[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 094
113
Most próbáld meg egy kicsit távolabbról nézni a téged körülvevő világot. Mi vesz körül? Mobiltelefon, laptop, számítógép, mosógép, elektromos autó, napelem, okosóra, okos tv, GPS, internet, lézeres szemműtét, sebész robotok, klíma berendezés, computer tomográfia stb. stb. Az EU-tól az elmúlt 15 évben kb. 18 ezer milliárd forintot kaptunk. (Persze befizetésünk is volt, de az jóval kevesebb)
Honnan jönnek ezek a dolgok? Mindíg, ill. legtöbbször a hanyatló nyugat találja ki a világunkat pozitívan formáló tényezőket.
A Szovjetúniótól mit kaptunk? 1956-ot, a szocializmust, a T-55-öt, ami megbukott, mert életképtelen volt.
Miért van az, hogy húsz évvel az EU csatlakozás után még van olyan felnőtt ember, aki azt hiszi, hogy a Nyugat nekünk jót akar?
Miért akarna jót? Abból, hogy netán mi is felnőnénk az ő szintjükre, neki nem lesz profitja.

Amúgy a Nyugat által kitalált, az ő világukat odahaza pozitívan formáló tényezők zöme miatt pusztul a bolygó.
Gyarmatosítás, harácsolás, környezetszennyező profithajhászás, vadkapitalizmus.
Erről eszembe jut a Tanú című film.
"Ugyan kit csaptunk be? A népet? Az nem eszik se citromot, se narancsot, de örül, hogy velünk ünnepelhet..."

A hazai atlantisták is jól megszívták, hogy itt le lett építve a hadsereg (hogy az USA-n kívül senkinek se legyen módja megtámadni a másikat és egy összfegyvernemi harcban mindenki "jó szövetséges tagország" módjára a legnagyobb kutyától függjön), le lett építve az ipar, a mezőgazdaság, összeszerelő gazdaságként szándékosan le van nyomatva a nemzeti valuta értéke, de örülnek, hogy a Nyugatnak legalább jól megy.
Jól megy a Nyugatnak, tehát biztos ők csinálják jól, ők a győztesek, tehát náluk az erkölcsi fölény. Akkor tehát pofának befogjuk, követjük és imádjuk őket.
Ez a nyomorult, erkölcstelen Nyugat "jótéteménye".
Meghívott, hogy vegyünk a Trabantunkkal részt az autóversenyükön. Még 100-as benzint is adnak, hogy lássuk, kivel van dolgunk. De ők Ferrarival állnak rajthoz.
Persze, emlékszem a bullshitre, "nyithatunk majd kávéházat Bécsben..."

Maradjunk annyiban, hogy a szovjet megszállt minket, de legalább nem baszott át.
Mert az igazi különbség a hard- és a soft powerben, hogy míg a hard egyenesen az, ami, addig a soft power a gerinctelenség netovábbja és ebben az angolszászok és a franciák az élen járnak.
Láthatjuk, mit kell majd Ukrajnának is megköszönnie.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113
Ettől függetlenül nálunk még lehet oldal választani.

már 2 éve megy a konfliktus ezen szakasza, 2 éve pörög a topic és még nem fogtad fel, hogy itt az orosz oldal a Magyar oldalnak drukkol.
Itt egyik orosz fan sem adná életét az oroszokért a fronton vagy egyik testrészét sem, az ukrán oldal agyatlanai is el tudják vajon mondani ugyan ezt. (Sajnos igen, csak gyávaságból nem mennek. Kivétel a gyilkos zsoldosok)
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
749
7 533
93
⚡️⚡️The enemy reports extreme activity of our tactical aviation in the South. More than 10 aircraft in the airspace.It is planned to launch UFABs and air missiles

There are 4 launch vehicles in the Black Sea. The total salvo is 24 "Calibre"

Geranium UAVs begin to operate in 404 airspace; group after group continue to enter 404 territory from different directions.The night promises to be "fun⚡️⚡️


Na lesz tüzijáték Hoholisztánban....
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
22.000 drón! Az orosz hadsereg a szankciók ellenére is folyamatos utánpótlást kapott UAV-kból

2023-ban az Orosz Fegyveres Erők jelentős mennyiségű katonai eszközt kaptak, köztük több mint 1500 harckocsit és 22 000 drónt - jelentette a TASZSZ az orosz védelmi minisztérium év végi papírjaira hivatkozva.

Az oroszok megsemmisítettek két HIMARSOT, amellyel az ukránok Donyecket akartak ütni

Az orosz erők megakadályozták, hogy csapást mérjenek Donyeckre

Az orosz fegyveres erők megsemmisítettek két többszöri kilövésű HIMARS rakétarendszert, amelyeket Kijev a közelgő ünnepek alatt Donyeck elleni csapásokra szánt – közölte az orosz védelmi minisztérium.

"Két HIMARS rakétát, amelyeket a kijevi rezsim a Donyeck elleni rakétatámadásra tervezett használni az újév során , megszüntették " - jegyzi meg az orosz védelmi minisztérium.

„A Titanicról leugró patkányok” az ukrán tisztviselők

2023.12.31. | 17:20

Larry Johnson, a CIA nyugalmazott hírszerzési elemzője és volt külügyminisztériumi tisztviselője a Titanichoz hasonlította Ukrajnát, miközben ukrán tisztviselők megpróbálnak elmenekülni az országból, hogy elkerüljék a biztos halált az Oroszországgal vívott háborúban.

„Az a tény, hogy a New York Times most beszámol erről, elárulja, milyen rossz a helyzet. Rájöttek, hogy ennek a bulinak vége” – mondta Johnson a Redacted műsorvezetőjének, Clayton Morrisnak szombaton, utalva a lapban megjelent szokatlanul őszinte leleplezésre, amely az ukrajnai toborzókat „emberrablónak” titulálta, és részletesen ismertette a kegyetlen, korrupt és illegális gyakorlataikat az elkobzásból. a katonai korú férfiak útlevelei az értelmi fogyatékosok toborzására irányuló erőfeszítésekhez.

„Ez egy másik történet része, amelyet a múlt héten tettek közzé a Rada – a törvényhozó testület – tagjairól. Megpróbálják elhagyni Ukrajnát. Tehát ahhoz, hogy Ukrajnát a határon hagyja el, fel kell mutatnia az útlevelét. Tehát útlevél nélkül nem mehetsz el” – mondta Johnson.

„Az a tény, hogy az ukrán törvényhozók felismerik, hogy közel a vég, ezért megpróbálnak távozni, olyan, mint a Titanic című film jelenete. Az utasok egy irányba mozognak, a patkányok az ellenkező irányba. Ez történik most Ukrajnában. A patkányok a mentőcsónakok felé tartanak.

Az ukrán elnök hivatala az év elején kénytelen volt lépéseket tenni annak megakadályozására, hogy a tisztviselők és a törvényhozók "üzleti utakat" tegyenek külföldre a luxusüdülőhelyeken töltött botrányok sorozata után, miközben az egyszerű ukránok konfliktusba keveredtek, és megpróbálják túlélni. A hónap elején Petro Porosenko volt ukrán elnök panaszkodott, hogy őt is megakadályozták abban, hogy elhagyja az országot fontos "diplomáciai munka" miatt, és a leállításáról szóló döntést "ukrán-ellenes elterelésnek" nevezte, amely "csapást jelent a védelmi képességekre". Ukrajna".

Zelenszkij elnök a múlt hónapban aláírta a hadiállapot és az általános mozgósítás meghosszabbításáról szóló törvényeket, december elején pedig elismerte, hogy a mozgósítási rendszert módosítani kell, hogy még több hadköteles toborozzon. A múlt héten Ukrajna katonai vezetése további 450-500 ezer ember mozgósítását javasolta, ami egyes amerikai megfigyelők szerint lehetetlennek bizonyulhat, mivel az ország már kifogy a harckorúakból.

Larry Johnson visszhangozta ezeket az érzéseket. "Sok ilyen srác, aki itt ragad, az én korosztályom, tudja, 68, 58 évesek, nem éppen élnek, és nem képesek a hátukra venni egy 80 kg-os hátizsákot és 5-10 km-t futni" mondta.

"Ráadásul sok ilyen embernek nincs katonai tapasztalata" - mondta.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 016
93
lehet frissíteni kellene azokat a térképeket "mester" .. de ha tudsz mutatni a háború elejéről Down-szindrómás vagy újj nélküli ukrán katonát a frontvonalból,akkor elnézést kérek .. ezekszerint akkor tévedek,és nem azért visznek ilyen embereket a frontra mert van helyettük más,sőt olyan jól állnak jelenleg,hogy nem is esett szó kb 500K katona mozgósításáról az ukrán oldalon.

nem mellesleg ha kicsit tovább látnál a saját hülyeségednél vagy az EGO-d engedné hogy más információkat is befogadjon a szűklátókörű agyad kedves NATO "katona" akkor bizonyára tisztában lennél azzal is,hogy kb mennyi orosz harcol jelenleg és ez a reguláris oroszhaderőnek kb hány %-a lehet.

de nem kérek lehetetlent,még tőled sem,szóval ne gondolkodj idegen az Tőled nagyon,és nem is állna jól neked,ne rombold le ezzel a a megszerzett nimbuszodat a "szekta" előtt :D :D
semmi mást nem kell tenni, csak kisétálni az utcákra, akár nálunk is. tucatszámra lehet találkozni "menekült" ukránokkal. zöme fiatal, vagy még katona korú...
érdekes mód, még a legnacionalistább se akar hazamenni harcolni, inkább itt jártatja a száját
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 849
35 433
113
Az ukrajnai mosógép valódi célja.

A rakétákhoz kiszedték a chipeket, a házból pedig ajtót készítettek a csirkeólba.

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/123117
Az orosz hadsereg megsemmisítette az ukrán fegyveres erők repülőgépeit Ukrajna két régiójának repülőterén.

Az orosz katonaság megsemmisítette az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) repülőgépeit Ogyessza és Dnyepropetrovszk térségében. Erről az orosz védelmi minisztérium számolt be.

Hangárokban és repülőtereken semmisültek meg az ukrán felszerelések – közölte a katonai osztály.

Emellett Ogyessza közelében találták el az S-300-as légvédelmi rakétarendszer radarját is.

 

jeff

Active Member
2015. november 24.
47
218
33
Miért van az, hogy húsz évvel az EU csatlakozás után még van olyan felnőtt ember, aki azt hiszi, hogy a Nyugat nekünk jót akar?
Miért akarna jót? Abból, hogy netán mi is felnőnénk az ő szintjükre, neki nem lesz profitja.

