[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
Torockaitól hangos az orosz sajtó. :)
IRT7kxH98QA.jpg


IwWh0tvNPWw.jpg
És mi is az a hangoskodás Boki? Jó, helyeselő vagy morognak az oroszok?
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 394
67 549
113
Zelenszkijne, a luxusledi egy romos országból.

Ezt is megtehetik a szemünk előtt a digitális diktatúra építése közben, amíg népeket hajtanak vágóhídra, de mindenki üljön csak, biztos jó világot terveznek nekünk.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 438
93 374
113
És mi is az a hangoskodás Boki? Jó, helyeselő vagy morognak az oroszok?
A hivatalos reakció

A Mi Hazánk elnökének a kijelentésére ugrott az ukrán és az orosz sajtó is.

Az orosz elnöki szóvivőt, Dmitrij Peszkovot kérdezték, de ő ironikusan kitért az újságírói kérdés elől

Peszkov azt javasolta a újságírónak, hogy

„Vegye fel a kapcsolatot a szélsőjobboldallal”

Az ukránok egyelőre még nem reagáltak az ügyben.
 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 724
4 131
113
kezd valódi értelmet nyerni a „szegénység b@ssza a nyomorúságot” mondás...
tényleg küldjünk az ukriknak pár májkrémkonzervet, mert lassan a saját szarukat kell rágcsálják...
gondolom azon a redvás rezsón kotyvasztják a moslékot is, amivel átvészelnek minden egyes napot.
Hátha akkora az akna, mint az An-26-on volt azon ernyővel nem nagyon lehet kiférni. Meg szerintem egy zuhanó szállítógép, utasszállítógép pilótafülkéjéből kikászálódni is elég nehéz. Szóval arra akartam csak utalni, hogy a hős magukat nem mentő pilóták story mese. Persze ettől függetlenül biztosan mindent megtettek, amit tudtak, de katapultálni nem volt lehetőségük.
Az Ancsán azért nem olyan picurka a vésznyílás, ki lehet ott pottyanni gond nélkül. Annyi a titok, hogy bent még nem szabad nyitni az ernyőt. :D

https://www.youtube.com/watch?v=sjrAVXF0bso&ab_channel=aeroalex777

A nagyobbacska szovjet gépeken meg általában van vész esetére egy ilyen surrantó/csúszda, amin ki tudsz esni a fülke bármelyik szintjéről. Az Iljúsánakis van ilyenje:
https://lori.ru/24427025
Hohol aknára lépett, videó FPV-ben, 1:00-tól.
Csak a lábfeje roncsolódott, ha jól látom, másokhoz képest szerencsésen megúszta ennyivel.

https://t.me/c/1707965394/19176
Ez is nehézkesen érne már négy óra alatt a Balatonhoz.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az orosz hadsereg szó szerint kiirtotta az ukrán lőszerraktárakat Dnyepropetrovszkban és Zaporozsjéban

Moszkva közlése szerint orosz csapatok ukrán lőszerraktárakat és üzemanyagtartályokat csaptak le Dnyepropetrovszk és Zaporozsje térségében .
Az orosz védelmi minisztérium szerint a rakétaerők és a tüzérség, valamint a drónok szó szerint megsemmisítették az ukrán hadsereg lőszerraktárait és üzemanyagtartályait Dnyepropetrovszk és Zaporozsje térségében.
Ezen kívül 137 régióban 118 ukrán tüzérségi egység tüzelőállásai és emberállománya, és más haditechnikai eszközei szenvedtek találatot.


Az oroszok nehéz lángszórókkal megtörik az ukrán ellenállást és előrenyomulnak Kupjanszk felé

Az orosz nyugati hadsereg az elmúlt 24 órában javította pozícióit a kupjanszki régió arcvonalában – jelentette a Tass. "A Kupjanszki régióban a tüzérségi tüzek és a nehéz lángszóró rendszerek (TOS) támogatásával működő Nyugat harccsoport javította a frontvonalon elfoglalt pozíciót" - idézett egy magas rangú moszkvai katonai forrás. A harccsoport hat ukrán támadást vert vissza Kupjanszk régióban 1/27-én, az ukránok 150 katonát (halottakat és sebesülteket) és négy katonai felszerelést vesztettek .



Dühös Rand Paul szenátor: Mikor lettünk a... cukorpapa, aki mindenért fizet a világon, összeomló gazdaságunkkal?

Rand Paul
republikánus szenátor a Fox Business-ben felszólította az Egyesült Államokat, hogy ne fizessen mindenért a világon a saját népe terhére, és megkérdezte: "Mikor lettünk a világ cukorpapája (sugar daddy)?"
Nem engedhetjük meg magunknak többé, mert 1,5 billió dolláros hiányunk van, csak az elmúlt három hónapban egy billió dollárt vettünk fel hitelként - Elszabadult a pokol, és ennek részben a külföldi kiadásokhoz van köze, amelyek veszélyeztetik a gazdaságot... összeomlik!
Az Ukrajnának szánt újabb finanszírozási körről szólva Paul megjegyezte: "11 milliárd dollár értékű humanitárius segély lesz, ennek egy része Ukrajnába, de egy része Gázába kerül".
Nem világos, hogy pontosan mennyit kapnak a palesztinok, de furcsa, hogy mi finanszírozzuk minden háború mindkét oldalát."

„Azt várják tőlünk, hogy megtisztítsuk, helyrehozzuk Ukrajnát, ha a pusztulás befejeződött.
Ahogy ilyen Gáza is. Gázát elpusztítják, de ki fogja ezt kifizetni? Elvárják, hogy mi fizessük ki.
Nem akarok egyetlen fillért sem a Hamaszhoz vagy ezekhez az emberekhez juttatni."
„Nagyon együtt érzek a Gázában élőkkel és a káoszsal, amelyben ők vannak, és szeretném, ha ez megszűnne.

De nem hiszem, hogy mindig mindenért fizetnünk kellene” – sürgette Paul, hozzátéve: "Mindkét oldal története, igazából évtizedek óta, minden háború mindkét oldalának finanszírozása.. Ha a háború véget ért, fizetünk a takarításért.

Nem. Ez egy probléma. Ez egyfajta ellentéte a párt néhány liberális szárnyának filozófiájának."„
De nem hiszem, hogy mindig mindenért nekünk kellene fizetnünk" - sürgetett Paul, hozzátéve:

Nincs szükségünk 1500 katonára Nigerben, Afrikában vagy csapatokra Szomáliában. Őszintén szólva nincs szükségünk 800 katonára szétszórva Szíriában, ahol alapvetően csak különböző terroristák célpontjai" – folytatta Paul, megjegyezve: „Ezek a beszélgetések, amelyeket le kell folytatnunk, de a republikánusok és a demokraták többsége mindenhol csapatokat akar. Legyen a kezünk mindenhol."

"Emellett nincs több pénzünk erre, mert 1,5 billió dolláros hiányunk van, csak az elmúlt három hónapban egy billió dollárt vettünk fel.
Elszabadult, és ennek egy része a külföldi kiadásokkal függ össze, amelyek azzal fenyegetnek, hogy összeomlik.

El kell gondolkodnunk azon, hogy mi történik a hazánkkal" - figyelmeztetett továbbá Paul.

Paul legutóbbi megjegyzései azután hangzottak el, hogy Tucker Carlson-nak azt mondta: "A republikánusok fele a frakciómban egyébként kész eladni, és készek eladni a hamis határreformotokat, cserébe azért, amit valójában akarnak, ami az, hogy még több adódollárt küldjenek Ukrajnába".
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 238
67 921
113
PUTIN WARS: DRONE WARS

Mi megy majd az oroszokra:


Ez a drón nem kapkodta el a támadást:

Az ukrán/Nato haderő lement teljesen az ISIS szintjére. Ha ennyire kendacsolnak akkor problémáik vannak egyes loszertipusokbol és eszközökből.

Megvan az idei Oscar díjas film is.
Most nem a szír lefejezos fehersisakos kamumentok kapják, hanem az ukránok.
Biztos lesz sok szava ukrajinyi, meg hős Azovos babaarc.
Az EU propaganda oldala írt cikket roa természetesen.

Január 23-án a Pentagon szóvivője, Pat Ryder tábornok így jellemezte a jelenlegi helyzetet: „Finanszírozási helyzetünk elérte azt a pontot, ahol le kellett állítani a tartalékainkból való kivonást, tekintettel a saját katonai felkészültségünkre gyakorolt lehetséges hatásokra. Ezt követően ez akadályozza azt, hogy teljesítsük az ukrán hadszíntér meglévő követelményeit, beleértve a tüzérséget, a páncéltörő lövegeket és a légvédelmi elfogókat” – magyarázta.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 362
14 213
113
Igazad van. Nem lehet az ellenség agyközpontját támadni....
Amiről beszélsz, azt úgy hívják az ellenség stratégiai szintű súlypontja. (Center of gravity, CoG).
Igen tudom, de régebben többen irtak, hogy takarékoskodjak a szakszavakkal... a többség laikus, nekik irok inkább. A repüléssel kapcsolatos szakkifejezések vagy műszaki szakzsargon is néha kiakaszt amiket itt is olvasok, de mivel egy közfórum, jobban szeretem azt itt :D
Viszont ezt a háború előtt szokták felmérni, a művelet tervezés során, ugyanis ezt kell támadni...
Igen, de nem lehet ugyebár megtámadni. USA zászló van rajta. A Starlinken is...
Ha nem tudják támadni, akkor nem szokás háborút indítani.... ;)
Hát ez már politika, de a tervezési mátrixban nekik az jött ki, hogy ha nem támadnak, az nekik rosszabb. Ez a háború úgyis kitört volna, csak 5 év múlva egy feltápolt Ukrajna indult volna meg a Donbast ledaráni. Hát döntöttek, tudván, hogy szarba mennek. A katona meg azt csinálja, amit mondanak neki.
Mert nem lehet a stratégiai célokat elérni a CoG támadása nélkül.
Bizony, és ezért látjuk azt, amit. Ezért nem haladnak, ezért bénáznak, ezért nem söprik el az ukránt, ahogy azt minden előzetes hadi játék tette 3 napra. Mert ott egy ukrán vezetési láncal számoltak, amit az orosz szétcsapott volna első nap, nem egy USA matricás érinthetetlen hálózattal.
Szóval ebből levonni az orosz haderő gyengeségét, az erős önbecsapás. Ha az orosz nekimenne szabadon minennek, akkor aztán nagyot pislogna mindenki...
Ha egy háborúban lehetetlen a célokat elérni az általad felismert ok miatt, akkor annak a háborúnak NINCS ÉRTELME.
Nekik van. A Donbas civiljeinek védelme okán vállalták ezt be. A vért ezért fizetik meg...
Ez a háború már 22 márciusban elveszett, mert akkor még a CoG Zselé és bandája volt.....
Nem, Zselé egy szinész, egy bábú. A parancsnokság amerikai kézivezérelt politikailag, a katonai vezetés csak részben.
Már nem így van.
Innen már mindegy, hogy mi lesz Donbasszban, ha Ukrajna nem lesz már SOHA Putyiné.
Nekik nem mindegy mi lesz ott. A többit majd megbeszéljük 10 év mulva... szerintem nem lesz Ukrajna, ha nem most, akkor leszámolnak vele egy rövid békeperiódus után. Bár inkább most, szerintem.
Mert Putyin nem éri el az ellenfél supypontját. A polgári infrastruktúra, a katonai gépezet SEM az....
Nem éri el, mert az amerikai. Infrastruktúra az nem sok maradt, állam nem létezik. A nyugat tartja el, nélkülük bevallottan egy nap alatt becsődölnének. Vagyis az orosz még ekkora hátrányban is elérte mindezt...
Az ellenfél társadalma lehetne, de a saját propagandája csapdájába esett.
Ezt nem értem
A nyugati társadalmak nem áldoznak semmit, nem vesztenek SEMMIT, mert a gáz és energia fegyver csődöt mondott.
Azért a gazdasági adatoknak nézz utána... nem kötekedésnek mondom. Rohadtul rábasztunk mi itt Európában.
A háború Putyin számára tavaly elveszett.
A nyugati világ számára pedig a hegemónia...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 688
113
És mi is az a hangoskodás Boki? Jó, helyeselő vagy morognak az oroszok?
Hírként közölték. De mégis válaszolok. Pár hete Putyin nyilatkozta egy eseményen. Ha Lengyelország, Magyarország vagy Románia úgy dönt, hogy visszaveszik régi történelmi területeiket Oroszország nem fog Ukrajna mellé állni. Eddig Oroszország biztosította Ukrajna területi egységét, de ez már megszünt-mondta Putyin.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 088
24 532
113
Szerinted működne? Bár szeretem a hazám és magyarországért, a családomért lehet, h vállalnám a rizikót, de ez nem állna az Eu-ra. Pláne, ha vmi belga lmbtqp huszár kitalálja, h védjem ploiestit mondjuk az orosz ellen. Kössz nem és ezzel gondolom az eu tagok 70%-a is így van. Sosem működne, ahogy ma már a nato sem.
véleményem szerint, ha az EU-ban lenne pár normálisab politikus működhetne,csak először ehhez az EU-t kellene megreformálni úgy,hogy ne csak a nyugat legyen a fő haszonélvezője az egész rendszernek hanem a kelet is, a retardáltabbaknak, álomvilágban élőknek,atlantistáknak ajánlanám a "Jóságos Eu" mese helyett,a Thomas Piketty-féle tanulmányt ezzel kapcsolatban,hogy a kelet-európaiaknak (vagyis inkább nekünk) mennyire éri meg ez az egész EU-s bulika .. a visszatartott pénzről is tudni illene,hogy az nem adható kategória,hanem az jár !!! és ez nagyon nem mindegy,hogy valami jogosan jár neünk vagy alamizsnaként kapjuk !!

Szóval ha a keletieknek is legalább annyira megérné ez az egész történet, mint EU úgy mint a nyugatiaknak,akkor valószínűleg hamarabb meg is védenék ezt az egészet,talán jobban magukénak éreznék .. meg talán jobban magunkénak éreznénk mi magyarok is,de amíg ez nem így van,mi is kb leszarjuk hogy mi folyik Spanyolországban,vagy mi ellen tüntetnek a franciák,németek .. mert ők jobban élnek mint mi,ők meg kb azt szarják le,hogy itt mennyi a kenyér,meg az üzemanyag.


szerintem ha annyira felakarták volna zárkóztatni pl a kelet-európaiakat vagy a görögöket, a belga vagy német szintre akkor megtették volna,csak hát ugye nem ez a cél,és itt van a kutya elásva,hogy még mindig tartják ezt a nyugati gőgöt,velünk szemben,meg a rablókapitalizmus is müködik illetve a gyarmati kizsákmányolást sem egyszerű levetkőzniük, nem véletlen, a volt gyarmattartók és az egyéb európai államok gazdasági helyzete közötti különbség.

de visszatérve amit kérdeztél .. ha az EU-t mint kontinenst nézem akkor szerintem igen,működhetne,sőt ha gazdaságilag nézem akkor még az oroszokat is behivnám ebbe a szövetségi rendszerbe,így lenne legalább egy az USÁtól és Kínától is független katonai és gazdasági közösség,amiben a technológia , az ipar és a mezőgazdasági is lehetne húzóágazat,mindezt úgy kellene elképzelni mint egy szuperállamot .. nyilván ez utópia,de ha lenne rá hajlandóság akkor működhetne,bár tesznek majd arról a bürokraták,hogy ez soha ne jöjjön létre ..

viszont ha Európa és az Európai kultúra érdekeit nézem ennek úgy kellene működnie,hogy a beteg eltorzult ideológiákat hírdetőket küldeném innen oda,ahol ezt a leghangosabban támogatják,menjenek oda,bomlasszanak ott .. nem kell ezt az öreg és még viszonylagnormális kontinenst lezülleszteni a mások beteg és aberrált szintjére.

migrációval kapcsolatban,ha annyira lusta az a német vagyfrancia stb . akkor alkalmazzon kelet-európai munkaerőt, akivel legalább van közös kultúrális,vallási és történelmi kapcsolat,ne harmadik világbeli embereket .. azoknak ott kell maradni ahol vannak,őket ott kell támogatni ahol élnek .. első körben felvilágosítás,születésszabályozás stb stb ..

egy független,önálló,ipari,gazdasági és katonai nagyhatalmomként funkcionálna Európa, de pl az EU sokszínűségét én nem tenném tönkre azzal,hogy megpróbálok uniformizálni minden régiót,hanem meg kell ezt szépen hagyni a nemzetek Európájának,így van ez rendjén,így van ez jól .. és amikor mindenki jólétben él,akkor a nacionalizmus sem erősödik fel egyik vagy másik javára vagy ellenére,mert kb leszarják ezt a dolgot .. mi magyarok sem megyünk neki az itt élő sváboknak,meg szlovákoknak,románoknak stb mivel ugyanazt a szekeret húzzuk,mint ők. csak ez így leírva szépen hangzik,megvalósulni meg sosem fog .. de egyébként mint írtam működhetne .. csak sajnos nem fog.

és nekem európaiak az oroszok is, semmiképpen nem zárnám ki őket semmiből .. :)
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
948
11 099
93
Politico cikkéről az index:

Most már olyan szinten nyomatják a degeneráltak hogy az orosz támadni fog, hogy néha olyan érzésem van hogy meg is fogják rendezni hogy támad. A nyugati média főpróbája (tisztára mosdatni az ukránokat, elhallgatni a 14-15-ös történteket, lenyomni a cenzúrát az emberek torkán oroszpropi ellenes dumával) megvolt, sikeres is volt. A bónuszfeladat is sikerült, senkit sem érdekel az NS2, akit meg igen az elhiszi a logikai abszurditást, sőt, hirdeti azt.
Innentől kezdve az orosz akkor fog támadni amikor a FOS tulajdonosai úgy döntenek, és ők is onnan tudják majd meg hogy támadásban vannak.
Ha keresem hogy miért akarhatják ezt, akkor oda lyukadok ki hogy az oroszt nem sikerült eléggé meggyengíteni, kellene egy szintet lépni. A bukarestiek se ugrottak fejest a konfliktusba, pedig feldobták nekik a labdát. Majd hátha így?
Az meg a napnál is világosabb hogy az eu pont olyan feláldozható gyalog ebben a játszmában mint az ukrán volt.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 610
48 070
113

Ukrán elemző: a magyaroknak baja lesz a kárpátaljai kijelentések miatt​

Mint ismert, a Mi Hazánk elnöke a tegnapi évértékelőjén mondta azt, hogy a Mi Hazánk igényt tart Kárpátaljára, ha az ukránok elveszitik a háborút.

Az ukrán fegyveres erőknek "meg kell erősödniük", hogy a szomszédos országok politikusai ne támasszanak területi követeléseket Ukrajnával szemben - jelentette ki Tarasz Zahorodnij kijevi politikai elemző a "Direct" című YouTube-os műsorában arra a felkérésre, hogy kommentálja a Mi Hazánk vezetőjének Kárpátaljáról szóló szavait.

"Minél erősebb lesz a hadseregünk, annál kevesebb rossz gondolata lesz a különböző politikusoknak, köztük a magyaroknak is. Rá fognak jönni, hogy fájdalmas lesz, ha továbbra is így gondolkodnak" - mondta a szakértő.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 595
24 952
113
Ohh #nemnato francia mesterlövésznek is reszeltek a harkovi csapás során:

Avdeevka közelében az ukrik egy bradley és egy m113-al megpróbáltak ellentámadni, beszorították őket egy romos épületbe, majd drónokkal elintézték a dolgot az oroszok:

Egy elrabolt és besorozott temetése:
https://t.me/i20028843/179094

Ez a szuper nackó mehetett volna a fentebbi helyett, csak erre már nincs vér a pucájában:

Tüzérségi gránát érkezése fej/testkamerával közelről filmezve:

ukri koldulás új szintre emelve:

banderista -1: