[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 427
55 327
113
Azèrt ideje volna kicsit tájékozódni a nato müködéséröl. Senki nem tud parancsot adni, hogy "menjünk" az oroszok ellen.

Ajánlanám kicsit a tájékozódást a valóságról.
Elvileg senki sem adhat parancsot arra, hogy pénzzel támogassuk ukrajnát, ránk szóltak mi megtettük.
Ahogyan tőlünk megy az üzemanyag is.
Azon se csodálkoznék ha titokban technikát, lőszert stb... adtunk volna el pl. a Cseheknek, onnan meg ment volna ukrajnába.
A svédek NATO csatlakozásának megszavazásakor is ott ült az USA nagykövet (helytartó) az országgyűlésünkben, hogy ellenőrizze, hogy minden úgy megy a gyarmaton ahogyan washingtonból megüzenték.
Hidd el, ha megjön nyugatról a parancs, hogy menni kell, akkor menni fogunk.
Jogilag eddig se szólhattak volna bele semmibe, de de facto megteszik nap mint nap. Ez a szomorú helyzet.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 561
113
Folytatódik az ukránok üldözése

Az oroszok behatoltak Orlovkába, elfoglalták Sztyepovojet és Kelet-Berdicsit
Orlovka a második ukrán védekező alakulat központja
Az oroszok behatoltak Orlovka városába, Avgyejevkától nyugatra, és megkezdték a felszámolási műveleteket annak elfoglalására.
Orlovka az úgynevezett második ukrán védelmi berendezkedés központja, és elfoglalása annak teljes felbomlását jelenti.

Az oroszok az éjszaka folyamán elfoglalták Sztyepovojet és Berdicsi keleti részét.
Korábbi orosz sikerek Lasztocskinonál és Tonenkojénál lehetővé tették, hogy az oroszok jócskán eltolják az ukránokat Avgyejevkától.
https://twitter.com/PhilippeRapha15/status/1762193850477482316

Ha ez az ütem folytatódik, akkor biztos, hogy kelet felől sikerül elérni Ugledart az oroszoknak, miközben veszélyesen megközelítik Dnyiprot, az egyik legnagyobb ukrán várost Kijev, Harkov és Zaporozsje mellett.
Egyesek azt próbálják megérteni, hogy egy olyan kisvárosban, mint Avgyejevka, egy vereség hogyan okozhatja ekkora összeomlást az ukrán rendben.
A magyarázat egyszerű: mindezek a nyolc év alatt épült kis erődvárosok egyfajta áthatolhatatlan Maginot-vonalat hoztak létre, amely az volt a célja, hogy visszatartsa a felsőbbrendű orosz hadseregeket addig a pontig, amíg ki nem merülnek. majd megsemmisül.

Ez nem így történt, mivel az oroszok tanultak a hibáikból, és megértették az amerikaiak által felállított „csapdát”.

Belevágtak egy "kimerítő háborúba", amelyből viszonylag könnyen győztesen kerültek ki, mivel az orosz terület végtelen mennyiségű energiaforrással, nyersanyaggal és élelmiszerrel rendelkezik, ellentétben az európai országokkal, amelyeknek ezekből semmi sincs.

Azt is tudták, hogy az amerikai gazdaság "fekete káoszban" van, és az USA nem tudja továbbra is ugyanúgy támogatni Ukrajnát.

Az ukrán védekező alakulat a bahmuti vereség után kezdett "szétbomlani", most pedig az avgyejevkai összeomlás után az oroszok nagy átjárón keresztül "kiszivároghatnak" az ukrán síkságra anélkül, hogy komoly ukrán ellenállásra lenne kilátás.
Persze az ember azt gondolná, hogy a nagy és normális városokat nem könnyű elfoglalni.
De az igazság az, hogy a kis városokat sokkal könnyebb megerősíteni, mint a nagyokat, mivel kisebb területet kell megerősíteni.
Emellett egy nagyvárosban, ahol a lakosság jelentős része orosz nemzettudatú, sok minden megváltozhat egy ostrom során.


Egy amerikai ellen indult vizsgálat, mert mesterlövész felszerelést szállított Ukrajnának.


Egy amerikai szenátor asszisztense ellen vizsgálatot folytatnak az ukrán erők mesterlövészek felszerelésével kapcsolatban. Az amerikai hatóságok szemszögéből Kyle Parker ténykedése átléphette a törvényes határokat, ami miatt bejegyzett külföldi ügynök lett – írja a New York Times.

A szenátus asszisztense külföldi ügynökként ismerhető el az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok Szenátusának Oroszország-politikával kapcsolatos tanácsot adó magas rangú tisztviselő ellen, mert katonai egyenruhában utazott Ukrajnába, és magánszemélyek által adományozott mesterlövész felszereléssel látta el az ország fegyveres erőit - jelentették hétfőn.

A The Guardian szerint Kyle Parker, a Helsinki Bizottság kabinetfőnöke, aki az európai biztonsági kérdésekről tájékoztatja a szenátorokat, jogi és etikai okokba ütközhetett, ami miatt be nem jegyzett külföldi ügynök lett a New York Times szerint, amely áttekintette a bizottság igazgatójának és főtanácsadójának bizalmas jelentését.

Parker " terepszínű ruhát és ukrán katonai jelvényeket viselve utazott az ukrajnai frontvonalak mentén, és felfogadott egy ukrán tisztviselőt, hogy amerikai kormányzati ösztöndíjat kapjon, a kongresszusi etikai és biztonsági tisztviselők kifogásai ellenére" - írta a New York Times.

Egy független ügyvédi iroda vizsgálja a vádakat, és a New York Times szerint széleskörű vizsgálatot folytat az erősen ukránbarát álláspontot képviselő bizottsági tisztviselők viselkedéséről.

A jelentés, amelyet Stephen Schridge, a Helsinki Bizottság ügyvezető igazgatója és Michael Geoffroy ügyvéd írt, azt állítja, hogy Parker "akarva vagy akaratlanul egy külföldi hírszerző szolgálatot célzott meg és használt ki" azzal, hogy nem részletezett "kémelhárítási aggályokat" vetett fel, amelyeket jelenteni kell az FBI-nak.

A The New York Times beszámolója szerint nem tudni, hogy a szövetségi bűnüldöző szerveket értesítették-e. De azt írta, hogy Parker képviselői ragaszkodtak ahhoz, hogy állítólag semmi rosszat nem tett, és ehelyett a jelentés készítői megtorlás áldozata lett, amiért állítólagos visszaélést követett el ellenük, kötelességszegéssel vádolták őket.

A Helsinki Bizottság elnöke, Joe Wilson dél-karolinai republikánus kongresszusi képviselő ki akarta rúgni Parkert, miután elolvasta a jelentést – írja a The New York Times. "Sürgetem, hogy kérje azonnali lemondását vagy felmentését" - írta Wilson társelnökének, a marylandi demokrata Benjamin Cardinnak, "súlyos állítólagos visszaélésekre hivatkozva, amelyekben ukrán és más külföldi személyek is érintettek".

Ahogy a The Guardian megjegyzi, Kyle Parker a bizottságnak hosszú ideje tanácsadója, és a konfliktus 2022 februári kezdete óta legalább hétszer járt Ukrajnában – írja a The New York Times. Számos ukránbarát előadást, podcastot és közösségi média bejegyzést tartott, és online életrajza szerint a konfliktus kezdete óta „a legtöbbet utazó amerikai tisztviselő Ukrajnában”.

A jelentés szerint egy ilyen látogatás alkalmával mintegy 30 000 dollár értékben adott mesterlövész távolságmérőket és ballisztikus szélérzékelőket, amelyeket egy ukrajnai rokona által összegyűjtött pénzből vásárolt az Egyesült Államokban az Amazonon.

Az újság kérdéseire adott írásbeli válaszában Parker szóvivője elmondta, hogy egyik utazása sem volt hivatalos látogatás – annak ellenére, hogy a bizottság nyilvánosságra hozott róla egy fotót Herszonban –, és soha nem viselt katonai jelvényt, csak katonai stílusú terepszínű ruhát viselt.

A szóvivő szerint a The New York Times által látott videó, amelyen Parker szétvágott egy orosz sapkát és ráhugyozott, „a düh és a gyász személyes kifejezése” Oroszország ukrajnai lépései miatt.

- Még jó, hogy nem volt kötőtű a kezeügyében. Illetve kár!
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
911
10 349
93
Kiindulva a nyugat közismert taktikájából, ez a fene nagy elhatárolódás Macrontól egyfajta színháznak tűnik, lám, a NATO továbbra sincs benne. Nem is lesz hivatalosan, mert ezzel a szoknyamögé bújós taktikával tudnak a legtöbbet ártani az oroszoknak, értsétek a nemzetközi vizek és más országok területéről történő koordinálással, felderítéssel, logisztikával. Ezeknek érinthetetleneknek kell maradnia, ehhez kell a máz.

Az amiért ez a téma pörög, az egy szintlépés megágyazása lehet a birkáknak. Ami valószínű az lesz, hogy kiterjesztik a támadásokat (nyilván az ukránok mögé bújva) Oo. belsőbb területei felé. Ha már a fronton gáz van, megpróbálnak a hátországon revansot venni, nehogy túlnyerje magát az orosz. Elvétve volt ilyen, most majd több lesz. Ha tippelni kéne akkor üzemek lesznek a célok, CM, légvédelem, légierő kapcsolatában, esetleg repterek.

(természetesen az ukránok pusztulása továbbra is mellékszál)

Továbbá ezzel a látványos elhatárolódással némileg kifogták a szelet a maradék, Blackrock és tsa. által még nem megvásárolt konzervatív kormányok vitorlájából, lám, a libsik sem küldenek háborúba. Nyomorba igen de azt majd Putyinra fogják :)
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 519
15 019
113
Ha nem is nukival, de akármivel elsődleges célpontok a francia űripar lehet. Kevésbé védett egy tengóról indított szeretetcsomag ellen, mint az anyaország és a károkozás is húzósabb... Úgyhogy Micron nyugodjon le. Ha még kell neki Kourou vagy a CDG, akkor fogja vissza magát..... :) Egyébként nyakam rá, hogy MOST is vannak nemönkéntes harccsoportok Ukrajnában...
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Orosz különleges erők #2023


Rusicsék Kremennajánál


Oroszoknál pörög a jókívánság biznisz
0q003pn.jpeg

DlCljLv.jpeg

X7LHj2I.jpeg

WxgzFOA.jpeg
 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
Én meg túlgondolom, mert oda bemennek, először csak "maroknyian" britek, baltiak, lengyelek, franciák, németek pl. és kipicsázódnak, nincs előttem hogy elengedi a nagy tervét a nyugat, hogy az oroszokat térde kényszerítse, szétdarabolja, lefegyverezze. Ha akarnák MOST sokkal jobb kondíciók mellett elengedhetnék az ukránokat, bevállalt saját veszteség nélkül. Anyagilag fájna, de kb. ennyi. HA elkezdenek hivatalosan felvállalva oda kiküldött saját katonák hazajönni hullazsákokban, az sokkal másabb szitu lesz. Onnan tovább kell emelniük a tétet, vagy instant bukta utca otthon, azt meg egyik sem akarja.

Tegyük fel hogy fordítanak, és nyerő lesz a mostani épp széthullás előtt lévő ukrán haderő! Azt meg az oroszok nem fogják hagyni.

Én azt látom, hogy itt bagatellizálni próbálják sokan azt, hogy így vagy úgy, mindegy hogy milyen végeredménnyel, de ha felvállalva hivatalosan már nem álcázva bemegy a nyugat, harmadik világháború lesz.


Ez marhára nem vicc, és mindenki az emberiség ellen tesz, aki ezt a problémát bagatellizálja, mert elindul ez a folyamat, ott már nem lehet majd a szart visszalapátolni a lóba!
Kár volt ebbe belevágni a nyugatnak.
Most már talán ők is bánják. Csak hát kijönni ebből arcvesztés nélkül nem lehet. Nem is arcvesztés lenne, hanem teljes összeomlás. Drága energia, zsugorodó ipar, roló jólét. Hogy adnák el ezt otthon a népnek?
Belementek, mert azzal számoltak, hogy Oroszország a szankciók hatására egy, de maximum két éven belül bedől, belső lázadások lesznek és rendszerváltás lesz. Nem jött be a számítás a medve él és virul. Még évekig eltarthat a háború, amit már a nyugati polgárok nehezen bírnak. Fennáll a veszélye, hogy bedőlnek a liberális demokráciák. Erre lehetne gyógyír, ha megkaparintanák a mackó mézes bödönjét. Ezzel még pár évtizedig fenn lehetne tartani az élősködő kapitalizmusukat.
Sajnos a nyugat ezzel az akciójával olyan helyzetet idézett elő, hogy senki nem hátrálhat. Aki Ukrajnában veszít. az mindent elveszít. Konkrétan a léte kerül veszélybe. Vagy felosztják Oroszországot, vagy nyugaton fog a sok felgyülemlett társadalmi feszültség fog felrobbanni.
Nagy-Britannia nem tervez "nagyszámú csapatokat telepíteni Ukrajnába" - közölte Sunak miniszterelnök sajtószóvivője.
Még szép. A végén csak egyedül maradna a nagy ukrán pusztában, szemtől szemben a felhergelt medvével.
Most azt látom mindenhol hogy az egyre több ország bizonygatja, hogy nem akar oda küldeni csapatokat. Mintha kicsit bexartak volna Macron hülyeségétől...aki tényleg ilyen hülye???? Vagy ezzel akarják elterelni az egyre nagyobb otthoni gondokról a figyelmet? Hát fordítva sülne el.
Sokan tudják, hogy mivel járna egy Oroszország elleni totális háború. Minimum a keleti részek elhamvadnának. Éppen ezért az aki gondolkodik errefelé, az nem akar belemenni. A románoknak még csak ez hiányozna. Szerintem meg lett nekik üzenve, ha onnan megy támadás, akkor ki lesznek törölve a történelemből.
De egyébként osztom, ha bemennek akkor komoly eszkaláció lesz. Ők már majd nem akarnak megállni a határoknál, hanem cél a Föderáció szétdarabolása. Mert ha már ott vannak úgyis mindegy.
photo-2024-02-27-13-44-10.jpg
Addig nem érnek el. Ha pedig belépnek a föderáció területére onnantól megy a taktikai atomcsapás. Kár erőlködni. és egyébként is ki menne el Moszkváig. Az ukránokon kívül nincs nagyon katonaképes ember a láthatáron. Nyugat puhány. Nem győznek, ha csak nem valami titkos droidsereget készítenek elő a támadásra.
Amit viszont komolyan gondoltam, az arra vonatkozott, hogy ha ez az eszement makaróni tényleg NATO katonákat akar beküldeni, akkor az eszkaláció a gyorsnál is gyorsabb lesz.
Nem fog tudni küldeni. Esetleg francia katonát. Nincs rá indok, hogy bárki is odamenjen. Ukrajna nem NATO tag. Ha nagyon akar mehet az angolokkal. Esetleg a lengyelekkel. Nem lesz nagy tolongás.
Kalinyingrádból gyakorlatilag az egész EU területe lőtávolban van akár a Kalibroknak is, és azt már láttuk egyszer, hogy mennyire csúnyán tud égni a Notre Dame és a Reichstag. És London sem tűzálló, mint tudjuk.
Ha NATO és Oroszország háború lesz, az első lépésben az oroszok a Kalinyigrádi folyosót foglalják el és szélesítik ki. Onnantól az északon rekedt csapatoknak nagyon nehéz lesz. Persze közben menni fognak a rakéták minden felé.
Szóval nem kellene ebbe belemenni, mert az európai kultúra helyrehozhatatlan károkat szenvedne, és mindezt egy korrupt náci rendszerért.
Nem lehet, hogy ez is a célja az Amerikában trónoló eliteknek? Elnézve, hogy milyen bajt hoztak Európára a migránsáradattal és mi célból, nem lepődnék meg, hogy benne van ez is a tervükben.
Nagyjából egyetértünk, de az I. Vh-ba nagyon nem akartunk menni (Tisza István a végsőkig ellenezte, a sorállomány meg nem értette, h aratás előtt mit akarnak háborúzni).
Hogy a politikum mit akart, az egy dolog. De az egyszerű nép miként lett feltüzelve az egy másik dolog.
A II. kapcsán sem nagyon akartunk menni, csak már a megszàllás határán táncoltunk (ahogy most is ?), meg volt egy német orientált tiszti kar (mint most atlantista).
Ez így van. Azonban a részleges revízió miatt tartoztunk Németországnak. A becsület is azt kívánta, hogy beálljunk mellé, még ha tudtuk is, hogy rossz ügy mellé álltunk. Ma ilyen kényszerítő erő nincs.
Az atlantista tisztikar, ha olyan nagyon akar harcolni, hát rajta. Menjenek maguk és vitézkedjenek az orosz ellen.
A megszállásról annyit, hogy az jobb mintha mi magunktól mennénk az oroszok ellen. Ők is látnák, hogy mint megszálltak, nem vagyunk cselekvőképességünk birtokában és kényszerítve vagyunk. Egy ilyen állapot egy esetleges orosz győzelem esetén másképp esne a latba.
A véleményem az, h hamarabb írna ki Orbán előrehozott választást a háborús részvétel kapcsán, mint hogy eltemesse a fiát (mint Horthy).
Ez valószínű, hogy így lenne. De a nép akkor is arra a pártra szavazna, aki a háború ellen agitál. Hogy elcsalnák esetleg a választásokat a felől nincs kétségem. De akkor is a közhangulat olyan lenne, hogy arra mindent lehetne építeni csak nyerő háborút nem. A hollandokat és belgákat sem sorozták erőszakkal a Wermachtba! Itt sem lenne értelme arcoskodni a megszállóknak.
Nyilván illúzió az, h ki tudnánk maradni ilyen központi területen bármiből;
Ki lehet maradni. Ellent kell mondani. Majd megszállnak, de attól kezdve nem lehet minket vádolni hogy beléptünk az oroszok elleni háborúba. A megszálló felelőssége lenne minden amit elkövet. Tudom lenne bőven együttműködő áruló az országban. De a többség akkor sem fogadná el a megszállást.
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
373
1 070
93
Kár volt ebbe belevágni a nyugatnak.
Most már talán ők is bánják. Csak hát kijönni ebből arcvesztés nélkül nem lehet. Nem is arcvesztés lenne, hanem teljes összeomlás. Drága energia, zsugorodó ipar, roló jólét. Hogy adnák el ezt otthon a népnek?
Belementek, mert azzal számoltak, hogy Oroszország a szankciók hatására egy, de maximum két éven belül bedől, belső lázadások lesznek és rendszerváltás lesz. Nem jött be a számítás a medve él és virul. Még évekig eltarthat a háború, amit már a nyugati polgárok nehezen bírnak. Fennáll a veszélye, hogy bedőlnek a liberális demokráciák. Erre lehetne gyógyír, ha megkaparintanák a mackó mézes bödönjét. Ezzel még pár évtizedig fenn lehetne tartani az élősködő kapitalizmusukat.
Sajnos a nyugat ezzel az akciójával olyan helyzetet idézett elő, hogy senki nem hátrálhat. Aki Ukrajnában veszít. az mindent elveszít. Konkrétan a léte kerül veszélybe. Vagy felosztják Oroszországot, vagy nyugaton fog a sok felgyülemlett társadalmi feszültség fog felrobbanni.

Még szép. A végén csak egyedül maradna a nagy ukrán pusztában, szemtől szemben a felhergelt medvével.

Sokan tudják, hogy mivel járna egy Oroszország elleni totális háború. Minimum a keleti részek elhamvadnának. Éppen ezért az aki gondolkodik errefelé, az nem akar belemenni. A románoknak még csak ez hiányozna. Szerintem meg lett nekik üzenve, ha onnan megy támadás, akkor ki lesznek törölve a történelemből.

Addig nem érnek el. Ha pedig belépnek a föderáció területére onnantól megy a taktikai atomcsapás. Kár erőlködni. és egyébként is ki menne el Moszkváig. Az ukránokon kívül nincs nagyon katonaképes ember a láthatáron. Nyugat puhány. Nem győznek, ha csak nem valami titkos droidsereget készítenek elő a támadásra.

Nem fog tudni küldeni. Esetleg francia katonát. Nincs rá indok, hogy bárki is odamenjen. Ukrajna nem NATO tag. Ha nagyon akar mehet az angolokkal. Esetleg a lengyelekkel. Nem lesz nagy tolongás.

Ha NATO és Oroszország háború lesz, az első lépésben az oroszok a Kalinyigrádi folyosót foglalják el és szélesítik ki. Onnantól az északon rekedt csapatoknak nagyon nehéz lesz. Persze közben menni fognak a rakéták minden felé.

Nem lehet, hogy ez is a célja az Amerikában trónoló eliteknek? Elnézve, hogy milyen bajt hoztak Európára a migránsáradattal és mi célból, nem lepődnék meg, hogy benne van ez is a tervükben.

Hogy a politikum mit akart, az egy dolog. De az egyszerű nép miként lett feltüzelve az egy másik dolog.

Ez így van. Azonban a részleges revízió miatt tartoztunk Németországnak. A becsület is azt kívánta, hogy beálljunk mellé, még ha tudtuk is, hogy rossz ügy mellé álltunk. Ma ilyen kényszerítő erő nincs.
Az atlantista tisztikar, ha olyan nagyon akar harcolni, hát rajta. Menjenek maguk és vitézkedjenek az orosz ellen.
A megszállásról annyit, hogy az jobb mintha mi magunktól mennénk az oroszok ellen. Ők is látnák, hogy mint megszálltak, nem vagyunk cselekvőképességünk birtokában és kényszerítve vagyunk. Egy ilyen állapot egy esetleges orosz győzelem esetén másképp esne a latba.

Ez valószínű, hogy így lenne. De a nép akkor is arra a pártra szavazna, aki a háború ellen agitál. Hogy elcsalnák esetleg a választásokat a felől nincs kétségem. De akkor is a közhangulat olyan lenne, hogy arra mindent lehetne építeni csak nyerő háborút nem. A hollandokat és belgákat sem sorozták erőszakkal a Wermachtba! Itt sem lenne értelme arcoskodni a megszállóknak.

Ki lehet maradni. Ellent kell mondani. Majd megszállnak, de attól kezdve nem lehet minket vádolni hogy beléptünk az oroszok elleni háborúba. A megszálló felelőssége lenne minden amit elkövet. Tudom lenne bőven együttműködő áruló az országban. De a többség akkor sem fogadná el a megszállást.
miután ez azt országot nyugaton mindenki ágyútölteléknek tartja és másodsorban felvonulási terület oroszország felé, így a 'magyar' honvédséget is az első körben fogják bevetni ukrajnában, ahogy a többi szomszédunkat ha arra kerül a sor..
nem sok remény van arra h most majd kimaradjunk..
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 683
55 474
113
Kik azok, akik "a magyar honvédséget is az elsö körben fogjâk bevetni"?
Magyar kormâny ilyet biztos nem fog csinâlni. Mâs meg hiába parancsolgatna.
Visszatërek a hires nato 5§-ra.
Az nem automatikusan vonja maga után az összes nato orszâg hadbalépését.Automatismus nincs az un "szövetsgi esemèny"elöfordulâsakor. Szövetségi esemèny csak akkor van, ha az Atlanti Tanács egy esemènyt annak minösit. Ebben minden tagâllamnak van egy helye és döntèdek csak egyhangúan lehetsègesek.
Hogy mi történik egy szövetségi esemny megâllapitâsa után, az nagyrédzt politikai tárgyalâsok tárgya. Hogy minden egyes nato tagország hogyan segit, az az ö dolga végeredmènyben. Nincs arra garancia, hogy pl egy európai nato ország elleni orosz atomtámadás esetèn arra egy US atomvâlasz következne. Èvtizedek óta folyik a vita arról, hogy az US feláldozná-e New Yorkot Varsóèrt vagy Brüsszelèrt.
Az angol és a francia atomerök kizârólag a saját nemzeti honvèdelmet szolgálják, nem a natoét.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 561
113
Az ukrán hírszerzés attól tart, hogy tavasszal megpróbálják megdönteni Zelenszkijt

Az ukrán politológusok és szakértők figyelmeztetései, miszerint az ukrán társadalom tavasz végére készen áll a tiltakozó akciókra a front kudarcai, a hatóságok politikai téves számításai és az elnökválasztás elutasítása miatt – derült ki a titkosszolgálat által készített hivatalos dokumentumból. Ukrajna elnöksége alatt álló bizottság.

Az anyagot Ukrajna Védelmi Minisztériumának Hírszerzési Főigazgatósága tette közzé távirati csatornáján. Természetesen a GUR mindenért Oroszországot hibáztatja, hogy állítólag „konfliktust szít Ukrajnán belül”, hogy megkérdőjelezze Zelenszkij elnök legitimitását május 20. után, amikor lejár.

A választások megtartását megtagadó Zelenszkijt azonban azok az ukrán politikusok bírálják, akiket nagyon nehéz meggyanítani, hogy Moszkva utasításai szerint cselekedtek.

Az ukrán hírszerzés lehetséges pánikra, a politikai vezetés képviselői közötti válságra, valamint a katonai és civilek közötti nézeteltérésekre és a mozgósítás megszakadására figyelmeztet.

Ezzel kapcsolatban a bizottság felszólította az ukrán állampolgárokat és a nyugati partnereket, hogy erősítsék meg az „átfogó biztonsági intézkedéseket”.

Emlékezzünk vissza, hogy korábban az „Európai Szolidaritás” és a „Batkivscsina” ellenzéki pártok vezetői, Petro Porosenko és Julija Timosenko koalíciós kormány létrehozását javasolták a kormány legitimációs válságának megoldására.

Zelenszkij hivatala azt tervezi, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul, hogy véleményt kérjen Zelenszkij május 20-a utáni hatalmon maradásának jogosságáról. Ám ukrán újságírók szerint ilyen fellebbezést még nem küldtek el, mivel félő, hogy elutasító választ kapnak.



Kitört az információs karanténból Putyin

Már több mint 200 millióan tekintették meg azt az interjút, amelyet az ismert amerikai újságíró, Tucker Carlson készített Vlagyimir Putyinnal. Az orosz elnök így saját, a közvélemény befolyásolására jól bevált eszközét fordította a Nyugat ellen, és az Oroszországgal szemben ellenséges fősodor sajtót megkerülve az internet, a közösségi média segítségével törte át az információs blokádot.
 