Amúgy a Nyugat által kitalált, az ő világukat odahaza pozitívan formáló tényezők zöme miatt pusztul a bolygó.
Gyarmatosítás, harácsolás, környezetszennyező profithajhászás, vadkapitalizmus.
Erről eszembe jut a Tanú című film.
"Ugyan kit csaptunk be? A népet? Az nem eszik se citromot, se narancsot, de örül, hogy velünk ünnepelhet..."

A hazai atlantisták is jól megszívták, hogy itt le lett építve a hadsereg (hogy az USA-n kívül senkinek se legyen módja megtámadni a másikat és egy összfegyvernemi harcban mindenki "jó szövetséges tagország" módjára a legnagyobb kutyától függjön), le lett építve az ipar, a mezőgazdaság, összeszerelő gazdaságként szándékosan le van nyomatva a nemzeti valuta értéke, de örülnek, hogy a Nyugatnak legalább jól megy.
Jól megy a Nyugatnak, tehát biztos ők csinálják jól, ők a győztesek, tehát náluk az erkölcsi fölény. Akkor tehát pofának befogjuk, követjük és imádjuk őket.
Ez a nyomorult, erkölcstelen Nyugat "jótéteménye".
Meghívott, hogy vegyünk a Trabantunkkal részt az autóversenyükön. Még 100-as benzint is adnak, hogy lássuk, kivel van dolgunk. De ők Ferrarival állnak rajthoz.
Persze, emlékszem a bullshitre, "nyithatunk majd kávéházat Bécsben..."

Maradjunk annyiban, hogy a szovjet megszállt minket, de legalább nem baszott át.
Mert az igazi különbség a hard- és a soft powerben, hogy míg a hard egyenesen az, ami, addig a soft power a gerinctelenség netovábbja és ebben az angolszászok és a franciák az élen járnak.
Láthatjuk, mit kell majd Ukrajnának is megköszönnie.
Barátaimmal szoktunk erről kocsmában beszélgetni (kvízre járunk, nem piálni). Különböző világnézetű emberek vannak közöttünk, életkorunkból adódóan alapvetően jobboldali, konzervatív beállítottságú a legtöbbünk. Arra jutottunk, hogy mi nem ezt a mostani nyugatot akartuk, hanem azt, ahova vágytunk a 70-es, 80-as években. Az volt a kánaán innen nézve. Ahol még nem volt blm, nem voltak migránsok, gender ideológia, zöld hazugság, meg a többi nyugati vívmány, amit európai értékeknek szokás hívni. Talán az akkori nyugati politikusok kevésbé voltak hazaáruló, képmutató, fasszopó (faszszopó?) gecik, derékig az amerikaiak seggébe bújva. A történelemtanárom a rendszeráltáskor csak nevetett, mondta, hogy mi mindig is a nyugattól lemaradt szegény keleti rokonok leszünk, soha nem érjük be őket, és soha nem fogadnak be. Igaza lett. Hát ennyi. BÚÉK mindenkinek.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 980
82 874
113
Zseniális! :D

2021 szeptember:

"Mert hát ott van az igazi klasszikus bully, Ukrajna.

Frissen idebukott, otthon hülyére verték, és úgy is maradt; a biztonság kedvéért minden este felpofozzák, ezért örökké frusztrált és alattomos. S ez sosem változik, hiába adsz neki a csokidból, vigyorogva elfogadja, sőt, ő maga kér; hiába engeded neki, hogy lessen a dolgozatnál; noha, eleve neked köszönheti, hogy egyáltalán ide járhat, mert az igazgatónak voltak azért kétségei a felvételinél, de te mondtad, hogy jó srác, egy lépcsőházban laktok. Valóban igazából azóta ekkora tapló, amióta melléd ültették, és nem fér a bőrébe.

Amiben egyedülálló, hogy közben megtanulta a megfelelő frázisokat a tanárinál hallgatózva, amikkel saját magát tudja áldozati pózba vágni. Például közli, hogy amiért őt otthon verik, teljesen normális, hogy ő is oda-odarúg alattomban a pad alatt, miközben éppen a kajádból tarhál – ő ilyen, így kell elfogadni. Vagy hogy szegény a családja, ezért őt az osztálypénzből fizessék be ebédre, mert az neki jár, és így tovább.

A bullyt mindig váratlanul éri, ha valaki megvédi magát. Ukrajna is meglepődött azon, amikor visszaütöttünk. Ő egyáltalán azon, hogy kapott, mi meg egy kicsit azon, hogy bár nagydarabnak emlékeztünk rá, igazából annyival nem is erősebb, ráadásul neki is vannak érzékeny pontjai. Nem sokkal később azért kapcsolt, a szokásos egyenes módján: rohant árulkodni, és felhasználni a frissen magolt szókincsét, úgy, mint szuverenitás, integritás, Európa, tanár úr, nem hagynak tanulni, meg effélék. Aztán tenyerét dörzsölve várja, hogy lecsesszenek.


A Velencei Bizottság például úgysem csinál mást, mint automatikusan beírja az intőt mindenkinek, akit elé visznek. És mindenki tudja, mekkora súlya is van egy intőnek: akit jól nevelnek, az kikap otthon érte a választóktól meg a sajtótól, akár joggal kapta, akár nem; akit meg sehogy, az úgyis magasról tesz rá. Annyira nem, hogy úgy tűnik, még aközben is beint, hogy éppen áldozatiságát bizonygatja már magának az igazgatónak.

Persze kivágni nem fogják Ukrajnát a suliból, ha már felvették, ezt ő is jól tudja. Az iskolapszichológus szerint akkor még kevesebb esélye lenne valaha emberré válni, ezért be kell vállalni egy kis kényelmetlenséget. Na persze nem neki, hanem nekünk, az osztálynak meg az iskolának. Ukrajna meg ezzel ott él vissza, ahol tud. Igazából amikor behívják, pont úgy viselkedik az igazgatói irodában, mint Eric Cartman. Csak éppen sokkal kevésbé vicces."



2023 december:
"Például ott van Ukrajna esete, amelyik olyan diadalmasan szorongatja a tagjelölti igazolását, mint egy férfiból nővé műtött ember, aki addig csapkodta az asztalt a nőgyógyászaton, amíg a kezébe nem nyomtak egy papírt arról, hogy ő is olyan nő, mint a többi, és ő is teherbe eshet természetes úton. Csak eleget kellett balhéznia – hát miért nem sikerült eddig?

Hiszen ő is ugyanolyan nő, mint az összes többi! Mindenki – a rendelőben az orvos, az asszisztense, a váróban a kiszűrődő méltatlankodást hallgató többi páciens, de valószínűleg a lelke mélyén maga a transznő is pontosan tudja, hogy ez lehetetlen, s amíg tovább nem fejlődik (vagy fajzik el, ízlés kérdése) az orvostudomány, egy jó ideig az is marad. S mégsem abból lett közben botrány, hogy a különleges páciens már befelé menet felborogatta a székeket, szétszórta a magazinokat és zsebre vágott néhány tárgyat a többiek kabátjából, hanem abból, hogy a váróban valakiből kibukott, hogy „de hát hogy lehetne terhes, ha egyszer férfi?”

(...)

Ukrajna lenne az egyik ebben a nevezetes csokorban, mégpedig a türelmetlen agresszív kismalac. Emlékszünk, ő az, aki beleesik a gödörbe, de jön a Jótündér, és odaszól: „várj, malac, hozok segítséget!”, mire a malac dühösen: „nem várok!”."

 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 065
113

K-perny-k-p-2023-12-31-185243.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 785
113
A 2023. december 30-31-i különleges katonai művelet krónikája

Tegnap délután, az újévi ünnepség előestéjén az ukrán alakulatok tömegesen ágyúzták Belgorod központját : 24 ember meghalt és 131 civil megsebesült. Ma folytatódtak a tüzérségi csapások a régióban: Krasznoje faluban egy idős férfi meghalt, egy nő pedig megsebesült.

Az Orosz Fegyveres Erők sorozatos célzott csapásokat indítottak az ellenséges célpontokra Ukrajna területén. Az orosz védelmi minisztérium a Hmelnyickij régióban található légiirányító központ, a Selidovo és Kurakhovo ellenséges bevetési pontok , valamint a Harkovban található Kharkov Palace szállodakomplexum támadásáról számolt be, ahol a Hírszerző Főigazgatóság, az Ukrán Fegyveres Erők és zsoldosokat helyeztek el.

Eközben az északi katonai körzet övezetében az orosz csapatok továbbra is heves harcokat folytatnak. A Kupjanszkij szektorban az ukrán alakulatok beékelték magukat az orosz fegyveres erők védelmi vonalaiba Ivanovka közelében : orosz katonák végeznek feladatokat az ellenséges támadócsoportok megsemmisítésére.

Az Orekhovsky szektorban az offenzíva során az orosz egységek ki tudták terjeszteni azellenőrzési zónát Novopokrovkától északkeletre és Verbovojetól nyugatra, ahol az Orosz Fegyveres Erők harcosainak sikerült elfoglalniuk a Krivaja vízmosás nagy részét. Ezzel egyidejűleg a rohamműveletek folytatódnak Rabotino térségében.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
343
2 293
93
Jó pár évvel ezelőtt még én is kiabáltam, hogy ruszkik haza...és komolyan is gondoltam.Én is változtam azóta ,de főleg a világ..Szerintem teljesen normális dolog ha a az ember reflektál arra ami körülötte történik.(Jó,és sose értettem azt aki 50 x évesen is Depeche Mode s szerelésben jár :) .)Persze tartok a medvétől.Mert egyszerűen a medve sosem játék!!De ami most történik az a pusztító világerő ,amit leginkább a nyugati világként említünk, szétver lassan minden keretet ami egy embert emberré tehet .Diabolosz a szétdobáló ,már nem elégedett meg az eddigi harcmodorral.A pénzfegyver, a média ,a bevárondoroltó népességcsere után kapott a lehetőségen és egy szellemileg ,lelkileg alacsony szintet álló félvad népet rávett, hogy a véres brutális gyilkológépévé ,harci öklévé váljon.Ámbár abszolut igazság sosincs.Embernek az lehetlen ,mert nem vagyunk tökéletesek ,hanem tele hibákkal bünökkel.De ebben a harcban én azt érzem gondolom ,az orosz harcol az igazabb ügyért.És igen ,ha győz az most egy kis időnyerés a szabadság ügyének a világban.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Héhéjj! Háborúmentes haderőfejlesztésben és jó csajokban jó fizetésben jó utatásokban és kicsatranó egészségben gazdag boldog új évet MINDENKINEK!!

...Robur (Cunci Kapitány) most ne agyalj a brüsszeli Hegl tábornok pompázatos haditervén azaz meglepetésszerűen lerohanni huszadjára az oroszokat...engedd el...maradjatok a futóárokban!...Jaa....és a tábornok úr azt üzeni, hogy "önkéntes" kellene Zelének a Szurivikin-vonal ma esti tervezett teljes felszámolásához, természetesen az éjszakai sötétség miatt világító rakétákat lövünk fel! (khömm mi itt a fiúkkal a szomszéd árokban Gigabigára gondoltunk :) ) ...majd átszólunk a ruszkiknak hogy le ne lőjjék...reggelre visszazavarják, a multkor sem akarták hadifogolynak sem :( ...Nyugger kolléga fog nekik üzenni szín józan lesz emiatt egész éjjel!... Vipera
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
Engem az ejt gondolkodóba, hogy egyesek mennyire nem gondolkodnak el azon amit leírnak. Nagyjából egy éve olvasom itt, hogy elfogyott az ember az ukránoknál, aggastyánok és fiatalok vannak a frontra kényszerítve. Nincs lőszer amivel harcoljon az ukrán katona. Nincs harckocsi/IFV/APC amibe üljön az ukrán katona. Nincs a tüzérségnek löveganyaga amivel ki tudnák lőni a nem létező lőszereket. Nincs légvédelem amivel meg tudnák védeni a légterüket. Gyakorlatilag semmi nincs vagy csak aligalig van valami. Ezzel párhuzamosan olvasok mindent elsöprő tüzérségi, harckocsi, légi és úgy általábanmindennemű fölényről az oroszokkal kapcsolatban. Tehát ha a szektát olvasom, akkor az a kép rajzolódik ki előttem, hogy van a háború minden aspektusára alkalamatlan vagy csak alig alig alkalmas ukrán hadederő és vele szemben a háború meinden aspektusában többszörös fölényben lévő orosz haderő. Amikor meg ránézek a térképre azt látom, hogy több mint 1 éve gyakorlatilag nincs változzás! Hogy lehet az, hogy a semmire is alkalmatlan ukrán haderő még harcol a mindere is legalkalmasabb orosz haderővel szemben? Az itt láttani akart különbség esetén a háborúk olyan gyorsan szoktak lefolyni, mint amilyen gyorsan legyőzték az iraki reguláris hadsereget 2003-ban.

