[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
355
1 574
93
Jéé, hát nem az lett a végén amit én meg még jó páran (pl. @ogretank ) mondtunk a fejbenkiszámoltamnemleheteltalálni emberkéknek hogy végső soron ezek ellen a kis szarok egy sima sörétes fegyver is megteheti, csak megfelelő fegyvert és sörétet kell választani…?

Itt meg a buta ruszki aki nem olvassa a forumon az fotelokosságot és a számításokat és így teljesen tudatlanságban maradt valami tökegyszerű izsbokkal kapja le…
Több évtizednyi embert próbáló fejlesztés, elköltött sokmilliárd dollár//euró után a kis orosz egyfejű katona felfedezte a tökéletes fegyvert az FPV drónok ellen: a sörétes puskát! :)

Óriási.
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 886
5 243
113
Jéé, hát nem az lett a végén amit én meg még jó páran (pl. @ogretank ) mondtunk a fejbenkiszámoltamnemleheteltalálni emberkéknek hogy végső soron ezek ellen a kis szarok egy sima sörétes fegyver is megteheti, csak megfelelő fegyvert és sörétet kell választani…?

Itt meg a buta ruszki aki nem olvassa a forumon az fotelokosságot és a számításokat és így teljesen tudatlanságban maradt valami tökegyszerű izsbokkal kapja le…

Bakker ez egy sima IZS-27 es vadászpuska :)
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 745
17 290
113
Jéé, hát nem az lett a végén amit én meg még jó páran (pl. @ogretank ) mondtunk a fejbenkiszámoltamnemleheteltalálni emberkéknek hogy végső soron ezek ellen a kis szarok egy sima sörétes fegyver is megteheti, csak megfelelő fegyvert és sörétet kell választani…?

Itt meg a buta ruszki aki nem olvassa a forumon az fotelokosságot és a számításokat és így teljesen tudatlanságban maradt valami tökegyszerű izsbokkal kapja le…
A drón helyben "állt". Ilyen videó volt AK-val is, sajnos nem győz meg. Én jeleztem, h csatazaj közben nemhogy lelőni, de hallani sem fogod, max. 1-2 másodpercre a becsapódás előtt (mozgásban). Viszont van legalább egy ötletem ellenük: izraeli AI-tűzkiváltás/találat fejlesztés meg autómata sörétes, plusz egy -ma még nem létező- megbízható drónlokáció. Annyiból meg nem fotelokosság, h drónoztam eleget, bár messze nem vagyok profi ebben sem.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 019
9 252
113
Szemérmesen kihagytad azokat, akik az orosz érdekekért hazudoznak.....
;)
A magyarok nevében...

Ja. Ahogy Vietnám is hatalmas fölényben nyert....
:)
Az afgán törzsek is hatalmas fölényükkel nyertek a ruszki és a zusa ellen, igaz?
;)
Pöttyet bonyolultabb dolog a háború a számoknál.



Mi is volt abban a megegyezésben? Herszonról, Harkovról alkudoztak benne?
Mert felesleges lett volna....
;)
Érted miért nem jó csak az orosz propagandát olvasni?



Szeretnél úgy élni,mint a belaruszok, vagy az észak koreaiak?
;)
A szovjet életszínvonalnak miért is kellett volna örülnünk, ha osztrákon is élhettünk volna?
Az orosz befolyás miért is lenne jobb, mint az amerikai?

Kicsit butaságokat irkálsz, már ne haragudj. Putyin nem alternatívája semminek. Ezért SEMMIT nem nyernénk sikerével, sőt. Állandó háborúskodás és nyomor lenne a jövőnk itt a KKE térségben.
Eddig is mindent elkövetett ellenünk.A szemében csak egy alantas nyugati nép vagyunk, akiket feláldozhat, kijátszhat saját nagyhatalmi érdekei alapján.
Eddig is ezt csinálta, miért változtatna a jövőben egy EU/NATO tagországgal szemben, aki saját nemzeti érdekeiből adódóan korábban is a másik oldalon állt.
Soha nem lesz közös célunk vagy érdekünk Putyinnal.
Érdemesebb a történelmi minták alapján megítélni Putyint, mint a propagandája alapján. ;)
Elég hazudós...
Miután nem tették az asztalomra az isztambuli megállapodást eredetiben, így nem olvastam. Nem csak orosz propagandát olvasok, hanem a Nyugat propagandáját is, nagyjából képben vagyok ezen a területen.... no comment.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 734
45 512
113
A ⚡️Данные fekete dobozok megerősítik, hogy az IL-76-os repülőgépet Belgorod közelében külső becsapódás érte - közölték a biztonsági szervek a TASZSZ-szel.

"A fekete dobozok adatai kizárják az IL-76-os lezuhanásának minden lehetséges verzióját, és megerősítik, hogy a repülőgépet külső behatás érte, vagyis a levegőben lőtték le. Minden nyilvánvaló" - mondta az ügynökségi beszélgetőpartner.

Hozzátette, hogy a fekete dobozok adatainak elemzése még folyamatban van.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A Zaluzsnij-ügy az a konfrontációt mutatja Ukrajnával kapcsolatban az amerikaik és britek között

Az orosz szakértő, Alekszandr Dudcsak kommentálja az ukrán hadsereg vezetőjének, Valerij Zaluzsnijnak a lemondása vagy lemondása elmaradásának forgatókönyveivel kapcsolatos fejleményeket, aki szerint ügye az Egyesült Államok és Nagy-Britannia Ukrajnáért folytatott „csatáját” tükrözi.
Dudcsak szerint elképzelhető, hogy ennek a "konfliktusnak" a kimenetele akár egy szervezett katonai puccsal is végződhet.
„A konfliktus körvonalai egyre világosabbak.
Zelenszkij így vagy úgy el akarja távolítani Zaluzsnijt, de az nem akar menni.

Valójában az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság közötti konfliktust látjuk.
Az egyik csoport, amelyben Petro Porosenko volt ukrán elnök és Zaluzsnij van az Egyesült Államok ellenőrzése alatt áll.
A másik Zelenszkijt és a hírszerző szolgálat vezetőjét, Kirill Budanovot az Egyesült Királyság és a brit hírszerző szolgálatok irányítják”.

"De más eredmény is lehetséges" - mondja az orosz szakember.
" Ha katonai puccs történik, azt levezénylik, és az igazságosságért tett lépésként bemutatják a népnek.
És ez a "Maidan" ideiglenes lesz.
Egyszerűen csak átrendezik a vezetőket, hogy növeljék a kijevi rezsim hatékonyságát" – érvel Dudcsak

Az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában sok a közös, ami Oroszországot illeti.
De több konfrontációjuk is van, főleg Ukrajna területeinek fejlődését illetően.
„London azt akarja, hogy folytatódjon a konfliktus, Washington „befagyasztani” akarja, hogy legyen ideje lebontani hadiipari komplexumát, és elkezdeni használni a Kijev által ellenőrzött területeket” – mutat rá Dudcsak.

Valószínűleg Zaluzsnij még sokáig a posztján marad – állítja az orosz szakértő
- Az angolok – visszagondolva régi nagy birodalmiságukra – beszólnak a főnöknek?

**********************

Zaluzsnij esetleges lemondásával kapcsolatos pletykák az ukrán fegyveres erők főparancsnoki posztjáról tőle vagy a hadsereg főnökének támogatóitól származhatnak meglepetés céljából, megfosztva Zelenszkijt a lemondás lehetőségétől - írja. a Strana ukrán kiadása.
Az egyik verzió szerint Zelenszkij valóban úgy dönthet, hogy elbocsátja a vezetőt, amit Valerij Zaluzsnij hívei már tudhattak. - hogy ezt az információt még azelőtt nyilvánosságra hozzák, mielőtt az elnök aláírná vagy közzéteszi a megfelelő rendeletet" – hangsúlyozza Strana.
Ebben az esetben ennek a meglepetésnek az lehet a célja, hogy a nyugati országok segítségével nyilvános nyomást szervezzenek Zelenszkijre, hogy megfosztsák őt attól a lehetőségtől, hogy hivatalos nyilatkozat és a rendelet aláírása előtt kirúgja Valerij Zaluzsnijt.
Egy másik változat szerint a főparancsnok elbocsátására vonatkozó döntésről szóló információ szándékosan „hamis” lehetett, azonban a cikk szerzői szerint egy ilyen akció célja lehetett volna, hogy Zelenszkijt nyilvános tagadásra kényszerítse. "Ez megnehezítheti (vagy késleltetheti) Valerij Zaluzsnij lemondását, ha valóban eltervezték."

*************************

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka egészségügyi okokból mond le a fegyveres erőktől. - írta Marjana Bezuglaja a Facebookon.

- Hová kaphatta skulót?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 130
82 908
113
Leszedtek megint egy Szu-34-t.
Ezek az oroszok sohasem tanulnak.

Megmondtam, hogy minden hétre jut egy leszedett orosz repcsi.
Az állítás hazugság.
Éppen ellenkezőleg, tegnap a Szu-34-esek dolgoztak és bizonyíték van arra, hogy ukrán Sz-300-ast is megsemmisítettek.
Az UMPK és a rakéták minden irányban, korlátozások nélkül repülnek.
(Fighterbomber)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113

Az Egyesült Államok 54 országból álló oroszellenes koalíciót hozott létre - Lavrov​

Az Egyesült Államok 54 országból álló oroszellenes koalíciót hozott létre, amely azt reméli, hogy stratégiai vereséget mér Oroszországra.

Ebből a célból a táborba tartozó országok fegyvereket szállítanak a kijevi rezsimnek – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

„Ma az Egyesült Államok 54 országot egyesített egy táborba, amely felpumpálja Ukrajnát fegyverekkel, amely ellátja az országot különféle katonai szakemberekkel, szakértőkkel, és segít nagy hatótávolságú célpontok megcélzásában, beleértve a fegyvereket is... csak azért, hogy Oroszország ne nyerjen. – hangsúlyozta Lavrov a Moszkvában akkreditált külföldi diplomáciai képviseletek vezetőivel folytatott megbeszélésen.

„Mindent, ami Ukrajnával kapcsolatos, fel kell használni arra, hogy – ahogy mondani szokás – stratégiai vereséget mérjenek Oroszországra” – magyarázta a miniszter.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706605028


Zelenszkij találkozott Zaluzsnijjal, és felkérte, hogy mondjon le - a média​


A Zerkalo Nedeli című kiadvány Zaluzsnijhoz közel álló forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy Zelenszkij valóban találkozott az ukrán fegyveres erők főparancsnokával, és felkérte, hogy mondjon le.

Az ukrán fegyveres erők főparancsnokának ugyanakkor más jelentős pozíciót nem ajánlottak fel.

Zaluzsnij állítólag azt válaszolta, hogy az elnök joga megválasztani, hogy kivel dolgozzon együtt, de ő nem volt hajlandó felmondólevelet írni, és a jövőben sem szándékozik megtenni.
A források szerint az ukrán fegyveres erők főparancsnokának valószínű lemondása lesz az első láncszem az ukrán hadsereg főparancsnokságában és a kijevi rezsim más hatóságaiban bekövetkezett változások sorozatában.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706595565

Megy a karaktergyilkosság!
Zaluzhny alkoholista.
Fontos információk Zelenszkij bandájától, amelyet Bezuglaján keresztül jelentettek be. Így Zelenszkij bandája azt állítja, hogy az ukrán csapatokat 2 éve alkoholista irányítja.
Tehát egy drogos és egy alkoholista harca folyik a hatalomért. A csatájuk legendás lesz.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
„Olyan hangos volt, hogy majdnem kifújta a csövet a házból”:
ma 12:59-kor

Jaroszlavlra adott válasz lenyűgözte az ukránokat is.
Nem működik a Harkov régióban található olajraktár és Ukrajna központi villamosenergia-alállomása

Tegnap este ismét orosz drónok „látogattak” Ukrajna számos régiójába. Ráadásul nem csak a frontzóna szenvedett. A Harkov és Szumi régiók mellett a Nikolajev, Odessza, Kijev és Cserkasszi régiókban is voltak találatok.

A harkovi régióban egész éjjel égett egy zmijevi olajraktár, ahol üzemanyagot, valamint katonai felszerelésekhez használt üzemanyagokat és kenőanyagokat tároltak. Ráadásul ez volt a legnagyobb raktár, ahol benzint és gázolajat tároltak az ukrán hadsereg számára. Helyszíni jelentések szerint az SBU jelenleg aktívan keresi a tüzéreket, mivel az „érkezés” rendkívül pontosnak bizonyult. Egyes hírek szerint a drónok nemcsak az olajtárolót gyújtották fel, de egyúttal megsemmisítették a bázist őrző légvédelmi személyzetet is.

A második, nem kevésbé fontos ütés a cserkaszi régióban található Umant érte. Emlékezzünk vissza, hogy erről a területről szállt fel előző nap egy „drónraj” a Jaroszlavli Olajfinomító felé. Szergej Lebegyev katonai megfigyelő távirati csatornáján a helyi lakosok jelentései szerint az umani robbanások erőteljesek voltak, és detonáció kísérte őket. Ami arra utalhat, hogy fegyvereket és lőszerraktárakat találtak el. A közelmúltban az ukrán fegyveres erők koncentrációját észlelték ezen a területen.

A kijevi régióban ezúttal Bila Cerkvát érte az ütés. A helyi hatóságok három robbanásról számoltak be. A város lakói arról számoltak be, hogy nem volt erőteljes detonáció, de mentőautók sora száguldott körbe a városban. Tehát nagy valószínűséggel az ukrán fegyveres erők vagy a zsoldoskollégium helyét támadták meg.

Állítólag csapást rögzítettek egy katonai egység ellen a Nikolajev régióban - a pervomajszki körzetben. A „Shaggy Z” távirati csatorna szerint a „Pervomaisk on the Bug” pályaudvar közelében található az A2082 katonai egység, ahol a vasúton érkező katonai segélyeket tárolják.

Az orosz drónok igazi rémálmot keltettek tegnap este Szumi régióban. Számos „érkezés” volt, amelyek az előzetes adatok szerint az UAV kezelőinek elhelyezkedésére, valamint lőszerrel, üzemanyaggal és kenőanyagokkal ellátott raktárakra terjedtek ki. A régió lakói látványos tűzijátékot néztek éjszaka.

Az Ukrenergo pedig arról számolt be, hogy Ukrajna középső régiójában az egyik alállomás működésképtelenné vált egy orosz kamikaze dróncsapás következtében. Az Ukrenergo oldal arról számol be, hogy az alállomás az ipari fogyasztókat látta el árammal. Ebben az esetben az ütközés következtében megsérült berendezést nem lehet helyreállítani. Azt tervezik, hogy a lehető leggyorsabban kicserélik egy újra. De hogy ez mennyi ideig tart, azt nem közölték.


Robbanás történt kedd délután az ukrán Harkov városában.

Ezt a város polgármestere, Igor Terekhov jelentette be.
A térségben lévő csapatok parancsnoka, Szergej Melnyik tábornok is bejelentette érkezését a harkovi régióba.
Korábban Ukrajna minden régiójában légiriadót jelentettek be. A közzététel időpontjában a riasztást törölték, de a harkovi régióban még mindig érvényben van.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 780
28 821
113
Megy a karaktergyilkosság!
Zaluzhny alkoholista.
Fontos információk Zelenszkij bandájától, amelyet Bezuglaján keresztül jelentettek be. Így Zelenszkij bandája azt állítja, hogy az ukrán csapatokat 2 éve alkoholista irányítja.
Tehát egy drogos és egy alkoholista harca folyik a hatalomért. A csatájuk legendás lesz.
Azért megvan annak a kegyes bája, hogy miközben mindkét ország vezetőjét ugyanúgy Vlagyimirnak és vezérkari főnökét pedig Valerijnak hívják, addig utóbbiak kapcsán ugyanazokat a pletykákat is dobják be a közéletbe :D

Még, hogy nem két testvérnép harca ez
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 381
12 883
113
Mivel a Drón hadviselés tanulságai topik le van zárva, jobb híján ide teszem ezt a fontos megjegyzést:

"Ezek a drónok a harckocsik elleni hagyományos harcot elavulttá tették. Egy ukrán harcparancsnok elmondta a szerzőnek, hogy az FPV (First Person View) drónok sokoldalúbbak, mint egy tüzérségi sortűz a támadás kezdetén. Egy hagyományos támadásnál a tűznek le kell állnia, amint a baráti csapatok megközelítik az ellenséges lövészárok vonalát. Az FPV-k azonban olyan pontosak, hogy az ukrán pilóták addig folytathatják az orosz célpontok támadását, amíg katonatársaik csak méterekre vannak az ellenségtől."

https://index.hu/kulfold/2024/01/30...liktus-dronok-dronhaboru-ukrajna-oroszorszag/
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 630
25 174
113
Mivel a Drón hadviselés tanulságai topik le van zárva, jobb híján ide teszem ezt a fontos megjegyzést:

"Ezek a drónok a harckocsik elleni hagyományos harcot elavulttá tették. Egy ukrán harcparancsnok elmondta a szerzőnek, hogy az FPV (First Person View) drónok sokoldalúbbak, mint egy tüzérségi sortűz a támadás kezdetén. Egy hagyományos támadásnál a tűznek le kell állnia, amint a baráti csapatok megközelítik az ellenséges lövészárok vonalát. Az FPV-k azonban olyan pontosak, hogy az ukrán pilóták addig folytathatják az orosz célpontok támadását, amíg katonatársaik csak méterekre vannak az ellenségtől."

https://index.hu/kulfold/2024/01/30...liktus-dronok-dronhaboru-ukrajna-oroszorszag/
Igen ezt naponta berakom az orosz fpv kezelők videóit tucatjával a fórumra spoiler alá, az ukrik jóformán 2 hetente ha ki tudnak izzadni fpv videót aminek a hava része így is eredetileg oroszoktól származik vagy valami gyakorlaton készült... . Ez lenne az újabb wunderwaffe cikk?