ma reggel bejelentette, hogy az éjszaka folyamán az Oroszország által indított 15 drónból 14-et elfogtak.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 542
5 087
113
Ukrajna számára 2024. rossz év lesz, az ukrán hadsereg kivérzett

Ukrajna számára 2024. rossz év lesz, az ukrán fegyveres erők leépültek egy sikertelen ellentámadás miatt, és kérdés, hogy Kijev képes lesz-e kitartani – írja a Bloomberg.

Az ellentámadás véget ért, és sikertelenség csalódottsága uralkodik.
Az ukrán erők kivérzettek és kimerültek.

Az amerikai sajtóban, ahogy az várható volt, kritikák hangzanak el arról, hogy az ukrán gyávaság vagy a nyugati kapzsiság felelős-e ezért a kudarcért.

Még ha Ukrajna jelentős segélyt is kap 2024-ben az Egyesült Államoktól, valószínűleg takarékoskodnia kell az energiájával, és "fel kell készülnie a következő nagy ellentámadásra - talán az utolsó nagy ellentámadásra - 2025-ben".

„2023-ban az volt a kérdés, hogy mennyi földet tud felszabadítani Ukrajna?

A 2024-es kérdés: kibírja-e Ukrajna?



Kemény csapás az ukránok ellen Herszonban: FAB bombával semlegesítették a parancsnoki központot
Az ukrán légvédelem orosz drónokat próbál lelőni

Legalább négyen meghaltak és kilencen megsebesültek a szombat és vasárnap közötti orosz csapásokban a dél-ukrajnai Herszon városában, amelyet szinte naponta lövöldöznek Moszkvából – közölte a régió kormányzója.
"Tegnap este az orosz hadsereg bombázta Herszon központját" - panaszkodott Olekszandr Prokudin a Telegram-bejegyzésben.
Elmondása szerint "egy lövedék zuhant egy lakóépületbe", aminek következtében "egy 87 éves férfi és 81 éves felesége" a helyszínen életét vesztette. Egy másik, "54 éves" herszoni lakos "súlyos fejsérüléseket szenvedett a robbanás következtében" és "lábsérüléseket" is.

Herszon központjában egy másik helyen a mentők "egy ember holttestére bukkantak a romok átkutatása közben".

Az elmúlt 24 órában a Herszon elleni orosz csapásokban összesen "négyen meghaltak és kilencen megsérültek, köztük egy gyerek" - jegyezte meg Prokudin.

"Oroszország a régió lakónegyedeit, egészségügyi létesítményeket, oktatási intézményt és létfontosságú infrastruktúrát sújtotta Herszonban" - tette hozzá, de nem részletezte az anyagi kár mértékét.

Херсон, после искандера / Herszon, az Iszkander után
— Márc:A (@kava0224) 2023. december 24

Az orosz fél beszámolói alapján FAB típusú bombával találtak el egy hersoni adminisztrációs épületet/fegyverraktárt.


Ghi nga klip 2023.12.21.: Nga 1 vộ ném bom chân không / Orosz Fab vákuumbombázás ukrán hídfőkről a folyó jobb partján
FAB, amely Ukrajna hídfőit célozza meg a Dnyipro folyóban, Herszonban.

Már amikor Ukrajna megnyitotta Krinkiben az első hidat, voltak olyan vélemények, hogy öngyilkos merényletről van szó, mert a katonáknak nem mondták.

c0mmand0 (@c0mmand0_2022) 2023. december 24.

A Dnyeper folyó által alkotott természetes arcvonal túloldalán fekvő Herszont 2022 novembere óta, amikor az ukrán csapatok visszafoglalták a várost, szinte napi orosz lövedékek várják.

Ráadásul az ukrán légierő ma reggel bejelentette, hogy az éjszaka folyamán az Oroszország által indított 15 drónból 14-et elfogtak.
Kérdés hogy mivel?
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 573
46 630
113
Nem erről van szó! Biztos, hogy jó dolog. Csak itt is látszik, hogy gagyit mutatnak be valami komoly cuccként. De az nem kérdés, hogy hasznos lehetne.
Dehogynem erről.
Az UGV ilyenkor a társakat váltja ki, akiknek elegendő csak a platóra feltenni, és nem kell hátravinni a sebesült társukat.
Maradhatnak a fedezékben. Sorjáznak azok a videók, amikor a sebesültet vivő katonákat veszik célba az öngyilkos drónokkal . Így minimum 5 főt pusztíthatnak el. Az UGV nem csak gyors kivonást tesz lehetővé, de a katonákat is megóvja.
Mellesleg látszik, hogy a "sebesült" saját maga akasztja be a csörlő horgába a karabinert, amelyik a mellényére van rögzítve.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
354
2 110
93
meszes ..
ha nem tudsz hetek alatt lezárni egy konfliktust akkor problémát csinálsz .. ajánlom a térképet,nézd már meg rajta hogy Ukrjna mekkora ország (volt),ezt hogy rakod rendbe hetek alatt ? (persze megoldható ledobsz vagy 5 atombombát és probléma megoldva .. nyilván nem ez a járható út)

(nem mellesleg az USA és szövetségi rendszere 20 évig bohóckodott kint Afganisztánban !!)
de persze jön majd a duma,hogy igen,de a domborzati viszonyok stb stb .. de váltsunk nem erről van most szó.

