[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 464
11 538
113
Nem kutatok. 10-100 ezer számra ölik az embereke most és teszik milliószámra földönfutóvá. Megéri, tényleg.
MAD mellett az USA Észak-Koreát sem meri megtámadni, innen tárgytalan ez az egész stratégiai mellébeszélés. Szerintem. Ez a háború meg tömeggyilkosság.
...azért van abban valami álszent képmutatás, hogy olyan moralizál tömeggyilkosságról, akinek az előző profilképe a hírhedt 731-es alakulat parancsnokát, Isii Sirót ábrázolta:

...majd amikor erre a fórumról valaki rájött, akkor röhögő emojikkal reagált, s ezután változtatta meg a profilképét.

Javítsatok ki, ha tévedtem/rosszul emlékszem.

Nem az elesett oroszok a lényeg, mert az ködszurkálás. A csigátempo. És ez egy város.

Gyorsulhat persze sose zárjuk ki.


Továbbra is tartom azt a sejtésem, hogy az oroszoknak másodlagos célja a területszerzés.
Megmondták, hogy a cél a denacifikáció és a demilitarizáció.
(S ezután a közvetett - politikai - területkontroll)

Ehhez sem értek, de szerintem (is) máshogy is belevághattak volna a második próbálkozásba.
Ahelyett, hogy iszapbirkózást folytatnának a ménkű hosszú frontvonalon, megtehették volna például, hogy lerombolják a kritikus hidakat, egyéb közlekedési infrastruktúrákat, ha kell újra meg újra. Szétcsapják teljesen az elektromos hálózatot hosszú hónapokra letérdeltetve azt.
Teljesen szétcsaphatták volna az üzemanyag előállító és szállító képességeket.
Ellehetetlenítik a nyugati közlekedési kapcsolatokat.
Rendre odacsapnak azoknak a reptereknek, ahova a nehéz nyugati teherszállítógépek szállítanak - tekintet nélkül arra, hogy éppen tartózkodik e ott nyugati gép...
Deszantalakulatokkal megszállják a kritikus közlekedési csomópontok környékét.
Ezek után hiába lett volna bármekkora felhalmozás a front ukrán oldalán, utánpótlások nélkül viszonylag hamar kénytelenek lettek volna feladni a pozícióikat.
...aztán ott álltak volna az oroszok a nyakukon fél-egymillió gyűlölködő hadifogollyal...

De a cél nem ez volt.
A cél az volt, hogy a győzelem esélyének illúziójával a frontra, "puskavégre" csábítsák az összes harcolni akaró/hajlandó/képes egyént.
Igen: külföldről is.
Onnan csak vagy harcra teljesen alkalmatlanra rokkanva, vagy hullazsákba jussanak vissza a "szabad világba".
Cél volt még, hogy nemcsak a tömegek, de a technika/felszerelés is eljusson a frontra.
Mennél több. Mi több: az összes, mit a nyugat össze tud kaparni szerte a világból és még magától is hajlandó a frontra juttatni.
Persze nem egyszerre, hanem az oroszok által közvetve kontrolláltan adagolva, hogy azért a front át ne szakadjon, hiszen az oroszok sem annyian vannak már, mint az oroszok...
Csak annyira, hogy az ellennek mindig meglegyen a győzelem vagy a negatív tendenciák megfordulásának a reménye.
Ehhez kell a csigatempó.


Ha valaki azt mondta volna tavaly, mondjuk nyár elején, hogy az ukránok az öregeket, a valamilyen fogyatékkal élőket, a nőket, házaspárokat szeretnék egyszer majd a frontra juttatni, furgonokból, betegszállító járművekből kiugrálva szedik össze az utcákon az ellenkező embereket, mert már legalább kettő (ukrajnai léptékben) országnyi, egyszerre felszerelt komplett harcoló állomány veszett oda, akkor azt itt valószínűleg senki nem merte volna valószínűnek tartani.

