[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 944
41 169
113
Támadás egy Lucki katonai-ipari komplexum létesítményére

Az éjszakai támadás eredményeinek elemzésének folytatásaként (https://t.me/don_partizan/4557) információ érkezett arról, hogy a Lucki Motor javítóüzem területén egy UAV "Geran-2" pusztított. .

Koordináták: 50.7677679, 25.3433565
*közelítő értékek láthatók

A vállalkozás szorosan kapcsolódik Ukrajna hadiipari komplexumához. Az üzem repülőgép-hajtóművek és katonai felszerelések gyártására szakosodott az Ukrooboronprommal kötött szerződések alapján:

Üzemanyag-szivattyúk és befecskendezők:
A cég által gyártott egyik kulcselem az üzemanyag-szivattyúk és befecskendezők.

Motorok:
Az üzem a hajtóművek széles skáláját gyártja különböző osztályú repülőgépekhez és helikopterekhez. Közöttük:
  • DV2 motor - Yak-12 és Yak-52 repülőgépeken használják
  • D 236 – Mi-2 és Ka-26 helikopterekre telepítve
  • D 436 – Mi-2MSB és Mi-8MT helikoptereken használják

Turbófeltöltő rendszerek:
A létesítmény létesítményei repülőgép-hajtóművek turbófeltöltő rendszereinek gyártására specializálódtak. Úgy tervezték, hogy növeljék a motor teljesítményét és hatékonyságát.

Az az erős benyomásom, hogy alapvető döntés született nemcsak a repülőgép-javító üzemek (https://t.me/don_partizan/4550) és a pilóta nélküli repülőgép-bázisterületek (https://t.me/don_partizan/4391) letiltására, hanem alternatív repülőterek is (https://t.me/don_partizan/4491), ahová az ukrán repülést a riasztójelzés után áthelyezik.

Kétségtelenül egy támadó UAV nem elég ahhoz, hogy akár észrevehető, még kevésbé kritikus károkat okozzon egy ilyen léptékű vállalkozásnak, de maga a tény, hogy a Geranium képes volt elérni a mélyen hátul lévő tárgyat, megerősíti a korábban levont következtetéseket, miszerint a meglévő ellenséges levegő A védelmi rendszerek nem képesek megbirkózni a csapásmérő UAV-ok tömeges támadásával a különböző típusú légvédelmi rendszerek többszörös elvesztése miatt. Ennek fényében az ilyen razziákat szisztematikusan és gyakrabban kell végrehajtani, minden rendelkezésre álló lehetőséget kihasználva.

@don_partizan
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 831
30 450
113
Francia rendelkezik annyi töltettel, amivel durva veszteség okozható (persze nekik reszeltek a válaszcsapásban, de nekik mindegy is).
Magukkal viszik Ahmedot is meg Lukulekét is...dicsőség a hősies önfeláldozásukért! ;)
ráadásul úgy, hogy az oroszoknál mindenki gyűlöli a már többször is meghalt Putyint, a gazdaságuk csődközeli csak az ellopott mosogépchipek tartják életben ,
Putyin egy MI által generált "Hókuszpók". Nem létezik, nem létezett, nem is fog létezni. Lenin inverze...
Minimum a törökök kimaradnának.
A törökök a NATO 2. legerősebb hadseregével rendelkeznek, ami ráadásul harcedzett is. Amennyiben kimaradnak, ami biztos, újraosztják a lapokat a Közel-Keleten is (persze mindenhol). Grúzok, örmények, amennyiben beleugranak a virtualis győzelmi fanfárok keltette hullámokba, könnyen ország nélkül találhatják magukat, ahogy a baltitigrisek a régió koraszülött izompacsirtái...

