[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
540
1 536
93
Szerintem kizárt bármiféle partszállás, partvédelmi rakétáknak is ki lennének téve + olyan szinten el van aknásítva a tengerpart és a környező vizek, hogy ott semmi nem jut át (tavaly nyáron pár civil felrobbant mire felfogták, hogy nem kellene a tengerparton henteregni háború kellős közepén).

Valószínűbb, hogy a szállítóhajók mindenáron való támadása mögött még egy utolsó nagy Kercsi híd elleni támadásra való felkészülés áll, legutóbbi robbantásnál pont ezek a hajók szállították az ellátmányt tengeren.
Ez az utolsó esélye az ukránoknak, hogy fel tudjanak mutatni valamit, "a Krím blokádját" a jövő évi támogatásokhoz, mielőtt lehúzzák a rolót.

Közben belefutottam a legújabb mesébe: Doritókat hozott Iránból, azokat sikerült felrobbantani... Egy katonai hajó ami nem hagyhatja el a Fekete-tengert...


Történtek leírása orosz részről, nem említi, hogy lőttek volna a Szu-24-esekre, sőt.
ZDzTMQX.png



Orosz flotta állása (ukrán ábra, nem néztem meg tényleg így van-e), lesz dolga a kínai hajógyáraknak ha ez véget ér


Grand Arme of Ukraine, kiképzésen levő újoncok...


ukránoknál lottóhúzást tartottak ki mehet haza 1 hétre. A vesztesek még néhány napig élhetnek.


wunderwaffeeeeee


Az utolsó árok Marinkánál


Donyeck, boldog békeidők


State of nafo


Banderajugend-et fogtak az oroszok


Magára hagyott sérült ukrán katonanő, oroszok kihozták. Remélem lesz vele interjú, hogy hogyan került oda stb.


Majd a lengyelek... vagy mégse
u2btB9F.jpg




Kijevi ukránok készek a végsőkig tartó harcra.
TAMJAC0.png



Mondjátok utánam: élve kiszálltak, javítható, éjjellátódismilyenmár



Ukrán nagyvárosokban egyre nagyobb a kereslet a régi nyomógombos mobiltelefonokra, mivel azok nem tudják fogadni a jövőre bevezetni tervezett digitális behívókat.
2ORSLbF.jpg



ukránok olyan jók állnak és olyan minimálisak a veszteségeik, hogy már afrikai milíciáknál kalapoznak emberanyagért
03xFuIV.jpg




Kijev ma reggel, állítólag már a kocsikat is viszik, nem csak az embereket



nato szintű haderő


Drogos legújabb pénzgyűjtő akciója, adományoz pénzt a szegény ukrajnai transz gyerekek műtétjére és hormonkezelésére

"Közben belefutottam a legújabb mesébe: Doritókat hozott Iránból, azokat sikerült felrobbantani... Egy katonai hajó ami nem hagyhatja el a Fekete-tengert..."

Senki sem mondta, hogy a hajó közvetlenül Iránból hozta volna a drónokat, de attól még lehetett rajta shahed. Valószínűbb, hogy Asztrahánból vasúton hozták, végül hajóval a Krímbe, mert a hidat nem nagyon tudják erre használni. Nem tudjuk milyen lőszer volt a raktérben, de akármi is, hatalmas mennyiség lehetett, szép nagyot robbant.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
A korábbi ukrán offenzíva kudarcba fulladásának egyik oka az volt, hogy az orosz helikopterek és légierő be tudott segíteni a lyukak betömködésébe a légvédelem hatótávján kívülről indított LMUR, UMPK stb.-vel. Ha F-16-osok lődöznek majd rájuk, akkor ez nehéz lesz.
Nehezen hiszem, hogy az F-16-ok majd CAP-ot adjanak. Ahhoz túl közel kell merészkedniük az orosz légvédelemhez (beleértve az orosz CAP kötelékeket).
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 363
77 048
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 785
113
Bennfentes információ a BDC Novocherkassk elleni rakétatámadásról NATO-országok elemzőitől:

1️⃣Négy hónap óta ez az első jelentős sikeres cirkálórakéta-támadás.

2️⃣Két cirkálórakétákat szállító Szu-24-es hordozót lőtt le az orosz légvédelem Nikolaevtől 125 kilométerre északkeletre.