Az ukrán gazdaságot a radikálisabb módon is le tudták volna térdeltetni (most már a bevételeik kétszeresét költik el jelenleg is (ez egy őrült arány).
De a támogatóik zsebét a rövidebb idejű megoldással nem lehetett volna kiforgattatni.
Ki hitte volna, hogy a világ egyik vezető gazdasága, Németország eljut oda, hogy adót akarjon emelni - az ukránoknak szánva!?
Ki gondolta volna, hogy a világ ellen amúgy mindig összezáró USA pártok nem tudnak megegyezni abban, hogy egy "nemzeti ügy" háborúra adjanak e még több - valahol busásan megtérülő - pénzt!?

Ki a francot érdekelnek a rommá lőtt települések?
A mezőgazdasági területeken akkora farmokat/tanyákat fognak maximum felhúzni, ami a környező mezőgazdasági területek mai, gépesített megműveléséhez kell.
Ahogy a mai magyar vidéki településszerkezet is a jelenlegi gazdasági viszonyokhoz túlnőtt, életképtelen, csak vegetál, ez a """probléma""" a frontvonal környékén - megoldódott.:(

Azokat a városok meg, ahol ipari létesítményeket újra üzembe helyeznek, a szükséges mértékben újjáépítik, a többi meg szerintem megy a levesbe.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 313
37 324
113
Panoráma a felszabadult Marinkáról egy drónról.

A kijevi rezsim 2014 óta szisztematikusan katonai bázissá alakítja a várost. Ezekből a pozíciókból az ukrán fegyveres erők 10 éve ágyúzzák Donyeck békés területeit.

Most a város teljesen elpusztult.


Alekszandr Trosin, harckocsizászlóalj parancsnok, a Marinkáért vívott harcok hőse.

Leszerelt az RF fegyveres erőktől, de 2022 áprilisában önkéntesnek jelentkezett, és ragaszkodott ahhoz, hogy ne tartalékos tisztként, hanem harcosként vegyék fel. Az SVO során zászlóaljparancsnokká emelkedett a ranglétrán.

Személyesen 5 harckocsit és több mint 20 páncélozott járművet semmisített meg, 3-szor égett meg egy harckocsiban, 7 zúzódása, egy repeszsérülése volt.

Marinka elfoglalásakor főhadnagyi rangban szolgált.

Bátorságáért és hősiességéért Oroszország elnökének rendeletével rendkívüli őrnagyi rangra léptették elő - az előléptetésre Vlagyimir Putyin személyes kezdeményezésére került sor.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 644
113

Mészárlás Avdiivka közelében: megsemmisült egy oszlop, az ukrán fegyveres erők 108 katonája meghalt​

Az ukrán fegyveres erők tagjai egyhetes szabadságra utaztak haza Avdejevka közeléből, és útközben meghaltak – mondta Vitalij Bala ukrán politológus, akit a kijevi média idézett.

► Az Avdievka mellett harcoló 108. dandárban a katonákat hazaengedték az ünnepekre.

► Kisorsolták, hogy ki tud elmenni, és aki nem, az nagyon ideges volt, sőt néhányan kérték, hogy cseréljenek velük. De senki nem vállalta, mindenki haza akart menni, mert nagyjából egy éve „nullán” voltak.

► „Mindenki, akit kisorsoltak, buszra szállt és elment, de nem ért oda” – mondta Bala.

► "Ha lennének autók, talán nem történt volna ilyen gyász, de nincs pénz az autókra."

► 108 katona haláláról egyetlen hivatalos jelentés sem érkezett.

