[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 375
113
Nem is tudtam, hogy Nulandnak ukrán gyökerei vannak. Ez elég sok mindent megmagyaráz.

Annyira vannak ukrán gyökerei, mint az orosz anyanyelvű zsidó Zelenszkijnek. (Jó azért ő több joggal nevezhető ukránnak, mint Nuland.)

Sok zsidó származású amerikai politikus az Orosz Birodalom leszármazottja. Az ottani zsidók az 1800-as évek végén az 1900-as évek elején kezdtek tömegesen kivándorolni Amerikába.

Igen, és ez sok mindent megmagyaráz az oroszokhoz való viszonyukban. Ugyebár ezt a kivándorlási hullámot annak idején a pogromokra, a feketeszázasokra, a cári hatóságokra fogták, "szegíny menekültekként" jelentek meg Angliában, majd Amerikában, a sajtóbeli bőséges sajnáltatás közepette, előremenetelüket, beilleszkedésüket a helyi hittestvérek gazdag tagjai, jótékonykodó szervezetei egyengették, a valójában túlnyomórészt gazdasági migráns kelet-európai zsidók a gonosz oroszok és lengyelek atrocitásainak áldozataiként jelentek meg. Csak hát ott van a tény, hogy a Monarchia uralma alatt álló Galíciából is nagyméretű zsidó kivándorlás zajlott le akkoriban, részben a Magyar Királyság volt ennek a célpontja, mint ismert, de mentek bőven a tengerentúlra is.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Nem is tudtam, hogy Nulandnak ukrán gyökerei vannak. Ez elég sok mindent megmagyaráz.
Bocs, hogy nevetek, de azért "Fuck the EU" Nudelman néniről azért tudni illik, hogy kicsoda-micsoda.
Egyéb érdekességek: férje Robert Kagan, nevezetes neokon intervencionalista (oké, ez így kicsit redundáns), többek közt az amerikaiak iraki kalandjainak ágyazott meg a lobbitevékenységével és mindenféle irományaival. Robert Kagan testvérének felesége (és így Nudelman sógornője) pedig az a Kimberly Kagan, aki az ebben a fórumban is sűrűn körberöhögött Institute for the Study of War (ISW) think-tank alapítója és elnöke.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
AZ AMERIKÁNUS NÉPMESÉK FOLYTATÁSAI:

Az Egyesült Államok különleges hadműveleti erőket készít fel az Oroszország elleni felforgató akciókra


Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia részt vesz a különleges műveleti erők kiképzésében az Oroszország elleni felforgató akciókra – mondta Szergej Nariskin, az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat igazgatója. "Az amerikaiak és a britek részt vettek és részt vesznek a különleges műveleti erők és hírszerző tisztek kiképzésében, hogy Oroszország elleni felforgató műveleteket hajtsanak végre." Ami az Egyesült Államokat illeti, széles titkosszolgálati hálózatot hoznak létre mind Ukrajna területén, mind más országokban, beleértve az orosz területtel határos országokat is – jegyezte meg Szergej Nariskin. "Az a tény, hogy az amerikai titkosszolgálatok részt vettek az ukrán hírszerző tisztek kiképzésében és átképzésében, nyilvánvaló tény" - tette hozzá Szergej Nariskin.

Február végén a New York Times amerikai, európai és ukrajnai volt és jelenlegi tisztviselőkre hivatkozott. hogy az elmúlt 8 év során Washington a CIA támogatásával 12 titkos létesítményt hozott létre a volt szovjet köztársaság területén az orosz határ közelében. A kiadvány szerint az amerikaiak szorosan együttműködtek többek között az ukrán védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának jelenlegi vezetőjével, Kirill Budanovval.

Emellett Oroszországban, Európában, Kubában és más olyan helyeken, ahol oroszok tartózkodtak, kémeket képeztek ki.

Ezt az információt később Alexander Bortnikov, az FSZB igazgatója is megerősítette.

Az Északi Áramlat és az Északi Áramlat 2 gázvezetékeket az angolszászok robbantották fel – mondta Szergej Nariskin.
„Természetesen vannak jeleink, hogy ki tette. Bár ezek a közvetett jelek ugyanazokra a személyekre utaltak, akik hozzájárultak a bűncselekményhez. „A mozaik kialakult. És ez a mozaik egyértelműen megmutatja a tetteseket” – hangsúlyozta Nariskin.


Victoria Nuland lemondott, mert nem engedelmeskedett, nem értett egyet a Fehér Házzal Ukrajna ügyében


Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettest kénytelenek lemondatni a Fehér Ház politikájával való mély nézeteltérések miatt - mondta Scott Ritter volt amerikai hírszerzési tisztviselő a katonai hírszerzésről.

„Tisztázzuk: ez nem az ő önkéntes döntése.

Ez már nem egyeztethető össze az elnök és a külügyminiszter politikájával” – mondta.

Scott Ritter szerint Nuland kénytelen lemondani, mert soha nem fog meghajolni a Fehér Ház nézetei előtt: túl erős a meggyőződése, és túl magas a pozíciója az amerikai politikában.
A helyettes külügyminiszter megengedte magának egyebek mellett azt a retorikát, amely nem felel meg Washington jelenlegi igényeinek az orosz kapcsolatok terén. Ráadásul Scott Ritter volt titkosszolgálati tiszt Biden közelgő elnökválasztásra való felkészülésének részének nevezte Nuland lemondatását. „A Biden-kormányzat most felméri a valóságot. A választási lehetőség a kezükben van, és Ukrajna nagy problémává vált. A kérdés az, hogy hogyan lehet enyhíteni Oroszország elkerülhetetlen győzelmének következményeit.


Az Egyesült Államok eltakarja a nyomait és a kudarcait Ukrajnában

Az Egyesült Államok eltakarja a nyomait és a kudarcait Ukrajnában – jelentette ki Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője az Egyesült Államok helyettes külügyminiszterének lemondására hivatkozva.

Zaharova a Szputnyik rádióban tett nyilatkozataiban azt állítja, hogy Nuland lemondása az ukrán kérdésben folytatott amerikai politika teljes kudarcának egyik jele.

„Megpróbálják majd elfedni a nyomaikat, lemondásokkal, elbocsátásokkal és megpróbálják újraindítani ezt a külpolitikai kudarcaik és téves számításaikkal kapcsolatos történetet.

Ez az Egyesült Államok következetes, folyamatos elárulása szövetségesei ellen.

Az USA soha nem változtatott ezen” – állította Zakharova, kijelentve, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és a környezet ezt nem tudhatta.


Washingtonban van az USA igazi ellensége.

Az Egyesült Államoknak abba kellene hagynia a háborúskodást más országokban, és a belpolitikára kellene összpontosítania – írta az X közösségi oldalon a Pentagon vezetőjének egykori tanácsadója, Douglas McGregor.

„Ideje abbahagyni a külföldi harcot! Itthon sokkal komolyabb fenyegetéssel nézünk szembe" hangsúlyozta Douglas McGregor. Az ezredes szerint az amerikai nép igazi ellensége a Fehér Házban van.

"Az embereknek meg kell érteniük, hogy az ellenség Washingtonban van, ő az, aki mocsárba sodorja az országot" – összegezte az amerikai tiszt.

Douglas McGregor azon a véleményen volt, hogy az Egyesült Államoknak most nincs szüksége, hogy háborút vívjon bárkivel.

Nyilatkozatát az amerikai déli térségben zajló bevándorlási válság hátterében tette. A súlyosbodás újabb köre kezdődött, miután az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága a kormány kérésére engedélyezte a texasi hatóságok által a mexikói határ mentén telepített szögesdrót eltávolítását. Az állam kormányzója, valamint 25 másik USA republikánus kormányzója Az Egyesült Államokban azzal vádolta Biden amerikai elnököt, hogy nem hajlandó harcolni az illegális bevándorlás ellen.

Az Egyesült Államokban rekordmértékű illegális bevándorlás tapasztalható, a határőrök 302 000 illegális határátlépést regisztráltak 2023 decemberében, ami egy hónap alatt a legtöbb.

- Az amerikai nép igazi ellensége a Fehér Házban van, akik gazdáik parancsait hajtják végre.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 548
113
Hamar Nuland a tronfosztasa okán szoba került, a tevékenységéről a szomszédban némi olvasmány. Elég hosszú de hát 10+ év az 10+ év.

Az EU közben hadi gazdaságra váltana.

T-72 B3 lőtte ki a napokban az egyik Abrams tankot.
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
158
1 773
93
Meszike, te végletesen leegyszerűsíted a történelmet, kábé a jó és a gonosz harcára, csak tudhatnám, hogy mire jó az ilyen hozzáállás a történelemhez ?

Az ukránokra rátérve, ki határozza meg, hogy ki az ukrán, és mi jár nekik ? Munkács, Lwów, Odessza, Voronyezs, és Kubány az ukrán ?

Tisztában vagy, hogy az ukránoknak nem csak az oroszok az ősellenségeik, hanem sok más nép is ? Vagy te olyan történelmet akarsz írni, amiben mindenért csak és kizárólag az oroszok a hibásak ?

1991 - 2014 között miben nyomták el az oroszok az ukránokat ? És ahhoz mit szólsz, hogy az Ukrán Hadseregnek orosz származású főparancsnoka van (Alekszandr Szirszkij), az ukrán elnök az is orosz származású (Vlagyimir Alekszandrovics Zelenszkij), és az ukrán elnöki tanácsadó (Alekszej Aresztovics) az orosz - lengyel származású ?
Ezek után nem csodálkoznék, ha végül az egész cirkusz és a háború elhúzódásai is azért van, hogy a Nyugatot kitárazzák és ne legyen ereje, kedve, motivált katonája és pénze az Északi-Sark megszerzésére indítandó hadjáratok teljes finanszírozására. Véletlen, hogy már a főparancsnok is orosz nemzetiségű?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 792
113
Akkor mèg egy kis adalék...
Mint emlitettem, teljesen vakon vannak tartva!