Kezd forró lenni a talaj Odesszában is az ukrohoholoknak...mégiscsak orosz város?
A románok kértek egy lapot? Nem, kis vakként (póker) futnak a kötelezően bedobott tét után, csak nehogy belefussanak egy "őszintétlen all in-ba." Most beleszaladhatnak egy jó kis "csonkításba" a polákokkal egyetemben...
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 654
113
fúú meszes ne erőltesd már a hülyeségedet .. :D

népszavazások ? szerinted egy országgyűlési választáson,vagy az önkormányzati ki szavaz ? a nép ? vagy autók,kis székek,porszívók ?

igen nem opciók ? vvoltál már életedben szavazni valamikor ? láttál olyan opciót hogy "talán" ?

pl be tudod húzni,hogy mondjuk (neked tetszőt írok) Kétfarkú Kutyapárt - talán ? vagy Momentum - talán ? SZDSZ- talán ? :D :D

segítek ..

igen és nem opcióval élhetsz ott is, kifejezheted az X-el az igenlésedet hogy hova húzod, és ahova nem húzod az X-et azzal pedig a nem tetszésedet fejezed ki.

tehát a jelenleg kormányzó pártra a választáson egy X megfelelő helyre húzásával ,tudsz igennel vagy nemmel voksolni

szívesen.
Amikor én szavaztam akkor nem csak igen vagy nem opció létezett, hanem volt néhány párt. Igaz Oroszországban a pártokat vagy kizárják vagy kinyírják a vezetőjét, de ez most csak apróság. Ami van is ellenzéki párt az is gyakorlatilag a rendszer része.

Nem is értem minek tagadjátok a putyini rendszer lényegét, hiszen valójában pont ezért szeretitek azt, mert ellenvéleménynek nincs helye.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Megsemmisítették az ukrán fegyveres erők határon provokációra készülő szabotőreit

Az ukrán fegyveres erők szabotázs- és felderítő csoportja megsemmisült az ukrajnai területen található Lukasovka település környékén. Erről a Honvédelmi Minisztérium számolt be hétfőn.

A minisztérium megállapította, hogy a szabotőrök provokációt terveztek az orosz határon. Észrevették őket, amikor éppen egy gyalogsági harcjárműbe akartak szállni.

Az ellenséges csoportot eltalálta egy FPV drón. Az orosz védelmi minisztérium hozzátette, hogy az ellenséges veszteségek elérte a 8 embert, aki meghalt és megsebesült.

Korábban ismertté vált, hogy az orosz fegyveres erők csapást mértek az ukrán fegyveres erők és az SBU parancsnokainak találkozóhelyére .


Az orosz fegyveres erők eltalálták az ukrán fegyveres erők és az SBU parancsnokainak találkozóhelyét


A védelmi minisztérium az orosz fegyveres erők csapásáról számolt be az Ukrán Fegyveres Erők és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) parancsnokainak különleges hadművelet közbeni találkozójának helyszínén.

Ez áll a minisztérium március 18-i, hétfői jelentésében.

Megjegyzik, hogy az orosz hadsereg csapást mért arra a helyre, ahol az ukrán tisztek találkozója zajlott.

Egyéb részleteket egyelőre nem közöltek. Szintén nincs meghatározva, hogy pontosan mikor csapták le.




Kína súlyos figyelmeztetést adott ki az Egyesült Államoknak és a NATO-nak
Hal Turner 2024. március 18

A kínai védelmi miniszter azt mondta, hogy "Kína kész katonailag bárhol beavatkozni, ha az Egyesült Államok vagy a NATO úgy dönt, hogy megtámadja Oroszországot".

Ez a nyers nyilvános kijelentés szinte szinte teljesen jellegtelen a kínai nemzet számára. Kína egész történelme során mindig olyan szavakkal beszélt, mint "béke, tárgyalás, diplomácia, együttműködés". Kína SOHA nem beszélt háborúról ilyen nyersen – vagy nem jelentette ki szándékát, hogy ténylegesen háborút akar vívni - soha.

Hal Turner Snap-elemzés

Az a tény, hogy a kínai védelmi miniszter ezt a fajta nyelvezetet használta, számomra személyesen és sok más ember számára is jelzi, hogy Kína érzékeli (vagy tudja), hogy valami küszöbön áll az Egyesült Államok/NATO Oroszország elleni támadásával kapcsolatban.

Sok régi megfigyelőnek úgy tűnik, hogy Kína soha nem mondott volna ilyen szavakat, hacsak nem hiszik, hogy egy ilyen helyzet küszöbön áll. Teljes mértékben egyetértek egy ilyen értékeléssel.

Miközben ezt olvasta, ma reggel olyan hírek jelentek meg, hogy egész Európa 61 milliárd dollárt szenved a fegyverek és segítség miatt, amelyet Ukrajnának adott az oroszországi konfliktus során.

Az is kiderült, hogy az Ukrajnán belüli orosz különleges katonai művelet kezdete óta az oroszok a korábbihoz képest tizenötszörösére (15-szörösére) tudták növelni a katonai termelést. Oroszország nemzeti katonai termelésének ez a megdöbbentő növekedése az egyetlen ország termelését HÉTSZERRE teszi Európa és az Egyesült Államok termelésének együttvéve.

A bolygón mindenhol (végre) feltámadnak a hangok, és beismerik, hogy Ukrajna nem tud nyerni Oroszországgal szemben, és azoknak, akik másként gondolják, „elment az eszük”.

Íme egy ilyen hang a német Bundestagtól (Parlamenttől):

Kína mégis kénytelen volt kijelenteni, hogy katonailag – bárhol – beavatkozik, ha az USA és a NATO megtámadja Oroszországot.

Úgy tűnik, a világ egy gigantikus, öngyilkos, 3. Világháború felé tart, és Kína világossá tette, kivel fog kiállni. Mi, többiek jól tennénk, ha tudomásul vennénk, amíg még élünk, és tehetünk valamit, hogy megállítsuk ezt az őrületet.

- Kína beszólása óta nagy kuss van, csak Macskajancsi pattog még egx kicsit.

- Érdekes, hogy az olimpia miatt tűzszünetet szeretne az oroszoktól. És a kaprok is megtartják?
Kért-e tűzszünetet a Közel-Keleti harcoló felektől is? Vagy az nem olimpiát befolyásoló háború?
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Amikor én szavaztam akkor nem csak igen vagy nem opció létezett, hanem volt néhány párt. Igaz Oroszországban a pártokat vagy kizárják vagy kinyírják a vezetőjét, de ez most csak apróság. Ami van is ellenzéki párt az is gyakorlatilag a rendszer része.

Nem is értem minek tagadjátok a putyini rendszer lényegét, hiszen valójában pont ezért szeretitek azt, mert ellenvéleménynek nincs helye.
"Nem is értem minek tagadjátok a putyini rendszer lényegét, hiszen valójában pont ezért szeretitek azt, mert ellenvéleménynek nincs helye."

Én úgy látom, hogy mindenhol és minden oldalon pont ezt szeretik.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 276
93
Putyin a Vörös téren mondott beszédet a Krím 10 évvel ezelőtti elfoglalása alkalmából:
A Krímen nagy többségben oroszul beszélő oroszok élnek akik Oo.-hoz akartak tartozni.
Azzal hogy ez sikerült, elérték hogy pl. nem terrorizálják őket a saját nyelvük miatt.

Szíve joga mindenkinek erről azt gondolni, hogy ez egy rossz dolog, mert valami önös érdeke máshogy kívánná.
De egy magyarnak... egy magyarnak ez olyan igazságtétel amilyen nekünk nem jutott sajnos. Ha valaki, hát mi ezt nem ítélhetjük el. Sőt, példaként kell állítani!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 376
45 754
113
Kína bojkottálni fogja az ukrajnai béketárgyalásokat, ha Oroszország nincs jelen - idézi a Politico a South China Morning Postot.

Kína valójában csak ürügyet keres arra, hogy ne vegyen részt ezen az értelmetlen eseményen, ahol Oroszország nélkül egyáltalán nincs mit tenni⚡️⚡️⚡️
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 274
113
Amikor én szavaztam akkor nem csak igen vagy nem opció létezett, hanem volt néhány párt. Igaz Oroszországban a pártokat vagy kizárják vagy kinyírják a vezetőjét, de ez most csak apróság. Ami van is ellenzéki párt az is gyakorlatilag a rendszer része.

