[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113
Orosz háborús propaganda mesterfokon. A történetnek van valós alapja.
https://t.me/CyberspecNews/49336
Ezt a szintű honvédőnek eladott propagandát a nyugat nem érti, ezért rosszul értelmezi. Az ukránok a háború első néhány hónapjában csinálták, de túltolták a Szt. Javelin-nel meg a Kijev Szellemével. Már nem látom náluk az erre irányuló erőfeszítést. Az oroszok beindultak, ahogy régen is csinálták, nem a külföldet kell meg nyerni, hanem az otthoni lakosságot. Nagy tapasztalatuk van benne.
Szerintem
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 660
48 483
113

Terroristák elbarikádozták magukat a Crocus városháza épületében, robbanások és lövöldözések voltak - média (FOTÓ, VIDEÓ 18+)​


A Crocus városházán a mészárlást végrehajtó terroristák elbarikádozták magukat az épületben – írja a média.

A különleges erők dolgoznak, és a hírek szerint lövöldözés hangja hallható az égő Krókuszból.

Több mint 70 mentőcsapat dolgozik Krókusz közelében, az orvosok minden áldozatnak megadják a szükséges segítséget – közölte a moszkvai régió kormányzója. A vészhelyzet helyszínén mindent megtesznek az emberek megmentése érdekében, a SOBR dolgozik – hangsúlyozta Vorobiev.

A második robbanás a Crocus városházán történt – jelentették az operatív szolgálatok a médiának.
Источник: https://rusvesna.su/news/1711133418


Medvegyev: Halált a halálért!​

Dmitrij Medvegyev az alábbiakat posztolta a Telegramon:

A terrortámadásban elhunytak családjainak - őszinte részvétemet fejezem ki, és szívből jövő erőt kívánok az áldozatok minden hozzátartozójának.

A terroristák csak a megtorló terrort értik. Semmilyen per vagy nyomozás nem segít, ha az erőszakot nem erővel, a haláleseteket pedig a terroristák teljes kivégzésével és a családjuk elleni elnyomással ellensúlyozzák.

Ha megállapítást nyer, hogy a kijevi rezsim terroristáiról van szó, akkor nem lehet velük és ideológiai inspirálóikkal másként bánni. Mindannyiukat meg kell találni és kíméletlenül el kell pusztítani őket, mint terroristákat. Beleértve annak az államnak a tisztviselőit is, amelyik ilyen atrocitást követett el.

Halált a halálért.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 727
17 139
113
Saját testvérnép, ne nevetted már ki magad! Ha annyira kímélnék nem álltak volna neki 22 telén szétlőni a civil kritikus infrastruktúrát és most sem a civilek életét keserítenék meg...
Irakban a "profi" demokratikus usa több, mint 1 millió civilt ölt meg. Itt mennyi civil halt meg? Bizony testvérnép és bizony kímélik. A civil infrát sem radirozták le, csak megcsípkedték. Vagy szerinted nem tudnák megtenni? A poén az, h egyetlen bejegyzéssel ezelőtti kommentednek mondasz ellent. :D
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 148
113
Mitől lehetünk abban biztosak, hogy az amerikai választások eredménye befolyásolja azt a geopolitikai célkitűzést ami az ukránok mögé állította a Nyugatot?
Az amerikai választásoknak 2 kimenetele lehet.
Eddig akkor folytak háborús előkészületek, amikor a demokraták voltak hatalmon. Trump pedig folyamatosan azt hangoztatja, hogy a győzelme esetén azonnal befejezné a háborút. Ez kizárólag úgy lehetséges, ha azonnal kiegyezik az oroszokkal, illetve azonnal kiáll az ukránok mögül. Nyilván üzletember lévén azt láthatja, hogy nincs ennek diktátum jellegű megoldása. Tehát csak kompromisszummal megoldható - mármint az oroszok felé. A gond az, hogy túl régen tart az ügy, és túl sokat tett eddig bele Oroszország ahhoz, fifty-fifty megoldásba belemenjenek.
Azt gondolom, hogy Trump már nem tudná konvencionális erővel fenyegetni Putyint (vagy inkább úgy fogalmazok, hogy csak rontana a helyzeten), mert szerintem Putyint eddig is kizárólag az tartotta vissza az atomtól, hogy ragaszkodik ahhoz a kottához, hogy a nemzetközi jogot figyelembe véve manőverez. Ha atomot vetne be, akkor az a narratíva bukna meg, hogy eddig minden egyes lépése mellé oda lehetett tenni, vagy egy precedenst (a Nyugat által jóváhagyott), vagy egy nemzetközi megállapodást.
A saját nézőpontjából eddig ő betartotta a Budapest memorandumot. Az atom bevetése az egészet anulálná, mivel a Memorandum nagyon fontos eleme Ukrajna nukleáris fenyegetése, támadása.
Ha viszont Trump elkezdene keménykedni az USA teljes erejének bevetésével az ukránok oldalán (...és elkezdene be is vonulni), akkor az egész biztosan egy több lépcsős atomtámadást vonna maga után orosz részről. (korlátozott szintű ukrán bevetés, széles körű ukrán bevetés, majd ezután egy világ szintű bevetés is sorra kerülne)

