[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 594
7 657
113
Katonailag győzni fog, de a világban betöltött szerepe, súlya csökken, minden területen.
Egy meggyengült Oroszország a katonai győzelem ára. Egyszerűen nem érte meg elindítani ezt a háborút.
Persze a szektának mindegy mi történik, minden kudarcot megmagyaráznak.
Semmilyen gazdasági mutató nem igazolja az állításod. Ami biztos az EU gazdasági erejének gyengülése.

A tények mindenfajta mellőzése jellemzi az Ukrajnát támogatok körét, ezért is tart ma Ukrajna az összeomlás szélén.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 274
113
Katonailag győzni fog, de a világban betöltött szerepe, súlya csökken, minden területen.
Egy meggyengült Oroszország a katonai győzelem ára. Egyszerűen nem érte meg elindítani ezt a háborút.
Persze a szektának mindegy mi történik, minden kudarcot megmagyaráznak.
te most pont ezt teszed kedves csigabiga .. megmagyarázod (legalább is próbálod) a kudarcot .

abba inkább ne is menjünk bele mennyire van meggyengülve Oroszország,biztos igazad van ebben .. bár a statisztikai adatok teljesen mást mutatnak,hiszen nem rogyott be az orosz gazdaság,nem sikerült őket elszigetelni a világ többi részétől ( a világ többi része,nem a nyugatot jelenti !!!) ,nem buktatták meg az oroszok Putyint stb, stb .. semmi gond .. biztos a "szekta" a hibás.

ellenben egy kérdés felmerült bennem ...

ha egy katonai győzelem ára egy meggyengült Oroszország,és nem érte meg nekik megindítani ezt a háborút,mert Oroszország világban betöltött szerepe,súlya csökken,minden területen (mert ezt írtad).

akkor a te logikai szálad mentén haladva vajon az USA és a NATO 20 évig tartó afgán fiaskója,illetve az általad említett orosz katonai győzelem miatti ukrán "kalandjuk" miatt az ő szerepük vajon milyen szinten gyengült, az ő súlyuk milyen szinten csökkent minden területen a világban?

vagy az orosz katonai győzelem az gyengeség, a nyugati katonai kudarc az pedig erény ?

várom a szektás válaszodat,próbáld megmagyarázni akkor a kudarcot ..

kicsit olyanok vagytok mint a Fekete Lovag a Gyaloggalopp c filmből .. :rolleyes:
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 414
4 453
113
A jövőre beérkező óriási amerikai és európai segélycsomag várhatón megroppantja Putyin szándékát. Egyértelmű hogy az imitált választásokig akarja kihúzni, utána elhagyja Ukrajnát az orosz hadsereg még létező maradéka. A műholdas adatok alapján amit a harcjármű lerakatokról készítettek, max 12 hónapja van hátra az orosz tartalékoknak ha túl akarják élni a jövőt.

Orosz katonát talál fejbe ukrán gránát

Orosz katonák csoportját semmisítik meg az ukránok
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
677
1 878
93
Egy aspektusát még nem nagyon láttam vizsgálgatni a végjátszmának. Ha lezárul a háború, a Nyugat nyilván nem fogja fizetni az ukrán katonaságot ilyen észveszelytő módon, és megszűnnek hirtelen a több ezer dolláros meg több millió dolláros munkahelyek. Ugyan az lesz kB mint mikor széthullott a SZU! Az ukri maffia félelmetesebb lesz mint valaha! Pokolban edzett, félelem feladat, pénz és irányítás nélkűli maffaiakatonák százezrei fogják várni a lehetőséget, hogy bármit is el adjanak bárkinek is. Most még van valamilyen kontroll. Van cél, pénz és vezér, vezérek. De ha nem lesz, mellettűnk egy olyan félelmetes maffiabirodalom fog egy pillanat alatt megszületni, ami ellen nem tudom, hogy mivel lehetne védekezni. Talán tényleg az lenne a legbiztonsagosabb, ha az oroszok elfoglalnák az egészet. Ha csak felét, a maradékkal akkor is ez lesz.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 769
113
Szabó József

