[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 125
113
Semmi értelme komolyan venni az orosz választásokat.
Hát persze. Ha valaminek nem tetszik az eredménye, azt egyszerűen nem vesszük figyelembe. Ez amolyan európai demokrácia-effektus? Nem tetszik a krími népszavazás? Nem vesszük figyelembe. Nem tetszik a Donbasz Oroszországhoz csatlakozása? Nem vesszük figyelembe. Nem tetszik az orosz elnökválasztás? Nem vesszük figyelembe... :D Kicsit óvodás megoldás, de hát mit várjon el az ember olyanoktól, akiknek az gyáltalán nem szúr szemet, hogy Ukrajnában nem csak az ellenzéket csinálták ki teljesen, tiltottak be mindent, ami egy kicsit is zseléellenes volt, de még választásokat sem tartanak, mert attól félnek, hogy a saját polgáraik még ezen a Zselé irányába alpesi hegyoldalként lejtő pályán is gólt lőnek a rezsim kapujába... :D
Az orosz választásokat meg annyira nem kell komolyan venni, hogy miután Ptyin ismét toronymagasan győzött a Micron és Társai Ltd. továbbra is Putyinnal fog tárgyalni. Pedig, ha nem ismerjük el a választások eredményét, akkor ilyen tárgyalásokkal nem legitimáljuk az ellenség vezérét, ugye? :D
Még szerencse, hogy a diplomáciához semmi közöd meszes, maradj inkább annál, ami a dolgod. Rend van a körleten? :D
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Zaporozsje irányában megsemmisült az ukrán fegyveres erők egyik támaszpontja
MELITOPOL, március 18. 05:07 – RIA Novosti.

A Dnyepr-csoport 291. gárdaezredének rohamegységei drónokkal korrigált tüzérséggel és aknavetőkkel megsemmisítettek az ukrán fegyveres erők egyik támaszpontját Zaporozsje irányában - közölte újságírókkal az orosz védelmi minisztérium.
"A következő feladataink vannak: felderítés, az ellenség légi megfigyelése, tüzérség, aknavetők, FPV drónok korrekciója és irányítása,... (megtalálni) embereket, páncélozott járműveket, megsemmisítést végezni, általában ez (csinálni) harckocsik, tüzérség, aknavetők, gránátvető egység AGS-sel, velük együttműködve, korrigálva, célozzuk meg az ellenséget a további győzelmünk érdekében" – mondta az ezred rohamszázad UAV szakaszának parancsnoka „Flint” hívójellel. ” beszélt az alakulat harci munkájáról.
A harci érintkezési vonal ugyanazon szakaszán az ezred páncéltörő rakétarendszerének (ATGM) legénysége több mint nyolc ellenséges katonát semmisített meg, és mozgás közben elkapta az Ukrán Fegyveres Erők egy csoportját.



Az ukrán média robbanássorozatról számolt be Kremencsugban

Robbanások sorozata történt az ukrajnai Poltavai területen található Kremencsug városban - jelentette a Zerkalo Nedeli helyi kiadvány.
Korábban a "Public" ukrán tévécsatorna terjesztett információt a megnevezett településen történt robbanásokról.
Az ukrán Digitális Átalakulás Minisztériumának honlapján található online térkép szerint a Poltavai területen moszkvai idő szerint vasárnap 23 óra 53 perckor légiriadót rendeltek el, amelyet még mindig nem töröltek el.



Putyin győzelme segít megállítani a fasizmust Európában

Vlagyimir Putyin meggyőző győzelme az orosz elnökválasztáson lehetővé teszi a fasizmus elleni hatékony harcot Ukrajnában és Európában – mondta Kosti Heiskanen finn újságíró és közéleti személyiség.
Elmondása szerint ma már Európát, és azon belül is Finnországot kívülről irányítják, és ott lángol a russzofóbia, különféle hamisítványokkal próbálják lejáratni az orosz választásokat, de a szavazás megmutatta, hogy az elnök támogatottsága valódi.

""Az emberek nagyon szeretnének látni egy erős Oroszországot, az emberek összeszedték magukat, és Helsinkiben egyértelmű volt, hogy az emberek táncoltak és beszéltek oroszul, és a provokációk ellenére sem voltak szégyenlősek. És persze nagy eredmény, hogy Vlagyimir Vlagyimirovics nyert, mert ő és csapata megállíthatja ezt a fasizmust, amely átterjedt Ukrajnára és az európai országokra” – mondta Heiskanen.


Az új Rolls-Royce Spectrum első európai tulajdonosa!


Az elektromos Rolls-Royce spectrum első európai tulajdonosa nem Nagy-Britanniából vagy bármely más gazdag európai országból származik, hanem Ukrajnából.
A 600 000 dollár értékű elektromos Rolls-Royce spectrum első európai tulajdonosa Hennadiy Vatsak ukrán parlamenti képviselő lett.

Végre valami kézzelfogható, amit a kormányunk által küldött adómból fizetnek.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 877
91 414
113
Ez csak egy magánvélemény lesz, nem állítom, hogy így van, de egy kicsi esélyt ennek még adnék:

Macron világháborús fenyegetésének időzítése szépen egyben esett az oroszországi választásokkal. A sebtében összehívott francia-német-lengyel találkozó majd az egymást követő, a feszültséget tovább fokozó macroni nyilatkozatok az alábbiakat elérték:
  • Sokkal hatékonyabban mozgósította Putyin oldalán az orosz társadalmat, mint bármilyen putyini propaganda, most azok is elmentek Putyinra szavazni, akik egyébként lehet, hogy otthon maradtak volna. Nem a Nyugati médiavélemény a lényeg, hanem az orosz társadalom véleménye.
  • Néhány fehér öves azonnal lapot terített és egymásra licitálva ujjongtak a háborúért, élen mindjárt a lett elnökkel, aki kijelentette, hogy „Oroszországot el kell pusztítani”. Ezzel a lettek gyakorlatilag validálták Lavrov 2022-es médiában is lehozott akkori véleményét. Ezzel egyetemben sikerült felfedni előre azt is, hogy kik azok, akik készek lennének hadba lépni. https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20240315-lett-elnok-oroszorszagot-el-kell-pusztitani
  • Nyilván sem a macroni háborús dobpergés, sem néhány európai állam túlzott háborús lelkesedése nem aratott teljes és osztatlan sikert sem az EU-n, sem a NATO-n belül, sem Stoltenberg, sem Washington nem tört ki üdvrivalgásban.
Összesítve: Macronék rásegítettek Putyin elnökválasztására, ezzel párhuzamosan még inkább meggyőzték az orosz társadalmat, hogy a Nyugat támadni akar és Putyinnak van igaza, közben sikerült zavart kelteni a Nyugati szövetségesi rendszeren belül is, ami már előjáték lehet többek között Franciaország újra pozícionálásához, ha esetleg nem minden úgy alakulna a jövőben, ahogy a jelenlegi európai politikai elit szeretné.

Tudom-tudom, Afrika meg a Száhel-övezet és a Wagner, de Párizsnak ezen felül is van még néhány komoly sérelme, biztos rémlik még mindenkinek, amikor az ausztrál tengeralattjáró bizniszből simán kitették Párizs szűrét az angolszász barátai, méghozzá úgy, hogy ezt a kellemetlen tényt gyakorlatilag a médiából tudták meg az Elysée-palotában.

Mint írtam, lehet, hogy totál fals gondolatsor és csak olcsó "reménykeltés" a fenti iromány, mert valójában tényleg begőzöltek és tényleg háborút hoznak Európára, ha törik, ha szakad, de azt a luxust én még megengedném magamnak, hogy a fentiekben vázoltakra adok egy minimális sanszot. Ha tovább gondolom a dolgot, akkor nem zárható ki Haubagoi egykori eszmefuttatása sem a témában, de ha a fentiek esetleg helytállóak is lennének, attól még persze ugyanúgy jöhet egy háború Európa nyakába, csak annyi lesz a különbség, hogy kissé „kontroláltabb” lehet a vége. A rossz hírem, hogy ettől még persze Európa kidögölhet simán, kontrollálva is.

Egy gondolat (inkább cikk) a X-en megjelent kínai hírrel kapcsolatban, ami alapján akár még igaz is lehet a kínai védelmi minisztériumnak tulajdonított kijelentés:
Tegyük e mellé. A kínai elnök Európába készül. Belgrád -Budapest-Párizs megállót emlitett a volt pekingi magyar nagykövet.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 022
113
Ukrajnai eseményeket is érintő családi esemény. Avagy az ember a barátait igen, de a rokonait nem válogathatja meg.

Márc. 15. A szokásos birkapöltös családi összejövetel. Iszogatás, beszélgetés. Íratlan szabály, hogy politikáról csak ha nagyon muszáj. Van egy családtag, akinek úgymond semmi sem sikerül, pedig már volt ott is, ahol kolbászból van a kerítés, de valamiért ott sem jött be semmi. így inkább itthon tengődik a szülei nyakán. Neki ne parancsolgasson senki az elve. A munkahelyen a főnökök nem hagyják érvényesülni. Persze itt minden rossz, de valamiért nyugaton mégis minden jobb, csak éppen visszamenni nem akar.

A lényeg, hogy egyszer csak úgy bedobja, az oroszoknak semmi joga nem volt megtámadni Ukrajnát. Pillanatnyi csend, azután visszakérdés, hogy amerikaiaknak mennyire volt joga Iránt és a többi országot megtámadni.

Az más, amerikának joga van, mert a demokráciát védi volt a minden kétséget kizáró válasz a részéről.

A beszélgetést lezárandó és feloldandó felszólítás: no akkor egészségünkre és megittunk egy pohár bort.
Így is kell, családi béke az első, hülyékkel meg nem vitatkozunk...

Nálunk is volt egy komolyabb összejövetel, öcsém kisfia - 4 éves :) - hirtelen játékrepülővel kezében a felnőttekkel nagy beszélgetés közben közénk ugrik, ráfogja az apjára a repcsit, és elordította magát fröcsögő nyállal, hogy "add ide az értékeidet, vagy lebombázlak!!!" erre zsigerből felkérdeztem röhögve az öcsköst, hogy miért nevelitek amerikainak ezt a szegény gyereket ?!!!

Az egész család sírva röhögött percekig, főleg öcsém :) !!!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 862
113
Hát persze. Ha valaminek nem tetszik az eredménye, azt egyszerűen nem vesszük figyelembe. Ez amolyan európai demokrácia-effektus? Nem tetszik a krími népszavazás? Nem vesszük figyelembe. Nem tetszik a Donbasz Oroszországhoz csatlakozása? Nem vesszük figyelembe. Nem tetszik az orosz elnökválasztás? Nem vesszük figyelembe... :D Kicsit óvodás megoldás, de hát mit várjon el az ember olyanoktól, akiknek az gyáltalán nem szúr szemet, hogy Ukrajnában nem csak az ellenzéket csinálták ki teljesen, tiltottak be mindent, ami egy kicsit is zseléellenes volt, de még választásokat sem tartanak, mert attól félnek, hogy a saját polgáraik még ezen a Zselé irányába alpesi hegyoldalként lejtő pályán is gólt lőnek a rezsim kapujába... :D
Az orosz választásokat meg annyira nem kell komolyan venni, hogy miután Ptyin ismét toronymagasan győzött a Micron és Társai Ltd. továbbra is Putyinnal fog tárgyalni. Pedig, ha nem ismerjük el a választások eredményét, akkor ilyen tárgyalásokkal nem legitimáljuk az ellenség vezérét, ugye? :D
Még szerencse, hogy a diplomáciához semmi közöd meszes, maradj inkább annál, ami a dolgod. Rend van a körleten? :D
Amikor Litvánia függetlenné vált a szovjet beavatkozás után 1990 után, és népszavaztak, akkor is ott voltak a szovjet csapatok. Hogyhogynem 85% szavazott az elszakadásra. Namármost, ha elfogadtuk a 85% véleményét nyugaton, pedig ott voltak a szovjet csapatok, és ennek ellenére mivel a nyugat számára pozitív eredmény született, pedig ott voltak a szovjet csapatok, akkor el kellene kussolni és elfogadni a krími százalékokat is, annak ellenére, hogy zöld emberek között zajlott a népszavazás, és hogy nem zárult pozitív eredménnyel a nyugat számára. Ne kettős mércézzünk! Ha demokratikus a szar szovjet hatalom ellen népszavazni, igenis legyen demokratikus a szar ukrán hatalom ellen is, főleg hogy egy a független Ukrajna felejtette el a megalakulásakor kötelező jelleggel kinyilatkozott krími autonómia kérdését.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 471
46 397
113
Ez csak egy magánvélemény lesz, nem állítom, hogy így van, de egy kicsi esélyt ennek még adnék:

Macron világháborús fenyegetésének időzítése szépen egyben esett az oroszországi választásokkal. A sebtében összehívott francia-német-lengyel találkozó majd az egymást követő, a feszültséget tovább fokozó macroni nyilatkozatok az alábbiakat elérték:
  • Sokkal hatékonyabban mozgósította Putyin oldalán az orosz társadalmat, mint bármilyen putyini propaganda, most azok is elmentek Putyinra szavazni, akik egyébként lehet, hogy otthon maradtak volna. Nem a Nyugati médiavélemény a lényeg, hanem az orosz társadalom véleménye.
  • Néhány fehér öves azonnal lapot terített és egymásra licitálva ujjongtak a háborúért, élen mindjárt a lett elnökkel, aki kijelentette, hogy „Oroszországot el kell pusztítani”. Ezzel a lettek gyakorlatilag validálták Lavrov 2022-es médiában is lehozott akkori véleményét. Ezzel egyetemben sikerült felfedni előre azt is, hogy kik azok, akik készek lennének hadba lépni. https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20240315-lett-elnok-oroszorszagot-el-kell-pusztitani
  • Nyilván sem a macroni háborús dobpergés, sem néhány európai állam túlzott háborús lelkesedése nem aratott teljes és osztatlan sikert sem az EU-n, sem a NATO-n belül, sem Stoltenberg, sem Washington nem tört ki üdvrivalgásban.
Összesítve: Macronék rásegítettek Putyin elnökválasztására, ezzel párhuzamosan még inkább meggyőzték az orosz társadalmat, hogy a Nyugat támadni akar és Putyinnak van igaza, közben sikerült zavart kelteni a Nyugati szövetségesi rendszeren belül is, ami már előjáték lehet többek között Franciaország újra pozícionálásához, ha esetleg nem minden úgy alakulna a jövőben, ahogy a jelenlegi európai politikai elit szeretné.

Tudom-tudom, Afrika meg a Száhel-övezet és a Wagner, de Párizsnak ezen felül is van még néhány komoly sérelme, biztos rémlik még mindenkinek, amikor az ausztrál tengeralattjáró bizniszből simán kitették Párizs szűrét az angolszász barátai, méghozzá úgy, hogy ezt a kellemetlen tényt gyakorlatilag a médiából tudták meg az Elysée-palotában.

Mint írtam, lehet, hogy totál fals gondolatsor és csak olcsó "reménykeltés" a fenti iromány, mert valójában tényleg begőzöltek és tényleg háborút hoznak Európára, ha törik, ha szakad, de azt a luxust én még megengedném magamnak, hogy a fentiekben vázoltakra adok egy minimális sanszot. Ha tovább gondolom a dolgot, akkor nem zárható ki Haubagoi egykori eszmefuttatása sem a témában, de ha a fentiek esetleg helytállóak is lennének, attól még persze ugyanúgy jöhet egy háború Európa nyakába, csak annyi lesz a különbség, hogy kissé „kontroláltabb” lehet a vége. A rossz hírem, hogy ettől még persze Európa kidögölhet simán, kontrollálva is.

Egy gondolat (inkább cikk) a X-en megjelent kínai hírrel kapcsolatban, ami alapján akár még igaz is lehet a kínai védelmi minisztériumnak tulajdonított kijelentés:
Nem provokációból ment rá a vigyorgás, ezt már előre szeretném lefektetni!
Egyszerűen egy olyan feltételezésből indultál ki, ami hibás.
Ennek 2 oka is lehet.
A hibás következtetés az, hogy az Oroszországi választásokat valódi választásoknak tartod, és hiszel benne, hogy az eredményét bármi is befolyásolhatja.
Márpedig Putyin nem hülye, hogy az életművét, holmi amerikaiak által befolyásolt "szabad választásban" kockára tenné.
Ha ezt figyelembe veszed, akkor már szerintem neked is világos, hogy értelmetlen azt feltételezni, hogy az "orosz választók" befolyásolhatók.
Pont emiatt nincs értelme annak sem, hogy a betörésekkel próbáltak zavart kelteni a választáshoz időzítve (legalább is a szakértők most ezzel magyarázzák) az ukránok, de emiatt a Micron féle kiválló ötletnek sincsen komoly alapja.
És nem gondolom, hogy ennyire hülye lenne a nyugati vezetés, hogy ne lássa, hogy felesleges bármit is okoskodni egy orosz választás esetén.
Csak idő, és pénz pazarlás.
Minden választáson 82-87% között fog Putyin teljesíteni, amikor csak elindul.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 768
113

Putyin: NATO-csapatok vannak jelen Ukrajnában, és nagy számban halnak meg​

...
„A NATO-országok katonai személyzete jelen van ott (Ukrajnában – a szerk.). Tudjuk. Ott francia és angol beszédet is hallunk. Ebből semmi jó nem sül ki, elsősorban nekik, mert ott halnak meg, mégpedig nagy számban” – mondta Putyin.
Источник: https://rusvesna.su/news/1694454525


Putyin nagyinterjúja éjfélkor:

„Meg kell erősíteni a fegyveres erőket, ez jó ütemben történik”;

Putyin elmondta, hogy Ukrajnában körülbelül 2500 az RDK és hasonló alakulatok száma, akik közül néhányan az államhatár áttörése közben vesztették életüket. Szerinte az orosz különleges szolgálatok soha nem hagyják őket békén;

„Ha az ellenség szereti a „húsdarálót”, akkor az még előnyös is számunkra;

Tajvant a Kínai Népköztársaság részének nevezik;

„A béketárgyalásokért vagyunk, nem azért, mert az ellenség kifogy a lőszerből”;

„Navalnij elhunyt, ez egy szomorú esemény. Volt egy ötlet, hogy nyugati foglyokra cseréljék, beleegyeztem”;

Kijelentette: Oroszország gondolkodni fog azon, kivel tárgyaljon békéről Ukrajnában;

Szólt néhány szót egy „humanitárius zónáról”, amely megvédi az orosz területeket az ágyúzástól, de konkrétumokat nem árult el;

A NATO-erők Ukrajnába való bevonulásával kapcsolatban elmondta, hogy semmi sem lehetetlen, hiszen a NATO-országok katonái közül sok harcol és halt meg már az északnyugati katonai körzet övezetében.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113
Hát persze. Ha valaminek nem tetszik az eredménye, azt egyszerűen nem vesszük figyelembe. Ez amolyan európai demokrácia-effektus? Nem tetszik a krími népszavazás? Nem vesszük figyelembe. Nem tetszik a Donbasz Oroszországhoz csatlakozása? Nem vesszük figyelembe. Nem tetszik az orosz elnökválasztás? Nem vesszük figyelembe... :D Kicsit óvodás megoldás, de hát mit várjon el az ember olyanoktól, akiknek az gyáltalán nem szúr szemet, hogy Ukrajnában nem csak az ellenzéket csinálták ki teljesen, tiltottak be mindent, ami egy kicsit is zseléellenes volt, de még választásokat sem tartanak, mert attól félnek, hogy a saját polgáraik még ezen a Zselé irányába alpesi hegyoldalként lejtő pályán is gólt lőnek a rezsim kapujába... :D
Az orosz választásokat meg annyira nem kell komolyan venni, hogy miután Ptyin ismét toronymagasan győzött a Micron és Társai Ltd. továbbra is Putyinnal fog tárgyalni. Pedig, ha nem ismerjük el a választások eredményét, akkor ilyen tárgyalásokkal nem legitimáljuk az ellenség vezérét, ugye? :D
Még szerencse, hogy a diplomáciához semmi közöd meszes, maradj inkább annál, ami a dolgod. Rend van a körleten? :D
Nem létezik demokráciában 88%-os győzelem. Bárhol történne ilyen azt nem hinném el.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Nem provokációból ment rá a vigyorgás, ezt már előre szeretném lefektetni!
Egyszerűen egy olyan feltételezésből indultál ki, ami hibás.
Ennek 2 oka is lehet.
A hibás következtetés az, hogy az Oroszországi választásokat valódi választásoknak tartod, és hiszel benne, hogy az eredményét bármi is befolyásolhatja.
Márpedig Putyin nem hülye, hogy az életművét, holmi amerikaiak által befolyásolt "szabad választásban" kockára tenné.
Ha ezt figyelembe veszed, akkor már szerintem neked is világos, hogy értelmetlen azt feltételezni, hogy az "orosz választók" befolyásolhatók.
Pont emiatt nincs értelme annak sem, hogy a betörésekkel próbáltak zavart kelteni a választáshoz időzítve (legalább is a szakértők most ezzel magyarázzák) az ukránok, de emiatt a Micron féle kiválló ötletnek sincsen komoly alapja.
És nem gondolom, hogy ennyire hülye lenne a nyugati vezetés, hogy ne lássa, hogy felesleges bármit is okoskodni egy orosz választás esetén.
Csak idő, és pénz pazarlás.
Minden választáson 82-87% között fog Putyin teljesíteni, amikor csak elindul.

Üdv Pöcshuszár!

Nem sértődöm meg a röhögős emotikonokon, szíve joga mindenkinek véleményt formálni egy hozzászólásról. Azt is írtam, hogy ez egy magánvélemény minimális valószínűséggel, de írhattam volna kósza gondolatot is.

Az oroszországi választások esetén a világ számára nem az a fő kérdés, hogy valódi-e, avagy sem, hanem az orosz társadalmon belüli társadalomlélektani hatása a fontos.
Ha a lakosság döntő része úgy érzi, talán jobb, ha inkább Putyin marad az ország élén, akkor a buli nagyjából eldőlt, innen indulva igen nehéz lesz a putyini rendszert belülről megingatni.
Márpedig Macron és hirtelen jött barátai az elmúlt két hétben szó szerint igen erősen rádolgoztak erre a belföldi putyini propagandára, ezért írtam, hogy Macron világháborús ijesztgetése minden putyini propagandánál erősebb volt és ez nagy eséllyel pont Putyin mögé sorakoztatja fel az orosz lakosság döntő részét belföldön.

Hogy ez direkt volt, vagy csak balfékek…? Ezt nem tudom megítélni, bármelyik lehet a két verzió közül.
Innentől kezdve viszont több lehetséges alternatíva is előkerül a jövőre nézve, de ezt messzire vezet, most nem mennék bele.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Iszkander rakétákkal kettős csapást mértek egy páncélozott üzemre Nikolajevben

Március 17-én az ukrán média, a helyi hatóságok és a félkatonai Telegram csatornák az Orosz Föderáció fegyveres erői által Nikolajev elleni rakétatámadásról számoltak be. Az előzetes információk szerint a csapást az Iskander-M hadműveleti-taktikai rakétarendszerrel hajtották végre. Az ukrajnai sztrájk céljáról azonban részleteket nem hoztak nyilvánosságra.

A támadásnak hat áldozata ismert. A jelentések azt mutatják, hogy az orosz erők két rakétát lőttek ki egy nikolajevi infrastruktúra-létesítményre, néhány perc különbséggel, nyilvánvalóan ismét ugyanarra a helyre célozva.



Az Uragan legénysége megsemmisítette az ukrán fegyveres erők egyik konvoját Avgyejevka közelében

LUGANSK, március 18. 05:14– RIA Novosztyi.

A Közép csapatcsoport Uragan MLRS tüzérségi legénysége megsemmisítette az ukrán fegyveres erők konvoját, amely lőszert és élelmiszert szállított Avgyejevkától északnyugatra – közölte újságírókkal az orosz védelmi minisztérium.

"A Központi Katonai Körzet ( CMD ) reaktivátorai megsemmisítettek egy nem tervezett célpontot, amelyet orosz drónok fedeztek fel. A konvoj koordinátáinak kézhezvétele után a tüzérek két harcjárművell nagy sebességgel vonultak a lőállába és 220 mm-es rakétákkal találták el az ukrán csapatszállító csoportot.

A harci feladat elvégzése után a legénység azonnal elhagyta a lőállást, észrevétlen maradva az ellenséges tüzérség számára” – közölte az orosz védelmi minisztérium.



A Szu-34 M-62 bombákkal megsemmisítette az ukrán fegyveres erők parancsnoki beosztását
MOSZKVA, március 18. 05:26 – RIA Novosti.

"Az Orosz Légierő frontvonalbeli Szu-34-es bombázói univerzális tervező- és korrekciós modulokkal felszerelt M-62-es légibombákkal semmisítették meg az ukrán csapatok parancsnoki állomását és élőerejét dél-donyecki irányban, a légvédelmi övezetben – jelentette az orosz védelmi minisztérium.



Ismertté vált, hogy Oroszország milyen csapást mért a NATO-ra Ukrajnában

Az orosz fegyveres erők katonái szétverik az ukrán fegyveres erőket, amelyeket NATO-szakemberek képeztek ki – mondta Larry Johnson volt CIA-tiszt.

Az orosz hadsereg harcol és szétzúzza az észak-atlanti szövetség által kiképzett hadsereget – osztotta meg álláspontját az elemző.

Szerinte a nyugati katonai-politikai tömb azt hitte, hogy a saját oktatói által kiképzett, saját fegyverekkel felszerelt ukrán hadsereg képes lesz ellenállni az orosz csapatoknak, majd továbbnyomni őket kelet felé, de ez nem történt meg.

Johnson rámutatott, hogy a NATO-tagállamok fegyverei meglehetősen gyenge minőségűek, míg az orosz gyártású analógok súlyos károkat okoznak az ukrán fegyveres erőknek a harctéren.

 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 050
2 753
113
A Shrek készítői próféták voltak:
"...A házasság érvényes és király vagyok! Látjátok? Látjátok!?
...
Király vagyok!
Kiabálta (Mikron) Farquaad nagyúr.
Én leszek a rend! Én leszek a tökély! Én leszek a... s jött vala a sárkány, akit a (muszka) szamár nem félt használni...

Király ? Én ugyan nem szavaztam rád !
 
  • Tetszik
Reactions: G__G