Ezért gáz, ha csak orosz propaganda anyagokból tájékozódnak.
:)
  • Ha meg orosz veszteségekről látnak képeket, akkor az csalás, manipulált felvétel. Különben dőlnek az álmok.
  • Ha ukrán hullákat mutogatnak akkor a narratíva: "ezek állatok, hátra hagyják a társaik!" Ha oroszt, akkor "aberrált állat, aki ilyet mutogat!"
  • Ha ukrán panelházakat lőnek, akkor a "kétbalkezes ukrán légvédelem a tettes ", ha oroszt, akkor "szemét nácik!"
  • Az orosz híroldalak tartalmát szorgalmasan betünként másolják, többen is, két óránként. Ami nem tetszik, az atlantista fos, deep states narratíva, hazugság.
  • A mandineren FOS és ruszkifos műszakokban dolgoznak. :)
  • Ha Resperger jót mond, akkor fasza csákó, ha nem, akkor tehetségtelen atlantista.
  • A portfólió rossz hírek esetén hazug elfogult atlantista, de ha jó hírt hoz nekik, akkor az is jó, "na ugye, már ez is ezt írja!"
  • A nyugati életszínvonal nem jó, mert LMBTQ, meg migráns pártiak, de a legtöbb külhonban euróból él, onnan szidja a "briteket". Bezzeg a fehér keresztény Putyin birodalma Kadirovval, ugyanennyi muszlimmal az jó.
  • A nyugati GDP az műkörmös túlárazott szar, de az orosz az vásárlóerő paritáson igazi acél GDP.
  • A nyugati fegyvereknek nem minősége van, hanem csak mítosza, ergo a ruszki abból is mindenben jobb. Aki nem látja, hogy a Lada jobb, mint az Audi, az elvakult ukránpárti ruszofób. Ja, ezért őket lehet szidni, az nem gond, ha tükör stílusban válaszol, akkor arrogáns barom. Ha szakmai érvekkel jön, akkor még hazaáruló is, mert nem érti, hogy Putyin képviseli a magyarok érdekeit helyettünk.
  • Aki nem látja, hogy az oroszok veszteség nélkül millió szám pusztítják az ellenség náci katonáit, a NATO vereségét, az nem katona. Ha nem látja, hogy milyen zseniális és hatékony az orosz haderő, az kifejezetten dilettáns, akkor is ha szakmai érveire válasz helyett csak sértegetés van.
  • A szankciók nem működnek, de kurva anyját a zusának. A BRICS jobb, mint a NATO, mert jobb, bár nem katonai szövetség, de majd az új világrend.... A petro dollárt le kell győzni, mert jűanban jobb fizetni a Coca Coláért.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 863
13 265
113
Ezért gáz, ha csak orosz propaganda anyagokból tájékozódnak.
:)
  • Ha meg orosz veszteségekről látnak képeket, akkor az csalás, manipulált felvétel. Különben dőlnek az álmok.
  • Ha ukrán hullákat mutogatnak akkor a narratíva: "ezek állatok, hátra hagyják a társaik!" Ha oroszt, akkor "aberrált állat, aki ilyet mutogat!"
  • Ha ukrán panelházakat lőnek, akkor a "kétbalkezes ukrán légvédelem a tettes ", ha oroszt, akkor "szemét nácik!"
  • Az orosz híroldalak tartalmát szorgalmasan betünként másolják, többen is, két óránként. Ami nem tetszik, az atlantista fos, deep states narratíva, hazugság.
  • A mandineren FOS és ruszkifos műszakokban dolgoznak. :)
  • Ha Resperger jót mond, akkor fasza csákó, ha nem, akkor tehetségtelen atlantista.
  • A portfólió rossz hírek esetén hazug elfogult atlantista, de ha jó hírt hoz nekik, akkor az is jó, "na ugye, már ez is ezt írja!"
  • A nyugati életszínvonal nem jó, mert LMBTQ, meg migráns pártiak, de a legtöbb külhonban euróból él, onnan szidja a "briteket". Bezzeg a fehér keresztény Putyin birodalma Kadirovval, ugyanennyi muszlimmal az jó.
  • A nyugati GDP az műkörmös túlárazott szar, de az orosz az vásárlóerő paritáson igazi acél GDP.
  • A nyugati fegyvereknek nem minősége van, hanem csak mítosza, ergo a ruszki abból is mindenben jobb. Aki nem látja, hogy a Lada jobb, mint az Audi, az elvakult ukránpárti ruszofób. Ja, ezért őket lehet szidni, az nem gond, ha tükör stílusban válaszol, akkor arrogáns barom. Ha szakmai érvekkel jön, akkor még hazaáruló is, mert nem érti, hogy Putyin képviseli a magyarok érdekeit helyettünk.
  • Aki nem látja, hogy az oroszok veszteség nélkül millió szám pusztítják az ellenség náci katonáit, a NATO vereségét, az nem katona. Ha nem látja, hogy milyen zseniális és hatékony az orosz haderő, az kifejezetten dilettáns, akkor is ha szakmai érveire válasz helyett csak sértegetés van.
  • A szankciók nem működnek, de kurva anyját a zusának. A BRICS jobb, mint a NATO, mert jobb, bár nem katonai szövetség, de majd az új világrend.... A petro dollárt le kell győzni, mert jűanban jobb fizetni a Coca Coláért.
Maradjá má meg magadnak Szilveszterkor a hülyeségeiddel :D Igyál valamit, és tüzijátékozz kicsit (a lakásban) attól lenyugszol :D
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 055
6 518
113
Jó pár évvel ezelőtt még én is kiabáltam, hogy ruszkik haza...és komolyan is gondoltam.Én is változtam azóta ,de főleg a világ..Szerintem teljesen normális dolog ha a az ember reflektál arra ami körülötte történik.(Jó,és sose értettem azt aki 50 x évesen is Depeche Mode s szerelésben jár :) .)Persze tartok a medvétől.Mert egyszerűen a medve sosem játék!!De ami most történik az a pusztító világerő ,amit leginkább a nyugati világként említünk, szétver lassan minden keretet ami egy embert emberré tehet .Diabolosz a szétdobáló ,már nem elégedett meg az eddigi harcmodorral.A pénzfegyver, a média ,a bevárondoroltó népességcsere után kapott a lehetőségen és egy szellemileg ,lelkileg alacsony szintet álló félvad népet rávett, hogy a véres brutális gyilkológépévé ,harci öklévé váljon.Ámbár abszolut igazság sosincs.Embernek az lehetlen ,mert nem vagyunk tökéletesek ,hanem tele hibákkal bünökkel.De ebben a harcban én azt érzem gondolom ,az orosz harcol az igazabb ügyért.És igen ,ha győz az most egy kis időnyerés a szabadság ügyének a világban.
Én 50 éves informatikuskent Guns N Roses pólóban járok és idén sikerült találkoznom és 15 percet beszélgetni Duff McKagen-nel és dedikált nekem két könyvet, a saját It so easy és a Marc Canter felé Recless Road-ot.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Heves harcok Harkiv régiójában

Az orosz katonai erők négy ukrán támadást vertek vissza Kupjanszkban.
"A Nyugat orosz harccsoport kupjanszki egységei katonai repüléssel és tüzérségi tűzzel támogatott - visszaverték az Ukrán Fegyveres Erők 30. és 115. motorizált dandárjainak négy rohamcsoportjának támadását Szinkovka település környékén, Harkov régió” – jelentette az orosz fél.

Ugyanezen forrás szerint az Ukrán Nemzeti Gárda 1. dandárja vereséget szenvedett a luganszki Stelmahovka falu területén.

Moszkva szerint az ukránok 120 katonát, két gyalogsági harcjárművet, két járművet és egy Leopard 2 harckocsit veszítettek


Ukrajna veresége elkerülhetetlen, az orosz gazdaság hadigépezetté vált
2023-12-31

Ukrajna veresége az Oroszországgal zajló konfliktusban közel két évnyi szembenállás után elkerülhetetlen – jelentette a CNN amerikai csatorna.
A cikk szerzői megjegyzik, hogy Ukrajnának megvannak az eszközei a túlélésre, de az ország mégis vereségre van ítélve.

Zelenszkijnek, aki saját bevallása szerint is elfáradt, egyre nehezebb dolga van Ukrajna első számú “értékesítőjeként”, miközben a közel-keleti események elterelik a figyelmet Ukrajnáról, mint az első számú nemzetközi válságról.
A csatorna emlékeztette olvasóit, hogy Zelenszkij azt ígérte, hogy 2023 az ukrán győzelem éve lesz.
December végéhez közeledve Ukrajna a hadművelet kezdete óta a legnagyobb orosz légitámadást szenvedte el – írják.

