[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Az ukránok veresége az egész fronton – Az amerikai forgatókönyvek

Az ukrán hadsereget a teljes arcvonalon legyőzik – írja az Asia Times.
„A csatatéren az ukrán hadsereg vereséget szenved.

"Az érintkezési vonal mentén szinte mindenhol kudarcokat rögzítenek" - mutat rá a kiadvány, megjegyezve, hogy az orosz katonai erők a harcövezet különböző területein eltakarítják az ukrán katonákat.

Emellett felhívják a figyelmet arra, hogy az ukránok nyugat felé nyomulnak, és a közeljövőben az ukrán fegyveres erők teljes összeomlása következhet be.

A kiadvány szerint az USA figyelemmel kíséri a csatatéren zajló fejleményeket, és ha az eredmény számukra kedvezőtlen, akkor megpróbálják rákényszeríteni az ukrán vezetést, hogy tárgyaljon Oroszországgal, és ha nem hajlandó, akkor katonai puccsot lehet szervezni.

A New York Times azt ajánlja az ukránoknak, hogy adjanak földet Oroszországnak békemegoldásként A New York Times az ukrajnai békét szorgalmazza azáltal, hogy tárgyalásokba bocsátkozik és földet enged át Oroszországnak. Az amerikai lap azzal érvel, hogy Ukrajnának nem szabad "elveszítenie" ezt a lehetőséget az esetleges tűzszünet megvalósítására. A New York Times úgy véli, hogy Ukrajnának nem kell teljes területét visszaszereznie ahhoz, hogy győztesen kerüljön ki a háborúból, de egy "erős, független, virágzó és biztonságos" nyugat-orientált Ukrajna is győzelem. A cikk felszólítja Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy folytasson tűzszüneti tárgyalásokat, és ne tekintse a tárgyalásokat vereségnek, hallgatólagosan Zelenszkijt – nem Putyint – hibáztatva a komoly tárgyalások hiányáért.

A Kreml retorikája mind a nemzetközi, mind a hazai közönség felé többször is jelezte, hogy Oroszország nem érdekelt abban, hogy jóhiszeműen tárgyaljon Ukrajnával vagy a Nyugattal, és Ukrajnában olyan maximalista céljait kívánja elérni, amelyek teljesen összeegyeztethetetlenek egy erős, független vagy biztonságos Ukrajnával.
Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács alelnöke december 28-án például interjút adott, amelyben a 2024-es tárgyalások lehetőségét firtató kérdésre úgy válaszolt, hogy a háború folytatódni fog, és Oroszország célja Ukrajnában továbbra is az "ukrán csapatok leszerelése" és "az elutasítás".
A jelenlegi neonáci ideológiájú ukrán állam ellen a háború addig folytatódik, amíg Oroszország el nem éri a rendszerváltást Ukrajnában, és azt is kijelentette, hogy Odessa , Dnyipro város, Harkiv, Mikolajiv és Kijev (amelyekkel ma Oroszország nem rendelkezik) "orosz városok" és panaszkodott, hogy még mindig ukrán városként vannak jelölve a térképeken.


Az orosz légicsapások új stratégiája Ukrajnában: a MALD-vel megnyitják az utat a cirkáló rakéták előtt

Hogyan másolta le Moszkva a nyugati módszereket „megtévesztő” rakétákkal

Oroszország ma megindította az elmúlt hónapok legnagyobb drónjaival és rakétáival indított támadását ukrán bázisok, üzemanyagtartályok, energia- és katonai infrastruktúra ellen, és egyértelmű, hogy Oroszország új stratégiákat követ a légi bombázások terén.

Az oroszok "csalirakétákkal" egyengetik az "ösvényt" a célhoz az igazi rakéták számára.

Az ukránok jelentése szerint Moszkva 122 rakétát és 36 drónt lőtt ki ukrán célpontok ellen.

Kijev azt állítja, hogy 87 rakétát és 27 drónt elfogott – jelentette be Valerij Zaluznij, a vezérkari főnök.

Mikola Olescsuk az ukrán légierő parancsnoka ezt írta hivatalos Telegram csatornáján: " A legmasszívabb légicsapás" Oroszország 2022 februári teljes körű inváziója óta.