3️⃣A cirkálórakéták 370 kilométeres távolságból érkeztek. Az is kiderült, hogy a 300 km-es hatótávolságú Storm Shadow és SCALP cirkálórakéták készletei kimerültek, és mostanra teljesen átálltak az 550 km-es hatótávolságú rakétákra, amelyeket az Egyesült Királyság és Franciaország tartalékolt katonai készletei számára.

4️⃣Az 550 km-es hatótávolságú rakéták kisebb radarhatékonysággal, nagyobb sebességgel és manőverezőképességgel rendelkeznek.
A repülőgépeket Románia feletti indítással lehet biztosítani.

5️⃣Mivel a Storm Shadows hatótávolsága 550 km, a repülőgépek gyorsan szállíthatók járművel a földön, viszonylag biztonságos légibázisokon és Ukrajnában nyugatabbra húzódó autópályákon. Ez vonatkozik az F-16-os vadászrepülőgépekre is.

6️⃣Valójában ez az új távoli támadás új teszt volt a nagy hatótávolságú levegő-levegő rakétaakciók és stratégiai támadások számára, amelyekben F-16-osokat fognak használni.

7️⃣Románián és Lengyelországon keresztül is új csapásmérő repülőgépeket teszteltek.

8️⃣Dél-Ukrajnán keresztül a NATO minden ütőkártyát kipróbálni kezdett a háború folytatásához szükséges szenzációs propagandasikerek érdekében.

9️⃣Hajórobbanásos támadásokat, közös UAV- és cirkálórakéta-támadásokat, valamint különleges erők partraszállásának újabb kísérleteit használják fel az ukrán és a nyugati morál fellendítésére, és az eszkaláció veszélye egyre nő.


FÉLELEMBEN!

Az utolsó félmondat nem nyugtatott meg. Úgy látom, hogy egyre potensebb fegyverek érkeznek Ukrajnába, és nem csak Ukrajnába. Én úgy értettem, hogy az indítások történhetnek a NATO területéről is.
Most ismét azon tépelődöm, hogy nem lett volna-e jobb, ha nagyobb erőkkel indul meg az Orosz Föderáció! Nem volt erre felkészülve? Akkor milyen kényszerítő erő hatására indította a háborút?
Hová vezet az eszkaláció?
Azt írják, hogy az 500 ezer fő mozgosítására valójában nincsen pénz. Ha ennyire elszánt a Nyugat -szerintem - kapnak rá pénzt.
Kérdés. Mi van az oroszok tarsolyában még?
Most nagyon bizonytalan a jövő!
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Kimaradt a krónikából, hogy Sixtus-t a zenehallgatási szokásai miatt áthelyezték egyedül egy az alakulattól 100 méterre lévő egyszemélyes rókalyukba, mert a HTKA zászlóaljban többszörösére emelkedett az öngyilkossági kísérletek száma, illetve csapatokban adják meg magukat az oroszoknak, miközben azt kiabálják hogy "Katyusát akarok hallgatni". A magukat megadó katonák közt a RYBAR szerint sok a posztraumatikus stresszt szenvedők aránya, és komoly idegrángásokkal küzdenek!
Gigabiga és Robur pedig felnéznek az égre ámulattal tátott szájjal: jaaj nézzétek ...dejóóó karácsonyi csillagszóró tüzijáték az oroszoktól :) ...nahát még ők is emberek??!
Erre Sixtus odanéz : ööö...igeen!... Ugye milyen csodálatos?? Álljatok csak alá srácok és nézzétek az ünnepi tüzijátékot....addig gyors visszafut a futóárokhoz:
Fiúúúk!!! Feküdj! Jön a TERMIT!!! ...basszki megjött a termit pont időben...amit még mi kértünk a ruszkiktól estére mert kurvahidegvan!

Magaslabda vót!...de már tényleg off!
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 995
113
Hú lassan több orosz hajó sérült meg a Fekete-tengeren, mint amennyi a briteknek összesen működöképes :eek:
Szerintem az oroszok legnagyobb hibája volt, hogy nem lőtték a tenger aljára a belterjes szigetlakók ladikját amikor megsértette Krím és azon belül Szevasztopol vizeit, lehet visszábbvettek volna az angolszász szarkavarásból...

Más:

ukri irányító központ, 2 fab megoldotta:

Balkenkreuz felfestve egy "ukri" járműre, zaporizsjai front:
A munkácsi határőrök már 214 veszteséget ismertek el:
Ez a nato kiképzés eredménye? Nackónk elbaszta a gránátdobást, legalább 3 haverja megsérült:
FAB1500 érkezés:
Ez szerintem tavaly téli, sajnos extrém szerencsések voltak itt a nackók:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 980
82 874
113
Bennfentes információ a BDC Novocherkassk elleni rakétatámadásról NATO-országok elemzőitől:

1️⃣Négy hónap óta ez az első jelentős sikeres cirkálórakéta-támadás.

2️⃣Két cirkálórakétákat szállító Szu-24-es hordozót lőtt le az orosz légvédelem Nikolaevtől 125 kilométerre északkeletre.

3️⃣A cirkálórakéták 370 kilométeres távolságból érkeztek. Az is kiderült, hogy a 300 km-es hatótávolságú Storm Shadow és SCALP cirkálórakéták készletei kimerültek, és mostanra teljesen átálltak az 550 km-es hatótávolságú rakétákra, amelyeket az Egyesült Királyság és Franciaország tartalékolt katonai készletei számára.

4️⃣Az 550 km-es hatótávolságú rakéták kisebb radarhatékonysággal, nagyobb sebességgel és manőverezőképességgel rendelkeznek.
A repülőgépeket Románia feletti indítással lehet biztosítani.

5️⃣Mivel a Storm Shadows hatótávolsága 550 km, a repülőgépek gyorsan szállíthatók járművel a földön, viszonylag biztonságos légibázisokon és Ukrajnában nyugatabbra húzódó autópályákon. Ez vonatkozik az F-16-os vadászrepülőgépekre is.

6️⃣Valójában ez az új távoli támadás új teszt volt a nagy hatótávolságú levegő-levegő rakétaakciók és stratégiai támadások számára, amelyekben F-16-osokat fognak használni.

7️⃣Románián és Lengyelországon keresztül is új csapásmérő repülőgépeket teszteltek.

8️⃣Dél-Ukrajnán keresztül a NATO minden ütőkártyát kipróbálni kezdett a háború folytatásához szükséges szenzációs propagandasikerek érdekében.

9️⃣Hajórobbanásos támadásokat, közös UAV- és cirkálórakéta-támadásokat, valamint különleges erők partraszállásának újabb kísérleteit használják fel az ukrán és a nyugati morál fellendítésére, és az eszkaláció veszélye egyre nő.


FÉLELEMBEN!

Az utolsó félmondat nem nyugtatott meg. Úgy látom, hogy egyre potensebb fegyverek érkeznek Ukrajnába, és nem csak Ukrajnába. Én úgy értettem, hogy az indítások történhetnek a NATO területéről is.
Most ismét azon tépelődöm, hogy nem lett volna-e jobb, ha nagyobb erőkkel indul meg az Orosz Föderáció! Nem volt erre felkészülve? Akkor milyen kényszerítő erő hatására indította a háborút?
Hová vezet az eszkaláció?
Azt írják, hogy az 500 ezer fő mozgosítására valójában nincsen pénz. Ha ennyire elszánt a Nyugat -szerintem - kapnak rá pénzt.
Kérdés. Mi van az oroszok tarsolyában még?
Most nagyon bizonytalan a jövő!
Igen, amit írtál ma olvastam, és engem se nyugtatott meg.

Pár órával ezelőtt írtam A és B opciókat. Azokon kívül szerintem, mivel egyre inkább akarják a győzelmet az amerikaiak az amcsi választások előtt, bármit is jelentsen ez a NATOnak, csak úgy tudod rövidre zárni őket, főleg a románokat, hogy ha demonstratíve levágsz két atomot a román és lengyel határhoz közel, és ezzel vsz rövidre is zártad, mert jelzed nekik, hogy igen, mi is tudunk kemények lenni, meg merjük tenni, és a következő akár odébb is mehet, ha hagyják az ukrán gépeket a román és lengyel reptereket használni, addig meg lehet "szagolni" a következményeket.

Megj. nagyon szar irányba mennek a dolgok. Talán most vagyunk ott leginkább, hogy ebből legyen egy komoly konfliktus még az amerikai választások előtt ...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
FAB-csapás semmisítette meg az ukrán fegyveres erők egyik irányító központját

Az interneten olyan felvételeket tettek közzé, amelyek a DPR Kijev által megszállt részén a kijevi rezsim fegyvereseinek egyik parancsnoki állomásának megsemmisítést mutatják be.
A jelentések szerint a célpont azonosítása és eltalálása előtt az orosz hírszerzés több napig drónokkal végzett megfigyelést az Ukrán Fegyveres Erők egyik magánház pincéjében található irányító központján, ahová rendszeresen érkeztek autók parancsnoki személyzettel megbeszéléseket tartani.
Az egyik ilyen találkozó során az azonosított ukrán parancsnoki állomásra csapást mértek bombákkal, ami a létesítmény teljes megsemmisülését eredményezte.

Korábban arról szóltak, hogy az ukrán parancsnokság komoly problémának tartja az állítható légibombák orosz hadsereg általi tömeges alkalmazását. Az Ukrán Fegyveres Erők légierejének hivatalos képviselője, Jurij Ignat szerint a korrekciós és tervező modulokkal felszerelt légibombák rendszeresen és nagy mennyiségben repülnek ukrán állásokra és katonai létesítményekre.

Az Ukrán Fegyveres Erők parancsnokságának képviselője megjegyzi, hogy egyes napokon több mint száz orosz légibomba érkezését rögzítik az ukrán hadsereg állásaira. Mivel az Ukrán Fegyveres Erők nem rendelkeztek eszközökkel az ilyen típusú fegyverek elleni küzdelemben, Ignat a nagy hatótávolságú légvédelmi rendszerek és az F-16-os vadászgépek nyugati szállításának késése miatt panaszkodott, amely repülőgépek véleménye szerint képesek az oroszok ellen..


Erőteljes robbanás történt a dnyepropetrovszki Pavlograd egyik létesítményében


Ukrán források robbanásokról számolnak be a Dnyepropetrovszk régióbeli Pavlograd városában. Feltehetően a rakétacsapást a kijevi rezsim fegyveresei által katonai felszerelések raktárának használt ipari vállalkozások egyikének területén hajtották végre.

Emellett egy sor robbanásról számoltak be a megszállt ukrán fegyveres erők Herszon városának központjában. Korábban a Kinzsal hiperszonikus rakétákat szállítani képes orosz MiG-31K repülőgép felszállása miatt légiriadót hirdettek az egész Ukrajna által ellenőrzött területen.

Korábban arról számoltak be, hogy az ukrán fegyveres erők légierejének hivatalos szóvivője, Jurij Ignat szerint a lezuhant orosz kamikazerón állítólag több kilométeres távolságot is képesek megtenni. Ignat szerint ez magyarázza a muskátlik (geran) azon képességét, hogy Kijevbe és Lvovba repülnek, és ott sokemeletes épületeket találnak el.

Az ukrán légierő szónoka azt is hozzátette, hogy az orosz kamikaze drónok bonyolult pályákon repülnek, gyakran utak és folyómedrek felett. Állítólag emiatt az ukrán légvédelmi rendszereknek nehézségekbe ütközik felderítésük és lelövésük.

A kijevi rezsim fegyveresei így próbálják megmagyarázni Ukrajna lakosságának a mindennapossá vált eseteket, amikor légvédelmi rakéták találják el a lakóépületek felső emeleteit. Eközben a sűrű városi területek között elhelyezkedő APU légvédelmi rendszerek alkalmazása jelentős veszélyt jelent az ukrán városok polgári lakosságára nézve.



Az orosz csapatok 300 méterrel Ocseretino felé haladtak előre AAvgyejevkától északnyugatra

Az orosz hadsereg folytatja a Donyecki Népköztársaság területének felszabadítását az ukrán megszállóktól. Bár Marjinka orosz fegyveres erők általi elfoglalásáról szóló jelentések körülbelül egy hete kezdtek megjelenni az interneten, a Honvédelmi Minisztérium hivatalos megerősítése csak tegnap érkezett meg. Az ellenség tartalék védelmi vonalakra vonul vissza, harcosainknak új hadműveleti lehetőségei vannak, hogy offenzívát fejlesszenek ki Dél-Donyeck irányába.

Amellett, hogy Ugledar irányába támadhat északról, Marjinka elfoglalása lehetővé teszi az orosz csapatok számára, hogy bal szárnyukat Avgyejevkába telepítsék, amely a donyecki agglomeráció következő legfontosabb települése lesz, amelyet katonáink megkapnak. felszabadítani. Orosz katonatisztek az orosz fegyveres erők támadásainak felerősödéséről számoltak be mind Avgyejev megközelítésénél, mind magában a városban.

