[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Erős kétségeim vannak: egy parancsnok (egyik) legnagyobb rémálma, hogy az emberei önjáróvá válnak. Számomra hihetetlen, hogy a faszikáim fel-alá kóborolnak az Ukrajnának nevezett területen és kedvük szerint lövöldöznek össze-vissza, ráadásul kommunikáció sincs igazán, ami (egyebek mellett) azért is valószínűtlen, mert az egyik legritkább és egyben legdrágább cucc kezelőit még csak arra sem lehet így figyelmeztetni, hogy pl. éppen 5 orosz DRG tart feléjük vérben forgó szemekkel. Vagy: az éppen arra járó személyvonatot stoppolják le a meneküléshez? Ez nem így megy, az azért sejthető.

Már legelső nap felmerült orosz részről, hogy franciák bosszúja volt a lelövés csak félrement.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 357
9 955
113
Nekem ez tetszik, össze kellene dobnunk egy KH101 feliratra. Jól mutatna rajta a “szeretettel a htka-tól” és alá mehetne nyugger YouTube csatornájának linkje. :D
Ezt nagyon gyorsan felejtsük el.


De. Nettó terrorcselekmény.

Btk. 314. § (1) Aki abból a célból, hogy
a) állami szervet, más államot vagy nemzetközi szervezetet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön,
b) a lakosságot megfélemlítse,
c) más állam alkotmányos, társadalmi vagy gazdasági rendjét megváltoztassa vagy megzavarja, illetve nemzetközi szervezet működését megzavarja,
a (4) bekezdésben meghatározott személy elleni erőszakos, közveszélyt okozó vagy fegyverrel kapcsolatos bűncselekményt követ el, bűntett miatt tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.
A hadtudomány a terrort nem így definiálja, két idegen ország közötti konfliktusban amúgy sem túl releváns a magyar Btk.
Nem tudjuk,csak találgatunk mindannyian.
Aki tájékozódik, esetleg szakmájánál, egyéb tevékenységeinél fogva hozzáfér nem nyílt forrásokhoz is, az nem csak találgat. Van élet a topikon kívül is.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Hatalmas félretájékoztatás megy nyugaton, Oroszországnak soha nem volt terve a NATO megtámadására.

Oroszország nem tervezi a nyugati országok megtámadását, katonai doktrínája tisztán defenzív jellegű - mondta Emmanuel Todd francia történész a L'invité című lapnak adott interjújában.
Emmanuel Todd nézetei azért értékesek, mert már nagyon korán megjósolta a Szovjetunió összeomlását.
"Teljesen ki kell zárni annak lehetőségét, hogy Oroszország megtámadja a Nyugatot.
Az orosz katonai doktrína tisztán defenzív jellegű" - jegyezte meg Emmanuel Todd.
Emmanuel Todd azonban arra is emlékeztetett, hogy a NATO-országok olyan területeken való fölénye miatt, mint a demográfia és a népesség, Oroszországot, annak népét és államát fenyegető fenyegetés esetén a taktikai nukleáris fegyverekkel végrehajtott megelőző csapásról fognak dönteni.
A történész reményét fejezte ki, hogy a nyugati vezetők tisztában vannak ezzel a doktrínával.
"Ahhoz, hogy valaki azt mondja, hogy ez az ország átveszi az egész világot, ahhoz, nem is tudom, őrültnek kell lenni" - zárta a francia történész.
Oroszország többször hangsúlyozta, hogy nem jelent fenyegetést az észak-atlanti szövetség egyetlen országára sem, de nem fogja figyelmen kívül hagyni az érdekeit potenciálisan veszélyeztető lépéseket.