► „Nem írtam, azt hittem, hogy lesz még valami üzenet, gyász, nem volt... Már nem tudom, minek kell történnie ahhoz, hogy a jelenlegi kormány ne titkolja a veszteségeinket, és elkezdje tisztelni a halottakat. Ez nem mehet tovább” – mondja felháborodva Bala.
Источник: https://rusvesna.su/news/1703536301


Egy különleges katonai művelet krónikája
2023. december 25-én Donyeck irányában

aAz orosz fegyveres erők végre átvették az irányítást Marinka felett , lehetőséget teremtve a Pobeda és Georgievka elleni offenzíva kidolgozására . Ezen kívül a Kurakhovo felé vezető út is nyitva áll . Délen, Novomihajlovka külvárosában, az ipari övezetben dúlnak csaták.
Az arcvonal más szakaszain a romló időjárás miatt elsősorban helyzeti harcok zajlanak. Sztarobelszkij irányban az RF fegyveres erők kissé előrenyomultak a Torszkij- párkányon lévő Kruglaja körzetében.
Soledar irányában az ellenség Khromovo körzetében próbált ellentámadást indítani, de a területet eltakarta a „háború köde”. Krynkiben a Kherson irányban nincs különösebb változás. Az orosz fegyveres erők aktív ütegelleni harcot folytatnak, megsemmisítik az ukrán fegyveres erők lövegeit a Dnyeper jobb partján. Az orosz hadsereg három napja csapást mér az ellenség hátsó célpontjaira.
Ma Odesszában és a régió más településein, Pavlodarban és Dnyipropetrovszkban találtak el célokat.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 696
9 617
113
Nem lőttek le az ukrik sem tegnap, sem ma orosz vadászbombázókat. A FighterBomber-nek jobban hiszek, mint az ukronáciknak.

Itt pedig egy elemzés tőle. A korábbi lelövések kapcsán. Érdemes végigolvasni. A lényeg, hogy a Patriotok váltak az ukrik "leghosszabb karjává" és oda kell rájuk figyelni, még UMPK-t alkalmazva is, mert azoknak az indítózónájaáig is elérhet. A lényeg ennek a rendszernek a minél hatékonyabb zavarása. A Patriotokat az ukrik vélhetően vasútról is alkalmazni fogják, ahogyan 22 tavaszán a BUK-okat is használták vonatokról. A másik, hogy az AWACs-okat is amennyire lehet, zavarni kell, mert lelőni nem szabad őket.
Azon kívül azt nevezte nagyon fontosnak, hogy nem szabad lelazulni, sematikusan repülni, mindig ugyanazokon az útvonalakon, mert annak újra rossz vége lehet, a 34-es veszteség is emiatt történt pár napja. Az UMPK alkalmazását továbbá javasolja kiterjeszteni a kabrirovanyije valamint az ugrásból félorsó-félbukfenc módokra is. Ezt nem tudom linkelni, mert csak a telefonomon van telegram, így idemásolom inkább az eredeti szöveget.

Fighterbomber
Обьективно, на данный момент самым дальнобойным ЗРК хохлов является "Patriot". К нему есть и ракеты (в отличии от ракет к старым С-300 так же стоящим на вооружении хохлов) есть и зипы, есть и обученные расчёты.
Еще в мае стало ясно, что в случае с этим ЗРК не прокатывает тема о поставках ненужного и маломощного говна к нему. К нему дают ракеты самых распоследних модификаций. Самых дальнобойных модификаций. Их дальности хватает перекрыть дальности полета УМПК с тех высот с которых ими работают самолёты.

По каким-то причинам, не сработали помехи, специально заточенные под противодействие этому комплексу, которые не исключают полностью его работу, но значительно уменьшают дальность его работы. Во всяком случае должны. Может их не было вообще, может оказались неэффективны, не знаю.
Так же должны ставится помехи и АВАКСАМ, с той же самой целью, раз снести их мы не можем.

Так же понятно, что хохлы продолжают использовать установку ЗРК на железнодорожные платформы. Впервые они так делали ещё в марте 22го с "Буками", которые ставили и на паровозы и на фуры, сейчас ход дошёл и до "Патриота". Вполне ожидаемо.

