[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 654
113
Ha megnézzük az elmúlt napok/hetek híreit, egyértelmű az ukrán részvétel a moszkvai balhéban. Zselé és Budanov is azt nyilatkozta, hogy "meglepetésekkel" készülnek, és az amerikai figyelmeztetések azt is egyértelművé teszik, hogy ők is tudtak mindenről (tán még a szervezésben is benne voltak, a CIA pont ilyenre való)
Hogy mi lesz ezután? Beleharaptak a medve fülébe, ami a jövőjükre nézve túl sok jót nem jelent. Az EU meg tetszeleghet ezentúl a terrort támogató nagybácsi szerepében. Ez a moszkvai dolog amolyan "kis Beszlan" de szerintem ezzel befejeződött az orosz "félkézzel harcolás" egy nagyon mocskos háború vár a kaprokra....
Zselé és Budanov halálra van ítélve, ezt nem fogják megúszni.
Az amerikaik az Ukrajna elleni orosz támadásra is figyelmeztettek. Akkor azt is ők szervezték?

Ukrajnának mi haszna származna egy ilyen támadásból?

És putyinnak?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 835
113
Nem tudok írni az oroszba, de elkapták a terroristákat:

11 fő, köztük az a 4 is aki mészárolt.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 274
113
Az amerikaik az Ukrajna elleni orosz támadásra is figyelmeztettek. Akkor azt is ők szervezték?

Ukrajnának mi haszna származna egy ilyen támadásból?

És putyinnak?
Putyin szervezte meg a belgorodi támadásokat is, ráadásul még a Krimet is lövette,sőt drónokkal támadta Szentpétervárt is nemrég , mert mindenáron elnök akart lenni, most, hogy ez sikerült, mert direktbe elcsalták a választást már sokadszorra, most a következő ciklusra gyúr, ezért volt ez a támadás. Ennyi haszna van belőle Putyinnak..

végül is az elnoki felhatalmazása nem elég, hogy a következő választásig azt tegyen amit jónak lát.

végül is ezt azt általad burkoltan "fals flag" - nek felvázolt támadást, nem tudták volna megoldani 2 bombával, ehhez kellett neki pár tádzsik, sőt még volt olyan rendes Putyin, hogy odaszólt a nyugati nagykövetségekre, hogy tiplizzenek már le az állampolgáraik vagy 2 hétre a plázák és tömegrendezvények környékéről.


most olyan szívesen írnék ide rád egy jelzőt, de inkább nem .. nem érsz ennyit, vagyis inkább ennyit sem érsz.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 357
77 037
113
Te írtad, egy válaszra (h miért nem csapták szét az ukri infrát), h maguknak akarják. Majd a kövi kommentednen, h francokat kímélik.
Szerintem először vitasd meg magaddal :D
Az érv meg nem ellened van, csupán a feltornyozott butaság ellen; avagy majd a lengyelek prezentálják, h milyen az orosszal harcolni ha nem kímélik egymást.
Látom nem sikerült megérteni egy egyszerű mondatot.
Az volt a kérdés, hogy miért nem lőtték szét 2022-ben (múltidőt használt a kérdező). Erre írtam válasznak azt, hogy mert nem lövöd szét amit magadnak akarsz. Miután a mérdés 2022-re vonatkozott így a válasz is 2022-re vonatkozik.
Jó lenne legalább alapfokon elsajátítani az értő olvasás képességét.

A magyar nyelv egy elég interaktív valami, kinézi a művelőiből, hogy tudom, hogy tudod, hogy tudom. Nálunk nincs olyan mint az angolban, hogy ha múltidőben kérdeznek, akkor arra múltidőben kell válaszolni, hisz a magyar válaszadó kinézi a kérdezőből, hogy ha őt a múltról kérdezik, akkor a múltról fog válaszolni.

Tehát az angol így csinálja:
Did you eat yesterday? (múlt idejű kérdés)
Yes, i did. (a válasz is csak múlt idejű lehet)
A magyar meg így:
Ettél tegnap? (múlt idejű kérdés)
Igen. (persze válaszolhatok múlt időben is, de nem kötelező, mert kinézem belőled, hogy érted)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 835
113
El nem tudom képzelni egyesek agyában mik motoszkálnak ...

Nem igazán tádzsik a feje a tagnak:

Hero:

Az ukránoknak semmi közük hozzá:

Ezt se felejstük el!

Putyinnak van felhatalmazása. Tökölt eddig, de kell neki a tengerpart azelőtt, hogy megjön a NATO. Mindegy mi és ki követte el, az ukránokra fogják húzni, és vannak rá jelek, hogy igencsak közük volt hozzá.

Amit kapnak, ha ezért nem is, de valójában a 2014től elkövetett szemétségeikért (2013.05.02.!) fogjuk rá, hogy eléggé megérdemlik majd.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Ezt se felejstük el!

Putyinnak van felhatalmazása. Tökölt eddig, de kell neki a tengerpart azelőtt, hogy megjön a NATO. Mindegy mi és ki követte el, az ukránokra fogják húzni, és vannak rá jelek, hogy igencsak közük volt hozzá.

Amit kapnak, ha ezért nem is, de valójában a 2014től elkövetett szemétségeikért (2013.05.02.!) fogjuk rá, hogy eléggé megérdemlik majd.
Ha ez a Danilov videó nem kamu, az elég komoly.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 935
21 551
113
Ha ez a Danilov videó nem kamu, az elég komoly.
Ha ez a video nem kamu és ez a retardált tényleg ezeket így kimondta az EU vezető politikusai pedig nem ítélik el ezt és nem határolódnak el a kizárólag civilek ellen végrehajtott terrorista akciótól az olyan erkölcsi mélypont, amire évtizedek óta nem volt példa Európában.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Hinstein beszámolt egy Renault, és a tádzsikisztáni állampolgárokkal való letartóztatásának részleteiről

Alekszandr Hinstein Állami Duma-helyettes egy fehér Renault őrizetbe vételének részleteiről számolt be, amelyet a Krokusz City Hallban történt terrortámadásban való részvétellel gyanúsítottak használtak. Elmondása szerint a kabinban egy „PM” pisztolyt, egy „AKM” gépkarabély tárat és Tádzsikisztán állampolgárainak útleveleit találták.

A helyettes Telegram csatornáján olvasható üzenetben az áll, hogy az autót éjszaka próbálták megállítani Khatsun falu közelében, a Brjanszki régió Karacsevszkij kerületében. Mivel az autó nem állt meg, tüzet nyitottak, ami után a Renault felborult. Egy személyt a helyszínen őrizetbe vettek. A többiek eltűntek az erdőben. Nem sokkal később, 3 óra 50 perc körül egy második gyanúsítottat is őrizetbe vettek.

"A többiek felkutatása folytatódik. Minden rendvédelmi szerv részt vesz a műveletben" - hangsúlyozza Hinstein.

A Mash csatorna szerint az egyik fogvatartott megsebesült, kórházban van, a másikon pedig a rendfenntartók dolgoznak. A Shot csatorna tisztázza, hogy a 19 éves Muhammadsobir Fayzov sebesült meg.

Korábban arról számoltak be, hogy a rendőrség tádzsikisztáni állampolgárokról kapott értesítést.

A Tádzsikisztán köztársaság külügyminisztériuma ugyanakkor arról számol be, hogy nem kapott hivatalos tájékoztatást Oroszországtól a tádzsik állampolgárok részvételéről a terrortámadásban.


- Az ISIS a tadzsikok közül is toborzott? Nagy vadászat indult rájuk.


A terroristákat nem sokkal az ukrajnába menekülésük előtt tartóztatták le -


A "Crocus City Hall"-t vérbe fojtó terroristákat Moszkvától 340 km-re délnyugatra, Brjanszkban, az ukrán határ közelében tartóztatták le, ahol a jelentések szerint két "befogadó" csoportot észleltek orosz területen, amelyek segítettek volna nekik Ukrajnába jutni és elmenekülni.

Üldözés után fogták el őket Brjanszkban

Lenyűgöző, hogy néhányuknak sikerült elmenekülniük és eljutniuk egészen odáig, ami azt jelenti, hogy nem öngyilkos merényletről volt szó, és eltér az ISIS ismert taktikájától.

Volt egy szervezett menekülési terv Ukrajnába, ahonnan kiindulva vállalták a küldetést.
Ezen leleplezések fényében az oroszok már tegnap este óta tagadják, hogy ez egy ISIS-támadás lett volna.

Az orosz biztonsági szolgálat (FSZB) ma hivatalosan bejelentette, hogy a terrortámadás gyanúsítottjainak "kapcsolatai" voltak Ukrajnában, és megerősítette, hogy oda akartak menekülni.

"A terrortámadás elkövetése után a bűnözők azt tervezték, hogy átlépik az orosz-ukrán határt, és megfelelő kapcsolatokkal rendelkeztek az ukrán oldalon" - áll az FSZB közleményében, amelyet a TASZSZ orosz hírügynökség tett közzé.

Az FSZB hozzátette, hogy a támadást gondosan megtervezték.

És persze a vérengzésért 100%-ban Kijevet és a nyugati ügynökségeket okolják, és Moszkva válasza ugyanez lesz.

Az egyik terrorista, aki félmeztelenül kiabált a nézőkkel, a szemtanúk elmondása szerint szőke volt, kék szemű, testfelépítése egy testépítő testalkatú férfiéra emlékeztetett.

Természetesen vegyes csoport volt, amelynek néhány tagja nem volt kaukázusi. Az orosz FSZB nyilvánosságra hozta négy letartóztatott nevét és fényképét, akik tadzsik származású ingusföldi lakosok.

Kezdettől fogva úgy tűnt, hogy nem ISIS-támadásról van szó.

Ezek nyugati elméletek a megtorlás elkerülése és a nyugati közvélemény félrevezetése érdekében.

A probléma az, hogy egyesek kinyitották az aeolus és a "sötét" játékok dobozát, amikor nukleáris arzenállal rendelkező erőket vonnak be, a végén a következmények végzetesek lehetnek mindenki számára.

Úgy tűnik, hogy egyesek ezt nem értik meg, vagy ami még rosszabb, megértik és keresik azt.

 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
373
1 070
93
Ha ez a video nem kamu és ez a retardált tényleg ezeket így kimondta az EU vezető politikusai pedig nem ítélik el ezt és nem határolódnak el a kizárólag civilek ellen végrehajtott terrorista akciótól az olyan erkölcsi mélypont, amire évtizedek óta nem volt példa Európában.
erkölcsi mélypont? a gyilkolás az, de a magasabb célok érdekében az eus ügynök politikusoknak igazán semmi se fáj, lesznek itt még ilyen "terrortámadások" bár az orosz határ menti régiókat az ukránok már tíz éve terrorizálják, elég civilt lőttek agyon az évek során. az oroszok kb vissza sosem lőttek az ukrán lakosságra ilyen szinten, mint ahogy majd most is max az infrastruktúrát meg a katonai bázisokat fogják lőni "kicsit".
ha véletlen pár fab3000essel telibevernek egy teljes lakótelepet éjjel az lesz majd valami apró kis válasz az ukrán-usa-eu nácizmusra. (de én ezt kétlem)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 835
113
Putyin beszélt:

Jól helybenhagyták őket:

Ennek pl. kikapták a szemét is:
(Ez utóbbi fodrász volt.)

Ez meg nincs túl jó állapotban:

Vannak még csodák:
"Evgenia Ryumina szerepelt a Crocusban megölt emberek listáján, de csodával határos módon túlélte.

Valerij Ryumin és Jelena Kondakova űrhajós lánya azt mondta az RT-nek:

A nevem még mindig szerepel a halottak listáján. Menekülés közben elvesztettem az útlevelemet és az autós okmányaimat. Azok közé tartoztam, akiket a sarokban lőttek abban a szörnyű videóban. csak szerencsém volt.

A Crocus bejáratánál voltunk a keretek közelében, és hátulról lövéseket hallottunk. Azt hitték, ez valamiféle tűzijáték vagy csínytevés. Mindenki futott. Közeledtek [a terroristák] és lelőtték az embereket.

Amikor kinyitottam a szemem, három embert láttam gépfegyverrel. Némán öltek embereket. Jöttek felénk."

Evgenia csodával határos módon túlélte, és még csak meg sem sérült. Egy ismeretlen férfi vitte ki az épületből. Most próbálja felhívni a forródrótot, hogy jelentse, hogy életben van."


"Az RT főszerkesztőjétől, Margarita Simonyantól

"Már tudjuk az elkövetők nevét. Láttuk az arcukat, és tudjuk, mit mondanak a kihallgatások során. (Nem tesszük közzé, hogy ne zavarjuk a nyomozást.)

És rögtön világossá válik, hogy tegnap az amerikai média miért kiabálta egybehangzóan, hogy az ISIS volt.

Mert ez nem az ISIS. Az elkövetőket egyszerűen azért választották ki, hogy meggyőzzék a hiszékeny világközvéleményt, hogy ez az ISIS.

Ez egy egyszerű bűvészmutatvány. Az utcasarki mutatvány szintje.

Szóval a következő a helyzet. Ez egyáltalán nem az ISIS. Hanem ukránok. És az a tény, hogy még a letartóztatások előtt, mielőtt az elkövetők arca és neve ismert lett volna, a nyugati hírszerző ügynökségek elkezdték meggyőzni a lakosságot, hogy ez az ISIS - ez gyújtotta meg a tüzet a tolvaj kalapja alatt.
Ez nem az ISIS.

Ez egy jól összehangolt csapat több más, szintén széles körben ismert rövidítésű szervezetből"."

Az oroszoknál beilleszkedett nigériai:

Őt pedig menekülés közben ütötték el:

Meg volt ez tervezve. Ez a terrorista pl. nem lőtt:

Stupidék nem tudnak viselkedni:

Amint hivatalosan is kimondják, hogy kik állnak mögötte, nagy meglepődés nem lesz:

Tehát az ISIS áll mögötte. Hát jó!
GJWmkwbW8AA2k6n
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 191
113
Látom nem sikerült megérteni egy egyszerű mondatot.
Az volt a kérdés, hogy miért nem lőtték szét 2022-ben (múltidőt használt a kérdező). Erre írtam válasznak azt, hogy mert nem lövöd szét amit magadnak akarsz. Miután a mérdés 2022-re vonatkozott így a válasz is 2022-re vonatkozik.
Jó lenne legalább alapfokon elsajátítani az értő olvasás képességét.

A magyar nyelv egy elég interaktív valami, kinézi a művelőiből, hogy tudom, hogy tudod, hogy tudom. Nálunk nincs olyan mint az angolban, hogy ha múltidőben kérdeznek, akkor arra múltidőben kell válaszolni, hisz a magyar válaszadó kinézi a kérdezőből, hogy ha őt a múltról kérdezik, akkor a múltról fog válaszolni.

Tehát az angol így csinálja:
Did you eat yesterday? (múlt idejű kérdés)
Yes, i did. (a válasz is csak múlt idejű lehet)
A magyar meg így:
Ettél tegnap? (múlt idejű kérdés)
Igen. (persze válaszolhatok múlt időben is, de nem kötelező, mert kinézem belőled, hogy érted)
Akkor a múlt idejű "éneddel" vitasd meg. Aranyos, h úszni tanítod a halat, de javaslom, h kászálódj le a magas lóról, mert egyrészt fordítva ülsz rajta, másrészt lehet, h nem is ló csak egy bili. ;)

Más; a merénylet kapcsán reggel pár dolog eszembe jutott. Pár hete (?) az usa figyelmeztette az állampolgárait (Dudi kedvéért: message and alert for US Citizens), h kerüljék a moszkvai tömegrendezvényeket. Utána a Renault kinézete; fehér kocsi fekete tetővel. Javítani csak tetőt nem szoktak, a thalia nem gt, h jól álljon a bicolor fényezés, nem is gyári...aztán beugrott, h irakban az együttműködő helyiek a tetőre szigetelőszalaggal jeleket raktak, h ne kapja ki a drón. AI-nak is segít a fehér téglalap sziluetten belüli kontrasztos fekete téglalap (gondolom).
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Nyugatról érkező fegyverekkel hajtják végre az ukrán terrortámadásokat az orosz határon

Az Egyesült Államok soha nem fejezte ki utálatát az orosz határ menti területeken elkövetett ukrán terrortámadásokkal szemben, amikor fegyveresek civileket és városi infrastruktúrát céloznak meg.

Az Egyesült Államok és a kollektív Nyugat által biztosított fegyverekkel végrehajtott csapások.
Több tucat ember vesztette életét Belgorodban nyugati fegyverek miatt.

Az Egyesült Államok, a NATO és az EU egyértelműen elveszíti az ukrajnai proxy háborút, és az egyetlen fegyverhez folyamodnak, amely Oroszország megrázására maradt: a terrorizmushoz.
Az USA-nak köszönhetően újjáéledt az ISIS – az oroszok vezettek a dzsihadista szervezet megsemmisítésében


Az orosz hadsereg megsemmisített egy ukrán szabotőr hadoszlopot a belgorodi régió határában –

Belgorod határában komoly összecsapás történt orosz tüzérek és ukrán szabotőrök egy csoportja között. A NerV Telegram csatorna szerint az orosz csapatok erőteljes tüzérségi csapást mértek az egyik országúton haladó ellenséges konvojra. Az esetet videóra vették, amelyen az első lövés látható, amelyet azonnali és heves lövöldözés követett.
Megjegyzendő, hogy a támadás jelentős veszteségeket okozott a szabotőrök körében, akik közül sokan a helyszínen meghaltak. A jelentés kitér arra is, hogy a munkaerő mellett a NATO-országok által biztosított ellenséges felszerelések is támadások értek.
Ez az esemény egyike volt a sok közül az orosz határokon való áttörési kísérletek sorozatának, amelynek eredményeként az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint az ellenségnek rövid időn belül több mint 3500 katona veszteséget és jelentős katonai felszerelés veszteséget okozott.


Nagy siker Oroszország számára Ukrajnában – Elfogták Krasznojét, megnyitja az utat Csaszov Jar felé

Az orosz hadsereg Donyeck irányában elfoglalta Krasznoje települést.
"A Dél harccsoport egységeinek sikeres akcióinak eredményeként felszabadult Krasznoje település a Donyecki Népköztársaságban, és javult a taktikai helyzet a frontvonal mentén" - áll az orosz védelmi minisztérium közleményében.
Krasznoje község felszabadítása észak felől fenyegetést jelent a Klescsejevka régióban élő ukrán csoportra.
A település elfoglalása szintén leegyszerűsíti az előrenyomulást Csaszov Jar felé, amely egy fontos város ezen a területen .

Ezenkívül az elmúlt 24 órában az orosz fegyveres erők négy ellenséges ellentámadást vertek vissza Donyeck Bogdanovka térségében.
Az ukránok összesen 200 katonát, két páncélozott harcjárművet, nyolc járművet és egy Grad MLRS harcjárművet veszítettek.

Ukrajna 350 katonát veszített az Avgyejevka régióban az elmúlt nap folyamán

"Avgyejevka térségében a Központi Harccsoport egységei aktív műveleteket hajtottak végre, előnyösebb állásokba vonultak és csapást mértek az Ukrán Fegyveres Erők 59. gépesített gyalogosdandár, a 23. és 53. gépesített dandár csapataira és felszerelésére a Donyecki Népköztársaság területén lévő Netajlovo, Umanszkoje, Ocseretino és Toretszk közelében.

Az ukrán fegyveres erők 350 katonát, két páncélozott harcjárművet és öt járművet veszítettek" - áll a közleményben.

Az orosz erők az ukrán fegyveres erők 25. légi támadó dandárja, a 3. támadó dandár, a 24. és a 75. gépesített dandár 12 ellentámadást is visszavertek Novgorodszkoje, Szemjonovka, Orlovka, Tonenkoje és Berdics közelében Donyeckben.