A nyugati fővárosokban az Ukrajna támogatására vonatkozó “mantra” az volt, hogy “ameddig csak szükséges”. De ebben a hónapban Zelenszkij mellett állva Biden azt mondta, hogy az USA támogatni fogja Ukrajnát, “amíg csak tudjuk”.

A CNN elismeri, hogy a nyugati kiképzés és a NATO-stratégia nem hozta meg a sikert a “várt ellentámadásban”. A nyugati páncélosokat sorra leszedték az oroszok. A tengerpart, a Krím elérése és a déli orosz erők megosztása távoli álom marad csupán – írják.

Mivel a fronton nem tudnak sikereket elérni, így az ukrán hírszerzők látványos támadásokhoz, szabotázsakciókhoz folyamodtak, azonban ezek az akciók a merészségük ellenére sem változtatják meg a konfliktus egyensúlyát – írja az ukránbarát amerikai csatorna.

Ukrajnában a katonai újoncok száma jelentősen csökkent; a harctéri veszteségek miatt a hadsereg több tízezer tapasztalt katonától és középvezető tisztjétől fosztották meg a hadsereget. “Előbb vagy utóbb rá fogunk jönni, hogy egyszerűen nincs elég emberünk a harcra” – mondta Zaluzsnij novemberben az Economistnak.

A CNN szerint az ukrán társadalmon belüli feszültségek jelei kétségtelenül mutatkoznak, miközben a konfliktus második évfordulójához közeledik. Minél tovább él több millió ukrán máshol Európában, annál kevésbé valószínű, hogy hazatérnek.

Zelenszkij és belső köre egyelőre nem mutatja a kompromisszumkészség jelét. Zelenszkij nem hajlandó a fegyverszünetet vagy tárgyalásokat elfogadni.

Ukrajnának megvannak az eszközei a túléléshez, de a győzelemhez nem – zárja cikkét a CNN.



A BBC számba veszi 2023-at, és ez egyáltalán nem jó az Egyesült Államoknak, a NATO-nak és Ukrajnának: „Failures – Arsenals emptied”

2023.12.31. | 20:30

A brit BBC 2024-re vonatkozó jelentése leleplező, mivel felfedi, hogy az év nagy vesztesei a Nyugat, az Egyesült Államok pedig kiemelkedő, míg az új évre semmi javulást nem lát.
A BBC elemzése szerint sok fronton a nyugati érdekek szempontjából rossz irányba fúj a szél.
A kiadvány bemutatja a geopolitikai "cunamit" okozó okokat, valamint az esetleges újabb "meglepetéseket" 2024-ben.

Ukrajna

Néhány közelmúltbeli fekete-tengeri sikert leszámítva a háború nem megy jól Ukrajna számára. Tágabb értelemben ez vereséget jelent mind a NATO, mind az EU számára, amelyek több tízmilliárd dollár értékben finanszírozták Ukrajna háborús erőfeszítéseit és gazdaságát.

Tavaly nagy reményeket fűztek a NATO-hoz, hogy a modern katonai felszereléssel és a nyugati országokban folyó intenzív kiképzéssel felszerelve Ukrajna hadserege meg tudja ragadni a megszerzett előnyt, és visszaszorítsa az oroszokat az általuk elfoglalt terület nagy részéről. Ez azonban eddig nem történt meg.

Nagyrészt az időzítés játszott szerepet. A NATO-országok lassan döntenek arról, hogy küldjenek-e olyan modern fő harckocsikat, mint például a brit Challenger 2 és a német Leopard 2 Ukrajnába, arra az esetre, ha az Vlagyimir Putyin elnököt megtorlásra provokálja.

Végül a Nyugat átadta a tankokat, Putyin elnök pedig nem tett semmit. De mire készen álltak a csatatérre júniusban, az orosz parancsnokok megnézték a térképet, és helyesen kitalálták, hol lesz a fő ukrán erőfeszítés.

Ukrajna – érvelésük szerint – szeretne előrenyomulni délre a Zaporizzsja régión keresztül az Azovi-tengerig, éket verve az orosz vonalakba, kettéosztva azokat és elvágva a Krímet.

Az orosz hadsereg csodálatosan teljesíthetett Kijev 2022-es elfoglalására tett erőfeszítéseiben, de a védelem terén jeleskedik.

Amíg 2023 első felében az ukrán dandároknak Nagy-Britanniában és másutt is kiképzést tartottak, és miközben a harckocsikat keletre, a frontra szállították, Oroszország a modern történelem legnagyobb, legkiterjedtebb védelmi erődvonalait építette.

Páncéltörő aknák, bunkerek, lövészárkok, tankcsapdák, drónok és tüzérség együttesen hiúsították meg Ukrajna terveit. A sokat hangoztatott ellentámadása kudarcot vallott.

Ukrajnának erősen hiányzik a lőszer és a katona, erői már védekezésben vannak. A Kongresszus blokkolta a Fehér Ház erőfeszítéseit egy 60 milliárd dolláros katonai segélycsomag előmozdítására. Magyarország felfüggesztette az EU 50 milliárd eurós segélycsomagját is.

Eközben Moszkva háborús alapokra helyezte gazdaságát, nemzeti költségvetésének egyharmadát védelemre fordítja. Ez a helyzet nyilvánvalóan mélyen kiábrándító Ukrajna számára, amely eddig azt remélte, hogy a maga javára fordítja a háború menetét. De miért számít ez annyira a Nyugatnak?