- Hát, ha a NATO-országoknak az a fölénye, hogy beengedtek 50 millió arab, afgán és paki moszlimot meg bantut, akkor a kedves egészségükre. Majd lássuk az integrációjukat is, majd ha megszünnek a nyugat problémái velük, akkor a muszkák biztos kérik a know-how-t. Addig meg gondolják csak azt nyugaton, hogy milyen marha sokan is vannak,


A NATO Steadfast Defender gyakorlat Ukrajna titkos megsegítésére


A közelgő NATO-gyakorlatok álcaként szolgálhatnak Ukrajnának nyújtott stratégiai segítségnyújtáshoz – írja Edin Subašić volt katonai hírszerző tiszt és politológus a Szarajevói Rádiónak írt cikkében.
"A manőverek álcaként szolgálhatnak az Ukrajnának nyújtott új stratégiai segítségnyújtáshoz: az érintett katonai felszerelések ezután Ukrajnában maradhatnak."
Hozzátette: az uniós országok a nézeteltérések miatt nem küldhetnek tervezett segélyt Kijevnek.
A szövetség illetékesei bejelentették a közelmúlt történetének legnagyobb gyakorlatát, a Steadfast Defendert, amely több hónapig tart.
Az Atlanti-óceánon és Európában zajlanak majd, a blokk országai mintegy 90 000 katonával vesznek részt.
A gyakorlat során a NATO-országok azt tervezik, hogy szimulálják, mit kell tenniük egy ellenség támadása esetén a NATO-szerződés 5. cikke értelmében.



Oroszország megtalálta az Egyesült Államok "Achilles-sarkát"

Oroszország felfedezte, hogy kémműholdak egy csoportja az amerikai hadsereg Achilles-sarkává vált - mondta a Pentagon hírszerzési tisztviselője, Rebekah Koffler a Fox Newsnak.
Kínai és orosz katonai teoretikusok közel negyed évszázadot töltöttek azzal, hogy megfigyeljék az Egyesült Államok katonai taktikáját a koszovói, iraki, afganisztáni, líbiai és szíriai konfliktusövezetekben.
Megtudták, hogy az Egyesült Államok hatalmas űrképessége az amerikai Achilles-sarka. az államok szinte teljes függésében vannak.
Rebekah Koffler szerint Washington "ellenfelei" azt is észrevették, hogy az amerikaiak a polgárok életének számos területén függenek a műholdaktól: a navigáció, a szélessávú hozzáférés és a távközlés, az időjárás-előrejelzés, az elektromos hálózatok felügyelete és egyebek.
Amint Rebekah Koffler megjegyezte, a „csillagháború” már nem tekinthető a konfliktus hipotetikus formájának, tekintettel arra, hogy az Egyesült Államok szinte teljes mértékben függ az űrtől.

- Azt is hozzátehette volna, hogy a muszkák ezeket a műhódokat bármikor összezavarhatják (nem bűn), anélkül, hogy megrongálnák-megsemmisítenék.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 982
82 891
113
Aki tájékozódik, esetleg szakmájánál, egyéb tevékenységeinél fogva hozzáfér nem nyílt forrásokhoz is, az nem csak találgat. Van élet a topikon kívül is.
... azért a ruszki vezérkaron kívül senki sem ismeri a pontos orosz veszteségeket. Ne mondd már, hogy te nem találgatsz! :)

Egyszerűen minimális infók vannak arról, hogy mekkora vesztesége lehet az oroszoknak. Ennek ellenére van pár szervezet, ottani és külföldi, aki utánajárt, de még ők se tudtak 100k feletti számot produkálni (70k felettit sem ...), pedig nagyon rajta voltak. Itt milla ukrán mellett 300ks orosz veszteségszámok repkedtek tegnap a médiában, ami biztos, hogy nem a reguláris hadsereg vesztesége, ráadásul, mindig három részre kell bontani a veszteségeket: orosz reguláris/önkéntes, orosz zsoldos, és DLNR kb. 2014-től. Ha ezt a hármat összeadom sincs 300k veszteség.

Attól még, hogy Ukrajna elvesztette a teljes 2022es hadseregét, ezt kivetíteni az oroszra, csak mert bénáztak és vakmerőbb módon nagyobb veszteségeket szenvedtek a háború elején, kb. értelmetlen.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 317
4 684
113
A hadtudomány a terrort nem így definiálja, két idegen ország közötti konfliktusban amúgy sem túl releváns a magyar Btk.
A hadtudomány teljesen érdektelen a témában, ui. ez nem hadtudományi, hanem nettó jogi kérdés. Félreértés ne essék: szerintem a jog baromira nem tudomány, csak egy komolytalan szabálygyűjtemény, ettől függetlenül simán felkötnek az éppen aktuális szabályok szerint. Kínos vagy sem: joggal. :D
Aki tájékozódik, esetleg szakmájánál, egyéb tevékenységeinél fogva hozzáfér nem nyílt forrásokhoz is, az nem csak találgat. Van élet a topikon kívül is.
Akkor viríts valamit, mert ez így komolytalan (vö. szánalmas). :D
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Ezt nagyon gyorsan felejtsük el.



