[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 985
113
Tekintve, hogy Ukrajnát akarja, kell a terület.
Már azért is, mert olyan megyéket akar elcsatolni, ami nem az övé. Akkor viszont meg kellene szerezni.
Tehát Putyin a "sikert" már csak donbasszi falvakban tudja felmutatni. Mivel kiverték Harkov alól, Kijev környékéről, elbukta Herszont, égetően kellene valami "siker". Egy Bahmut 40-50 ezer orosz életébe került, ezért nagy városról, (Harkov, Odessza) már nem álmodozhat, nincs hozzá feláldozható katonája.

Maradnak a donbaszi falvak. Viszont az ukrán meg csak úgy fogy, ahogy az orosz. Ez egy csapda helyzet.
Nagy eredményhez, nagy kockázattal és hatalmas veszteség árán juthatna. Marad a darálódás.

Hogy Putyin bármit is nyert volna azt kétlem. Amig:
  • Napi több száz orosz katona hal meg.
  • Nem tud valamilyen eredményt, az elvesztetthez mérhető területi nyereséget felmutatni.
  • Az ukrán haderő sikeresen ellenáll.
  • A nyugati fegyverek és pénz erősíti Ukrajnát.
  • A NATO-nak van lehetősége Ukrajnát irányítani, területet uralni.

Addig az eddigi eredményei is veszélyben vannak!

Mit nyert szerinted?
Függetlennek mondja magát, mert elindíthatott egy háborút. Csakhogy nem tudja megnyerni. Ahhoz ugyanis a világnak el kellene ismernie terület szerzésének eredményeit. Ilyen nem lesz, de ezért jó ezt kérni. Így elmondhatja, hogy "a nyugat nem akar megegyezni"....
Amivel alá tudja támasztani, a "nyugat a felelős a háborúért" narratívat.
Ez nyereség? Szerintem nem.

Viszont érezni, hogy nem akar megegyezni, még próbálkozik, bízik Trump-ban.



Látszik, te SEMMILYEN kiképzést nem kaptál.
:)

Elfelejted, hogy az ukrán legalább annyira nem adja fel hazáját, mint az orosz. A Szovjetunióban sem tette a 2. világháborúban. Most, hogy már saját hazáját védi, miért adná fel?



Már bocs, de ez nagyon gyenge érvelés. Az ukrán támadás az támadás, az orosz az nem, mert csak az arcvonal kis részén támad.
:confused:
Miért magyarázod így félre? Hogy úgy tűnjön, az egyik eredménye szar, a másik meg nem? o_O
Az orosz annyira nem áll győzelemre, hogy elvesztette Herszont, Harkovot és Kijev környékét!
Ehhez nézd a 283 km2-t!!!

Ja, úgy már nem tűnik dicsőséges győzelemnek az utóbbi másfél év teljesítménye!

Na ezért éltek álomvilágban. A vágyaitok szerint válogatva az adatok között magyarázzátok a dolgokat, figyelmen kívül hagyjátok a nem tetsző tényeket.

Az orosz haderő egy év alatt Bahmutot és Marinkat tudta elfoglalni. Előtte még elvesztette az eredetileg megszállt terület harmadát, felét. Akkor győzelemre áll?
:eek:



A 140 millió vs. 30 millió nem autóskártya szintű érvelés?
:)
Az orosz 400-600 ezer bűnöző és zsoldos haderővel szopatja magát Ukrajnában.
Ha mozgósítana, akkor játszana a lakosság szám.
De hát azt Putyin a választások előtt nem meri megtenni, inkább kinyírja addig a szárazföldi erejét.
Ezt látjuk két éve, persze, hogy nincs eredmény, hiába kaliberez, bombáz, rakétáz lakótelepeket.
A nyugatnak addig van esélye szopatni Donbasszban, ha már feláldozza a hadseregét a hatalmon maradása érdekében.

A nyugati média ne zavarjon. Ott demokrácia van, sok minden megjelenhet. o_O Sok marhaság is, aki azt válogatja álmai alátámasztására, az csalódik. Vannak chamtrail, 911, ufó hívők is. Az orosz propaganda bármilyen tartalmat meg tud jelentetni, hisz nincs olyan cenzúra, mint Putyinisztánban. Azt meg könnyen megpörgetik, hogy befolyásolják az információs teret. Ezért nem Putyin fan mindenki. Csak aki, pénzért írja a ruszkifost. :cool:


Szép álom. De nagyon alábecsülöd az ellenfelet. Szerinted a nyugati katonai tervezők nem ismerik a számokat?
Szerinted hány orosz katonát kell feláldozni egy ukrán haderő bedarálásához? Egy ukrán haderőnyit? Utána a maradék elszalad, vagy ellenáll? Ha ellenáll, akkor segít majd a kaliber és a kindzsal? Hát akkor hogyan kellene az ukrán nép ellenállását megtörni? Katonával? Orosz katonák hogyan tennék ezt? Megszállással, ugye?! Az meg hogy is menne, ha eddig sehogy? :confused:

Besetálnak Harkovba, Odesszába? Kijevbe?
Eddig sem ment....