Ez szomorú az európai felvilágosodás élharcosától. A mi gondolkodóink, művészeink róluk, tőlük vették a mintát. Szomorú ez a vakság, hiszen ők vallották, hogy mindenben kételkedni kell.
Az internet korában csak egy kis búvárkodás, és kitárulnak addig ismeretlen világok. Na, úgy látszik ehhez nincs bátorságuk, Akkor hogy lesz bátorságuk a háborúhoz.
És azért csak tudnak Napóleon, Hitler kudarcáról.
Valaki itt írta, hogy a csehek mennének Ukrajnába harcolni. Hát... Hitler ellen sem vitézkedtek!
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 495
12 674
113
Tényleg nem tudom a választ.. de "naív" kérdés.
Nulandnál számít a származás, honnan jött? Vagy ez csak az európai diverzáns politikai ténykedés eredménye, hogy nemzeti identitás még véletlenül se kerüljön szóba és hogy a haza szó semmit sem jelent?
Mert legalábbis az usa diverzáns politikai szervei mi kis hazánkban pont hogy a nemzeti egység ellen lobbiznak, lobbiztak... megkérdeznéd bármelyik szdsz utódszervet, ott alapból kárpátalját ősi szlovák földnek tekintenék.
Vagy ez csak a gyarmatokra jellemző? A gazda szervezetnél ez a jelenség nincs?
Mert úgy gondolom, hogy pl angliát is mindenféle bevándorókra bízzák.. szándékosan ilyen irányú a politika.
Így ebből következtetve én úgy gondolom, hogy nulandnak ukrajna, vagy bármelyik földrész, hiába vannak ukrán gyökerei.. mit sem számít. Csak egy gyarmat a sok közül és ami motiválja őket a million dollar.


A bulvárpropaganda szerint is valószínűsíthetően kilőtték az egyik himarst :D

Az oké, hogy ismerek sok embert akinek az elvei akár kevesebbet érnek 3e forintos órabérnél.. meg etetni kell a családot, meg kell élni. De amennyi kreténséget leírnak..én nem tudnék a tükörbe nézni. Nem véletlen lett a névtelen szerzők "lapja"

Na!!!!
Tudom a modik szivesen törlik az ilyen hozzászólásaimat, mert hogy nem kapcsolódik a konfliktushoz... pedig de, barmira de. Úgyhogy ne töröljétek. A nyugati propaganda információs háborúja, manipulációja, amikor már hollywoodi produkció és az összes csatlós politikai osztály Putyint parodizálja. Természetesen az összes csatlós politikai osztály, a cinematrix mozis bulvároldal is erről szól.
Semmivel sem vagyunk előrébb, mint ha megnéznénk az 1940-es Jud Schüss göbbelsi propaganda játékfilmet. (melyben megmutatják a "kapitalista" szemléletet, hogy pl miért jók a magas útadók...)
A módszerek azóta sem változtak, csak kifinomultak. Esetleg a terminus technikusok és a szervezeti felépítések változtak. Politikai/propaganda tiszt -> újságíró
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Orosz harci repülőgépek napi 100 bevetést hajtanak végre, a kritikus ukrán infrastruktúra megsemmisítése

Az orosz repülőgépek a jelek szerint viszonylag nagy mennyiségű bombázást folytatnak Ukrajnában, annak ellenére, hogy ukrán tisztviselők arról számoltak be, hogy az ukrán erők több bombázót lőttek le az elmúlt hetekben.
A Forbes 2024. március 4-én arról számolt be, hogy az orosz Szu-34-es repülőgépek Szu-35-ös gépek kíséretében naponta száz vagy több bevetést hajtanak végre, hogy 25 mérföldes (körülbelül 40 kilométeres) hatótávolságú ukrán állások ellen vitorlázóbomba-támadásokat indítsanak.
A New York Times 2024. március 5-én arról számolt be, hogy az orosz taktika megváltozik a légi hadműveletek intenzívebbé tétele érdekében, és az orosz frontvonali erők "agresszívebb" légi támogatása segítette az orosz erőket a közelmúltban Kelet-Ukrajnában.
Ezek a jelentések azt sugallják, hogy az Orosz Légierő nagy arányban folytat merevszárnyú küldetéseket Ukrajnába, és valószínűleg hajlandó elviselni a merevszárnyú repülőgépekkel kapcsolatos kockázatokat, valószínűleg azért, mert az orosz kormány úgy döntött, hogy a generált pozitív hatások meghaladják a légierővel kapcsolatos költségeket. az ilyen küldetések végrehajtása.
Az orosz erők siklóbombákat alkalmaztak taktikai hatásra Avgyejevka február közepén történt elfoglalása során, és valószínűleg megpróbálják megismételni ezeket az eredményeket a fronton máshol folyó támadó hadműveletek támogatására.


Csata Krasznogorovkáért: Az orosz hadsereg sikerei a terepen
2024. március 6. 11:00

Donyeck irányába a harcok során két fronton nyomultak előre az orosz csapatok.

Krasznogorovka déli peremén az orosz fegyveres erőknek a Geologicseszkaja utcán a vasút felé sikerült előrenyomulniuk a támadás során. Jelenleg az orosz katonák a Lermontov és a Zseleznodorozsnaja utcák szélén foglaltak állást.
Ez jelentős eredmény, különös tekintettel arra, hogy az ellenség néhány napja két zászlóaljnyi azonosítatlan egysége költözött a település védelmére.
Az északabbra való haladás azonban kihívásokat fog jelenteni. Krasznogorovka központi része lényegében egy nagy ipari övezet, ami megnehezíti a elfoglalást. Az ukrán erőknek könnyebb megvédeni támogatás nélkül.

Délebbre, Georgijevkában is jelentős előrelépés történt: az Orosz Fegyveres Erők rohamcsoportjainak sikerült átvenniük az Oszikova folyó melletti terület szinte teljes területét délről és északról egyaránt.
A legnehezebb feladat a megszállt területek feletti ellenőrzés megteremtése, mivel Georgijevka síkságon található, és a közelében lévő pozíciók a krasznogorszki rezervátum melletti magasságból ki vannak téve a tűznek, ami megnehezíti a lakott terület elleni támadást.
Az orosz fegyveres erők Pobjedától északra elért közelmúltbeli sikerei azonban ezt megkönnyíthetik. A falu felszabadítása után jelentősebb frissítés nem történt, de a legfrissebb információk szerint az orosz csapatok kiterjesztették ellenőrzési zónájukat a H15-ös útra.
Az út magasabban van, mint Georgijevka, és ezen a területen a további haladás félkörbe vonhatja az Ukrán Fegyveres Erőket, ami esetleg arra készteti az ellenséget, hogy a Makszimiljanovkánál előnyösebb pozíciókba vonuljon vissza.


Brit tiszt kudarca a Novomihajlovka harci övezetében


Klausként ismert Aiden Burns brit tiszt eltűnt az ukrajnai háborús övezetben. Az Ukrán Fegyveres Erők 79. légi rohamdandárjának tagjaként részt vett az ukrán oldalán zajló ellenséges cselekményekben. A Whisper of the Front Telegram csatorna szerint Burns Novomihajlovka térségében tűnt el, ahol jelenleg heves harcok dúlnak. Honfitársai, akik bejelentést tettek közzé eltűnéséről a közösségi oldalakon részt vesznek a tiszt felkutatásában.

A Marjinka közelében található Novomihajlovka stratégiailag fontos település. A területet körülbelül három hete vették ellenőrzésük alá az orosz katonai erők. Források szerint az ukrán csapatok védelmét ezen a területen törték át az orosz csendes-óceáni flotta 155. gárdadandárjának tengerészgyalogosai. Az ukrán fél veszteségei a novomihajlovkai csatákban több száz harcost tettek ki az elmúlt hetekben.


Hatalmas orosz dróntámadás érte az Odessza régiót

Március 5-én este az orosz fegyveres erők többszöri csapást mértek ukrán katonai létesítményekre.
Az orosz csapások megsemmisítették a keleti régiókban lévő célpontokat a hátsó területeken, köztük a harkovi régióban található Volcsanszk valamint Pokrovszk és a Szlavjanszk, de az orosz csapások fő iránya az Odessza régió volt, amely az egyik legsúlyosabb támadást érte.
Annak ellenére, hogy az ukrán légierő azt állítja, hogy a 22 „Geran-2” kamikaze drónból 18-at lelőttek, több robbanás is történt az odesszai régióban.
A célpontok között szerepelt a kikötői infrastruktúra, a légvédelmi/elektronikus hadviselés felszerelése, valamint az ukrán katonás és külföldi zsoldosok állomáshelyei.
Összesen legalább hét területen erősítették meg az orosz csapásokat.
Az odesszai juzsnij kikötőbe katonai rakományt szállítottak, beleértve lőszert és drónokat. A Naberezsnoje falu határában található idroport repülőtér, ahol állítólag megsemmisült egy NASAMS mobil légvédelmi rakétarendszer. Legalább két orosz UAV ütközött az Usatovo faluban található Hadjibej Sznatorium neurológiai osztályának épületével.
A létesítményben az ukrán területvédelem egyik újonnan megalakult dandárja kapott otthont. Meg nem erősített hírek szerint a támadás következtében legalább 13 ukrán katona életét vesztette.
Orosz UAV-k katonai létesítményeket találtak el Dacsoj falu közelében, Odesszától északnyugatra.
Ezen a falun halad át a katonai személyzet és felszerelés Odesszába és onnan történő szállítására használt vasútvonal.
Egyes helyi jelentések szerint a célpont a falu közelében, az erdőben elhelyezkedő katonai bázis volt.
Az orosz csapások Csernomorszkbn (Csabanka) állítólag megsemmisítették a fegyveres erők 28. gépesített dandárjának ideiglenes bevetési pontját és pilóta nélküli hajókkal felszerelt hangárokat.
A térség katonai létesítményeinek védelme érdekében az Odesszában telepített ukrán légvédelmi rendszerek a város határain belülről indítottak csapásokat, veszélyt jelentve a helyi polgári lakosságra.


Az interneten terjednek a pletykák Zelenszkij odesszai „haláláról”.

A Strana.ua című ukrán kiadvány arról számol be, hogy Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök Odesszában lehetett, amikor ott robbanások történtek.
A görög média megjegyezte, hogy Zelenszkijnek Odesszában kellett volna találkoznia az országba érkezett Kiriakosz Mitsotakisz görög miniszterelnökkel.
Az internet arról is beszámol, hogy szemtanúk látták az ukrán vezető kikötő felé robogó motoroszlopát. Ukrán újságírók szerint az ukrán katonák díjátadó ünnepségére itt kellett volna sor kerülni. Zelenszkij odesszai látogatását azonban hivatalosan nem erősítették meg.

Eközben a felhasználók az interneten már olyan pletykákról vitatkoznak, amelyek szerint Vlagyimir Zelenszkij meghalhatott. Vannak olyan verziók is, amelyek szerint az ukrán hatóságok valamilyen színjátékot rendeztek.
 

donpepe84

Well-Known Member
2013. március 5.
425
1 656
93
Tavaly nyár körülről, amikor megszületett az utasítás hogy mind bemegyünk akkor még úgy volt mindenki megy csak mi nem.. talán most már kiegészültünk a Felvidékkel (vagy Szlovákia, kinek hogy tettszik..)

Valamikor a 40es években is így indult,nem?
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 479
113
Nem én egyszerűsítem le. Nem én tartok rabszolgaságnak mindent ami nem orosz uralom. Annak meg történelmi okai vannak hogy miért van negatív emlékezete a legtöbb kelet-európai népnek az oroszokról. Pontosan utána lehet járni az ehhez vezető eseményeknek, de az nem ide tartozik.

De ide tartozik. Vagyis azért tartozik ide, mert te ide hoztad. Kelet-Európának nem csak az oroszokkal van baja, hanem másokkal is, kis túlzással Free For All, No Rules alapon.

Írok is erről.

A lengyeleknek nem csak az oroszokkal vannak történelmi sérelmeik, hanem a németekkel is, a középkor óta utálják egymást, és most a háború közepette sokadik Holokauszt kártérítésért követelőzik a Lengyel Kormány nyíltan alpári hangvételű levélben. Mennyire normális az ilyen viselkedés, amit előadnak még az EU-n, és NATO-n belül is, egy elvileg szövetséges ország ellen ? A németeket hagyva Angliában lehet kampányolni a Polish Vermin szöveggel, és vevő is rá a nép. Az is helyes ?

A középkorban a Baltiak államterülete is úgy változott, mint a tangóharmonika. Volt, hogy Kijev is a Litván Nagyhercegség egyik vajdasága volt. Utána szerezték meg a lengyelek. Volt idő, hogy a litvánoknak is nagyon jól ment a hadiszerencse, és építhettek egy kisebb birodalmat. Egy idő után elvesztették az erejüket, és felváltva a lengyelek, az oroszok, és a németek próbálták őket függőségben / szolganép státuszban tartani / vagy akár beolvasztani, ez a három nagyobb, és erősebb.

A románoknak mi, magyarok, meg az osztrákok voltunk a történelmi ellenségeik, azok mellett a moldávokra próbálták rákényszeríteni, hogy ők is a román nemzet részei. A moldávok a Romániával való egyesülés ellen is fujjognak, és tüntetnek, vajon miért ? Amikor a románok a németek csatlósai voltak, akkor még Odesszát, és Ocsakovot is megszerezték, amiből lett Oceacov. A románokat a legkisebb mértékben nem érdekelte, hogy mi van az oroszokkal, nekik csak nagy az étvágyuk és gátlástalanságuk. A kommunizmusban Ceaușescu Maó Ce-tunggal, Kim Ir Szennel, és Pol Pottal "barátkozott". Melyik a jobb / rosszabb ? Az oroszok, vagy a kínai típusú diktatúra ?

YB5Mxc9.jpg

uDcbcHX.jpeg

8RTPFSc.jpeg


Romániában nem tudom miért, de képesek visszasírni Ceaușescu-t ...

A bolgárok jól megvannak cirill betűsökként, és próbálnak ellenállni a hadianyag szállítási politikának.


Az ukránokkal az a helyzet, hogy két év tanulás után elismerem, hogy vannak, de azt nem az érzékenyítő jóemberek erőszakoskodása miatt, hanem a történészeti olvasmányok miatt. Vannak ukránok, azonban közel sem akkora mennyiségben, és minőségben, mint ahogy próbálják beállítani. És attól még továbbra sem lettek szimpatikusabbak. Sőt ugyanolyan ellenszenvesek maradtak.

Itt az első kérdés az az, hogy Mennyien lakják Ukrajnát ? 1991-ben voltak 52 millióan, de 2014-re 40 millióra bezuhant a lélekszámuk. Vajon miért ? És mi lett azzal 12 millió emberrel ? Megszűnt ukránnak lenni ? Nem vonzó ukránnak lenni ? 2014-ben voltak 40 millióan az országban, de attól még az igazi ukrán az 4 - 6 millió között terjedhet. Az ukrajnai oroszok azok simán átlépik a 10 milliót is. És a többi az meg olyan, aki orosz anyanyelvű, és mindegy neki, hogy ukrán, vagy orosz zászló lobog a városházán, nekik a nemzetiségük az épp aktuális állampolgárságukkal egyenlő.

Van olyan ismerősöm, aki épp odesszai, gondolom, a te értékelésedben 100 %-os ukrán, de valójában orosz anyanyelvű, meg annak is vallja magát, és 2014 után le is lépett Ukrajnából, mert nincs kedve azért áldozatot vállalni. Mondjuk ezen mi a meglepő, hogy az odesszai az jó eséllyel az orosz ?

Lehetne Ukrajna, de attól még nem 600,000 km2-es ország járna nekik.

Mennyi olyan ukrán van, aki Csernyigovban vagy Kirovográdban él, és 40 évesen próbálja megtanulni az alapoktól az irodalmi ukránt, meg az ukrán történelmet az általános iskolásoknak szánt tankönyvből, és előtte meg világéletében oroszként szocializálódott / oroszajkúként és kultúrájúként élte a mindennapjait ?

Még Kijevben is 2014 előtt orosz volt a közélet nyelve.

Mióta, hány éve vannak elnyomva az ukránok ?

Az oroszok nem lehettek történelmük során elnyomotti státuszban ?


Ki határozza meg hogy ki magyar? Vagy hogy mi jár Magyarországnak?

Ezt minden népre vagy országra fel lehetne tenni, de minek?


Mire jó ez a tulajdonlás alapú területharc ? Vagy az önmaguk többre tartása ? A mitikus, mese történelem kitalálása, és megírása ? És a nyíltan etnicista politika, és az ilyen alapú háborúk ?

Ebben a kérdésben az ukránok is vastagon hibásak, a felfokozott nacionalizmusukkal.


Nem az ukránok támadtak meg egy másik országot.

Háború az 2014 óta van, nem 2022 óta, jó reggelt.


Nekem aztán mindegy hogy milyen származásúak. Csak azt nem értem hogyan történhetett népirtás az oroszok ellen Ukrajnában, ha az ukránokat is az oroszok vezetik. Végső soron oda jutok hogy akkor politikai okai lehettek a konfliktusnak és nem etnikai.

Mindkettő oka van, egyik az etnikai, másik meg a politikai.

Az ukrán politikai, és katonai vezetés az külföldről kézi vezérelt, védett, és érinthetetlen. Köznépileg a népirtás túlzás, de attól még Ukrajnában van egy jó adag szélsőséges oroszellenes tömeghisztéria, és randalírozó, és megfélemlítő szélsőjobbos szabadcsapatok. Nem 2022. február 24. indukálta ezeket, hanem annál régebbi történet ez.

2014 előtt underground szervezkedtek, és 2014 után meg nyíltan "virágozhatott", "kontroll" alatt tartva.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 334
13 697
113
Orosz harci repülőgépek napi 100 bevetést hajtanak végre, a kritikus ukrán infrastruktúra megsemmisítése

Az orosz repülőgépek a jelek szerint viszonylag nagy mennyiségű bombázást folytatnak Ukrajnában, annak ellenére, hogy ukrán tisztviselők arról számoltak be, hogy az ukrán erők több bombázót lőttek le az elmúlt hetekben.
A Forbes 2024. március 4-én arról számolt be, hogy az orosz Szu-34-es repülőgépek Szu-35-ös gépek kíséretében naponta száz vagy több bevetést hajtanak végre, hogy 25 mérföldes (körülbelül 40 kilométeres) hatótávolságú ukrán állások ellen vitorlázóbomba-támadásokat indítsanak.
A New York Times 2024. március 5-én arról számolt be, hogy az orosz taktika megváltozik a légi hadműveletek intenzívebbé tétele érdekében, és az orosz frontvonali erők "agresszívebb" légi támogatása segítette az orosz erőket a közelmúltban Kelet-Ukrajnában.
Ezek a jelentések azt sugallják, hogy az Orosz Légierő nagy arányban folytat merevszárnyú küldetéseket Ukrajnába, és valószínűleg hajlandó elviselni a merevszárnyú repülőgépekkel kapcsolatos kockázatokat, valószínűleg azért, mert az orosz kormány úgy döntött, hogy a generált pozitív hatások meghaladják a légierővel kapcsolatos költségeket. az ilyen küldetések végrehajtása.
Az orosz erők siklóbombákat alkalmaztak taktikai hatásra Avgyejevka február közepén történt elfoglalása során, és valószínűleg megpróbálják megismételni ezeket az eredményeket a fronton máshol folyó támadó hadműveletek támogatására.
Érdekes volt a RuAF alkalmazásának hullámzása - de úgy tűnik, pontosan az volt, amit sejtettem. Lényegében várták, hogy a precíziós technika beérjen.
  • Az első napokban ugye mentek, ahogy a csövön kifér - részben fejjel a falnak. Az életben nem felejtem el a 3000ft-en egyenesen, Kijev felett szubszonikusan repülő Szu-34-est, meg ahogy seggbe durrantották. Iszonyat tré taktikával, vezetéssel, a békeidős, szétlopott, korrupt légierők minden ismérvét megcsillantva. AA feladatkörben viszont nem volt kivetnivaló, az ukrán vadászokat a levegőben klassziskülönbséggel lesöpörték.
  • Utána kissé már visszafogták magukat, ment a támogatás (a pilóták bátorsága a veszteségek ismeretében példás), de az első pár hónap után érezhetően visszaesett a dolog. Előkerült a vén csontok (elsősorban a Szu-25) erőltetése, a modernebb típusok látszólag parkolópályára kerültek. És itt álljunk is meg - a NIR-ezés ment ezerrel, amiért kapták is az ívet... jó eséllyel mert nem nagyon volt más (ami meg volt, az elrakták az orosz paranoia alapján a NATO ellen).
  • A helik kapták a légitámogatás javát, így azok egyrészt elképesztő veszteségeket szenvedtek, másrészt szarrá repülték őket - a flotta mára igencsak le lett strapálva. De muszály volt.
  • Szóval így visszatekintve levágták, hogy precíziós fegyverzet nélkül az egész gép és üzemidő pazarlás, így a Szu-27/30/34/35 családot visszavették célmegjelölő konténerek hiányában és erőltették az öreg vasakat VFR csapásmérésre, meg persze fellendült a drónozás. Közben pedig ment a fejlesztés, amit megtámogattak valszeg jó pénzért a kínaiak meg az irániak. Nekik ugyanis ez a kategória megvolt.
  • Éééééés... átugorva a lézeres, TPG-s vonalat egyből a GPS siklóbombákra váltottak, köszönhetően a korlátozott háború azon előnyére támaszkodva, hogy az űr és így a műholdak érintetlenek.
  • Innentől pedig ismét elővehették a nagyteljesítményű nehéz vasakat, mert innentől csapásmérésben ismét lett értelme alkalmazni őket. A teherbírás és a hatótávolság abszolút erre tette ideálissá őket. Kellett ehhez majd 2 év...
Itt tartunk most. A régi gépek szétesésig szolgáltak (bár a Szu-24, amelyikben maradt idő, szintén jó UPKM szórásra), de mivel megvan a (korábban szétlopott helyett/leváltására) precíziós képesség, így rentábilissá vált ezek nagyobb arányú használata AG feladatkörben is. Emellett persze ment a SEAD/DEAD játék is, ahol azért lassan sikerült eredményeket elérni mostanra. Ezek összessége hozta ki ezt a bevetészámot - amit érdemes úgy szemlélni, hogy 100 precíziós bevetés (gépenként 2-4 UMPK) messze többet ér, mint előtte a 300 bevetésnyi NIR szórás....
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 537
8 831
113
AZ AMERIKÁNUS NÉPMESÉK FOLYTATÁSAI:

Az Egyesült Államok különleges hadműveleti erőket készít fel az Oroszország elleni felforgató akciókra


Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia részt vesz a különleges műveleti erők kiképzésében az Oroszország elleni felforgató akciókra – mondta Szergej Nariskin, az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat igazgatója. "Az amerikaiak és a britek részt vettek és részt vesznek a különleges műveleti erők és hírszerző tisztek kiképzésében, hogy Oroszország elleni felforgató műveleteket hajtsanak végre." Ami az Egyesült Államokat illeti, széles titkosszolgálati hálózatot hoznak létre mind Ukrajna területén, mind más országokban, beleértve az orosz területtel határos országokat is – jegyezte meg Szergej Nariskin. "Az a tény, hogy az amerikai titkosszolgálatok részt vettek az ukrán hírszerző tisztek kiképzésében és átképzésében, nyilvánvaló tény" - tette hozzá Szergej Nariskin.

Február végén a New York Times amerikai, európai és ukrajnai volt és jelenlegi tisztviselőkre hivatkozott. hogy az elmúlt 8 év során Washington a CIA támogatásával 12 titkos létesítményt hozott létre a volt szovjet köztársaság területén az orosz határ közelében. A kiadvány szerint az amerikaiak szorosan együttműködtek többek között az ukrán védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának jelenlegi vezetőjével, Kirill Budanovval.

Emellett Oroszországban, Európában, Kubában és más olyan helyeken, ahol oroszok tartózkodtak, kémeket képeztek ki...
Az amcsik egy kémet küldenek egy orosz katonai bázisra. Az egyik orosz katonának valahogy furcsa lehet az új fiú, és így szól:
  • Te Igor, nagyon gyanús vagy nekem. Szerintem te amerikai kém vagy.
  • Ugyan, Vaszilij, tégy próbára!
  • Jól van, ha megiszol két liter vodkát, és állva maradsz, akkor elhiszem, hogy igazi orosz vagy.
A kém megissza a vodkát, és állva marad.
- Na, így már elhiszem.
Két nap múlva megint odamegy hozzá az orosz, és azt mondja:
  • Te Igor, mégiscsak gyanús vagy nekem. Szerintem te amerikai kém vagy.
  • Ugyan, Vaszilij, tégy próbára megint!
  • Rendben. Menj ki a hidegre egy szál ingben, és ha egy óra után sem fagysz meg, akkor elhiszem, hogy igazi orosz vagy.
Igor kimegy az udvarra az ingben, egy óra visszajön mindenféle bántódás nélkül.
- Na, így már elhiszem.
Három nap múlva megint találkoznak, és mondja az orosz:
  • Te Igor, én egyre biztosabb vagyok benne, hogy te amerikai kém vagy.
  • Ugyan már, Vaszilij, hiszen már kétszer is bizonyítottam, hogy igazi orosz vagyok, akkor meg miből gondolod?
  • Hát tudod, Igor, Oroszországban elég ritkák a négerek...
1f642.png

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 981
82 887
113
Na!!!!
Tudom a modik szivesen törlik az ilyen hozzászólásaimat, mert hogy nem kapcsolódik a konfliktushoz... pedig de, barmira de. Úgyhogy ne töröljétek. A nyugati propaganda információs háborúja, manipulációja, amikor már hollywoodi produkció és az összes csatlós politikai osztály Putyint parodizálja. Természetesen az összes csatlós politikai osztály, a cinematrix mozis bulvároldal is erről szól.
Ahogy elképzelik a libsevik-lmbtq nyugaton egy velük köszönő viszonyban sem levő "rezsim" működését. Így pontos. A sorozatban utálják a vezetőt, Putyin 60%+al szokott minimum nyerni, és még szeretik is.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Oroszország rakétatámadást intézett Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök konvoja ellen Odesszában – írja a Prototema című görög lap.

Az újság névtelen görög kormányforrásokra hivatkozik. Állítólag a csapást akkor hajtották végre, amikor Zelenszkij csoportja a görög delegációval volt. A kiadvány szerint a görög delegációban senki sem sérült meg.


Más

Az ukrán fegyveres erők 30 ezer fogságba esett katonája közül 25 ezren egyáltalán nem akar visszatérni Ukrajnába,mert ismét a frotra küldenék őket. Ugyanakkor csaknem fele kér orosz állampolgárságot.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113
...miután az ukránok rendeztek egy kis népirtást Donbaszban, a nyugat meg egy erőszakos integrációs kisérletet, de legyen, igen, ezért is.
Erre van bizonyíték? Mondjuk nemzetközi megfigyelőktől? Én úgy tudom az erőszakot putyin terroristái okozták.
Az ukránok lehet hogy békét akartak. Meg is szavazták Z-t a békére épülő kampánya alapján. Z viszont valójában nem akart békét az országnak, hanem háborút. Tehát az "ukrán" politikai vezetés igen is háborút akart. Evvan.
Az ukrán vezetés akarta, putyin pedig nem? Ezt akarod mondani? Szerinted ez történt?
Van egy érdekes sztereotipia a mai Oroszországról, ami sok ember fejében van. Egy országról lehet olyat domboritani, ami vonzóvá teszi, meg lehet olyat is mutatni, amitől lenézed csak. Te mennyire állsz hozzá ehhez a dolgokhoz korrektül a történelmi visszatekintésektől most eltekintve?
Történelmi bűnei minden országnak vannak. A kérdés hogy ezekkel szembenéznek e vagy pedig folytatják őket.
Nem. Még nem. Csak a saját állampolgáraikat nemzetiségi alapon kezdték szisztematikusan irtani...apróság. Ukrajna jogállam, EU-ba velük már holnap...nem?
Ahhoz képest amúgy orosz többségű városok is kiálltak az orosz invázió ellen és Ukrajna mellett.

Nem lehet hogy csak az oroszok találták ezt ki casus belliként?
Tipikus magyarázkodás, "végső soron arra jutunk" mindig, hogy kényelmesen ignoráljátok a tényeket.
Sokmindenben meg lehetne érteni az ukránokat, Ukrajna álláspontját a területét ért katonai agreszzió szemléletében stb. csak ne lépjünk át egy rakás orosz nemzetiségű ukrán állampolgár hulláján úgy, mint ha mi sem történt volna, mint ha nem ismernénk a kiváltó okokat. Gyorsan felejtünk...
A legdurvább incidens amiről tudok az az odesszai porgrom 43 halottal. Mi a bizonyíték a népirtásra? Hol történt? Hány halott volt? Milyen nemzetközi megfigyelők igazolták?

Most ott tartunk hogy több százezer halottja lehet ennek a háborúnak. Ez a tény a többi meg mese.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 051
10 900
113
OFF
""

Utólag soha senki semmiért nem hibás, főleg akkor nem, amikor a felelősséget kéne vállalni..."

Az elhülyült pc világ álláspontja.

Nem felelős, mert idegállapotban volt, nem felelős, mert kiskorú, nem felelős, mert..... stb és ezért a büntetési tétel korlátlanul enyhíthető.

Az angolok nem a szívem csücske, de egyetértek a mára már idejét múlta törvénykezési rendszerük, mindegy milyen korú, ha a bűncselekményt el tudta követni, akkor vállalni kell a büntetést is.

ON
Miről beszélünk?

Még mindig az ukrán csajról?
Milyen bűncselekményt követett el ?

Megtámadták az országát,az meg amazonnak képzelte magát és elment harcolni, ahonnan roncsként jött vissza. A háború az ilyen, de ezen talán nem kéne örömködni, erre irányult a kommentem.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
Az ukrán fegyveres erők 30 ezer fogságba esett katonája közül 25 ezren egyáltalán nem akar visszatérni Ukrajnába
ez egy jó hír
kellene oda a tiszta múltú (kényszersorozott, atrocitásokban részt nem vett) ukrán hadifoglyok számára egy megbékélési program, egy átmeneti tábor után letelepítéssel elszórva egyesével őket hátsó oroszországban, a családtagok áthozásával, különös tekintettel a hiányszakmák művelőire