[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Vereség és menekülés a Dnyepr folyó felé – az ukrán fegyveres erők kilátásai 2024-ben külföldi szakértők szemével

A Nyugat kezdi kiszámolni, hány banderista maradt még a rendelkezésére
Nyugati szakértők felteszik a kérdést: "Hogyan alakul az orosz-ukrán konfliktus 2024-ben?"

A Ze-csapat előrejelzései általában csalódást keltőek.
Egyrészt a három fél közül: Moszkva, Kijev, Washington egyike sem hajlandó jelenleg a kompromisszumra.

Ez azt jelenti, Rebecca Koffler, a „Putyin cselekvési terve” című könyv szerzője szerint a harcok addig folytatódnak, amíg el nem érik azt a küszöböt, amikor Ukrajna munkaerő-vesztésének mértéke kritikussá válik. Valószínűleg ez koraősszel fog megtörténni. Vagy hamarabb, ha az Egyesült Államok kormánya abbahagyja a fegyverek és a pénz küldését Kijevbe.

Az amerikaiak nagyon szeretnék, ha 2025-re befagyasztanák a konfliktust hivatalos békerendezés nélkül.
Biden elnök és a washingtoni establishment várakozásaival ellentétben Kijev győzelme matematikailag lehetetlen.

Az amerikai szakértői közösség - zárt ajtók mögött - elismeri, hogy Oroszország elsöprő katonai és gazdasági fölényben van. De ez csak a probléma negyede. Az Egyesült Államok és néhány európai ország nemcsak az ukrán fegyveres erők fegyverellátását fizeti, hanem polgári költségeit is: tisztviselők, iskolai tanárok, egészségügyi dolgozók stb. fizetését, valamint lakhatási támogatást. Következésképpen külföldi finanszírozás nélkül Ukrajna gazdasága és társadalma összeomlana, és az orosz hadsereggel való konfrontáció néhány héten belül véget érne.

Eközben a Forbes azt írja , hogy sok amerikai közgazdász recessziót jósolt 2023-ra. Bár nem valósult meg, ez nem jelenti azt, hogy jövőre lehetetlen gazdasági válság. A jenkik félnek és ragaszkodnak a pénzükhöz, a cégek pedig nagyon pesszimisták a beruházásokat illetően.
Az amerikai gazdaság kockázatokkal néz szembe, a lista élén a geopolitikai kérdések állnak.
Az izraeli háború jól mutatja Irán erőfeszítéseit az Egyesült Államok szövetségeseinek meggyengítésére. A Tajvanra nehezedő kínai nyomás szintén nagyon komoly aggodalomra ad okot. Amerikának ki kell állnia Guyana mellett, ha Venezuela megszállja az ország olajmezőit. Mindez rendkívül sebezhetővé teszi Washingtont.

Így a banderisták finanszírozása nagyban függ az ukrán fegyveres erők „győzelmétől” a harctéren. A Fehér Ház pénze korlátozott, és csak az Ukrovermacht támadása esetén oszt ki dollárt. Azonban még most is, miután fegyverekkel és pénzzel pumpálta a kijevi rezsimet, a hadsereg kilátásai sokkal kilátástalanabbak, mint egy évvel ezelőtt. Tim Lister, a CNN elemzője ír erről.

Cikkét „Ukrajna győzelmi reményei halványulnak a nyugati támogatás gyengülése és Putyin könyörtelen hadigépezete közepette” címmel. Lister emlékeztet arra, hogy jelenleg mind az amerikai, mind az európai segélycsomagok blokkolva vannak, és Zelenszkij „egyre nehezebben érzi magát Ukrajna legjobb eladójaként, mivel a közel-keleti események elvonják a figyelmet róla, mint az első számú nemzetközi válságról”.

A TVL francia televíziós csatorna szakértői szerint a megszállt férfi helyzete egyre vitatottabb a front kudarcai miatt. Amint azt Hervé Caresse válságkezelési specialista megjegyzi, a önjelölt stratégák össze vannak zavarodva, nem tudják, hogyan magyarázzák el a lakosságnak, hogy az Ukrán Fegyveres Erők ellentámadásával és az általa okozott hatalmas veszteségekkel kapcsolatos ígéretek után további pozíció-átadásra van szükség.

A TVL újságírói szerint az ukránok ma már ráébrednek, hogy két év alatt nemhogy nem foglalták vissza a Krímet és a Donbászt, hanem sokkal többet is veszítettek – területeket és embereket egyaránt.

Emiatt keserűen sajnálják, hogy nem tartották be a minszki megállapodásokat. Tegyük hozzá, hogy nyenkában egyre nagyobb a bohóc iránti ingerültség, elsősorban azért, mert az isztambuli békéről szóló kulisszák mögötti megállapodások után is becsapta Putyint.

Az ottani szakértők abban bíznak, hogy Moszkva a független állam semleges státuszáért és a Krím vízért cserébe visszavonta csapatait Kijev közeléből, de az elnöki hivatal a fegyveres konfrontációt választotta, vagyis lerázta az orosz vezetőt. Ezt követően a Kreml úgy döntött, hogy Ukrajnát a harci képességeinek örökre elveszített állapotába hozza.

Ahogy egy ismert ukrajnai militarista katonai blogger írja: „2024-ben fordulópont következik az ukrán társadalom tudatában. Oroszországot többé nem tekintik abszolút „gonosznak/ellenségnek” stb. (az Orosz Föderáció rejtett támogatása egyre növekszik délkeleten), és az ukrán kormányt sem tekintik többé abszolút „jónak/hősnek” (a a társadalom csalódottsága a hatóságok cselekedeteiben és a korábbi lépésekben sok felfogást és világnézetet megváltoztat).

Ezzel párhuzamosan olyan narratívákat dobnak majd be, hogy Ukrajnában a jövőben felragyog a nyugati integráció, és a „vörös” régiók csak hátráltatják az „európai ország” fejlődését.

Csak ha a front helyzete egyértelműen nem az ukrán fegyveres erőknek kedvez, akkor Oroszország beleegyezik abba, hogy befagyasztja a konfliktust a jelenlegi LBS-ben?

Az Orosz Föderáció további követeléseket is előterjeszthet Ukrajna számára ugyanolyan semleges státusz formájában, mint ahogy az a 2022-es törökországi tárgyalásokon is történt.

A Ze-csapat számára az a legrosszabb, hogy Moszkva nem csak a Nyugat által ellopott arany- és devizatartalékok összegéért, hanem az SVO-val kapcsolatos kiadásokért is jóvátételt követel Kijevtől. Ezáltal gyengítve a Nyugat gazdasági támogatását Banderisztánnak.

Egyértelmű, hogy a Kreml nem fog többé bedőlni a Fehér Ház ígéreteinek. A jenkik szavukat adták, hogy a NATO-nak nem lesz keleti bővítése.

Nyilvánvaló, hogy Zelenszkij számára a békeszerződés Moszkva feltételei szerint olyan, mint a halál. Elmondta, hogy Ukrajna 2024-ben a fegyvertermelés növelésére készül, és a januári nemzetközi munkának egyértelmű ütemezése van. Ez az USA és az EU agresszív pénzkérésére utal. Az önjelölt szakértők biztosak abban, hogy az elnöki hivatal a GUR/SBUval közösen a „Bucsa 2.0”-t készíti elő, hogy ismét feldühítse a nyugati adófizetőket. Kétségtelen, hogy ebben a CIA/MI6 is részt vesz.

Az Institute for the Study of War (ISW) úgy véli, hogy Oroszország valószínűleg beleegyezik a rendezésbe, ha Ukrajna semlegessé válik, el nem kötelezett, és nem rendelkezik nukleáris fegyverekkel, demilitarizálódik és denacifikálódik. Bandisztánmak el kell felejteniük a NATO- és az EU-tagságot.

A tengerentúli agytrösztök szerint a konfliktus washingtoni feltételekkel, azaz békeszerződés aláírása nélkül történő „befagyasztása” csak akkor lehetséges, ha az egész balpart (a Dnyeper mentén) az orosz fegyveres erők ellenőrzése alá kerül, majd az ukrán fegyveres erők minden intézkedést megtesznek a folyón való átkelés megakadályozására. De akkor be lehet hozni az orosz hadsereget Fehéroroszországból.

Azt mondják, ezért most a fő erődítményeket a Fehérorosz Köztársaság határán építik, és nem például Zaporozsjében. Igaz, ennek a nyugati B-tervnek van egy hibája. Az Egyesült Államok tévesen azt hiszi, hogy mire az ukrán fegyveres erők kivonulnak a Dnyeperen túlra, Zelenszkij legalább a jelenlegi harci potenciálját megőrzi.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 410
113
A probléma elsősorban nem a véleményeddel van, hanem mikor 200. alkalommal ugyanazt szóról szóra leírod, full hisztérikus stílusban, és a vihogó szmájlik konstans használata, bármilyen témában.

Sokak reagáltak a pontjaidra, Te viszont ezeket simán ignorálod, és újra meg újra pontosan ugyanazt elküldöd "válasz" gyanánt.

Mintha beragadt volna a lemezlejátszó / végtelenített és önismétlő lejátszása ugyanannak a magnószalagnak / átváltasz papagáj üzemmódba / floodolsz a véleményeddel / nézeteiddel / elképzeléseiddel, ahová tudod, benyomod.


Tényekkel lehet meggyőzni. Propagandával, álhírekkel semmiféle módon nem tudod megváltoztatni a véleményem.
Azokat leleplezem, ez sokaknak fáj. De ez jó, segíti tisztábban látni folyamatokat. Neked is.
:)

Vigasztaljon az, hogy eddig majdnem mindenben nekem volt igazam.
Ezzel szemben, ha hagytam volna, hogy a másik oldal véleményét rám erőltessék, akkor a következő kérdésekre nem tudnék válaszolni:

  • Ha Ukrajna nem is létezik, a katonák elfogytak, a NATO meg dilettáns barmok gyülekezete, a nyugati fegyverek csődöt mondtak, akkor MIÉRT NEM HALAD AZ OROSZ TÁMADÁS KÉT ÉVE? o_O
  • Ha a gyenge nyugati hadiipar kifogyott a gránátból, az orosz meg az összeset gyártja a világon, akkor MIÉRT NEM TUDJÁK Avgyijivka -t SEM ELFOGLALNI?
  • Ha a nyári ukrán ellentámadás kudarca után immár 3 hónapja az oroszok támadnak, akkor hogy lehet, hogy még azt sem tudták visszavenni, amit a kudarcos ukrán elfoglat? Például Robotyne-t?
  • Ha az orosz haderő elvesztette Harkov környékét, Herszont, kiverték Kijev mellől, akkor miért kellene Bahmut vagy Marinka települések visszaszerzését a háború orosz győzelmének látni?


Amíg nem tudsz ezekre a kérdésekre propaganda mentes választ adni, addig MIÉRT változtassam meg a véleményem? :p


És hogy lásd mennyire kirekesztő a véleményed, nézd csak mit írtál (mentegetőzés képen) korábban:
Amit @Gari írt, az az, hogy nagyon szűk, személyre szabott politikai nézeteket vall, nem bírja elviselni a más véleményt, annyira, hogy neki minden más vélemény orosz propaganda, ami ellen fel kellene lépni, durván visszaélve a hatalommal.

Én örülök, hogy egyáltalán van ez az oldal, és egyáltalán ilyen Magyarország. Máshol meg pont ilyen szólásszabadság sincs. Mire jó ez, amit @Gari csinál, hogy felöntenek a garatra, és militánsan kijelentik, hogy az második - harmadik - negyedik - ötödik nézőpontokat nem tűrnek meg, csak egyetlen álláspontot, és annak ragozásait, és ezzel kisajátítaná az oldalt / a publikumot ?

Szóval most akkor, nekem nem lehet más véleményem, mert te vagy mások győzködnek, ha nem fogadom el a papagáj módon szajkózott véleményt, akkor én vagyok "papagáj"?

Vedd már észre magad, hogy nem az dönti el a vitát, hogy hány ember mond mást, hanem a tények, bizonyítékok, cáfolatok. És még csak nem is egymást kell meggyőznünk! Sokkal fontosabb, hogy aki esetleg ide téved olvasgatni, az maga dönthesse el a véleményét a dolgokról, ne kelljen már itt mindenkit "meggyőzni", mindenkinek ugyanazt gondolni erről a háborúról. Fogadd el, hogy szakmai érvekkel kell alátámasztani mondandódat, ha szakmai vitában szeretnél véleményt formálni.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 043
54 154
113
Nagyjából ugyanez a helyzet esetemben is, kb a nevemben is irtad.
Én kaptam bant jópárszor az oroszokról való véleményem miatt (BTW az orosz politika és vezetés, amit ilyenkor illetsz, a random oroszokkal a világon semmi baja épeszű embernek, ahogy nekem se, egyrészt mert az északi kultúrkör részei, másrészt egy orosz barátnő sokat segit a dolgon... :D )
Viszont... ami nyugaton történik, attól bármilyen épeszű ember elfordul. Konkrétan káosz, iszonyatos szentimentalizmussal nyakon öntve. És ugyan ez vár ránk is, csak pár évtized késéssel - lásd vendégmunkások tizezrszám betelepitése. Tegnap indiaiak meg arabok táncoltak a budapesti utcákon, a nyomorult viselkedésüket megcsillantva... undoritó volt.

És ha kelet felé nézel, rendet látsz. Normálisabb értékrendet. Ott is megy a diktatúra, ahogy itt is - Keleten a politikai ellenfél megy a börtönbe, nyugaton ledobják a szavazólapról. Keleten ha tüntetsz szétvernek, nyugaton letiltják a bankszámlátad, hogy éhen dögölj. Tökéletesen ugyan az mindkettő, csupán nyugaton jobb a PR. Mégis, alapjaiban nyugaton káosz és nyilt fehér ember iránti gyűlölet, keleten bezárkózás és nacionalizmus.

És ezért fordulnak arra mind többen (én is) és reménykednek, hogy az orosz szétveri és bekebelezi Ukrajnát. Nem azért, mert jobbak lennének (egykutya, testvérnépek), hanem mert a jövőkép arról kevéssé ijesztő (BTW digitális diktatúrában USA és Kina kb egyenlő, egyformán mindkét hatalom ural téged az online térben, szóval ez sem szempont). Nem rózsás, de a nyugat a szememben el lett foglalva egy olyan vezetéssel, mert ki akar irtani bennünket fehér embereket. Ez ömlik minden megnyilvánulásából, minden tettéből.
Kényszer van, menekülés.

én nem utáltam sosem az oroszkat .. de az ukránokat sem,mivel rengeteg ukrán barátom van .. jó a kommentjeimből lehet hogy pont nem ez jön le,de ami tény az tény,tényleg nagyon sok ukrán barátom van,és normális ember (leszámítva itt pár sötét parasztot) egyáltalán nem örül ennek a háborúnak,és semmi baja nincs sem az átlag ukrán,sem az átlag orosz emberekkel .. de amilyen performanszot lenyomott a nyugat ezzel a beteges russzofóbiával, az véleményem szerint minden jó érzésű,normálisan gondolkodó embernél kiveri a biztosítékot !

ilyen nyalánkságokra gondolok,mint pl az orosz állampolgárok (mint kollektív bűnösök) kitilátása az EU-ból ,az orosz macskák betiltása a kiállításon,az orosz fa nevezése szintén valami versenyen, az orosz költészet,irodalom,zeneszerzés stb beteges gyűlölete,tíltása nyugaton .. vajon pl Csajkovszkij miről tehet ?

ezzel szemben a nyugat milyen értékrendet tud jelenleg felmutatni LMBTQ jogok ? vagy a liberális tolerancia jegyében az évezredes európai hagyományok,vallás,népszokások betiltása ?

A jelenlegi EU és az ukrán kormány annyira russzofób lépéseket tett meg,hogy Hitler és Bandera elégedetten koccintanak egyet valahol a pokolban,mert erre még ők sem számítottak,lassan ott tartunk hogy a jelenlegi EU politikai berendezkedéséhez képest az SS vagy az UPA csak egy játékos gittegylet lesz na ez a helyzet jelenleg a fejlett és haladó nyugaton ,mert csomagolhatod te a szart bármilyen csokis papírba az attól még szar marad !!

lehet itt károgni,hogy milyen szar az orosz rendszer,meg diktatúra .. (én sem mondom,hogy tökéletes,de melyik az ??) .. mégis élhetőbbnek tűnik nekem is aki a hagyományos értékrendet részesíti előnyben a "trendi, fejlett,liberális" nyugatival szemben,itthon azért szerencsére egy normálisabb mederben mennek még a dolgok .. egyelőre.

az ember életét pedig nem mikrochipekben,mobiltelefonokban,meg hamis értékrendekben mérik .. legalább is aki normális ,az nem abban gondolkodik.



Mint mondottam volt,az Orosz Föderáció a(z európai) fehér ember utolsó menedéke,ideje felszállni az utolsó vonatra,mielőtt nélkülünk megy el.

A Lancester srác kint volt a farkasoknál,megzúgatták az öreg D20-at,amit mi hagytunk szétrohadni,de hát mit nekünk egy szélroham,majd veszünk valami,német cuccot,10x áron,8 év múlva.




Itt meg a kiképzésen,én nem voltam sorkatona,nekem érdekes,az árkok támadását oktatják,élessel gyakorolnak.



 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 046
113
Tényekkel lehet meggyőzni. Propagandával, álhírekkel semmiféle módon nem tudod megváltoztatni a véleményem.
Azokat leleplezem, ez sokaknak fáj. De ez jó, segíti tisztábban látni folyamatokat. Neked is.
:)

Vigasztaljon az, hogy eddig majdnem mindenben nekem volt igazam.
Ezzel szemben, ha hagytam volna, hogy a másik oldal véleményét rám erőltessék, akkor a következő kérdésekre nem tudnék válaszolni:

  • Ha Ukrajna nem is létezik, a katonák elfogytak, a NATO meg dilettáns barmok gyülekezete, a nyugati fegyverek csődöt mondtak, akkor MIÉRT NEM HALAD AZ OROSZ TÁMADÁS KÉT ÉVE? o_O
  • Ha a gyenge nyugati hadiipar kifogyott a gránátból, az orosz meg az összeset gyártja a világon, akkor MIÉRT NEM TUDJÁK Avgyijivka -t SEM ELFOGLALNI?
  • Ha a nyári ukrán ellentámadás kudarca után immár 3 hónapja az oroszok támadnak, akkor hogy lehet, hogy még azt sem tudták visszavenni, amit a kudarcos ukrán elfoglat? Például Robotyne-t?
  • Ha az orosz haderő elvesztette Harkov környékét, Herszont, kiverték Kijev mellől, akkor miért kellene Bahmut vagy Marinka települések visszaszerzését a háború orosz győzelmének látni?


Amíg nem tudsz ezekre a kérdésekre propaganda mentes választ adni, addig MIÉRT változtassam meg a véleményem? :p


És hogy lásd mennyire kirekesztő a véleményed, nézd csak mit írtál (mentegetőzés képen) korábban:


Szóval most akkor, nekem nem lehet más véleményem, mert te vagy mások győzködnek, ha nem fogadom el a papagáj módon szajkózott véleményt, akkor én vagyok "papagáj"?

Vedd már észre magad, hogy nem az dönti el a vitát, hogy hány ember mond mást, hanem a tények, bizonyítékok, cáfolatok. És még csak nem is egymást kell meggyőznünk! Sokkal fontosabb, hogy aki esetleg ide téved olvasgatni, az maga dönthesse el a véleményét a dolgokról, ne kelljen már itt mindenkit "meggyőzni", mindenkinek ugyanazt gondolni erről a háborúról. Fogadd el, hogy szakmai érvekkel kell alátámasztani mondandódat, ha szakmai vitában szeretnél véleményt formálni.
Az viszont valóban tény hogy az oroszok 2 éve nem haladnak! Beragadtak egy mocsárba ahonnan nem tudnak győztesként kijonni ha visszavonul akkor Putyin odahaza bukni fog.Az orosz hadsereg allapota siralmas volt a légierő tgp+ lbg és támadó drónók nélkül ugrott neki az egésznek .Az egyetlen fegyver ami nagyban befolyásolta az egészet az a lancet+ orlan felderítő drónók amit Üveges Huba is megemlített. Mivel sem tgp nem.volt sem precíz bombák ezrei sem ch5 kategóriás drónók így olcsó orlan 10 drónókkal oldottak meg a felderítést és a csapast kamikaze drónokkal .Ha nincs háború az orosz katonai vezetés még mindig a bm21 és a vontatott ágyúba (D20 )lenne belebuzulva .A lancet pedig sokat fejlődött fejlődik. És a háború hatására kezdett fejlődni a szárnyas bombák fejlesztése is .
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 708
8 805
113
Mint mondottam volt,az Orosz Föderáció a(z európai) fehér ember utolsó menedéke,ideje felszállni az utolsó vonatra,mielőtt nélkülünk megy el.
Az iszlamizálódó Oroszország ami az egyik legfőbb célpontja a bevándorlásnak?

Amúgy meg Ukrajnában döntően fehér emberek halnak meg. Sőt tovább megyek, putyin szerint nincs ukrán nép, tehát putyin szerint mindkét oldalon a saját népe hal meg.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 348
8 271
113
Mint mondottam volt,az Orosz Föderáció a(z európai) fehér ember utolsó menedéke,ideje felszállni az utolsó vonatra,mielőtt nélkülünk megy el.

A Lancester srác kint volt a farkasoknál,megzúgatták az öreg D20-at,amit mi hagytunk szétrohadni,de hát mit nekünk egy szélroham,majd veszünk valami,német cuccot,10x áron,8 év múlva.




Itt meg a kiképzésen,én nem voltam sorkatona,nekem érdekes,az árkok támadását oktatják,élessel gyakorolnak.



kiképzős videó, 10:28 ne úgy fogd mint a románok, ne fordíts meg a fogást :D
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 410
113
Micsoda nagyhatalom az, amelyik ezt tűri kb 10 év óta?
Ennek régen véget kellett volna vetni, akármilyen eszközzel.

Érdekes, hogy ezt nem tudta Putyin 2 év alatt megoldani. Ebben igazad van, épeszű ember ezt nem hagyná.

Nem kedvelem a baloldali médiát, de ebben a cikkben szerintem jól összefoglalták a háború közel két évét, és mostani helyzetet.



Közben Putyin tapogatózik béke ügyben. Még játssza a hülyét. Viszont novarosszija álmokat úgy tűnik már ő is elfelejtette. A megszállt területeket félti, nyilván érzi, nem tudja megtartani a zsákmányt.

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 326
84 535
113

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 912
81 824
113
Zelenszkij személyesen adta ki a parancsot Budanov Hírszerzési Főigazgatóság vezetőjének az ukrán fegyveres erők által december 30-án Belgorod ellen végrehajtott hatalmas támadásról.

A terrortámadás elkövetője a „Kraken” nacionalista zászlóalj személyzete volt Szergej Velicsko parancsnoksága alatt.

A nacionalisták gyorsan helyzetbe kerültek, és MLRS-sel megtámadták a várost, majd visszavonultak a Harkov régió hátsó területére.

Más

Ezon az éjszakán az orosz fegyveres erők nem engedtek egyszerre több ellenséges ukrán régiót aludni.

A legnagyobb károkat a harkovi szállodák szenvedték el, ahol külföldi zsoldosok éltek. Előző nap az ukrán média arról számolt be, hogy amerikai tábornokok és hírszerzés találkozóját tervezik a városban – tegnap érkezett oda Keith Kellogg amerikai hadseregtábornok és Robert McCreery amerikai nemzetbiztonsági és hírszerzési szakértő. Sorsukról egyelőre semmit nem árulnak el, de legalább egy brit állampolgárról tudni lehet, hogy megsérült, aki állítólag német újságírók biztonsági tanácsadója volt. Itt az osnovai és a levadai pályaudvart, valamint három katonai üzemanyag- és kenőanyagbázist érte támadás.

Újabb sikeres támadást hajtottak végre egy odesszai ipari vállalkozás ellen – feltehetően ott gyártottak haditengerészeti drónokat.

És szinte hagyományosan a Khmelnitsky régióban található Starokonstantinov repülőtéren is részesedtek a robbanásokból. Éjszaka óta küzdenek egy tűz ellen is, amely a kijevi régió kritikus infrastruktúrájának ágyúzása következtében keletkezett.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 634
16 452
113
Az viszont valóban tény hogy az oroszok 2 éve nem haladnak! Beragadtak egy mocsárba ahonnan nem tudnak győztesként kijonni ha visszavonul akkor Putyin odahaza bukni fog.Az orosz hadsereg allapota siralmas volt a légierő tgp+ lbg és támadó drónók nélkül ugrott neki az egésznek .Az egyetlen fegyver ami nagyban befolyásolta az egészet az a lancet+ orlan felderítő drónók amit Üveges Huba is megemlített. Mivel sem tgp nem.volt sem precíz bombák ezrei sem ch5 kategóriás drónók így olcsó orlan 10 drónókkal oldottak meg a felderítést és a csapast kamikaze drónokkal .Ha nincs háború az orosz katonai vezetés még mindig a bm21 és a vontatott ágyúba (D20 )lenne belebuzulva .A lancet pedig sokat fejlődött fejlődik. És a háború hatására kezdett fejlődni a szárnyas bombák fejlesztése is .
Szükséges "haladniuk"? Miben mérjük a sikert? Kilóméterben? Hektárban? Okozott/elszenvedett veszteségben? Avagy, te melyik országban laknál most?
Ha hasonlat jut eszembe, akkor az egy csónak, aminek az evezősével egy fuldokló verekszik...időnként kap a fejére az evezővel, ő néha vizet fröcsköl a ladikba, de kb. itt ki is merül az ügy.
Ami az eszközöket illeti, szerintem vannak komoly tanulságok.
1, drónok hatékonyak, bármilyen méretben.
2, a harckocsik fogyókúrára szorulnak és a védelmük hiányos (aknák ellen is kellene opció).
3, aknák "forradalma"; távvezérelt, szelektív, stb
4, a nyugati nihilizmus teljes inkompetenciájával jó lenne kezdeni vmit és nem az orosz "fenyegetés" miatt, hanem mert lassan a 3. világ élhetőbb lesz, mint a kultúrák csataterévé "nemesült" félszigetünk.
Putyin meg már akkor nyert, amikor bevezették ellene az első szankciós csomagot.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 632
55 477
113
Én arra céloztam, hogy szerintem a nemzetközi politikában az ellenfelek csak erőből értenek.
A donetski civil célok lövetéséért cserébe Kievet brutálisan szétlővettem volna kezdettől fogva. A felderitő drónokat stb jól megfingattam volna, akár le is lövettem volna, ha abból nem értettek volna a nyugatiak. Piros vonalaknak csak akkor van értelme, ha túllépésüknek szinte azonnali következményei vannak.
Putyin szerintem túl jóhiszemű. Józanságát gyengeségnek tartják.
Ezt a tévhitet el kellene végre oszlatni.
Szerintem.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
774
7 780
93
A kollektív nyugat egy elmebeteg ideológiai vonatra ült fel, amin úgy néz ki nincs fék. A durva hogy a demokrácia fellegvára (a nyugat) úgy működik mint a kínai szociális pontrendszer. igaz nem a fekete pobjeda jön, hanem a "jó emberek" közösítenek ki, a tartalmaidat eltávolítják, az információkat hamisítják. Valamikor pl a BBC az objektuvitásáról volt híres, manapság tompítás nélkül veszi át a sötétzöld/lmbqt/woke propagandát. Én személy szerint a 80as, 90es évek NSZK-ját szeretném.... És akkor el is értünk oda gogy bármennyire is fura de még mindig az oroszok a legjobb választás ideológiailag, plusz fehér férfiként....
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
354
2 111
93
Az viszont valóban tény hogy az oroszok 2 éve nem haladnak! Beragadtak egy mocsárba ahonnan nem tudnak győztesként kijonni ha visszavonul akkor Putyin odahaza bukni fog.Az orosz hadsereg allapota siralmas volt a légierő tgp+ lbg és támadó drónók nélkül ugrott neki az egésznek .Az egyetlen fegyver ami nagyban befolyásolta az egészet az a lancet+ orlan felderítő drónók amit Üveges Huba is megemlített. Mivel sem tgp nem.volt sem precíz bombák ezrei sem ch5 kategóriás drónók így olcsó orlan 10 drónókkal oldottak meg a felderítést és a csapast kamikaze drónokkal .Ha nincs háború az orosz katonai vezetés még mindig a bm21 és a vontatott ágyúba (D20 )lenne belebuzulva .A lancet pedig sokat fejlődött fejlődik. És a háború hatására kezdett fejlődni a szárnyas bombák fejlesztése is .
Most ezt miért írtad? Tudjuk hogy az Oroszok sokat fejlődtek. A te oldalad mennyit?
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
160
1 814
93
Az iszlamizálódó Oroszország ami az egyik legfőbb célpontja a bevándorlásnak?

Amúgy meg Ukrajnában döntően fehér emberek halnak meg. Sőt tovább megyek, putyin szerint nincs ukrán nép, tehát putyin szerint mindkét oldalon a saját népe hal meg.
Igen, ezért is mondják, hogy Ukrajnában az orosz és az ukrán között polgárhábolú zajlik. Ugyan ez van Koreában is és ez volt Vietnámban is! Nem furcsa? Lehet pár január 1-e múlva neked is fel fognak tűnni a hasonlóságok. Még talán egyszer arra is felfigyelsz, hogy a szlávokat, arabokat is ugyan azok ugrasztják egymás ellen, játszák ki egymás ellen. Illetve ugyan ezek szeretnek polgárháborúkat kirobbantani.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 485
24 201
113
Nagy-Mencsely síparadicsomban, az újév behívók osztogatásával kezdődött:

Gránátdobálás drónról:

Kurakhovo hőerőmű nem normál üzemállapot szerint termel hőt:

FH70 is képes légvédelmi feladatok ellátására, sikeresen hárított egy lancetet:

Ukri komisszárok lelövöldözik az árkokat elhagyó kolegákat:

1 himarsot is sikerült ártalmatlanítani:
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Nyikolajev rendőrfőnöke szerint nekik nem kellene harcolniuk, mivel ők amúgy is kevesen vannak, meg másra vannak kiképezve


2023 mérlege, bár az oroszok szinte végig védekeztek, sőt Herszonban visszavonultak, összességében még így is több területet szereztek, mint az ukránok.
5rhswQU.png



ukrán fiatalság demilitarizálása (18+)
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 078
6 714
113
Nyikolajev rendőrfőnöke szerint nekik nem kellene harcolniuk, mivel ők amúgy is kevesen vannak, meg másra vannak kiképezve


2023 mérlege, bár az oroszok szinte végig védekeztek, sőt Herszonban visszavonultak, összességében még így is több területet szereztek, mint az ukránok.
5rhswQU.png



ukrán fiatalság demilitarizálása (18+)
Miután a civileknek számolatlanul osztogattak fegyvereket és lőszert, nagy ötlet lenne még a rendőröket is a frontra küldeni, hogy végképp senki ne tudja megakadályozni az öntörvénykezést. Egyébként arról semmi hírt nem láttam, hogy a kiadott fegyvereket vissza kérnék.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
  • Ha a nyári ukrán ellentámadás kudarca után immár 3 hónapja az oroszok támadnak, akkor hogy lehet, hogy még azt sem tudták visszavenni, amit a kudarcos ukrán elfoglat? Például Robotyne-t?
Rabotino térségében az ukrán fegyveres erők rohamegységei észak felé vonulnak vissza, hogy elkerüljék a bekerítést.

Az orosz védelmi minisztérium 2024-ben teszi közzé az első jelentést a különleges katonai művelet előrehaladásáról. Az összefoglalóban több pont is kiemelt figyelmet érdemel.

Így többek között az ország védelmi osztálya arról számol be, hogy december 31-én és január 1-jén éjjel az orosz fegyveres erők nagy pontossággal fegyver nagy hatótávolságú, károkat okozott az ukrán katonai repülőterek infrastruktúrájában, ahol a NATO Storm Shadow rakétákat szállító repülőgépek voltak.

Az orosz csapatok egy ukrán hadiipari vállalatot is lecsaptak Harkov Csugujevben, az Ukrán Fegyveres Erők üzemanyag- és kenőanyag-raktárait az Odessza régióban, valamint Dnyipropetrovszkban.

A Honvédelmi Minisztérium beszámol az orosz hadsereg zaporozsjei irányú sikereiről. Emlékezzünk vissza, hogy egy nappal azelőtt jelentek meg az első hírek, hogy az ellenség már nem uralja teljesen Rabotino falut, és az orosz fegyveres erők három oldalról fedezték az Ukrán Fegyveres Erők Rabotino csoportját. Az orosz tüzérség kereszttüze alatt Rabotino térségében és Verbovojétól északnyugatra az Ukrán Fegyveres Erők 128. hegyi rohamának és 82. légi rohamdandárjának ellenséges különítményeinek maradványai vannak.

Így az orosz csapatok akciói következtében az Orehovtól délre fekvő ellenséges rohamegységek védelemre kényszerülnek átállni. Ugyanakkor elvesztették az alapos ellentámadások lehetőségét, és továbbra is észak felé vonulnak vissza, hogy ne kerítsék be őket - a „Rabotinói-üstben”.


Az orosz csapatok egyengették a frontot a déli ocseretinoi közlekedési csomópont mentén, Avgyejevkától északra.

Az orosz csapatok minden irányában folytatják a támadó hadműveleteket 2024 január 1.-én is.

Az egyik ilyen irány az Avgyejevka.

Ott az elmúlt néhány órában az orosz csapatok sikeresen előrenyomultak Ocseretino térségében. Az orosz fegyveres erők a déli ocseretinoi vasúti csomópont mentén rendezték be a frontot, ahonnan az egyik ág Avgyejevka, a másik Debalcevo felé tart.

Az orosz fegyveres erők elvágták az úgynevezett ocseretinoi-fokot, az ukrán fegyveres erők ellenőrzési zónáját, amelynek területe körülbelül másfél négyzetkilométer.

Ezzel egy időben a szürke zóna északnyugatra költözött, és most északi része már Ocseretino falu határain belül van, amely avgyejevkai irányú nagy közlekedési csomópont.

Így az orosz csapatok kiterjesztik Avgyejevka lefedettségét, így az Avgyejevka helyőrség ellátási folyosója egyre kisebb, és egyre kevésbé biztonságos az ellenség számára. A parancsnokság tartalékokat dob az Ocseretino faluba, hogy megkísérelje megtartani a közlekedési csomópontot, mert ha az ukrán fegyveres erők teljesen elveszítik azt, akkor az orosz csapatoknak lehetőségük lesz elérni az ukrán csapatok Torecki csoportjának hátulját - az ukrán csapatoktól északra.