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
628
2 644
93
Kár volt ebbe belevágni a nyugatnak.
Most már talán ők is bánják. Csak hát kijönni ebből arcvesztés nélkül nem lehet. Nem is arcvesztés lenne, hanem teljes összeomlás. Drága energia, zsugorodó ipar, roló jólét. Hogy adnák el ezt otthon a népnek?
Belementek, mert azzal számoltak, hogy Oroszország a szankciók hatására egy, de maximum két éven belül bedől, belső lázadások lesznek és rendszerváltás lesz. Nem jött be a számítás a medve él és virul. Még évekig eltarthat a háború, amit már a nyugati polgárok nehezen bírnak. Fennáll a veszélye, hogy bedőlnek a liberális demokráciák. Erre lehetne gyógyír, ha megkaparintanák a mackó mézes bödönjét. Ezzel még pár évtizedig fenn lehetne tartani az élősködő kapitalizmusukat.
Sajnos a nyugat ezzel az akciójával olyan helyzetet idézett elő, hogy senki nem hátrálhat. Aki Ukrajnában veszít. az mindent elveszít. Konkrétan a léte kerül veszélybe. Vagy felosztják Oroszországot, vagy nyugaton fog a sok felgyülemlett társadalmi feszültség fog felrobbanni.
Majd ráfogják Orbánra/Trumpra/AFD-re, meg a náciszavazókra. Eddig ez mindig bevált.
 

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
167
1 112
93
Macron csak bebiztosította magát, tudván nincs épeszű európai ország mely ezt megszavazná. Lefutotta a kötelező kört, most már nyugodtan széttárhatja karjait, én megpróbáltam gyerekek. Csúnya Zorbán és társai elvetették az ötletemet. Majd elmorzsol pár könnycseppet a drámai hatás érdekében, és a következőket mormolja.: ... Ha segítettünk volna, az orkokat sikeresen kiűztük volna La-La-Landből...:)
Ilyesmire gondoltam én is! A nyugat, látva az ukrajnai helyzet és esélyeket bedob a végén egy "vérüket és népünket" ötletet, hogy megpróbálja kifogni a szelet azon ukránok vitorlájából, akik a bukta után az őket felbujtó, majd cserben hagyó gazdáik ellen fordulhatnak ilyen-olyan módon. A világ többi része előtt is megkísérlik a lehető legkisebb arcvesztést bebiztosítani. Elszámolták magukat, most megy a lojalitás és idiotizmus végső szintjének a felmérése, de se tökük, sem bázisuk nem lesz meghozni ezt a pusztító döntést. Arra lesz elég, hogy megpróbáltuk, részben készen álltunk de...
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 872
9 848
113
Nocsak, nocsak!
Stand with Ukraine! Igaz @meszike91 , @mindenen kívül, @Halfdan , és társai.. Vagy mégsem?
:D

A lengyel-orosz kereskedelmet filmezték, őrizetbe vették az ukrán újságírót Lengyelországban



"A lengyel rendfenntartók őrizetbe vették az Ukrajinszka Pravda hírportál újságíróját, Mihajlo Tkacsot és operatőrét a lengyel-fehérorosz határ közelében, miközben az ukrán hírportál munkatársai a Lengyelország és Oroszország közötti, Fehéroroszországon keresztül zajló áruforgalomról készítettek riportot."
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 145
113
érdemes visszamenni az időben oda amikor legfontosabb katonai szövetségesünk a világ talán legnagyobb katonai hatalma azt követelte hogy küldjük ki a katonáinkat a szovjetunió ellen
akkor ezek a viták lezajlottak a magyar médiában parlamentben hátsószobákban, és magyarország arra jutott hogy küldeni kell azt a sereget, különben kedves szövetségesünk úgy megszáll minket mint a pinty
és kiküldtük a 2. magyar hadsereget a don kanyarba
mindez már történelem
most azt szeretné legfontosabb katonai szövetségesünk a világ legnagyobb katonai hatalma hogy küldjünk katonákat oroszország ellen
figyeljük meg, az előző pontosan ugyanilyen szituációhoz képest - amikor még el lehetett gondolkodni azon hogy de mi lesz ha ellenállunk annak a megszállásnak - ez az egyetlen különbség:
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1900051.tv
a félreértések elkerülése végett, ezt a törvényt nem egy vesztes háború után a fegyverletétel és a feltétel nélküli megadás részeként kényszerítették ránk, hanem a magyar parlament tartózkodás és ellenszavazat nélkül fogadta el
ne legyenek illúzióink az ügyben, magyarország egyáltalán nem egy önálló, szuverén ország
Azért ez a párhuzam nem teljesen állja meg a helyét. 1941-ben nem csak a német megszállástól való félelem, hanem a bécsi döntésekkel már visszakapott területek megtartásának vágya és esetleges új terület (vissza)szerzés reménye is szerepelt a belépésünk okai közt. 1941 júniusban csak a Szovjetunió ellen léptünk hadba, de már áprilistól hadat viseltünk Jugoszlávia ellen és azért a belépésért tényleg kaptunk is koncot, a délvidéket.
1941 áprilisban még nem volt közvetlen fenyegetés, hogy a németek megszállnak, ha nem lépünk hadba Jugoszlávia ellen. Most viszont nem ígér nekünk semmit a NATO/USA a vágóhídra hajtásunkért cserébe és veszítenünk sincs mit azzal, hogy ellenállunk.
Illetve a belépés oka volt az a hit is, hogy a németek győzni fognak, mert addig Hitler ugyanúgy maga alá gyűrte a kontinentális Európát, az orosz területeken kívül, mint Napóleon és az elején úgy látszott, hogy a szovjet haderőt is könnyedén legyőzi. Most az ukrán háborús helyzet nagyon nem a NATO győzelmét vetíti előre. Van De Lejjebb, Stoltenberg, a paki csávó ott az angoloknál, Mikron, vagy Bidé bá pedig nagyon nem Hitler, vagy Napóleon.
Akkor a magyar német viszony feltétlen baráti volt. Most a magyar amerikai aligha nevezhető barátságosnak. Akkor fel sem merült, hogy visszadumáljunk a németeknek, itt-ott akadályozzuk őket. Most folyamatosan ezt csináljuk.

Természetesen benne van a pakliban, hogy megpuccsolhatnak, megszállhatnak. De ez mennyivel lenne rosszabb annál, mint hogy önként megyünk a vágóhídra USA parancsra? Mit veszíthetünk az ellenállással? Azt írod, hogy Magyarország nem szuverén. Ez részben igaz. De csak részben. Pont azzal vagyunk szuverénebbek, mint a többi tag, hogy ellenállunk, időt húztunk, kivételeket, engedményeket csikarunk ki. Aki időt nyer, életet nyer és a jelenlegi ukrán vezetés, állapotok szavatossága erősen véges. Aki eléri, hogy előtte másokat küldjenek és vagy ki tud farolni a sorból, vagy a sor végére tud kerülni, az nagyobb eséllyel úszhatja meg. Ha ezt nem tennénk, akkor vesztenénk el teljesen a szuverenitásunkat. És akkor mindegy lenne, hogy meg vagyunk-e szállva, vagy sem. Mert megszállás nélkül is az amerikaiak (vagy a brüsszeli beépített embereik) parancsolnának Magyarországon. De ez egyelőre nincs így.
Ha tetszik, fel lehetne tenni úgy is a kérdést, hogy sokkal rosszabb lett volna, ha 1944 helyett már 1941-ben megszállnak? A megszállástól való félelmünkben megéri úgy viselkednünk, mintha már eleve meg lennénk szállva? Pillanatnyilag azért még nem így viselkedik a vezetésünk. Mindamellett hogy én sem örülők annak, hogy - ha ránk vonatkozó kivételekkel is, de - megszavaztuk az EU embargós csomagjait, az ukránok finanszírozását, vagy a finn és svéd NATO tagságot.

Persze lehetne aktívan védekezni az ilyen veszély ellen. Például ahogy bejött a Fidesznek a 2022-es parlamenti választáskor az a népszavazás, amire jó érzésű ember csak egy irányba szavazhatott, úgy a 2024 június 9-i EP és önkormányzati választáshoz is hozzá lehetne csapni egy népszavazást arról, hogy magyar katonákat és fegyvereket nem lehet Ukrajnába küldeni. Borítékolható az elsöprő eredmény. A Fidesz választási eredményét segítené, hiszen azt az üzenetet küldi, hogy a Fidesz a végsőkig kiáll amellett, hogy kimaradjunk a háborúból. Majd az elsöprő eredményre hivatkozva ezt be lehet betonozni akár az alkotmányba is a 2/3-al. Kifelé lehet hivatkozni a népakaratra és az alkotmányra. Hiába lenne akár egy kormányváltás is, elméletileg amíg az alkotmányosság szikrája megmarad, ez a döntés a következő kormányt is kötné.