Ha visszamegyünk, és megvizsgáljuk a Biden család érintettségét az ukrán eseményekben, valamint azt, hogy mikor és hogyan kerültek az ukrán földek amerikai kézbe, akkor nehéz nem azt a következtetést levonni, hogy amerika demokrata vezetésének az az érdeke, hogy az ukránok nyerjenek. Trumpnak meg az, hogy az USA ne veszítsen túl sokat. Van különbség!
A Nyugat nem tehetett mást, mint Ukrajna oldalára állni, hiszen a konfliktust az okozta, hogy Ukrajna hozzájuk akart közeledni. Igazság szerint mindenki szerintem az idei választásokra vár, hogy végre valaki más vigye el a balhét. Mert akik jelenleg vezetik a Nyugatot annyira benne vannak könyékig a mocsokban, hogy jó politikusként már inkább a "too big to fail" elvet vigyék tovább a "falig". A végén meg elmondhassák, hogy ők bezzeg állták a szavukat, és végig kitartottak Ukrajna mellett - de SAAAAJNOS nekik most menniük kell.....
És persze Trump lesz megint a genyó, hogy a szarba hagyja az ukránokat.
Lesz ott sírás meg átkozódás. Nyilván erre az oroszok is rájönnek majd.
Mert mi várható? A megválasztása hetében azonnal leállít mindenfele NATO felderítési adatszolgáltatást.
Nem járőröznek többet amerikai drónok a Fekete-tenger felett, meg Nyugat-Lengyelország felett.
Másnap pedig megkérdezi Zelenszkíjt, hogy "fej vagy gyomor". Onnantól pedig szépen letárgyalja a békét Putyinnal.

Miért nem jöhet szóba az, hogy az ukrán haderő vagy annak elemei képesek önállóan dróntámadásokat intézni az ellenséges logisztika elemei ellen?
Ezzel csak az a baj, hogy több esetben kiderült, hogy az ukrán haderő vezetése nagyon szoros kapcsolatban van a NATO parancsnokságokkal.
Persze hogy fizikailag képesek az önálló csapásmérésre, de nagyon kicsi esélyt látok rá, hogy egy ilyen méretű és szervezett lépést ne koordinálnának NATO összekötők.