Az ukrán ellenállást már SOHA nem tudja Putyin megtörni. A nyugat MINDIG ad pénzt, fegyvert, információt az ellenállásnak. Ez azt jelentené, hogy több millió orosz katona feláldozása után kellene még több millió, hogy valahogy megpróbálja uralni a megszállt, de partizán módon folyamatosan ellenálló népet.

Vagy azt hiszed, hogy az ukrán előjön Lemberg romjai közül és azt mondja, "bocsika, hol kell aláírni bármit...?"

Erről álmodoztok? Ezt beláthatod, infantilis vágyakozás. Semmi köze a valósághoz.

Más:

Ismét megdőlt egy hazugság: Oroszország gazdasága nem képes megfelelő minőségű szerszámgépeket gyártani, bár itt sokan bizonygatták. A valóság meg az, hogy Kínától kell beszerezni.


És milyen jó a bajban egy ilyen barát! Nesze neked BRICS álmok: Kína kihasználja és térdre kényszeríti a gyengülő oroszt.



Üdvözlöm!

Szakmai vitában partner vagyok. A vádaskodás nem érdekel.

Jó disznó vágást!
:D
Új esztendő, régi nafos miki.
Nem működik a trükköd miki. Saját elképzelésedet, mint tényeket leírod, ugyanazokat a hagymázas marhaságokat másfél éve. erre sokszor és sokan felhívták a figyelmedet, de falra hányt borsó.
Az, hogy neked az ukránok szimpatikusak ebben a háborúban, az a te dolgod.
De ezt a szemérmetlen, iszonyatos mennyiségben tolt, másokat hülyének néző erőszakos propagandát fejezd be kérlek.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 688
8 703
113
Magyarország úgy vesztette el területének a kétharmadát az 1 világháborúban .hogy gyakorlatilag nem is volt háború a területén.Magyarázkodhatsz ilyen Mezőtúros hasonlatokkal,de az lesz a lényeg amikor Oroszország lerakja az ukázt az asztalra,és alá fogják írni a szektás NATO haverjaid.
Csak Győrig mentek a románok.
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
775
1 978
93
Boldog Új Évet minden kedves Fórumtársnak!

Friss, még mozog:

"Az ukrán légierő összesítése a ma reggelig tartó hatalmas orosz rakétatámadásról: Oroszország 99 rakétát lőtt ki, Ukrajna 72 rakétát lőtt le"

10/10 Kh-42M2 Khinzal
59/70 Kh-101/555/55 cirkálórakéta
3/3 Kalibr
0/4 Kh-31P
0/12 SRBM (S-300/400, Iskander-M)

Lengyelország F-16-os vadászgépeket emelt az égbe az Ukrajna elleni újabb hatalmas orosz rakétatámadás során. "Két pár F-16-os vadászrepülőgépet és egy szövetséges légi üzemanyag-utántöltőt telepítettek a lengyel légtér biztonságának biztosítására" - közölte a lengyel fegyveres erők hadműveleti parancsnoksága.

Klicsko jelentkezik:
"Ebben az órában egy nő meghalt, 33-an megsérültek. Az orvosok közülük 32-t kórházba szállítottak – mondta Vitalij Klicsko kijevi polgármester. A Podilskyi, Sviatoshynskyi, Pecherskyi, Obolonskyi és Deszjanszkij negyedben lévő épületek is megrongálódtak a rakétatámadásban. A segélyszolgálat mindenhol működik."

Az Ukrajnára mért rakétacsapások során az orosz erők egy cirkálórakétával véletlenül eltalálták a Voronyezs megyei Petropavlovka városát.https://twitter.com/Osinttechnical/status/1742098937584988304
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 711
113
A nyugat MINDIG ad pénzt, fegyvert, információt az ellenállásnak.
Aha, aha. Először is, a "nyugat" pénze, fegyvere, de legfőképp információja leginkább amerikai pénzt, fegyvert és információt jelent.
Azzal meg tele van az 1945 utáni történelem, hogy mennyire "mindig" az a MINDIG:
  • '56, Magyarország
  • Kuba
  • Dél-Vietnám
  • Irak
  • Afganisztán

Hirtelen ezek jutottak az eszembe a "mindig"-ről. Mindegyik helyszínen alaposan megjegyezték, hogy mennyire mindig a "mindig".