A hadtudomány a terrort nem így definiálja, két idegen ország közötti konfliktusban amúgy sem túl releváns a magyar Btk.

Aki tájékozódik, esetleg szakmájánál, egyéb tevékenységeinél fogva hozzáfér nem nyílt forrásokhoz is, az nem csak találgat. Van élet a topikon kívül is.
"Aki tájékozódik, esetleg szakmájánál, egyéb tevékenységeinél fogva hozzáfér nem nyílt forrásokhoz is, az nem csak találgat. Van élet a topikon kívül is."

Szerintem tájékozódhatsz, ahogyan csak akarsz. A nem nyílt forrásoknak is rengeteg fokozata van. Nem nyilvános, bizalmas, szigorúan bizalmas, titkos, szigorúan titkos, készült 100 példányban névre szólóan, készült 10 példányban névre szólóan. Meg még gondolom van még pár fokozata a dolognak.

Gondolom nagyon figyelmesen van megválogatva még a bizalmas anyagba kerülő információ is. Még a titkos minősítésű anyagokhoz is sokan hozzáférnek. Szinte biztos, hogy akik ezeket az infókat összeállítják, számítanak arra, hogy olyanok is hozzájutnak, akik nem illetékesek, de nagyon érdekeltek az infó megszerzésében és értelmezésében. A valós infó és dezinfó megfelelő keveréke biztosan szabályozva van.

Akik meg tényleges döntéshozók, azok meg nem fognak valós információkat megosztani sehol. Igen, kémek mindenhol vannak, de pont ebben a témában lényeges infót ők sem fognak megszellőztetni, csak ha valamiért úgy döntenek a feljebbvalóik.

Aki ilyen területen szakmabeli, nem fogja kockáztatni az állását, hogy itt valós infókat osszon meg.

Úgyhogy nyugodj meg valós kulcs infókat még 50 év múlva sem fogsz megtudni.

Az meg a sírva-röhögő kategória, hogy itt vannak páran akik a nem létező eszet osztogatják. Nagy részük unatkozó nyugdíjas, egy részük "az élet iskolájában tanultak" vagyis semmihez sem értenek, de mindenhez is hozzászólnak, pici részük fizetett propagandista, még kisebb részük, akik az információkat sok helyről összegyűjtve elemezve, megpróbálja itt közre adni. Minden tiszteletem ezé a kisebb részé.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 091
26 691
113
aha bedől ..maximum a dollár alapú ..

sehol nincs kőbe vésve,hogy ha megdőlne a dollár akkor vége lenne a világgazdaságnak kb olyan marhaságot írtál le,mintha azt állítanám,hogy ha elfogy a benzin megszünik majd a közlekedés :D
Igazából a mostani szankciós, szétszakadós, blokádos világ kezdi modellezni a jövőt. Megszokjuk, egyre kevésbé félünk a Dollár végével járó felfordulástól és ezt a Dollár urai intézték így.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 659
55 322
113
"Aki tájékozódik, esetleg szakmájánál, egyéb tevékenységeinél fogva hozzáfér nem nyílt forrásokhoz is, az nem csak találgat. Van élet a topikon kívül is."

Szerintem tájékozódhatsz, ahogyan csak akarsz. A nem nyílt forrásoknak is rengeteg fokozata van. Nem nyilvános, bizalmas, szigorúan bizalmas, titkos, szigorúan titkos, készült 100 példányban névre szólóan, készült 10 példányban névre szólóan. Meg még gondolom van még pár fokozata a dolognak.

Gondolom nagyon figyelmesen van megválogatva még a bizalmas anyagba kerülő információ is. Még a titkos minősítésű anyagokhoz is sokan hozzáférnek. Szinte biztos, hogy akik ezeket az infókat összeállítják, számítanak arra, hogy olyanok is hozzájutnak, akik nem illetékesek, de nagyon érdekeltek az infó megszerzésében és értelmezésében. A valós infó és dezinfó megfelelő keveréke biztosan szabályozva van.

Akik meg tényleges döntéshozók, azok meg nem fognak valós információkat megosztani sehol. Igen, kémek mindenhol vannak, de pont ebben a témában lényeges infót ők sem fognak megszellőztetni, csak ha valamiért úgy döntenek a feljebbvalóik.

Aki ilyen területen szakmabeli, nem fogja kockáztatni az állását, hogy itt valós infókat osszon meg.

Úgyhogy nyugodj meg valós kulcs infókat még 50 év múlva sem fogsz megtudni.

Az meg a sírva-röhögő kategória, hogy itt vannak páran akik a nem létező eszet osztogatják. Nagy részük unatkozó nyugdíjas, egy részük "az élet iskolájában tanultak" vagyis semmihez sem értenek, de mindenhez is hozzászólnak, pici részük fizetett propagandista, még kisebb részük, akik az információkat sok helyről összegyűjtve elemezve, megpróbálja itt közre adni. Minden tiszteletem ezé a kisebb részé.
Na, több tiszteletet a nyugdijasoknak, te taknyos! :) :)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 792
113
Annak érdekében, hogy ne veszítse el a háborút, Ukrajnának szüksége van a 18 éven felüli férfiak és nők teljes mozgósítására, valamint a foglyok bevonására a harci műveletekben – Nikolov alezredes, 68. OEBR

Ukrajna veszteségei nem olyan nagyok, mint ahogy azt mindenki elképzeli"-Arakhamia.
Elmondása szerint ez határozottan jóval kevesebb, mint 100 ezer, és a pánik lecsillapítására javasolja az adatok nyilvánosságra hozatalát. Természetesen senki sem adja ki az adatokat, és Arakhamia maga is tökéletesen tudja, hogy miért.
Az apró veszteségek miatt nem szervezik meg a teljes mozgósítást és nem zárják le a határokat.

Átmenetileg le van tiltva az autóforgalom a krimi hídon
Az ellenség megpróbálja kinyitni a légvédelmenket egy hatalmas rakétatámadás előtt.
Még egyszer arra kérem a lakosságot, hogy rendkívül felelősségteljesen kezeljék a figyelmeztetéseket és riasztásokat.
Emlékeztetlek arra, hogy soha ne fotózd le a légvédelem munkáját, különben kiadod a kritikus adatokat.

A német védelmi miniszter megnevezte azokat a fegyvereket, amelyeket Ukrajna 2024-ben kap​

Boris Pistorius német védelmi miniszter megnevezte azokat a fegyvereket, amelyeket Ukrajna 2024-ben kap Németországtól.

A német kormány honlapja arról számol be, hogy ebben az évben Kijev megkapja:
— további légvédelmi rendszerek IRIS-T SLM;
— további Gepard légvédelmi ágyúk;
— további tüzérségi rendszerek több mint 230 ezer lőszerrel;
— több mint 80 Leopard 1 A5 harckocsi;
— további gyalogsági harcjárművek;
— gépészeti járművek és hídfektető gépek;
— 450 páncélozott jármű;
— aknamentesítő rendszerek;
— drónok;
  • radarrendszerek
  • felderítő rendszerek.
Németország 2024-ben is 10 ezer katona kiképzését tervezi az ukrán fegyveres erőkből.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706262581

Csata Avdejevkáért: harcok a város déli részén,
a helyzet 2024. január 26. 14.00-ig

Annak ellenére, hogy az Orosz Fegyveres Erők kezdetben sikeresen áttörtek a „cárvadászatba”, valamint az ukrán fegyveres erők délkeleti erődítményeit is áttörték, az orosz egységek fő erőfeszítései a megszállt vonalak megtartására irányulnak.
Az orosz hadsereg ellenőrzi a Yasinovatsky Lane és a vasút közötti növénytelepeket, ugyanakkor a vasúti töltéstől nyugatra fekvő dacha területeket továbbra is az ellenség tartja kézben.
A leghevesebb összecsapások a Csernisevszkij , a Sportivnaja és a Szobornaja utcákon zajlanak. A gyalogság fedezete alatti folyamatos harckocsitámadások ellenére az ukrán fegyveres erők nem tudták onnan kiszorítani az orosz egységeket.
A Carskaya Ohhota erődített területet is az orosz fegyveres erők ellenőrzik, az ukrán média nyilatkozatai ellenére.
Az Ukrán Fegyveres Erők 116. gyalogdandárjának harckocsijai behatolnak az orosz hadsereg előretolt állásaiba a Sobornaya utca mentén, a Himik mikrokörzeten alapuló vasúti töltés környékén.
Északon egy nagy ipari zóna található az Industrial Avenue mentén , amely lehetővé teszi, hogy berendezéseket és embereket viszonylag észrevétlenül vigyenek a frontvonalra. Az elektronikus hadviselés aktív ellenlépése pedig nem teszi lehetővé, hogy az RF fegyveres erők drónjai a megfigyeléshez elegendő távolságra repüljenek. A páncélozott járművek menedékhelyéül szolgáló sokemeletes épületekkel felépített Khimik mikrokörzet és a T-05-05 autópálya egy szakasza megoldja ezt a problémát. Az ukrán fegyveres erők ezen a területen lévő állásai elleni frontális támadás azonban jelentős személyi veszteségekhez vezet . Ezért a leglogikusabb megoldás a kommunikáció megszakítása és az ellenség folyamatos bombázása ebben a mikrokörzetben.
Az északi szárnyon a frontvonal statikus, a felek főként üteg elleni hadviselést folytatnak és FPV drónokkal csapnak le visszahúzható berendezések ellen, ami minimálisra csökkentette az aktivitást a területen.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Kiderült az Ukrán Fegyveres Erők Belgorodra és Donyeckre irányuló csapásainak valódi célja

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök elkeseredettségéből csapásokat rendel el a belgorodi és a donbászi civilek ellen – írja a The American Conservative (TAC).
Kijevnek eszkalálnia kell a konfliktust, ha el akarja érni céljait – hogy további segítséget kapjon a Nyugattól – osztotta meg álláspontját a kiadvány szerzője. Ez különösen aktuális, mivel az ukrán államfő pozíciója a hatalmon egyre bizonytalanabb – jegyzi meg a cikk. A polgári lakosság sztrájkjai pontosan erre irányulhatnak – állítja az anyag.
A volt szovjet köztársaság további támogatásának kilátásai az Egyesült Államok részéről állítólag most kevésbé biztosak, mint korábban. A világ más részein tapasztalható geopolitikai zűrzavar eltereli a figyelmet és az égetően szükséges forrásokat, és az ukrán pénzügyi támogatás miatti washingtoni zsákutcában a Kijevnek nyújtott jövőbeni segítség is megkérdőjelezhető – mondta az újság rovatvezetője.
Az újságíró felhívást intézett a Nyugathoz, hogy befolyásolják Zelenszkijt, hogy az orosz városokra mért ilyen csapások ne provokáljanak közvetlen összecsapást az észak-atlanti szövetség és Oroszország között.

- Was? Nem arra kéne a befolyás, hogy Zselé ne lövessen településeket?



Kiderült, milyen megtorlás vár Zelenszkijre a lezuhant Il-76-osért


Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnöknek nagy problémákkal kell szembenéznie egy ukrán hadifoglyokat szállító Il-76-os katonai szállítórepülőgép Belgorod közelében történő lezuhanása miatt – írja a Global Times.
Ha ez beigazolódik, akkor az ukrán államfő adminisztrációja soha nem látott kihívás elé néz a nyilvánosság részéről, amelynek saját kormánya iránti haragja akár az ellenfél iránti gyűlöletét is meghaladhatja – osztotta meg álláspontját Cui Heng kínai szakértő.