Hosszú ideje csinálják, most éppen a közelebbi finomítókat kezdték el kiszedni az orosz logisztikai útvonalak megnyújtása érdekében. Nem valószínű, hogy az olajipari részvények árfolyama jobban érintené őket annál, hogy van-e az ellennek üzemanyaga, vagy általában véve mennyire gördülékeny a logisztikája.
Igenám, de ez nem igazán befolyásolja a jelenlegi műveletek sikerességét. Jelenleg az üzemanyag nem döntő tényező, hiszen nincsenek nagy méretű manőver harcok. Gyakorlatilag állásharc folyik a legminimálisabb gépesítéssel. 1-1 támadásban maximum század erők vesznek részt, 5-10km-es tényleges mobil mozzanatokkal.
Sokkal fontosabb lenne, hogy a lőszerraktárakra mérjenek csapásokat. Jelenleg a kínjukat a tüzérségi lőszer hiányából adódó hátrány okozza. Sokkal többet segítenének magukon, ha ki tudnák egyenlíteni az erőviszonyokat etéren. A másik komoly problémájuk a frontvonal környéki elveszített légitér. Ha ezek ellen saját légierővel nem tudnak mit tenni, akkor az lenne az üdvös, hogyha folyamatosan az ellenség reptereire koncentrálnának a drónokkal, és még a földön semmisítenék meg az orosz csapásmérő taktikai légierőt.
Az orosz haderő vonat alapú logisztikával rendelkezik. Szerintem sokkal kevésbé befolyásolja hogy a jelenleg használt mennyiséget mondjuk nem 900km-ről, hanem 1500-ról szállítják oda. Másrészt azt láthatjuk, hogy az oroszok viszonylag gyorsan tanulnak a stratégiai hibáikból, gyengeségeikből.
Nem gondolom, hogy egy ilyen jellegű probléma hosszú távon visszavetné őket.
És akkor itt jön elő az amit már korábban felvetettem, hogy ha ennyire nincs komoly hatása egy stratégiainak szánt lépésnek. Akkor miért csinálják?
Több helyen zajlanak a nemzetközi olajszállítást befolyásoló események, biztos, hogy kifejezetten az ukrán drónozás mozgatta (ha mozgatta/ja, nem néztem) az árfolyamokat?
Én arra tudok még gondolni, hogy az eredeti ötlet amerikai volt (lehet, hogy pont a nemzetközi folyamatok ellensúlyozására), csakhát a piaci reakció nem az lett, mint amire számítottak. Ugyebár most amerikának jól jönne egy kis gazdasági löket, ami egy csökkenő inflációval és alapból olcsóbb üzemanyag árakkal kivitelezhető lenne. És az orosz finomítói kapacitások rombolása ebbe az irányba kellene, hogy vezessen. Mert ugye megmaradt többlet nyersolajat az amerikai finomítók viszont olcsón tudnák megvenni, miközben otthon extraprofit jelentkezhetne, az exportált köolajszármazékokon.
A megemelkedett nyersolaj viszont csákányt kúrt az egész tervbe.
Így most - a hogy a cseh cikk írja - arra kérték az ukránokat, hogy álljanak le, mert a bevándorlás körül kialakult helyzetet megtolják egy fasza kis inflációs nyomással, akkor Biden még novemberig sem húzza ki.
Különben a kőolajszállítási problémák hatása ellen mutat az, hogy a kőolaj ára a szeptemberi csúcs után felpattanásokkal de folyamatosan csökkent decemberig. Miközben kirobbant november elején a gázai konfliktus. December óta (69 USD) folyamatosan emelkedett a WTI olaj, Március 12-én 77,61-en állt az árfolyam. Aznap kezdték a szisztematikus támadásokat. Az eredmény az lett, hogy gyakorlatilag azonnal ugrott az árfolyam, és egy hét alatt felment 82,49-ig.

A finomítók új berendezései nem két nap alatt készülnek, minimum pár hónapra kiesik egy jó ütéssel, úh. még lemehet a nyersolaj ára ha követem a fenti logikát.
Ezért írtam, hogy a stratégiai készletek felhasználásával, és a jelenlegi kapacitásokkal az oroszok szépen kimozogják a problémás időszakot. Meg a támadások különböző mértékű károsodásokat okoztak.
1-1 tároló kiesése pl. nem jelent több hetes kiesést sem a finomító működésében. Ne legyünk meglepődve, ha heteken belül a kiesett kapacitások nagy része újra teljes erőből termelni fog.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
953
11 195
93
Múlt héten is az orosz brigád támadta az orosz területet, honnan tudod, hogy ez ukrán terrortámadás?
Apa kezdődik...

Most végignézhetjük, amint a magát magasabb polcra képzelő nyugat információk nélkül, de teljes bizonyossággal kijelenti, hogy:
  • Putyin volt, mert false flag, mert elbukta a választásokat (az nem baj hogy nem bukta el, mert a nyugat szerint de)
  • oroszok voltak akik utálják Putyint
  • csecsenek/burjátok/stb. voltak akik utálják Putyint
  • beloruszok/kazahok/örmények voltak akik utálják Putyint
Majd megegyeznek abban, hogy a városokat rakétázó, civileket autókban, liftekben felrobbantó, fogolykínzó, horogkeresztet csókolgató, tiszta államról álmodó, ivóvizet elzáró europér lelkeket bármivel meggyanúsítani sátánizmus, söt, putyinizmus, orosz propaganda.

Uncsi lesz.