"Pozitív" példának meg tudom hozni Dél-Koreát illetve Izraelt (pozitív abban az értelemben, hogy az első esetben a bábállam meg tudott erősödni annyira, hogy saját katonai diktatúrát tartson fenn és így stabilitást; a második esetben pedig igazából "fű alatt" megcsinálva a cionista álmot, az a megalakulása óta sikeresen tartja sakkban az amerikai külpolitikát)

Az ukrán projekt egész egyszerűen nem annyira fontos az USÁnak, hogy további éveket pazaroljon erre, miközben Kelet-Ázsiában Kína erősödik.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 561
113
Újra támadták az ukránok Belgorodot

Az orosz légvédelmi erők öt Vilkha MLRS rakétát lőttek le Belgorod felett – jelentette be az orosz védelmi minisztérium

Eszerint 13:00 órakor "Kijev ismét terrortámadást kísérelt meg orosz területen lévő célpontok ellen, csapást mérve a Vilkha többszörös rakétarendszerből. Belgorod térsége felett öt rakétát semmisítettek meg a szolgálatban lévő légvédelmi rendszerek" , jelentette be az orosz védelmi minisztérium.

Négy ukrán légi célpontot lőttek le Belgorod felé közeledve, míg az orosz stratégiai repülőgépek éppen leszálltak Kijev bombázásából a hajnali órákban.
A RIA NOVOSTI állami hírügynökség szerint nem sokkal korábban légvédelmi riadót adtak ki, és légvédelmi rakétákat aktiváltak.



Az orosz űrrepülési erők először használtak tömegesen Kinzsal hiperszonikus rakétákat ukrán célpontok lecsapására.

Jelenleg már tizenegy kilövést számoltak, és ez még nem a határ, több MiG-31K van még a levegőben. Erről orosz források számolnak be.

A Kinzsal hiperszonikus rakéták kilövésével folytatódott a ma délelőtt megkezdett Ukrajna elleni kombinált rakétatámadás. A Szumi és Herszon régióból támadó Tu-95MS stratégiai rakétahordozókat követően a Kinzsal hiperszonikus rakétákat szállító MiG-31K vadászgépek szálltak fel. Jelen pillanatban a hírek szerint nem kevesebb, mint tizenegy Kinzsalt indítottak kijevi és harkovi célpontok ellen. Az ukrán légvédelem szinte egész Ukrajnában működik.

A Kinzsal néhány percenként indul. Ez az első alkalom, hogy ilyen tömeges fegyverhasználatot figyeltek meg. - írja a TG „Two Majors” csatorna.

A rendelkezésre álló információk szerint Kropivnickij (Kirovograd), Lvov, Vinnica, Kijev, Harkov, Ternopil és Rivne orosz rakéták támadása alatt állnak. Problémák vannak az árammal és a vízzel az ukrán fővárosban, és több területen is tombolnak a tüzek, miután rakétákat találtak rájuk.

Klicsko azt állítja, hogy az ukrán légvédelem állítólag az összes orosz rakétát lelőtte, a tüzek pedig a lehulló "törmelék" következményei.

Harkov polgármestere, Terehov megerősítette, hogy több támadás is érkezett a városközpontba, de részleteket nem volt hajlandó közölni.

Közben ukrán blogok arról írnak, hogy Kijevben és Harkovban számos légvédelmi rakéta zuhant lakóházakra, és az ukrán légvédelem ismét "kitüntette magát". Az ukrán vezérkar viszont máris egy rakétatámadás állítólagos "visszaveréséről" kezd beszámolni.

Darálás, darálás van. És még mindig nem értik! Most kéne abbahagyni, amíg még maradt kapor az újjáépítéshez.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
Az ukrán légvédelem mai tevékenységének eredménye, eddig :


GC1i8TtXIAAnFML
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 030
54 094
113
Lécci ne etessétek a dísznövényeket,csak tematizálják a topikot,megint a topik harmada csak a fasságaikról szól,meg az azokra adott teljesen felesleges válaszokból.
Abszolúte semmilyen tényt,vagy hírt,információt nem vesznek figyelembe,teljesen felesleges nekik 887x-re is leírni ugyanazt.
De tényleg.
Nekem olybá tűnik,hogy usánka bedobta a gyeplőt a lovak közé,már nekik is az a legjobb,ha az Oroszok viszik az egészet,nem lesz rá gondjuk,lőjjék csak szét az Oroszok,amit akarnak,úgyis nekik kell majd újjáépíteni.
Megrendítő a kedves nyugat képmutatása,érdektelensége az ukrán emberek élete iránt,simán kipusztíttatják őket az utolsó gyerekig,aggastyánig,a köpedék nackók a helyükön,a záróalakulatok a helyükön,a felső katonai,politikai vezetés a helyén,show must go on,amíg jön az ellopható pénz,adig háborúznia kell a pórnépnek.
Katasztrófa.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 323
113
Lécci ne etessétek a dísznövényeket,csak tematizálják a topikot,megint a topik harmada csak a fasságaikról szól,meg az azokra adott teljesen felesleges válaszokból.
Abszolúte semmilyen tényt,vagy hírt,információt nem vesznek figyelembe,teljesen felesleges nekik 887x-re is leírni ugyanazt.
De tényleg.
Na, pont ezért fölöslegesek a hozzászólásaid:
1. ne etessétek
2. rinyálás

Újra támadták az ukránok Belgorodot

Az orosz légvédelmi erők öt Vilkha MLRS rakétát lőttek le Belgorod felett – jelentette be az orosz védelmi minisztérium

Eszerint 13:00 órakor "Kijev ismét terrortámadást

Darálás, darálás van. És még mindig nem értik! Most kéne abbahagyni, amíg még maradt kapor az újjáépítéshez.
Nem úgy volt, hogy a kaprozás és hangulatkeltés az bannt ér? Vagy ha vki két óránként teszi az enyhítő körülmény?
Tekintve, hogy sem a hétvégét, sem a karácsonyt, de még Sabatot sem tart? Ajvé!
Lada kirepült, mert berakott videót orosz halottakról és különösebben nem is volt bunkó a megjegyzése, csak
leírta ami történik a videón. Akkor ez a konstans populista propaganda f@s, ez miez?!

De amúgy jó, hogy csak az ukránok terrortámadnak...
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 542
13 577
113
Az iszlamizálódó Oroszország ami az egyik legfőbb célpontja a bevándorlásnak?

Ha a Kaukázust nem számoljuk, akkor mennyi a muszlimok aránya ?

Szerinted az oroszok csak unatkozásból háborúztak 13 évet a csecsenekkel ?

Amúgy nem kell sehova kivándorolni, nekünk jó itt Magyarországon.



Amúgy meg Ukrajnában döntően fehér emberek halnak meg. Sőt tovább megyek, putyin szerint nincs ukrán nép, tehát putyin szerint mindkét oldalon a saját népe hal meg.

Ez nem csak Putyin hisztije.

A háború előtt a hosszú és boldog békeidőben az átlag nyugat-európai, nemhogy amerikai nem tudta hogy kicsodák, micsodák az ukránok, nem is érdekelte, mert nem volt ráhatással az életére, sőt volt olyan is, aki kijelentette, hogy az ukrán is orosz.

Holland diplomata írt ilyeneket:

„Az ukránok is oroszok. Ezt nem szabad elfelejtenünk. Ez a valóság.”



Mennyi olyan celeb van, aki állítólag ukrán, mégis a köznapokban orosz volt, és csak a háború szintet lépésével váltott oldalt ?

Mint pl. Mila Kunis ?



Mondjuk, egy kívülálló valóban nem tud különbséget tenni orosz és ukrán között.

De te igen ?

Ki a döntőbíró abban, hogy van-e valódi ukrán, és mely területek járnak nekik ?



A háború az előbb vagy utóbb, ígyis - úgyis bekövetkezett volna 2028 / 2030 magasságában, és ez nem csak Putyinon múlt ...
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 491
18 405
113
Aha, aha. Először is, a "nyugat" pénze, fegyvere, de legfőképp információja leginkább amerikai pénzt, fegyvert és információt jelent.
Azzal meg tele van az 1945 utáni történelem, hogy mennyire "mindig" az a MINDIG:
  • '56, Magyarország
  • Kuba
  • Dél-Vietnám
  • Irak
  • Afganisztán

Hirtelen ezek jutottak az eszembe a "mindig"-ről. Mindegyik helyszínen alaposan megjegyezték, hogy mennyire mindig a "mindig".

"Pozitív" példának meg tudom hozni Dél-Koreát illetve Izraelt (pozitív abban az értelemben, hogy az első esetben a bábállam meg tudott erősödni annyira, hogy saját katonai diktatúrát tartson fenn és így stabilitást; a második esetben pedig igazából "fű alatt" megcsinálva a cionista álmot, az a megalakulása óta sikeresen tartja sakkban az amerikai külpolitikát)

Az ukrán projekt egész egyszerűen nem annyira fontos az USÁnak, hogy további éveket pazaroljon erre, miközben Kelet-Ázsiában Kína erősödik.

Hogy mennyire fontos, az majd kiderül.
Közel két éve reménykedtek a csodában, ami mindig elmarad.
Ukrajna Európa szélén, az orosz honaljában van. Nem engedheti meg a fejlett világ, hogy Putyin háborúskodásba döntse a világot.
Ukrajna ezért akadt Putyin torkán. Persze ha tavaly sikerült volna a kijevi manőver, lett volna báb kormány, az más lett volna. A különbség, hogy akkor még nem volt ekkora az ukrán gyűlölet Putyin és rendszere ellen. Jól éreztétek, hogy kímélte a lakosságot, a civil infrastruktúrát. Amióta vesztett, már nem kíméli, már csak a keserű bosszú vezérli. Katonai és stratégiai értelemben tavaly elvesztette ezt a háborút.
Az álmodozás az új világrendről hiábavaló. Nincs új világrend, hisz Putyin maga is a nyugattal akar tárgyalni: mert maradt a NYUGATI világ uralma.
Ehetitek a kefét, ez a valóság.
Hihetetlen mekkora hangod van ahhoz képest hogy mennyi hozzáadott értéket képviselsz…
Naaagyon sok mindent nem veszel figyelembe

Te milyen hozzá adott értéket képviselsz?

Hogy ki mit nem vesz figyelembe, azt az elmúlt másfél év bebizonyította.
Csak emlékeztetőnek, neked:
  • Voltak álmok Harkovról, Odesszai partraszállásról. Mondtuk, hogy nem biztos. "De az..."
  • Aztán a Kijevi vereség után jött a mese a 2. fázisról.... "Majd az mindent elsöpör". Mondtuk, hogy az sem valószínű... "De, majd az...."
  • Majd valaki csütörtökre várta a döntő csatát...., katlan csatákról szóltak a nedves álmok. Elmaradtak.
  • Majd a civil infrastruktúra elleni támadás segít.... Mondtuk, írtuk, hogy nem valószínű. "De, majd megfagynak a sötétben, és megadják maguk..."
  • Európa is meg volt zsarolva, hogy megfagy az orosz gáz és olaj nélkül. Mondtuk, hogy le fogunk válni, "Nem tudtok, megfagytok!" "Lehetetlen!" Nem fagytunk, meg Európa már nem zsarolható, Putyin bevételei csökkennek, tartalékai fogynak.
  • Putyin új világrendet alakít ki, "mert BRICS, meg Kína, meg a Pufi..." Mondtuk, hogy a Kína bölcsebb, látja Putyin kudarcát, nem ül föl neki. "Nem, majd a BRICS a NATO ellen..." Jeleztük, hogy Kína érdekelt a békés fejlődésben, érdek ellentétben van Putyinnal, "Nem, majd Kína segít...".
  • Közben Putyin elvesztette a Fekete tenger feletti uralmat, beszorult a Balti tengeren is, a nyugat sokkal egységesebb, mint gondolta. És sokkal kitartóbb. Szóltunk, hogy a nyugat nem adja fel, egzisztenciális érdeke a stabilitás Európában. "Nem, feladják!" "Gyengék, nincs lőszerük!" "Nem adnak új fegyvereket!" Aztán mégis mindig lesz valahogy HIMARS, Bradley, Patriot, NASAMS, stb. Pzh, Paladin, Leopard,stb.

Szóval, ha szerinted én nem veszek figyelembe sok mindent, akkor hallgatlak, vajon mit kellett volna figyelembe vennem, ha mégiscsak nekünk lett igazunk.

Ismét nem fagyunk meg:


Adjál hozzá valamit Te is a témához.
;)

Új esztendő, régi nafos miki.
Nem működik a trükköd miki. Saját elképzelésedet, mint tényeket leírod, ugyanazokat a hagymázas marhaságokat másfél éve. erre sokszor és sokan felhívták a figyelmedet, de falra hányt borsó.
Az, hogy neked az ukránok szimpatikusak ebben a háborúban, az a te dolgod.
De ezt a szemérmetlen, iszonyatos mennyiségben tolt, másokat hülyének néző erőszakos propagandát fejezd be kérlek.

Mire kérsz? Könyörögsz....
:D
Hogy ne írjam le a véleményem?
Miért? Zavar, hogy igazam van, ti meg rendszeresen pofára estek?

Ne alázd meg magad még jobban!
:)
Mi az a NAFO?...
NATO, annak vagyunk tagjai. Arról hablatyolsz?
:)
A tények, a számok, miért propaganda neked? Mert zavarja az ábrándozásodat?
Hahó, ébredj!
Másfél éve nekem van igazam, Putyin nem tudja legyőzni a "gyenge, nem létező, összeomlott, sose volt" Ukrajnát!

Másfél éve a pisitócsába ülve csapkodjátok egymás tenyerét, hogy "mindjárt győz az orosz, biztos mindjárt összeomlik az ukrán..., megígérték, mindenhol azt írják..., minden nap fényes gyozelmeink vannak a csatatéren, .. biztos feladja a világ...., elfogy a pénz, a kedv, ... akkor a lőszer."
" Majd Irán..., majd a Pufi segít...., akkor majd biztos a BRICS....."
Dehogy segít...
:D
Hogy mondtad? "hagymázas marhaságok"?....
Igen, azok. A bukott orosz propaganda hagymázas marhaságai. Amit te elhittél.
:)

Mondtam....
Ne itassátok!
:D

Lécci ne etessétek a dísznövényeket,csak tematizálják a topikot,megint a topik harmada csak a fasságaikról szól,meg az azokra adott teljesen felesleges válaszokból.
Abszolúte semmilyen tényt,vagy hírt,információt nem vesznek figyelembe,teljesen felesleges nekik 887x-re is leírni ugyanazt.
De tényleg.
Nekem olybá tűnik,hogy usánka bedobta a gyeplőt a lovak közé,már nekik is az a legjobb,ha az Oroszok viszik az egészet,nem lesz rá gondjuk,lőjjék csak szét az Oroszok,amit akarnak,úgyis nekik kell majd újjáépíteni.
Megrendítő a kedves nyugat képmutatása,érdektelensége az ukrán emberek élete iránt,simán kipusztíttatják őket az utolsó gyerekig,aggastyánig,a köpedék nackók a helyükön,a záróalakulatok a helyükön,a felső katonai,politikai vezetés a helyén,show must go on,amíg jön az ellopható pénz,adig háborúznia kell a pórnépnek.
Katasztrófa.

Javaslom, ne csak az orosz felületeken böngésszetek.
Katasztrofális veszteségei vannak naponta Putyinnak a harctéren. Nem teszek be ide videókat, mert az orosz (18+) veszteségeket nem engedik a modik bemutatni, de ettől még azok léteznek.
 

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
167
1 112
93
Azokat a bizonyos nyugati értékeket egyszer felsorolhatna valami bennfentes politikus, mert így hirtelen csak az LMBTQ, BLM, Bandera és egyéb agyonrajongott kollégái, no meg a migransok, a politikai teszetoszasag, és a korrupció jut eszembe hirtelen.
Segítek még! A nyugat liberalizált szabályozása a kábítószer fogyasztás kapcsán... Kanadában, Torontóban például annyira elszállt a helyzet, hogy sok közpark tele van ott sátorozó fogyasztókkal és a rendőr már a heroinistával is csak annyira foglalkozik, hogy figyelmezteti, nehogy túllője magát, mert akkor jöhetnek halottszemlére, stb. Míg a munkás és más dolgos emberek a belüket kidolgozzák a tisztes megélhetésért, addig a sok drogost - mikor a lakosság már panaszkodik a parkok állapota miatt - az állam pénzén szállodákba költöztetik! Remélem az ilyen és hasonló hülyeségekbe előbb-utóbb belefárad a fejlett nyugati demokráciák társadalma és gazdasága. Az idiotizmus nem ismer határokat! Egyre több életképtelen, haszontalan embert termelnek és tartanak el, miközben a produktív lakosság létszáma csökken és terheik nőnek.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 821
14 495
113
Csak Győrig mentek a románok.
Azt már nem az I.Vh számlájára kellene írni mert az 1918 november 11-én befejeződött, az egy más narratíva..

Kun (Klein) Béla kevésbé sikeres 1919-es működésének következményének tekinthetjük, hogy ész nélkül, a háború egyik nyertesét az Antant által támogatott Romániát megtámadta.. Nagyapám a szolnoki csatában esett román fogságba.

"Kun" Béla nem állt le, szökése után az "áldásos" tevékenységét a Krimen folytatta mint az ottani szovjet vezetője (lényegében mint egy kormányzó) és 2 év alatt mintegy 60 000 krimi lakost mészároltatott le.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 958
21 764
113
Csak Győrig mentek a románok.
GraTulálok…Könnyített töri óra retardáltaknak:
-Első világháború vége 1918 november 11.
-1918. december 1, az erdélyi szőröstalpúak kikiáltják a csatlakozást Romániához
1919. január 22, a Román csapatok a demarkációs vonalig terjedő összes területet megszállják Erdélyben.
-1919. április 15, Kun Béci elbassza.
-1919. április 16-18, a románok is megkezdik a támadást.
A többi házi feladat…
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Nagyon sok dolog van amihez nagyon jól, és szakmai szintén szól hozzá. Az, hogy a stílusa ilyen, az meg vagy tetszik, vagy nem . Valóban túl sokáig köti az ebet a karróhoz. Ebben lehet az ukránokra hasonlít. Amúgy meg ez nem egy irodalmi meg szivárványszoknyás topik ahol egymás lelkét kell pátyolgatni.
Topic témája:
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket,

Ő saját elmondása szerint is narratívát terjeszteni jár ide, semmi másért (ahol ezt leírta érdekes módon pár órán belül törölték...), itt a hozzászólásainak 90%-a terelés, "forumsliding", a maradék 10% pedig hergelés. Többi topic-ban elolvasom amiket ír, sokszor kifejezetten érdekes dolgokat is, de nekem mint egyszeri civilnek az jön le, hogy ő egy olvasott szakbarbár semmi több (akiktől saját szakmámban agyvérzést kapok), ami különösen szembetűnő olyan valódi hozzáértők mellett, mint Krisss, Mark1993, ozymandias, angelsoul, ogretankHU... (mindenki a saját térfelén), sokszor még fip7-nél is több szakmaiságot vélek felfedezni, mint nála, ami nem kis szó ( o_O ).
Ennél több karaktert nem szándékozok pazarolni erre a senkire.


Patriot vs szárnyas mosógép
Selejtes BUK

Furán füstöl az a leopard (nem tudom miért kell azt az egy találatot 16 szögből bemutatni szarráfilterezve)


új copium, a nyugat elárulta ukrajnát. Mondjuk ebben van igazság, csak 10 évvel ezelőtt tették ezt.
U39tnbi.png





Állítólag 2024 mérlege eddig:
8 daggers were fired, all hit targets and destroyed the Patriot air defense system, a buried warehouse with AtacMS missiles, a buried command post of the Armed Forces of Ukraine. According to some reports, and the Turks confirm them, 9 generals were killed, one of them is Zaluzhny's deputy.

In the Kharkiv region, two installations of the Iris T air defense system, 4 ZAK Gepard, two command centers and about 65 officers were destroyed. It is reported about the arrival at the location of the mercenaries.

In addition to the Patriot air defense system, 4 command centers and two hotels with mercenaries from Sweden, Denmark, Lithuania and Estonia were destroyed in the Kiev region. More than 78 people were killed, and about 1,000 missiles for Iris T and NASAMS were destroyed in the Goloseevsky district of Kiev.
A warehouse with Storm Shadow missiles was destroyed in Krapivnitsky. More than 25 missiles. Plus two SU-24 and Rembase aircraft.

In Odessa, it is impossible to count the losses of the VSUK in BC, fuel and lubricants. 4 active employees of the BND and 7 officers of the Czech Armed Forces were killed. 2 French-made radars were destroyed.

Thousands of enemy UAVs have been destroyed in the Kiev, Sumy and Kharkiv regions. 23 workshops for their assembly were destroyed, some together with the staff.

More than 45 houses of civilians were damaged by Ukrainian air defense missiles. Due to the installation of SAM and missile defense systems in the center of residential areas of Kiev, 2/3 of the anti-missiles hit high-rise buildings and civilian infrastructure.
In addition, by shooting down our missiles and UAVs in close proximity to the city, where air defense/missile defense clusters are located, the warheads of missiles and drones fell on the city and detonated.

Three warehouses and a storage hangar for anti-ship missiles and Harpoon installations were destroyed in Odessa.The destruction of a huge number of command posts with British and Polish military is reported.


Állítólag törökök megtagadták a bongok által ukrajnának adományozott aknaszedő hajók áthaladását a Boszporuszon.


ukránok megint megpróbálkoztak egy terrortámadással
vD3MEz1.png
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 900
65 780
113
Valami kóbor görög üzletember közben a helyszínen lecsekkolta Kijevben hogy bizony minden orosz rakéta pontosan eltalalta a katonai célpontot.
Nemottek le ezek semmit sem tehát, xart se ér a Nato legvedelem.
Klicsko egyre jobban őszül ahogy Kijev egyre jobban hasonlít Mariupolra, Bahmutra. Víz, net, áram ellátás nem mindenhol van a városban.


Kijev romokban.

Kindzsal kikockazva.

Halakra vadásznak a Nasamsok meg Patriotok.

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 028
83 169
113
Szóval én se engedném be ezt a médiumot a kormányinfóra! A hír igaz, de:
1) Porosenko birtokában magyar állampapírok voltak.
2) Ennek kamatait és az állampapírok eladása utáni összeget utalták el Porosenkónak.
3) Ez a vagyonbevallásában pontosan szerepel, de gyanút kell széthinteni, hogy itt valami titkos és törvénytelen dolog történt.
Ugyan a Telex több nap után ezt is megírta, de addig keringett ez a negyedinformáció a FOS médiában.
:)

A töriórából kimaradt:
1918 decembere: Mackensen tábornagyot a magyar kormány internálja Fóton. Hadseregét leszerelik.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 872
9 848
113
Megtennéd, hogy felsorolod azokat az európai országokat akik háborúban állnalk? Mert folyton elő jön ez a hülyeség, csak nem értem az okát.
Fikázod az oroszok teljesítményét. Oké rendben van, de ha már fikázod, akkor mérjed már valamihez hozzá!
Ha azt mondod, szarok az oroszok, akkor nyilván tudsz mondani olyat aki jobban csinálná, igaz?
Ha meg nem tudsz, akkor mire fel állítod, hogy szarok?
Még egyszerübben, hogy te is megértsd: Ha nem tudsz olyan európai államot mondani, amelyik jobban haladna az ukránok ellenében, akkor kijelenthetjük, hogy Európában az oroszok a legjobbak. És ennek baromira nincs köze ahhoz, hogy ki háborúzik és ki nem!
De ki lehet , csak te nem értesz hozzá.
Létezik olyan, hogy hadászati és taktikai szint. Az ukrán ellentámadás, Bahmut vagy Avdiivka hadaszati támadó műveletek míg a front döntő részén csak harcászati szinten folyik a háború. A terület elfoglalás pedig hadaszati műveletek eredményei. Taktikai szinten is van természetesen területszerzés és terület vesztés, de az csak lokális. Például elfoglalom azt a dombot szemben 200 méterre, vagy feladok egy mezőt, mert nem harcászatilag érdektelen stb.
Értem én, hogy a kis könyveidben ezek ilyen szépen le vannak írva, de a valóság ezzel szemben az, hogy az 1000km-nél is hosszab fronton csak egy-két pár kilóméteres szakaszon történt támadó művelet, míg a többi 100km-ekben mérhető szakaszokon pedig nem volt ilyen vagy csak szórványos adok kapok volt, vagy inkább ukrán próbálkozások voltak. Bármennyire is megfogsz ezen lepődni, de a nagy többséget , bele értve az orosz és ukrán katonákat is, akik az árkokban fagyoskodnak, baromira nem érdekli, hogy te és a kollégáid mit neveznek hadászati műveletnek vagy harcászati szintnek itthon, a meleg kuckóban, a vasalt egyenruhát simizgetve. Az újságírókat meg pláne nem érdekli.
Amit a nagyérdemű látott 2023-ban: "Oltári nagy ukrán ellentámadás van kéremszépen. Megindulunk és bezavarjuk az oroszokat az Azovi tengerbe!" Ezt nem én találtam ki, hanem ezt kommunikálták az ukránok és a nyugati sajtó is! Viszont mint látjuk, ebből nem lett semmi sem megvalósítva (pedig Rácz András mennyire igérte), hát nem csoda, ha a másik oldal kihasználja ezt és ráolvassa az ukránokra és a nyugatra.
Már bocs, de ez nagyon gyenge érvelés. Az ukrán támadás az támadás, az orosz az nem, mert csak az arcvonal kis részén támad.
:confused:
Miért magyarázod így félre? Hogy úgy tűnjön, az egyik eredménye szar, a másik meg nem? o_O
Az orosz annyira nem áll győzelemre, hogy elvesztette Herszont, Harkovot és Kijev környékét!
Ehhez nézd a 283 km2-t!!!

Ja, úgy már nem tűnik dicsőséges győzelemnek az utóbbi másfél év teljesítménye!

Na ezért éltek álomvilágban. A vágyaitok szerint válogatva az adatok között magyarázzátok a dolgokat, figyelmen kívül hagyjátok a nem tetsző tényeket.

Az orosz haderő egy év alatt Bahmutot és Marinkat tudta elfoglalni. Előtte még elvesztette az eredetileg megszállt terület harmadát, felét. Akkor győzelemre áll?
:eek:
Én azt írtam, hogy lássuk az összehasonlítási alapot! Lássuk, ki csinálná jobban! Szerintem ez nem olyan nehezen értelmezhető kérés!
Olyat meg én nem mondtam, hogy az támadás, nem támadás. Az is támadás ugyanúgy, mint az ukrán.
Amit én állítottam, az az, hogy az ukránoknak volt egy nagyon világos és a világsajtóban szétkürtölt célja, aminek eléréséhez lett volna az eszköz a nagy tavaszi ellenoffenzíva, amit a modern nyugati harceszközökkel fognak végrehajtani.
A hangsúly a szétkürtölésen van!
Dicsőséges győzelem...
Ez csak a hollywoodi meséken szocializálódott embereket érdekli, senki mást. A győzelem az győzelem akkor is, ha az első menetben kicsapod az ellenfeled és akkor is ha 12 véres menet után a te kezedet emelik a magasba. A bunyóban, az igazi bunyóban kap pofont mindkét fél. A végén kiderül, ki marad állva.
Nekem nincsenek álmaim meg vágyaim ezzel a háborúval kapcsolatban, talán csak annyi, hogy ne kelljen már nekem szívnom azért , mert két olyan állam üti egymást, akik se nem EU , se nem NATO tagok.

Hogy ki áll győzelemre?
Talán nézd meg, hogy hogy élnek az emberek Oo.-ban és hogy Ukrajnában. Rengeteg videó elérhető az orosz életről akár magyar nyelven is. Érdemes megnézni őket. Nem tűnnek veszteseknek.