[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Magyarország nem számíthatna a NATO segítségére az 5. cikkely alapján, mert annak megvitatása 30 napig is eltartana. Magyarország megszállására viszont 30 óra is elegendő.

Valahol vicces, hogy a nagyon demokrata ukrán elmondja miért nem jó a nato semmire se.


Orosz katona bemutatja nemnáci gyűjteményét


Mikor a saját vezetésed nem tudja hol aknásított


Nemjapán önkéntes oroszoknál


Kozákok a fronton

Csaszov Jart kiürítik


Abrams, ásít


Ukrán légvédelmi előrejelző rendszer


Sikeres azov akció


ukrajna mindennapjai


Orosz EW drónok ellen
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Horror vagy fantasy forgatókönyv? - Képes leleplezés - Sok német képzelőerővel
A Bild bemutatja Oroszország négylépcsős támadási tervét a NATO elleni invázióját


A Bild című német lap egy, a parlament elé terjesztett kormánydokumentumra hivatkozva egy tudományos-fantasztikus forgatókönyvet mutatott be – hogy valamivel fenntartsák a russzofóbiát – az orosz támadás elméleti forgatókönyvét arról, hogyan fogja Oroszország 4 lépcsőben megtámadni Németországot.

A Bild szerint a NATO-országok elleni orosz támadás első szakasza egy hatalmas dezinformációs kampány lesz, különösen a médiában és a közösségi oldalakon.
Moszkva célja itt a társadalom megosztása, destabilizálása és a liberális demokráciába vetett bizalom aláásása lesz.
Ezen túlmenően ebben a szakaszban kibertámadások és kritikus infrastrukturális létesítmények: villanyvezetékek, gátak stb. elleni támadások várhatók.
Ennek a szakasznak a jellemzője az elvégzett műveletek titkossága.

A második szakasz a dokumentum készítői szerint orosz csapatok nagy manővereiből áll majd a szövetség határain.
A szövetségesek erre úgy válaszolnak, hogy saját csapataikat telepítik a keleti határra.
Ez az első menekültek megjelenéséhez vezet.
Ezt a szakaszt a fokozott kémkedés, szabotázscselekmények, kibertámadások és támadások is jellemezhetik majd – különösen a NATO-csapatok mozgását megzavarva.
Az is lehetséges, hogy az űrben lévő első műholdakat letiltják.
Lehetséges a németországi létesítmények , például vegyi üzemek és atomreaktorok elleni támadások.

A harmadik fázis Oroszország közvetlen támadása a NATO-országok ellen.
A német földet célzott csapások érik.
Ráadásul ebben a szakaszban a dokumentum szerzői a műholdak tömeges megsemmisítésére számítanak.

A konfliktus negyedik fázisában az orosz csapatok behatolnak német területre, szárazföldön, tengeren és levegőben harcolnak.
Ráadásul az űrben globális léptékű konfliktus alakul ki.
A dokumentum szerzői elismerik, hogy Oroszország biológiai, vegyi és taktikai nukleáris fegyvereket is bevethet.
Emellett attól tartanak, hogy Oroszország valamilyen elektromágneses impulzust használ majd, amely a föld felett 50 kilométeres magasságban aktiválódik, és minden elektronikai eszközt tönkretehet.

Nem ez az első "terv" a NATO elleni orosz támadásra, amelyet a Bild közölt.
A Bild januárban a német fegyveres erők (Bundeswehr) konkrét "titkos dokumentumára" hivatkozva azt állította, hogy Oroszország komoly vereséget mérhet Ukrajnára, és hibrid támadást indíthat a balti államok ellen.
A forgatókönyv a konfliktusba torkollott a szuvalki folyosó területén: az orosz kalinyingrádi régiót Fehéroroszországtól elválasztó legszűkebb ponton.


A háborús hiénák csapatokat akarnak küldeni - de az USA-t ez nem érdekli

A pestis felemészti a nyugati vezetők rosszindulatú elméjét, miközben bábjaik Ukrajnában a csatatér néhány kulcsfontosságú pontjára rohannak.

A közelgő vereség erős szaga terjeng a NATO-parancsnokságok és az ukrán lövészárkok minden szegletéből.

A fősodratú média azon erőfeszítései, hogy némi győzelmi kiáltással frissítse fel a levegőt, szertefoszlanak, amikor Abrams és Leopard harckocsik porrá zúzásáról készült videókat és ukránokat rendetlenül menekülő videókat mutatnak.

Csak az elmúlt 24 órában az orosz fegyveres erők előrenyomultak Avgyejevka közelében és befejezték a tisztítási műveletet Petrovszkojéban.

Most Tonenkoje és Orlovka falvak körül fokozzák a lendületet.
Szevernoje falut is felszabadították.

A jelentések szerint az orosz egységeknek sikerült taktikai előrenyomulást végrehajtaniuk és behatolniuk Krasznogorovkába.

Bahmut térségében az ukrán hadsereg Krasznoje faluban próbálja feltartóztatni a védelmi erőinek összeomlását.
Az orosz rohamegységek nyomulnak előre a Szoszejnaja utca középső részén és északkeleti részén.

A Guljai-Polje szektorban felerősödtek a fejlemények.
Jelentések szerint a rohamegységek elfoglalták a Guljai-Polje dácsa területének egy részét.

Zaporozsjéban az orosz fegyveres erők a Rabotino és Verbovoje körzetekben erősödnek.
A kijevi csapatoknak vissza kellett vonulniuk a Verbovojétól északnyugatra fekvő területről.

Ami magát Rabotinot illeti, az oroszok a település déli részét tartják ellenőrzésük alatt.

Rabotino "stratégiai fontosságú falujának" elfoglalását, valamint a közeli üres tanyák egy részét az ukrán ellentámadás nagy sikereként ünnepelték 2023-ban.

Most tehát Kijev még ezt a vigasztaló nyereséget is elveszíteni készül.

Ami még rosszabb, az orosz légierő továbbra is támadja az ukrán ipari és katonai létesítményeket.
Az oroszok német helikoptereket lőttek le.
Poltavában a legutóbbi csapás egy katonai repülőtér földjét találta el.
A jelentések szerint német Sea King Mk41 és Mi-8MSB helikoptereket semmisítettek meg.

Kirovográdi területen csapások érték az Alexandria légi támaszpontot.

A kétségbeesés őrülete azonban arra készteti a NATO vezetőit, hogy még mélyebben belekeveredjenek a konfliktusba.

Macron poloskakirály közelmúltban tett javaslatai a NATO-erők Ukrajnába küldésére nem találtak támogatásra, de rávilágítottak a problémára.

A nyugati államok kifogyóban vannak a lehetőségekből.
Az európai köznép szerencséjére Washingtont jelenleg jobban érdekli, hogyan használhatja fel az ukrán kérdést belpolitikai játszmái részeként, mint az, hogy vazallusai nevében harcoljon az oroszok ellen.
Úgy tűnik, Macron és néhány más hiéna még keresi a lehetőségeket, hogy ezen változtasson.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 334
13 697
113
Magyarország ukrán megszállását javasolja egy neonáci ukrán tiszt
2024. február 28. szerda
Tóth Vladimir, a Magyar Békekör tudósítója jelenti:

Jevgenyij Gyikij, az Ajdar ukrán neonáci zászlóalj 2. századának volt parancsnoka azt javasolja, hogy az ukrán haderő szállja meg Magyarországot, ha alulmaradna az oroszokkal szemben, és nem volna hová visszavonulnia – „Vereség esetén Ukrajnának még mindig maradna jelentős, harcedzett, 800 ezres hadserege. Felvetődik a kérdés, hova lehetne visszavonulni. Magyarország területe jöhet szóba, ahová magunkkal vihetünk 20 millió ukrán menekültet is. Kíváncsi vagyok, mit tudna tenni ebben az esetben a 30 ezres magyar hadsereg, amely egy napot sem harcolt még. Magyarország nem számíthatna a NATO segítségére az 5. cikkely alapján, mert annak megvitatása 30 napig is eltartana. Magyarország megszállására viszont 30 óra is elegendő.

Azt ajánlom Orbán Viktornak, hogy jól gondolja meg, milyen következményekkel járna Ukrajna veresége” – fogalmazott a katonatiszt a Rosszija 1 TV szerda hajnali műsorában elhangzottak szerint.

Gyikij kijelentéseit szerdán, moszkvai idő szerint 1.50 órakor sugározták teljes terjedelmében Vlagyimir Szolovjov műsorában. Előzőleg a Moja Moszkva online adott hírt róluk február 27-én.
Az ukrán katonatiszt elmondta még a következőket: “Miután Oroszország 2022. február 24-én megtámadta Ukrajnát, Orbán Viktor magyar csapatokat küldött az ukrán-magyar határra. Elmondása szerint azért, hogy megvédje az ukrán menekülteket. De akkor minek létesítettek pontonhidakat a Tiszán – tette fel a kérdést Gyikij. Ezt a harckocsik számára szánták. Ha az oroszok elfoglalták volna Kijevet, a magyar csapatok megindultak volna, hogy elfoglalják Kárpátalját. Kijev elfoglalása viszont meghiúsult. Mivel Orbán biztos abban, hogy Ukrajna vereséget szenved a háborúban, sőt akarja is Ukrajna vereségét, fel kell készülnünk nem egy b, hanem egy végső z tervvel – adta elő Gyikij.

Az ukrán neonáci szerint a végső terv Magyarország ukrán megszállása lehetne.

Én meg az a rohadt üldözési mániám...

BTW mókás lenne... tegyük fel nem propi kamu a hír (szerintem az), hanem a faszkalap feladatot végez ezzel (amolyan nyugdíjas hírszerző véleménye módon):
  • Először is a NATO ha nem jön, akkor abban a pillanatban fel is bomlott, az orosz meg nyert is instant, a legnagyobb álma kb. itt meg is valósult...
  • Az USAFE egymaga rendelkezik olyan gyorsreagálású erővel, ami (tekintve a hírszerzés/felderítés ezt órákkal/napokkal előbb jelezné, ahogy az oroszt is megtette) felszecskázná, de minimum megbontaná a támadókat, ide sorolva a harci heliket is
  • Magyarország, ha a NATO cserben hagyná valszeg mit csinálna? - hívná az, aki hajlandó megvédeni, az meg lenne a CSTO. Az orosz meg duplán röhögne azonnal (lásd Texas instant elsimerése, kapnak ilyesmire azonnal), hiszen ezzel behúzna egy NATO tagot. Mert ugye egyből bejöhetne, hiszen a teoretikus helyzet alapján már behúzták Ukrajna 90%+ területét és azért jön az ukrán - itt lennének a sarkukban...
  • És ezzel lenne szárazföldi összeköttetés Szerbiához, amivel kb. ketté is vágták Európát
  • Ráadásul az USA esetén ha kiveri az ukránt, egyrészt bizonyítja elszántságát a NATO tagok felé (egyben kissé visszaállítja a megtépázott renoméját), márészt kifarolhatna Ukrajna támogatásából ("elárultak minket pedig a lelkünket kitettük értük"), harmadrészt meg be is nyomulhatna ("visszaverni őket"), valamennyi területet behúzni az orosz előtt
Szóval egy ilyen lépés kb. ki is végezné Ukrajnát cakkumpakk, persze nekünk sem lenne jobb, hiszen szeretett szövetségeseink (bocskorosok...) nyilván epedve rohannának be segíteni a letaposott országunkba - miután az USA kiverte őket...
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
828
4 211
93
Én meg az a rohadt üldözési mániám...

BTW mókás lenne... tegyük fel nem propi kamu a hír (szerintem az), hanem a faszkalap feladatot végez ezzel (amolyan nyugdíjas hírszerző véleménye módon):
  • Először is a NATO ha nem jön, akkor abban a pillanatban fel is bomlott, az orosz meg nyert is instant, a legnagyobb álma kb. itt meg is valósult...
  • Az USAFE egymaga rendelkezik olyan gyorsreagálású erővel, ami (tekintve a hírszerzés/felderítés ezt órákkal/napokkal előbb jelezné, ahogy az oroszt is megtette) felszecskázná, de minimum megbontaná a támadókat, ide sorolva a harci heliket is
  • Magyarország, ha a NATO cserben hagyná valszeg mit csinálna? - hívná az, aki hajlandó megvédeni, az meg lenne a CSTO. Az orosz meg duplán röhögne azonnal (lásd Texas instant elsimerése, kapnak ilyesmire azonnal), hiszen ezzel behúzna egy NATO tagot. Mert ugye egyből bejöhetne, hiszen a teoretikus helyzet alapján már behúzták Ukrajna 90%+ területét és azért jön az ukrán - itt lennének a sarkukban...
  • És ezzel lenne szárazföldi összeköttetés Szerbiához, amivel kb. ketté is vágták Európát
  • Ráadásul az USA esetén ha kiveri az ukránt, egyrészt bizonyítja elszántságát a NATO tagok felé (egyben kissé visszaállítja a megtépázott renoméját), márészt kifarolhatna Ukrajna támogatásából ("elárultak minket pedig a lelkünket kitettük értük"), harmadrészt meg be is nyomulhatna ("visszaverni őket"), valamennyi területet behúzni az orosz előtt
Szóval egy ilyen lépés kb. ki is végezné Ukrajnát cakkumpakk, persze nekünk sem lenne jobb, hiszen szeretett szövetségeseink (bocskorosok...) nyilván epedve rohannának be segíteni a letaposott országunkba - miután az USA kiverte őket...
Meg szétlőnék az országot, az ukránok ahogy haladnának a nyugati vármegyéinkbe, felrobbantanák az összes hidat, meg fejbe lőnének minden magyart, aki nem a földet nézi. Meg gondolom egy rakat magyar nőn végigmennének. Utána meg csicskák lennénk a saját országunkban, mert akkor már tuti bent maradnának vagy az amcsik, vagy a ruszkik, attól függően hogy melyik verziód lép életbe.

Biztos nagyon jó lenne, de nekem ennyit nem ér meg, hogy a NATO szétmenjen, vagy hogy Ukrajna megszünjön létezni.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 357
9 955
113
BTW mókás lenne...
Ahha, roppantul.

  • Magyarország, ha a NATO cserben hagyná valszeg mit csinálna? - hívná az, aki hajlandó megvédeni, az meg lenne a CSTO. Az orosz meg duplán röhögne azonnal (lásd Texas instant elsimerése, kapnak ilyesmire azonnal), hiszen ezzel behúzna egy NATO tagot.
Hiba olyan erőt és képességeket tulajdonítani az oroszoknak, amivel láthatóan nem rendelkeznek. (Nem, az ukránok még mindig nem omlottak össze hiába szajkózza itt jópár ember meg a clickbait sajtó két éve.)

Mert ugye egyből bejöhetne, hiszen a teoretikus helyzet alapján már behúzták Ukrajna 90%+ területét és azért jön az ukrán - itt lennének a sarkukban...
Realisztikusan pedig minimum Ivano-Frankovszknál húzódna az ellenállási vonal, és a hegyvidék amihez képest Idblib egy játszóház még hátra lenne.

Ráadásul az USA esetén ha kiveri az ukránt, egyrészt bizonyítja elszántságát a NATO tagok felé (egyben kissé visszaállítja a megtépázott renoméját), márészt kifarolhatna Ukrajna támogatásából ("elárultak minket pedig a lelkünket kitettük értük"), harmadrészt meg be is nyomulhatna ("visszaverni őket"), valamennyi területet behúzni az orosz előtt
...rajtunk ez akkor már nem segítene sokat, aki nem teljesen vak vagy újszülött a témában az tudja mivel járna egy ukrán benyomulás. Tatárjárás szint.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Meg szétlőnék az országot, az ukránok ahogy haladnának a nyugati vármegyéinkbe, felrobbantanák az összes hidat, meg fejbe lőnének minden magyart, aki nem a földet nézi. Meg gondolom egy rakat magyar nőn végigmennének. Utána meg csicskák lennénk a saját országunkban, mert akkor már tuti bent maradnának vagy az amcsik, vagy a ruszkik, attól függően hogy melyik verziód lép életbe.

Biztos nagyon jó lenne, de nekem ennyit nem ér meg, hogy a NATO szétmenjen, vagy hogy Ukrajna megszünjön létezni.
Esküszöm hogy nem szeretem ezt az ukran vezetést én sem, finoman szólva sem, de nem kívánom hogy aki ukránnak érzi magát, az ne élhessen békében szabadon egy Ukrajnában. Csak hagyják békén a magyarokat, oroszokat szintén így élni, akkor is ha azok a 91-es Ukrajna területén élnének! Onnantól hogy nem basztatják az oroszokat pl. a Donbasszba, Krímen, lehet hogy naív vagyok, de szerintem Putyin sem akarja őket teljesen eltörölni. Az egy dolog, hogy területekről kell lemondjanak majd, de nem hiszem hogy a totális letarolásuk az orosz cél.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Az elmúlt napokban az ukrán hivatalos csatornákon vagy 6-8 db Szu-34 lelövéséről olvashattunk - a pontos szám igazából mindegy, mert már tök komolytalan az egész, ugyanis a roncsokról semmilyen fotót nem láttunk. Árulkodó az is, hogy az ilyen lelövéseket meglehetős lelkességgel igazoló FighterBomber tg csatornán se láttunk semmit.
Az ukránok kínjukban mutattak pár műholdképet, állítólag a lelőtt gépek becsapódási helyéről (persze csak néhányról).
Egy lengyel (!) vette a fáradságot, és megvizsgálta ezeket a területeket vissszamenőleg:

Általában sárfoltokat meg egyéb, földműveléshez köthető jelenségeket néztek égési nyomoknak ukranisztánban.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 785
113
A Rostec bejelentette az A-50-es repülőgépek gyártásának visszaállítását

Oroszország azt tervezi, hogy visszaállítja az A-50 nagy hatótávolságú radarfelderítő repülőgépek gyártását (az amerikai AWACS-hez hasonlóan) – mondta Szergej Csemezov, a Rostec vezérigazgatója a Gostiny Dvor oldalán, mielőtt az elnök beszédet mondott a szövetségi közgyűlésnek.
"Természetesen ezt a repúlőgépet meg kell újítani. Természetesen megtesszük, nem csak a hadseregünknek, hanem az exportnak is szüksége van rá" - válaszolta Csemezov újságírói kérdésére, hogy újraindítsák az A-50 gyártását.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 981
82 877
113
Ahha, roppantul.


Hiba olyan erőt és képességeket tulajdonítani az oroszoknak, amivel láthatóan nem rendelkeznek. (Nem, az ukránok még mindig nem omlottak össze hiába szajkózza itt jópár ember meg a clickbait sajtó két éve.)
Mottó:
"I'm not very interested in propaganda. If we're right, they'll give up. If we're wrong, they'll be in London in a week." (Dowding)

Egyébként meg sehol sincs szajkózva, hogy "összeomlottak" méghozzá "két éve", de egy összeomlás sem egyik napról megy a másikra.

Ukrajna akkor vesztett, amikor hagyta magát megtámadni, és akkor vesztett el mindent, amikor BoJora hallgatott. (BoJot azóta nem látták ..., utódja Liz pedig egy salátát nem élt túl.)

Németországnak kb. két év volt, de ha valaki felpillantott az égre 1943 novemberében vagy a térképre ugyanakkor, akkor biza Németország már csak a csodában reménykedhetett, mégis, 1945 májusáig létezett a német hadsereg.

Most vagy valahol hatalmas tömegekben várakoznak a harcra kész ukránok, 31000 halottal megúszták eddig, minden orosz propi és a muszka meg vesztett 350000t, ahogy a nagy jós elmondta az indexen, és várják a ruszkikat, vagy tényleg végük, és két év alatt elvesztették a 2022es hadseregüket, ahogy a ruszkik mondják, és még ki tudja mit.


 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 457
10 557
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Az orosz rakéták a Velikij Burluk állomás romjai alá temették az SBU egy speciális csoportját

Tegnap este ismét elérte a Mirgorodi katonai repülőteret. Az ukrán bombázók támaszpontjain rendszeresen hajtanak végre csapásokat. Még az sem világos, hogy mi maradt ott belőle. Múlt kedden a helyi lakosok látták a több kilométerrel távolabbi repülőtéren keletkezett tűz izzását. És megint itt vannak a robbanások.

De sokkal érdekesebb volt az éjszakai találat a Harkov megyei Velikij Burluk falu vasútállomásán.
A Velikij Burluk vasútállomás megsemmisülését a harkovi regionális katonai közigazgatás vezetője, Oleg Szinegubov jelentette. Elmondása szerint több bomba esett az épületre. Igaz, az OVG vezetője érthető okokból hallgatott arról, hogy az Orosz Légierő miért érdeklődik a falu vasúti csomópontja iránt. A katonai megfigyelők számos távirati csatornája szerint csapataink egy helyi tippre értek az állomásra. A lakosok arról számoltak be, hogy az SBU tisztjei leszálltak a városba, hogy tisztogatásokat hajtsanak végre. Az SBU tisztek feladatai közé tartozott az „oroszbarát ügynökök” felkutatása, akik támadást intéztek az ukrán fegyveres erők egységei ellen. A „takarítók” e csoportja úgy döntött, hogy a helyi állomás épületében állítja fel székhelyét. Oda több bomba is leszállt. Ugyanezen helyi adatközlők szerint ez meglehetősen sikeres volt.
Közvetlenül ezt követően a Velikij Burluk telegam csatornán egy üzenet jelent meg, hogy az SBU őrizetbe vett egy bizonyos „tüzért”, aki közölte velünk az Ukrán Fegyveres Erők egységeinek és raktárainak helyét. Igaz, nem világos, hogy ez a videó rakétáink érkezése előtt készült-e, vagy utána. És mennyire valóságos? Nagyon valószínű, hogy ezzel a videóval egyszerűen le akarják csökkenteni a következő „zrada” feszültségét.

Transzdnyisztria „Oroszország védelmét” kérte az ukrán fenyegetéssel szemben – Putyin holnap dönt

2024.02.28. | 19:47

A Dnyeszteren túli autonóm köztársaság a közelmúltban hivatalosan kérte Oroszország védelmét a NATO-hoz csatlakozott „Moldova agresszív lépéseitől”, eltávolodva hagyományos semlegességétől.
Az információk szerint Ukrajna részéről is vannak katonai megmozdulások.

Holnap, február 29-én, csütörtökön B. Putyin felszólal az orosz szövetségi közgyűlésen és foglalkozik a kérdéssel.
Ha elfogadja Dnyeszteren túliak kérését, minden megváltozik a térségben, hiszen Oroszország Ukrajna nyugati felére terjeszkedik.

Készenlétbe helyezték azokat az orosz békefenntartó csapatokat, amelyeket 30 éve telepítettek a térségbe, hogy megvédjék a lakosságot a mészárlásoktól, tekintettel arra, hogy független államként akarnak maradni Moldovától.
Természetesen az orosz katonák számszerűen kevesen vannak - körülbelül 1500 fős ezred -, miközben az országnak nincs hozzáférése a tengerhez, és minden segélynek az ukrán légterén kellene áthaladnia.

Mindazonáltal a Dnyeszteren túli területek a háború kezdetétől fogva Oroszország oldalán vettek részt, mivel az orosz tüzérségi századok napokig lőtték az ukrán állásokat, különösen Odessza térségében.

Egy héttel ezelőtt a régió kérte, hogy csatlakozzanak az Orosz Föderációhoz
Védd meg Dnyeszteren túlt! Transznisztria hivatalosan azonnali segítséget kér Oroszországtól.
Tekintettel az egyre fokozódó moldovai eszkalációs és megfélemlítési kísérletekre, Transznisztria hivatalosan arra kérte Oroszországot, hogy tegyen intézkedéseket a régió védelmére.

Nagy érdeklődéssel várják Oroszország válaszát.

Ne felejtsük el, hogy az autonóm régió, elméletileg „független köztársaság” hatalmas szovjet fegyverkészlettel rendelkezik, amely elegendő lenne az összes ukrán haderő lőszerrel való ellátására egy teljes hónapra!
2024. február 28-án, 18 év után először kerül megrendezésre a "Dnyeszteren túli Moldáv Köztársaság (PMR)" képviselőinek kongresszusa, amelynek fő kérdése a Moszkvába küldendő kérelem elfogadása a térség felvétele az Orosz Föderációhoz érdekében.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
A Washington Post információi szerint már Ukrajnában vannak a NATO katonák, előkészítendő a többiek érkezését..

Nem rutinlátogatásnak tűnik.
- - - - - -
"Maggie Haberman, a lap korábbi fehér házi tudósítója szerint Orbán Viktor kérte Trumptól a találkozót."
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 334
13 697
113
Meg szétlőnék az országot, az ukránok ahogy haladnának a nyugati vármegyéinkbe, felrobbantanák az összes hidat, meg fejbe lőnének minden magyart, aki nem a földet nézi. Meg gondolom egy rakat magyar nőn végigmennének. Utána meg csicskák lennénk a saját országunkban, mert akkor már tuti bent maradnának vagy az amcsik, vagy a ruszkik, attól függően hogy melyik verziód lép életbe.

Biztos nagyon jó lenne, de nekem ennyit nem ér meg, hogy a NATO szétmenjen, vagy hogy Ukrajna megszünjön létezni.

Pontosan, ezért írom amit, minden alkalommal. Hogy nekünk a tetves szomszédokat kell néznünk és ellenük fegyverkeznünk, mert annyira szövetségeseink, mint a halál. Amit itt végeznének, az felülmúlna mindent, amit el tud itt képzelni a többség.
Ezért írtam, hogy hipotetikus, egyikre sem számítok, de nagyon félek ettől. Ukrajna nem fog az utolsó négyzetméterig harcolni, adott orosz előretörés után puccs lesz és az egész összeomlik. Szervezett áttörés nem lesz, akármit mond ez a barom (már ha nem valami psyops).

Szóval a szarkazmus felismerése nem az erősséged...
Hiba olyan erőt és képességeket tulajdonítani az oroszoknak, amivel láthatóan nem rendelkeznek. (Nem, az ukránok még mindig nem omlottak össze hiába szajkózza itt jópár ember meg a clickbait sajtó két éve.)
Faszt nem rendelkeznek. Megbaszták az egész NATO IRS és bankrendszer támogatta ukrán haderőt. Vagy háromszor eddig. És kibillent az egyensúly, tisztán látható. Elindult a frontvonal.
Realisztikusan pedig minimum Ivano-Frankovszknál húzódna az ellenállási vonal, és a hegyvidék amihez képest Idblib egy játszóház még hátra lenne.
Csak közben az ukrán ellátás elapad, az orosz meg hadigazdaságba kapcsolt át. Az arányok totálisan elbillentek, nem lehet ugyan azt a haladási sebességet feltételezni, mint eddig. Lásd pl. RuAF magára talált - egyrészt a SEAD/DEAD erőfeszítéseik kezdenek működni, msárészt olyan precíziós csapásmérést nyomnak, ami már a nyugati légierőknek is becsületére válna (mennyiségileg).
...rajtunk ez akkor már nem segítene sokat, aki nem teljesen vak vagy újszülött a témában az tudja mivel járna egy ukrán benyomulás. Tatárjárás szint.
Pontosan!
Az ukrán, a román, meg a balkáni szenny irgalmatlan veszély ránk nézve és csak az alkalmat lesik, hogy belénk marhassanak. Amit leírtam, az az, amitől rettegek (én vagyok itt a paranoia király), és isten mentsen tőle. Ezért is szorul össze a gyomrom minden eszkalációs hírmorzsára, mert tudom, hogy abban mi szívnánk meg a legkeményebben. Szarok a NATO sorsára, vagy az ukránéra.

BTW az összes ukrán rajongónak javaslom annak a gyíknak a posztját - kifejezi az ukrán felső vezetés és fegyveres erők véleményét és terveit velünk kapcsolatban. Arra számítok az orosz eltörli ezt a szemétdombot.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 357
9 955
113
Faszt nem rendelkeznek. Megbaszták az egész NATO IRS és bankrendszer támogatta ukrán haderőt. Vagy háromszor eddig.
Meg ugyanennyiszer kikaptak. A felvetett forgatókönyv esetén akkor tudnak beleszólni, ha területet képesek foglalni és ezt gyorsan teszik. Ezt eddig nem sok sikerrel mutatják be. Értem, hogy sokan perdöntőnek tartják a közel álló frontokon vívott anyagháborút, és az alapján mérik az orosz sikereket, de az egy szűk szelete a teljes helyzetnek.

És kibillent az egyensúly, tisztán látható. Elindult a frontvonal.
Jelenleg ez még nagyon halvány a teljes volumenhez képest. A valószínűleg valósnak tekinthető 15-16 ezres avgyejevkai veszteséget ha felszorozzuk a hátramaradt hasonló települések számával, de akár csak a felével (mégiscsak 8 év erődítés nehezítette a munkát) élőerőben is kritikus számot kapunk.
Ez után a háború után egy jó ideig nem fognak más konfliktust vállalni.

Csak közben az ukrán ellátás elapad,
Tüzérségi lőszerben látható, másban nem igazán. Tavaly is pont ezt mondták sokan, nem jött be.

Lásd pl. RuAF magára talált - egyrészt a SEAD/DEAD erőfeszítéseik kezdenek működni, msárészt olyan precíziós csapásmérést nyomnak, ami már a nyugati légierőknek is becsületére válna (mennyiségileg).
2 év után elkezdtek működni egy olyan terepen (déli irány) ami eleve nekik kedvezett volna...
Az új siklóbombák azokat a Glonass navigációs modulokat használják mint a Shahedek és az Orlanok is... itt a tartós nagyságrendi növekedés előtt lesz egy ilyen akadály is, de majd meglátjuk.
Nem látom milyen képességekre gondolsz, amivel számolni lehetne a felvázolt helyzetben. 2022 februárja előtt feltételeztünk ilyen agilitást róluk, ebbe a hibába nem szabad újra belefutni.


Amúgy valaki látta konkrétan, hogy ilyet mondott? Teljesen hihető róla, de minket érintő új interjút nem találtam vele.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 981
82 877
113
Az orosz rakéták a Velikij Burluk állomás romjai alá temették az SBU egy speciális csoportját

Tegnap este ismét elérte a Mirgorodi katonai repülőteret. Az ukrán bombázók támaszpontjain rendszeresen hajtanak végre csapásokat. Még az sem világos, hogy mi maradt ott belőle. Múlt kedden a helyi lakosok látták a több kilométerrel távolabbi repülőtéren keletkezett tűz izzását. És megint itt vannak a robbanások.

De sokkal érdekesebb volt az éjszakai találat a Harkov megyei Velikij Burluk falu vasútállomásán.
A Velikij Burluk vasútállomás megsemmisülését a harkovi regionális katonai közigazgatás vezetője, Oleg Szinegubov jelentette. Elmondása szerint több bomba esett az épületre. Igaz, az OVG vezetője érthető okokból hallgatott arról, hogy az Orosz Légierő miért érdeklődik a falu vasúti csomópontja iránt. A katonai megfigyelők számos távirati csatornája szerint csapataink egy helyi tippre értek az állomásra. A lakosok arról számoltak be, hogy az SBU tisztjei leszálltak a városba, hogy tisztogatásokat hajtsanak végre. Az SBU tisztek feladatai közé tartozott az „oroszbarát ügynökök” felkutatása, akik támadást intéztek az ukrán fegyveres erők egységei ellen. A „takarítók” e csoportja úgy döntött, hogy a helyi állomás épületében állítja fel székhelyét. Oda több bomba is leszállt. Ugyanezen helyi adatközlők szerint ez meglehetősen sikeres volt.
Közvetlenül ezt követően a Velikij Burluk telegam csatornán egy üzenet jelent meg, hogy az SBU őrizetbe vett egy bizonyos „tüzért”, aki közölte velünk az Ukrán Fegyveres Erők egységeinek és raktárainak helyét. Igaz, nem világos, hogy ez a videó rakétáink érkezése előtt készült-e, vagy utána. És mennyire valóságos? Nagyon valószínű, hogy ezzel a videóval egyszerűen le akarják csökkenteni a következő „zrada” feszültségét.

Transzdnyisztria „Oroszország védelmét” kérte az ukrán fenyegetéssel szemben – Putyin holnap dönt
2024.02.28. | 19:47

A Dnyeszteren túli autonóm köztársaság a közelmúltban hivatalosan kérte Oroszország védelmét a NATO-hoz csatlakozott „Moldova agresszív lépéseitől”, eltávolodva hagyományos semlegességétől.
Az információk szerint Ukrajna részéről is vannak katonai megmozdulások.

Holnap, február 29-én, csütörtökön B. Putyin felszólal az orosz szövetségi közgyűlésen és foglalkozik a kérdéssel.
Ha elfogadja Dnyeszteren túliak kérését, minden megváltozik a térségben, hiszen Oroszország Ukrajna nyugati felére terjeszkedik.

Készenlétbe helyezték azokat az orosz békefenntartó csapatokat, amelyeket 30 éve telepítettek a térségbe, hogy megvédjék a lakosságot a mészárlásoktól, tekintettel arra, hogy független államként akarnak maradni Moldovától.
Természetesen az orosz katonák számszerűen kevesen vannak - körülbelül 1500 fős ezred -, miközben az országnak nincs hozzáférése a tengerhez, és minden segélynek az ukrán légterén kellene áthaladnia.

Mindazonáltal a Dnyeszteren túli területek a háború kezdetétől fogva Oroszország oldalán vettek részt, mivel az orosz tüzérségi századok napokig lőtték az ukrán állásokat, különösen Odessza térségében.

Egy héttel ezelőtt a régió kérte, hogy csatlakozzanak az Orosz Föderációhoz
Védd meg Dnyeszteren túlt! Transznisztria hivatalosan azonnali segítséget kér Oroszországtól.
Tekintettel az egyre fokozódó moldovai eszkalációs és megfélemlítési kísérletekre, Transznisztria hivatalosan arra kérte Oroszországot, hogy tegyen intézkedéseket a régió védelmére.

Nagy érdeklődéssel várják Oroszország válaszát.

Ne felejtsük el, hogy az autonóm régió, elméletileg „független köztársaság” hatalmas szovjet fegyverkészlettel rendelkezik, amely elegendő lenne az összes ukrán haderő lőszerrel való ellátására egy teljes hónapra!
2024. február 28-án, 18 év után először kerül megrendezésre a "Dnyeszteren túli Moldáv Köztársaság (PMR)" képviselőinek kongresszusa, amelynek fő kérdése a Moszkvába küldendő kérelem elfogadása a térség felvétele az Orosz Föderációhoz érdekében.
Ha nem tudják azonnal megvédeni az ukránoktól, addig csak dumálni fognak míg meg nem tudják védeni. Utána, kb. mint a két Népköztársaságnál.

Viszont a Romulánok is kapnak egy mini Kalinyingrádot. Izgi lesz nekik. Reálpolitika vagy bullshitelés? :)