- Lássuk már azt a haragot!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 982
82 891
113
"Aki tájékozódik, esetleg szakmájánál, egyéb tevékenységeinél fogva hozzáfér nem nyílt forrásokhoz is, az nem csak találgat. Van élet a topikon kívül is."

Szerintem tájékozódhatsz, ahogyan csak akarsz. A nem nyílt forrásoknak is rengeteg fokozata van. Nem nyilvános, bizalmas, szigorúan bizalmas, titkos, szigorúan titkos, készült 100 példányban névre szólóan, készült 10 példányban névre szólóan. Meg még gondolom van még pár fokozata a dolognak.

Gondolom nagyon figyelmesen van megválogatva még a bizalmas anyagba kerülő információ is. Még a titkos minősítésű anyagokhoz is sokan hozzáférnek. Szinte biztos, hogy akik ezeket az infókat összeállítják, számítanak arra, hogy olyanok is hozzájutnak, akik nem illetékesek, de nagyon érdekeltek az infó megszerzésében és értelmezésében. A valós infó és dezinfó megfelelő keveréke biztosan szabályozva van.

Akik meg tényleges döntéshozók, azok meg nem fognak valós információkat megosztani sehol. Igen, kémek mindenhol vannak, de pont ebben a témában lényeges infót ők sem fognak megszellőztetni, csak ha valamiért úgy döntenek a feljebbvalóik.

Aki ilyen területen szakmabeli, nem fogja kockáztatni az állását, hogy itt valós infókat osszon meg.

Úgyhogy nyugodj meg valós kulcs infókat még 50 év múlva sem fogsz megtudni.

Az meg a sírva-röhögő kategória, hogy itt vannak páran akik a nem létező eszet osztogatják. Nagy részük unatkozó nyugdíjas, egy részük "az élet iskolájában tanultak" vagyis semmihez sem értenek, de mindenhez is hozzászólnak, pici részük fizetett propagandista, még kisebb részük, akik az információkat sok helyről összegyűjtve elemezve, megpróbálja itt közre adni. Minden tiszteletem ezé a kisebb részé.
Az lehet, hogy 50 év múlva SE, de most őszintén:
300k ember, amiről tegnap regéltek, na az egy baromi nagy szám. Ez szerintük csak a halott.
Na persze!
És hol az általános mozgósítás miatta? Mivel támadnak közben, és mellé honnan az újabb hadseregre az állomány?

Az ukrán 1 millát nem kommentálom ... Látszik, hogy elfogytak. Most hogy a baltiak rájöttek, hogy ők következnének a darálóban, azóta hopp, változott a hangnem is.

Itt van egy példa. Ukránszínű még a fa is, csak férfiak nincsenek:

Mindezek ellenére nem vágom, hogy ha jön a ruszki Európába, miért nem fegyverkezik az európai NATO?

Most vagy nincs kapacitásuk, vagy nem jön a muszka. De ha jön, hogyan jön általános mozgósítás nélkül, egy 300ezres veszteség után?
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
317
1 560
93
GEqtTSwaMAA9E-F
Szeretek geolokálni. :D Ez szerintem itt készült.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
A közvélemény kutatók szerint a magyarok többsége nem osztja a NATO narratívadat, hogy utáljuk Oroszországot. Továbbá nem szeretnének háborúzni NATO égisze alatt Oroszországgal.

Továbbra sem értem miért támogatod ezt a korrupt ukrán kormányt, akik folyamatosan vegzálja a magyar kisebbséget. Azt is leírhatnád, hogy szerinted a mai orosz kormány mit ártott nekünk.

Van aki a magyar érdekeket tartja szem előtt és van aki a NATO-USA érdekeit.

Szemérmesen kihagytad azokat, akik az orosz érdekekért hazudoznak.....
;)
A magyarok nevében...
Castel hatása, h cinikusan visszakérdezek, de attól, h az ukránok lelőtték az IL-t mi változott? Feltámadtak a halottaik? Hazajöttek a menekültjeik? Visszaszereztek területet, ipart, gdpt?
Vagy úgy gondolod, h ez elviselhetetlen veszteség és egyben fordulópont?
Egyik sem.
Onnan lehet majd tudni, h fáj az orosznak, h elsőkörben csinál egy lámpaoltást (szó szerint), ha meg vereséget érez...nos azt mindannyian tudni fogjuk. Ukrajna már régen veszített, h mit és mennyire az most derül ki.
U.i.: milyen főlény biztosítaná az ukrán NEM vereséget (katonai, létszám, gazdasági)? Mert ezek nélkül elsőként nyerne a történelemben.

Ja. Ahogy Vietnám is hatalmas fölényben nyert....
:)
Az afgán törzsek is hatalmas fölényükkel nyertek a ruszki és a zusa ellen, igaz?
;)
Pöttyet bonyolultabb dolog a háború a számoknál.

Ne haragudj Dudi, de most már én is közbeszólok.

Kétbites világkép? Na ne….

Emlékezzünk a miniszterelnök sikeres békemissziójára…
Oké, de te emlékszel még a „sikeres” isztambuli békekonferenciára is, ahol már megvolt a megállapodás? Csak azért kérdezem, mert Schröder német ex-kancellár, Naftali Benet izraeli ex-miniszterelnök és a török kormány még emlékszik…, de a net sem felejt egyébként.

Szóval ki is hozta valójában Európa nyakára a háborút…?
Esetleg az eddigi világrend bevett gyakorlata?
Hát így tényleg faszán élvezhetjük majd továbbra is az előnyeit, már alig várom.

Milyen katonai akcióra is készült Ukrajna 2022. tavaszán?
Tudod a műholdak nem csak Nyugaton látták az ukrán erők összevonását már 2021-től Donyeck és Luhanszk térségében…
Ejha, de gyorsan felejtünk el apróságokat…

Szerintem meg minden józanul gondolkodó embernek mostanra eszébe kell, hogy jusson, hogy de igen, bizony lehet NATO-orosz háború.
Miért is ne lehetne?
Mert nem szeretnél elhamvadni?


Mi is volt abban a megegyezésben? Herszonról, Harkovról alkudoztak benne?
Mert felesleges lett volna....
;)
Érted miért nem jó csak az orosz propagandát olvasni?

Ajjjajajj. Amikor se Nato se Eu tagok nem voltunk akkor is jobban éltünk a háromnegyedénél. Akkor?
És el is érkeztünk a vita sztenderd végéhez. Amikor kiderül hogy semmilyen szinten nem lehet védeni az angolszászok mocsokságait, akkor jön a "de oda jobb tartozni mert több a pénz". Csak ezen a fórumon már vagy 20x lehetett olvasni a hasonszőrűektől.
Ami szomorú, hogy mennyien választják a szánalomkoncot az önrendelkezés helyett. Te is a nagyobb hitelt adóhoz dörgölődsz, mert nagyobb lesz belőle a plazmaTV, és nem bánod ha közben nyakörvet kapsz.

Én nem sírom vissza a régi rendszert, de azért a gazdáidról sok mindent elmond, hogy akkor minimum pariban voltunk a szovjet elvtársakkal életszínvonalban. Most hanyadrésze amit egy amcsihoz képest keresel? De jól bánik veled ugye?

Szeretnél úgy élni,mint a belaruszok, vagy az észak koreaiak?
;)
A szovjet életszínvonalnak miért is kellett volna örülnünk, ha osztrákon is élhettünk volna?
Az orosz befolyás miért is lenne jobb, mint az amerikai?

Kicsit butaságokat irkálsz, már ne haragudj. Putyin nem alternatívája semminek. Ezért SEMMIT nem nyernénk sikerével, sőt. Állandó háborúskodás és nyomor lenne a jövőnk itt a KKE térségben.
Eddig is mindent elkövetett ellenünk.A szemében csak egy alantas nyugati nép vagyunk, akiket feláldozhat, kijátszhat saját nagyhatalmi érdekei alapján.
Eddig is ezt csinálta, miért változtatna a jövőben egy EU/NATO tagországgal szemben, aki saját nemzeti érdekeiből adódóan korábban is a másik oldalon állt.
Soha nem lesz közös célunk vagy érdekünk Putyinnal.
Érdemesebb a történelmi minták alapján megítélni Putyint, mint a propagandája alapján. ;)
Elég hazudós...