biztosan nem fogod mostsem megérteni,mert ez kb 10000 x lett neked elmagyarázva,nem is értem önmagamat miért próbálom meg n+1x újból,biztos a karácsony.. vagy nem tudom .. de teszek egy próbát.

amit nem értesz, vagy nem akarsz érteni, .. Oroszországnak nem volt más választása ..
lehet fujni a hülye mantrát,hogy miért nem tárgyaltak,és hogy agresszorok stb stb

keress rá,hogy hányszor próbáltak meg tárgyalni az oroszok az ukránokkal ..
keress rá hogy a minszki egyezményeket,hogy akarták betartani a nyugatiak (Merkel elszólása,hogy egyáltalán nem akarták betartani,csak az időhúzásra játszottak)..
keress rá hogy mikor utalt Zselé arra hogy jó lenne nekik egy/de inkább több ukrán atomfegyver ..
keress rá,hogy a jelenlegi háborút megelőzően hányszor volt tartva az Oroszország határmenti régióiban komolyabb hadgyakorlat /erődemonstráció,hogy állítsanak már magukon az ukránok mert szét lesznek baszva..
keress rá arra is hogy mikor és miért indultak meg az oroszok ...
és keress rá arra is hogy miről akartak Ankarában megegyezni,és mibe szólt bele Bojo
Oroszország nem járt jól ezzel a háborúval,mert sajnos meghaltak orosz emberek ,cserébe Ukrajnában meg kihalt 1-2 generáció

de ha nem lépi meg akkor most egy Ukrajna .. utána egy Kazahsztán,Utána egy Belarusz, utána egy Grúzia hipp-hopp nincs utána Oroszország .. eljátszotta a bizalmukat a nyugat egy párszor, nem lehet a végtelenségig hülyének nézni őket sem.

illetve ami ettől fontosabb,és már többször feltettem itt ezt a kérdést,de egyik atlantista hoholfan sem tudott rá válaszolni ..

a függetlenségüket hangoztató orosz nemzetiségűek által lakott szakadár területeket tüzérséggel,légierővel és a reguláris hadseregével illetve szabadcsapatokkal (AZOV,Tornado stb stb) támadta Ukrajna,ráadásul éveken keresztül,ez is tény,de ha nem hiszed járj utána ennek is.

az autonómia törekvéseket kategorikusan elutasították az ukránok,és a csapatösszevonásokból arra lehetett következtetni,hogy végleg pontot akarnak tenni erre a dologra, ezt csomagolták be az ATO neve alá .. szerinted mi lett volna az elfogadható megoldás ?

- kiírtani az oroszokat és nincs probléma ?
-kitelepíteni az oroszokat és nincs probléma ?
-deportálni az öeesz oroszt/vagy kiírtani/vagy kitelepíteni,aki 5 évnélidősebb és már vannak önálló gondolatai ?

ha jól emlékszem 4 évig sem az USA,sem az EU,sem a NATO nem törte magát azon,hogy békefentartókat küldjön a térségbe,mert minek is ?
hiszen csak orosz nemzetiségű embereket gyilkoltak meg értük nem kár .. de amikor a ruszkik megunták ezt és odabasztak az ukránoknak akkor megindult a sipákolás.

én nagyon remélem,hogy nem tolják túl a biciklit a szeretett atlantista haverjaid,mert ha igen abból nagyon nagy baj lesz ..
meg kell érteniük,meg persze neked is megkellene,hogy eddig és ne tovább, Oroszország soha nem fogja hagyni,hogy a léte veszélybe kerüljön,és szeretnélek emlékeztetni arra is,hogy Putyin mióta kongatja a vészharangot (pl a romániába és Lengyelországba telepített rakétavédelmi rendszerek kapcsán) ,de persze a nyugat mindezt figyelmen kivül hagyja/hagyta .. nincs ebből semmi,majd ha jódtablettákat kell osztogatni Kelet-Európában vagy Nyugat-Európában,akkor is gondoljuk azt,hogy ja hát igen a geci oroszok .. megint ők ..sosem a nyugati agresszív terjeszkedés, meg a félnótás világuralmi tervei .. aaaa dehogyis .. ha igy lesz remélem majd a Potomac folyó környéke is célkeresztben lesz,mert az USA addig nem nyugszik amig saját földjén nem lesz arcul csapkodva, eddig védte a földrajzi távolság,de immáron nem csak az oroszok "hosszú keze" tud nekik leverni egy fájdalmas pofont,hanem egyre többen állnak be a sorba ...

ellenben még egy kérdés .. véleményed szerint ha az USA szomszédjában lenne egy hasonló helyzet vajon Samu bácsi mit lépne ? hagyná hogy a küszöbére szarjanak,vagy páros lábbal rúgná őket picsán ?

és ha már seggberúg valakit az ő bakancsa miért másabb neked mint a más bakancsa,holott ugyanazért a célért,hajtaná végre ő is mint most az oroszok ?

nem is tudom miért irtam ezt most le,mert ugy sem fog elérni a tudatodig .. de biztos csak azért mert karácsony van.

Boldog Karácsonyt neked is
Azért benned is van hiba mert túl sok összetett mondatot használsz. Van benn olyan is amit két, három mondattal fejezel ki, tudod van akinek ez egyenesen keresztrejtvény. Üdv.