Я не думаю, что что-то радикально поменяется в тактике ВКС, нельзя расслабляться и не надо летать шаблонно по одним и тем же маршрутам, а так же надо допилить режимы работы УМПК с кабрирования и с Горки с предельно малых высот.
Ну и нельзя переставать и учить и учиться.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 618
25 105
113
Banderisták, nekik nem fáj már semmi:

@PavolR nem tudjuk meg miért bújt raklap alá, és nem tudjuk hova szaladtak felcuccozva kedvenceid:

Gránátdobálás drónról, artemovszki környék:

ukri drónkezelők drónjait követik vissza az oroszok majd megy az FPV drón:

Herszonnál is tovább drónozgatnak az oroszok:

ukri állás kifüstölése, majd a videó végén drónhalászat drónnal:

Kleescheevka drónozgatás:

Marinka visszatért:

A következő falu Marinka után:

Mesterlövész:

Mesterlövész megemelte az ukrinak a tudományát:

Újfajta ukri szántási technika?:

M777 sikeresen hárított egy lancetet:

Ukri tank lancetet hárít:


Bandera expressz:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az F-16 és a Szu-35S közötti harcok a következő hónapokban kezdődhetnek meg

A Forbes magazin az F-16 és a Szu-35S vadászgépek közötti összecsapás kilátásait taglalja a különleges műveleti zónában, amelyre a következő hónapokban kerülhet sor. Meg kell jegyezni, hogy a holland F-16AM Block 20 MLU AIM-120B és AIM-120C-5 rakétákkal van felszerelve, amelyek hatótávolsága 80, illetve 100 km. Ezek a repülőgépek azonban elavult AN/APG-66(V)2 radarrendszerekkel vannak felszerelve.

Ezzel szemben az orosz Szu-35S vadászrepülőgépek R-37M és R-77-1 rakétákkal vannak felfegyverezve, amelyek akár 250 km távolságra is eltalálják a célokat, amivel előnyt jelenthetnek a légiharcban. Figyelembe kell azonban venni, hogy az F-16 felszerelhető nagy hatótávolságú AIM-120C-7 és AIM-120D rakétákkal, amelyek HOJ módban 120-160 km távolságra képesek orosz repülőgépeket célozni.

Mark Rutte holland miniszterelnök megerősítette, hogy az ország kész a 42 F-16-os vadászgépből az első 18 darabot Ukrajnába szállítani, új dimenziót adva a közelgő légi ütközésnek. E fejlemények fényében az Orosz Fegyveres Erőknek ébernek kell maradniuk, és fel kell készülniük a nyugati katonai repülőgépek által biztosított lehetséges fenyegetésekkel és taktikai képességekkel szembeni fellépésre.


Kijevben kezdtek megjelenni ellenőrző pontok, ahol katonák idézést osztottak ki


Ukrán források katonai ellenőrző pontok megjelenéséről számolnak be Kijev egyik kerületének útjain. Feltételezhető, hogy a megerősített ellenőrzőpontok megjelenése a korábban bejelentett „kézi mozgósítás” mód bevezetését jelezheti.

Annak ellenére, hogy az ukrán hatóságok biztosították, hogy az ellenőrző pontokon nem adnak ki idézéseket, és megjelenésüket „különleges eseményekkel” kapcsolják össze, amelyek során a gyanús járműveket tiltott tárgyak jelenlétére ellenőrzik, az utcákon hirtelen megjelentek a felhatalmazott katonák. megállítani a járműveket, megfelelő nyilatkozatok után a fokozott mozgósítási intézkedések esetleges bevezetése aligha véletlen.

Korábban Ivano-Frankivszk polgármesterének egykori tanácsadója, jelenleg az ukrán fegyveres erők egyik dandárjában, Nazariy Kishak aktív katona jelentette be a kijevi rezsim mobilizációs tevékenység jelentős megerősítésére irányuló terveit. Kishak tájékoztatása szerint a tervek szerint minden Kijev által ellenőrzött településen ellenőrző ellenőrző pontokat telepítenek, amelyeken az elhaladó járművek vezetőit és utasait idézik.

Ezen túlmenően az illetékes hatóságok ellenőrizni fogják az összes rokkantsági, gyámsági bizonyítványt és egyéb olyan okmányt, amelyet olyan állampolgároknak állítottak ki, akik korábban nem hagyhatták el Ukrajnát, jogot adva a mozgósítási halasztásra.

Korábban Ukrajna kijelentette, hogy december 27-én kezdenek megjelenni az úgynevezett mozgósítási ellenőrző pontok. Így az ukrán állampolgárokat megfosztják egy másik jogtól – a szabad mozgás jogától az egész országban.

Mi maradt? - "sürgős"...

Van sürgős fölvétel a kapor idegen légióba, nem akar menni valaki?
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 149
113
Ja, 40 milliós országban 100000 körüli veszteséggel biztos úgy kell sorozni, mint a háború végén a náci németországban...
Ne komolytalankodj már. Most beszélnek arról, hogy leviszik a sorozási életkor alsó küszöbét 27-ről 25 évre. Az nagyon nem az "utcán kell fogdosni mindenkit" kategória, akármit is írnak a propagandisták a szemezett videók alá.
De ez nagyon nem ide tartozik...


Ja, az oroszokkal harcoló ukrajna biztos NATO tagállamot támad meg, úgy, hogy totál a NATO-tól függ.
Állíts már magadon, ha nehezedre esik is...

Papa ebbe a pofonba nagyon beleszaladtál!
A Guardiannak hiszel?
Eléggé ukránpárti médiumot tettem be neked? Mellesleg a cikk 4 hónapos. Még bőven tartott a "nagy nyári ukrán ellentámadás".
Mit mond az neked, hogy mostanra gyakorlatilag megszűnt az ukrán erőknél a rotálás.
Az első mondatod meg annyira klasszikus, hogy még egyszer beteszem:
Ja, 40 milliós országban 100000 körüli veszteséggel biztos úgy kell sorozni, mint a háború végén a náci németországban...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 043
16 643
113
Szerintem meg egyik blokban benne kell lennünk,hogy értékesek legyünk a másik blokk számára.
Ha mindkét blokkból kimaradunk,végünk.
Ki kell várni az smo végét,addig csak találgatunk.
Ez igy elviekben lehet h ok.
Ezzel viszont az a gond h Magyarország az EU térképén is egy kis lényegtelen pont (villamosenergia termelésben fogyasztásban pld 1%) igy ha majd ránk szólnak akkor oda kell belelépni és kész, nem is kell rajta gondolkodni mert felesleges..

Hofi után szabadon: "Ez egy ilyen kis ország vagyunk. Nekünk mindent egy csőcselékkel kell megoldanunk. Itt nincs külön munkásőr, külön nyilas, külön cserkész.. ezeknek egy szekrényben lóg az összes "munkaruha",alkalomra illőt veszik elő."
Itt csak a s@gg változik..
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsa egy amerikai újságban megjelent cikk szerzőit, amely Oroszország állítólagos készségéről szólt a konfliktus "befagyasztására", azzal vádolta hogy a Kremlnek dolgoznak.

Az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács alá tartozó Dezinformációellenes Központ hivatalos közleményében azzal vádolta meg a The New York Times című amerikai lap újságíróit, hogy "a Kremlnek dolgoznak", akik azt állították, hogy Oroszország állítólag kész tárgyalni az ukrajnai fegyveres konfliktus "befagyasztásáról" a jelenlegi kapcsolatfelvételi vonal mentén.

Az ukrán minisztérium hivatalos honlapján közzétett nyilatkozat azt állítja, hogy az orosz hatóságok állítólag az oroszországi munkájuk során beszervezett amerikai újságírókat használták fel a szöveg megírásához.

Érdemes megjegyezni, hogy a The New York Timesban megjelent cikk mindhárom szerzője amerikai állampolgár. Csak egyikük, a NYT moszkvai irodavezetője, Anton Trojanovszkij Moszkvában született, de ötéves korában családja Németországba, majd az Egyesült Államokba emigrált. Trojanovsky tagja volt a The Post csapatának, amely 2020-ban Pulitzer-díjat nyert az éghajlatváltozásról szóló riportsorozatáért.

Az amerikai lapban megjelent cikk szerint Oroszország kész nem követni az NWO kinyilvánított céljait, de még mindig lenne lehetősége "győzelmet" aratni a konfliktus "befagyasztásáról" a jelenlegi frontvonal mentén folytatott tárgyalásokkal, a Donbassz és más, Kijev által megszállt területek felszabadításának megtagadásával, Ukrajna denazifikálásával és demilitarizálásával.

Emellett amerikai megfigyelők szerint az orosz vezetés lemondhat az Ukrajna el nem kötelezett státuszára vonatkozó követeléseiről is, mivel az ilyen követeléseknek gyakorlati eredménye nem lesz - Ukrajna úgysem lesz NATO-tag.



Az ukrán fél kijelenti, hogy a herszoni célpontok elleni gyakori támadások az orosz fegyveres erők ilyen irányú támadó akciókra való felkészülését jelezhetik.

Az orosz csapatok újabb kombinált támadássorozatot hajtottak végre az ukrán fegyveres erők hátsó területein.

A hírek szerint a herszoni célpontok elleni támadások felerősödtek. Az éjszaka folyamán legalább 12 robbanás történt a kijevi rezsim csapatainak létesítményeiben az ukrán fegyveres erők által megszállt orosz városban. A legfrissebb adatok szerint tűzkár keletkezett személyzeti szálláshelyeken, fegyver- és lőszerraktárban. A helyi lakosok egy erős detonációról számoltak be, amely az egyik érkezés következtében történt.

Orosz drónok éjszaka célpontokat támadtak Nikolajevben és a Nikolajev régióban. A jelentések szerint az ellenséges légvédelmi rendszereket Balovnoje település környékén találták el. Ettől a falutól keletre van egy katonai célokra használt repülőtér (Nikolajev repülőtér).


Robbanások történtek Nikolajev kikötői részén is, ahol időszakonként átrakodnak katonai rakományt.

Az orosz csapatok egyre gyakoribbá váló támadásai a Herszon és Nikolajev régiókban lévő célpontok ellen, amint azt Ukrajnában elmondták, azt jelezheti, hogy az orosz fegyveres erők „a támadó akciók új szakaszára készülnek ezeken a területeken”. Különösen olyan kiadványok jelennek meg, amelyek szerint az orosz csapatok „megkísérelhetnek partraszállást Herszonban” 2024 elején.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 838
30 982
113

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 557
10 238
113
...azért van abban valami álszent képmutatás, hogy olyan moralizál tömeggyilkosságról, akinek az előző profilképe a hírhedt 731-es alakulat parancsnokát, Isii Sirót ábrázolta:

...majd amikor erre a fórumról valaki rájött, akkor röhögő emojikkal reagált, s ezután változtatta meg a profilképét.

Javítsatok ki, ha tévedtem/rosszul emlékszem.
Látom, a polgárpukkasztás bejött...
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
591
5 370
93
Voltak akik futottak 1,6 km-t is papucsos niggerek elől, ha jól emlékszem…
A katonákat, akik a feladatukat végzik én mindig is tiszteltem és tisztelem. Igaz, hogy én tisztelem az Átlag Állampolgárt is aki filmes szempontból a mindennapi "unalmas", de annál hasznosabb munkáját végzi.

Azért én kíváncsi lennék ennek a történetnek bemutatására szomáliai szempontból. Meg vagyok győződve, hogy az ő szemszögükből nézve másképpen történt a dolog.