Az ukrán légierő szerint az előző legnagyobb támadás 2022 novemberében volt, amikor Oroszország 96 rakétát lőtt ki Ukrajna ellen.
Idén a legnagyobb 81 rakéta volt március 9-én a légierő nyilvántartása szerint.

A csütörtökön kezdődött és az éjszaka folyamán folytatódó légicsapások legalább 11 várost, köztük a fővárost Kijevet, valamint Ukrajna keletről nyugatról és északról délre tartó területeit értek.

"Ma Oroszország mindent elindított, kivéve a Kalibreket" - mondta Jurij Ikhnat, a légierő szóvivője.
"Soha nem láttunk ennyi célpontot egyszerre a képernyőnkön" - kommentálja az orosz támadás következményeit a szóvivő.

A kérdés a következő: valóban használtak az oroszok 122 rakétát? Az ukránok 87-et lőttek le, ahogy állítják?

Az igazság az, hogy az oroszok stratégiát változtattak, és most minden felbocsátott cirkálórakétára további négy „hamisítványt” bocsátanak ki, amelyeket az ukrán légvédelemnek „csaliként” használnak, és az eredmények alapján sikereket értek el.

Ez a stratégia nem az övék, hiszen Nyugatról másolták, miközben alkalmazták a Stormshadow ukrán légitámadásaira is a Krím-félszigeten, ahol a "Novocserkaszk" orosz kétéltű rohamhajó, amely Kijev szerint iráni Shahed drónokat szállított, nemrégiben súlyosan megsérült.
Így az oroszok is használnak „csalit”, hasonlóan az amerikai ADM-160 MALD-hez (Miniature Air-Launched Decoy).
Ezeket a "csalirakétáknak" nevezett elhasználható rakétákat az ellenség légvédelmének "kifárasztására" és tényleges támadásoknak való kitételére tervezték.
Alacsony költségű, könnyű súlyúak, több légi platformról szállítják őket, amelyek közvetlenül az ellenséges légtér előtt indítják el őket, hogy az ellenséges légvédelmet megtévesszék, hogy egy hatalmas első légicsapás jön.
A földi tömbök radarjainak használatára való felhívásával az EW repülőgépek összegyűjtik elektronikus aláírásaikat és pozícióikat, és megfelelő ellenintézkedéseket kezdeményeznek.
A MALD csali képes utánozni a valódi vadászrepülőgépek repülési profiljait és RCS-ét az indítás után.
A cél az, hogy az ellenfél légvédelmet félrevezessék, és bevegyék a csalikat, helyet hagyva a valódi csapásmérő repülőgépeknek.

Az ukrajnai háborúban kialakult a drónok alkalmazása, megértették, hogy a modern harctéren a tankok nem tudnak életben maradni aktív védelmi rendszer nélkül, és drasztikusan megváltozott a csapásmérő küldetések lebonyolítása.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Jöhetnének hozzánk dolgozni, szülni, gyereket nevelni. Enyhíteni a munkaerőhiányunkat
Nálunk a cégnél van jópár. Kb a 10% aki hálás azért, hogy itt lehet, és nem kell megdöglenie. A többi telepofával szíd minket, és utál, mert miaz, hogy mi nem akarunk a szent ukránoknak segíteni.
Semmi szükség rájuk.
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 845
5 046
113
Nálunk a cégnél van jópár. Kb a 10% aki hálás azért, hogy itt lehet, és nem kell megdöglenie. A többi telepofával szíd minket, és utál, mert miaz, hogy mi nem akarunk a szent ukránoknak segíteni.
Semmi szükség rájuk.

Hát nem tudom.
Az én tapasztalatom hogy inkabb 80/20 ban normálisak. Sok kozuluk minimalis szinten magyarul is megtanult.
 

harald

Well-Known Member
2016. november 24.
77
337
53
Ennél szomorúbb és felháborítóbb videót még nem láttam ebben a topicban.
Igazad van. Azt értetted, hogy fegyvert nem adtak neki (!), majd szerezzen a harcban?! A "bajtársak" meg kiröhögik és gúnyt űznek belőle a feküdj! paranccsal. Jól írja az orosz: ilyet még Hitler sem csinált '45 tavaszán.:hadonaszos:
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 872
27 446
113
Én azt nem értem, hogy senki sem látja a teljes esélytelenségüket, ez már csak nyúlvadászat (akár kisdrónokkal emberekre, akár rakétákkal városokra). Senki sem fogja fel, hogy most már fel kell adni?
Szerintem látják, de azt is, hogy ha most odaállnak a mikrofonok elé, h nincs több lehetőség, azért, mert elkúrtuk. Európában ilyen böszmeséget... Naszóval, értitek. Feleslegesen lemészároltattunk több százezer embert, cserébe területi nyereség sincs, sőőőt. Hát azt élve megnyúzzák. És erre Zeli nem annyira vágyik. Itt a hadsereg léphetne, de ők meg egymás ellen vannak kijátszva, rövid pórázon vannak tartva. Ez van. Mondanám, hogy kár értük, jó kis ország volt, na de..
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
749
7 534
93


Szerintem látják, de azt is, hogy ha most odaállnak a mikrofonok elé, h nincs több lehetőség, azért, mert elkúrtuk. Európában ilyen böszmeséget... Naszóval, értitek. Feleslegesen lemészároltattunk több százezer embert, cserébe területi nyereség sincs, sőőőt. Hát azt élve megnyúzzák. És erre Zeli nem annyira vágyik. Itt a hadsereg léphetne, de ők meg egymás ellen vannak kijátszva, rövid pórázon vannak tartva. Ez van. Mondanám, hogy kár értük, jó kis ország volt, na de..
Az a gáz hogy a SZU szétesése után egyik válságból a másikba tántorogtak. A kompország szerepüket nem tudták kihasználni mint anno pl a finnek. Az hogy egy masszív náci ideológiájú állammá váltak egyáltalán nem teszi az országot szerethetővé. Kb hasonló módon kellene rendezni a sorsukat mint anno a németekét 1945-ben.
 

maxim

Active Member
2011. március 8.
138
222
43
Eléggé fura, de úgy néz ki, csapdákat szór a X-101.

 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113
1,2 Mrd orosz GDP kuka.
:)
Meg egy repcsi is lepottyant.
Panelházak, lakótelepek ellen.
Ezt nevezik tehetetlen kétségbeesésnek.
Eredmény 0, csak napi több száz orosz katonát veszít. A semmiért.
Tényleg a dilettantizmus a legbiztosabb útja a vereségnek.

Mi van te így ismered az orosz hadműveleti terveket? “Panelházak, lakótelepek” ellen?!
Itt mi mind nagyon szeretnék tudni, hogy mi ellen is indították a fegyvereket. Már alig várom, hogy lemodelezzem CMO-ban a mai támadást de nincs elég infóm. De látom neked van.
De ha egy mód van rá, a vágyvezérelt portfolioból ne informálódj.
 

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
550
1 371
93
A Mig 23-as az afgán kaland alatt volt. Bár erre mondtak baráti tüzet illetve akna szórás közben belerepülést. A délibáb az görög -török kergetőzés közben véletlen lelövés.
Nem afgán, hanem orosz volt a MIG. A helyszin stimmel és az évtized is.
Amúgy nem lelővés történt, hanem a paki gép belerepült a ruszki bomba szorásába.

A sztori röviden. Az orosz gépek bombázó feladatott hajtottak végre, s nem a szokásos sülyedésnél oldottak hanem emelkedésből oldottak a stinger veszély miatt.. A paki F-16-ok meg közben a seggügben voltak tűzelési pozicióban, arra számitottak, hogy már oldották az afgán célokra a cuccost. Rájuk startoltak, a bomba meg feléjük tartott, az egyik paki bekapta a másik lépet. A pilóta katapultált és mudzshedin jutatta vissza paki terültre. A ruszkik amugy nem is tudtak róla, hogy nincsenek egyedül fent.

Tudom :)
A görög-Török kergetözésről feledkeztem meg csak, a többi sztori úgy ahogy megmaradt :)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
A szokásos 200%-os ukrán légvédelmi hatékonyság ellenére már 30+ halottnál és 160+ sebesültnél tartanak a mai orosz akció ereményeként. Ezt most nem tudom, hogy a valóságban több agy kevesebb, mert hol eltitkolják aveszteségeiket hol telesírják a világot, most lehet ha az utóbbi.
Hugyos Joe errefel megint próbálkozott egyet koldulni, a beltenyésztettek meg 200 db földi indítású ASRAAM-ot igértek.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 352
10 748
113
"...During a meeting in Moscow back in March, Russian President Vladimir Putin told his Chinese counterpart Xi Jinping that Russia "will fight for [at least] five years" in Ukraine, sources have revealed..."


Egy japán leírta, mit mondott az orosz a kínainak... Ez már ritka gáz, következőnek azt linkelitek mit ír egy román a Macron-Orbán találkozóról?
Mit kellett volna forrást hoznom meszike91-nek?
Oroszt? Kínait? Etiópot?:eek:

Egy USA csatlós médiákoknak csak fog hinni;)
Kíváncsi vagyok, mikor lesz (ha egyáltalán) objektív információ erről a háborúról...
Rengeted objektív információnk van:

Minden olyan információ, amit mindkét fél elismer, az objektív.
Ahol meg az egyik fél nem cáfol, hanem nem válaszol, csak lapít, kussol, azt is be lehet tárazni az elműködő tények közé.
A magyar belpolban is így tájékozódom, függetlenül attól, hogy a hatalom oldala, vagy a zellenzék nem reagál.

Orosz Mi 28N helikopter legénysége ukrán állásokat támad Donyeck irányában

Egy Mi-28N helikopter személyzete ellenséges állásokat támadott Donyeck irányában.
A pilóta ferde pozícióból irányított repülőgép-rakétát indított, majd a csapatok visszatértek a bázis területére.
A harci alkalmazás eredményeként minden kijelölt célpont megsemmisült.
Később a rohamosztagosok folytatták az aknamentesítést Volnovakha környékén.
A Vosztok csapatcsoport mérnöki és sapper egységeinek szakemberei a Donyecki Népköztársaság Volnovakha körzetének lakosainak kérésére naponta elindultak, hogy átfésüljék a területet és megsemmisítsék a robbanószerkezeteket.
A katonák a fel nem robbant aknákat és gránátokat biztonságos helyen tárolják, és robbantással semmisítik meg őket.
Jók ezek a szovjet/orosz kombájnok:
Aratás után rendre visszarepülnek a kolhoz gépállomására. Már a kínai határincidensek idején is mindig ez volt a szokásuk
:D
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 995
113
Odessza ismét egy lérak vert telibe egy házat, vagy egy drón amit elméletileg eltalált és becsapódott:
Odessza, lérak megfordul kilövés után, ezek után az első hír valószínűbb, hogy egy meghibásodott lérak verte telibe a lakóházat:

Fenti képen Odessza állítólagos kalibr találat után az alsó képen meg egy valódi kalibr találat:

A kijevi légvédelem is sikeresen eltalált egy házat:
Másik szintén kijev:

Ez állítólag Ilyvó, légvédelem itt is remekelt:

Göbbels villáját vásárolta meg bigZ (jó ezt lehet Én is megvettem volna):

6 perces gránátdobálás drónról montázsvideó, ja és az oroszok nem látnak a sötétben:

Egy MTLB-re szerelt zsu23-2 sikeresen elhárított egy lancetet, arccal tompított:

Egy elkötelezett banderista annyira vágyott már banderához, hogy inkább meggyorsította a folyamatot és öngyilkos lett:

A down kórós ukri videó angol fordítása, a srácot tényleg golyófogónak küldték, még fegyvert sem kapott:

Angol szigetlakó elment meglátogatni a királynőjét:

Gránátdobás drónról:

Tényleg az utolsó ukriig akarják csinálni:
"Nem vagyunk örökkévalóak. Mindannyian úgyis meg fogunk halni. Nincs szükségünk erre a hisztériára."
Martinyuk, Zaluzsnyij segítője felszólította a mozgósítottak hozzátartozóit, hogy ne essenek pánikba amiatt, hogy a sorkatonák valószínűleg meg fognak halni.
"Még ha ez meg is történik, méltósággal meghalni sokkal jobb, mint végigmenni az utcán, és egy tégla ránk essen."
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 532
6 604
113

Ezt mondta:
És ha Európa meg akarja valósítani az energiaátállást, akkor saját lítium lelőhelyekre van szüksége. Európa legnagyobb lítiumlelőhelyei a Donyeck és Luhanszk régióban vannak.

Egyébként le vannak maradva, mert a jövő Na-Ion akksiké (só).
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
329
3 664
93

Ezt mondta:
És ha Európa meg akarja valósítani az energiaátállást, akkor saját lítium lelőhelyekre van szüksége. Európa legnagyobb lítiumlelőhelyei a Donyeck és Luhanszk régióban vannak.

Egyébként le vannak maradva, mert a jövő Na-Ion akksiké (só).
Európa egyik legnagyobb sóbányája is ott van.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 870
9 831
113
a drogos bejelentkezését szokás szerint egy régi felvételre effektezték rá, nem igazán hasonlít arra ahogy ma kinéz
gItkIH5.jpg
Megnéztem jobban és bakker, tényleg kamu a videó!!
Ezek ennyire nyomorultak?
Ezt vajon az ukrán emberek és a katonák beveszik?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 785
113
Borisz Rozsin katonai szakértő az Orosz Föderáció egykori Ukrajna területén végrehajtott különleges katonai hadműveletének fő pontjairól 2023. december 29-én, moszkvai idő szerint 23:02-ig,

1. Zaporozhye

Az orosz fegyveres erők Rabotino falutól további 1 km-re keletre nyomultak előre. Verbovoje falutól nyugatra is van némi előrelépés.
Az ellenség erőket halmoz fel Rabotino településtől keletre , hogy erősítse a védelmet. Ezzel párhuzamosan az Orekhovtól délre lévő védelmet is erősítik.

2. Ugledar
Az orosz fegyveres erők folytatják a harcot Novomihajlovka falu határában.
A támadások a falutól északkeletre is folytatódnak.
Az ellenség tartalékokat ad át Paraskoveeka és Novomikhailovka településnek.

3. Marinka
Az orosz fegyveres erők a város nyugati peremén kissé előrenyomultak Georgievka település felé. Folytatódnak a támadások Pobeda falu irányában is.
Krasnogorovka irányába - még nincs változás.

4. Avdeevka
Az orosz fegyveres erők némi haladást értek el a város keleti peremén, valamint a magánszektorban a szennyvíztisztító telepek közelében.
Ocheretino irányában van előrelépés.
Délről - nincs jelentős változás.

5. Artemovszk
Az RF Fegyveres Erők enyhe előrelépést tettek Bogdanovka település közelében, a falutól nyugatra.

6. Krasznij Limán
Az orosz fegyveres erők visszaverték az ellentámadásokat, és megtartották az ukrán fegyveres erők korábban elfoglalt állásait a Terny település közelében és a Serebryansky erdészetben.
Az ellenség új ellentámadásokat készít elő az átvitt tartalékok felhasználásával.

7. Svatovo-Kupyansk
Az elmúlt 24 órában az orosz fegyveres erők 3 erős pontot szereztek, és nyomást tartottak fenn Sinkovka, Petropavlovka falu közelében és Oskol keleti partján.
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
373
1 070
93
Mi van te így ismered az orosz hadműveleti terveket? “Panelházak, lakótelepek” ellen?!
Itt mi mind nagyon szeretnék tudni, hogy mi ellen is indították a fegyvereket. Már alig várom, hogy lemodelezzem CMO-ban a mai támadást de nincs elég infóm. De látom neked van.
De ha egy mód van rá, a vágyvezérelt portfolioból ne informálódj.
zavarban lesznek, mert a prostifólió által közölt infókat miszerint mindent is lelőttek, máris cáfolja a zsindex:

Brutális orosz támadás: Ukrajna és 30 tagállam az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli összehívását kérte

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az X-en tett közzé egy posztot, amelyben kéréssel fordult az ENSZ-hez.
Ukrajna háromtucatnyi ENSZ-tagállammal együtt kéri, hogy hívják össze az ENSZ BT rendkívüli ülését az Ukrajna elleni orosz rakéta- és dróntámadás miatt, amely több civil áldozatot követelt és súlyos pusztítást végzett a polgári infrastruktúrában
– írja Kuleba.

szóval akkor most az orosz gazdaság bukott 1.2milliárdot vagy akkor most sírni kell a szegény fukkránokért mert mind meghaltak és meghalnak holnaputánig? lol.