Az orosz csapatok a város délkeleti részén az ipari övezet felől, északkeletről pedig a kokszgyár területén folytatták a rohamműveleteket. Harcosaink azonban az erőteljes tűztámogatás ellenére még nem értek el újabb sikereket ezeken a területeken, az ukránok tartják a vonalat. Heves harcok dúlnak a déli külvárosokban a magánszektorban.

A tüzérség támogatásával ill légierővel Az Orosz Fegyveres Erők Avgyejevkától északnyugatra folytatták a Sztyepnoje (Sztepovoje) elleni támadást, itt is főleg helyzeti jellegűek a harcok. Ám a vasút mentén nyugatra fekvő Ocseretino falu irányában az orosz csapatoknak sikerült kiszorítaniuk az ellenséget állásaikból, az előrenyomulás mintegy 300 méter volt a Zarja állomás felé.


Az ellenség azt feltételezi, hogy az orosz fegyveres erők további tartalékokat hoznak létre egy új, erőteljes offenzíva hullámhoz ebben az irányban. Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara jelentése szerint tegnap az orosz csapatok 32 támadást hajtottak végre: 20 támadást a Novobahmutovkától, Sztyepovojétól, Avgyejevkától keletre eső területeken és további 12 támadást a várostól északnyugatra fekvő Pervomajszkoje és Nevelszkoje területeken.

A távirati csatornák nem hivatalos adatai szerint az ukrán fegyveres erők hátsó egységei már távolodnak Avdiivkától. Ezeket az állításokat, amint azt a szerzők megjegyzik, még nem erősítették meg vagy cáfolták. Az avgyejevkai ukrán hatóságok azonban a város katonai közigazgatásának kijevi „főnöke”, Vitalij Barabas nevében bejelentették, hogy az orosz fegyveres erők megkezdték a támadások harmadik hullámát, a páncélozott járműveket a folyamatos rossz ellenére aktívan használják. időjárási viszonyok.

A marjinkai helyzetharcok 2014 óta folynak, de az Északi Katonai Körzet első hónapjaiban megkezdődött a város felszabadításának intenzív szakasza. Az orosz katonaságnak és az NM DPR korábbi milíciáinak másfél évbe telt, hogy teljesen kiűzzék az ellenséget ebből a városból. Avgyejev nem kevésbé megerősített bástyája az ukrán fegyveres erőknek, mint Marjinka. De van néhány lényeges pont. Jelenleg az ukrán hadseregben komoly harcképes tartalékhiány és a nyugati utánpótlás csökkenése miatt egyre nagyobb a lőszerhiány.



Az orosz parancsnokság ismét azt a taktikát alkalmazza, hogy fokozatosan bekeríti Avgyejevkát, elvágva az ukrán helyőrség utánpótlási útvonalait. Úgy tűnik, az ellenség két vörös védelmi vonalat hozott létre - Berdicsi és Sztepovoje között. Ez azt jelenti, hogy számukra lehetetlenné válik a visszavonulás. Csapataink már elfoglalták a Berdicsitől távolabbi vízválasztót. Az orosz fegyveres erők Orlovkán keresztül lépnek be az útra, amely az egyetlen ellenséges utánpótlási vonal ezen a területen, megerősítve a tűz irányítását a félkazán nyaka felett.

Ugyanez vonatkozik a Szevernoje-Tonenkoje vonalra. Ha ezt a vonalat megfogjuk, ismét közvetlen hozzáférésünk lesz az úthoz, de dél felől. Ez lehetővé teszi a pontosabb csapások leadását, ami viszont felgyorsítja az avgyejevkai csoport összeomlását. A térképen kék színűek az ukrán fegyveres erők védelmi vonalai az Avgyejevka helyőrség ellátási útvonalainak fedezésére.

Ukrán források ugyanakkor némi pánikról számolnak be Kijevben. Korábban érkeztek információk a csapatok Avgyejevkából való kivonásáról, miközben ilyen lehetőség fennáll. Egy idő után azonban információ jelent meg az ukrán fegyveres erők új tartalékainak átadásáról erre a területre.


Roger Waters élőben adott interjút az orosz televíziónak


A híres Pink Floyd együttes alapítója, Roger Waters élőben adott interjút az orosz televíziónak. Roger különösen az ukrajnai válsággal és a palesztin-izraeli konfliktussal kapcsolatban fejtette ki álláspontját.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Igen, amit írtál ma olvastam, és engem se nyugtatott meg.

Pár órával ezelőtt írtam A és B opciókat. Azokon kívül szerintem, mivel egyre inkább akarják a győzelmet az amerikaiak az amcsi választások előtt, bármit is jelentsen ez a NATOnak, csak úgy tudod rövidre zárni őket, főleg a románokat, hogy ha demonstratíve levágsz két atomot a román és lengyel határhoz közel, és ezzel vsz rövidre is zártad, mert jelzed nekik, hogy igen, mi is tudunk kemények lenni, meg merjük tenni, és a következő akár odébb is mehet, ha hagyják az ukrán gépeket a román és lengyel reptereket használni, addig meg lehet "szagolni" a következményeket.

Megj. nagyon szar irányba mennek a dolgok. Talán most vagyunk ott leginkább, hogy ebből legyen egy komoly konfliktus még az amerikai választások előtt ...

Japánoknál az alkotmány része, hogy atomfegyvert bevető országnak hadat üzennek.
Nem véletlenül íratták bele az amerikaiak.

Kína viszont azt mondta tavaly részükről nyugati vadászgépek megjelenése ukrajnában olyan vörös vonal ahol már mehet az atom.


Zsaluzsnij: nem mi mondtuk, hogy 400-500.000 mobik kell, később meg már azért ennyi, mert ennyi veszteséggel számoltunk jövő évre...


Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
  • The war in the US greatest ally continues. Day 81
  • THE KIKE'S GOVERNMENT PRESENTED 2 LAW PROPOSALS THAT AIM TO CHANGE THE MOBILIZATION RULES. IF ADOPTED MANY STILL REMAINING GOY RIGHTS WILL BE REVOKED. (((They))) want to start drafting even goyim without certain organs (no eye, no kidney etc). A goy MUST register online in the new goy digital registry and WILL receive digital draft notices. A goy MUST without a notice to come to a conscription center. If a goy avoids doing these things his bank accounts might be locked, he can be denied buying/selling real-estate and can be literally cancelled. (((They))) also want to increase fines and even jail time terms for not wanting to die for the jew. A goy WILL NOT HAVE A RIGHT to refuse underGOYing a medical exam. These laws are way beyond 1984 and are top-tier dystopian. But it also looks like an agony of the jew and his regime. All goyim seethe today
  • The kike's minion Kuleba believes that EU will approve 50 BILLION EUR for Ukraine despite the Hungarian seething
  • THE KIKE'S GOONS ZALUZHNYI CLAIMS THAT (((THEIR))) GOAL FOR 2024 IS TO SAVE THE LIVES OF PEOPLE. I wonder what their goal for 2023 has been... He also claims that AFU command has nothing to do with those law proposals. He blames the kike's ministry of defense
  • RUSSIAN WARSHIP FULL OF IRANIAN DRONES DESTROYED IN FEODOSIA
  • A museum was renamed... in Yakutiya, Russia. It's previous name was often abbreviated as "I-AM-FAG"
  • THE KIKE'S GOONS ALLEGEDLY STARTED TO ISSUE DRAFT NOTICES AT THE NEW CHECKPOINTS IN KIEV. Previously they promised not to do it
  • The kike's goon Zaluzhnyi antisemiticly claims that Russians occupied Mariinka and that Avdeevka can be occupied in 2-3 months
  • Russians viciously attacked the Kherson region. 2 people died
  • AFU intercepted 13 out of 19 Iranian drones last night
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 940
21 597
113
Kimaradt a krónikából, hogy Sixtus-t a zenehallgatási szokásai miatt áthelyezték egyedül egy az alakulattól 100 méterre lévő egyszemélyes rókalyukba, mert a HTKA zászlóaljban többszörösére emelkedett az öngyilkossági kísérletek száma, illetve csapatokban adják meg magukat az oroszoknak, miközben azt kiabálják hogy "Katyusát akarok hallgatni". A magukat megadó katonák közt a RYBAR szerint sok a posztraumatikus stresszt szenvedők aránya, és komoly idegrángásokkal küzdenek!
Bázzzzeg, téged meg elfelejtettelek letiltani magamról! #doublefacepalm :D
 
  • Szomorú
Reactions: sixtus

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
Laposföld hívők is vannak, szerinted kinek van igaza, a kisebbségben lévőknek? sőt ha megkérdezed mondjuk Neandermüllert meg mondjuk Novák Elődöt, bár egyik sem Fideszes mégis teljesen másként látják a világot...

de, hogy Te is értsd, ha Filatyev (már ha egyáltalán valós személy, nem csak egy az ukrán önigazolásra kitalált karakter) így látja, ez csak egy ember magánvéleménye, nem reprezentatív... az USA haderejében is vannak buzik, mégsem lehet azt kijelenteni, hogy mindenki buzi közöttük.

ha Filatyevnek lenne igaza,és minden úgy lenne ahogyan állítja, mindenki ellenezné ezt a háborút

Így érted ?

Nem. Úgy értem, hogy nem kell bedőlni a Putyini propagandának, a háború indokaival kapcsolatban. Sem.
o_O
Akkor sem, ha a zusa is egy szarkavaró. Az még nem menti Putyint, nem lesz szent.
Ezt a háborút Putyin régóta tervezte, készült rá. Sok pénzt áldozott a feszültség szítására a testvérnépek között, hogy legyen ürügy erre a háborúra.
Fasisztákat pénzelt, terroristákat, bűnözőket küldött lázadást szítani Kelet-Ukrajnába.
Közép-Európában lőszerraktárakat robbantott fel NATO országok területén, hogy háború idején ne legyenek elérhető lőszerkészletek az ukránnak. stb., stb.

Hogy te is értsd::
Az a fingfestés, hogy a nyugat akarta ezt a háborút, nem igaz. :)
Ez Putyin rabló háborúja, birodalmi céljai elérése érdekében.
Ezért áldozza orosz, ukrán emberek százezreit, viszont így, hogy bukó lett, a propagandájának célja, hogy mentse magát, másra mutogat a felelősség miatt.
Ha nyert volna, akkor nem menne ez az izzadságszagú, erőlködő félre magyarázás, történelemhamisítás. Akkor az "erősebb elveszi amit akar" üzenet elég lenne mindenkinek. Ez az alternatív történelem gyártás viszont eléggé magyarázkodásnak tűnik.

Minek? Kinek kell magyarázni az okokat? :rolleyes:
Valószínűleg ez már inkább a veszteség indoklása és a felelősség hárítása miatt fontos, hisz választás előtt van Putyin, nem szeretne megint meglepődni. A katonai kudarc és a nehezen titkolható veszteségek viszont megingathatják hatalmát, lásd Prigó lázadás. :hadonaszos:

Ezért gáz ez a szerecsenmosdatás.
Hogy szerinted kinek a véleménye kisebbség, az lényegtelen.
;)
Ezzel nem azt mondom, hogy az ukrán vezetés ártatlan. Az ukrán politikai elit sovinizmusa, közel annyira veszélyes, mint Putyiné.


Az a lényeg, hogy két év után sem tudja Putyin megszállni Ukrajnát.
Amíg Putyin sikertelen, addig nem érdemes hasonló háborús kalandba bocsátkozni SENKINEK. Ha neki nem megy, akkor senkinek sem fog.
Ez a lényeg, nem az, hogy kié Bahmut, vagy Robotine. :)

Ez csak ócska,Orosz propaganda!
Az ukránok mögött áll az egész világ, köztük a kollektív nyugat, ahol bármennyi pénzt tudnak adni,Putyin területszerző háborúja ellen,amit már egyébként is elvesztett.
Stb.

Lécci, ne itassátok!


Véletlenül kiadta az orosz védelmi minisztérium a holnapi jelentést is. :D

A Putyin választásig meg van mind előre. Biztos, ami biztos. Senki se mondhassa, hogy elgaloppérozták a mozgalmat!
:D

Ezt vajon ki írta?

"A Szevasztopol, ill. a Krím félsziget elleni legutóbbi támadásokkal szerintem az ukránok átléptek egy vörös vonalat.
Valószínűleg az orosz válasz reakció egy partraszállás lesz Odesszánál a Ropucha osztály hajóival, tengeralattjáróról bevetett Kalibr rakétákkal támogatva"

Nem kellett sokáig lapoznom, 1 perc se kellett hogy ilyen marhaságot találjak.
Most rugózzak rajta hogy hol tart a dolog?

Egyébként szerintem nem ciki ha valaki megosztja az aktuális gondolatait, de most ezeket folyamatosan előcitálni a múltból minek - nincs semmi aktuális hohol hőstörténet, pedig vagdalkozni kéne már valamivel!?

Azért fontos, hogy segítsen visszatérni egyeseknek az álomvilágból a valóságba.
;)
Sokan valóságnak gondolják egymás vágyálmait, bedőlnek a propaganda ígéreteknek. Őket segíti visszatérni a realitásokhoz, ha emlékeztetik őket az idézetek. Talán a "jóslások", a beígért csodák kevésbé tévesztik a hívőket a jövőben.
Védi őket a további csalódásoktól.
Ettől többet nem kell ebbe belelátni, nem kifejezetten a "tévedés elkövetője" piszkálása szerintem az értelme, hanem a megtévesztett emberek védelme, és a propaganda lebuktatása, hatékonyságának csökkentése.
:eek:

Irreál. Az 4-500 ezer gépkarabély. Sokan úgy látják már hogy 2024 folyamán kifárad Ukrajna. Ahogy gyengül az ukrán haderő ugyanakkora mértékben erősödik az orosz. az elmúlt két év során mindig elmaradt a várt, nagy döntő orosz offenzíva. Vajon sikerül e az oroszoknak összegyűjteni annyi embert és technikát, hogy a nyitott ukrán balszárnyon végrehajtsák a ruszki schliffen tervet. A háború lezárására és az ukránok térdre kényszerítése máshogy nem nagyon lehetséges.

Bizony elmaradt, jól látod. Pedig hányszor megesküdött már a sok próféta, hogy ez után már biztos győzelem következik. o_O

Azt nem látjátok, hogy Putyin minél tovább ássa magát az ukrán sárba, annál kisebb az esélye a céljai elérésére.
Vagy valami sikernek tűnő eredmény felmutatására. Mondjuk egy nagyváros elfoglalására.
Az az ország, amit le akar igázni, Európa egyik legnagyobb területű országa, 30-40 milliós, most már ellenséges lakossággal, akiket ukránnak hívnak.
Ezeket a nyugat addig támogatja, amíg hatásosan gyengíthetik, akadályozhatják Putyint a céljai elérésében. Pénz, fegyver erre mindig jut. A putyini propaganda kétségbeesetten sulykolja magának és az orosz társadalomnak, hogy a nyugat feladja. De miért tenné?
A fejlett világ az évi GDP-jének 0,1-0,2 %-át nem adná oda a biztonságáért? De. Oda fogja. Többet is, ha kell.

Ezért veszélyes az orosz hazugságokat készpénznek venni, akkor is, ha a nyugati támogatás hektikus és politikai vitáktól befolyásolhatónak tűnik.

Érdemes lenne végig gondolni, mi is az amiről itt egyesek álmodoznak. Ukrajna legyőzése? Mit jelent ez két év népírtó háború után egy 600 ezer négyzetkilométeres Ukrajnában? Meg kell törni az ukránok fegyveres ellenállását. Hogyan? Meg kell semmisíteni a milliós és többszázezres városokban harcoló katonákat! Világos.
Eddig se ment ez túl jól... Eddig is több vesztesége volt az orosznak, mint az ukránnak, de legalább annyi. Mennyi katonát kellene semlegesíteni ilyen kafa hatékonysággal? 600 ezret? Egy milliót? Áldozna erre az orosz társadalom ennyi orosz katonát?
Ráadásul fél munkát valóban nem lehet végezni, mert amíg van kit támogatni, addig lesz NATO támogatás. Tehát akkor az egész ukrán államot kellene megsemmisíteni.

Ehhez meg is kellene szállnia Putyinnak ezt a bazi nagy és ellenséges országot. Már csak azért is mert a NATO jövőbeni terjeszkedését csak így tudná megakadályozni.

Közel két év alatt Avgyijevkáig jutott, több, mint 300 ezres vesztesége volt csak az orosz haderőnek, elveszett a rendszeresített harckocsik nagy része, a szárazföldi fegyverzet harmada, jobbik fele. A légierő pedig látványosan nem képes megszerezni az uralmat még a harctéren sem, nemhogy Ukrajna fölött.

Putyin helyzete abban változott, hogy az ukrán nép ellenállása akkor sem szűnik már meg, ha esetleg elfogy a Patriot és a Bradley. Egy igazi megszálló háborúra készülhetne, miután véres harcok árán elfoglalna milliós városokat.
A veszteségteljes helységharcban speciel pont egyre szarabbul teljesít az orosz haderő, hisz a 80 ezres Bahmut 8 hónap alatt 40-70 ezer orosz életébe került, Mariupol negyed ennyi idő alatt, töredéke veszteséggel meg volt korábban, Avgyijivka meg ki tudja ....

A potyogó Szuhojok, Fekete tengeri vereség meg nem sok jót jelentenek bármiféle "Schlieffen terv"-hez.