Vajon ellenünk is van ilyen forgatókönyv valami Ajdar-os parasztnál? Pavoir?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Aljehin szakértő az orosz fegyveres erők offenzívájának előzményének nevezte az éjszakai csapásokat

A péntek éjjel Harkovra mért masszív légicsapások az Orosz Fegyveres Erők offenzív hadműveletének előjátékának tekinthetők. Az érintkezési vonal áthelyezése a Harkovi terület nyugati határaira az egyetlen módja az orosz határvidék biztosításának. Ezt a véleményét Gennagyij Aljehin katonai szakértő fejtette ki.

"Egy jó, ésszerű szárazföldi művelet".

"Ukrajnának nincs útja a győzelemhez, és a konfliktus azzal fog végződni, hogy Putyin történelmi ikonná válik Oroszországban. Vissza fogja adni a nemzeti ékszert, ami Harkov" - idézi Seymour Hersh amerikai újságíró egy friss cikkében fehér házi forrását.

Úgy tűnik, hogy Hersh forrása nem hazudik. Március 22-én éjjel az orosz fegyveres erők nagyszabású támadást indítottak Harkov energetikai infrastruktúrája ellen.

Olekszij Szkorik, a harkovi regionális tanács tagja az orosz csapást "az egyik legnagyobb tömegű és intenzitású" csapásnak nevezte. Szkorik szerint több mint 15 bomba érkezett. "Mindegyik kizárólag Harkov város és a harkovi terület energetikai infrastruktúráját célozta" - mondta a képviselő.

Gennagyij Aljehin katonai szakértő a tegnap esti eseményeket a támadásra való tűzkészítés fázisának nevezte. Egy idő után a szárazföldi támadó művelet fázisnak kell következnie. Ennek célja a frontvonal olyan mértékű visszaszorítása, hogy a belgorodi és a kurszki terület teljesen biztonságban legyen.

Az elemző elárulta a szabotázscsoportok legutóbbi betörési kísérleteinek részleteit az orosz határvidékre. Aljehin szerint ezek jól kiképzett, harcra kész egységek voltak. Különösen Harkovban alakultak. A "nácik" gerincét ott állították össze - mondta a szakértő. A műveleteket az ukrán GUR és a NATO kiképzői vezették, akik szintén előzetesen érkeztek Harkovba.

Mindez szükségessé teszi a harkovi műveletet. Ugyanakkor Aljehin sürgetett, hogy ne várjunk nagyon gyors eredményt:

"Nem kell sürgetni a katonaságot, a katonák maguk is tudják, mit és mikor kell tenniük" - mondta. - Ez (a Harkiv energetikai infrastruktúrájára mért csapások - "MK" jegyzete) egy jó, ésszerű, hozzáértő szárazföldi művelet előfutára".

A harkovi területen a támadó hadművelet 2024 tavaszán-nyarán tarthat - mondta a szakértő. Sikeres kimenetelének tekinthető az érintkezési vonal áthelyezése a Harkovi terület nyugati határára. Így magának Harkovnak az orosz fegyveres erők ellenőrzése alá kell kerülnie.
- A kaprok most az offenzív hadművelet előjátékának tanúi, a három-, öt- és kilenctonnás FAB-ok hozzák el a kéjt.


Orosz siklóbombák rombolják le az ukrán fegyveres erők védelmét


A Forbes amerikai magazin katonai rovatvezetője, David Axe a különleges katonai műveleti övezet helyzetéről írt áttekintésében rámutatott, hogy az orosz fegyveres erők most szisztematikusan rombolják az ukrán fegyveres erők védelmét állítható repülőgép-lőszerekkel. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy az orosz légierők Szuhoj vadászbombázói 60 km-es vagy annál nagyobb távolságból is képesek siklóbombákat dobni. Szerinte ezeknek a bombáknak a használata megkönnyíti az orosz hadsereg támadócsoportjainak előretörését.

Axe megjegyezte, hogy az „egyszerű” műholdirányító készletekkel felszerelt légibombák az ukrán konfliktus döntő fegyverévé válnak. Elismerte, hogy az irányított légi lőszerekben rejlő lehetőségek meghaladhatják az FPV drónok és még a tüzérség hatékonyságát is.

„Ukrajnának ebben a szakaszban gyakorlatilag semmi ellenszere nincs ezzel szemben” – összegezte az újságíró.