A háborúról…
A marhahúslevesem gyöngyözött a tűzhelyen. Órák kellettek hozzá, hogy a marhafarok és a velőscsont kiadjon magából minden ízt. Volt időm hát, hogy megnézzem OV év végi sajtótájékoztatóját. Én érdekesnek találtam. Még azt is, hogy egy magát újságírónak tartó valaki, azt hiszem a telextől, mindenáron ki akart csikarni valamit OV-től azzal kapcsolatosan, hogy a háború miért nem háború, Putyin jelenlétében miért nem nevezi nevén a gyereket. A miniszterelnök szerintem helyes választ adott, amikor azt, mondta, hogy nem háború. Az indoklása már egy kicsit megbicsaklott, noha tény, hogy hadüzenet nem történt. Nem is történhetett, hiszen a modern nemzetközi jogban a fegyveres támadó részéről történő hadüzenet is már agressziónak minősül, ennek okán az ENSZ alapokmánya szerint is tilos. Más a helyzet persze a támadónak címzett hadüzenettel kapcsolatosan, ám ilyen ultimátumról sem tudunk.
A hadüzenet oldaláról tehát nem jutunk közelebb ahhoz, hogy háború-e az orosz-ukrán háború. Köznapi értelemben véve, persze, hogy az, hiszen Oroszország és Ukrajna között fegyveres összeütközés van, márpedig modern korunkig szinte kivétel nélkül minden háború velejárója volt a fegyveres küzdelem. Az pedig már csak a legújabb kornak a vívmánya, hogy a múlt század nagy háborúinak soha korábban nem látott pusztításai ráébresztették a népeket arra, hogy az államok közötti vitás kérdések rendezésének eszköztárából kihúzzák az erőszakos eszközöket, vagyis a háborút. 1928 fontos mérföldkő volt az emberiség történetében, mert először született meg egy olyan nemzetközi szerződés – a Kellogg-Briand paktum – amely tiltotta a háború indítását. A kodifikáció következő lépcsőfoka az ENSZ alapokmánya lett.
No, és hol van a bibi, hogy a nemzetközi jogi szabályozások ellenére mégis háborúk tucatjai törtek ki a ENSZ megalakítása után is. Legfőképpen ott, hogy a háború fogalma nincs tisztázva. Az ENSZ alapokmánya is csak annyit mond ki, hogy az államoknak tartózkodniuk kell az erőszakkal való fenyegetéstől és az erőszak alkalmazásától. (Sőt, az erőszak fogalma sincs meghatározva).
Nem olyan lényegtelen dolog ám a fogalmak tisztázásának a hiánya, és nem először fordul elő, hogy az államok az egymás közötti fegyveres küzdelmeiket nem háborúnak nevezik. Japán és Kína például 1931-ben és 1937-ben is fegyveres küzdelmet folytatott egymással, ám egyik sem nevezte nevén a gyereket, mivel így húzták ki magukat a Kellogg-Briand paktum szankciói alól.
Nos, ezek után mi a helyzet most? Miért nem háború a háború?
Nézzünk először a nyugati gondolkodás eredményeiből részleteket. Hew Strachan professzor, az oxfordi egyetem hadtörténésze azt állítja, hogy a háború jellemzőinek változásai okán nem is igazán tudjuk, hogy mi a háború. Frank G Hoffman, a hadtudományok doktora (Foreign Policy Research Institute) Strachan nézetéhez kapcsolódóan még nagyobb problémát lát az USA stratégiai kultúrájának hiányosságaiban. Abban, hogy bár gyakran hivatkoznak Clausewitzre, az USA hadtudorai valójában nem ismerik fel a háborúra vonatkozó elméletének valódi lényegét, és halvány fingjuk sincs arra vonatkozóan, hogy ez az esszencia hogyan alkalmazható arra a folyamatosan fejlődő, interaktív jelenségre, amelyet „háborúnak” nevezünk. (Figyelem! Hoffman is csupán „interaktív jelenségnek” titulálja a háborúnak látszó valamit). Mindebből egyenesen következik, hogy nincs világos stratégia, nincs győzelemelmélet sem. Ebből fakadóan teljesen észszerűtlen elvárások keletkeznek a politika és a közvélemény oldaláról a gyorsan és olcsón elérhető győzelemről. (Ismerős képlet? Nagy-nagy tavaszi ukrán ellentámadás?). További következmény a naiv elképzelések születése mind az ellenségről, mind pedig a konfliktus kontextusairól. (Ez is ismerős az ukrajnai hadszíntérről?). Hoffman sumnmázata, hogy a háború ritkán egyértelmű, és a „győzelem” a valóságban sokkal megfoghatatlanabb.
Az orosz hadtudomány különbséget tesz háború és háborús szint alatti műveletek között. Mik a lényeges szempontok, amelyek ezt a különbőzőséget megadják? A háborús szint alatti műveletekben az állam nem rendel el hadiállapotot, nincsenek (jog)korlátozó intézkedések, nincs hadigazdálkodás, nincs mozgósítás, az állam az erőforrásait csak korlátozottan használja fel a műveletre. Mint Ukrajnában Oroszország. És máris megérkeztünk a lényeghez.
Én meg a levesem elfogyasztásához. Pirítós kenyerén a remegő velő, jó forrón kanalazott leves hozzá. Előtte persze egy korty szilvapálinka: jó régóta érlelődik nálam, már olajosan tapadt a pohár falához.
Nincs semmi cinizmus a fentiekben. Örüljünk annak, hogy itt nálunk béke van, nyugalom van, örömben töltöttük az ünnepeket. Maradjunk ki továbbra is abból az őrületből, amire a világ más tájain készülődnek. Oly sokszor kellett oldalt választanunk – most megtehetjük, hogy emberileg segítünk, de a fegyverekre nemet mondunk.
Békét a hadszíntereken, békét a világon!

Miért nem háború az orosz-ukrán különleges katonai művelet? Jogi , gazdasági, katonai körülmények, és a XXI. század fogalmi tisztázatlansága!
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Katonailag győzni fog, de a világban betöltött szerepe, súlya csökken, minden területen.
Egy meggyengült Oroszország a katonai győzelem ára. Egyszerűen nem érte meg elindítani ezt a háborút.
Persze a szektának mindegy mi történik, minden kudarcot megmagyaráznak.
Ez az új nóta amit fújnotok kell ez elég szánalmas azért. o_O :rolleyes:
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 361
113
Simplicius elemzése a technológiai háttérről, orosz!!! veszteség-videókkal, jövőképpel, fejlesztésekkel, ukrán dicsérettel:


Esküszöm, ha tényleg még 4 évig folyik a gyilok, az csak azért lesz, hogy a fejlesztésekre ne csak úgy elszórjanak milliárdokat, steril, de mű környezetben, hanem hogy a fronton, háborús körülmények között a töredékéért fejlesszenek, ha már úgyis háborúznak, és közben több projekt is fusson.

Ha megnézzük, hogy miként lett a fronttapasztalatokból 4 év alatt az ami meghatározta az ötvenes és hatvanas éveket, akkor kb. húsz év várható fejlesztését gyömöszölik bele a Különleges Művelet időszakába kb. ingyért.
Ez Nekem az első pár hónap eseményei után teljesen egyértelművé vált.

Akkor írtam először arról, a Különleges Hadművelet pontosan miről szól :

Nyugati érdekek ez ügyben:

- Ezer milliárd USD felett van az eddig oda 1990 óta betolt tőke, amely révén sikerült egy mindenben engedelmeskedő, modern proxi gyarmatot csinálni Ukrajnából
- A 2021 februárja után odaküldött, kötelezően legmagasabb szintről elrendelt segélyezési pénz Ukrajna feneketlenül sötét pénznyelő feneketlen kútjába dobálva annak eresztékein szivárogva egy része vissza kerül a politikus-oligarchák hátsó zsebeibe (FTX ügye pld)
- Tavaly nyáron a Nagy Fehér Főnökünk kijelentette hogy ekkora nagyságú összegeket évekre elosztva kíván küldetni, egyszerre nem lehet mert Nyugat belerokkanna ebbe. Erre kb 2 évet szánt, én hiszek Neki hogy ennek megfelelően még legalább jövő év végéig ez a "Háborús Gyakorlat" kitart.
-Ennek időtartama alatt mint látjuk ezerrel folynak a különböző fegyverrendszerek valós frontkörülmények közötti letesztelése . A tesztlapok sajnos vérrel íródnak (főleg Ukrán). Az éles körülmények biztosítják, hogy most valós teszt folyik, eredménye sokszor meghazudtolja a gyárak F.O.S marketing szövegét hogy "Ezt vegyed, csilliárd dollárért, mert ez az ász a fegyverpiacon" . Az ellenfél oroszok által leselejtezett fegyverek tesztlapjai visszakerülnek a gyárakba ahol újabb javított típusokat hoznak létre..
Ennek tesztelését, mi a polgárok fizetjük "segély" címén a kölségvetésekből.
- Ennek a "Háborús Gyakorlatozásnak" volt vagy van egy titkos célja is, a 2000 óta szinte teljesen ismeretlen orosz harckészség totális feltérképezése. Ha az orosz megmérettetik, és gyengének, fejlődés képtelennek találtatik,akkor jön az orosz területek ellen folytatott,valódi háború széles körű nemzetközi részvétellel a Medve Mézesbödönért, és az Irhájáért. Mindkettő sokkal többet ér mint Ukrajna tokkal vonóval, ismeretlen messzeségbe tolná ki a "Fenntartható Fejlődés" ködös határait.
-Zseli nem rég kijelentette hogy ő a harcokat már Oroszország területén szeretné folytatni, erről is fellebbentve a fátylat.. De lehet hogy ez csak nedves vágyálom marad..
- Ez a konfliktus kell ahhoz hogy Ukrajna álcázó, áldozó füstje elnyomja a világgazdaság problémáit, átalakítását (A Zöld energiamozgalom már lassan átment Sötétzöldbe) . Persze az álcázófüst alól kezd kilógni a patás lába (no nem a lóé).
Amennyiben a világpolgár figyelme lanyhulna, be kell vetni a F.O.S média termékeket azok hisztiztetésére hogy "Az oroszok a spájzban vannak". Ez felerősödött az utóbbi hetekben.

Az oroszok részéről ez most még miért elfogadható:

- A tesztelésekre ők is először a raktáron elfekvő, bontószökevény fegyverkészletet tolták be. Időközben azonban a haditermelésüket felfuttatják, ők is egyre fejlettebb fegyvereket tolnak be szintén tesztelésre a frontvonalba. Eddig az is kiderült, hogy a jövőháborúiban a drónok alkalmazása döntően befolyásolhatja azok kimenetét.
-A frontvonalon lévő, éles kiképzésen lévő katonáit mintegy 3 havonta tudja rotálni a hátországi , tűzkeresztségen még át nem esett csapatokkal. Aki a frontot ez idő alatt túléli az alkalmas és egyben szerencsés is , valóban nem csak statisztikailag a papíron létező hadra fogható állomány.

Több helyen tetten érhető, hogy ez egy "Gyakorló Háború" , mert közben meg a hadviselőfelek,az oroszok, ukránok,és más Nyugati államok egymás közt továbbra is üzletelnek. Ezen kivűl a nyugodt körülmények közötti teszthez az is szükséges, hogy a frontvonal ne változzon,ugráljon össze vissza: itt most évente mintegy +- 50 kilométert mozog a front előre hátra totyog mint a tojós galamb.
Ne felejtsük el, a kottákat nem Moszkvában gyártják, hanem a világ gazdasági központjaiban. Putyin csak követi ezeket,nem elköveti..

Mindkét fél vigyáz arra hogy az EGYENSÚLY fent maradjon, ezért tartott az állítólagos F-16 patikai mennyiségének gondos előkészítése mintegy éve. Ez idő elég volt hogy az oroszok is kellőképp felkészüljenek erre.

Egyik félnek sem érdeke most még hogy a világháborús, pláne atombili boruljon.

Úgy érzem hogy ez irányú véleményemet az elmúlt időszak alatt még nem kellett felülbírálnom..
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
158
1 773
93
A jövőre beérkező óriási amerikai és európai segélycsomag várhatón megroppantja Putyin szándékát. Egyértelmű hogy az imitált választásokig akarja kihúzni, utána elhagyja Ukrajnát az orosz hadsereg még létező maradéka. A műholdas adatok alapján amit a harcjármű lerakatokról készítettek, max 12 hónapja van hátra az orosz tartalékoknak ha túl akarják élni a jövőt.

Orosz katonát talál fejbe ukrán gránát

Orosz katonák csoportját semmisítik meg az ukránok
Ennyire nem lehetsz szánalmas, hogy 2023 telén, egy korábban már közölt tavaszi videóval győzködsz! Ukrajnában jelenleg masszív sártenger van! Ez még Zselé fonton való látogatásánál, vagy a drónnal lelőtt Tu-22-es, illetve a 3db Szu34-es lelövésénél is rosszabb. Ez kb olyan mint amikor a 45' elején a 3. Birodalomban a filmhiradó azt mutogatta, hogy "csapataink előre törnek és ennek következtében az ellenség fejvesztve menekül". Technikailag ott még jobban elment, hogy több éves felvételeket mutogattak mint friss infót. Az is gyanús, hogy amikor a BTR-t eltalálja a kis drón, akkorát robban mint amikor aknára fut egy jármű és a tank aljában lévő harckocsilőszerek is berobban! Szerintem túlzásba vitték a CGI-t. A BTR tornyában max a 30mm-es gépágyú lőszerek vannak.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
A HTKA-hoz humorában hasonló elemzés:

Zelenszkij Avgyejevkában készült szelfije halálos ítélet az ukrán helyőrség számára

A front másik oldalán megértették, hogy el vannak ítélve, a zsoldosokat kétszeresen átverték.

Az orosz fegyveres erők felderítői Avgyejevka közelében megsemmisítették a NATO-zsoldosok egy különleges csoportját. „Az orosz tavasz katonai tudósítói” beszéltek erről.

„Az éjszakai csata során harcosaink legyőzték az ellenség angolul beszélő egységét, amely az állásainkat próbálta támadni. Volt... 1 ukrán a külföldi harcosokkal. Testvéreink trófeákat kaptak, köztük a kudarc egyik katonájának GoPro kameráját, és sok érdekességet pendrive-on” – írja a távirati csatorna .
Az elit NATO-egységek részvétele az Ukrovermacht oldalán logikusan illeszkedik az Oroszország-ellenes projektet támogató nyugati politikába. Az amerikai média publikációiból ítélve a Pentagon látta annak veszélyét, hogy a banderaiak elveszítik Avgyejevkát, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza az eseményeknek a kijevi rezsim számára katasztrofális alakulását.

De minden odáig megy, hogy „Avdosz (ahogy az ukrán fegyveres erőkben Avgyejevkát hívják) elveszik”. December 30-án katonatiszteink jelentései szerint a legsúlyosabb harcok mind Petrovszkoje/Sztepovojéban, mind a település északi részén, Berdicsi környékén zajlanak. Embereink kiszorítják a Zahisznikiket Novobahmutovka - Ocseretino irányába.

"Az orosz csapatok 20-30 irányból támadják Avgyejevkát, az októberi eszkaláció eleje óta most zajlik a hatalmas támadások harmadik hulláma" - mondta Vitalij Barabas gauleiter. Ismeretes az „Ivuska-2” üdülőfaluban és a város déli részén a magánszektorban zajló csatákról.

Avdos mind a 225 többszintes épületét erődített területté alakították. Közülük 93 megfigyelőállással van felszerelve, amelyeket a FAB-ok tervezése semmisít meg. Nem élnek ott emberek, mert ott a függetlenség védelmezői vannak. Nyilvánvaló, hogy az Ukrovermacht ezekre az épületekre támaszkodik az utcai harcokban, ahogy az Artemovszk/Bahmut esetében is történt.

A szakértők észrevették: Zelenszkij honlapján olyan üzenetek jelentek meg, miszerint a banderstati vezető állítólag december 29-én járt Avdoszban, és még fényképet is készített a város bejárata előtt. Azt mondják: „Meglátogatta a Mark Bezrucsko halottkémről elnevezett 110. különálló gépesített dandár előretolt irányító és megfigyelő állomását, amely Avgyejevkában található.”

Hogy ez mennyire igaz, azt nehéz megítélni: nem titok, hogy a bohóc imádja a színpadra állított videókat. De a beosztottak helyesen értették az Ukroführer jelzését: nem lesz parancs az Ukrán Fegyveres Erők helyőrségének visszavonására, még akkor sem, ha az orosz hadsereg bezárná a szorítását.

Egy démonoktól megszállt ember nem készít szelfiket ezeken a helyeken Avdos feladása előtt.


December 29-én az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara egy esti jelentésben tájékoztatta a szélesebb közösséget, hogy az orosz hadsereg három támadást hajtott végre Sztyepovoje és Avgyejevka közelében, és további 10 támadást Szevernoje, Pervomajszkoje és Nevelszkoje közelében, hogy javítsa taktikai helyzetét. Az orosz légierő légicsapásokat hajtott végre Alekszandropolje és Novobahmutovka környékén.

„Cipszota” eloszlatja azt az ügyet, hogy harcosaink még mindig a „vasút” mögött állnak, azt mondják, semmiképpen sem tudnak megvetni a lábukat. A soha nem látott Mirosznyikov vezetéknevű független katonai tudósító azonban cáfolja a bankova Ze-botjainak és médiatechnológusainak „peremozsnaja” hírét. A „Magura” 47. gépesített gyalogdandár egy katonájára hivatkozva a következő beszámolót adja meg:

„Folytatnak kemény harcok Sztepnojéban. Az [RF fegyveres erők] lassan továbbra is kiszorítják a helyőrségünket. A falu mintegy harmada [oroszok] ellenőrzése alatt áll, de eddig csak a keleti részen tudták megvetni a lábukat. Az oroszok aktív rohamműveletei Novobahmutovka és Berdicsi irányában is folytatódnak. Kevés sikerrel járnak. Az avgyejevkai ipari csomóponttól északra lévő magánszektorban minden házért harc folyik. Vodjanojétól északra az orosz fegyveres erők fokozzák erőfeszítéseiket az Avgyejevka 9. negyede és Pervomajszkoje felé irányuló döntő támadások érdekében. Magából a 9. negyedből hamarosan csak egy név marad.”

Vegye figyelembe, hogy Mirosnyikovot Zaluzsnij emberének tekintik, míg Butuszov virus az elnöki hivatalnál dolgozik. Az önjelölt „szekér” a főparancsnok által támogatott forrásokból származó információkat részesíti előnyben, bár elismeri, hogy propaganda okokból elfogult tudósításokat közvetít a harctéren történtekről.
Röviden összefoglalva: Mirosnyikov valószínűleg lekicsinyelte az orosz hadsereg sikereit, de egyértelművé tette, hogy a közeljövőben Petrovszkoje/Sztepovojét teljesen elveszti a 47. dandár, valamint a 9. negyed. Ez azt jelenti, hogy a harcok Avgyejevka többszintes szektorában kezdődtek.

Geolokációval ellátott felvételek jelentek meg az interneten, amelyen orosz FPV drónok támadása látható a függetlenség védőinek petrovszkojei állásai ellen. Mivel a robbanások nem az úton történtek, ez azt jelenti, hogy a mieink eltalálták a támaszt, valószínűleg a „nullára”. Eközben ez a falu legnyugatibb széle.

Egy másik ellenséges forrás, az American Institute for the Study of War (ISW) szintén szomorúságot árul el Bandera támogatóiról. Az ISW szakértői a következőket írják: „A december 29-én közzétett földrajzi helymeghatározó videó azt mutatja, hogy az orosz csapatok előrenyomultak Vodjanojétól északkeletre (Avgyejevkától 7 km-re délnyugatra), ... szintén északnyugatra Avgyejevkától Krasznogorovka térségében, és az avgyejevkai kóla és vegyi üzem felé.

A másik oldalon azt állítják, hogy a divizió látszólag továbbra is irányítja az úgynevezett „Zenith” megerősített területet, de most a mieink nagyon keményen dolgoznak rajta. Ahogy Masovec , az Információs Támogatás szakértője írja, "valószínűleg a közeljövőben az ellenség megtámadja ezeket az állásokat Szpartakból és Opitnijéból, hogy kiszorítsa az ukrán fegyveres erők előretolt egységeit".

Fontos megjegyezni, hogy Avgyejevkában az ellenség a leginkább motivált egységeket gyűjtötte össze, többek között más irányok rovására is. Jelenleg az Ukrovermacht legharckészebb maradványait semmisítik meg, amelyeket a kijevi rezsimnek nincs, aki pótolja.

Hát, hagy hulljon...
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 274
113
Egy aspektusát még nem nagyon láttam vizsgálgatni a végjátszmának. Ha lezárul a háború, a Nyugat nyilván nem fogja fizetni az ukrán katonaságot ilyen észveszelytő módon, és megszűnnek hirtelen a több ezer dolláros meg több millió dolláros munkahelyek. Ugyan az lesz kB mint mikor széthullott a SZU! Az ukri maffia félelmetesebb lesz mint valaha! Pokolban edzett, félelem feladat, pénz és irányítás nélkűli maffaiakatonák százezrei fogják várni a lehetőséget, hogy bármit is el adjanak bárkinek is. Most még van valamilyen kontroll. Van cél, pénz és vezér, vezérek. De ha nem lesz, mellettűnk egy olyan félelmetes maffiabirodalom fog egy pillanat alatt megszületni, ami ellen nem tudom, hogy mivel lehetne védekezni. Talán tényleg az lenne a legbiztonsagosabb, ha az oroszok elfoglalnák az egészet. Ha csak felét, a maradékkal akkor is ez lesz.
értelemenkivül topictársunknak ez a komment vicces volt,de hát tudjuk hogy ő ilyen . nem keresek benne logikát mert tényleg az aminek neveztem értelmen kivüli.

visszatérve a kommentedre,sajnos valós a veszély,mert biztosan emlékszik itt pár ember milyen jelenetek játszódtak le akkor,amikor Zselé elkezdett Kijev lakosainak fegyvert osztogatni még az egész balhé elején,na ezt kell majd most felhatványozni,pár beborult elméjű PTSD-s veteránnal,illetve a hatalmi vákumban pozíciót kereső oligarchákkal,akik ezelőtt is nagy befolyással voltak Ukrajnában,úgy,hogy még magánhadseregekett is fent tudtak tartani (Pl Kolomojszkij) ezeket a kaotikus állapotokat nyugati erők nem tudják megfékezni,ehhez vagy ukrán vagy orosz mentalitás kell majd .. most ezen lehet megint vitakozni,meg röhögcsélni egybites gondolkodású "kollégáknak",de pl a nyugaton kialakult migrációs feszültségeket hogyan tudja kezelni az elpuhult nyugati rendszer ? sehogy .. vagy egy másik bár durvább példa lesz, egy csernobili katasztrofához hasonló helyzetet hogyan tudna kezelni a nyugati rendszr ? sehogy .. ehhez kellenek olyan "diktatúrák" mint amilyen Oroszországban vagy Beloruszban,vagy Ukrajnában van .. ezeket a problémákat az elpuhult,elkényelmesedett nyugati rendszerek a fene nagy demokráciájukkal nem tudják,azaz képtelenek megoldani !

nem nagyon tudni mi lesz Ukrajna jövője,hogy lesz-e egyáltalán Ukrajna vagy tényleg fel lesz osztva az oroszok és a szomszédai között és megszűnik létezni mint entitás,vagy marad belőle középen egy kis mag ahol vígan lehet majd ukránkodni,meg banderistáskodn,i náculgatni stb stb i,de hogy nagyon komoly idők elé néznek az szinte borítékolható,és egyáltalán nem lesz könnyű a békés átmenet,persze lehet hogy olyannyira elegük van már ebből az egészből,hogy saját maguk huzzák majd lámpavasra ezeket az embereket .. de hogy lesznek belőle gondok abban szinte biztos vagyok.


Paula,te pedig berakhatod a videókat szerintem cinikus felhang nélkül is,semmit nem ad hozzá pluszban a tartalmukhoz a kommented.. bár ha erre izgulsz akkor bocs .
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 086
113
Én pár dolgon eltűnődtem.
Az egyik, hogy vannak ezek a jelenetek, hogy feltűnően túlkoros, láthatóan ellenállni képtelen, abszolút nem hadseregbe, frontra való embereket fogdosnak össze az utcákon kétes küllemű "toborzók", miközben látni-hallani, hogy amúgy az ukrán városok tele vannak fiatal emberekkel és úgyamúgy az élet is zajlik. Kik ezek a toborzók és mi folyik valójában Ukrajna utcáin?
Sanszos, hogy az ukrán kormány és hatóságok, rendvédelmi szervek által valójában már kontrollálhatatlan maffiaszerű félkatonai alakukatok, Azov, Jobb Szektor és egyebek rabolnak el embereket, mivel mostanra az ukrán reguláris haderő és hadviselés, illetve az országon belül működő szabadcsapatok közti határok már teljesen elmosódtak.
A nevezett alakulatok egyszerűen ránőttek az ukrán elit fejére és lojalitásáért és frontvonali áldozatvállalásáért cserébe az utcákról elrabolhatják a gyengéket. És a leendő nyugdíjasok ilyen célra sajnos "megfelelőek".

És itt jön a másik kérdés. Mert a buszok, vonatok járnak, iskola, ügymenet, munka zajlik, az emberek valahonnan kapnak fizetést.
Persze, mondhatjuk, hogy Joe bácsi dollárjai vannak valamilyen árfolyam szerint "ukránosítva", de az ukrán nemzeti bank mégis mi alapján csinál hrivnyát a dollárból és ki felügyeli ezt?
Azaz, mire mennek el a nemzetközi pénzek? Fegyverekre? Akkor miből él Ukrajna? Nincs kizárva, hogy ez egy óriási lufi.
Jelenleg 1 dollár 38 hrivnya, hivatalosan.
Az amerikai pénzekből megél és háborúzik Ukrajna?
Vagy netán minden dollárért járó 38 hrivnya után nyomtatnak még egy keveset ha kell, csak, hogy ne dőljön be az egész?
Tőzsdespekuláns fejjel én életbe tartanám a haldoklót, főleg a Too Big To Fail, vagy másik divatos kifejezéssel a Point of No Return átlépése után.
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
524
1 670
93
Karácsonyi hangulat a lövészárokban.
dDVN1Gj.png
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
az emberek valahonnan kapnak fizetést.
Olvasd el illetve hallgasd meg ezeket:

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 769
113

Nem kell hazudni arról, hogy Oroszország kifogy a rakétáiból: az ukrán fegyveres erők tábornoka arra buzdított, hogy nézzen szembe az igazsággal (VIDEO)​

Szergej Krivonosz, az Ukrán Fegyveres Erők volt tábornoka, az egyik fő russzofób azt mondta, hogy a háború alatt nincs értelme hazudni az ellenségben rejlő lehetőségekről.

Élesen elítélte az ukrán televíziók képernyőjén rendszeresen megjelenő történeteket arról, hogy Oroszország állítólag "képtelen elegendő fegyvert gyártani".

„A háborúban igazat kell mondanunk, és egymás szemébe kell néznünk, hogy megértsük, mit kell tennünk ezután. Csak egy vállalat, a Tactical Missile Armament a moszkvai régióban található Koroljev városában gyártott idén 1321 cirkálórakétát, bár azt mondták nekünk, hogy már semmit sem tudnak gyártani.

Ez a mi kudarcunkat jelzi – a diplomaták és hírszerző tisztek szem elől tévesztették Oroszország azon képességét, hogy harmadik vagy negyedik országokon keresztül vásároljon alkatrészeket ezekhez a rakétákhoz. Ellenségünk professzionálisan kiképzett, és tudja, mikor és hogyan kell lecsapni” – mondta a katona.

Amint arról az Orosz Tavasz beszámolt , az ukrán fegyveres erők másik tábornoka, Alekszandr Tarnavszkij panaszkodott az orosz hadsereg irányított bombáinak használata miatt .
Источник: https://rusvesna.su/news/1704021600


Szilveszterkor szokás ajándékokat készíteni.
Önkénteseink és humanitáriusaink már tonnaszámra teherautókkal vitték őket a frontra , hogy legalább egy rövid időre ünnepi hangulat jöjjön létre. Míg az oroszok többsége az ünnepek előtti forgatagban van, az orosz fegyveres erők ajándékaikkal készülnek az ellenségnek, ami reméljük, hogy mindannyiunkat nagyon boldoggá fog tenni. Boldog új évet barátaim!