Ennek az az oka, hogy Putyin elnöknek, aki csaknem két éve személyesen rendelte el ezt a támadást, csak az általa elfoglalt területet (Ukrajna kb. 18%-át) kell megtartania ahhoz, hogy győzelmet hirdethessen.

A NATO viszont kiürítette az arzenálját. Mindez potenciálisan az orosz invázió visszafordítására irányuló cél kudarcát eredményezheti. Eközben a balti államok – Észtország, Lettország és Litvánia, valamennyi NATO-tag – meg vannak győződve arról, hogy ha Putyin úr meg tudja nyerni az ukrajnai háborút, öt éven belül értük is jön.

Vlagyimir Putyin

Az orosz elnök ellen a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság 2023 márciusában emelt vádat ukrán gyerekek ellen elkövetett háborús bűnök miatt.

A Nyugat azt remélte, hogy ettől nemzetközi pária lesz, és otthon elszigeteli, mert nem tud utazni a letartóztatástól való félelem miatt. De ez nem történt meg.

A vádemelés óta Putyin elnök Kirgizisztánba, Kínába, az Egyesült Arab Emírségekbe és Szaúd-Arábiába utazott, ahol minden alkalommal vörös szőnyegen fogadták. Részt vett a dél-afrikai Brics-csúcson is.

Ennek ellenére az EU szankcióinak az orosz gazdaságot térdre kellett volna kényszeríteniük, és Putyint meg kellett volna fordítani invázióját.

Oroszország azonban rendkívül ellenállónak bizonyult ezekkel a szankciókkal szemben, mivel számos terméket más országokon, például Kínán és Kazahsztánon keresztül szerez be. Igaz, hogy a Nyugat nagyrészt leszokott az orosz olajról és gázról, de Moszkva más hajlandó vevőket talált, igaz, csökkentett áron.

Tény, hogy bár Putyin Ukrajna elleni támadása undorító a nyugati nemzetek számára, a világ többi részére ez nem igaz. Sok nemzet ezt Európa problémájának tekinti, néhányan a NATO-t hibáztatják, mondván, hogy az provokálta Oroszországot a keleti terjeszkedéssel. Az ukránok megdöbbenésére úgy tűnik, ezek a nemzetek nem veszik észre az orosz csapatok által elkövetett széles körben elterjedt kínzásokat és visszaéléseket.


Нема проблем, мы русские.

Boldogabb Új Évet(
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
Nah, idei utolsó szösszenet a délutáni roham maradeka utan és az esti tűzijáték előtt.

A csehek nem mértek el enni a BT ülésre, és nem vállalnak felelősséget a tetteikert.

Oroszország évente több mint kétmillió tüzérségi lövedéket tud gyártani, ami megduplázza az átlagos arányt Moszkva teljes körű Ukrajna inváziója előtt.

Verbovo, pár nap alatt minden visszakerul oda ahonnét az ukrán tavaszi-nyári-őszi nagy offenzíva elindult.

Lancat hokameraval vadászik a Leopardra.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 537
8 831
113
Az ukrán fegyveres erők veresége Rabotino-Verbovojnál: a mieink széles fronton nyomulnak előre, 4 km-re visszadobják az ellenséget
▪️Az Ukrán Fegyveres Erők ellentámadásának korábbi főirányában - a Zaporozsjei Front Orekhovsky szektorában a Déli Katonai Körzet partraszálló erői, ezredei és dandárjai folytatják az aktív offenzívát, kiütve az ellenséget a Kopani melletti állásokból. -Rabotino-Novoprokpovka-Verbovoe vonalon.
▪️Ukrán katonai elemzők írnak az ukrán fegyveres erők nehéz helyzetéről:
▪️Orekhovsky irányban az orosz csapatok számos állást foglaltak el Novoprokopovkától keletre és Verbovojtól nyugatra legfeljebb 7 km széles és 1,8 km mélységig. Az orosz fegyveres erők folytatják az aktív rohamműveleteket."
▪️Összességében az elmúlt napokban egyes területeken csapataink előrenyomulása elérte a 4km-t
▪️Az ukrán fegyveres erők vezérkara reggeli jelentésében arról számolt be, hogy az Orosz Fegyveres Erők Verbovojtól nyugatra és Kopanitól keletre 4 támadást hajtott végre azzal a céllal, hogy az ukrán csapatokat kimozdítsák állásaikból. Az esti jelentés 4 rabotinói támadásról számolt be.
▪️ Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint megsérült az Ukrán Fegyveres Erők 118. és 82. légideszant gyalogdandár állománya és felszerelése települési területeken Rabotino és Verbovoe. Az ukrán fegyveres erők veszítettek: legfeljebb 75 fegyveres meghalt és megsebesült, 2 páncélozott harcjármű, 3 kisteherautó és 2 D-30 tarack.

Országos légiriadó Ukrajnában
MiG-31K felszállása Oroszországban

Megközelítőleg 24 "Kalibr" rakéta a levegőben
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 192
113
Én 50 éves informatikuskent Guns N Roses pólóban járok és idén sikerült találkoznom és 15 percet beszélgetni Duff McKagen-nel és dedikált nekem két könyvet, a saját It so easy és a Marc Canter felé Recless Road-ot.
Haver... Öt X után, szilveszterkor, informatikusként ide írsz...te sem vagy jobb nálunk. :D
Amúgy poén csak, buék!