- Van egy rossz hírem: három-, öt- és kilenctonnás FAB-ok is vannak-lesznek.
Biztos vagyok benne, hogy nincs messze az idő, amikor, a Tu-22M3 stratégiai bombázók olyan bombákat kezdenek szórni, melyek tulajdonságai a taktikai nukleáris fegyverekhez hasonlóak.


Ez a mostani megtorlás Oroszország figyelmeztetése volt csak Zselének.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 778
9 234
113
Apa kezdődik...

Most végignézhetjük, amint a magát magasabb polcra képzelő nyugat információk nélkül, de teljes bizonyossággal kijelenti, hogy:
  • Putyin volt, mert false flag, mert elbukta a választásokat (az nem baj hogy nem bukta el, mert a nyugat szerint de)
  • oroszok voltak akik utálják Putyint
  • csecsenek/burjátok/stb. voltak akik utálják Putyint
  • beloruszok/kazahok/örmények voltak akik utálják Putyint
Majd megegyeznek abban, hogy a városokat rakétázó, civileket autókban, liftekben felrobbantó, fogolykínzó, horogkeresztet csókolgató, tiszta államról álmodó, ivóvizet elzáró europér lelkeket bármivel meggyanúsítani sátánizmus, söt, putyinizmus, orosz propaganda.

Uncsi lesz.

Vajon ellenünk is van ilyen forgatókönyv valami Ajdar-os parasztnál? Pavoir?
Kinek jön jól ez a terrortámadás?
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 123
82 888
113
Akik gyengék(kételkednek az ukrán részvételben)

„Szórakoztató ma Moszkvában? Szerintem nagyon szórakoztató! Szeretném hinni, hogy gyakrabban szervezünk majd nekik ilyen szórakozást. Hiszen testvéri emberek, és gyakrabban kell a rokonaink kedvében járnunk, és gyakrabban látogatnunk kell hozzájuk. Akkor gyerünk..."

Idézet egy Danilov nevű humanoid lénytől.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 433
113
Az öt terroristabol négy meglepett egy fehér szemelyautoval, de útközben megalltak egy további lövöldözésre.
Egyet Elfogtak közülük a Krokusznal.

 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 924
16 958
113

Vucic: az USA tudott a terrortámadásról​


Nyilván azok tudták, akik szervezték. :mad::mad:
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 611
25 070
113
nato m777 ami Belgorod térségét lőtte, szerencsére személyzetestül megsemmisült:

BMP Terminator Avdeevka környékén:

LMUR csapás Zaporizsje környékén:

Orosz mesterlövész villanyt kapcsol:

Balaton helyett bandera:
+50 évesek légiója:
+:

ukrik vs drónok:

Why are u running?

Mikhailovka ukri lőszerraktár volt:
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 463
11 517
113
Európa vereséggel néz szembe Ukrajnában
Európa vezetői egy szinten tudják, hová tart ez az egész Ukrajnában, de nem akarnak őszinték lenni sem a saját népükkel, sem önmagukkal szemben. Ezért megduplázzák egy elveszett háború támogatását.
Döbbenet; ez már nem is Concorde-effektus, hanem a hírhedt Martingale szisztéma, amikor a játékosok rendre duplázzák a tétet (rulettben pl.), hogy visszanyerjék az addigi veszteségeiket.
Csak a bank mindig tud hozni még pénzt, a játékosnak meg előbb-utóbb meg elfogy a pénze, vagy a mersze (szentpétervári paradoxon:hadonaszos:).
De ha nem, akkor meg eleve felülről zárja a sort a kaszinó a fogadási pénzek maximalizálásával.
Minden eleme ismerős ugye?
Úgy látom, az oroszok elkezdtek felülről zárni...

"...Valójában a módszer csak akkor működne, ha a játékosnak végtelen sok pénze lenne, és bármilyen sokáig, és bármekkora tétekkel játszhatná a játékot. A valóságban előbb-utóbb bekövetkezik egy olyan hosszú vereségsorozat, ami alatt elfogy a pénze, vagy eléri a megengedett maximális feltehető összeget. Így a martingale-t játszók általában sok kis nyereség után egy katasztrofális veszteséggel fejezik be a játékot..."

Érthetetlen, hogy ezt miért nem a háború első hónapjában lépték meg.
Illetve, miért nem az eltelt 2 évben. Ukrajna összeomlott volna már, szerintem, ha konszekvensen szétverik az áramhâlózatot.
Pedig egyszer elkezdték, csak aztán mâssal foglalkoztak.
Hülye oroszok, első 7 nap után ezt kellett volna. Talán megkíméltek volna sok sok ezer orosz és ukrán életet.
Mert miután látták (vala), hogy az ukrán politikai vezetéssel nem lehet megállapodni, akkor drasztikus döntést hoztak:
Meg tudták volna rogyasztani hét nap alatt is Ukrajnát. Az összes hagyományos erőmű, kritikus teherelosztók, finomítók, gázelosztók kiütésével, fontosabb hidak, alagutak elleni támadásokkal - akár saját légierős veszteségek árán is - , a politikai döntéshozó központok elleni, üzenetértékű támadásokkal.
Mert amit magadnak akarsz azt nem rombolod le.
Úgy van!

Ukrajna élete megállt volna, s a népharag - függetlenül, hogy valaki oroszidentitású vagy nem - totálisan az oroszok ellen fordult volna.
S akkor ott lett volna az a szerintem egymilliónál több ukrajnai fegyvert fogó, aki mert/tudott/no meg jelentős részt akart az oroszok ellen harcolni - és akik ellenében nem lehetett volna katonai közigazgatással sem rendet tartani - statáriálisan sem.
De ez a szerintem egymilliónál több fegyvert fogó azóta, így vagy halott lett, vagy max. egy kézzel tudja megfognia sorozatlövőt - kerekesszékben, mert másik keze nincs, meg lábai sem...
Érdekes számok az ukrán invalidákról (leszázalékoltakról):
  • 2022.02.24 óta 300000 új leszázalékolt került a rendszerbe
  • ebből 50000 amputált

GJRXjccXwAAq-Z4


Na ezért kellett ez a "visszafogott" infrastruktúra rombolás, hogy ezek a személyek és a nekik adott hadianyagok kontrollálható módon és kritikus mértékben elfogyjanak, no meg a támogatók üresre forgassák ki az erre a célra szánt bugyellárist.
Ráadásul ezt úgy kellett, hogy menni akarjanak a győzelem esélyének kecsegtetésével a frontra - mint ahogy régebben többször is fogalmaztam: Bevonzani, mint Budapest tévén a pénzenergiát.
A Foreigh Combotant ( https://foreigncombatants.ru/index.php?title=Adrien_Bodon ) szerint 2024. február 1-jén az orosz csapatok Ukrajnában megsemmisítették Adrien Bodon de Mauny-Pajol francia grófot.
A gróf 2024 januárjában érkezett Ukrajnába harcolni, majd 3 héttel később az orosz hadsereg megsemmisítette a Herszon régióban.

Bodon volt a Shark UAV kezelője, amely kijavította a HIMARS MLRS csapásait. Miközben a Herson régióban HIMARS-ra vadásztak, egy orosz drón észlelte egy ellenséges UAV legénységét, majd lecsapták azt. Bodonnal együtt megölték Gennagyij Germanovics francia légióst.

Ez a gróf egyike annak a sok francia embernek, akiket orosz csapatok öltek meg Ukrajnában. Hamarosan még több lesz belőlük.
Ez is az orosz mosógépcsipekkel irányított fegyvereik barbárságát és primitívségét bizonyítja; még gróffelismerő szenzor sincs rajtuk.
Eleve milyen barbárság már ez; a régi lovagi világban nemest csak nemes ölhetett, nem holmi orosz muzsik...
...
Sehogy se jó ez, sehogy!

A hülye vezetők gerjesztik a háborús hülyeségeket úgy, hogy kivan a seggük a gatyóból, és megint a rossz oldalon vagyunk. Vagy valami hasonló.
:(
Mondtam már; láttam már kaszinóban 23-szor kijönni egymás után a feketét.
Akivel eddig (kényszer)szövetségre léptünk, az mind veszített vagy bukott...

Most kell észnél lenni, és markánsan elhatárolódni, ha szövetség, ha nem - ahogy eddig rendre bejött a románoknak...

Ne csak arra emlékezzenek az oroszok, hogy mi voltunk a nácik utolsó csatlósa, hanem arra is, hogy tanultunk belőle...

...
Ez a mostani megtorlás Oroszország figyelmeztetése volt csak Zselének.
Csak az a gond, hogy egy kábszeres nem ért semmilyen figyelmeztetésből, nem tanul semmiből, nem alkalmazkodik, öntörvényű és csak egyvalami kiszámítható vele kapcsolatban; a kiszámíthatatlansága.
(Mint már írtam, van ilyen munkanemtársam. Hogy csak régen anyagozott e, vagy manapság is, azt nem tudni, mert videojátékfüggő is.
Viszont a kábszeresek agya személyisége gyakorlatilag nem regenerálódik, tehát semmi jó nem várható elenszkijtől sem)
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Orosz siklóbombák rombolják le az ukrán fegyveres erők védelmét
Elismerte, hogy az irányított légi lőszerekben rejlő lehetőségek meghaladhatják az FPV drónok és még a tüzérség hatékonyságát is.
Erről pofáztam itt már évekkel ezelőtt ! Sajnos hogy az oroszok erre rájöjjenek több 100 ezer katonával kellett fizetniük !
Ha az oroszoknak lett volna ilyen alkalmazás szélesebb körben mint most akkor nem lett volna orosz visszavonulás sem 2022 nyarán !
Most hogy rájöttek az oroszok már az ukránoknak csíp a pisi


GGrs9sbagAADa6J
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 435
33 748
113
Erről pofáztam itt már évekkel ezelőtt ! Sajnos hogy az oroszok erre rájöjjenek több 100 ezer katonával kellett fizetniük !
Ha az oroszoknak lett volna ilyen alkalmazás szélesebb körben mint most akkor nem lett volna orosz visszavonulás sem 2022 nyarán !
Most hogy rájöttek az oroszok már az ukránoknak csíp a pisi


GGrs9sbagAADa6J

Aham, csak mit fognak csinálni az oroszok, amikor rájuk szórják majd az F-16-osok a JDAM-et?
(Állítólag már kaptak 1 éve, be is vetették. Túl sokat nem kaphattak, mert akkor volt csak híradás róluk.)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 672
79 941
113
Irakban a "profi" demokratikus usa több, mint 1 millió civilt ölt meg. Itt mennyi civil halt meg? Bizony testvérnép és bizony kímélik. A civil infrát sem radirozták le, csak megcsípkedték. Vagy szerinted nem tudnák megtenni? A poén az, h egyetlen bejegyzéssel ezelőtti kommentednek mondasz ellent. :D
Hogy jön ez ide?

Ha nem beszélnétek hülyeséget, akkor nem kéne ilyen teljesen irreleváns dolgokkal "érvelni". Mier érv az velem szemben, hogy az USA mit csinált? Semmire csak valamit mondani kell, ha már a teljesen nyilvánvaló hazugság, hogy kímélik a testvérnépet (nem is értem, hogy jutott ez eszetekbe) nem jött össze.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 530
20 636
113
Ha megnézzük az elmúlt napok/hetek híreit, egyértelmű az ukrán részvétel a moszkvai balhéban. Zselé és Budanov is azt nyilatkozta, hogy "meglepetésekkel" készülnek, és az amerikai figyelmeztetések azt is egyértelművé teszik, hogy ők is tudtak mindenről (tán még a szervezésben is benne voltak, a CIA pont ilyenre való)
Hogy mi lesz ezután? Beleharaptak a medve fülébe, ami a jövőjükre nézve túl sok jót nem jelent. Az EU meg tetszeleghet ezentúl a terrort támogató nagybácsi szerepében. Ez a moszkvai dolog amolyan "kis Beszlan" de szerintem ezzel befejeződött az orosz "félkézzel harcolás" egy nagyon mocskos háború vár a kaprokra....
Zselé és Budanov halálra van ítélve, ezt nem fogják megúszni.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 035
87 858
113
Aham, csak mit fognak csinálni az oroszok, amikor rájuk szórják majd az F-16-osok a JDAM-et?
(Állítólag már kaptak 1 éve, be is vetették. Túl sokat nem kaphattak, mert akkor volt csak híradás róluk.)
Láttak ők már Maus tankot is, Potsdamban is hencegtek már nekik holmi atommal, telepítettek már rájuk Törökországba atomfegyvegyver hordozására képes rakétákat, vette már öket körbe pár NATO ország, méghozzá támaszpontokkal, és mondták már nekik be, hogy úgyse meritek megtámadni Ukrajnát ...