Nem is értem minek tagadjátok a putyini rendszer lényegét, hiszen valójában pont ezért szeretitek azt, mert ellenvéleménynek nincs helye.
Látom nem erősséged a szövegértés :D
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 994
113
Sajnálom őket, nem a szánalmat érzem hanem a sajnálatot.
Sajnálni az ajdar-os nackót aki valószínűleg 2014 óta ölte a civileket, most meg már nincs annyira nyeregben, hogy igazi ellenfél elé került? Köpök Én ezekre a nackókra, még rútabb napokat, majd a nato kisegíti őket...

Más:
Nackók kibombázása FAB-al:

Polák krab lego verzió:

2 polák pt91, majd pár hónap múlva @PavolR és bandája hozza mint kilőtt orosz hk, jó messziről filmezve:

Belgorod, nato taktika, szerencsére itt nem halt meg senki:

Ezeknek sem lesz Balaton:

Orosz mesterlövész villanyt kapcsol:

Orosz irányított rakéta (LMUR?) ukri drónkezelők rejtekét átrendezi:

Várományos ezeknek is a lelövése, mondjuk annyira nem wunderwaffe:

Sztrela nem üzemszerűen de elhárított egy lancetet:

Drón vegyes, "ne fuss, fáradtan fogsz meghalni" (lancet, fpv, gránátos):
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Visszafelé sül el az ukrán beavatkozási kísérlet az oroszországi választásokba
Putyin erősebb, mint valaha
Stephen Bryen - Weapons and Strategy - 2024. márc. 18.

Visszaütött Ukrajna kísérlete, hogy beavatkozzon az orosz elnökválasztásba. Putyin belső támogatottsága erősebb, mint valaha.
A NATO és az amerikai hírszerzés zsenijei egyszerűen nem értették meg Oroszországot vagy az orosz választási rendszert.

Két országban voltam elnökválasztási megfigyelő: Üzbegisztánban és Tajvanon. Olyan különbözőek, mint éjjel és nappal. A kontraszt most fontos, hogy Oroszországban befejeződött az elnökválasztás.

Tajvan egy erőteljes demokrácia. Sőt, amennyire meg tudtam állapítani, a tajvani választási eljárás lelkiismeretesen tisztességes. Három nagy politikai párt van, és rengeteg vita zajlik. Országos és helyi szintű jelöltekkel beszéltem szerte az országban, meglátogattam a szavazóhelyiségeket (sok közülük az iskolákban), és részt vettem a pártok gyűlésein. Meghallgattam a főbb jelöltek magyarázatait, amelyekben kifejtették politikájukat és programjukat.

Tajvannal ellentétben Üzbegisztán nem igazán demokratikus ország, de választásokat tart. A szavazási folyamat formája első osztályú. Tajvanhoz hasonlóan sok szavazóhelyiség az iskolákban található. A szavazatokat becsületesen megszámolják. A probléma azonban az, hogy Tajvannal ellentétben itt csak egy igazi jelölt van. Az igazi jelölt egy jelképes ellenféllel szemben indul, és mindenki érti, hogyan működik ez.
Valójában részt vettem egy ebéden a választások után, ahol kihirdették az "eredményeket". Az ellenzéki jelölt, aki csak egy csekély szavazatot kapott, bocsánatot kért, amiért elindult a választáson, mondván, hogy csak azért tette, hogy legyen egy második elnökjelölt.

Míg Tajvanon meglátogathattam a jelölteket, Üzbegisztánban ez nem volt megengedett.

Mi értelme van tehát választásokat tartani, ha a végeredmény előre meg van írva? Azért, hogy becsapjuk a külvilágot? Azért, hogy valahogy azt mondják az ország népének, hogy valamiféle demokratikus folyamat zajlik?
Ez a kérdés foglalkoztatott Üzbegisztánban. Sok emberrel találkoztam, köztük fiatal és dinamikus riporterekkel, akik közül az egyik nagyon népszerű volt. Ő vezetett egy rádiós betelefonálós talkshow-t, ahol az emberek különböző kérdéseket vetettek fel, és a többi betelefonáló hozzászólt, ahogy ő is. Ezek a műsorok társadalmi kérdésekkel foglalkoztak, nem a szokásos értelemben vett politikával. "A barátom elhagyott. Túl magas a lakbérem. Az autóm lerobbant a rossz utak miatt."
Nagyon pozitívan nyilatkozott a választásokról. Nehéz volt megértenem.
Amikor meglátogattam egy szavazóhelyiséget Taskent központjában, egy kellemes általános iskolát egy kis parkban, minden normálisnak tűnt. Az emberek megjelentek, megkapták a szavazólapot, szavaztak, és a szavazás titkos és védett volt. Helyi választási megfigyelők voltak jelen, és az eljárás tisztességesnek és tisztának tűnt. Valószínűleg fél órát töltöttem a folyamat megfigyelésével. Találkoztam a választási dolgozókkal, akik nagyon örültek a "kinti" látogatóknak. Aztán kimentem, hogy visszamenjek a szállodámba. Ahogy sétáltam a parkon keresztül, egy elegáns idősebb nő jelent meg, és integetett a karjaival. Egy választási megfigyelővel akart beszélni. Szerencsére volt nálam tolmács.
Világos nyelven közölte velem, hogy ne zavarjon össze a választás értelme. Nem a legjobb ember kiválasztásáról szólt. Az üzbégek már tudták, ki a legjobb ember, és rá fognak szavazni. A választás, mondta, arról szólt, hogy a legjobb ember mellé álljanak, és hogy a stabilitás mellett szavazzanak. "Olyan vezetőt akarunk itt Üzbegisztánban, mint Putyin Oroszországban" - mondta. "Erős vezetőre van szükségünk. Ebben az országban terrorista fenyegetések vannak, és azt akarjuk, hogy ez megszűnjön. Fel akarjuk építeni az országunkat, és a világ számára kirakatot akarunk belőle csinálni. A demokrácia itt nem olyan, mint az Egyesült Államokban. A demokrácia itt azt jelenti, hogy tiszteletünket és támogatásunkat fejezzük ki a vezetőnk iránt"."
Nem tudom, hogy a kormány beültetése volt-e, ez lehetséges. De még ha az is volt, az üzenete tagadhatatlanul világos volt. (Utólag úgy gondoltam, hogy a beszéde túl okos volt ahhoz képest, hogy kormánypropaganda lett volna).
Az amerikai és az európai sajtó tele van az orosz választások csúnya jellemzéseivel, csalásnak és szemfényvesztésnek nevezve azt, és a szokásos érveket harsogva az orosz ellenzék elnyomásáról és az oroszországi szavazással szembeni "ellenállásról".

Kétségtelen, hogy az oroszországi ellenzéket elnyomják. Az oroszok nem rendelkeznek politikai szabadsággal, mint olyannal.
Az orosz választások, akárcsak az üzbég választások, más célt szolgálnak, mint hogy a jelöltek ténylegesen versenyezzenek és különböző megközelítéseket kínáljanak a vezetéshez.
Nyilvánvaló, hogy az orosz választások nem voltak demokratikusak a szó szokásos értelmében. A választásoknak demokratikus formája van. Összesen négy jelölt volt (túlszárnyalva üzbég társaikat). A többiek közül senki sem kapott 4,31%-nál többet.
A valódi szavazás Putyinról és az ő vezetéséről szólt. Oroszok milliói szavaztak.

Az ukránok annyira aggódtak a választás miatt, hogy Ukrajna öngyilkos inváziós erőkkel próbálta megakadályozni a szavazást az Ukrajnával határos orosz területeken, különösen Belgorod városában és régiójában. Az ukrán hadművelet három napja alatt Ukrajna drónok és rakéták segítségével 11 civilt ölt meg, és további 82 embert sebesített meg, köztük kilencet súlyosan. A halottak között volt egy választási tisztviselő és egy tizenhárom éves kislány is (édesapja súlyosan megsérült, amikor autójukat eltalálta egy dróncsapás).
Ukrajna több száz drónt indított Oroszországon belüli célpontokra, amelyek közül néhány Moszkva, mások Szentpétervár ellen irányultak, főként erőművekre és néhány repülőtérre, köztük a moszkvai Domogyedovóra. A Moszkvától délre fekvő Domogyedovo a második legforgalmasabb repülőtér Oroszországban Moszkva fő nemzetközi terminálja, a Seremetyevo után.
Az ukránok olyan csapásmérő erőt állítottak össze, amelyben mintegy 1500 oroszul beszélő különleges egység, nagyszámú külföldi harcos, rengeteg harckocsi és páncélozott harci jármű (köztük Bradley gyalogsági harcjárművek), valamint az ukrán elit egységekből származó sokkoló csapatok voltak. Négy napon keresztül következetesen nem sikerült elfoglalniuk.
Budanov valószínűleg Victoria Nulanddal együtt tervezte meg az akciót, és ez lehetett az a "meglepetés", amelyet a nő említett, amikor január végén sietve Kijevbe látogatott. Március 7-én lemondott vagy kirúgták.

Március 18-án az oroszok célba vették az ukrán magas rangú biztonsági és védelmi parancsnokok találkozóját. E sorok írásakor nagyon keveset tudni azon kívül, hogy az oroszok szerint sokan megsebesültek vagy meghaltak. Ez része volt Oroszország válaszának az orosz területre történő ukrán invázióra adott válaszlépésnek.
Az ukrán hadművelet célja az volt, hogy meggyengítse Putyin támogatását és megzavarja az oroszországi választásokat. Minek a fáradozás, ha a választási eredmény előre meg volt határozva? Miért áldoztak fel számtalan életet?

Nem tudjuk, hogy az ukrán vezetők és támogatóik a NATO-ban miért gondolták, hogy egy invázió beválik, és valahogyan lejáratják az orosz választásokat. Ez teljes mértékben egy fantázia volt.
Az orosz választásokat semmilyen jelentős, mérhető módon nem befolyásolták. Putyin a szavazatok 87,28%-ával nyert. A választási részvétel a választásra jogosultak 74%-a volt. Összesen több mint 75 millió orosz szavazott. Az orosz sajtó szerint az eredmény "történelmi jelentőségű" volt.

Az orosz szavazat Putyin és az ukrajnai "különleges katonai művelet" támogatását jelentette. Ha a támogatottsága 70% alá esett volna, akkor gond lehetett volna, de ez nem merült fel.

Zelenszkij és NATO-támogatói ismét tévedtek, amikor az oroszországi rendszerváltásról volt szó.

Ha valami, akkor a Putyin megbuktatására és az orosz választások elcseszésére tett kísérletek visszafelé sültek el, és megerősítették az orosz vezetőt.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Graham szenátor azt mondta, hogy minden korosztályú ukránoknak csatlakozniuk kell a hadsereghez

Lindsey Graham amerikai szenátor azon a véleményen volt, hogy az ukrán állampolgároknak csatlakozniuk kell a hadsereghez, függetlenül attól, hogy életkoruk miatt mozgósítás alá esnek-e.

Graham szerint Kijevnek „több emberre van szüksége”, és úgy vélte, hogy az ukrán törvényhozóknak a mozgósítás mielőbbi szigorításáról szóló törvényjavaslatot kellene elfogadniuk.

A szenátor kijelentését a Washington Post idézi.

- A szenátor nem a racionalitásról híresült el annyira, hogy az Orosz Föderációban terroristák és szélsőségesek között szerepel, de most aztán jól kifundálta:

Milyen feltűnő, hogy a gyerekek (csecsemők is), és az aggok kihúzzák magukat a szenátornak oly nagyon tetsző ukrán kiirtódásból.




Felháboríó a milliárdosok közönye?


A Lidovky tudósítója, Lékó István azt írtta, hogy a nyugati milliárdosok anyagilag támogathatnánk Ukrajnát, de nem sietnek. Tisztázta, hogy így lehet „megijeszteni” Oroszországot.

Az újságíró emlékeztetett arra, hogy korábban az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere megjegyezte, hogy Amerika 70 milliárd dollárt költött Kijev megsegítésére, Európa pedig több mint 110 milliárd dollárt.

„Ezt az összeget olyan országok fizették, amelyek adóssága eléri a GDP 100%-át. Így ezek az államok növelik adósságukat, és az ukrán konfliktus miatt elszegényednek” – jegyezte meg Lékó.

Azt állítják, hogy az Orosz Föderáció Ukrajna létét, az Európai Uniót és a „demokrácia szabadságát minden nyugati országban” fenyegeti.

Elmondása szerint jelenleg 1442 milliárdos él a nyugati országokban.

Ezek a veszélyeztetettnek vélt gazdagok nem siettek részt venni a kijevi rezsim megsegítésében. Ha a milliárdosok mindegyike évente 100 millió dollárt utalna át Ukrajnának, akkor Kijev képes lenne ellátni magát a szükséges mennyiségű lőszerrel és fegyverrel.

Ebben az esetben az Orosz Föderáció félne a nyugati országok gazdasági erejétől” – hangsúlyozta az újságíró.

 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113

Egy ukrán katona beismerte: olyan sok a halottjuk, hogy a holttesteket sem tudják összegyűjteni

Egy északkelet-Ukrajnában, a Harkivi területen lévő Kupjanszknál küzdő katona beismerte, hogy nagyon súlyos emberveszteségeket szenvednek a fronton – írja az Insider.

A fegyveres szerint a veszteségek jelentős részét az orosz irányított légibombák okozzák. A katona a Times of Londonnak szó szerint azt mondta:

Annyi embert veszítünk el, annyi holttest van, hogy nem is tudjuk mindet visszahozni.

„Alig tudjuk tartani a vonalat" – tette hozzá.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 376
45 754
113
Összefoglaló 2024. március 19-én reggel

▪️Az ellenség folytatja a belgorodi régió tömeges ágyúzását . A Grayvoronsky és Shebekinsky városi kerületeket, a Belgorod, Borisovsky és Krasnoyaruzhsky kerületeket, valamint Belgorod városát támadás érte. Az elmúlt 24 órában ismét civilek haltak meg, köztük egy gyerek is.

Légvédelmi rendszereink rendszeresen lőnek le légi célokat, de nem tudunk mindent elfogni. Az ellenséges MLRS az utolsó rakéta kilövése után azonnal megkezdi a manővert, ezért az orosz fegyveres erők ellenütős harca nem ér el semmilyen hatást. A korábban megsemmisült vámpírokat, amint az a feljegyzésekből is látszik, a Lancet lármás lőszer érte.

▪️Kurszk irányban az ellenséges támadások célja Tyotkino település. Az államhatáron nem történt áttörés az ellenséges erők részéről.

▪️Repülőgép típusú UAV-k semmisültek meg a Krím (21.30), Voronyezs régió (18.50), Belgorod régió (17.10. 3 egység) felett.

▪️Kherson irányában az ellenség erődítményeket épít a parti falvakban. A partunkon fekvő Krynkiben az ukrán fegyveres erők kis csoportokat gyalogosokat próbálnak leereszteni az orosz fegyveres erők tüze alatt álló csónakokra; az ellenséges állomány minősége romlik. A rohamműveletek folynak, az LBS instabil.

▪️Zaporozsje irányában az orosz fegyveres erők Verbovojetól északnyugatra nyomulnak előre , elfoglalták az ukrán fegyveres erők másik fellegvárát. Kölcsönös tüzérségi párbajok zajlanak, és rendkívül aktívan használják a drónokat.

▪️Marinkától északra Krasznogorovkában heves harcok dúlnak, az ellenség ellentámadásba lendül.

▪️Avdejevkától nyugatra jelentik csapataink orlovkai előrenyomulását. Harcok zajlanak Novokalinovo irányában, Berdychi , Tonenkoye, Pervomajsky közelében.

▪️A Chasov Yar irányába az ukrán fegyveres erők egy erődített területet tartanak Ivanovszkij ( Krasznij ) külvárosában. Az orosz hadsereg folytatja offenzíváját.

▪️A DPR- ben meghalt egy 2008-ban született tinédzser. Két civil megsérült. Az ellenség 143 lőszert lőtt ki civilekre.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy